... mert választani kell

Berkecz Balázs nem jobb a kuruc.info-nál

2015/12/01. - írta: Válasszunk

Van egy mondás: Másik szemében a szálkát, maga szemében a gerendát se... Valahogy ez a baj a hazai baloldallal. Berkecz Balázs ugyanis láthatóan nem veszi észre, hogy semmivel sem jobb a kuruc.info legrosszabb formájánál. Sőt. Nagyságrendileg rosszabb. Mind a kuruc.info, mind Berkecz Balázs legfőbb bűne ugyanaz: Az információkból tendenciózusan mazsolázva építene hamis képet. Ezt a propaganda fogást a nácik, kommunisták és sok más csoport alkalmazta. Pont azért, mert nagyon nehéz rájuk bizonyítani, hogy hazudnának.

A kuruc.info annyival becsületesebb, tisztességesebb Berkecz Balázsnál, hogy róluk két dolgot is el lehet mondani: Nem képmutatók közben, viszont enyhítő körülményként sok esetben saját vagy a családjuk személyes tapasztalatai alapján látott problémát illusztrálnak. A legtöbb konfliktusnak kettő vagy több oldala van, mindkét oldalon emberek állnak. Egyik oldalon a migránsok. Másik oldalon az akinek a járművét, kertjét megrongálták. Vagy akik mellé migráns költözne ezért veszélybe kerülne, az ingatlana értéke csökkenne... És a sor folytatható. Mindkét oldalt megilleti a tisztességes eljáráshoz való jog. És aki a tények közül tendenciózusan válogatva szándékosan manipulál, az ezt a jogot tiporja páros lábbal.

Ha ezt egy politikus a saját érdekéből teszi, akkor az olyan bűn, amit igen nehéz megbocsájtani. Ugyanis azt üzeni, hogy akkor sem szabad neki hinni, ha ellenőrizhetően igazat mond. Nem hiszem, hogy a Fidesz politikusai az igazmondás bajnokai lennének, sok dolgot sarkítanak, manipulálnak, de lehet tudni mit merre, és ez a fajta manipuláció nem jellemző rájuk. Ugyanis ha meg is elégednek azzal, hogy "egy fokkal jobbak az ördögnél és kettővel az ellenzéknél" és ez még mindig nagyon mélyen lehet erkölcsileg, ezen a helyzeten rontani se nagyon akarnak. 

Vannak a liberális oldalon is olyanok akik hazudnak. Nem tudom nem észrevenni, hogy amikor a Helsinki Bizottság, amúgy más dologban tisztességes emberei, azt állítják nem lehet menedékjogot szerezni az országba, a saját statisztikáik is azt mutatják: Mégis lehet, mert van aki kapott. És a valótlan állításuk azért gond, mert ha nem lehetne menedék jogot szerezni, annak sem akinek indokolt, akkor a kormány és az illetékes hatóságok egytől egyig cinikus gazemberekből állnának. Ha pedig lehetséges menedék jogot szerezni, csak eddig kevesen jutnak el, és azok is bizonyos szabályok betartásával érkeznek... Nos akkor ezen szabályok körül társadalmi vita lehet, nem kötelező mindenkinek egyet érteni.

Hazudtak és a hamis vádjuk bűn. De nincs bűntelen ember. Nincs bűntelen szervezet sem. Ők pedig nem egy országban segítenek nem egy emberen, tenni próbálnak egy szerintük jobb világért, és alapvetően a törvény mezsgyéjén belül maradnak. Nem egy-egy migránssal pózolnak, hanem nap mint nap megteszik azt amit lehet. És igen, amikor sikertelen, frusztráltak, akkor úgy érzik nem lehet sikert elérni, és ezért emberileg érthető, hogy azt írják amit. Még akkor is, ha az nem igaz. 

Berkecz Balázs és az Együtt számos előttük álló lehetőéggel meg sem próbál élni. Ellenben sok megszólalásától politikai hasznot remél. És a manipuláció számos sötét módszereit vegyíti nettó hazugsággal. Egy hazug politikus, hol van ennek hírértéke? És miért pont ő kerül a blogra? Nézzük végig a kérdést. 

"Kovács szerint hazugság, hogy Nyugat-Európában azoknak az embereknek az integrációja sikerült volna, akik az elmúlt évtizedekben, sőt bizonyos esetekben az elmúlt évszázadokban beköltöztek, miközben maga is egy szír bevándorló fia által felépített informatikai óriás laptopját használja." - Írja Berkecz Balázs a blogján. 

Kovács urat is megilleti a tisztességes eljáráshoz való jog. Itt effektíve Berkecz Balázs megpróbálja Kovács szavait és cselekedeteit (milyen terméket használ) szembe állítva megkérdőjelezni a másik szavahihetőségét. Berkecz úr állításairól nagyon könnyű belátni, hogy egyetlen példa, ami nem is a törvényt semmibe véve érkező tömegek integrációjáról szól nem mondana semmit. És a tények kimazsolázásával való manipuláció lenne. 

De inkább rámutatok arra, ha Steve Jobs története adná a sikeres integráció követendő példáját, akkor a "vedd el a gyerekét, az keresztény családban nevelkedjen" irányt kellene követnünk. Azt hiszem a sikeres integráció módjaként, példájaként ezt beállítani veszélyes. Ugyanis, ha elkezdjük követni és megvonjuk a muszlimoktól a szülői jogokat az egy emberi jogokat sértő megoldás lenne. Ha a szír bevándorló sikeres utódjára Steve Jobs a példa, mert a tömeges bevándorlás ellenére nincsenek értéket teremtő közösségek...

És ezért a hangzatos példa, hogy "más jót nem tudtunk mondani, de el lehet tőlük venni a gyereket, megtagadni a szülői jogokat, és a gyereket keresztényként, nyugati családban felnevelni", na az a példa és hogy nem tudsz mást mondani súlyosan sértő a bevándorlókra, szírekre. Ilyen öv alatti ütést sem a Fidesztől, sem a Jobbiktól nem kaptak, csak a hasonló húzásokból politikai tőkét kovácsolni próbáló Berkecz Balázstól és elvbarátaitól. 

Szomorúan jegyzem meg, hogy a fenti helyzet jóval kevesebb jó Arab éttermet, a kultúrát közvetítő intézményt teremtett, mint olyan zónát, ahol sajnos az integráció kudarca okán a jogállamiságot fel kellett függeszteni. Az integráció kudarca vezetett el oda, hogy a 2. és 3. generáció radikalizálódó fiataljai ma jelentős számban csatlakoztak az Iszlám Államhoz. 

És igen, kedves Berkecz úr... Ha a számokról lemondunk és egy-egy ember sorsa alapján ítélnénk meg, hasonlóan mazsolázgatva az integrációt, na akkor inkább lemondanék egy a vér szerinti apját nem ismerő Steve Jobs-ról (ugye nem is igazi integráció), ha ezzel megúsznám azt, hogy azok is eltűnjenek akik az integráció "sikereként" például a párizsi merényletek kitervelésében jeleskedtek. 

És Kedves Berkecz úr... A merényletek sérültjei közül sokan még nem jöttek el a kórházból, mások családja gyászol. De te aki korábban képmutatásod jeleként bizonyosan kiraktad a francia trikolórt máris arról beszélsz, hogy a merényletekhez vezető folyamat sikertörténet. És ezért nyúlsz a 20. századi történelem legsötétebb időszakát idéző manipulációs módszerekhez. Ezért hazudsz. Ezért állítod a fenti kétes példát. Így sütögeted a magad kis pecsenyéjét.

Más is Steve Jobsozott. Rájuk sem nagyon szavaznék, csak ott nem volt benne az a plusz csúsztatás. Nem sok más beszélt ilyen csúsztatással most az integráció sikeréről. Az időpontot is eltoltad. De innen azt hiszem megérted: Meg van a véleményem rólad is, és a pártról is amelynek vezetőségében büntetlenül ilyet tehetsz. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr188130944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása