... mert választani kell

Breaking: Tisztelet érdemel

2017/10/20. - írta: Válasszunk

A megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel üzenet is fontos lehet hazánkban. De még fontosabb az, hogy nem az érdemel elismerést aki akkor áll ki egy téma mellett #metoo alapon, amikor abból előnyt lehet szerezni, és a #metoo hullám kapcsán esetleg még ő követ el bűncselekményt, de ki meri érte feljelenteni, ha abból nagyobb balhé lenne... Hanem az aki akkor is ki mer állni mások mellett, akkor is segítő kezet nyújt, ha tudhatja: Azért megrugdoshatják, leköphetik. Esetleg megpróbálhatják elgázolni. 

És még egy hozzászólás a durva és gátlástalan szexizmus jegyében: Amikor a baloldal arról szól, hogy az esőt nem tudja elállítani, de az ernyőt fölénk nyitja, akkor áll ki mellettünk, ha azért verés is jár, stb... Akkor olyan politikust szeretnék látni aki ezt megteszi. 

A modern baloldal ugyanis nem lehet feminista abban az értelemben, hogy a törvény előtti egyenlőséget lerombolva, elesett áldozatokat diszkriminálva akar trendekkel pozíciót fogni az Isztambuli Egyezménnyel. Mert éppen a legelesettebbekbe rúg bele, akiket az áldozattá válásuk mellett előítélet is sújtja és szemenköpi a baloldaliságnak ezt az alappillérét. És mellesleg a nácizmussal analóg gyűlöletkeltés mellett nem a gyengébbet képviseli, hanem a nagyobb szavazótábort próbálja elérni, mert a demográfiai adatok szerint több a nő. A magasabb átlagélettartam miatt a hazai politika szent tehenei közé számító nyugdíjas korosztály körében még nagyobb az arány. 

Ahhoz, hogy a baloldal győzzön nem Kunhalmi „hamisító, kvótahuszár” Ágik kellenek, hogy belerúghassanak a legesélytelenebbekbe, akik az áldozattá válásuk jutalmául már a mai diszkriminációval is csak hajléktalanságot nyerhetnek. Nem is „több helyhez vezető” de a NER lebontását lehetetlenné tévő (nem lenne meg a 2/3) választás reform. Hanem olyan emberség amit Bogdán Laci, ez a pár interjúban kicsit hisztis, kicsit hangos, sokak szemében talán nem túlképzett vidéki cigánygyerek most fel tudott mutatni. 

Aki azt mondja, hogy azért kell a pártjából, neméből, színéből több a parlamentben, mert ők emberségesek, azok csak mutassanak fel emberségességből fele annyit, mint Bogdán László. Ez lenne a baloldali győzelem receptje. 

„Én kiálltam érted és most is kimerek” – Ezt nem csak énekelni kellene, hanem megtenni is. Ugye emlékeztek a dalra? 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7313034636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.20. 01:55:17

Tipikus megtévesztett lélek, aki jót akar, de nem érti a dolgokat. Valaki segíthetne neki esetleg. Mondjuk ne a sajtótól várja a tényeket!
Az EU bizonyos szervei, az európai polgárok ellenére hozattak ide az itteni társadalomtól merőben eltérő nézeteket valló embereket nagy számban és tették ezt a menekültekre hivatkozva. Miközben ezek illegális migránsok voltak. A sajtó két éve szorgosan vezeti félre az embereket. Ennek következménye, hogy a menekült szóról, az embereknek az illegális migránsok jutnak az eszükbe, akiket természetesen egyáltalán nem akarnak látni a településükön, segíteni meg főleg nem. Tehát ezt a társadalmi elvárást rúgja fel ez a szerencsétlen. Még szép, hogy rátámadnak, hiszen azt hiszik veszélyt teremt számukra. Ezek a támadók, nem gyűlölködők, hanem az életüket féltik. Ezért a tévképzetért pedig a liberális sajtó a hibás. Az a sajtó, amelyik becsapta az embereket és most az általuk okozott tévedést rájuk tolja.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.10.20. 02:52:04

@megamovieboy: Szerintem itt egy fontos ponttal nem számolsz. A saját településén valószínűleg értik azt, hogy mi a különbség az EU által ide-oda rakott illegális bevándorló bűnöző és a hazai törvények által elismert menekült között. És az utóbbiak mellett kiállni egyáltalán nem hiba.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.20. 03:16:39

@Válasszunk: Honnan tudnák a különbséget, ha tudatosan és módszeresen félrevezették őket?
Addig mondogatják, hogy a magyarok gyűlölködők, amíg ezt sokan tényleg el nem hiszik. Nos, én nem hiszem el, hogy a magyarok eredendően gyűlölködők lennének, mert ennek nincsen semmi alapja. De, ha mégis azok valamiért, akkor annak meg van a pontos oka.
Ez a gyűlölködős vád, meg egy sunyi lépés, hogy a gyűlölködőket ne kelljen figyelembe venni, azaz őket (magyarokat) ne illessék meg a demokratikus jogok és innen már meg is érkeztünk a liberális diktatúrához.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.10.20. 07:28:20

@megamovieboy: Ezeket a menekülteket semmilyen EU-s szerv nem küldte ide, a magyar állam befogadta őket.
A magyarok pedig gyűlölködőek, bármikor vevők egy gyűlöletkampányra, talán nem véletlen, hogy ez az egyetlen sikeres politikai kommunikációs forma másfél évtizede...

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.20. 09:56:03

@Online Távmunkás: Ezt ne nekem magyarázd, mert én tisztában vagyok vele. Azt magyarázd meg, hogy ugyanaz a banda, akiknek a pénzéből félretájékoztatták, megvezették az embereket és idehozattak Európába milliónyi egyáltalán nem menekültet, akit annak hazudtak, és akkor ugyanabból a pénzből most ezeket, akik tényleg menekültek nagy csinnadrattával körbehordozzák az országban, tudván tudva, hogy azt fogják hinni, ők is illegális hordatagok és ennek megfelelőek lesznek a reakciók. Most akkor ki szította fel a gyűlöletet valójában?
Ez az elképzelés még mindig alaptalan, hogy a magyarok rosszabbak lennének mint a világ többi része, és mellesleg dupla általánosítás.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.10.21. 09:15:25

@megamovieboy: Elnézést, de nekem más kérdésem van. Egy olyan rendezvény ahova meghívják Cserdi polgármesterét, stb. kiknek a rendezvénye? Kik felelnek a biztonságért, kik azok akik ide a barátaikat, a téma iránt érdeklődő partnereiket elhívják? Kik azok akik a program jelentős részének örülnek, mert az fontos még akkor is, ha hallott a migránsnyaraltatás ügyi megjegyzésről mindegy, de utána....

Nem tűnik életszerűnek és természetesnek. Ha viszont nem az akkor fel kell tenni a kérdést hogy van-e erre egyszerűbb magyarázat?

Kérem szépen: A fő téma adott, a kapcsolódóra nem készítenek fel mindenkit. Ez a buli döntően baloldali buli, amikor a baloldal narratívája az, hogy Orbán aljassága milyen erőszakhoz vezet. Milyen misztikus erő tartja vissza az erőszakos szélsőjobboldaliakat a cigányozástól, a libsibolsizástól a rendezvény korábbi megzavarásától? Nem vagyok meggyőződve ennek a narratívának a 100%-os igazságtartalmáról, mert számos jel arra utal bizonyítékként, hogy ez az irány nem lehetett meghatározó. Szélesíteni kell a horizontot és feltenni a kérdést akkor mi más lehet az ügy mögött?

Az ember nem szívesen kiált összeesküvést, mögöttes szándékot, mert ahhoz sok embernek kell titkot tartani. Már az előtt el kell nekik mondani terveket, hogy tudnád hogy benne lesznek, vagy szólnak róla. A Wikileaks is létezik, sok minden kijutna, összeesküdni túl kockázatos. A másik oldalról: A Wikileaks létezik, mert vannak olyan dolgok amiket titokban akarnak tartani, amikor egyes csoportok vagy szervezetek nem egyenesek.

És amit ma lelepleznek tegnap az volt a leleplezetlen ügy. Ha tegnap volt ilyen, ma is lehet. Hol van a határ megalapozott gyanú és a konteok világa között? Eszembe jut occam borotvája, de eszembe jut az alapvető pszichológia figyelembevétele. Sok olyan ami a vad vádaskodást és a megalapozott gyanút elkülöníti.

Olyan emberek kellenek akik hajlandóak ártatlanokat verni, az összképet meghamisítani és hazudni azért, hogy egy hasonló erkölcsi szinten lévő csoport hatalmi érdekeit kiszolgálják. Akik egymásról ezt biztosan tudják.

És ez az a pont, ahol eszembe jutott egy apróság: 2006. Október 23. Akik akkor összetolták az ünneplőket és a bajkeverőket, akik tudták, ha pár ember a rendőri oldalról erőszakot alkalmaz az ragadós lesz, a tehetetlen dühük miatt kontrollt elvesztő rendőrök számára, míg a főnökség képmutatóként az erőszak ellen beszélhet... Ezeknek egy része ma is ugyanazt az oldalt, ugyanazt a politikai közösséget szolgálja ki.

A lehetőség felismerése zárt körben már elég a fellépéshez. A magyarázat egyszerű és nem merül fel az X vagy Y miért nem köp, miért nem jó ez pszichológiai értelemben kérdése.

Csakhogy az itt érintett kör politikai hovatartozását nem ismerjük. Egy tisztességes konteo úgy kezdődne meg akarom mondani ki tette és ráhúzom. De a fenti lehetőségek sem mutatnak konkrét politikai csoportra.

Könnyű azt mondani: Akkor MSZP kormány volt, a FIDESZ által szított gyűlölet narratívája pedig az MSZP bajairól tereli el most a figyelmet.

De éppen ilyen könnyű azt mondani: Akkor Gyurcsány körei voltak hatalmon, a FIDESZ által szított gyűlölet elleni fellépés nekik segít most megnyerni az MSZP válsága miatt gazdátlanná váló szavazókat.

De azt is könnyű mondani: Akkor az az erőszak az akkori kormánynak ártott, a FIDESZnek volt az érdeke. A migránsok elleni ellenérzés vs "baloldal, Soros, EU" narratíva nekik jó... És Pintér hátterét lehet emlegetni sok konteoval.

De azt is könnyű mondani: Akkor az az erőszak az akkori kormánynak ártott, a FIDESZnek volt az érdeke. De az akkori hatalmi megosztásban a gazdasági hatalom Simicska kezében volt. Gazdasági hatalomból lehetett mozgósítani, abból lehetett "embereket megvenni". A korrupciót és az akkori gazdasági hatalmat sok narratíva köti össze. És "véletlenül" pont akkor történik amikor a HírTV gyorsan be tud számolni róla...

Ez utóbbi narratívát csak látszólag gyengíti, hogy a Simicska épp a Jobbik szekerét tolja, és tőlük furcsa a "szegény migráncsokat a gonosz patásorbán miatt gyűlölik" történet. Csakhogy, ha a FIDESZ beállítható szélsőséges gyűlölködőnek, a Jobbik cukiskodása őket középre, a centrális erőtér felé tolja, megnyitva az utat arra, hogy legnagyobbként ők diktálhassanak akár egy FIDESZ elleni nagykoalícióban, de sok rosszat rátolva a baloldalra (ha belemennek a nagykoalícióba, ha nem az még rosszabb a baloldalnak) az egy életképes stratégia.

De az "ettől a kétoldali mocsoktól mi függetlenek, újak vagyunk" narratíva is támogatható ilyen üzenetekkel. És nincs nálunk olyan kutatás amiből nyilvánosságra a pártszimpátiát hozzák, de az ilyen narratívák hatékonyságát (kinek kedvez valami) is mérik...

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.21. 09:42:36

@Válasszunk: Kezdem azzal, pont a témáról derül ki szépen lassan, hogy szerencsére nem is történt meg. Ami egyrészt jó, másrészt meg történt egy masszív hazugság feltehetően politikai okokból.
Jókat írsz, tényleg ezek a polotokai alternatívák a Fideszen kívül, a Jobbik vezette ellenzék, szvsz ez Simicska álma, vagy egy 'tiszta kéz' csoportosulás, de ez eleve gyanús, mert akkora pénz kell hozzá, ami nem lehet tiszta, vagy a mi rosszabb külföldi érdekeket szolgál.
A politika mindig mocskos. Tisztán nem lehet akkora forrásokat és támogatottságot szerezni, amivel már kezdeni is lehet valamit, de már eleve nem is tud indulni egy korrekt ember a választásokon eséllyel, mert ha tényleg létező az esély, akkor már megindul az aljas tülekedés az indulás lehetőségéért. Ugye, a House of Cards egy bennfentes könyvéből készült és hát tele van mocskos dolgokkal és még alapjuk is van.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.10.21. 10:03:51

@megamovieboy: Nem érzem azt, hogy a külföldi érdekeket szolgáló tőke bevonása a politikába feltétlenül gond lenne. Mivel ilyen jelenleg nem történik csak fiktív példákon tudom bemutatni, hogy ez nem feltétlenül baj, kiváltképp akkor, ha nyíltan jön.

Mondok egy példát: Az angolok tárgyalási pozíciói nem éppen acélosak az EUval szemben. Egy idő után eljutunk arra a pontra, hogy London vagy megszívja, vagy befektet a jövőbe. Ehhez az kell, hogy az EUból vigye magával:

1. A déli régiót, aki az Eurozóna és az egységes monetáris politikai miatt nem tud javítani a bajain
2. Ugyanezért Írországot.
3. A keleti régiót, akinek a munkaerő elszívás, és egyes politikai érdekeknek való kiszolgáltatottság jutott.

Korlátozott de egyszerű belső migráció, jobb felzárkóztatás, értelmesebb együttműködés jegyében. Ehhez minden országban kellene helyi politikai erő aki partner. Miért érzed úgy, hogy ez azonnal baj lenne? Ha tudod, hogy ezért bizony angolok finanszíroznak egy politikai erőt aki már ellenzékből is segít az embereknek, de ez a kimenetel nekünk is érdekünk akkor azzal mi a baj?

A B opció: A "safe spaces" + "PC" mellett érvelő álliberálisok és szólásszabadság hívei között van egy nagyobb konfliktus. Ha ebben a helyzetben a szólásszabadság mellett érvelők azt mondják minden országban folyamatos a politikai jelenlét, és amennyit sorosék beraktak sokszor fű alatt is az elképzelésük támogatásába azt ők berakják nyíltan egy ezt támogató értelmes politikai formációba... Szerintem baromira nem lenne zavaró.

Még akkor sem, ha mögötte olyan médiavállalatok is vannak akik pereskedtek sokszor a szólásszabadság, sajtószabadság érdekében. Pedig ennek a körnek nem csak kampányra lenne pénze, hanem saját TV csatornákra is. Többes számban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.21. 10:42:50

Az EU gondjait érdekesen kezelik, azaz nem kezelik. Pl. a déli régió munkanélküliséggel küzd, de Németország nem őket hívja meg, hanem a sajnos félművelt antidemokratikusra szocializált közel-keletet. Teljes őrület.
A társadalom legerősebb követelésének kellene lennie, a politikai pénzek átláthatósága. Ezt sem a pártok nem fogják követelni, sem azok, akik pénzelik őket.
Amíg nem látni a pénzek forrását, addig nem tudni kik a bábjátékosok.
Egyáltalán nem jók a külföldi beavatkozások, mert nem az ország javát szolgálják, másrészt sérül az ország függetlensége, ami a demokrácia egyik alapja.
Sem a Jobbik orosz-perzsa pénzelése, sem a kamuliberálisok Soros által való támogatása nem tett jót. A pártok a polgárokat szolgálják, ne a külföldieket. Az már belefér, ha Simicska, vagy Bojár a saját pénzével játszik, azt nyíltan felvállalva.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.10.21. 11:15:21

@megamovieboy: Nem véletlenül nem értek egyet. Ugyanis nem hiszem, hogy itt az "ország java" az első kérdés. Egy magyar femináci csoport a saját magyar pénzéből is magyar férfiakt tenne tönkre, és az nem az ország, hanem a feminácik érdekét szolgálná.

Nagyon nagyon kevés olyan érdekem van ami az ő politikai céljaival összefér, mert azok a politikai célok az ország gazdasági lehetőségeit is rombolják.

Ezzel szemben adott egy szép csoport aki piszok sokszor magyarázta el, hogy a PC, a "safe spaces" miért antidemokratikus. Mivel Magyarországon is vannak befektetéseik, vevőik nekik érdekük az, hogy itt jól menjenek a dolgok és a politikai céljaikkal (PC, Safe spaces irány legyőzése) is összefér ez. Ebben az irányban gondolkodó csoportok jelentős része viszont egyre inkább azt mondja ehhez nemzetközi szinten össze kell fogni, ahol nincs ez az irány képviselve de igény van rá, ott a törvényes mértéken belül nyíltan meg kell támogatni a megfelelő politikai csoportok létrejöttét. Akár támogató médiával együtt. De ez csak akkor hiteles, ha nyíltan csinálják.

Azzal, ha jönnének az ország is nyerne, de az itt élő emberek többsége személyesen is sokat nyerne.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.10.21. 11:37:57

@Válasszunk:
Nálam az önrendelkezés a demokrácia egyik alapja. Ha az adott ország olyan mulya, hogy bedől a femináciknak, nem tud szellemi erőt kifejteni ellenük, akkor az az ország menthetetlen. De ha értelmesek, akkor ugyanúgy kiröhögik őket, mint nálunk a feminfot és még csak pénz sem kell hozzá.
Azért ragaszkodom, hogy az ilyen harcok belül dőljenek el, mert különben egy külső forrás egy 'végtelenül' nagy támogatás esetén teljesen átvehetné az irányítást, mint ahogyan azt a kínaiak próbálják és az ország polgárai tehetetlenek lennének.
A külső segítség, meg ugyanolyan mese, mint a királylányt a sárkánytól megmentő királyfi, neki is meg van a maga érdeke, meg van melyik kormánnyal működik együtt. De máshogyan nézve, a külső befolyásoló erők harcából egyáltalán nem biztos, hogy a jókirályfi kerül ki győztesen és akkor cseszhetjük.
A szellemi muníció terjesztéséhez meg nem kell komoly összeg.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.10.21. 12:24:04

@megamovieboy: Szerintem viszont kell, de erről hamarosan jön post.
süti beállítások módosítása