... mert választani kell

Mi lesz az önkényes lakásfoglalókkal?

2015/12/01. - írta: Válasszunk

Rosszindulatú válasz következik: A törvény pontosan tisztázza milyen fedél jár a fejük fölé. A Kettős Mérce panaszkodik, most sötét van a lakásban, hideg, és a telefont is máshol kell tölteni. Eddig ezek szerint egy olyan lakásban töltötték ahol jogcím nélkül voltak. Nos nem hiszem, hogy a közműszolgáltatókkal tudtak volna szerződést kötni, így bizony ha eddig volt áram, gáz, víz az jó eséllyel szintén szerződés és díjfizetés nélkül lehetett. Ezt csoportosan használták el, közösen is felelnek érte, ilyen szép nagy család pedig könnyen lépi át a szabálysértési értékhatárt. És ők sem felelnek kevésbé érte, mint Lagzi Lajcsi, hiszen törvény előtti egyenlőség van. 

A törvény pontosan tisztázza milyen fedél jár az áram és gáztolvajnak a feje fölé. Kiváltképp akkor, ha nem túlzottan zavarta, hogy a hasonló átalakítások akár életveszélyesek is lehetnek, a lehetséges következményekbe "jobb, mint a sátor" alapon bele is nyugodtak. Persze a lakásszerzésnél, áram és gáz szerzésnél végzett átalakítások egy részét rongálás néven ismerheti a törvény. Ezért is jár némi plusz lakhatás. Nincs ezzel gond kérem. A törvény ilyen esetben garantálja a fedelet, az áramot, a meleget, még főz is a hasonló helyzetbe kerülő embereken. A nekik a törvény szerint járó lakást viszont nem az önkormányzat, hanem a bíróság szokta kiutalni. Jogerős ítéletben. A hasonló döntés kezdeményezése pedig a Rendőrség és az Ügyészség "ügyfélszolgálatán" történhet, az ügyben szükséges papírt feljelentésnek hívják. 

Azt mondják, amíg bent vannak, akad lehetőség jövedelmet szerezni, megtakarítani, és a létszámot és az időt figyelembe véve az ország legolcsóbb ingatlanjai közötti válogatás lehetősége ez után rendelkezésre áll. Azt pedig segélyből és "kistermelőként", esetleg más munkát vállalva meg lehet próbálni fenntartani. Lehet panaszkodni, hogy nem figyelnek eléggé rájuk, de az állam részéről való odafigyelés nem csak a jogokról, de a kötelezettségekről, és az egyes tettek következményeiről szól. 

Érdemes megnézni az alábbi filmrészletet:

A hatóság azzal, hogy "leszarta" a helyzetet és nem foglalkozott vele, azt is elérte, hogy ne legyen azonosítva az áram és gáztolvaj. Valahol boldogul, egy pont után nem lehet vele mit csinálni. És ha újra boldogul meglett volna a meleg is. Mások ebben politikai tőkét láttak, kihúzták a kismadarakat a szarból, elkezdték megcsinálni a hírverést. Máris lehet nevet kötni az áram és a gáz lopáshoz. Lehet belőle feljelentés, következmények. Az érintetteket fel lehet így áldozni (fel lehet falni) a story, a politikai haszon érdekében...

"Mindenki maga vonja le a tanulságot"

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr498131408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása