... mert választani kell

Média – csapda

2017/05/11. - írta: Válasszunk

Az ECHO tévé ügyesen járt el. Ha balhé van abból, hogy egy kormánypárti politikus kirakott egy baloldali újságírót a rendezvényről akkor demonstrálni kell, a másik oldal is kirak embereket. Ott is megvan a hátország felé való durva minősítés. És míg a kormánypárt ilyenkor a saját politikusát lefokozza, mert ez azért mégsem helyes, az MSZP ennél tovább lép. Sőt a stáb kirakásáról mást mond kamerában a rendőr, akinek nincs oka hazudni, és az MSZPs vezető akinek van. És nem egy kis senki került bele ebbe a problémába, hanem a miniszterelnöki pozícióra törő Botka. És persze így az alap botrányra sokan felfigyeltek.

Innen a baloldali média vagy magyarázza az adott botrányt, eljuttatja a hírét a baloldali szavazókhoz, és a kétes magyarázat így is visszaüt, vagy nem válaszol, de a mostani üggyel együtt eljut a szavazókhoz a meglévő botrány híre is. És mivel nem is nyilatkozik a megválaszolatlan vádak fognak hatni. Ezt az ütésváltást a kormány nyerte. De a háborúban láthatóan eltaktikázta magát. Nem válaszol sok sajtóterméknek, nem is hirdet ott. Sem klasszikus hirdetés, sem szép  PR cikk x-szel az aljában. Az üzenetét leginkább azokhoz tudják eljuttatni akik még olvassák a kormánypárti médiát.

Viszont ez kapásból rámutat arra, hogy háromféle helyzetben lesz valaki FIDESZ szimpatizáns. Ha olvassa a kormánypárti médiát, a kormány ilyen álláspontjával inkább egyetért sok kérdésben. Ha nem olvassa a kormánypárti médiát, és döntően a semleges és ellenzéki sajtó érveivel kapcsolatos hitelességi deficit sodorja a kormánypártiság felé. És ha a politikusokkal akár fogadóórán, akár levelezésben, akár más úton kapcsolatot tart és a személyes kapcsolat a fő érv arra, hogy a kormánypárt felé húzzon.

Ugyanis az Indexen nincs kormánypárti álláspont.

Nemrég láttam egy videót, ahol a FIDELITAS vezetői kerültek szembe pár kérdéssel. Értelmes válasz nem jött tőlük. De Lázár sem meggyőző vagy szimpatikus, sőt Habony sem. Ha a kormánypárti álláspontból többet látnánk az Index oldalain, akkor könnyű lenne ezen is éppen úgy felhúznia magát sok embernek, mint egy-egy cikk akár tudatos akár vétlen ferdítésén. A kormánypárt botrányairól biztosan értesülünk, a széttöredezett ellenzék ilyen segítség nélkül megúszhatná, hiszen sok botrányuk nem elég fontos ahhoz, hogy mindenhol hír legyen belőle. 

De az is látszik: Ha az ellenzéki politikusok nem jelennek meg a kormánypárti médiában is, a független sajtóban nincs az adott laptól idegen álláspontjuk akkor nem tudják a kormánypártok szavazóit igazán hatékonyan megszólítani. A megmerevedő táborok pedig jelenleg a FIDESZnek kedveznek. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1612498745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.12. 04:52:57

A liberális propaganda mára annyira ostoba lett, hogy mindenképpen az ellenoldalnak kedvez.
süti beállítások módosítása