... mert választani kell

Figyelemelterelés? Lófaszt!

2014/10/23. - írta: Válasszunk

Sosem csináltam belőle titkot, a politikáról egyszerű a véleményem: A politikus dolga az, hogy engem, mint választópolgárt képviseljen. Ha jól csinálja kitartok mellette. De nem az én dolgom, hogy bármely párthoz lojális legyek. Vagyok annyira nyitott, hogy minden pártban, politikusban szívesen meglátom a jót, és amikor sok FIDESZes a legkisebb rossznak gondolja magát, nem kételkedem benne, hogy komolyan gondolja. És baromi sok olyan helyzet van amikor a FIDESZ a helyes választás. És nem bántam meg, hogy így gondoltam, e szerint cselekedtem. Csakhogy azóta volt 2-3 olyan ügy ami felér egy-egy öszödi beszéddel, és ezek egyike sem figyelemterelés. Nagyon nem az. És felmerül a kérdés, akkor vajon még mindig vállalható-e a FIDESZ?

A válaszom egyszerű: Ha ez a helyzet sem elég gond ahhoz, hogy valaki egy jobb alternatívával előálljon, akkor nem a FIDESZ vs ellenzék kérdésről szól a választás, hanem a Magyarország vs külföld kérdésről. Ami kapcsán az ember nem feltétlenül optimálisan dönt, mert vannak az ésszerűséget felülírni képes szubjektív szempontok is. Még akkor is, ha itt tűrhetetlen és megengedhetetlen dolgokról beszélünk. Olyanokról amik sokkal rosszabbak mint az elhíresült Öszödi beszéd. Igen, itt nem csak ilyen beszédekről általában beszélek, hanem Gyurcsány fő bűnéről. És ha már "cím" lett nem köznév, nem véletlen a nagy betű. 

És nem hiszek abban, hogy ez elterelés lenne. Mert őszintén szólva a "sokadik egyre nagyobb botrány" helyzet velem sem feledteti a korábbiakat. De mondjuk sok befektetővel szemben sem. Mások pedig azt látják a charton, hogy egy trend alakult ki, és trendfordulóig ebből számolnak. Már elnézést, de megkérdezném azt aki az elterelés teóriáját bedobta a közösbe: Mire lenne jó itt egy újabb botrány, mint "elterelés"? Ja és mellesleg, aki a kitiltásra nem kapta fel a fejét, az most olvas arról is, az iráni konferenciáról is, a déli áramlatról is. Sőt sok más problémáról is. Meglátva azt, hogy adó ügy a kérdés, elgondolkodik miért futunk ilyen áron fillérekért, bajt lát, eszerint kereskedik. És a piac nehezen felejt. Nagyon nehezen. 

Persze nem csak itt vannak megengedhetetlen hibák. Örülök, hogy az USA jelzi, ha nálunk ilyen van. De, ha azt mondja ez természetes és tőlünk is ezt várja, akkor rögtön meg lehet tenni a választ. Elnézést Obama elnök úr, de az Ön tevékenysége sem ideális. Finoman szólva. És lehet találni olyan dolgokat amik az USAra jellemző demokratikus értékrend szerint is tűrhetetlen hibák. Nem egy olyan eset lehet ami tényleg tűrhetetlen. 

Tűrhetetlen. De ettől még vajon sajnálhatjuk, hogy a szintén tűrhetetlen Tea Party helyett ő maradt az elnöki székben? Nem hiszem. És a hazai ellenzéknek is megvolt minden lehetősége arra, hogy bizonyítsa ő rosszabb választás a FIDESZnél. Még akkor is, ha van olyan ellenzéki párt és politikus, akit szimpatikusnak tartok, akit megfelelő esetben akár támogatnék is. De amíg nincs megfelelő eset és a FIDESZ mellett szólnak az érvek, nem fogok máshova X-elni. Se a MoMára, se a DK-ra, se...

A FIDESZ-t érő kritikák jelentős része olyanoktól jött, akik a FIDESZre szavaztak az elmúlt mondjuk 6-7 évben, és talán most is rájuk szavaznának, de elégedetlenek a FIDESZ kormány munkájával. És nem példa nélkül álló eset, hogy az innen jövő kritikákra a FIDESZ változtatással, finomítással is tudott reagálni. És el tudja érni, hogy 2018-ban is vagy rájuk szavazzunk. Vagy mondjuk Magyarország helyett az USA-ra, Angliára. De ez nem jelenti azt, hogy ne tiltakoznánk minden fórumon. Ne kérnénk számon rajtuk a hajmeresztő dolgaikat. Ne kérnénk számon az EPP-n, hogy ezt hagyja, hogy ehhez a nevét adja. 

Mert ami tűrhetetlen azt nem fogjuk szó nélkül tűrni. És elmegyünk addig amíg lehet / kell. És nem az ország ellen fogunk szankciót javasolni, mert sem hülyék, sem hazaárulók nem vagyunk, hanem adott emberek, adott gazdasági környezet ellen. És sok esetben nem fogja megérni a külföldi partnereknek a FIDESZ politikusait megvédeni. Mert annak az árát, kockázatát ők viselnék. 

Van más választás igazából. Mert választhatóak vagyunk. De a józan ember látja a hibáit, és nem akarja politikusként a sajtóban is olvasni őket. Amit pragmatikus párt alapításáról mondtam, azt nem viccből tettem hozzá. Mert úgy gondolom, hogy sok dolog amit a mostani kormányzat csinál tűrhetetlen. És felér egy, két, három vagy akár sok Öszödi beszéddel. 

Nem gonoszságról beszélek. Hanem egy klasszikus problémáról. Ha valakinek nem mondják meg a barátai, ha valamit rosszul csinál, csak olyantól lát támadást akikkel neki is baja van, az mindenkinek árt. Nagyban is, kicsiben is. Egy politikai közösségnek, pártnak, szimpatizánsnak, hozzá kapcsolódó publicistának kötelessége szólni, ha baj van. De nem csak én postolok arról, hogy ezt sokan nem merik megtenni. És úgy látszik az EPP sok tagja sem tudja, akarja ezt hatékonyan megtenni, inkább hozzájárul a problémához.

A Századvég mindenkit megfenyegetett, hogy beperel aki őket hozzá köti egy korrupciós botrányhoz. Tényleg? Mivel nem csak a korrupció elkövetőit, hanem bizonyos haszonélvezőket, stb. is ki lehet tiltani ezért azt nem tudhatjuk ki és mit követett el. Uram bocsáss a haszonélvező nem feltétlenül tud arról, hogy mi történt. Valaki megígérte, hogy szerez valamire vevőt, támogatót, jutalékot vagy kap vagy nem. És bumm beüt a "korrupció". Van ott elkövető? Csináltak bármi rosszat? Ugye nem. 

De az USA joggal mondja azt, az így szerzett piaci előny ott is torzítaná a versenyt, ezért aki ezen nyert akkor sem engedik be, ha ő maga ártatlan. Ártatlan, de haszonélvezőként köze van az ügyhöz. Az USAnak is igaza van, de neki is amikor értetlenül áll a dolog előtt és / vagy felháborodik. Pedig a korrupciós ügy közel sem biztos, hogy olyan durva ügy, mint sok ismert story. Azt mondják nálunk is és például Ausztriában is a kapcsolati tőke az átlagosnál fontosabb. Azt is látjuk ezt sehol sem adják ingyen, aki pedig szívességeket közvetít, oda-vissza... Nos az kérhet a havernak egy "jó megrendelést". Akár csak azért, mert ha most más ügyben lobbizik, akkor nem tudna nekik is megrendelőt keresni.

A szívességért szívességet helyzet így működik. És nem egy olyan eset van, hogy azok a cégek akik tűrhetetlen dolgot művelnek nem azért maradnak fenn, mert FIDESZ közeliek, van kapcsolatuk, stb. Hanem mert nincs pénz és energia mindent üldözni. A prioritásokért pedig lobbiznak, a lobbizó ember akkor már másnak is kijár valamit, körbe mennek a szívességek. Az USA ebben intézményesült korrupciót lát. Nem is minden alap nélkül. Mert viszont szívességek, kapcsolatok nélkül kemény dolog érvényesülni. 

Vajon az MSZPből hány ember van kitiltva? Vajon mondjuk Ausztriából? Nem tudjuk. Lehet, hogy hosszú a lista, és a FIDESZ környékén is lehet más ilyen ügy. Így működik az ország. Privátban is. Sok szálláshelyet azért nehéz kiadni, mert "mit lehet ott csinálni", de többnyire azért, mert nem akarja ingyen hirdetni azt aki a programot jelentené a környéken. Szép kis lose-lose szituáció. Kapcsolatok, szívességek, ki mit kap alapon megy az élet. Úgy gondoljuk hogy szép nagy szervezetek mentesek minden ilyentől?

Erről kellene figyelmet elterelni? Ez a szint lenne az országos politikai botrány, amikor az USA erre sok irányból figyel, és egyetlen ilyen eset több ember kitiltásához vezetne? A Századvég környezetéből valakit úgy látszik kitiltottak. Ebből ők csináltak egy kis konteo-t. Így egy köznapi dolog, amiből nem lenne hír sem botránnyá dagadt, mert valaki megírta azt a Konteo-t a Napi Gazdaságba... Az ezzel kreált nemzetközi diplomáciai botrány viszont példa nélkül álló. És komoly szakmai hiba. És mivel a story összefüggései, mondanivalója nem stimmelnek, az adott cikk komoly gond. Következményekkel nem számító dilettáns, az országot lehúzó butaság. Ezért pedig illene pár embernek szakmai felelősséget vállalni.

De azzal, hogy a kérdést nem tisztázni próbálták, hanem elkönyvelték támadásnak, és így reagáltak az USA szemében még inkább bűnösnek tűnnek. A kitiltás végleges, és úgy látja az USA, az immár felháborítónak és biztosnak tűnő komoly ügyet, szervezett bűnözést a kormányzat is támogatja. Az, hogy ebben az ügyben a kormányzat erőből és harcosan lépett... Nos sokat rontott a helyzeten. És senki sem mert szólni, hogy ezt nem így kellene. Ha az első pillanatban annyi a FIDESZ válasza, hogy ez nem politikai szankció, hanem egy gyanúra adott rutin válasz. Hogy e mögött nem feltétlenül van nagy ügy. 

Hogy sok tisztviselő ellen most is nyomoz akár a rendőrség, akár az ügyészség (ami valószínűleg igaz is lenne). Hogy sok esetben az, hogy a "leterhelt szerveknél valaki lobbizna" de ő is vár szívességet sajnos elterjedt és félreértésekre ad okot. Nos akkor az egész ügy nem lenne. De ahogy a cikk előtt nem gondolkodtak a következményekről, nem volt aki a kontrollt gyakorolja megálljt parancsoljon, úgy a kormányban sem volt ilyen. És a barátságtalan lépések amikor amúgy is baja lehet az USAnak velünk... Hát nem volt szerencsés.

Mert, ha igaza is van / lesz a kormánynak Norvég Alap kérdésben, és szerintem sok dologban igaza lesz, ez akkor is gyanakvásra ad okot. És ha sokszor adunk okot gyanakvásra, nem jó akkor agresszívnek lenni. Itt lett egy felesleges botrányból komoly baj. És ez a melléfogás nem elnézhető.

Majd jött a magyar hintapolitika. Ami nem feltétlenül baj. Pragmatikus, életképes lépés. Mert, azt próbáljuk kommunikálni van más választásunk, más lehetőség is. Így okkal kérünk többet... Nos az egy tárgyalási technika, egy érdekes pozíció lehet haszna is, lehet kára is, mert rosszkor meglépve, rosszul meglépve többet rombol a bizalmon, mint amit hoz a versenyen. És az iráni ügy kapcsán érzésem szerint ez volt a helyzet. A déli áramlat körüli kérdés kapcsán nem hiszem, hogy arról van szó. Inkább annak a belengetéséről, hogy arról is lehetne szó. Azaz érdemes nekünk kedvezni, mert mi is választhatunk. Kis erődemonstráció. Csak van amikor nem szerencsés, ha ezt az egér akarja eljátszani az oroszlánnal.

A "ha eddig működött, miért ne menne" alapon rutinból csinált hülyeségek sora a kitiltás kérdés is, annak a kezelése is. És a keletre kacsintgatós menekülés is. De van egy gond. Ehhez nekünk is kell gesztust tenni. Civilek ügyében nem lehetett. Liberalizmus felé nem lehetett. Hát legyen egy másik nyugati elvárás. A fenntarthatóbb költségvetés, sok adó korrigálása, hogy a várt pénz bejöjjön. Ebben a helyzetben valószínűleg rohammunkában jött össze sok változtatás.

Nem jön be elég a távközlési adóból, ki kellene terjeszteni. Alap gondolat. És lehet, hogy az MMSre gondol valaki. Vagy esetleg távszavazás, emelt díjas szám, stb. kapcsán. De a miért nem jön be  a tervezett adó kérdés kapcsán megjön a válasz: Mert az emberek a neten kommunikálnak. És a sebtében összedobott tűzoltó kiigazításba máris bekerül az ötlet: Emeljük a plafont is, de adóztassuk meg a netes kommunikációt. Igaz a Skype hívásnál extra profitról beszélni nem lehet, szemen köpi magát kicsit a kormány, de ezt ki lehet magyarázni általában. És az adóelkerülés, ha nem lenne nagy baj, emészthető szlogen lenne. De az adó mértékét, a becsléseket elszámolják.

Az adóteher nagyobb lenne, mint a szektor teljes árbevétele, az ügy teljesen vállalhatatlan lesz. De nincs olyan aki azt mondta volna, természetesen csak elírás, hogy a meglévő plafon nem vonatkozik a netes forgalomra. És azt látnánk, a távközlési adó, amiben így is, úgy is elérték sokan a plafont kicsit emelkedik. De nem sikerült ezt kommunikálni. És így sikerült olyanokat kitalálni, hogy majd a verseny miatt nem hárítják át az össz bevételüknél nagyobb adót a cégek. Ami marhaság. De az derült ki, hogy az adók kapcsán, az árak kapcsán az ezzel foglalkozó miniszter a nagyságrendekkel sincs tisztában.

Azaz eddigi veszélyes buta lépéseket, amiket más is így látott, sikerült egy még butább lépéssel megfejelni. És valószínűleg az internet adóból meg is próbált volna a kormány kihátrálni, mert az növelhetné a rezsit... De miután balhé lett belőle, nem tudja ezt arcvesztés nélkül megtenni. Sőt a tűzoltásként bedobott külön plafon a meglévő távközlési adóra vonatkozó plafon alkalmazását is megnehezíti, így ezt a bajt is nehéz kezelni. 

Ilyen mértékű hülyeségek pedig nem csak a gazdaságpolitika fenntarthatóságát kérdőjelezik meg. Nem csak arról van szó, ha ilyenek miatt időnként nem tudunk állampapírt eladni (ahogy az tegnap is összejött) akkor az adósságok törlesztésére kérdés, honnan lesz hirtelen forrás? Mert ez a csődveszély így távoli. De azt jelenti: Az ilyen hülyeségek bármikor megmozgatják a forint árfolyamát. Ha te nem forintban számolsz, nem itt élsz, akkor bármi forintban denominált befektetésed van brutális lesz az árfolyam kockázat. Ezt pedig a hozamok nem egyensúlyozzák ki, vannak gazdasági és politikai veszélyek, maradj távol. 

Na ezen a ponton tartósan is nehezebbé válhat az adósságot finanszírozni, ez növeli a csődkockázatot. És egy ilyen eseménysor vállalhatatlan. És aki egy eseményt lát ebből az az összeset látja. De sok más kapcsolódó kockázatra, hibára is ránéz és trendet lát. Ami piszkosul veszélyes. És szó sincs figyelemelterelésről. 

Nem az a kérdés, hogy az EPP miért hagyja a netadót. Az a kérdés, hogy miért nem jelzik Orbán Viktornak, hogy ha nincs aki az ilyen elhibázott lépésekre nemet mondjon, akinek csak a kritikus szem a feladata, és ha nemet mond annak súlya van...  Akkor abba bele lehet bukni. Jobb esetben személyedben, rosszabb esetben pártostól. Még rosszabb esetben országostól, EPP-stől. És ha nincs ilyen kontroll csapatod, akkor nincs helyed az európai politikában. Mert ez a saját érdekedben is elvárás. 

Ezt a csapatot fel kellene állítani. És a hitelesség visszaállításhoz sajnos vezető FIDESZes politikusokat is fel kellene áldozni. Akár miniszteri szinten is indokolt lehet személycsere. Nem feltétlenül azonnal. Lehet, hogy a kontroll csapat felállása, a megfelelő utód megtalálása, stb. után higgadtan. 

433 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr796824781

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Internetadó Best Of2 képek 2014.10.23. 22:02:03

  Internetadó Best Of folytatása, de itt már csak képek lesznek, beköpések nem.                          

Trackback: Internetadó Best Of 2014.10.23. 22:01:45

  Oldal látogatási vizitdíj? Ebből nagy bukta lesz! Stadionadóhoz mit szólnál Viktor? Vagy meccsadóhoz? Magyarország lesz az első ország ahol olcsóbb lesz kurvázni, mint netes pornót tölteni. Újabb álláslehetőség valakiknek. Router-leolvasó. "...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2014.10.24. 15:17:28

@bölcsbagoly: Az USA nem árulta el kik az érintettek és mi az ügy. A kormányt viszont tájékoztatta az érintett kormánytisztviselőkről (a magánemberekről nem). Feltételezte, hogy a kormány szép csendben ellenőrzi az érintettek tevékenységét, mert ez a dolga ilyen esetekben. A Fidesz agytröszt másképp gondolta, rendelt egy amerikai cégeket lejárató cikket a Napi Gazdaságban. Utóbbi miatt hozta nyilvánosságra az USA, konkrétumok nélkül, a kitiltások tényét. A NAV és a Bunge ezek után merült fel, mint logikus következtetés. Úgy tűnik helytálló, mert nem hangzott el cáfolat, a NAV elnök menekülőre fogta, a Fidesz kussol.

zorki 2014.10.24. 15:17:33

@Válasszunk:
Valóban elnéztem, az fzolira reflektáltam, amiért elnézést, de semmi olyat nem írtam ami nem állná meg a helyét.
Felőlem nyugodtan moderálhatsz, ha neked csak ennyire futja. Kicsit eltévedtél, több, mint egyévtizede ez a nickem és nem is fog változni.
Ez az egyszemélyes többség képzés vád igazából nagyon tetszett:DDD
Csak nem tudom mitől is félsz?
Vagy igazam van vagy nincs. Ha nincs igazam, akkor megcáfolod.:DDD

Foxtrotty 2014.10.24. 15:24:44

@Válasszunk:
Akkor fordítsunk egyet a dolgon. Ha szerinted a kitiltás megfelel a nemzetközi jognak, akkor fordítva is alkalmazható

Sorost például simán ki lehetne tiltani Magyarországról, az alapítványi embereivel együtt, mert amit csinálnak az a megvesztegetés bizonyos formája. Fizetnek embereket azért, hogy a nótáját húzzák, majd lehetőleg magas állami hivatalba ültetik őket magyar közpénzből

nu pagagyí 2014.10.24. 15:31:40

@Foxtrotty: Koncepciós pereket ti gyártotok, pártállamot ti építetek, a magánélet szentségét ti fenyegetitek, lopni is ti loptok. Nekem is "deja vu" érzésem van veletek kapcsolatban.

Sikeresen visszaváltottátok a rendszert, igaz a Kádár-Biszku-Aczél helyett egy silányabb Orbán-Pintér-Fekete György triumvirátus képében, de a nyerészkedő pártfunkcionáriusok, a besúgók, a nyáladzó kurzusművészek és a brossúrákat böfögő médiamunkások ugyanazok. Úgy tűnik, a demokrácia húsz éve véletlen baleset volt csupán,

DezInf 2014.10.24. 15:32:40

@♔bаtyu♔:

Lépjünk ki az Eu-ból, mijafaxé kell nekünk a hanyatló nyugathoz tartoznunk?

nu pagagyí 2014.10.24. 15:35:12

@Foxtrotty: Soros a saját pénzét költi. Nem fosztogat, osztogat.

DezInf 2014.10.24. 15:35:34

@nu pagagyí:

Haggyad má a vén munkásőrt!
Ő mindig a számára legoptimálisabb faxot szopja:))))

..... a forradalom után ő lesz a legnagyobb ellenálló, a fidex virtuális hóhéra:D:D

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 15:38:55

@zorki: Minimum azt írtad, amit ezek szerint elnéztél, hogy a te írásodra ment egy válasz ami elszólás. Innen az egész hozzászólásod nem volt releváns, viszont támadó volt. És tudod ami neked válasz arról kapsz e-mailt, a rendszer ki is emeli. Így igen ritka dolog és nehéz is elnézni.

Vagy tévedsz - és akkor lenyeled, hogy nem csak te támadsz tévedésből, de veled szemben is elfér. Ugyanis aki elismeri a hibát, az felismeri azt is, hogy az vele szemben is mehet.

Vagy nem - ez esetben ugye megpróbálsz dolgokat kimagyarázni, és újra támadni hogy mennyire futja.

Döntsük már el, hogy melyik sikerül...

Göntér László 2014.10.24. 15:43:11

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Tévedés azt gondolni, hogy nincs kész a Pártokat és az államot elválasztó elképzelés. Igaz, hogy ezt az elképzelést sokan meg sem értik, mert aki a szövegekhez szokott, annak egy szervezeti ábra már hieroglifa, amivel nem érdemes foglalkozni. A szavazatok mérlegelése és a súlyozás kérdése sokak számára elképzelhetetlen, mert a megértésig csak gondolkozni kell, azt pedig nagyon kevesen szeretnek. Itt mellékelem azokat az elgondolkoztató elképzeléseimet, amelyek nem biztos, hogy mindenben helyesek, de legalább megfontolandóak.
ktkj.blog.hu/2011/09/25/a_demokratikus_kozhatalom_felepitese
ktkj.blog.hu/2011/09/26/merlegen_a_kepviselok_es_a_kepviseleti_intezmenyek

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 15:44:16

@Foxtrotty:

Vicces, amint Moszkvára hivatkozol, miközben azt mosdatod ezerrel, aki éppen a muszkák karjaiba tuszkol vissza bennünket. Mi nem szeretnénk. Te igen. Érzed mennyire szánalmas a mellébeszélésed?

sanyix 2014.10.24. 15:44:39

@Foxtrotty: éppen ezért tartom rossznak a mérést. Magyarországon kiemelkedő a korrupció, és ez nagyon régóta így van.
Nem azt kéne nézni hogy hogyan érzékelik a zemberek, hanem az adóforintok útját.

Le is írják, hogy a magyar társadalom érzéketlenné vált a korrupcióra, tehát gyak sok dolgot ami korrupció már nem is vesz korrupciónak.

Na meg az is elég árulkodó, hogy az állítólag korruptabb csehek, még is jobban állnak gazdaságilag, mint mi... nem is kicsit.

És milyen meglepő az is hogy a legkevésbé korrupt országokban a legnagyobb a jólét, és ott működik a legjobban az állam (svájc, kanada, svédország, norvégia, finnország). Szóval nincs értelme védeni a narancskomcsikat, főleg nem a vöröskomcsikkal példálózva, merthogy a 2 között nincs különbség...

Lesz még Magyar Köztársaság 2014.10.24. 15:45:01

@Válasszunk: Anyámat ne vedd a szádra, te szarházi fideszes. És sem emlegettem a tiédet.

Érvem nincs?? Folyamatosan kapod a tényeket, számokat azoktól, akik elkövetik a nagy hibát, hogy reagálnak rád velem együtt. Hány érv és indok kell még neked, te nyomorult, amelyek bizonyítják a fidesz velejéig romlottságát és korruptságát?! Hány? Birka!

Kövér szerint érdemes lehet kihátrálni az EU-ból

index.hu/belfold/2014/10/24/kover_szerint_erdemes_lehet_kihatralni_az_eu-bol/

Tessék: ilyeneket támogatsz, te agyatlan nyomorult. Gondolom, még egyet is értesz vele.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 15:46:35

@Foxtrotty:

Látod koma, ez a baj veled. Egysíkú a gondolkodásod. Kiderül, hogy a fidesz korrupt, erre a legfőbb érved az, hogy vesszenek az amik, tiltsunk ki mi is mindenkit, az eszedbe sem jut, hogy a korrupt vezéreidet kéne nagyon gyorsan lapátra tenni.

Tapsi75 2014.10.24. 15:52:50

Azt hiszem az egész sokkal egyszerűbb, csak nem akarjuk megérteni. A nyugat, az EU es az USA, mindenféle jelzést küldött Magyarországnak, hogy fiúk, ez így nem lesz jo. Mi szartuk az egészre, szabadsagharcoltunk, es nagyon sokszor változtatunk 180fokot a velemenyunkon. Azután kiderül hogy nehány kormanyzati ember sokkal többet kolt mint amennyit keres, mindenféle komolyan vehető magyarázat nélkül! Most őszintén, ki akar egy hazug, álszent, csaló, korrupt társasággal beszélgetni, amely ráadásul mar egyre inkább össze van mosva az állandó 2/3ozas miatt a teljes magyarsággal.

bölcsbagoly 2014.10.24. 15:57:23

@nu pagagyí: ezen az alapon akár téged is kitilthat és tájékoztatja a nevedről a kormányt! De hogy mit követtél el s hogyan azt már nem mondták meg! Amúgy,. megint hazudik az ügyvivő (jó szokása szerint, ahányszor eddig megszólalt bármilyen ügyben): nem mondták meg a neveket a 2007-es törvényre hivatkozva! Szijjártónak is ezt mondta Nuland. Vagyis ki mond igazat?

bölcsbagoly 2014.10.24. 16:00:35

@Tapsi75: aha, ez pont olyan szellemben van mondva, mint a hülye libsi holland EP képviselő beköpése kedd éjjel: "Igaz, hogy minden vitatott magyar törvény megtalálható más EU-s államok törvénykezésében, de együttvéve már szembe megy az EU szellemiségével!" Vagyis külön - külön nem, de együtt már sok a jóból! nekik! Nem véletlen az ATV esti vitájában a balfék vitapartner is ilyesmire hivatkozott: a megfoghatatlan szellemiségre!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 16:02:19

@Republic Forever!: Anyádat ne vegyem a szádra? Akkor ne viselkedj úgy, hogy okom legyen feltételezni, hogy a neveltetésed bizonyára nem csak hiányos, de pocsék is volt. A "ne gondolkodj fiam, stricinek elég az agresszivitás és a beszólás is" ugyanis hibás nevelés, még akkor is, ha olyantól jön aki egy ötezresért fullextrát ad.

Az, hogy mocskolódsz nem tény öreg. Oké, megszoktad, ha azt hallod kurva anyád, akkor a kettő összefolyik, de azért el kéne gondolkodni, nem mindenki olyan mint te és a kis családod.

Az ember, ha törődik velük, akkor ugyanis nem az zavarja, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ő maga okot ad rá, mert csak beszólással indít.

Az amit linkelsz azzal kapcsolatban a szádból segget csinálni gondolom azért jó ötlet, mert az orál olcsó, az anál extra a családi vállalkozásban? Így működik nálad a GDP növelés?

Csak tudod egyetlen egy baj van. Amit linkelsz az nem maffia ügy. Nem bűn. Hanem egy vélemény. Ami kapcsán lehet vele egyetérteni, vagy egyet nem érteni. Lehet véleményt alkotni ami szerint ez hülyeség. Még azt is lehet mondani, hogy a FIDESZ egy posztján olyan hülye van aki a súlytalan szerepkör ellenére határozottan negatív irányban befolyásolja a véleményedet róluk.

De azt elvitatni, hogy őt is megilleti a vélemény nyilvánítás szabadsága, és azt mondani ez bűn, és a szavazókra, pártra, stb nézve kollektív bűn... Na az már nem fér bele, és ez mutatott be téged világosan.

És tudod mit: Amikor a FIDESZ maga is azt mondja ők borzalmasan rosszak, csak a többi alternatíva még rosszabb...

Akkor ha belinkelsz bármi olyat, ami magyar szinten csak átlagosan rossz, akkor a FIDESZ állítását csak annyiban kérdőjelezed, meg, hogy nem is annyira borzalmasak. Na ezért nincs érved.

És lehet azt mondani, hogy A FIDESZ csak egy fokkal jobb, mint az NSDAP vagy a Nyilasok. Kérdés mekkora a fok, így a fok méretétől függetlenül igaz lehet.

Csakhogy, ha a többi alternatíva 2 fokkal rosszabb... Akkor kötelességünk erre szavazni, hogy megvédjük a többieket is a még rosszabb helyzettől. Mert ha az ellen nem tennénk, pedig tehetnénk az borzalmas bűn lenne.

Mivel senki sem állítja, hogy a FIDESZ jó lenne... Hogy a FIDESZ jó döntéseket hozna. Hogy a többségével egyet lehetne érteni (a post sem)...

Ezért hiába hozol fröcsögve beszólva olyat ami azt mondja "majdnem negyed annyira rossz mint az MSZP vagy a jobbik" nem dönt meg semmit.

Csak mivel csak beszólni tudsz, hazudsz, becstelen vagy, téged és a neveltetésedet ez alapján lehet megítélni. És tudod mit, amilyen az adjonisten olyan lesz a fogadjisten alapon a képedbe is dörgölöm azon a nyelven amit megértesz.

bölcsbagoly 2014.10.24. 16:03:55

@sanyix: mondjatok már egy államot ahol nincs korrupció! Ahol azért van kevés mert nem deritik fel, az jó? Ugyanis csak a bizonyitott korrupcióról lehet tudni, hogy van. Állitani bármit lehet,
vagy az ártatlanság vélelme csak a ballibsi elkövetők esetében érvényes?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 16:05:44

@bölcsbagoly: Neveket nem mondanak. De darabszámot igen.

És tudod mit: A diplomácia helyett, kell fogni egy kettős állampolgárt, aki az USAban választójoggal rendelkezik. Ő megkérdezi szépen hány magyar van kitiltva. Vagy bármely USA állampolgárt.

Ha a szám százas, vagy ezres nagyságrendű, kiderül, hogy ez messze nem szankció akkor csöndben lehet lenni.

zorki 2014.10.24. 16:06:39

@Válasszunk:
Félreértesz, én nem(nem én) kívánom, hogy elismerd az állításomat. Legfeljebb a cáfolatra vagyok kíváncsi.
Amúgy elnézést kértem, most még térdeljek kukoricára?:DDD

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 16:16:18

@zorki: Nem. De mint mondtam nem zsigerből említettem a baloldalt. Hanem mert akire reagáltam szintén megtette. Nincs ezzel gond :)

Csak akkor ne szólj, ha a látszat alapján ítélek. Mert sokkal könnyebb téged problémának látni, mint elnézni a levelet, kiemelést, stb.

És ahogy a postban is írtam: Sok baloldalival nincs bajom. De nézd csak meg a pártekéző sorozatomban mik voltak a bajaim a kormányváltással, összefogással.

Lőn csoda az első amit észrevettem egyszerű. Mivel nincsenek közös elképzelések, közös program, csak mindenki a váltást mondja, feltettem a kérdést mi van, ha nyernek?

4-5 dolgot láttam.

1. Ha nincs egyetértés, nem lesz közös program, közös kormány. Egy kormányozhatatlan ország gazdasága, biztonsága megroppanhat.

EZ nem fér bele. Mert egy ilyen összeomlásnak akár sok halálos áldozata lehet. Akit ez nem zavar és így készül a választásra az bizony rosszabb azoknál akik csak a vélt ellenségek életét dobták el a hatalomért.

2. Biankó felhatalmazást adnánk. Mert nincs arról szó, mit akarnak kezdeni. És nincs mondjuk egy olyan árnyékkormányuk akiknek pontos tervei vannak és tudna mit csinál.

Össze-vissza kapkodásban, hibákban rosszabbak lennének.

3. Nem jönne el a megtisztulás ott. Mert azok az ismert módon bűnözők akik ott vannak sikert érnének el. És bár a FIDESZ sok módszere a törvényesség határát súrolja, és erkölcsileg elítélendő... Konkrét szervezett bűnözéssel kapcsolatos ügy, elmarasztaló ítélettel a másik oldalon született.

4. Az ellenvéleményre itt is tapasztalható kirekesztő reakció egyik-másik baloldali szatelit részéről. És ehhez képest a FIDESZ sok dologban meghallgatta a kritikát, épített is rá.

5. Mindkét oldalról feltételeztem számos borzalmas döntést, mert mindegyik bizonyította, hogy ez a szint benne van a pakliban. De a FIDESZ megígért pár olyan dolgot amit támogatok, amivel egyet értek. És ezeket próbálja is betartani.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 16:23:08

@zorki: És igen, ebből jól látszik az, hogy egy borzalmas, hajmeresztő hibáktól, durva botrányoktól terhes kormányzást vártam. És ezt is kaptam.

De azt is láttam, a másik oldal miért lenne rosszabb. És pontosan tudom azt is, hogy amíg az EPben a parlamenti matek működik, addig ez a választás egyszerű volt.

Az EPP a FIDESZ mellett fog szavazni. Azaz, ha kiraknánk az embereiket az ügyészségből, a jegybankból akkor pofára esnénk az EUs szankciók miatt.

Ha pedig nem, akkor a meglévő politikai stílus ami a másik minden áron való elgáncsolására, támadására épít oda vissza, olyan aknává tenné ezeket az embereket, amikkel nem lehet mit kezdeni.

A kormányváltás feltétele egy vállalható, pragmatikus alternatíva, aki ha nyer akkor az EPP számára is partner lehet, így nekik nem kell a FIDESZt védeni, hanem segíteni érdemes a helyreállítást. Na vajon miért beszélek pragmatikus pártról amit meg lehetne alapítani.

Tapsi75 2014.10.24. 16:26:59

Szerintem az teljesen megfogható, hogy 10m fizetésre 15m raksz félre! Arról nem is beszélve, hogy több konkrét problémát megfogalmazott több bizottság, es különböző felügyeleti szervek, amik szinten le vannak szarva... Korrupcióra meg elég egy nevet mondani: Mészáros Lőrinc.

Foxtrotty 2014.10.24. 16:27:15

@nu pagagyí:
Soros csak befektet a jövőbe. És ezt is a legritkább esetben teszi saját pénzből. Most éppen az EU-t szuttyongatja, hogy nyomjon bele 20 milliárd eurót a saját bedőlni látszó Ukraina projektjébe

zorki 2014.10.24. 16:33:48

Köszönöm a kimerítő választ. Igazából nem kívántam, hogy leírd miért nem bízol az ellenzékben, ez elidegeníthetetlen jogod.
Csak azt tartom, hogy kormányzást érő kritikák esetén semmitmondó az ellenzéket minősíteni és/vagy a kormány jó döntéseit felemlegetni.
Azt az átlag magyar választópolgárra jellemző mentalitást bírálom, amely az általa megszavazott kormánnyal szemben engedékenyebb, mint az ellenzékével szemben. (Ez "kétoldali" tüdőgyulladásunk.)
A választópolgár nem szurkoló, hanem szigorú ellenőr kell legyen!

Foxtrotty 2014.10.24. 16:36:59

@sanyix:
"tartom rossznak a mérést. Magyarországon kiemelkedő a korrupció, "

TI-t aztán végképp nem lehet azzal gyanúsítani, hogy Magyarország javára szépítené a mérések eredményét. Márpedig az ő adataik szerint - amihez bárki hozzáférhet - Magyarországon inkább alacsonyabb a régiós átlagnál a korrupció

Kár vitatkozni, ha nem fogadod el a magánvéleményedtől eltérő információt. Így olyan mintha csak szajkóznád amit a ballibsi média föltálal a tények ellenében

sanyix 2014.10.24. 16:40:55

@Foxtrotty: nem szépítik, csak egy ilyen korrupt rendszerben, ami maga a korrupció, nagyon nehéz átlátni a dolgot.
Én nem szoktam szajkózni semmit, azt a maszop-dk majmok meg a fidesztálibok szokták :)

zorki 2014.10.24. 16:41:02

@Válasszunk: Vagy lenne egy harmadik igazi lehetőség: az OGY a független intézmények élére olyan személyeket szavaz, akik valóban függetlenek és/vagy ennek alaptörvényi biztosítékai is vannak.

Szamiz67 2014.10.24. 16:44:20

Már a blogger kérdésfelvetését se értem, a szavazás nem túl szofisztikált történet, megy az X valamerre,ennyi.
Na, de két választás között a Választóból vs. Pártok viszonylatból elsősorban Adófizető vs. Kormányzat viszony lesz.
Attól, hogy valaki Fideszre szavazott kimehet (sőt) tüntetni oktatási, külpolitikai, vagy az adórendszert érintő kérdésben. Minden magyar Állampolgárnak elemi kötelessége a kritikus állampolgári hozzáállás a közügyekhez.

sanyix 2014.10.24. 16:45:42

@bölcsbagoly: Nem csak bizonyítottról lehet tudni hogy van. Itthon se bizonyítottak sokat (lásd a revizoroknak fentről leszólás esetei), még is mindenki aki nem fideszbuzi birka tudja hogy egyre rosszabb a helyzet, hiszen semmi nem változott gyurcsányék óta, a fütyisz ott folytatta ahol ők abbahagyták...
Persze mindenhol van korrupció, csak ilyen államot átható korrupció azért csak az elvtársaitoknál, pl oroszországban fordul elő, ott is egy szervezett bűnözői csoport tartja a kezében az államot, ahogy itt is.

Foxtrotty 2014.10.24. 16:48:23

@cenzuratroll bosszanto:
"Kiderül, hogy a fidesz korrupt,"

Látom nem sokat vesződsz a tényekkel. Még azt sem tudod megmondani hogy kit és miben gyanúsítanak, de már megvan az ítélet

Megjósolom, ezekkel a módszerekkel nem sokra viszitek a következő választásokon. Ti már tényleg csak egy külföldi intervencióban reménykedhettek

Foxtrotty 2014.10.24. 16:54:53

@sanyix:
"egy ilyen korrupt rendszerben, ami maga a korrupció, nagyon nehéz átlátni a dolgot."

Értelek. Akkora nagy itt a korrupció, hogy nem is lehet azt felfogni. Szerencsére Te még így is át bírod látni, szemben a Transparency International által megkérdezett oktalan emberekkel

Komoly felelősség lehet ilyen kiválasztott emberként élni!

sanyix 2014.10.24. 17:01:25

@Foxtrotty: nem vagyok kiválasztott, bármelyik magyar átlátja, na persze nem a hozzád hasonló fideszbirka, bár azért ők is szokták látni, de megvédik a vezért a "szocik még rosszabbak voltak" mantrával.

bölcsbagoly 2014.10.24. 17:04:52

@Válasszunk: ugyan, konkrét eset a családunké: nekem tízéves vízumom volt már a kilencvenes években, ahogy apámnak is, de volt kint éves vízummal a feleségem s a fiam többször is, az unokám és az unokabátyám felesége is. DE: az unokabátyám aki szimpla villanyszerelő volt, meg a fia, kétszer is ellettek utasítva s nem mehettek ki! Ok nélkül!

bölcsbagoly 2014.10.24. 17:09:04

@sanyix: tévedsz, Putyinék igencsak haraopnak a korrupcióras keményen büntetik (ld. az oligarcháik eseteit). Másrészt, menj át mát a szomszédos országokba és turistaként is találkozni fogsz a korrupció kézzelfogható változataival. Amúgy, amikor Obama nagyköveti posztokat osztogat az őt a választásokon pénzzel támogatnak az micsoda, nem korrupció? Az utóbbi 3 fehérnép is így került Bp-re!

zobod 2014.10.24. 17:12:21

@cenzuratroll bosszanto: ez a tanulmány nem most jelent meg, legfeljebb nem ismerted eddig. A TI gobális tanulmánya, ezt befolyásolni 0 esélye van a magyar kormánynak. A módszertana minden országban egységes, és eléggé pontos és hiteles ahhoz, hogy nevetségessé tegye a vádaskodást az állítólag maffiaállami közállapotokról.

Ha veszed a fáradtságot, alaposabban utánajársz, akkor kiderül, azért szerepeltünk így, mert a kormányzati munka transzparenciájára, illetve a média illetve úgy általában a nyilvánosság kapcsán nagyon gyenge osztályzatot kaptunk. Ha az nincsen, még jobb lenne a helyezésünk. Ezek a tények, a maffiaállam és a rendszerszintű korrupció pedig az üres propaganda.

Ami meg a kitiltások mögötti állítólagos konkrét ügyet illeti, ha igaz egyáltalán, akkor bízom benne hogy a fideszesek okultak az mszp-szdsz politikusok méltán megérdemelt sorsából, és a párttagság, vagy holdudvarba tartozás nem lesz mentség semmire. Különben 2018-ban pont odakerülnek ők is, ahol 2010-re a ballib, ezt azért jó ha tisztán látják.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 17:12:48

@bölcsbagoly: És nem csak ilyen van. Ezért mondtam, ez nem szankció általában...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 17:14:03

@zorki: Az a baj, hogy kis hazánkban nagyon kevés a valóban független. Ha a FIDESZ olyat jelöl aki addig nem elkötelezett a FIDESZ mellett, de kap egy komoly pozíciót, ami nem tudja meddig tart... Szerinted az függetlenség?

sanyix 2014.10.24. 17:19:23

@bölcsbagoly: Ez úgy hangzik mint amikor a pornósok kefélnek a szüzességért :DD
Putyin az ellenséges "maffiacsalád" oligarchái ellen harcol, hogy az ő emberei uralkodjanak.

Most obama hogy jön ide? Megint az 1 bites(komcsi) gondolkodás hogy a mi kedvencünk vagy az ellenség? Én következetes vagyok, így minden mások dolgába erőszakosan beavatkozó nagyhatalmat utálok.
Boldog lennék ha a szovjet... vagyis oroszország, és az USA egymásra küldenék az atomrakétáikat, és eltűnne ez a két hatalom, békésebb lenne a világ nélkülük.
Azt azért remélem tudod hogy viktorodat is pénzzel támogatják az oligarchái, csak itt még az se hivatalos...
Nem kell nekem szomszédos országokba mennem hogy korrupcióval találkozzak, találkozom itthon eléggel.

bölcsbagoly 2014.10.24. 17:27:03

@Válasszunk: @sanyix: döntsd el te, hogy mit mondanál Orbánról ha ilyen alapon választaná ki a kiküldendő nagyköveteket. Egy volt ilyesmi (párizsi nagykövetként), s sokat is csámcsogtatok rajta.

Foxtrotty 2014.10.24. 17:27:50

@sanyix:
Most már teljesen világos minden. Aki a Transparency Intl. felmérését reálisabbnak tartja a Te véleményednél, az csak fideszbirka lehet

sanyix 2014.10.24. 17:34:54

@bölcsbagoly: nem tudom milyen követekről beszélsz, de orbán valószínűleg a szokásos módon választja ki. Hűséges hozzám? Haver? Akkor mehet.

@Foxtrotty: ne terelj, nem ezért vagy fideszbirka, hanem eddig is az voltál. Rájuk szavaztál, mindenáron őket véded, ezért.

2014.10.24. 17:53:58

@Válasszunk:

"Csak tudod egyetlen egy baj van. Amit linkelsz az nem maffia ügy. Nem bűn. Hanem egy vélemény. "

Tudod az a baj, hogy Te a saját VÉLEMÉNYED alapján egy szar alak vagy, mint ahogy azt levezettem neked fentebb és amiről NAYG CSÖNDBEN vagy azóta is....

De tiszteljük az önkritikus embereket, ezért respekt neked! ;)

Foxtrotty 2014.10.24. 17:54:28

@sanyix:
Nem védem a fideszt, hol láttál ilyet?

Viszont amivel most külföldről támadnak, az végső soron Magyarország szuverenitása ellen irányul. És nehéz elhinni, hogy a (közelebbről meg nem nevezett) korrupció az igazi ok, ha az előző, legalább ennyire korrupt kormányok idején ez nem jelentett problémát

Persze ők mindenben kiszolgálták a külföldi érdekeket, kaptak is mindenféle kitüntetést, elismerést. Tulajdonképpen ez is egy formája a korrupciónak

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 17:59:10

@DezInf: Most ezt te hol olvastad ostoba?

Most akkor ha te nem baszol meg egy nőt az azt jelenti, hogy buzi vagy?

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 18:00:28

@nu pagagyí: Soros igen régóta már nem a saját pénzét költi. Nem véletlenül tiltották ki pár helyről.

bölcsbagoly 2014.10.24. 18:06:45

@sanyix: egy dolog a hűség és más a hála, az állam bőrén! A brekegő, a görög meg a mostani (aki lenne, ha már küldenék). Látom a tájékozottságod forditott arányban áll a kormány ellenességeddel! sorry...

sanyix 2014.10.24. 18:16:24

@Foxtrotty: itt, folyamatosan véded.
Ki mondta hogy a korrupció az ok? Egyértelmű hogy nem az, az az ok hogy orbán összekacsint putyinékkal, (putyin tevékenysége is magyarország ellen irányul), és ez nem tetszik az amcsiknak, meg az EU-nak sem ami mondjuk érthető mert orbán odaszarik ahonnan eszik(lop). De az itthoni korrupciós dolog attól még valós.
Magyarország soha nem volt szuverén állam, gyurcsányék idején "nyugati befektetők" zenéjére táncoltak, most meg a jóöreg putyin elvtársnak táncolnak. Mind2 egyaránt rossz, és a korrupció elterjedtsége miatt lehet így rángatni magyarországot.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:18:02

@MikeBoy: Lófaszt se vezettél le nekem, csak hazudozol és fröcsögsz. Mert mást nem tudsz.

1. Jeleztem azt is, hogy az elfogultság, stb. az nem választás hanem állapot. Ergo az nem azonos azzal, hogy valaki DIREKT támogatja a TUDOMÁSA szerint is rosszabbat.

DE a rosszabbra DIREKT szavazni szar emberi dolog.

Te ennek kapcsán a következőkben hazudtál:

1. közölted, hogy ugye elfogult vagyok, vélemény alapján szavazok, ez pedig a leírtak szerint ugyanaz.

Bocsi de 4 éves kor felett minden normális ember tudja, hogy ez a megközelítésed hazugság.

Azt is tudod, hogy itt nagyon ritkán tiltok ki valakit, de aki hazudozva személyeskedik, azt és a neveltetését nem fogom kímélni. Mert előítéletem nincs veled szemben, nem rekesztelek. De ha bizonyítod, hogy nem neveltek meg, szar alak lettél, akkor bizony ez alapján rólad is és a nevelésedet elkövetőkről is véleményt fogok alkotni, és én sem fogom magamra kötelezőnek érezni az etikettet.

Nem baj az ilyen képmutató hazugság a részedről. Láttunk annyi dokumentumfilmet, hogy már közhely az, hogy a kurva sosem szerelmes, de egy kis extráért eljátssza. Otthon megtanultad azt, hogy te mutatsz valamit és más vagy.

2. körülbelül a győzikeféle celebek értelmi szintjétől, de talán még auréliónál is elvárt szint, hogy felismerd: Ha nem neked címzem a választ, de adott felvetésre van válasz akkor kaptál TE is választ.

Erre vagy szellemileg vagy képtelen felismerni. Vagy csak hazug ember vagy és szar alak. Kénytelen vagyok a kettőt összevetni. Azóta arra is kaptál pontos választ MITŐL volt vállalhatatlan az összefogás.

Furcsa mód, amint ez is megjelenik, máris jön a hazug behányás, mert az érv addig terjedt amíg a pártközpontban betanítottak.

Ha nem tudnám, hogy biológiai képtelenség, akkor a betanított majom szinted kapcsán eszembe jutott az is, hogy a családi fővállalkozó animalpornót is vállalt és csimpánztől esett teherbe...

Így inkább azt mondom, az átutazó ukrán gorilla lehet az esélyes.

4. Mivel legalább a majom szintjén visszakérdeztél, eleinte kaptál annyit, hogy a választ nem direktbe kaptad abban a stílusban amiben kiprovokáltad.

De látom annyira szereted a családodat, hogy csak kikövetelted. Mond csak, ha a "Kurva anyád" elhangzik veled szemben, azt otthon ingyenreklámnak hívjátok?

sanyix 2014.10.24. 18:18:47

@bölcsbagoly: most ez mi? Nem tudsz mit írni aztán összehánysz 2 mondatot random szavakkal? :D

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:18:52

@Válasszunk: Bocs... A 3. pont jelzése kimaradt a "ha nem tudnám, hogy biológiai képtelenség" elől...

2014.10.24. 18:21:34

@Foxtrotty: Te vagy vak vagy, vagy hülye, ecsém!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:21:57

@Foxtrotty: A korrupció kapcsán az MSZP idején is volt kitiltás. Csak tudod, ha egy MSZPs politikust, köztisztviselőt kitiltanak, akkor felfogja, hogy lebukott. Örül, hogy csak ennyi, és nem megy a hűvösre.

A FIDESZ, bármennyi dologban is jobb, mint az MSZP, ezt rosszul kezelte, cikket csináltak, politikai és diplomáciai kérdést csináltak belőle. ÉS ennek kapcsán elő kellett venni az ügyeket amik már leültek (olaj ügy)... A vitára felfigyelnek, onnan ez politikai szankciónak fog látszani (mert annak állítjuk be)...

Valójában épp az USA szuverenitását akarjuk megsérteni.

2014.10.24. 18:25:31

@Foxtrotty: mint például orbán viktort

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:30:15

@Foxtrotty: Azért a TI szép színes térképe a korrupció kapcsán a korrupció ellenes intézkedéseket vizsgálja. És tényleg van ahol nálunk rosszabb a helyzet, de ez nem áll összefüggésben azzal, hogy az USA azt mondja: Mi eredendően jól álltunk, de van egy romló tendencia, ők pedig javulót akarnak elvárni.

Ráadásul a korrupció kapcsán feltárt veszélyek jelentős része egyértelműen rendszer szintű probléma. De a korrupcióról mint rendszer szintű problémáról szerintem más megközelítésben kell beszélni, mert az nem a mostani politikai hibák kérdése.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:32:32

@Foxtrotty: Az a baj, hogy nyilvánosan, érdekképviseletért fizetni, támogatni szabad. A korrupció másról, többről szól. Lesz erről szó még itt.

De igen, vannak akiket ki lehetne tiltani. És vannak olyan szervezetek is akiket ki kellene tiltani. Csakhogy a mi jogrendszerünk nem ismeri a korrupció veszélye miatti kitiltást. Ebben pl. lemaradtunk a korrupció elleni küzdelemben. Erre vonatkozó törvény bevezetése javítana is a megítélésünkön.

bölcsbagoly 2014.10.24. 18:32:39

@Válasszunk: mégis milyen alapon várnak el bármit Mo-tól? Adnak valamit ingyen nekünk?

2014.10.24. 18:32:53

@Foxtrotty: Nem Magyarország szuverenitása hanem a fideszmaffia machinációi ellen irányul. Oda jutottunk, hogy a külföld kell megvédjen saját alkalmatlan és korrupt vezetőinktől.

bölcsbagoly 2014.10.24. 18:33:31

@Válasszunk: az Alaptörvényben nincs benne a zéró tolerancia?

bölcsbagoly 2014.10.24. 18:34:09

@fagyospityóka: na menj a francba büdös ballibsije...

2014.10.24. 18:34:51

@bölcsbagoly: te menja francba fityisköcsög

Foxtrotty 2014.10.24. 19:06:36

@Válasszunk:
"nyilvánosan, érdekképviseletért fizetni, támogatni szabad"

Ha ez a véleményed, akkor inkább ne írjál a korrupció ellen, hiszen te magad is támogatod az egyik formáját, amit befolyással üzérkedésnek hív és büntetni rendel a magyar jog

Foxtrotty 2014.10.24. 19:08:57

@fagyospityóka:
" a külföld kell megvédjen "

Pont erről írtam az első hozzászólásomban. Annyira leégett a hazai ellenzék a választásokon, hogy már csak egy intervencióban reménykedhetnek. Hogy utána zavartalanul űzhessék a saját korrupciójukat, immár amerikai szemhunyás mellett

Foxtrotty 2014.10.24. 19:11:30

@Válasszunk:
" a mi jogrendszerünk nem ismeri a korrupció veszélye miatti kitiltást. Ebben pl. lemaradtunk a korrupció elleni küzdelemben. "

Pedig milyen jó lenne kitiltani Obama elnököt, aki korrupciós alapon nevezi ki sorban a nagyköveteket Budapestre, vagy sok nagy nyugati cég menedzsmentjét, akik ellen van bőven gyanú

Foxtrotty 2014.10.24. 19:13:21

@Válasszunk:
"a TI szép színes térképe a korrupció kapcsán a korrupció ellenes intézkedéseket vizsgálja. "

Tévedsz, a CPI-t vizsgálja

2014.10.24. 19:17:04

@Foxtrotty: talán egyszer előkeül olyan, aki nem korrupt. ha nem akkor már régen rossz.

2014.10.24. 19:20:00

@Foxtrotty: eképzelem ahogy Obama kélyesen pottyant egyet a magyar kitiltásra, majt utána komótosan kitörli a hátsóját, majd felül az air horse (bocs: force) one-ra és átrepül Hawaira. egyébként miért is menne vidaildi Amerikába, és miből fizetné az utat?

Fekete Pestis 2014.10.24. 20:00:12

@Válasszunk:
"Ugyanis, ha a szélesebb rétegek vásárlóereje eltűnik, akkor ugye elég sok cég bevétele csökken, sok helyen lesz leépítés."

Való igaz, ha belföldi keresletet kielégítö cégnél dolgozol ;)

Fekete Pestis 2014.10.24. 20:02:38

@Válasszunk:

ja és bocs: szerintem az "egykulcsos adó" az nem osztogatás. [Tudom, meg lehet ideologizálni, hogy miért az ...].

Az egykulcsos adó merö szociáldarwinizmus ;) , a jobban keresök nem állják a cehhet a rosszabbul keresök helyett. Ami nagyon helyes ;). Egyszerüen nem veszik el, amit az ember megkeresett.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 20:05:51

@Foxtrotty: Nem egészen. A hivatalos lobbizást, érdekképviseletet nem tiltják. A befolyással üzérkedés más. Ha nem tudod a különbséget...

És nézd csak meg a főoldalt. Vannak szép kategóriák. Nincs korrupció ellenes fellépés 1 szín (piros). Csak korlátozott a felmérés (narancssárga...)

Most mondjam azt, hogy kicsit a belpolitikai jutott az eszembe róla?

@Fekete Pestis: Ha külföldinél dolgozol akkor sem jársz jól. Ugyanis eltűnik a belföldi vállalkozások egy része. Így a megfelelő infrastruktúrát (net, stb) kevesebb cégnek kell fenntartani. Megnövekednek a költségek. A céged magyar tevékenysége versenyképtelenné válik.

Ilyen módon jobb közmunkássá válnod?

Fekete Pestis 2014.10.24. 20:08:22

Ja, hogy a témához is hozzászóljak, hát igen, így müködik a világ.

1. Fidesz 180os fordulatot hajt végre (oroszbarát és korrupt lesz ). A ruszkibarátság különösen sajátságos, tekintettel arra, hogy fö ellenségük az mszp is a ruszkik fö helytartója [volt 89 elött].

2. A jenkik meg ( mikor a bunge-t próbálja a korrupt helyi kormányzat megpumpolni ) eröt demonstrálnak, hogy a provincián is értsenek a dologból.

A jenkik a komcsi lopkovicnál egy mszpst vagy szdsz-est sem tiltották ki az usaból.

Nem is beszélve arról, hogy pont nekik mennyira nincs joguk itten szabadságjogokról beszélni, amikor a fél világot törvénytelenül lehallgatja az nsa.

Persze ez nem jogról szól, ezért mondom, hogy így müködik a világ ;)

Az egyedüli különbség az egykulcsos adó ;)

Fekete Pestis 2014.10.24. 20:11:56

@Válasszunk:
"Ha külföldinél dolgozol akkor sem jársz jól."

Attól függ. Ha olyan külföldinek dolgozol, amelyik semmilyen módon ( a munkaeröt kivéve ) nem kötödik a magyar piachoz (nem forgalmaz itt semmit az égegyadta világon), akkor tökmindegy. És én ilyenröl beszélek.

A közmunkás dolog is relatív.
Kérdés az, hogy az egykulcsossal többet takarítasz-e meg mint a 9 havi m. nélküli segély [illetve, hogy mennyi idö alatt ]. A kirúgás valségét is tekintetbe véve (nekem) az egykulcsos elönyösebb. (A picsányi segélyt szívesen kockáztatom sokkal magasabb haszon érdekében)

2014.10.24. 20:14:31

@Válasszunk:

Nocsak, nocsak!
Nagyjából már megtudtuk milyen vagy és háááát elég pocsék ez a kép....... ;)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 20:16:02

@Fekete Pestis: Jelen formájában az. A semleges adó rendszernek alapvetően több ismerve van. Ugyanis te biztos többet profitálsz az állam működéséből (ha működésképtelenné válna, buknád a jövedelmed is... Többet ér neked, hogy van bűnüldözés) mint a szegény ember.

Méghozzá a jövedelemarányosnál jobban. Mert amiket ő nem tud igénybe venni szolgáltatásokat, azokból ő nem "arányosan kevesebbet" kap, hanem 0-t.

Viszont az össz közterhekben nem arányosan kevesebbet fizet, hanem a fix közterheknél többet.

Ha a költségvetés egyensúlyban lenne, akkor is ő lenne a nettó befizető, te pedig az aki nettó kap valamilyen áru szolgáltatást amit nem fizettél ki.

Más kérdés, hogy ezt a szolgáltatást az állam a korrupció miatt drágán nyújtja.

Amúgy nem az adókulcsok darabszáma számít, hanem az alkotmányos jogok teljesüléséhez szükséges költségekkel nem ártana csökkenti az adóalapot. Ez a rendszer viszont segítene kifehéríteni a gazdaságot is.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 20:18:11

@Fekete Pestis: Mint mondtam az infrastruktúrán bukik el az érvelésed...

@MikeBoy: Hazugságon kaplak, megkapod a stílust amit gyakorolsz. Beszólsz. Úgy látszik konstatáltad a tényt, a hazug embert hamarabb elkapják mint a sánta kutyát... Így már nem is marad más csak a fröcsögés. Azt otthon jól megtanultad.

2014.10.24. 20:19:46

@Válasszunk:

Adok neked egy utolsó esélyt.
Tudod onnan lehet tudni, hogy valaki hatalmasat bukik a vitában, hogy szándékosan elhagyja a fonalat.
A következő beírásomban megadom neked az esélyt, hogy újra felvedd a fonalat és megvédd magadat!
Tehát belinkelem neked azt a hozzászólást, amire már nem reagáltál és kéretik ARRA VÁLASZOLNI!
A többi BULLSHITEDET most nagyvonalúan elfelejtem Neked!

És ebben az esetben én majd reagálok arra, amit Te majd válaszolsz! Következzen akkor.....

2014.10.24. 20:20:35

@Válasszunk:

Nem kaptál hazugságon senkit!
Ez ugyanis csak a TE OSTOBA SZÖVEGED!
Lássuk még1x...

2014.10.24. 20:22:01

@Válasszunk:

ÍME:

Ez már probléma, mert akkor gyakorlatilag mégis ez igaz lesz:

***
1. Mindenkinek ártva, direkt kiválasztod a rosszabbat, bosszúból. Ez nem felvállalható.

Ez azt jelenti, hogy a FIDESZ a legjobb, aki jelenleg nem rájuk szavaz, az mindenkinek árt és ráadásul ezt direkt bosszúból teszi!!??
***

Márpedig az 1-es pont nem több, mint a Te EGYSZERŰ, IGAZOLHATATLAN ÉS BORZASZTÓAN KORLÁTOLT VÉLEMÉNYED.
Valójában Te csak a ló túl oldalán vagy azokhoz képest, mint akikre célzol, hogy bosszúból és felvállalhatatlanul mást választanak.

Sőt, ha Wasabi-t szar alaknak tartod a fenti véleménye alapján, akkor sajnos a saját rendszeredben, ugyan olyan
szar alak vagy.

És hagy mondjam azt kiegészítésként, hogy mivel a 2-es pont közvetlenül az 1-es után felmerült benned (vagyis az: Elmész), Te egy kicsit rosszabb vagy a szar alaknál.

Ez van....

DezInf 2014.10.24. 20:37:23

@♔bаtyu♔:

Köszönésképpen : baxd orcán azt a jó .....

Másodszorra: nem sokáig élvezhetitek a szabaccság mámorát, a lopott fődek illatát, a trafikok édes bevételeit .... mert egyszer el kell számolnotok .... aztán jön a három :)))

Amúgy meg egy utolsó fidexpotkány vagy!

Esetleg újabb kérés, kérdés kicsi csicska fidexvbérenc?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 20:48:35

@MikeBoy: MikeTroll barátom most kapod az utolsó választ, ez után a következő húzásodnál repülsz. Végleg. És indokolom is, hogy miért.

Mind mondtam nem érdekel, hogy hogy írsz, senkit sem azért vágok ki a picsába, hogy mit ér, hogy ír és hogyan ír. Ugyanis ez, mint mondtam, szocializáció kérdése. Ha valakinél láthatóan a fő kommunikációs eszköz a sértegetés, lehet ahhoz alkalmazkodni. Az ilyen emberek, mint te is, meg is könnyítik a dolgot. Hiszen öreg: Míg neked hazudnod kell, saját ötleteid alapján kell a jelzőket aggatnod, a saját viselkedésed rávilágít a jellemed, neveltetésed hibáira, így mind rólad, mind a családodról elmondható jelzőkre, sértésekre.

Semmi gond. Valószínűleg, azért csinálsz segget a szádból, mert az anál a családi vállalkozásodban, mint az orál... Nem nehéz sértőt mondani rólad, a családodról.

És ahhoz, hogy egy blog működjön, fel kell vállalni azokat is amik nem szépek. Például a rólad alkotott véleményt.

"Válasszunk · valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:18:02" hozzászólást idézném.

1. Jeleztem azt is, hogy az elfogultság, stb. az nem választás hanem állapot. Ergo az nem azonos azzal, hogy valaki DIREKT támogatja a TUDOMÁSA szerint is rosszabbat.

DE a rosszabbra DIREKT szavazni szar emberi dolog.

Te ennek kapcsán a következőkben hazudtál:

1. közölted, hogy ugye elfogult vagyok, vélemény alapján szavazok, ez pedig a leírtak szerint ugyanaz.

Bocsi de 4 éves kor felett minden normális ember tudja, hogy ez a megközelítésed hazugság.

--- Idézet vége ---

Te ezt a választ MikeBoy 2014.10.24. 20:20:35 üzenetedben tagadtad le, továbba az azt megelőző hozzászólásban az adott válasz tényét.

Minő meglepetés. Úgy, hogy éppen erre a felvetésre válaszolsz. Minő meglepetés bőven benne van az, hogy

A: Direkt ártani másnak..
B: Elfogultnak lenni

Nem ugyanaz. Így a következtetésed olyan állításra épült aminek a valótlan voltáról neked is tudnod kellett.

Tekintve, hogy a MikeBoy 2014.10.23. 21:31:05 -n tett felvetésedre a Válasszunk · valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 21:35:50-n kommentben kaptál érdemi választ.

Mi alapján leírtam, hogy

"Az ember lehet elfogult. Máris mást fog jónak látni. Csakhogy ez állapot és nem választási lehetőség.

Lehet érdekelt a másik oldalon. Ha javasoltam, hogy lehet pártot csinálni, lenne X ember aki azt mondja tegyük... Onnan én is az lennék. De amíg nem vagyok az, addig megint: Állapot és nem választási lehetőség.

Lehet tévedni is. Hiszékenynek lenni. Érdektelennek és nem mérlegelni sok dolgot. De ezek állapotok és nem választási lehetőségek."

Innen azt állítani, hogy elfogult vagyok ezek közül az elfogultsággal vagy a tévedéssel azonos.

Mint azok között ott van a tévedés lehetősége, és az elfogultságé. Sőt az érdekeltségé is.

Innentől kezdve:

"Ez azt jelenti, hogy a FIDESZ a legjobb, aki jelenleg nem rájuk szavaz, az mindenkinek árt és ráadásul ezt direkt bosszúból teszi!!??"

Ezt nem állítottam. Lásd a tévedés, elfogultság, stb. lehetőségét. Itt az érvelés kapcsán az érvet kezded meghamisítani. Pedig erre már kaptál választ.

És ugyanerre a megközelítésre hiányolod most is a választ, pedig már többször megkaptad. Innen ezeknek a válaszoknak a letagadása a részedről hazugság.

"Márpedig az 1-es pont nem több, mint a Te EGYSZERŰ, IGAZOLHATATLAN ÉS BORZASZTÓAN KORLÁTOLT VÉLEMÉNYED."

Ez is valótlan és kirekesztő állítás...

"Valójában Te csak a ló túl oldalán vagy azokhoz képest, mint akikre célzol, hogy bosszúból és felvállalhatatlanul mást választanak."

Innen ez sem igaz. Mert nem azért nem jó az MSZP / stb. mert mérges vagyok rá. Ha ez lenne az igaz, nem mondanám szimpatikusnak a DK-t. Azaz biztos lehettél benne, hogy nem bosszú. Mégis így írtál.

"Sőt, ha Wasabi-t szar alaknak tartod a fenti véleménye alapján, akkor sajnos a saját rendszeredben, ugyan olyan szar alak vagy."

Itt pedig ismét hazudsz. Ugyanis a saját rendszerem az általad vélelmezett elfogultságot SEM a mindenkinek tudatosan ártó szavazattal veszi egy kalap alá. De ezt sem tudtad érvekkel alátámasztani.

Innen pedig egy sorozatosan megválaszolt dolog kapcsán sorozatosan hazudsz.

Az, hogy fröcsög a szar a szádból belefér. Semmi gond. Van aki ebből ért, így kommunikál. Árnyalatnyi különbség finom kritika nélkül nem megy neki. Arányos súlyú jelző, stb. teszi helyre, hogy hol van. Nyugodj meg, van rá bőven elég jelzős szerkezet.

Ezzel nincs gond. Mint mondtam, semmi baj azzal, hogy abból tanulsz, hogy míg Gyurcsányról, Bokrosról óvatos kritikát fogalmazok meg, te ehhez képest brutális jelzőt kapsz. Mert látod ennyivel rosszabb vagy nem csak náluk, de még mondjuk a 4K!-nál is, vagy a Jobbiknál. Pedig ott már repkednek a jelzők.

Az ismétlődő hazugság viszont magát a vitát lehetetleníti el a részedről, és ezért erre egy idő után csak a kitiltás a válasz.

Vagy elnézést kérsz, hogy sok dolgot nem vettél észre és visszaveszel. Akkor lehet vitatkozni. Vagy megismétled a hazugságaid és akkor nincs itt helyed.

Ilyen egyszerű

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 21:02:24

@MikeBoy: És mivel jeleztem most mi a baj, és van lehetőséged sok dolgot végignézni, és szerintem fogsz találni még érdemi választ. Vagy elismered azt, hogy ezt nagyon eltoltad záros határidőn belül, és max kaptál arányos választ. Ez esetben nyilván a véleményem is jó irányba változik. Ezt is tudom jelezni.

Vagy ugye ismered az eredményt.

Mint mondtam örültem a kérdésednek, amíg el nem kezdted letagadni a választ. Ha felfogod, hogy mi a különbség a között, hogy valaki a kisebbik rossz (várhatóan kevesebb bajt csinál) és aközött, hogy valakit utálok és inkább dögöljön meg mindenki ezért úgy szavazok... Akkor jó úton indulsz el.

És ha visszaolvasol leírtam mi az a 4-5 dolog amiben a FIDESZ volt a kisebbik rossz. Ami kapcsán, ha nem hazugsággal mocskolódnál lett volna érdemi kérdés. Több hibát, stb. máshol is jeleztem kik és miért vállalhatatlanok. De itt van mondjuk az összefogás kapcsán amit összeszedtem:

1. Ha nincs egyetértés, nem lesz közös program, közös kormány. Egy kormányozhatatlan ország gazdasága, biztonsága megroppanhat.

EZ nem fér bele. Mert egy ilyen összeomlásnak akár sok halálos áldozata lehet. Akit ez nem zavar és így készül a választásra az bizony rosszabb azoknál akik csak a vélt ellenségek életét dobták el a hatalomért.

2. Biankó felhatalmazást adnánk. Mert nincs arról szó, mit akarnak kezdeni. És nincs mondjuk egy olyan árnyékkormányuk akiknek pontos tervei vannak és tudna mit csinál.

Össze-vissza kapkodásban, hibákban rosszabbak lennének.

3. Nem jönne el a megtisztulás ott. Mert azok az ismert módon bűnözők akik ott vannak sikert érnének el. És bár a FIDESZ sok módszere a törvényesség határát súrolja, és erkölcsileg elítélendő... Konkrét szervezett bűnözéssel kapcsolatos ügy, elmarasztaló ítélettel a másik oldalon született.

4. Az ellenvéleményre itt is tapasztalható kirekesztő reakció egyik-másik baloldali szatelit részéről. És ehhez képest a FIDESZ sok dologban meghallgatta a kritikát, épített is rá.

5. Mindkét oldalról feltételeztem számos borzalmas döntést, mert mindegyik bizonyította, hogy ez a szint benne van a pakliban. De a FIDESZ megígért pár olyan dolgot amit támogatok, amivel egyet értek. És ezeket próbálja is betartani.

Ezek után most is azt állítod, hogy protest, az eddigiekért büntetésből? A Lófaszt protest. Gondold végig mivel érdemelték ki az 1-est.

Hoppá: Ajánlottam az alapítsunk pragmatikus pártot c. írást. Ha látod, hogy tisztázom mi a bajom az ellenzékkel... elolvastad? Elolvastad mondjuk bármelyiket a pártekéző sorozatban?

Elolvastad vagy csak zsigerből írtál hülyeséget.

Elárulok valamit. Azt leírtam, hogy FIDESZ szavazó vagyok. Az elmúlt 8 évben rájuk szavaztam, és most is rájuk szavaznék. De megkérdezted melyik pártok szimpatikusak? Hova szavaznék, ha a szimpatikusak korrigálnák a hibáikat és vállalhatóak lennének? Pedig van hozzá sok helyen útmutatás.

Szerinted miért van az, hogy a DKsoknak el merem mondani, hogy az ellenségkép építés akkor sem jött be, amikor Feri ellen ment, akkor sem amikor Viktor ellen. És normális pragmatikus politikát szeretnék? Mert például a vizitdíjat is jó ötletnek tartottam. Mert például a honosítás kérdését Feri kezelte szerintem okosabban.

Az a nagy büdös helyzet, ha sok hibájától tanulna Feri alkalmas lenne. De Bokros is. De amíg a hőzöngők miatt csak a hőzöngés megy ott, és meg sem próbálnak választható alternatívát nyújtani, addig nem lesznek megválasztva.

És el kell dönteni, hogy "Ki akarják várni" a megfelelő pillanatot, megfelelő felhatalmazást, és addig direkt akarnak veszteni, vagy hülyék, vagy csak megfelelnek a saját birkáiknak.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2014.10.24. 21:39:47

@Válasszunk:

Nem tetszik a Bayer-féle stílus, faszkalap?

Anyádat basznád telibe, majom!

Foxtrotty 2014.10.24. 21:39:52

@Válasszunk:
"A hivatalos lobbizást, érdekképviseletet nem tiltják. A befolyással üzérkedés más. Ha nem tudod a különbséget..."

Mi lenne, ha valami egészen konkrét dologról írnál? Hogy ki korrumpált (vagy lobbizott) kinél és mivel? Mert akkor vitatkozhatnánk róla, hogy törvényes vagy törvénytelen. De így ez az egész csak egy véget nem érő hablatyolás a nagy semmiről, konkrétumok nélkül

Orbán a magyar nép ópiuma! 2014.10.24. 21:40:52

@tisztapista:

Nyugi, kiböjtölöm!
Pezsgőt fogok bontani, s imádni fogom a vergődéseteket! :)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 21:41:05

@Orbán a magyar nép ópiuma!: Bocsi, nálunk nem szokás, a vérfertőzés a te családod hobbija...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 21:44:17

@Foxtrotty: Egyszerű a különbség. Mondjuk a BSA Magyarország, a ProArt is kap támogatást, lobbizik, helyezkedik...

Belefér. Akkor is, ha valamelyikből képviselő lesz. Amíg a feladatát végzi.

Ha valaki nem a feladata, hanem a várható bevétel szerint dönt, ezzel elárulva a belé vetett bizalmat az bűn.

Foxtrotty 2014.10.24. 21:50:16

@fagyospityóka:
" Obama kélyesen pottyant egyet a magyar kitiltásra, majt utána komótosan kitörli a hátsóját"

Kitörölnie sem kell, hiszen ti úgyis kinyaljátok neki. Nincsen ízesebb a feka popsinál a hazai ellenzék számára

Foxtrotty 2014.10.24. 21:56:57

@Válasszunk:
Akkor vegyük konkrétan a norvég alap elosztásában közreműködő civil szervezeteket. Kaptak egy rakat pénzt, majd elkezdték osztogatni a haverok között, kikölcsönözték kamatra, és egyéb előnyökre tettek szert a pozíciójuk révén. Teljesen mindegy minek nevezed, ez korrupciógyanús a javából. Kétlem, hogy Obama bácsi ezt valaha is a fejükre olvassa majd

Akkor most itt miről is vitatkozunk?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:21:53

@MikeBoy: Jeleztem, hogy a következő húzásodnál kitiltást kapsz. Ez megtörtént. És ha más nicken jössz... Az is megkapja. Ilyen az élet.

Idézem az általad védett embert:
"Onnantól felelőtlenség, árulás, rossz indulat, gyávaság, és még számtalan jelzőt mondhatnék rá - mind igaz. Sok embernek lesz elszámolnio valója, saját közvetlen környezetével, az abban élőkkel, akiknek a gyávasága, önzése, hiszékenysége okán nem kevés kárt, veszteséget okozott."

Saját maga adott egy definíciót. A definíció rád is. Rá is igaz. A választ többször megkaptad a "Ez azt jelenti, hogy a FIDESZ a legjobb, aki jelenleg nem rájuk szavaz, az mindenkinek árt és ráadásul ezt direkt bosszúból teszi!!??" című kérdésedre.

Jeleztem lehet tudatlan, elfogult, vagy akár csak simán tévedhet. Sokadszorra állítod nem volt meg a válasz, de mindegyik lehetőség benne volt.

Hülyének teteted magad. És másnak árt.

És sokszor jeleztem azt is a FIDESZ vagy nem FIDESZ nem elsősorban véleményen múlik. Miért?

Mert a baloldal vagy megteszi azt, hogy eldönti, hogy tisztázza: Ha nyernek 4 év alatt hogy tudnak együtt működni, lesz kormányképes alternatíva. Mert megtették ami ahhoz kell, hogy képesek legyenek együtt kormányozni.

Vagy ezt nem teszik meg, és akkor kormányzásra objektív szempont alapján képtelenek.

A történetnek itt van vége.

Ez nem olyan, hogy "nincs koalíciós megállapodás, de szerintem kék". Vagy van megállapodás, van alapja az együttműködésnek, van elképzelés egyes kulcskérdéseket hogy kezelnek.

Vagy nem. És akkor ha a szavazatok 100%át kapják meg, akkor is van 4 (DK, MSZP, Együtt, PM) egyet nem értő, önmagában kormányzásra képtelen erőnk, és egy kormány nélkül tönkremenő országunk.

Lehet játszani a hülyét. Neked is. Waszabinak is. Az MSZPnek is. Lehet a többieknek asszisztálni a túlélés érdekében.

De akkor ha abból indultok ki, hogy aki a hülyét játssza így az szar alak... akkor bizony azok ti vagytok.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:27:33

@Foxtrotty: Egyfelől nem ez az ügy van sem a kitiltás mögött. Sem az USAban sok dolog mögött.

Másfelől a kikölcsönzés miatt sok helyen jeleztem, onnan vállalhatatlanok a civilek. Nem tudok kamatról, ilyen zsebre tett haszonról.

Nem érdekel a párezer forintnyi hazavitt tétel sem, mert hibahatár alatti hiba.

Az érdekel, hogy egyik oldalnak van kapcsolata, és ezért vagy azért szívességből kap ingyen hitelt, hogy induljon. A másik nem, és mivel így is elment a pénz, nem módosítanak a szabályokon, az esélyektől megfosztott többi civil hoppon marad.

Ha viszont bármelyik támogatott civil, vagy ott bármelyik ember eltünteti a pénzt, akkor nincs esély se visszaszerezni. Ez a felelőtlen gazdálkodás mellé még hűtlen kezelés is.

De nem erről van szó.

Az pedig, hogy aki fizet az a neki tetsző kérdés felvetéssel tud szakértői véleményt készíttetni... Az pedig előfordul sok helyen, nem csak az USAban.

És megjegyzem, a kérdést ilyenkor úgy határozod meg, hogy arra tudd: a válasz neked lesz kedvező. Innen a kutató sem tehet mást, megadja a választ. Te pedig kifizeted a kutatást. Ez is így működik.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:28:03

@Foxtrotty: Ja, és USAbeli korrupcióról van post. Nézd meg szerintem.

Fekete Pestis 2014.10.24. 22:28:20

@Válasszunk:
"Viszont az össz közterhekben nem arányosan kevesebbet fizet, hanem a fix közterheknél többet."

Abszolút értékben ugyanannyit fizet. (Persze, lehet mindenféle metrikát bevezetni -mindig azt, amelyik az igazunkat bizonyítja ;) )

"Mert amiket ő nem tud igénybe venni szolgáltatásokat, azokból ő nem "arányosan kevesebbet" kap, hanem 0-t."

Csakúgy, mint én - másfajta közszolgáltatásokból (p.l. szociális segély ).

egyébként meg megmarad a kérdés, hogy melyik közszolgáltatás pontosan mennyit ér. P.l. mennyit ér az autópálya, stb. M&A-s kollegáknak ínyencség ;) Van ilyen módszer, meg olyan módszer, az a közös bennük, hogy mindegyik más eredményt ad.

Maradjunk annyiban, hogy a közszolg-ot a zällam a hitelezök ppénzén nyújtja - és egy államcsöd esetén (csak az ideje kérdés) a hitelezök fogják az egészet bebukni ;)
De ugye, this makes the money roll ;)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:31:54

@Fekete Pestis: Az a baj, hogy nem feltétlenül.

Te azt mondod mondjuk 16% az SZJA.

Én azt mondom: 16% az SZJA. X% az ÁFA, Y összeg a chips adó, Z összeg a telekom adó, ... összeg megy illetékekre igazolványok kapcsán, ...

Ezek egy része viszont nem jövedelem arányos, hanem vagy fix. Vagy pedig a chips adónál attól függ, mennyire van rászorulva a szemétre, és regresszív lesz így az adó.

Mint mondtam a normális megoldás az, hogy az adó kapcsán TE is, más is, mindenki írhasson jóvá bizonyos költségeket, vonja le az adóalapból. És onnan 1 kulcs.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:33:27

@Andy_73: Másodnicked is megy, látom már pár helyen szükséged volt rá

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:38:51

@Foxtrotty: De alapvetően érdekesebb a kérdés a miben is vitatkozunk kérdésnél fontosabb kérdésben. A *hogyan* is vitatkozunk kérdésben.

Feltételezem, hogy te nem azzal szavaztál a FIDESZre, hogy "az ördögnél egy fokkal jobb, a többiek meg 2vel rosszabbak". Feltételezem, hogy sok kérdésben nem értünk egyet. Sem 2006 kapcsán. Sem mondjuk USA megítélése kapcsán.

És feltehetőleg azt látod, igen a FIDESZre szavazok, indokolom is, hogy miért, de szavaznék én másra is. És látod sok dolgot rosszabbnak tartok az Öszödi beszédnél. Amivel vagy egyet értesz vagy nem.

De ehhez képest nem te vagy az egyetlen FIDESZes akivel a vita érdemi vita.

És van az a csoport aki azt sem fogja fel, ha nem alkotnak kormányképes, tartós együttműködésre képes tömböt, akkor nem racionális rájuk szavazni. És megy a fröcsögés.

A fröcsögésből előítélet, kirekesztés jön. És ez elvezet az illiberális demokráciás postomhoz.

Fekete Pestis 2014.10.25. 08:09:58

@Válasszunk:
Nézd ha a kv-ben van rá pénz (pl. felesleges stadionosdi kiiktatása) akkor rendben van.
Az mindenesetre igaz hogy a fix ktg csak annak nem számít, akinek jó magas bruttója van, és ahhoz képest ezek elenyésznek

turista a saját országában 2014.10.25. 16:58:42

Blogger, minden érv lepattan rólad. Menthetetlen vagy. A fidesz pártnak álcázott korrupt maffiózó bűnszövetség, amely szétverte a jogállamiságot.

Felőlem akár novellákat is gyárthatsz ennek ellenkezőjének igazolására, de a tények tények maradnak.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.25. 17:07:51

@turista a saját országában: Tények mint az, hogy melyik párt politikusait ítélték el szervezett bűnözéssel összefüggő ügyben? Várj, az az MSZP.

Tények, mint az, hogy melyik párt vezetésében ül olyan aki az első közpénzből lévő, minisztériumi munkahelyén élvezett bizalmat okirat hamisítással hálálta meg? Várj, az az MSZP.

Várj, korrupció ügyből az USA emlegetett nem csak kérdéses pártkötődésű köztisztviselőről szóló valamit... Hanem pl. azt, hogy valamilyen Ildikó is 30%-ra akarte lehúzni a Sláger Rádiót. Ennél most jóval kevésbé durva az ügy. Ja, hogy az is az MSZP.

Tények, minthogy nem tudni egyetlen köztisztviselő, egyetlen cég alkalmazottjának sem a pártkötődését, mert nem nyilvános adat. Be sem kell jelenteni. Tények, minthogy eddig minden kormány alatt volt ilyen ügy. Tények, minthogy az USA ragaszkodik ahhoz, hogy ez is ilyen ügy.

Tények, minthogy mondjuk a Transparency International mint független szervezet 2010 óta nem egy korrupció ellenes intézkedést is említ, mert ilyen törvényeket az MSZP elfelejtett hozni.

Ugye?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.25. 17:22:01

@turista a saját országában: Ja és még egy apróság. Hogy értsd a mostani megvesztegetés ügyet.

Két opció van:

A. Az USAban politikai megrendelésre dolgozik az igazságszolgáltatás, ha féltik a demokráciát, az igazságszolgáltatás megrendelésre fellép. Ezt hívják koncepciós pernek. Mert az USA fél nyíltan szankciót bejelenteni, mert őket is megfélemlítette a patás Orbán meg a FIDESZ. -> Baloldali értelmezése a kitiltás ügynek.

B. Az USAban legalább valamennyire működik a törvényesség, így a korrupció elleni törvényeket betartják. Ha ezek szerint sokszor automatikus a kitiltás, mi pedig korrupcióval közepesen fertőzöttek vagyunk, akkor ez normál ügymenet. És az USA igazat mond abban is, ha nem lett volna cikk, ő nem is beszélnek róla. -> Ez a hivatalos értelmezés.

Döntsd el, hogy az USA és a FIDESZ közötti erőviszonyokat ismerve melyik az igaz. És tedd hozzá azt, hogy az MSZP környékén hány ismertté vállt korrupciós ügy volt. Hogy ezek jelentős része automatikus kitiltással jár az USAból.

És gondold végig: Baloldal kapcsán ezek szerint nem kétes pártállású tisztviselők lehetnek kitiltva, hanem vezető politikusok.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2014.10.25. 22:34:29

@Válasszunk:

Igen? És ezt egyedül találtad ki?
Vagy a mosdatlan szájú, türhő, jobboldali "értelmiség" (Dajcstompika, Lovas stb.) adta az ötletet?

Genyók vagytok, azok is maradtok.
süti beállítások módosítása