... mert választani kell

A kormánypárti polgármester és az olimpia ellenes kampány legnagyobb hazugsága

2017/02/24. - írta: Válasszunk

Az volt a szöveg, hogy az Olimpiai pályázat arról szól, hogy többet lehet lopni. Kérem szépen van X pénzünk. Ha ezt olyan projektekre költjük, mint a falusi turizmus kapcsán épített "panziók", "vendégházak", "vadászházak" vagy egyéb magánpaloták, akkor egy család (a gyerekekkel együtt) úgy juthat 4-5 palotához, hogy az erre költött közpénz 100%-a veszik el a köz számára. És nem ez az egyetlen olyan projekt ami kapcsán az elköltött közpénz 100%-a épít úgy magánvagyont, hogy az érdemi célnak nem feltétlenül kell megvalósulnia.

Anya, Apa, 2 gyerek: 3 családi palotára szükség van, nem árt 3 tőparti nyaraló és 3 inkább hegyen lévő. Nem filléres tétel ez sem. De gazdaságfejlesztés kapcsán korlátlanul lehet a közvagyonból magánvagyont csinálni vissza nem térítendő támogatásokkal. 

Az Olimpia annyiban más, mint mondjuk a "30 centis kilátó", a "tanösvény" vagy a fenti módon magánkézbe juttatott pénz esete, hogy itt valóban drága dolgokra lenne szükség, ami jelentős része közvagyon maradna. Ha valaki végiggondolja, hogy az "X összeget" olyanra költjük ami kapcsán mindent, vagy szinte mindent zsebre lehet tenni, akkor több pénz tehet zsebre, mintha a végén lenne új villamos, új közlekedési infrastruktúra, stb. Azaz az Olimpia pont abban más, hogy valami a közösség számára épült volna, és nem csak "zsebre tennék" a pénzt. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4912287429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása