... mert választani kell

Kormány buktatás, lépésről lépésre

2014/10/24. - írta: Válasszunk

Avagy Indexgate 1.0

T-5, T-4 Nap, napközben: Számos külföldi sajtó termék képviselőit, forgatócsoportokat különböző sajtó tájékoztatókra hívnak Budapestre. Látszólag az ügyek nem politikai ügyek, sajtó bemutató, megemlékezés kapcsán tájékoztató, bármi lehet ami nem aktuál politika. A T-4. nap estélyén számos forgatócsoport és újságíró van Budapesten. Mindenki boldog. Még az is felmerülhet, ennyi fontos külföldi jó hír azt jelenti a kormány és a nyugat kapcsolata helyrejön. Vihar előtti csend, és optimizmus.

T-3 Nap, 3:30: Számos magyar nyomtatott lap és portál rejtélyes dokumentumokat és hangfelvételeket kap, ismeretlen informátoroktól. A dokumentumok ellenőrzése során kiderül, hogy azok hitelesek. Az informátort nem sikerül azonosítani. A valóság viszont az, hogy egy EUs politikusokat is lehallgató külföldi titkosszolgálat áll a háttérben. A dokumentumokon, hangfelvételeken kívül hamar előkerül a belső levelezés is. Az újságírók is felismerik itt valami komoly dolog történik. A technika és a függetlenség okán az Index lép elsőként. Nomeg azért is, mert a blog.hu felületén is elszaporodnak a kapcsolódó blogpostok.  

T-3 Nap, 4:00: Megjelennek az első cikkek. A FIDESZ még alszik. De a vezetők házához megindulnak a forgatócsoportok.Hála, hogy ők azonnal kapnak tippeket milyen hírre kell reagálni. A jobboldali média egy része nehezebben kap értesítést. Mivel nincs idő a versenyben a kormányt megkérdezni, a nekik küldött e-maileket még senki sem olvasta el...  Így kommentár és magyarázat nélkül marad még az ügy.

T-3 Nap, 4:05: A jobboldali médiának is hála: A FIDESZ stábból valaki észreveszi az első cikkeket.... Elkezdi megnézni mi az éppen aktuális balhé

T-3 Nap 4:08: Az első forgatócsoportok megérkeznek néhány érintett házához

T-3 Nap 4:10: Mivel szaporodnak az ügyek és nőhet a volumenük elkezdődik a FIDESZ stábban a telefonálgatás. Mi legyen?

T-3 Nap 4:11: A FIDESZ pánikjára megszületik a reakció. Egy az FBI által korábban együttműködésre kényszerített hacker csapat vállalja a felelősséget a kormány meghackeléséért, a szivárogtatásért, stb. azt állítja, hosszú ideje mindenhol van trojanjuk. És jelzik minden megy az Indexnek, 444-nek, stb.

T-3 Nap 4:15: A FIDESZben felmerül, hogy sok vezetőt is el kellene érni. Kell a gyors kommunikáció. De nincs ki megmondja a bajt a "főnöknek" így a kommunikáció akadozik.

T-3 Nap 4:30: Egyre több helyen vannak forgatócsoportok. Várják a reakciókat. Az Indexnél még a Dívány, a Shopaholic és a Sportgéza csapata is politikai híreket rakosgat ki. A hajnalban aktív bloggerek megírják a postjaikat. Ugyan központi irányítás még nincs... De...

T-3 Nap 4:57: A hírek elérik Orbán Viktor-t. Otthonából elkezdene tájékozódni. Több helyről kapott levelet, van ki a lemondást is javasolja neki. 

T-3 Nap 5:00: Már megjelennek TV-s riportok, felmerül sokféle szankció lehetősége. Az EPP számos vezetője sejti, nem hacker volt itt, hanem CIA... És van is rá némi utalás, hogy őket is "meghackelhetik", ha  nem hátrálnak ki Viktor mögül...

T-3 Nap 5:05: Mivel sok helyen látszik a befektetők reakciója, felmerül, hogy a gazdasági következmények is durvák lesznek. Sok gondot a zsebükön éreznek majd a magyarok... 

Az igazi abszurdisztáni reakciók kezdete

T-3 Nap 5:30: Egyre több állampolgár is értesül a dolgokról, forr a facebook és minden. Sok helyen szerveződne tüntetés... Felmerül, hogy az Együtt PM 3 aktivistája az alagutakba bemenve megbéníthatna 3 metróvonalat is akár... Ha a Szolidaritás is beszáll, leállna még a kisföldalatti is. ;) 

T-3 Nap 5:45: A Százezren a közélet tisztaságáért Facebook oldalra is megérkeznek az első látogatók. Korábban az ilyen téma keveseket érdekelt. A rossz nyelvek szerint még üzenetek, like-ok, sőt kommentek is születnek... Amikor már ilyenekkel is meg lehet szólítani magyarokat, az a vég kezdete...

T-3 Nap 6:00: A TEK központjában az eligazításon külön hangsúlyozzák, hogy milyen fontos eldönteni, hogy egy autó csak lerobbant, defekt miatt áll, parkol... Vagy esetleg a gaz ellenség terroristájaként az utat eltorlaszolva bírná távozásra a hős magyar kormányt. 

T-3 Nap 6:05: Megszületik a döntés. Az egész ügyben a példátlan támadásra kell helyezni a hangsúlyt, nem is foglalkozva azzal, hogy a bizonyítékok miről szólnak, csak a kiderülés körülményeit támadni. Erre ugyanis a hívek rá tudnak bólintani, 

T-3 Nap 6:30: Valaki felveti, mi van akkor, ha mondjuk Simicska szivárogtatott, ő tette fel a trojan-t, megindul a bűnbak keresés. Felkerül a netre az első pár infografika arról, hogy a FIDESZen belül ki és kit akarhat megbuktatni, leváltani

T-3 Nap 7:00: A várható, összeomlással fenyegető gazdasági következmények hatására Matolcsy úgy dönt, hogy újabb unortodox intézkedésekkel védi meg a gazdaságot.

T-3 Nap 7:10: A "pánik" és sok problémás reakció megelőzésére SMSed érkezik Belugymin-től: "Ha a rendőrautók környékén hangos durranást lát, az nem azt jelenti, hogy lövünk a tüntetőkre. Csak szar a kipufogó. Belügyminisztérium"

T-3 Nap 7:12: Varga Miniszter Úr látja, hogy a netről indított SMSben megérkező kommunikáció volumene megugrott. A kulcsszót felismerve elkezdi tervezni a Belugymi adót. 

T-3 Nap reggele folyamatosan: Az emberek jelentős része már beszél a problémáról. A jelszó "deagyurcsány"...

T-3 Nap napközben: Ütik a forintot, zuhan a BUX. Amit lehet a FIDESZesek shortolnak. Míg páran a tűzoltással vannak elfoglalva, mások a profit maximalizálására törekszenek. 

T-3 Nap délután: Pistike konstatálja, hogy "bazmeg a forint gyengülése miatt megint drágább lett a WOW feltöltőkártya a Kinguin-en." A kedvenc oldala ahol feltöltő kártyát, játékot, mindent vehet ugyanis Euróban számol

T-3 Nap este: Az M1 híradója példátlan támadásról beszél... 2 percig. A maradék időben épülő stadionokról, utakról és más sikerekről számol be. Bár ilyet minden nap lehet mutatni, sok újdonság nincs benne, az MTVA szerint mégis csak ennek van hírértéke.

Közben az USA is, a EU Is reakción töri a fejét...

A második nap - Avagy vissza a rendes kerékvágásba

T-2 nap: 8:00: Megjelenik egy sajtóközlemény, ami szerint számos FIDESZ közeli személy vagyonát zárolták. Velük szemben beutazási tilalmat rendeltek el. A nyilvános listával együtt ez egyértelműen politikai szankció, és már nem csak korrupció miatt.

T-2 nap 8:10: A FIDESZ újabb példátlan támadásról beszél

T-2 nap 8:30: Az MNO cikkekben bírálja az egész világot, a szankciókat.

T-2 nap 10:00: A "százmillió magyar Orbán Bukásáért" Facebook csoportot már 300-an lájkolják. Milla után szabadon.

T-2 nap 15:00: Megvan az 500 lájk, Az oldal gazdái már a 17. században élt rokonaiknak is csináltak hozzá Facebook profilt. 

T-2 nap: 17:30: Egyre több teret kapnak azok a hírek amik az ellenzéken belüli osztozkodásról szólnak. A viták nyilvánvalóvá teszik, hogy ők nem kormányképesek.

T-2 nap 17:40: Sokan jegyzik meg, a FIDESZ még mindig az EPP tagja. A beágyazott embereit nem lehetne lecserélni alkotmányosan, akkor az EPP miatt az EU szankcionálna. Még egy erős többség mellett is necces lenne a kormányváltás

T-2 nap 18:30: Újabb meglepetés derül ki Kunhalmi Ágnesről...

És persze az MTVA esti híradója az MSZP politikusa által a hivatalból hazavitt tollak és papírok kérdésével foglalkozik 40 percen át. 

Harmadik nap

T-1 nap: Egész nap érkeznek a szankciók, hogy az USA, hol EU tagországok tiltanak ki valakit, fagyasztanak be számlákat, hol cégek, befektetők nyúlnak a nyomásgyakorlás eszközeivel. De Viktorban tudatosul, ezt is túl lehet valahogy élni. Már shortol, próbál hasznot szerezni, hülyeséget nyilatkozni.

Észre sem veszi, hogy az EPPből is kizárják a pártját, hogy pár kitiltás az ő és családja nevére szól. Majd megvédi a 2/3, vagy ha nem hát 5/3-nak is be lehet azt állítani. Megy tovább a rendszer. Németország, Anglia, Spanyolország, Görögország, Olaszország, Franciaország... Sorra jelennek meg a szankciók. 

Negyedik nap: A bukás percei

A bukás napja, 0:05: Orbán Viktor készülődik, mert másnap utazna a meccsre. De figyelmeztetik, ha nem mond le Németországba, Angliába meccsre sem mehet.

A bukás napja 0:06: Orbán Viktor mérlegeli a tévében való meccs nézés lehetőségét, de rájön, hogy sok szankció miatt ezt is elvehetik tőle...

A bukás napja 0:07: Orbán Viktor hazai meccseken gondolkodik. De rájön, hogy nem csak a légiósok mennek haza, hanem a legtöbb magyar labdarúgó és a elindulna külföldre, akár német megye 3-ba...

A bukás napja 0:10: Orbán Viktor úgy dönt, hogy a meccseket választja. Bejelenti a lemondását

A bukás napja 0:15: Obama konstatálja, hogy egyszerűbb lett volna leváltani Viktort, ha a korrupció miatt zsarolható FIFA, UEFA vezetését "kérik meg" rá, hogy "amíg hatalomban marad, tiltsák ki az összes stadionból". 

A bukás napja 4:30: Orbán Viktor kiér a Wizzair hajnali járatához. Megy megnézni a Bayern München aznapi BL meccsét. Mert vannak dolgok, amik még a hatalomnál is fontosabbak. 

Az ügyet évtizedek múlva is Indexgate-ként említik. Pedig a balhé, az indexen megjelent dolgok, stb. semmit sem jelentettek. Azt abszurdisztánban politikailag is túl lehet élni. De hogy egy futballszerető ember ne mehessen ki a Bayern meccsre? Hát az már tényleg mindennek a teteje. 

FIDESZ - A Fociőrült Ingyenélő Díszpintyek Egyetemi Szövetsége, az erő ami egy kollégiumi szobából indult....

komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr986829207

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fidesz-Quisling 2014.10.25. 08:37:00

Milyen véletlen, a norvég civilek és a norvég Qusiling! Orbán átlépett egy határvonalat, Komolyan elhitte, hogy az EU és a NATO más, mint a KGST és a VSZ volt, s ezekben a szervezetekben demokratikus döntéshozás van, a kisebbségi vélemények tiszteletb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása