... mert választani kell

Az én piám, ... , az én testem?

2017/08/10. - írta: Válasszunk

A pia mellett más is felmerül, hogy legális vagy olyan aminek a legalizálása mellett kampányol az érintett az sok szempontból majdnem mindegy. Csak van egy kis gond. Könnyen lesz belőle ilyesmi:

Amikor úgy döntesz, hogy feladod a kontrollt azt is elfogadod, hogy bárkit molesztálhatsz, inzultálhatsz, bárkivel szemben erőszakos lehetsz, vagy éppen csak felelőtlenségből árthatsz bárkinek. Ha úgy döntesz neked kell a kontrollvesztés akkor abból előbb-utóbb baj lesz. Persze van ezzel nem is egy kis probléma: Van aki ekkor is előhúzhatja az "én vagyok az áldozat, nem tehetek róla, tehetek ellene" kártyát, és van akinél "nem mentség az sem, hogy más is volt már részeg".

Az igazság arról szól, hogy a kontroll elvesztéséről tehet mindkettő. Tök jó Ungár Pétert volt aki megállítsa. Nem jutott el olyan helyre ahol kevesebben látják, a molesztált nő mert nemet mondani az őr kidobta. Mondjuk úgy mázlija volt. Róla hallunk. De nem tudjuk hány más ember volt érintett.

Csak van egy kis gondom: Elvárnánk azt, hogy ittas embert ne szolgáljanak ki, hogy sok buli ne a kontroll elvesztéséről szóljon. Vajon milyen az a politikai erő akinek a fesztiválján ez az elvárás nem teljesül, ahol a normába nem tartozik bele a felelősség, és ahol senki sem mondja azt: ez nem a kontroll elvesztéséről szól. Hogy nem a "te piád, te drogod, te tested" a meghatározó a politikai szervezetben... hanem a te felelősséged és a mi közös felelősségünk. 

És ennek kapcsán így viselkedni semmilyen nemű, korú, stb. résztvevőnek sem lenne szabad. De ehhez nem csak a kitiltás az eszköz, hanem az is, hogy a Momentum buliján a veszélyesen részeggé váló ember nem kapja meg a sokadik pálinkát. Mert enélkül egy ember kitiltani és mélyen kussolni arról, hogy a "más is volt már részeg" az ott helyben is igaz, és történhetett, valószínűleg történt is más zaklatás és így nem jó nem kicsit kétszínű bűnbakkeresésnek tűnik. Egy olyan bulin ami arról szól, hogy megtalálja és felépítse a Momentum identitását.

Köszönöm: Ez a kép pont annyira nem tetszik, mint az Ungár Pétertől látott. Ő viszont legalább maga ellen kezdeményezett vizsgálatot és talán van annyi gerince, hogy vállalja a felelősséget. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7112733370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása