... mert választani kell

És mit jelent, ha nem lesz elég aláírás?

2017/02/12. - írta: Válasszunk

Elárulom nem azt, hogy lesz Olimpia. A törvény nem tiltja meg, hogy népszavazást tartsunk a brontoszauruszok tartásának tiltásáról a körút vonalán belül, de ugye hiába bukna el a népszavazás, nem jönnének dínók. Pont. Amikor arról beszélek, hogy valaki meg akarja akadályozni az olimpiát, feltételezni kell azt, hogy az olimpia rendezésnek valós esélye van. Valójában elhanyagolható esélyről beszélünk. Ha nem lesz meg az elegendő aláírás, akkor annyi történik, hogy nem dobunk ki egy csomó pénzt egy népszavazásra.

Aki a felesleges pénzkidobás helyett kórházra költene, az nyilván oda tenné ezt a pénzt, aki pedig megelőzésre költene az oda. Aki gazdaságot élénkítene, hogy mindkettőre legyen lehetőség? Hármat találhatsz. Viszont lemennének a már megtervezett imázsfilmek, de ezeken felül is beszélnének a pályázatunkról, bemutatnák a várost, ami az idegenforgalom további fellendülését is hozhatja. Kis eséllyel talán "ha merünk nagyot álmodni" pár cég is beteheti a lábát "mert itt lehet hamarosan fizetőképes kereslet és nem jó lemaradni". Ez adóbevételt hoz, amit ismét ki-ki a prioritásai szerint költ el. 

És ha összejön? A ne írj alá szöveg könnyen fordítható egy bojkott melletti kampányra, ami jó eséllyel sikeres. Hiszen olyan a helyzet, hogy nem nagyon lehet egy népszavazás érvényes, ha az egyik oldal nem mozgósít rá. Íme nem csak a FIDESZ szórja a pénzt értelmetlen népszavazásra, de egy megerősítő népszavazásnál számít valamit, hogy többen támogatták azt, mint a kormányt, a jelen kérdés még értelmetlenebb. Mínusz egy jó téma az ellenzéknek a kampányra. 

Semmivel sem reálisabb azzal riogatni az embereket, hogy mitt mi lesz az olimpia rendezés kapcsán, mint a másik oldalról a migránsokkal való riogatás. Ugyanis semmivel sem nagyobb a valószínűsége annak, hogy a NOB nálunk akar olimpiát, mint annak, hogy egy terrorista fő célpontja leszünk. A két helyzet között az a fő különbség, ha ez a valószínűtlen esemény következik be, az kisebb baj, mintha igazi komoly terrortámadás történne. És ez is csak az emberek hergelésére, az országon belüli feszültségkeltésre jó igazán. 

Aki jogszerűen kezdeményezhet így népszavazást, azt eszembe sem jutna ebben megakadályozni. De abban mindenki biztos lehet, hogy a választáskor ez is eszembe fog jutni, és befolyásolni fog abban, hogy kire szavaznék. Ha pedig jön a borítékolható helyzet, a NOB akkor sem ítéli nekünk az olimpiát, ha a népszavazósdi megbukik ez lehet a kedvezményes honosítás (kettős állampolgárságos népszavazás) után a "második nemzeti ügy" amit a baloldal elárul. A párttá alakuló úgy törpe mozgalomra nem lehet már azt mondani, hogy csak a pénzért csinált pártocska, viszont könnyen vesz el úgy szavazatokat a meglévő ellenzéktől, hogy az a FIDESZ malmára hajtja a vizet.

És lehet ezért a FIDESZt szidni, de nem ők kezdtek el a pártirodákban aláírást gyűjteni, az olimpia együtt a mostani csapattal együtt beszélni, hátat fordítva korábbi álláspontnak, vagy éppen elfeledkezve arról, hogy feltehetjük a kérdést: Eddig, ti magatok miért nem tettétek meg? És hány olyan kérdés lenne ahol fontos lenne a népszavazás (pl. oktatásügyben) ahol a mai napig nincs érdemi kezdeményezés...

Ugyanakkor azzal együtt, hogy a párttá alakulást belengető alakulat viszonylag gyorsan viszonylag sok aláírást szerzett, és szavazatból mindig több van jelezték, hogy számolni kell velük és kényszerhelyzetbe hozták az ellenzéket. Hogy trójai falóról van szó, vagy előbb az ellenzéket és utána a kormányt váltani képes valóban új politikai erőről azt majd a jövő eldönti. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7912251370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szemi90 2017.02.13. 12:11:51

Annak az esélye jelenleg, hogy Budapest rendezheti a 2024-es olimpiát, 1:3. Elég nagy szarban vagyunk ezek szerint terrorfenyegetettség dolgában. Már ha igaz amit a blogban írt a T. szerző.

chrisred 2017.02.13. 12:17:55

A párhuzam a migránsos népszavazással rendben van, csak egy helyen bicsaklik meg. Ugyan szavazhatott volna az összes választó nemmel tavaly, az sem akadályozott volna meg egyetlen terroristát sem, hogy Magyarországon robbantson, ha itt akar. De egy sikeres népszavazással visszavonható Budapest jelentkezése a 2024-es olimpiára, és akkor semmiképpen sem eshet ránk a NOB választása.
Az érvényességhez szükséges részvételi arány ugyanúgy csapdahelyzet lehet, csak még egyértelműbb módon, mert a kérdés is egyértelműbb. Ha a kormányoldal a népszavazás negligálása mellett dönt, akkor borítékolható egy olyan érvénytelen szavazás, ahol a leadott szavazatokból az derül ki, hogy Budapesten szinte senki sem akar olimpiát..

DFK 2017.02.13. 12:34:17

legfeljebb lesz egy 10-20 %-os részvételű népszavazás.
Ez csak egy politikai pr akció, ami egy "új" balos párt felépítésére szolgál. "Új", mert csak a szokásos belvárosi kapcsolati hálóból építik fel.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.13. 12:39:46

Már magyarázzák a libsik előre az aláírás buktát. Hogyhát, őket bántják.. Ez ma a magyar ballibsi tábor. A földes népszavazásra sem tudták összeszedni a megfelelő számú aláírást, és az olimpia ellen sem. Szánalmasak..

Attilajukkaja 2017.02.13. 12:41:34

Egy sikeres népszavazás ebben az ügyben elsősorban a NOB felé lesz igazán fontos. Mert ha a többség nem akarja, akkor ők sem fogják összetörni magukat, hogy nekünk adják az olimpiai rendezését. Nem mintha sok esélyünk lenne rá, de még egy indok, hogy ne mi kapjuk meg.

Putyinpárti Gyorsnaszád · http://ideogliaiszivcsakrahirjei.blog.hu/ 2017.02.13. 12:51:12

@DFK: Jól beszélsz NERtárs! Gyurcsányi balos párt mert aki nem áll a mi hazánk megmentője ORBÁN VIKTOR mögé az mind ballibsibolsi gyurcsányista sorosbérenc! Aki nincs velünk az az ellenség!

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.13. 12:55:52

@EU zászlót mindenhova!: hát kommunista hazaáruló "elvtárs" majd megnézem hogy magyarázkodsz ha véletlenül nem robbannának fel az aláírásgyűjtők, és nem gyulladna ki a számláló hivatal benne papírokkal, és lesz népszavazás :)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.02.13. 13:00:56

@szemi90: És mivel az átjött emberek között volt terrorista is meg nem terrorista is, a te számításod szerint 50%...

Szerintem meg nem annyi esélye van egy olyan városnak amit a NOB is el tud képzelni és egy olyan pályázónak ami a NOB szemében alkalmatlan

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.02.13. 13:03:21

@chrisred: A migránsos népszavazás kapcsán, ha valamit megszavazunk és abból kötelességszegési eljárás lesz mert valakiket nem engedünk be - pedig kötelező lenne - akkor annak a következményeit vállaltuk, álljuk. Ott is kivéd sokmindent ez.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.02.13. 13:40:03

Ha nincs meg még a kellő aláírás se, az hatalmas bukás a ballibek számára. Más jelentősége az egésznek nincs, mivel úgyse Bp. fogja nyerni a rendezésési jogot.

efi 2017.02.13. 13:42:15

@EU zászlót mindenhova!:
És a legutóbbi ÉRVÉNYTELEN népszavazás eredményét kik is magyarázták és hogyan?

para_noir 2017.02.13. 13:59:49

@szemi90: az 1:3 esély akkor lenne igaz, ha egy kalapból húznák ki a nyertest lottósorsolás módjára. De nem így döntik el a kérdést, remélem ezt tudod.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.13. 14:30:54

@efi: Miről szövegelsz? Még a szükséges aláírást sem vagyotk képesek összeszedni te szerencsétlen, nemhogy fél millió embert elvinni az urnákhoz, ami Bp-re vetítve megfelelne a kvóta ellenes eredménynek.
Lásd be: sem a földügyes szarkeveréseteket, sem az olimpia elleni agitációtokat nem támogatja a lakosság, még azt sem engedik nektek, hogy népszavazást kezdeményezzetek ezekben a kérdésekben. :)

( Arról tudsz egyébént, hogy több ember szavazott a kötelező kvóta ellen mint az unióba való belépésünk mellett?)

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.13. 14:34:48

@fidesz maszop dk egykutya: Ja persze.. Egyébként várható volt. Nem gyűlnek az aláírások, tehát előveszitek a "zorbáni doktatúra" c. lemezt. Átlátszóak vagytok és ostobák, de sebaj csak a sokadi elvetélt ötletetek lesz kicsi BALfaszok..:)))

chrisred 2017.02.13. 14:41:44

@Válasszunk: A migránsos népszavazásnál szóba sem került az, hogy kit engednénk be és kit nem. Teljesen egyértelműen a letelepedésről és annak a parlamenti jóváhagyásáról szólt. Vagyis inkább köze volt a keleti megyékbe a kormány által százezres létszámban bevonzani kívánt ukrán és belorusz munkáshoz, mint a menedékkérelmek intézéséhez.

Attilajukkaja 2017.02.13. 14:46:46

@Válasszunk:
"ha valamit megszavazunk és abból kötelességszegési eljárás lesz mert valakiket nem engedünk be -"
Erről jut eszembe. Ha mondjuk LA kapná meg a rendezési jogot, akkor Trump hogy gondolja? Iráni, iraki vagy szudáni sportolók nem is vehetnének részt rajta, mert nem léphetnének be az USA-ba????

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 16:15:21

@Attilajukkaja: Nah, aláírtam. Megcselekedtem, amit megkövetelt
a haza.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 16:18:09

@EU zászlót mindenhova!: "nemhogy fél millió embert elvinni az urnákhoz"

Ha a fideSS megismétli a gyűlöletszavazási kampányát, akkor az olimpiásra mind a kétmillió budapesti elmegy. Még a halottak is. :))

Attilajukkaja 2017.02.13. 16:27:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
"Megcselekedtem, amit megkövetelt a haza."
Mert ezt teszi egy igazi demokrata, akár szeretne olimpiát, akár nem. :o)
Jól tetted, köszönöm !

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.13. 17:32:00

@EU zászlót mindenhova!: azt nem kellett elővenni, ti kommunisták már tavaly elővettétek... vagy is el se tettétek :)

Kik azok a "mi" "elvtárs"?

Egyébként gyűlnek az aláírások, már pénteken a szükséges szám közelében jártak. Tudod "elvtárs" nem a vörös csatornákról kéne tájékozódnod. Bár ha nem onnan tájékozódnál akkor nem lennél komcsi, de az vagy.

Attilajukkaja 2017.02.13. 19:56:54

@fidesz maszop dk egykutya:
"már pénteken a szükséges szám közelében jártak."
Az nagyon jó lenne, .... de picit aggódom. Arra számítottam, hogy a demokratikus gondolkodású emberek sokkal többen lesznek, és nem félnek majd aláírni.

Ha nem jön össze a 138 ezer aláírás, akkor BircaMannak adok igazat: "hatalmas bukás a ballibek számára". És nagyon meg is érdemeljük!!!!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.13. 19:58:57

@Attilajukkaja: A csajok is aláírták. Nem foglalkoznak politikával, de egy ekkora lopás nekik is sok.

fidesz maszop dk egykutya 2017.02.14. 08:08:53

@Attilajukkaja: nem félelemről van szó, semmi veszéllyel nem jár, csak ez már több a TV-előtt hőbörgésnél, meg kell hozzá mozdulni, ami nem megy nekik.
süti beállítások módosítása