... mert választani kell

"De nem baj, erről kell beszélni. Higgadtan és ész érvekkel."

2017/08/05. - írta: Válasszunk

A cím egy idézet Al Ghaoui Hesna egy Facebook postjából. "Én csak arra kérek mindenkit, hogy ne általánosítson. Nem lehet több milliárd muszlimot egy kalap alá venni, a több mint húsz arab országot egységként kezeli, mi sem feltétlenül képviseljük ugyanazokat az értékeket, még akkor sem, ha egy országban születtünk, nőttünk fel és magyar az anyanyelvünk, pedig mekkora Magyarország az egész arab világhoz képest." - Jön a folytatás ugyanonnan. Nem lehet általánosítani. Nem minden muszlim arab, és nem minden arab muszlim, már csak ezért sem. 

Tudják mi hiányzik a baloldalon lévő képről? A fejkendő. Al Ghaoui Hesna hazánkban született, magyar állampolgár, a figyelemfelhívó piros szín mellett nőiesen öltözködik. És nincs sem kendő, sem fátyol, sokkal többet láthatunk belőle, mint amit az Iszlám megenged..Amikor halljuk mely Iszlám elvek miatt hány ártatlan hal meg, majd újra elhangzik a mecset környékén, hogy az Iszlám tökéletes, azt várja erről ne mondjunk kritikát. Fogadjuk el az önmagát tökéletesnek mondó vallástól azt, hogy gyilkosságra buzdít. Persze van ami fontosabb az iszlámnál: Hogy ő hogy öltözhet, miként lesz ezzel boldog. 

Láttam már olyat aki nem arab, de muszlim. A vallás is neki az önigazolás, és akkor is beáll mögé, ha tudja, azzal mennyi negatív dolgot igazol. De ne szólj bele az életébe! Ha a ruhát említed, hamar jön a nem vagy PC, hogy mered, hogy véleményed legyen kártya. Rámutatsz valamely kockázatra? Xenofób, iszlamofób címke, nem vagy PC, sok kártya elővehető. Ha csak gondolni mersz arra, hogy amikor a nők kedvezményes nyugdíja a vita tárgya akkor kell majd járulékfizető is, akkor nőgyűlölő, szemét, nem PC szexista címkét kapsz. 

Ismerek másik arab lányt. Rajta van fejkendő. Nem az iszlám tökéletessége miatt, csak mert másokat bántana, ha nem lenne. És, ha fejkendővel együtt is megtalálja a boldogságát, hát nem bánt másokat szükségtelenül. Nem beszél az Iszlám tökéletességéről, mert már nem is vallja magát muszlimnak. Mert, ha az elvek mögé állna, ezt az irányt követendőnek tartaná, akkor minden olyan gyilkosságban részes lenne, amit az iszlám előír. Ő arab, de nem muszlim. 

A migránsok között is van sokféle. Akad aki erővel és trükkel jön át a határon és német vagy angol segélyről, a miénknél jobb életszínvonalról álmodik. És az neki jár. Az Iszlám pedig azzal együtt tökéletes, hogy mennyi gonoszságra buzdít ellenünk. Magyarország keresztény ország, többségébe Katolikus, de az emberek többsége mégsem hívő. Így persze sok iszlám országban is van kopt keresztény és van ateista is. Aki amikor neki csak biztonság jár, akkor az első biztonságos táborban dekkol. De úgy gondolja, ha valahova megy, beilleszkedni az ő feladata. És dolgozna, jönne olyan munkára amire sok vendégmunkást keresünk. Hálás lenne. És a táborban veszélyben van, mert nem muszlim. 

Általánosítani nem szabad. Válogatni kell. Többek között a munkaerőhiány miatt is. És ebben a válogatásban számít a kockázat. Van aki azt hiszi az Iszlám a saját törvényeivel, sok mással együtt tökéletes és hajrá kövezés. Ha sok ilyet hozunk, akkor bizony népszavazással is bevezethetik ezt a törvénykezést és oda az emberi jogaink. És bevándorláskor még a játékszabályokat betartó menekültnél is mérlegelhetőek az ilyen veszélyek, aki tovább jönne az megfordítható. Lehet, hogy nem visel fejkendőt, soha nem szavazna ilyenre, számára nem természetes az iszlám törvénykezés. De amikor megkérdezzük mégis abban hisz, az a tökéletes, és a veszélyt hozza a tudtunkra ami alapján el kell utasítani.

És nem azért, mert pont olyan lenne, mint aki mindennel, annak törvénykezésével együtt is hisz az iszlámban. Hanem azért, mert az emberek között azok a legveszélyesebbek, akik az iszlámot, feminizmust vagy bármi mást önigazolásul használnak, hogy a saját bűneik mellett a lelkiismeretüket nyugtassák. És bár sosem voltak jó muszlimok, ittak, voltak kétes házasságon kívüli kapcsolataik, de mégis amikor a tetteik mögé bekerült az önigazolás akkor az jól esett nekik. És hirtelen többet akarnak az elégedettség, hatalom és fontosság érzését hozó szent háborúból. 

Nekik könnyebb eldobni a fejkendőt, mint az "iszlám tökéletességére" mutatva nyerhető önigazolás lehetőségét. A különbség létezik. De már azt sem akarjuk beengedni aki a valódi hite miatt akarna iszlám törvénykezést. Aki viszont arab és szakított az iszlámmal, annak kapcsán nem lehet a sok millió muszlim közé tett egyenlőségről beszélni. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr10012721830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása