... mert választani kell

Rossz, mint az ördög, de a kisebbik rossz...

2018/05/19. - írta: Válasszunk

... így jellemezzük sokan a FIDESZ politikáját. Aztán jön megannyi vita és a kép amit bemutatunk egyáltalán nem szép, de nem is ördögi és gonosz. A korrupció borzasztó, valóban. De mellé tesszük, hogy nem vesztegetés, hanem összeférhetetlenség. Mellé tesszük azt, hogy amikor sokan gazdagodhattak meg hirtelen, milyen helyzet volt Magyarországon, a kiskapuk bezárását és azt, hogy kiket akar távol tartani a pénztől. És a kissebbik rossztól, az így kell eztig terjednek a vélemények. Ez lenne az ami rossz, mint az az ördög, de a kisebbik rossz? Kérem szépen: Ez. Csak ennek a rossz, mint az ördög rendszernek is vannak jó, kevésbé rossz és borzalmas, ördögi arcai is. És a sátáni kép kapcsán is azt mondjuk: A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

Vannak dolgok, amiben igaza van a FIDESZnek. A 20. században a kommunizmus amikor gyilkolt, az elnyomott munkásosztály nevében tette ezt, a nácizmus az elnyomottnak mondott nem zsidók nevében, mindig voltak emberi sorosok, tragédáik, amivel alá tudták támasztani kivel kell empatikusnak lenni és kinek a nevében lehet megtaposni az emberi jogokat. Egy kisfiú autista. Statisztikai alapon valószínű, hogy egy fehér, cisz nemű, heteroszexuális fiú akit sokan 4 szempontból is privilegizáltnak, elnyomónak, potenciális erőszaktevőnek, kollektív bűnösnek hazudnak autista. 

Nem szeretnék teret adni egy olyan izmusnak, ahol az ártatlan, fogyatékkal élő gyereket négy szempontból kollektív bűnösként lehet kezelni, ahol gyűlölhető azért, amiért nem tehet. Nem szeretnék olyan országban élni, ahol kollektív bűnösség elvére építve (Isztambuli Egyezmény indoklása) fosztják meg őt a törvény egyenlő védelmétől, mint emberi jogtól fosztja meg az, hogy valakinek plusz védelmet adunk. Hogy a plusz védelem alááshatja a tisztességes eljárást. Hogy ő gyerekként már bűnösnek van hazudva.

Ez az a helyzet amikor a 4 jelző kapcsán eszembejut Martin Niemöller verse, és az, hogy hány csoport tagjaként kapja meg ő a kirekesztést. Eszembe jut, hogy a feminizmus, a liberális elvekkel szembemenő modern "liberalizmus" ebben a náci birodalmat másolja. És eszembe jut az is, hogy Churchill is elmondta, ha Hitler megtámadná a poklot, lenne pár jó szava az ördögről az alsó házban. Az ellenvéleményt, a kritikát elutasító, mások emberi jogait az elvei részeként módszeresen sértő, a kritikára személyeskedéssel és támadással reagáló rendszerrel szemben az ördög, Trump és Orbán is csak a kisebbik rossz lehet. 

De amikor az elmúlt közel 3 évtized árokásása az empátiát, együttérzést, szolidarítást is szitokszóvá tette, akkor fontos lenne kiállni ezekért az emberi értékekért. Mert Levente nem más, csak egy gyerek. Az autizmusról sok minden eszünkbe juthat. Amit régen asperger kórnak mondtak, ma autizmus spektrum zavar ugyanúgy, ez kiemelkedő intelligenciával jár együtt, de a kevésbé jól funkcionáló autistákról is eszünkbe juthat az Esőember c. film főhőse. Az autizmus spektrum zavarral élők máshogy látják a világot, de ez éppen úgy lehet a zsenialitás forrása, mint fogyatékosság. Megannyi dologban jobbak is lehetnek az átlagemberként. Jól tűrik a monotonitást, a saját érdeklődési területük adatait, összefüggéseit részletekbe menően ismerik. Szóval lehet, hogy egyszer nem te tartod el őket, hanem ők tartanak el téged, ők mentik meg az életed. 

Leventét az autizmus miatt megbélyegezni sem más, mint az, amikor azért bélyegzed meg, mert fiú, mert fehér, mert valószínűleg cisznemű és valószínűleg heteroszexuális lesz. Ha keresztény embernek tartod magad, és a keresztényi értékek mellett teszed le a voksod, akkor őt is pontosan úgy szeretned kell, mint a felebarátaidat. Sőt a főparancsolat két fele között Jézus jelezte, hogy nincs fontossági sorrend. Leventét is éppen úgy kell szeretned és tisztelned, mint Jézust vagy az Istent magát. Nincs más olyan törvény, ami fontosabb lehetne a főparancsolatnál, nincs más olyan törvény ami alapján keresztény emberként diszkriminálhatnál.

A tötrvény egyenlő védelme, a tisztességes eljárás pont arról szól, hogy ezek a jogok mindenkit megilletnek. Nem mondhatjuk azt, mi vagy csoporttal empatikusabbak vagyunk, érzelmi alapon. Semmi diszkriminatív törvény nem fér bele, a pozitív diszrkimináció a másiknak negatív. Azt, amit az egyiknek ki kell érdemelni a másiknak ingyen adni is diszkrimináció lenne, ha egyenlőséget mondanánk is. És elfogadjuk azt, hogy az áldozatok jogai sem kevésbé fontosak, mint az elkövetőké. Akkor sem, ha az elkövető otthonában háború van, esetleg rossz helyzetből jön, jobb életet akar. 

De éppen így igaz az is, hogy a diszkrimináció és gyűlölködés ilyen tilalma azt is jelenti, hogy a segítségre szoruló gyermeket sem lehet kirekeszteni, bántani, gyűlölni. És ez ellen a gyűlölködés ellen egy politikai erőnek akkor is kötelessége felszólalni, ha a jogos haragnál "ha nem állhatsz elé, állj az élére" alapon taktikázik és közli, hogy ő csak képviseli a választói akaratot, a Stop Sorossal, a migránsok elleni felszólalással. 

Mert Levente se nem Soros György, sem egy más jogait megsértve érkező illegális bevándorló, hanem egy ártatlan magyar gyerek. És amíg minden nap van hasonló is, és gyilkosok közt cinkos aki néma alapon a FIDESZ és a KDNP lapít, addig nem jobbak az ördögnél és nem vigasz az, ha mellé tesszük, hogy de egy kicsit jobbak az ellenzéknél.

Ezért jeleztem, hogy a szavazat megosztása természetes, és ezért nem akartam listán is a FIDESZre szavazni. Ezért szavaztam a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra. És szeretnék egy olyan országban élni, ahol mi, kormánypárti szavazók, elvárhatnánk a FIDESZtől és a KDNPtől azt, hogy legalább a keresztényi értékek és a főparancsolat miatt kiálljanak Levente és számos sorstársa mellett. 

Tisztelt Gulyás Gergely képviselő úr!

Közös barát miatt feléd töretlen a bizalom, de szeretném tőled, mint választott képviselőmtől, elvárni azt, hogy a parlamenti munka és a nyilvános kommunikáció során állj ki Levente és a többi hasonló sorsú honfitársunk mellett!

Levente egy ártatlan gyerek, nem előjogokat követel, ferdítve, hazudva, hanem csak kér. Olyan emberi bánásmódot, ami szerintem mindannyiunk számára természetes. És lehet, hogy te is futottál bele abba, hogy a b1 blogon taga20, anyadmajma és más baloldali kommentelők kurva anyázással köszöntik a másik embert, a keresztényi értékek, a polgári értékrend azt is jelenti, hogy úgy viselkedjünk, ahogy annak illik akinek volt gyerekszobája. És e mellett a norma mellett akkor is kiálljunk, ha ehhez ki kell állni a helyes útról letérő választók elé.

És arra, hogy a b1 blogon és sok más baloldali médiában a kurvaanyázás a tűrt, sőt támogatott norma, nem az a válasz, hogy akkor nálunk is lehet a buszon fogyatékosozás. Hanem az a válasz, hogy az ilyen viselkedést, a neveltetést minősíteni lehet, bár ez a viselkedés is minősíti önmagát, az így viselkedőt, és a neveltetést amit az az ember kapott, valamint az oldalt ahol ez nem csak tűrt, de támogatott is és mi ilyet ne kezdeményezzünk! Erre kérlek te is kérd meg a 34-es busz kormánypárti szavazóit!

Mert lehet, hogy az ellenzék rossz, de nekünk elsősorban önmagunkkal és a barátainkkal szemben kell kritikusnak lenni. És mivel a barátom barátja az én barátom is, téged a barátomnak tartalak, így szeretném veled szemben a barátaimra vonatkozó szigorúbb mércét alkalmazni.

Köszönöm, ha megérted. Messze a következő választás, és előre mutató lenne, ha a következő sajtótájékoztatón, követekző kormányinfón megkérnéd azokat, akik tisztelnek, hogy ezt a normát, együtt tartsuk be, hogy a FIDESZ holnap jobb választás legyen, mint amilyen tegnap volt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4213983794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása