... mert választani kell

Miért kell megvédeni az RTL Klubot a Mónika Show ügyben?

2017/05/25. - írta: Válasszunk

Mert az élet már csak olyan, hogy az egykor kormánykritikus Origo is mára a kormánypárti szócsövek táborát gyarapítja. Ha a Mónika Show ügyben az általánosító vádaknak köszönhetően RTL Klub sok ember előtt elveszti a hitelét, akkor az nem a Mónika Show szerű szemét visszaszorulását hozná el, hanem a saját és a csatorna hiteléből élő Házon Kívül szenvedne. És kapásból el is jutottunk oda, hogy Németh Gábor állítása miért volt nemtelen. Attól, hogy egy gázszerelőből milliárdos lesz nem állítjuk minden gázszerelőre azt, hogy "tolvaj". Hogy láttunk roma nőt az út szélén, nem jelenti azt, hogy minden cigány nő kurva volna.

Tovább
2 komment

A Momentum és az MSZP a kormánypártoknak ajándékozta a 2018as választást

2017/05/25. - írta: Válasszunk

Az Origo szerkesztőségében előadott marhaságot sokféleképpen lehet értékelni. Bíztam benne, hogy magukhoz térnek, és rájönnek, hogy amit csináltak miért elfogadhatatlan, és akkor az ügyet zárójelbe lehet tenni egyetlen ballépésként. Tulajdonképpen az "ők az új SZDSZ" vádon is lehetne nevetni. A HÖK körüli ügyek? Kérem szépen nem akkora tétel. És bizony a kockázati tőke elvesztése kapcsán is könnyen írtam le: "Nem volt még olyan közpénzből készülő honlap aminek a kapcsán nem volt téma, hogy Pistike megcsinál egy honlapot World of Warcraft feltöltőkártyáért, vagy éppen, hogy valakinek a vállalkozása 100.000 forint alatti áron kapott weblapot."

Tovább
Szólj hozzá!

Karaktergyilkossági kísérlet az RTL Klub ellen

2017/05/23. - írta: Válasszunk

Németh Gábor a becstelen zugfirkasz mintapeldaja?

Megy körbe az RTL Klub és az Új Egyenlítő közötti hiszti. Pár dolgot nem árt ehhez tisztázni. Nyilván sokan jelezték: A hangfelvétel készítése és közlése is jogsértő. Ezzel pedig Németh Gábor a hitelét kockáztatja. Ő a saját kis egy személyes blogján a főszerkesztő, a sztár újságíró, az alapító, a tulajdonos, a CEO a fontos ember. Ha ugyanis véletlenül valaki felhívja a figyelmet arra, hogy nem csak ennyiben torz a postja, közel van ott a kitiltás gomb. Nekem nincsenek hangsúlyos titulusaim, még a Válasszunk Blog tájékoztatási miniszterének sem hívom magam.

Tovább
52 komment

Szabad nem? Nem igazán...

2017/05/21. - írta: Válasszunk

A Szabadnem Blog előkerült az akasztják a hóhért című postomban, kicsit rámutatva arra, hogy miközben jogosan panaszkodnak, amikor az ő nevüket teszik közzé mások jogsértő módon, amikor ugyanez az ő cinkosságuk mellett a feminista politika, vagy az LMBTQIA propaganda érdekében történik, akkor az elkövetők támogatóiként jelennek meg. Nem véletlen az, hogy így ebből a történetből nagyon nehezen jönnek ki akkor győztesen, ha nem gondolkodnak el azon, hogy bizony ezt a fajta magatartást éppen a feminista és az LMBTQIA szervezetek terjesztették el. És nem csak az aktuális bűnöst, az ellenfelüket kell elítélni, hanem a bűnt is, és a saját oldal hasonló elkövetőitől el kellene határolódni.

Tovább
Szólj hozzá!

Amikor a hóhért akasztják

2017/05/19. - írta: Válasszunk

Az Internetre sokan áldásként tekintünk. Áldás is az számunkra. Tájékozódunk, beszélgetünk, játszunk. Cseppet sem ilyen azoknak az embereknek a számára akik az internetes zaklatás áldozataivá válnak. Sajnos ez sokszor az áldozatok halálához is vezet. Sokszor az áldozatok szavait forgatják ki, a véleményük kapcsán indulhat el a gyűlölet kampány. Ha a hasonló gyilkos önhatalmat a vélt vagy valós sérelmek elrendezésének módjaként elfogadjuk, akkor minden ilyen gyilkosságban cinkossá, csendes támogatóvá vállunk. Sem híresség, sem más ellen nem fér bele, hogy a szavait kiforgatva, megvágva, stb. ilyen kampány céltáblájává tegyük őket.

Tovább
Szólj hozzá!

Konzultálunk, konzultálunk

2017/05/18. - írta: Válasszunk

Én is ismerem a Nemzeti WC Papírt Konzoltációt. Mondjuk úgy megjön a levél, iktatom is szépen gyorsan a kukába. De erre nem az az okom, hogy nem hiszem el, hogy a kormányt érdekelné az álláspontom. Hanem sokkal inkább az az okom, hogy álláspontom kommunikációjára a Nemzeti Konzultáció biztosan nem a megfelelő eszköz. Két hasonló szép kérdőív is jut eszembe: Az Alaptörvény megalkotásakor küldött, és az Internettel kapcsolatos. És bizony az elsővel kapcsolatban sokszor mondtam el: ott volt az alaptörvénnyel foglalkozó képviselők elérhetősége is. Én pedig levelet írtam például. 

Tovább
Szólj hozzá!

Láttam pár dolgot amivel Gyurcsányt zsarolhatják

2017/05/18. - írta: Válasszunk

Dokumentumot is láttam, de fotót is. Mindegyikből botrány lehetne. Ha nem perel, akkor biztos bűnös? Ezért kellene eltűnnie a politikából? Nem tudom. Gyurcsány szerint egy szabálytalan pártfinanszírozásra alkalmas dokumentum is elég a zsaroláshoz. Szerintem körülbelül senkit sem érdekelne, ha nyilvánosságra kerülne. És lehet arról beszélni mi mindent tud Simicska, de azt is tudja, hogy Orbán ellen semmit sem érne ilyen vádakkal. Ugyanis van egy baj: Dokumentuma bármely hülyének lehet. Bizonyítéka, hogy a dokumentum hiteles már kevesebb embernek van. És bizony a 10 éves leendő FIDELITAS tagok is tudna Wordben kreálni olyan dokumentumot ami szerint Gyurcsány Ferike megbízásából Dagobert Bácsi bankjában hatalmas pénzmozgás volt illegális pártfinanszírozás közleménnyel. 

Tovább
1 komment

Bocsi Zsolt, én inkább mondjuk teát kérnek. Vagy valami üdítőt.

2017/05/11. - írta: Válasszunk

Nem szeretem a kávét, de ha szeretném is, az gyorsan elfogy és utána ülünk a semmi felett. Leírod: "Akkor ideje nyilvánosan megvitatni ezt az állapotot, ideje kibeszélni a gyűlölségeket, az agressziót, a félelmeket, a mozdíthatatlan előítéleteket, aztán rajta: kezdjük újra. Hátha nem csak vicsorogni tudunk egymásra." Igazad van. Csakhogy a meghívásod érzésem szerint sántít. Egyfelől mert szépen felsoroltad a meghívottakat, csak éppen azokat hagytad ki, akiket sértenek az általad is említett példák. Hát Zsolti, mi már nem is vagyunk emberek? A mi érintettségünk szart sem ér?

Tovább
Szólj hozzá!

Média – csapda

2017/05/11. - írta: Válasszunk

Az ECHO tévé ügyesen járt el. Ha balhé van abból, hogy egy kormánypárti politikus kirakott egy baloldali újságírót a rendezvényről akkor demonstrálni kell, a másik oldal is kirak embereket. Ott is megvan a hátország felé való durva minősítés. És míg a kormánypárt ilyenkor a saját politikusát lefokozza, mert ez azért mégsem helyes, az MSZP ennél tovább lép. Sőt a stáb kirakásáról mást mond kamerában a rendőr, akinek nincs oka hazudni, és az MSZPs vezető akinek van. És nem egy kis senki került bele ebbe a problémába, hanem a miniszterelnöki pozícióra törő Botka. És persze így az alap botrányra sokan felfigyeltek.

Tovább
1 komment

Bayer taknya, civilek vére...

2017/05/10. - írta: Válasszunk

Bayer kellően durván fogalmaz, lehetőségként felveti azt is, hogy egyes civileket taknyukon és vérükön húzzanak ki valahonnan. A Magyar Ügyvéd blog persze leírja, hogy ez amit csinált nem bűncselekmény. Nézzük csak meg mit írt Bayer az ügyben: "Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön". Tudom rémesen bonyolult ez sok SJW számára, mert ugye összetett mondat. kirekeszti a vitából azon embereket akiknek az értelmi képességeibe nem fér bele egy ilyen bonyolult szöveg megértése. De kis segítséggel talán ők is megértik miről van szó.

Tovább
Szólj hozzá!