... mert választani kell

Karaktergyilkossági kísérlet az RTL Klub ellen

2017/05/23. - írta: Válasszunk

Németh Gábor a becstelen zugfirkasz mintapeldaja?

Megy körbe az RTL Klub és az Új Egyenlítő közötti hiszti. Pár dolgot nem árt ehhez tisztázni. Nyilván sokan jelezték: A hangfelvétel készítése és közlése is jogsértő. Ezzel pedig Németh Gábor a hitelét kockáztatja. Ő a saját kis egy személyes blogján a főszerkesztő, a sztár újságíró, az alapító, a tulajdonos, a CEO a fontos ember. Ha ugyanis véletlenül valaki felhívja a figyelmet arra, hogy nem csak ennyiben torz a postja, közel van ott a kitiltás gomb. Nekem nincsenek hangsúlyos titulusaim, még a Válasszunk Blog tájékoztatási miniszterének sem hívom magam.

De higgyük el, ha ugyanezen az emberen, alapító főszerkesztőn és minden máson számon merjük kérni a sajtó etikát, akkor főszerkesztőből és fontos emberből azonnal kisember lesz. Egy személyes blog amatőr szerzője. Sok dolgot ami egy sajtóterméknél elvárt nála hiába is kérnénk, ezen az alapon nem lehet felelősségre vonni ő kétarcúságát. Jelenleg az RTL Klub az egyik olyan médium ami mer kormány-kritikus is lenni, és ezek mellett szinte minden családban elérhető. Vagy online, vagy hát jön a TV-ben ingyen. Azon kevés médiumok egyike ami joggal szúrja a kormány csőrét.

Ha az RTL Klubot támadás éri, mert milyen jó utálni a szemét retek klubot, akkor mindig fel kell mérni azt, hogy ebben mennyi az igazság. Németh Gábor saját postja máris kiemeli Balázst, a nemzet ismert és méltán kritizált tahóját, hogy ő mennyire más volt. És ismerjük: Megannyi témában ártatlanoknak durván beszólni megy, de biztosan az RTL klubnál ő volt az angyal. Az RTL Klub nem kis cég. Tegye fel a kezét az aki Német Gábornak elhiszi, hogy 2 ott eltöltött hét alatt, nem csak egyetlen műsor kapcsán látta át a helyszínt, de az értékesítésen át, az általa nem látott székház portásáig leírhatja, hogy az ott lévő emberek többsége rossz vagy gonosz ember lenne. 

Sejtjük: Ez csak az egyik baj. A másik kapcsán pedig beszéljünk valamiről. Sok bloggernek ugyanis nem hangzatos alapító-főszerkesztői vagy félisteni titulusa van, hanem mondjuk valamennyire szilárd értékrendje. Nem azt mondom, hogy feltétlenül igazam van mondjuk. Sőt azt sem mondom, hogy ezt te is gerincnek tekintenéd, vagy becsületnek. Mert jogod van azt gondolni, szerinted az X csoport által elkövetett bűnök nem olyan súlyosak, hogy mindenki más kisebb rossz legyen velük szemben, ha pedig a lelkiismereti szabadság nevében így gondolod, azt fogod mondani: Mennyi más bűnhöz cinkos aki ezért a kormánypártok felé buzdít.

De van egy minimum. És ebbe a minimumba sem a fenti általánosítás nem fér bele. Sem az adott beszélgetés közzététele. Hogy a hangfelvétel hiteles-e? Nos kérem szépen, ha erre akár az Index, akár a 444 hivatkozna kapásból kérdeznénk meg, hol van a 2 független forrás. Mert ugye Németh Gábor azt állítja, hogy az RTL Klub munkatársával beszélget, de mi vagy elhisszük neki vagy nem. Egy postjában szépen érzékletesen leírja azt, milyen jól működik az RTL klub logó, a fontos címek, amivel komolyan veszi őt a megvezetendő ember.

De ugye magára éppen így olyan címkét húz, amivel ő lesz a "fontos, hiteles ember", alapító-főszerkesztő ugye. Csak míg az RTL Klub címke mögött ott van megannyi ember tudása, aki egy piacon sikeres terméket állít elő, meg talán az ország leghitelesebb TVs híradóját, meg... Addig Németh Gábor mögött egy dolog van: A saját egója.

A szerződéseket alkotmányellenesnek mondja. De fura módon nem derül ki az állításából az, hogy miért. Pedig alkotmányellenes szerződésről nem nagyon hallottam még. Ha pedig nem jogszerű, akkor az a bíróságon megtámadható. Szeretném felhívni a figyelmet a tényre: Az RTL Klub egy ideje nem a politika kedvence. Mit tippelünk, ha a szerződéseik nyilvánvalóan rosszak lennének, mennyi időn belül keresné meg az áldozatokat jópár olyan ember aki már csak a kormányzati érdekből is csinál valamit. 

Ilyen pedig nem történt. Az ok vagy a "csoda történt" kategória, vagy az, hogy Németh Gábor nem mond igazat, és a szerződés valójában törvényes. Németh Gábor nem jogász, nem kérte ki jogász véleményét, és annyit sem tett oda, hogy szerinte melyik paragrafus, stb. miért lenne problémás. Én érdemben válaszolok: Alkotmányellenes szerződést azért is nehéz létrehozni, mert ami az alaptörvényben rögzített jogokat sérti, az a szerződési feltétel tisztességtelen, és a törvény erejénél fogva semmis. 

Feketemunkáról beszél. Támadja az egyik utolsó kormánykritikus médiumot. Tudod mi jut eszembe? Ha semmilyen szerződés nincs, akkor az RTL Klub akkor sem tudott volna papírt felmutatni, ha valaki mondjuk a konkurencia felé visz tovább híreket. Vagy máshová. Az RTL Klub ne védené a saját érdekeit? Az RTL Klub mérete és sok felépített dolog elég ahhoz, hogy sok pályakezdőből legyen úgy gyakornok, hogy minden pénzügyi és egyéb feltétel az RTL Klubnak kedvez. Ehhez képest a feketemunka ami ki is teszi őket sok kockázatnak, jó eséllyel még pénzügyileg sem jó.

Azt mondja van tanúja. Kész a bíróság előtt ezzel igazolni bárkit. De az engedély nélkül felvétel is jogsértő. Miért gondolnánk azt, hogy ő és a haverok más hasonló jogsértést nem vállalnak be? Béla azt mondja ott volt az RTL Klubnál, az RTL Klub pedig azt, hogy nem. Ennyi idő után így nem sokat lehet bizonyítani. A történetből sok dolog kimaradt: Az ilyen helyre bekerülő emberek ünnepléséről a fotó, és sok más apróság. 

És például az is, hogy amikor eleve elmentek dolgozni, akkor nem tudták, hogy milyen a Mónika Show? Ha az oktatás során sok minden derül ki...  Ugye értjük a kétségeket. És azt is, hogy furcsa lenne az, ha egy ellenőrzésen senkinek nem lenne papírja. Meg az is, ha még a tapsolót is hivatalosan alkalmazzák a nézőtéren amiről sok diáknak van elképzelése, akkor pont azokat nem köti szerződés akik előre tudják a témát, a legérdekesebb esetekről már a szerződés előtt szólhatnának bulvársajtónak, konkurenciának, stb. 

Mindezt Németh Gábor önmagára aggatott titulusa támogatja. 

Tanúk említésekor tudjátok kik hiányoztak? A sértettek akik szerepeltek a showban, akikkel ő foglalkozott, és akik ellenőrizhetőbbek lennének. Most sem keresett áldozatokat, nem kérte azok jelentkezését, amivel lehetett volna hiteles bizonyítéka, hanem csinált egy felvételt ami minden, csak nem hiteles ebben a formában. 

A történtet a kislánnyal, a "szegény asszonnyal" akit sajnálunk, mert bajba került nő, tökéletesen hat az érzelmekre, mellé téve az önjelölt főszerkesztő bizalomgerjesztő titulusát. De ha az adott ügy megér neked annyit, hogy az állásról lemondj, pedig  nem véletlenül vállaltad el a túlórát, akkor hogyhogy nem ér meg neked annyit, hogy azt mondd: "az első vonatig elfértek nálam, legalább nem áztok szarrá". Már bocs, de egy érzelmekre ható, manipulatív történetnél egy ilyen apróság minimum furcsa. 

Németh Gábor azt mutatja, hogy törvénytelenül, sok szempontból becstelenül áskálódva támadni tud, de ennyi empátia nem volt benne. A szép érzelemkeltő történet hitele más szempontból is kétes. De lépjünk csak tovább. Németh Gábor az Új Egyenlítő alapító főatyaúristene beszámol egy történetről. Valakivel a villamoson beszélget. Ja amikor kilépsz valahonnan a fontos emberek véletlenül villamosra ülnek, bár már a beosztottjaik seggéhez is hozzá van nőve az autó. 

Képzeld múltkor én meg a metrón hallottam, hogy Gyurcsány és Orbán beszélgetnek... Ja nem, ők is autóval járnak. A hitelesítő "mindenki hallotta" kapcsán csak az a baj, hogy nagyon valószínűtlen, hogy ez ellenőrizhető volna. 

És felmerül a kérdés hogyan várja el az Index azt, hogy a Facebook tegyen az ártalmas álhírek ellen, ha ezzel az üggyel az Új Egyenlítő másodszor is címlapon lehetett. Az említett kétséges elemek tipikusan olyan dolgok amik kapcsán azt javasolják az olvasók mellőzzék az adott oldalt, a Facebook is dugja el. Nekik valahogy nincs ilyen tervük az Új Egyenlítővel. Kár.

Csak hallkan kérdezem meg, hogy nem hinném, hogy Gábor adóbevallása tartalmazna arra utaló nyomot, hogy ő valaha is pénzt keresett az RTL klubnál.

52 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7812535087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.23. 18:55:01

Ki ez a fasz úgy egyébként? Én is megemlékeztem róla a saját blogomban, de azt hittem, vendégposztot cenzúrázott a kis fideSS-seggnyalonc.

2017.05.23. 18:57:13

Azzal meg mélységesen egyetértek, hogy óriasi szégyen még egy SimlIndextől is, hogy az a mocsok címlapon lehet.

Boka1 2017.05.24. 18:26:19

Mondjuk a hangfelvétel tényleg kínos volt a lánynak. Nem irigylem sem őt, sem a szüleit egy ilyen - hozzáteszem - jogos -megaláztatás után. Érződött, hogy a lány tudja, hogy meg fognak alázni valakit, és Ő asszisztál benne. Instant karma...

Llaszlo77 2017.05.24. 20:17:40

@hullajelölt88:
Németh Gábor az egyenlítő c blog alapítója,volt ifjúsági szocialista,aki eljátszotta még azt is,hogy az mszp ellopta blogját,aztán megalapította a b1 blogot,ahová a mai napig ír cikkeket nickgrabovszki néven,amit köztudottan baloldalról pénzelnek,ezzel párhuzamosan létrehozta ezt az újegyenlítő nevű f...t,és most innen is osztja az észt,de egyébként pénzért bármiről ír bármilyen véleményt,újságírói és egyéb végzettsége egyébként nincs,szóval azt én sem értem,milyen jogon nevezi ő magát újságírónak,de az biztos hogy egy meztelencsigának több gerince van,mint neki. Mindenesetre ezek nélkül a blogok nélkül éhenhalna az tuti,tipikus megélhetési zugfirkász...

kúrórudi 2017.05.24. 21:19:35

tegnap kommenteltem a cikkére, h tuti full jogsértő amit művelt... még páran kiírták ugyanezt ill. hasonlót. mindegyiket törölte a kis buzi....

silverrant 2017.05.24. 21:45:27

az RTL klub védhetetlen. Mocsok retek szutyok. Nem véletlenül nevezik csatornának.

NG sokkal jobb ennél, mert magánemberként az ami.
Az egyik egy milliárdos árbevételű média óriás. Aminek a szervezeti kultúrája az, hogy mocsok ge*i.
Nem hasonlítható össze egy kutyaszar egy összfővárosi szennyvízteleppel!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.24. 22:17:39

@Llaszlo77: A milyen alapon nevezi magát újságírónak kérdésre hamarosan lesz válasz, csak az egy kicsit bonyolultabb kérdés.

2017.05.24. 22:30:02

A lószar hadakozik a marhatrágyával kb.

berne 2017.05.24. 22:35:21

"Jelenleg az RTL Klub az egyik olyan médium ami mer kormány-kritikus is lenni,"
Ja, mióta megpiszkálták a pénzüket.
Addig valahogy nem voltak túl kritikusak.
Szóval az rtl az álságosság netovábbja...

Vipera01 2017.05.25. 00:19:06

Az RTL Klub ellen nem kell karaktergyilkosság - azt megtette saját maga.
A legalja bulvárműsorokkal, valóságshow-kkal, Mónika- és Balázs showkkal...

gabcigirl 2017.05.25. 00:32:02

Simán hiszek a pasinak.

1., Az RTL fospumpa csatorna, retek, ganyé, alávaló műsorokkal. Karaktergyilkosságát megteszi saját maga, nem kell hozzá N.G. sem.

2., A buziság alkalmazási feltétel náluk. Úgy látszik, kolosikáék erkőőőcséből erre fussa

3., Csak azért, mert a korrupt kormány óta elkezdtek szakmailag híradózni, attól fos az egész állomás

4., Selmeczi Viktória is húzza le magát, már azért inkább való bkv -ellenőrnek, mintsem tv-snek, amit az anyukával művelt a poszt szerint. Műsora színvonalából minden további nélkül el is hiszem ezt neki...

László 88 2017.05.25. 00:35:17

Én hiszek ennek a Gábornak. Réz András esztéta is rámutatott, hogy megrendezett a műsor, csóró embereket vesznek rá, hogy verekedjenek adásban.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 03:08:02

@ngjbp: Ez a tőled átvett állítás, ha pedig már ott lejárattad magad ahogy az ügyet csináltad és amilyen hiteleltelenül kezelted, akkor a veled való interjú sem lesz semmivel hitelesebb.

Ha ezeket a problémákat nem törléssel, kitiltással kezeled, hanem őszinte választ adsz arra, hogy miért sértettél szándékosan törvényt, miért nincs semmi hiteles bizonyítékod, akkor lenne miért hinni neked. Onnantól viszont, hogy ezt nem tetted meg és nem ott megy a vita ne csodálkozz.

Ha az elkövetett dolgokért majd elnézést kértél, mind a jogsértésért, mind az utána való viselkedésért, akkor lesz távoli reményed arra, hogy visszanyerj annyi hitelességet, hogy a veled készült interjú az egyáltalán érdekes legyen.

@László 88: A megrendezettséghez pont nem az átvert ember jó, hanem az aki a kis pénzért verekszik. Viszont ez nem érinti pl. a fekete foglalkoztatásnál kiemelt dolgokat. Sőt azt sem, hogy míg ő a teljes RTLre általánosít saját maga is kiemeli, hogy a Balázs show miben volt látványosan más. Tegyük fel a kérdést, volt kapcsolata mondjuk a Híradóval? A tehetségkutatóikkal? Az állításai kapcsán úgy von le általánosítást, hogy két műsorral kapcsolatos tapasztalatai közül az egyik nem igazolja az általánosításait.

És ezért mutattam rá pl. a villamosos jelenet valószínűtlenségére, a "miért nincsenek fedezve", stb. valószínűtlenségére. Sok más dolog sem stimmel.

Hogy csak egy pontot mondjak: Ha a plázában megtudod pár ember titkait, a másik felet nem is ismered. Mi garantálja, hogy az esetek megfelelő hányadában a másik oldal jól fog reagálni?

Ha viszont abban hiszel, hogy a műsor megrendezett... Megfelelő instrukciókkal, stb. akkor kapsz egy olcsóbb, jobban működő képet, amiben nincsenek benne kamu gyanús ellentmondások.

n3spr3ss0 2017.05.25. 05:48:26

Az RTL olyan műsorokat készít,amilyet a közönség igényel tőle.Ki kell elégíteni az igényeket.

legális 2017.05.25. 06:49:53

Azert az rtl-es orszag leghitelesebb hiradoja megallapitason nyeritve rohogtem

Pipas 2017.05.25. 07:04:56

@n3spr3ss0: "olyan műsorokat készít,amilyet a közönség igényel tőle"

ja, ezt a kifogást még mondjuk nem halottuk... várjunk csak!

Kampfer 2017.05.25. 07:57:08

"Csak míg az RTL Klub címke mögött ott van megannyi ember tudása, aki egy piacon sikeres terméket állít elő, meg talán az ország leghitelesebb TVs híradóját, meg..."

Ezt valaki képes leírni??? Az ország leghitelesebb(!!!) híradója a retken???

Többen is leírták már, hogy a fos ugat a sz*rhegynek ebben a történetben! De hogy az erről író poszter (a.k.a.: 'válasszunk') tudott lenni a harmadik 'foscsík' a történetben, az nem semmi! Csak azért fölmagasztalni egy ilyen színvonaltalan mocskot (egy másik kis mocsok ellen), mert úgymond 'kritikus' a kormánnyal szemben (mióta elkezdte érezni a pénztárcán a szorítást), nos ez a legalja...!
Ergo 'index' címlap...
Kamp.

Magentax 2017.05.25. 08:35:30

Mi az? Ide csupa agyatlan bérfirkász fidesztroll jár?
Olyan nyilvánvalóan megrendelésre készített kommenteket lehet itt olvasni, hogy nem is érdemel szót.
A kormányt rohadtul idegesíti, hogy nem tud mit kezdeni az RTL-lel, nem tudja beszántani, elüldözni, letiltani - ezért ilyen kisóvodás, köcsög módszerekkel próbálkozik - de ezt már megszoktuk, csak röhögünk a rendre besülő próbálkozásaikon.

Ma Baker 2017.05.25. 09:34:44

Azért a retekklubot védelmezni is egy szint....

Hakapeszi Miki · http://mentalisdeficit.blog.hu 2017.05.25. 09:56:46

Apám bazmeg, az olvashatatlan ömlegős blogger fikázza az írástudót azért, mert leírta, amit látott. Újságírást kér rajta számon, akinek nincs egy értelmes mondata. Leszarom, minek hívja magát NG, nem ismerem, nem érdekel, de elég röhejes, hogy az egyik nagy balos fikázza a másikat. Világnézetről hadovál, amikor ugyanolyan mind a kettőnek. Te komolyan azt gondolod, hogy azért, mert az RTL kormánykritikus, nem lehet leírni a korábbi mocsokságait? Beszarok bazmeg, mekkora idióta vagy Válasszunk.

konrada 2017.05.25. 10:34:26

...ahogy a bloggert olvasom, van az a pénz, amitől korpásodik a haj...
(Mondjuk a végéről lehagyta a (x) jelet, amiből mindenki tudhatta volna, hogy fizetett hirdetéssel van dolga, és így tán kevesebben kezdtek volna vitába vele...)

2017.05.25. 11:00:09

@konrada: ahogy a tiéd végén sincs ott a fideSS tagságid sorszáma.

2017.05.25. 11:01:42

@Hakapeszi Miki: bocs, de a fikázott példány egy ótvaros gyökér, a törölgetései alapján inkább elhiszem, hogy hazudik, mint azt, hogy akár egy szava is igaz lenne.

ngjbp 2017.05.25. 11:05:58

Kolosi Petya remélem jól megnyomta a ceruzát ezért a posztért. Szólj neki, kedves névtelen szerző, hogy pereljen / pereltessen be, és meglátjuk mink van. A hangfelvétel nyilvánosságra hozásához pedig közérdek fűződött. Tucatnyi hülyeséget írattak le veled az RTL-esek, pl. keresem az áldozatokat (több interjút adtam erről), a B1 blogok kitalálója, alapítója vagyok, és ha még írok oda, akkor gasztronómia, közélet, kultúra témákban, stb. :) Üdvözlettel: Németh Gábor

cleanwater 2017.05.25. 11:28:17

Bezzeg a TV2! Ugye elvtársak?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 11:49:13

@ngjbp: Nem akarok nagyon csúnyán fogalmazni, de a közérdekes szövegelésed kamu. Ugyanis a hangfelvétel semmi érdemit nem bizonyít. Ellenben jelenleg a következőket látja mindenki aki a vitát figyelemmel kíséri.

1. Több ember jelezte ugyanazt a problémát, te erre törléssel reagáltál.
2. Ezek után jelenleg személyeskedsz, vádaskodsz. Nyilván a hülye is tudja: Akik panaszkodnak és akik többen írtak rólad azokat már a létszám miatt is hülyeség, hazugság azzal vádolni, hogy az RTL fizetné őket.
3. Vannak nyelvileg képzett, profi újságíróik, minek fizetnének mást?
4. A felvetett problémákra nincs ellenérved

Ha te itt nyilvánvalóan hazug, személyeskedő baromnak mutatod magad, aki az érdemi tartalmi kritikákra nem képes érvekkel, adatokkal reagálni, az sajnos sokat elmond mind a cikked hiteléről, mind sajnos arról, hogy milyen ember vagy (gerinc, neveltetés, stb). Amit szerencsére nem kell nekem minősíteni, mert önmagát minősíti.

Ellenben, ha már ez szóba került, akkor ha a továbbiakban hozzá akarsz szólni és nem repülni másod és harmadnickestől, stb. akkor a hasonló viselkedéstől itt légy szíves tartózkodj.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.05.25. 11:58:10

Az RTL egy ballib hiszti műsor, ahol jobboldaliakat járatnak le megrendelésre.

Mondhattam volna azt is hogy pepitában a TV2 ahol ballibeket húznak le, és kormánypárti mantrát löketik.

Csak ott Sorosék és az EU-s szocik és ballibek diktálnak.

ngjbp 2017.05.25. 11:59:01

@Válasszunk: Kedves Névtelen Véleményezőm!

1.) Csak konkrétan RTL-eseket töröltem, mert bentről kaptam a drótot a bérkommentelésről.

2.) Téged is az RTL fizet ugyebár.

3.) Fel mernéd vállalni a neved, vagy így kívánsz vitatkozni?

Üdv, Németh Gábor

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 11:59:11

@Magentax: Ha megnézed, akkor kb azóta, hogy az az ember akiről jelezték sok nicken ír blogot megérkezett, érkeztek vele mások is. A kezdeti kommentek stílusa kicsit más volt. És megnézed akkor döntően közös bennük, hogy a post érdemi állításait nem kommentálják.

De nézzünk meg egy tipikus pontot: RTL Klub híradója mióta kormánykritikus kérdése. Hagyományosan sem az RTL Klub, sem a TV2 nem akart híradót csinálni. De kötelező volt, így azt próbálták megtölteni bulvár tartalommal. A politikai hírek nem jók, mert oldalak alapján válogatna a néző azon pedig eleve nem jársz jól, a szócső szerep mindig visszaütött, az ellenzékiség pedig elvitte az állami költségeket.

Akkor pár kérdésben előkerült a politikai téma. A továbbiakban viszont egy nagyon egyszerű mechanizmus működtette az RTL Klubot...

konrada 2017.05.25. 12:09:23

@hullajelölt88: Miért, neked sincs ott az elmeorvosi kezelési lapod sorszáma...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 12:09:49

@ngjbp: Amit mondasz az hazugság. Ugyanis elég könnyű felmérni, hogy nagyon nem RTLes a többség. A hazug személyeskedő gyalázkodásodra pedig közöltem ne itt folytasd.

Miután ez valótlan, a becsület csorbítására alkalmas tényállítás volt a részedről, amit bizonyítani nem fogsz tudni, a bíróságon megismerheted majd a nevem, lesznek majd hívás listák, bizonyítékok amik bizonyítják, hogy te hazudsz. Ugyanis arra, hogy az RTL Klub beperel-e nincs rálátásom és ráhatásom. Arra, hogy ellened nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt magánemberként elindítom-e a magánvádas büntetőeljárást, plusz jó hírnév megsértése miatt a polgári pert már van lehetőségem.

Innen két választásod van. Vagy magadtól kérsz bocsánatot és magadtól fizeted a sérelemdíjat, vagy majd a bíróság kötelez erre.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 12:17:56

@Legeslegalja: Az RTL Klub nem műsor, hanem csatorna. Alapvetően azon az elven készül, hogy ahol valamit "ingyen" kapsz ott a termék te vagy. A megrendelő, az ügyfél nem a néző, hanem a hirdető.

A hirdetőnek pedig az a néző érdekes akit a hirdetéssel jól lehet befolyásolni. Ha több pénzt költenek egy olyan műsorra ami más réteget szólít meg, mert igényesebb, akkor kevésbé lenne hatékony ott a reklám. Mint minden kereskedelmi csatorna ezen a szinten mozog. És nyilván a délutáni műsorsáv amiben a Mónika Show ment anno tényleg a legalja.

A szereplőkkel való jogviszonyuk kapcsán pedig az erősebb kutya baszik elv érvényesül, és bizony feszegetik a határokat, ami pl. nagyon nem jó pont, amikor az emberi méltóság sérül.

Ettől mondjuk még igaz, hogy az országban kb. az ő híradójuk az aminek nincs nyilvánvaló pártkötődése. Volt egészen tűrhető közéleti műsoruk is valamikor, és nyertek ők oknyomozó munkáért is díjakat más műsorokkal.

ngjbp 2017.05.25. 12:24:41

@Válasszunk: Fenntartom a véleményemet, hogy az RTL keze van ebben a posztban. Perelj. És egy további vélemény: mennyire kell egy nulla senkinek lenni ahhoz, hogy ne merd leírni a nevedet az olvasóidnak? :) Na ennyit rólad, sötétben bujkáló, névtelen, kultúrmocskot védelmező kis pisis. Üdv, Németh Gábor

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 12:31:52

@Pipas: Ráadásul ugye valójában nem a közönség számít többnyire, hanem a hirdető. Ez alól persze hallottam egy kivételt. Volt az RTL klubnak pár nem túl szimpi húzása viszont, amivel felvezetném a történetet. Anno a Magyar Telekom résztulajdonos volt az RTL Klubban. Mégis az F1 közvetítés alatt sokszor emlegették, hogy a konkurencia melyik szolgáltatását vették igénybe, ment a mutyi. Na a történetnek a telekomos felén volt kötődés.

Egyik ügyfelünk vett igényben műsorban product placementet. Pont egy olyan műsor kapcsán is ami a szabályt erősítő kivétel volt, mert a nézőre is fókuszáltak. A Való Világ kapcsán ment a hír a Telekomnál, hogy úgy számítanak, a Big Brother előbb indult, erősebb brand viszi majd a nézettséget, de ők meg rámennek az emelt díjas szavazásra, sok kiegészítő szolgáltatásra és pénzügyileg verik a konkurenciát.

Állítólag azt is külön felmérték, hogy ahol ezt nem tiltják le időben és tömegesen tudnak szavazni ott mennyi pénz jön majd be, mások lehúzásából. És volt bizony olyan intézmény aminek az alközpontja kb másodpercenként szavazott. Így pedig az arányok közel sem biztos, hogy a nézők ízlését tükrözték.

Tedd hozzá, hogy a sikeres műsor nem jó akar lenni, hanem megosztó, mert akkor azok is beszélnek róla akik gyűlölik, okkal, és ahhoz, hogy szidják nézik is. A befolyásolható néző, aki a hirdetőnek nagyon kell, pedig azért nézi, hogy tájékozott legyen az ilyen vitákban.

Valószínűleg sokan dolgoznak azon, hogy a Mónika Show még rosszabb legyen. És ezért van komoly hitele annak a vádnak, hogy megrendezett.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 12:45:16

@ngjbp: A blog ilyen műfaj kedves. Nem kell nevet leírni. Nem is célszerű. Például azért, mert pl. sok esetben a Fidesz sem köszönné meg.

Amit eredetileg írtál nem vélemény volt, hanem tényállítás. Most már elkezded tompítani. Milyen nagy kár, hogy ahol a postod erősen hiteltelen részeit vizsgáló kérdésekre nincs on topic válaszod. Személyeskedni viszont tudsz. Megalapozott következtetésként, azt kellene feltételeznem, hogy nálatok a családodban így szokás.

És még egy apró dolog: Az, hogy te honnan kaptál pénzt a postjaidért az jópárszor volt téma. Más is leírta. Szerencsére a blogok jelentős része nem ilyen. Ez pedig azt is jelenti, a blog szerzők többsége nem akar pl. pártok, stb. céltáblája lenni. Mert ami kárt okoz, azt a blog nem fogja fedezni, pláne nem akkor, ha nincs rajta kinn még saját hirdetés sem.

Ráadásul: A bér postokhoz, ha már vádaskodsz, akkor érdemes elgondolkodni: Ha te nem kapod meg a nevemet, akkor az RTL klub honnan tudná? Velük szemben te több információt kapsz meg. Miért keresne meg olyan blogot az RTL klub aki nem szokott ilyen témákkal foglalkozni? Sőt miért keresne meg egy olyan csatorna aminek a fő értéke jelen kontextusban a kormánykritikus híradó egy olyan blogot ami nem csak a témával nem szokott foglalkozni, hanem *például* inkább kormánypárti. És ami kapcsán lehet tudni hogy az RTL Klub vs X kérdésekben többnyire X pártján van.

Tovább megyek: Az RTL Klub, ha valamit akarna, akkor bizony nem a te módszereiddel kellene foglalkozni. Azokkal a módszerekkel amik nem csak az RTL ellen tesznek téged hiteltelenné... Hanem elsősorban olyan szempontokkal, amik az RTL Klub hírét építik. Például sok olyat is bemutatva ahol valaki valamit köszönhet az RTL klubnak.

Itt viszont azzal, hogy az RTL klub hogy készít műsort nem nagyon foglalkoztam, a híradó és a felépített brandek volt érv összesen. Viszont a Mónika Show kapcsán az első felvetésre rögtön jeleztem szerintem is megrendezett.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 12:48:22

@ngjbp: Ja és azzal sem foglalkoztam, hogy az általad említett seggfej RTLes seggfej-e. Mert sok edző, rendező, szerkesztő módszere ilyen.

És túl sok emberrel túl sok téren babrált ki az RTL klub ahhoz, hogy sokaknak legyen okuk ellenük fröcsögni.

ngjbp 2017.05.25. 12:51:10

@Válasszunk: Hjaj de buta vagy- Miért tompítanék bármit? Annak a hírnevét, becsületét lehet megsérteni, aki le meri írni a nevét. A "Válasszunk" nick mögött bujkáló senkinek nincs becsülete, az is lehet, hogy egy szöveg-randomgenerátor vagy. Szánalmas, ahogy az RTL-t mosdatod. Ha meg a jövőben tényleg népszerűsítenél posztban, itt a háttéranyag, a munkádat köszönöm! video.mno.hu/embed/108280

Hakapeszi Miki · http://mentalisdeficit.blog.hu 2017.05.25. 12:53:48

@ngjbp: könnyebb lenne neked is, ha nem lennél gyökér. én pl. tökre elhiszem amit írtál, még azt is, hogy az rtl bérkommentelőket küld, de ne menj le a szintjükre. bőven lehet, hogy ennek a blognak a szerzője alapból olyan hülye szemellenzős elfogult, mint ami a posztból kiderül, nem kell mindenben az rtl-t keresni. értem hogy te elég sokáig bérblogger voltál, a b1 most is fizetett blog, fizetett emberek írják, de nem kell ugyanezt feltételezni másokról. védd meg magad érvekkel, ha az rtl perel, tedd ugyanezt a bíróságon, de javaslom, ne állj bele a másik mocskolásába.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 13:31:06

@Hakapeszi Miki: Nincs szó elfogultságról. Ha megnézed pl. a Hóhért akasztják c. postot látod, hogy azt is megvédem bizonyos esetekben akivel teljesen ellentétes oldalon vagyok. Az RTL Klub esetében az érdekből ugyan, de kormánykritikus, de nem nyílt párkötődésű híradó mondjuk érték, és pár oknyomozó műsoruk is. Amit ngjbp csinál az viszont nem. Pont azért, amiért te is gyökérnek látod.

És szerinted miért nem hiszek neki? Mert a Mónika Show kapcsán elég sok állítás kering. Például az, hogy fogyatékkal élőkre, pszichiátriai betegekre mennek rá.

Vagy az, hogy sosem ígérnének hazautat, mert a kötbérrel stresszelt, haza nem jutó, ideges, stb. ember aki a szerződés és a "segítség" miatt eleinte mosolyog nagyobb eséllyel robban, mint aki biztosan hazajut este.

A post hossza téged zavar. Az is zavar, hogy amit kéne nem veszem ki belőle. Gondold végig, mi lenne, ha a Mónika Show elemzése is szerepelne a postban.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 13:39:10

@Hakapeszi Miki: Ja és még egy dolog: ngjbp sok fizetett blogon van túl, valóban van az a pénz amiért korpásodik a haja... Te felvetetted az elfogultságot extra problémának. De egy dolgot nem néztél meg a kontextust.

Ha megnézed, akkor bizony amikor Ákos szavait forgatták ki, azonnal szóltam a jogai védelmében. Amikor mások adatait közzéteszik szintén. Amikor a "PC nevében" hurcolnak meg valakit szintén.

Egy sokszor leírt alapjogi megfontolásból. Ami részben pl. a tisztességes eljárás, részben más emberi jogok mellőzéséről szól. És ennek kapcsán a baloldali média, és a baloldali bérblogok is megkapják folyamatosan a magukét, ha ebből számottevő ügy jön szembe.

Ami kapcsán viszont igaz az, ha az egyik oldalnak engedném, mert elfogult vagyok, vagy az egyik oldallal szemben engedném, mert őket én is utálom, akkor nem lenne az egésznek hitele.

2017.05.25. 13:51:56

@ngjbp: hűbazmeg... jó, ő buta... mutatnál egy röntgen felvételt arról, hogy mi van a gerinced helyén? (Mellesleg a paranoiád orvosi kezelést igényelne)

2017.05.25. 13:54:47

@ngjbp: 1. Ez explicit hazugság. Itthonról netezek, reteknek a közelében sem jártam soha. Puff...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 14:14:31

@hullajelölt88: Nyilván. És nyilván az, hogy valakinek van kapcsolata az RTL Klubon nem jelentené azt, hogy az a kapcsolat mindent tud a cégen belül. Ha neki pedig azokkal van kapcsolata akik a bérbloggerekkel foglalkoznak azzal a saját hitelét húzta le. Vergődik. De tegyük fel a kérdést melyik blog postjának milyen a hatása.

Az ő postjai: Többet beszélünk a Mónika Showról, többen is fogják nézni. PONT. Viszont a Mónika Showból általánosítva az RTL Klub többi műsorának a hitelét rombolja.

Pl. a Házon Kívül, a Híradó, stb. az RTLre nézve általánosan nézve hitelrontó, a Mónika Showt viszont sajtó hírveréssel reklámozó postja így érdekes kettős hatással bír.

De van egy harmadik szempont: Az ő postja tematizálja a Mónika Show körüli vitákat, és pont ezért nem hangzanak el a hitelesebb vádak.

Nézd meg a postban felvetett helyzetet: Jelenleg az RTL Klub kormánykritikus. Ha viszont a hitelességüket általában gyalulják le, akkor a politikai tartalmak fognak kevesebb nézőt hozni. Azok a szerkesztőségek szorulnak vissza. Mi jön elő? A saját műsorok, például a Mónika Show promója. Az RTL klub jelenlegi karaktere, sok szerkesztőség veszít rajta, mások sokat nyernek...

Itt az ő becstelensége van középpontban. Az RTL számára valószínűleg ez az elérés semmit sem jelent, de az általánosítását tompítja. Esetleg az Indexes szerkesztők elgondolkodnak, és bizony ő ráfarag tartósan. De a Mónika Show ebből a postból nem igazán fog profitálni.

2017.05.25. 14:28:30

@Válasszunk: őszintén szólva magasról le...rom a retek klubot is meg a vajna2-t is, csak kissé undorítónak tartom, hogy ha valaki szóváteszi a sztori problémás részeit, azt azonnal törli és tiltja a kis gerincbajnok.

ben2 2017.05.25. 15:49:04

Engem a C:C blogból tiltottak ki, amiért megállapítottam, hogy ha napi gyakorisággal fikázzák a TV2-t kb. mindenért, az egy idő után ugyanolyan kontraproduktív lesz mint az M1 migráncsozása.
Na ilyen az index: az egyik blog megrendelésre szállítja a karaktergyilkos postokat a TV2 ellen és cenzúrázza a hozzászólásokat, a másik ugyanezzel bepróbálkozik az RTL ellen és rögtön beindul az erkölcsi számonkérés.

CSB1196 2017.05.25. 16:01:03

Biztosra nem tudhatjuk, hogy Németh Gábor írása igaz-e vagy sem, de mindenesetre engem (nem fideszes, nem libsi, nem rosszabbikos, nem balos) teljes mértékben megerősített azon véleményemben, hogy a retekklub a fő felelőse a jelen generáció és a fiatalság szellemi/erkölcsi/kultúrális színvonalának a leamortizálásában, sőt kolosi celebgyártó pápa a fő felelős az értéketelen, gagyi, alja celebműsoraival abban, hogy a Z generáció többsége nem mer felelősséget vállalni, nem érdekli őket a munka, család, jövő, bekajáltatták velük a kamu "legyél celeb, xfaktoros, valóvilágos senki" és akkor munka nélkül gazdag leszel..
Ez itt a nagy probléma, ezért nincs egyetlen érv sem a retekklub védelmére tisztelt blogger!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.05.25. 16:27:41

@ben2: Szidni lehet adókat. A C:C is kapott már itt kemény kritikát. Nem oldaltól függ :)

@CSB1196: Az újra induló Mónikashow nem celebeket gyárt és azt erősíti meg, hogy nem jó szerepelni a TVben. Ugyanakkor az általad említett generáció ritkán említi a Való Világot. Ők a Youtube, Insta, és más nagy platformok környékében gondolkodnak.

CSB1196 2017.05.25. 17:52:55

@Válasszunk: a mónokashow egyszerűen hazudik, kitalál történeteket, szerencsétlen embereket használ ki és mutogat, aza 0 értéket teremt, az instagram es a youtube sem lenne sehol a celebek nélkül, az pedig jól mutatja, hogy mennyire van hatással az xfaktor és a valóvilág hogy évről-évre mennyien jelentkeznek rájuk, kolosiéknak a nézettségért cserébe semmi nem számít, eladnak bárkit és bármit érte..
Mindezek fényében a retekklubot védeni morális bukta!
süti beállítások módosítása