... mert választani kell

Áldozat-kultusz központjában: A korrupció esete a konvertibilis puncival

2017/10/19. - írta: Válasszunk

Pörög az új trend: Me Too. A HVG szerint a férfiak egyetlen elfogadható lehetősége az, ha meghallgatják a nőket. Elnézést a szokatlan durvaságért, de jelenleg nem sok hely marad a finomabb válaszoknak: A lófaszt. És nem arról fog szólni a történet, hogy azért, mert férfiakat is zaklatnak. Akadt olyan aki megosztotta az ilyen történetét. Sőt kis kereséssel eljutott hozzám a történet másik oldala is. Az érintett nő azért volt #metoo mert őt szexuálisan megalázták azzal, hogy elrángatták a kezét akkor, amikor at érintett srác akarata ellenére próbálkozott. Megkérdőjelezték a vonzerejét, a nőiességét, nyilvánosan megalázták nőiségében, micsoda rettenetes szexuális zaklatás.

Csakhogy ez a kérdés, tucatnyi ilyen bemutatása után sem érdekelne senkit. Azért, mert a felépített áldozat kultusz kapcsán sosem az a fontos, hogy mi történik, hanem az, hogy kivel. És ez nem csak nemi különbségek alapján van így. SzabóZ beszámolt arról, hogy megverték a KFCben. Ő elmondta, és ezért minden tiszteletet érdemel, hogy ez arról szól, hogy senkit se verjenek meg. Az ittassága mértékére az is jellemző amit a videón látunk, hallunk, hogy nem köpte ki a wkiskey-t és nem is egyet ivott... De nem is volt vele orvosi eset. Tudják mi történt az országos médiavisszhangban?

100 helyen jelent meg a történet mindenhol arra kihegyezve, hogy pont SzabóZ-vel aki... Nos a története nála még kurvára nem erről szólt. Őt verték meg, de az általam megnézett blogok és újságok, oldalak kapcsán azt láttam: A Homár változatlanul átvette, osztotta az üzenetet, hogy ez arról szól, hogy senkit ne verjenek meg. Mi is ezzel foglalkoztunk. De mindenhol máshol SzabóZ személye, hogy a KFC mellett szokott érvelni, hogy újságíró, hogy liberális újságíró, a megvédendő veszélyeztetettnek mondott és ezért privilegizált faj tagja került a középpontba. Nem a probléma, hanem az, hogy kit vertek meg.

A szexuális zaklatás témája is addig és csakis addig érdekes amíg illik a narratívába. És a visszautasított zaklatóból így lesz a nőiségében megalázott síró áldozat. Ezzel a narratívával szemben hiába is beszélnénk az igazságról. És hiába beszélnénk arról, hogy a tisztességtelen ajánlatok előtt sokszor volt felajánlkozás, sok esetben már előre felmerül az, hogy ki akar így szerezni szerepet. Sőt az sem, hogy a szexuális felhívás, figyelemfelkeltés a kettős mérce mentén a férfitől halálos bűn, a nő pedig nyugodtan bombázzon mindenkit a környezetében ilyen felhívással, mert ugye felszabadult.

A probléma ott van, hogy ez a #metoo story mit művel a nők egyes csoportjaival. 

Egy lány esete jut eszembe, akiről tudom, hogy megerőszakolták. Rákérdeztem, hogy hát ő nem írja ki?

Először csak visszakérdezett. Egyszer meséltem neki egy buszvezetőről aki sokszor "metszettfaszú"-zott velem szemben. Pedig nem estem át körülmetélésen, de egyik nagyanyám zsidó családból származott, és az orromon, azt mondják, látszik. Ebből sokszor volt vicc. És megkérdezte nem megyek-e mindenkit antiszemitának bélyegezve, az "engem is érint az" szöveggel a holokausztra mutogatva nyomulók közé.

Tusé. Még a gondolatot is sértőnek éreztem, hogy nekem ott lenne a helyem. 

Aztán elmondta, hogy mi nem fordult vele elő az életben. 

  • Nem itta le magát teljes kontrollvesztésig. Így nem került olyan helyzetbe sem, hogy józanul nem szexelt volna a másikkal, tehát az biztos erőszak volt. 
  • Nem ment miniszoknyában állásinterjúra olyan helyre, ahol szereposztó dívány van, így nem is kapott tisztességtelen ajánlatot.
  • Tőle azért sem tudta 3 rendező is elvenni a a szüzességét, mert ő 5 perc hírnévért sem volt 2* szűz. 
  • Neki is joga van szexuális ingerekkel bombázni másokat, akkor is, ha ezt más zavarónak tartja. Ami ezen a határon belül volt, azt sosem érezte sértésnek, zaklatásnak így ilyesminek nem is lehetett az áldozata.

Őt csak megerőszakolták. Büntetésből, mert megalázott, kirekesztett ember mellé állt, a bullyinget és a cyberbullyinget egyaránt elutasítva. És akik ezért  haragudtak rá azok szemében így megbüntetni őt jó ötletnek tűnt. Az ötlet amúgy egy nőtől jött, aki azóta harcos feminista, és bőszen villog a #metoo hashtaggel. 

Sokan, ha nem tudnak érvelni, a másikat emberi méltóságában akarják megsérteni. És ha az erre törekvésük kritikát kap, akkor ők sírnak a legjobban, hogy az személyeskedés. De ezek az emberek, férfiak és nők vegyesen ritkán válogatnak az eszközeikben. A nemi erőszak is egy ilyen eszköz. De száz és ezer más ilyen eszköz van. És az így gondolkodó emberek hétköznapiak. egy ezer fős Facebook csoportból lesz 5-10 ilyen. 100 kommentelőre is jut 1, politikai téma esetén 3-4 ilyen. 

Ezt megértette és túllépett a dolgon. Megtanulta magát megvédeni. És megtanulta azt, hogy a hasonló alakok sok módszerrel tudnak mély lelki sebet okozni. De ott vannak a család, a barátok, azok akikért élni érdemes, akiknek segít, és akik mellett ezek a lelki sebek pont úgy begyógyulnak, mint megannyi szemétláda bunkóságai. Ő ezt élte át.

Sosem volt olyan helyzetben, hogy a nő tulajdon, minden nap megerőszakolják, hogy ne csak csorba essen az emberi méltóságán, de az szinte ne is létezzen. Soha nem volt úgy, hogy a bajban ne kapott volna segítő kezet. Soha nem volt, hogy azt sulykolták volna belé, hogy milyen rossz neki, addig amíg már csak ezért is rossz nem lett. 

Egy dolgot megtehet. Amikor valaki a segítségére szorul, majd ő nyújt segítő kezet. De amikor azt lehet mondani velem is ez történt, és minden ugyanez a „nem volt gondolatolvasó, és a harmadik csokor virágnál sem fogta fel, hogy nekem nem tetszik” és a sorozatos nemierőszak között, és ezzel 5 perc hírnevet szerezni, akkor nem áll fel. Mert a minden ugyanaz, ha rögzül akkor fordítva is érződik. És nem akar része lenni annak, ami miatt esetleg a sorozatos nemi erőszakot is valaki „ugyan olyan rossznak érzi, mint a tisztelettel küldött harmadik csomag virágot.”

Igaza volt. Jó oka van arra, hogy ő ne legyen egy a metoo lányok közül. Végén azon mosolyogtunk, ő nő, én férfi vagyok, de mindketten utáljuk ezt a fajta bully mentalitást. Mindketten akkor is harcolunk ellene a legkisebb jelét látva, ha a bölcs ember távolmaradna. És mindketten tudunk olyanokat mondani akik ezt a mentalitást használták ellenünk. De azt a helyzetet ami messze túlmutat ezen és ami a reménytelenség felé vezet egyikünk sem élte át.

És másra könnyű bélyegeket sütni. Majd eltüntetni a bélyeg mögül az emberi méltóságot. De eszembe jut az is, hogy az a buszsofőr nekem nem csak metszettfaszú szót használta... Hanem a kifejezés sokszor a metszettfaszú barátom volt. És amikor lehetett segített. Nos nem fogom náci fasszopónak hívni. Az emberi méltóságot legyalulni igyekvő emberek közül pedig nem mindenkiről, de jó párról tudom, hogy progresszívnek, baloldalinak, liberálisnak, feministának vallja magát. Még akkor is, ha vitatom, hogy valóban azok lennének. 

A szereposztó dívány is van amikor a hatalomról szól. Amiből férfit és nőt is levegőnek néz az akit a hatalom megrontott. Ám máskor sokkal egyszerűbbről szól. Akinek a munkájához az erotika is hozzá tartozik, mert valamennyire „szexszimbólum” is lenne, és ezt vállalja, attól az ilyesmi leginkább szolgáltatás. És amíg nincsenek túl különleges igények sok női szereplővel szemben, addig a szereposztásnál működik a korrupció. Ahol 3 dolog működik: A kapcsolat, a pénz és az alternatív fizetőeszköz. 

És akinek mása nincs, nem akar dolgozni, fejlődni azért, hogy különleges legyen, hanem a korrupció keretében alternatív fizetőeszközzel fizet, annál a konvertibilis punci működik. Igen: Van aki nem olyan. És aki nem olyan, annak borzasztóan sértőnek, borzasztóan támadónak hat egy tisztességtelen ajánlat. Van akit le is tiltott ez alapján ügynökség, mert ő kiállt. De vannak azok akik miatt a szereposztó dívány kultúrája működött, és működni is fog. Akik munka helyett megvesztegetésben bíznak, akik fizetőeszközként használják a lábuk között lévő konvertibilis puncit. És akik egy ilyen helyzetben 5 perc publicitásért előjönnek.

Akik kapcsán azt látjuk, hogy a nemi erőszak nem akkor bűn, ha valahol szinte minden nap megtörténik nők sokaságával. Az a baj, hogy velük történik. És ebben az esetben mindenkiből jön a hírnevet, a figyelmet fenntartó #metoo, mert ezzel valaki ugyanolyan áldozat lehet, mint a bálványozott sztár, és neki is jut 5 perc hírnév. Persze van aki kimarad, mert például: Nem itta le magát teljes kontrollvesztésig. Így nem került olyan helyzetbe sem, hogy józanul nem szexelt volna a másikkal, tehát az biztos erőszak volt. 

Vagy mert... emlékszünk amikor a más nyomorával visszaélők között lévő helyre mutat én is úgy érzem: "Tusé. Még a gondolatot is sértőnek éreztem, hogy nekem ott lenne a helyem." De ilyen helyzetben ő is így érzi. És ez a mi kis me too-nk. Azt hiszem én már ennél maradok.

A történetemben lévő lány az USAban él. Ha beszélgetésnél bekapcsolja a webkamerát sokszor volt rajta egy póló ami azt hirdeti így néz ki egy antifeminista. Mivel lehetett olyan pólót egyedi felirattal rendelni, egyszer kapott egy setet. Azóta van olyan pólója ami azt mondja így néz ki egy republikánus, így néz ki egy szövetségi ügynök. Így néz ki egy fegyverbarát. Ami a taktikai képzését is mutatja olyat nem mertünk neki csináltatni. Mert a hiteles képhez hozzátartozna a golyóálló mellény az meg eltakarná a feliratot.

Gondoltam nem elég egy embert megkérdezni még akkor sem, ha egyetértek vele. Hamar hallottam a választ, hogy mindegy, hogy New York állambéli szövetségi ügynökkel beszélek, vagy orosz rendőrrel vagy büntetőügyekkel foglalkozó bíróval Magyarországról: A többség látott már annyi szenvedést, annyi megaláztatást, a gonosz annyi arcát, hogy tudja: a jó és a gonosz nem punci vagy fasz kérdése. Nem lehet nemi alapon egyszerűsíteni. Igaz ő nem az emberi méltóság sérelmét említette, hanem például a börtönben folyó dolgokat. És a tényt, hogy nem sajnálja azt, hogy sok gyermekmolesztáló #metoo lesz a börtönben. 

Azt sajnálja, hogy aki gondatlanul balesetet okozott, és GPS nyomkövető, számos kötelező képzés, és sok minden más elég lenne az is egy zsúfolt BV intézetben tanul bűnözést, és az is aki szándékosan bántalmazott gyereket. Van persze különbség fogház, börtön, fegyház között és a feltételes legkorábbi időpontja sokat számít annak aki bekerül, de ennél nagyobb különbség kellene.

A harmadik azt mondta, olyan világban élünk, hogy egy megalapozott vélemény ami valaki szerint sérti a biztonságos terét és nőként is sértésnek érzi az súlyosabb bűn, mint akár a nemi erőszak akár a holokauszt. A #metoo pedig csak azt nem mondaná meg, hogy ő is egy ilyen túlérzékeny hülye kurva, vagy őt megerőszakolták. Ezen a szinten meg felesleges kommunikálni. 

Csupa olyan vélemény, amit elmondanak, hogy ők így gondolják. Végiggondolom és azt mondom tulajdonképpen én is így gondolom. Tulajdonképpen szerintem más érvek, más nézőpont, más hangsúly, és lehet sokat vitatkozni azon, hogy melyik a fontosabb, de ezek a lányok is eljutnának oda, hogy azt mondják mi is így gondoljunk. Ez volt a második #metoo konklúzió. 

A harmadik? Valaki azt mondta, amikor a "mi kikészítünk, csicskulj be, légy férfiatlan" alapon erőszakosan lép fel akár csak egy vitapartner annak is szexuális vonzata van, lehetne szexuális zaklatást kiáltani. Minden nap érnek ilyenek embereket. Férfiakat, nőket, vegyesen. Az üzenet az, hogy te is lehetsz áldozat, ha szükséged van segítségre számíthatsz rám. És mindezt nemre, korra, fajra, származásra, stb. vonatkozó diszkrimináció nélkül. Ha pedig erre a #youtoo-ra rá kell bólintani az volt a harmadik #metoo pillanat. 

És bocsánat, de nem tudok erről az össznépi #metoo hisztire váltani. A HVG szerint a férfiak egyetlen elfogadható lehetősége az, ha meghallgatják a nőket. Madarat tolláról, embert barátjáról. És számít az is, milyen nőket kérdezek meg ilyenről, kiket hallgatok meg. Remélem velük egyetérteni és együttérezni is szabad, még akkor is, ha a HVG megtiltaná. 

És az új trend többi résztvevőjével kapcsolatban? A témát lehet kritizálni. Azokkal akiket említettem lehet egyetérteni is. Van más, akikkel lehet együttérezni is, ha kapcsolódó kérdésben a másik oldalon állnak. És el is lehet, el is kell mondani a véleményt. És még azt sem mondanám, hogy „de nem most,” hiszen a jelenlegi helyzet nem különleges. Nem most történt, nem most fáj nekik, csak annyi történt, most celebeket érintett, felkapott lett a téma, jobban pörög, mint nem egy tömeges gyermekmolesztálási ügy. Mert azok csak gyerekek, akiknek az életük megy tönkre. De itt sztárokról is van szó akik ezt az utat, ezeket az áldozatokat vállalva lettek dollármilliomosok így a téma most sokkal súlyosabb. 

Véleményszabadság van, lelkiismereti szabadság van. Nekik ez a fontos. Nekünk más. Ők kinyilváníthatják. Mi is kinyilváníthatjuk. Sok kétes #metoo storyról is lehetne beszélni. De akkor pont arról feledkeznénk el, ami bicskanyitogató. Ha nincs celeb érintett megy a szőnyeg alá. Ha celeb az érintett és lehet csatlakozni, akkor már az is szexuális zaklatás, ha egy erőszakos nőt visszautasítanak. Hiszen a visszautasítás, a nőiségét, a szexualitását kérdőjelezi meg, ezen esett csorba. 

A HVG szerint a nagy celebritások különlegessé tették a pillanatot. Most ez adja a témát. Sok áldozat, mivel nemi alapon diszkriminálható vágja már magát kussba, nehogy tönkrevágják a felsőbbséges, szupereurópai celebseggnyalást. 

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a megkérdezett lányok kapcsán végül nem maradtam #metoo nélkül. Csak el kellett hozzá mondani, hogy az egészben ezt a trendet utálom a legjobban. Erre már jött a #metoo. Talán a témát pörgető SJW firkászoknak ezt a #metoo-t is meg kellene hallgatni. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8113016830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.20. 00:14:51

Minden fontosabb dolog le lett írva. De azért megjegyzem, hogy ez a banda ugyanaz, amelyik lelkesen dolgozik a demokráciák szétcseszésén, káoszba döntésén, amelyik ezt az egészet most a képünkbe tolja. Ezek ugyanazok, akik el akarják titkolni az általuk idehozott idegenek brutális, erőszakos dolgait.
Akkor nem sírt nyugaton senki, amikor kiderült, hogy a koreai színésznők jelentős részét egyszerűen prostinak használták, a legnagyobb ottani sztárokat is beleértve. De most, hogy ezek a puccos elkényeztetett amerikai dámák előadták magukat, egyből beindul a támadás, gyakorlatilag a férfi-nő kapcsolatok ellen. Amennyi lehetőségük van a nőknek szívatni a pasikat, az bőven elég volt az okosabbja számára. Hány nő van, aki próbálgatja, meddig tudja a pasi türtőztetni magát, amíg ő játszadozik vele!
Ez a producer ott hibázott, hogy ronda és gyökér. Ha helyes lenne a pofikája nem lenne ügy, ha meg nem lenne gyökér, akkor még a tizedét sem kaphatta volna meg a legvonzóbb nők közül, igaz nem is sírna most senki.
süti beállítások módosítása