... mert választani kell

Nizza: Felelősök

2016/07/15. - írta: Válasszunk

Sokan mondják. Rossz a fegyvertartás, mert a fegyverrel könnyebb ölni. A fegyvertartást pártolók évtizedek óta mondják akár véletlenül, akár szándékosan könnyebb ölni autóval is. A autók, a cigi, az alkohol és számos más dolog sokkal több embert öl meg, mint a lőfegyverek. Ha a védekező félnél is lehet fegyver, az nem jelent biztos sikert, de egy kicsi plusz esélyt ad a túlélésre. A vita unalmas, és ízléstelen lenne a halottak felett politikai előnyöket hajszolni. Sokkal fontosabb megjegyezni azt, hogy az autó, a teherautó eddig is veszélyforrás volt. Robbanóanyaggal megpakolva és anélkül egyaránt.

Egy nemzeti ünnep volt a célpont. Ezzel az erővel lehetett volna az EB döntő, vagy bármely Európa számára fontos időpont, de az elkövető inkább egy csak Franciaországhoz kötődő időpontban csapott le. Lehet arról beszélni, hogy a családja mennyi ideje érkezett ide, hogy eddig nem követtek el semmit, hogy a család mely tagja volt törvénytisztelő állampolgár, és ki volt "szegény, elnyomott, megélhetési bűnöző" ám ettől függetlenül az ő történetük nem a beilleszkedés sikertörténete.

Miért volt megtartva az ünnep? Mert a terroristától elveheted a fegyverét. Talál másikat. Elveheted tőle a célpontját. Ha nem lett volna meg az ünnep, sok terrorista az is győzelemnek értékeli, de az "idejében lemondott ünnepre" hagyatkozva lecsap a Tour de France-n, vagy mondjuk az EB alatt, vagy esetleg a mindennapi forgalomban. A terrorizmusban ahogy fegyver a kés, úgy fegyver a jármű is. És az üzenet minden a terrorszervezettel szimpatizáló ember felé egyértelmű: Te is megteheted.

Ez a harmadik hasonló módszerrel elkövetett merénylet Franciaországban. És az üzenete éppen az, hogy nem csak a jól felszerelt, kiképzett terrorista gyilkolhat. Késsel, teherautóval, vagy egy TGV kisiklatására alkalmas jól elhelyezett akadállyal. De megfelelő helyen való gyújtogatás is hasonlóan veszélyes fegyver lehet. Nem működik az, hogy a rendvédelmi szervek, a titkosszolgálatok a fegyverre, a gyanús kommunikációra figyelnek. Nem kell fegyver, és nem feltétlenül kell plusz kommunikáció.

A módszerek kapcsán számos nyilvánosan elérhető forrás ad számos tippet a leendő terroristáknak. A terrorszervezetek hidegvérű gyilkosai számára az egyik komoly problémát az jelenti, hogy a nyugati országokban élő jelentős számú szimpatizáns ugyan elmondja, hogy ő "ölne és meghalna", de nem hiszi azt, hogy sikerrel végre tudna hajtani valóban hatékony merényletet. A merénylet kísérleteknek viszonylag kis részét sikerül megakadályozni, és a "sikerrel megakadályozták, hogy itt vagy ott merénylet történjen" üzenetek mögött többnyire az áll, hogy meg sem próbálták.

A terrorszervezetek számára legnehezebb feladat, hogy az ölni akaró szimpatizánsból a szervezet nem gondolkodó, eszközként használó fegyvere legyen. Ez az, aminél rendre kudarcot vallanak. A merényletet végrehajtó őrült nem személyként, szövetségesként jelenik meg ebben a harcban, hanem csak egy "egyszer használatos gyilkos fegyverként", használható önálló akarat nélküli eszközként. Sok potenciális terroristát nem is tudnak közvetlenül elérni és nem is akarják, mert kockázatos. A hasonló bárki által használható módszerek üzenete ezért fokozottan veszélyes.

Ha nem kell szervezés, nem lehet egy-egy összetett merényletet megtervező vezető kiiktatásával eltüntetni a know-howt és kihúzni a szervezet méregfogát, akkor az a terrorszervezet könnyebben harcol. Azt, hogy egy elkövető otthon szépen csendben felesküdött az Iszlám Államra senkinek sem kell tudnia.

Tegnap elkezdtem egy postot írni. Az olasz válságról. Már akkor, ha olasz válságról lehet beszélni. Mert bizony az Integráció akkor is Integráció, ha egy "migránsnak" kell beilleszkedni a francia vagy német társadalomba. És akkor is, ha egy régió országainak a nagy európai integrációba. Az Integráció nem az EU-ról szól, az csak egy formája, egy eszköze az integrációnak, ami lehet jó vagy rossz eszköz a célok elérésére. De nem csak az európai integráció jut eszembe.

Felépítettünk egy "integrációt" és egy "értékrendszert" ami alapja az, hogy a barátot hitegetjük és cserben hagyjuk, de az ellenség is leginkább csak szavakra számíthat tőlünk. Az így felépített káoszból pedig kinőtt valami, ami az integráció ilyen formájának kudarcát jelenti. És ez a megszületett szörnyeteg fenyegeti most sok ember biztonságát.

Akik tehetik igyekeznek "nyugodt lelkiismeretet" vásárolni, de nem túl drágán, és nem úgy, hogy a megsegített ember versenytárs lehessen. A cserben hagyott emberek egy része gettókban van, más része pedig olyan országokban amik elkezdték nem igazán támogatni ezt az értékrendet. Az integráció mind az egyének társadalomba integrálása, mind az európai integráció, mind pedig a katonai szövetség kapcsán ezen a hozzáálláson bukott el. Az ISIS pedig ebből született, ebből él, és erre építve még sokszor ölni is fog. 

A válasz pedig a nagyon európai üres szájkarate. 

50 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr318891126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2016.07.16. 12:23:23

"Ezt a terrortámadást nem lehetett volna megakadályozni"
Dehogynem... ha az elkövető nem akarta volna elkövetni.

belekotty 2016.07.16. 13:08:00

@röf: Téged sem az eszedért fizetnek.

2016.07.16. 13:36:40

Igazabol a francia "vigipirate" lenyege, hogy amint mondod, a terrortamadast csak rendori-titkosszolgalati modszerekkel nem lehet megakadalyozni, hanem az allampolgarnak is van felelossege a megakadalyozasban vagy legalabb a hatas mersekleseben. A gond az, hogy a 2001-es amerikai terrortamadas ota tart a vigipirate es kifaradtak az emberek, mar csak hatterzaj a metroban es a vasutallomasokon rendszeresen bemondott figyelmeztetes, mar nem neznek korul az emberek. A terrorizmusnak ezzel a maganyos farkas vallfajaval szemben nincs zero aldozattal jaro tamadas, mert a rendorok nem tudjak kiszurni az elkovetot, amig nem gyilkol. Nem tudjak kiszurni, mert mint most is, az illeto nem volt szervezet tagja, egy piti bunozo volt, nem kerult latoterbe, megis egy teherautoval tudott tomeges aldozattal jato tamadast okozni. Ugyanigy tamadhatott volna kessel, baltaval, akarmi massal is, biztosan lett volna aldozat. Ugyanakkor talan-talan lehetett volna mersekelni az aldozatok szamat, ha az emberek figyelmesebbek. Igen, nehez a nap 24 orajaban nem elengedni magunkat, hanem figyelni, hogy mi tortenik. Az embernek vannak megerzesei, kiszurhat valami kis jelet, hogy valami nem stimmel. Nincs teljes biztonsag, de azert az ember tehet a sajat vedelmeert, akar csak annyit is, hogy mondjuk nem megy be a tomeg surujebe, hanem kicsit lemaradva vagy szelen maradva egy szellosebb reszen all meg, ahol van eselye reagalni, elszaladni, ha kell. Terrorhelyzetben, lovoldozeskor vagy mas veszhelyzetben hetkoznapi emberkent sokat nem tehetunk: elfutni, elbujni, lehasalni a foldre a golyok elol, es kezfeltartassal jelezni a rendoroknek, hogy nincs fegyvered, ennyit lehet tenni. Ha eszreveszel valami gyanusat, akkor nem bameszkodni, fotozni es videozni kell, hanem elszaladni, masokat figyelmeztetni, es ha lehet jelezni a hatosagoknak. Nem jo otlet a fegyvertartas kiterjesztese, mert akkor a rendorok nehezebben tudjak elkuloniteni, hogy ki a tamado es ki az aldozat.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.16. 13:50:50

A fegyvert a balliba Satana Mertkell adta, ezt szögezzük le.

kvadrillio 2016.07.16. 14:59:33

JAHHH... tuggyuk ! merjük !!! tesszük !!! megszervezzük !!!!!! :LO)))))
...ÉS AZ M1-EN BEOLVASTA AZ EGYIK EMAILT A MŰSORVEZETŐ: HMM...."AZ AZ ÉRZÉSEM, HOGY EZT AZ EGÉSZ PUCCSOT ELŐRE MEGSZERVEZTÉK !!!!! ":)))

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.07.16. 15:33:39

Simán meg lehetett volna akadályozni.

Nem kellett volna hagyni évtizedekkel ezelött, hogy iszlamisták tömegesen betelepedjenek, és ezokból az integrációra alkalamatlan unokáik, fiaik, terrorcselekményekkel gyilkolják az őslakosokat.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2016.07.16. 15:34:42

@kvadrillio:

A puccsot, mint minden puccsot Szíriától, Ukrajnán, és EGyiptomon keresztül, Törökországig az USA szervezi.

Ez esetben nem jött be.

fércnél maradandóbb 2016.07.16. 15:40:01

Ahogy egyre nyilvánvalóbbá válik a migráció és a terrorizmus közötti összefüggés, úgy bégeti a Voice of Soros média is egyre hangosabban a maga propagandaszólamait. A jelenlegi Index címlapról egy gyöngyszem: F A írása telistele csúsztatásokkal, agymosással, szájbarágós libsi szólamokkal. Vitára, visszaszólásra ott persze nincs lehetőség

Mi leszünk a világ lábtörlője, ha hagyjuk hogy átgázoljanak rajtunk, aztán meg pátyolgassuk őket ha az Unió erőszakkal ránk lőcsöli a migránshordát. Az meg már csak hab a tortán, hogy minden eszközzel irtani fognak, ha úgy tartja a kedvük

index.hu/kulfold/2016/07/07/menekultvalsag_migransok_hatarzar_polgarhaboru_menekulttabor_2015/

clemens 2016.07.16. 15:57:37

A művelt világ összes valamire való, és semmire kellő vezetője mélységes megdöbbenését, és felháborodását fejezte ki a "sajnálatos események " kapcsán.
Továbbá megengedhetetlen aljas cselekménynek nyilvánította.
Ennyit tudnak tenni.
Ez nagyjából annyi mint amiről anno az albán légvédelemről szóló vicc szólt.
(öklüket rázták az idegen gépek felé)

tobias2 2016.07.16. 16:25:28

@Trompf: Lehet, h pont ez volt a cél?

kvadrillio 2016.07.16. 16:42:06

home.hu.inter.net/retorno/publications/htm_format/ami_a_terrorizmus_mogott.htm
Arról meg szó is alig esik, hogy a terrorizmus mögött sok szempontból ... hogy ma a világ országainak nagy részében dúl az alkotmányellenes állami terrorizmus. ... nélküli háborút folytat a világ ellen, ezen belül a cionizmus az arab népek ellen, ... Szaddam Husszein sem volt addig terrorista, amíg háborúzott az USA-val ...

kvadrillio 2016.07.16. 16:43:22

AMI A TERRORIZMUS MÖGÖTT MEGHÚZÓDIK.

"""""A világban nem volt olyan politikai elvárás, még kevésbé kérés, hogy az USA terroristaellenes harcba, úgy nevezett preventív háborúkba kezdjen, és önmagát jelölje a vezető szerepre. Ez az USA saját találmánya, úgy ahogy van. A terrorizmus elleni harc ürügyén azonban a saját stratégiai, gazdasági, pénzügyi érdekeinek az érvényesítéséért harcol. Olyan elvárás viszont volt és van is, hogy legyen a környezetvédelem, a nemzetközi büntetőbíróság, az egyenrangú szabad verseny és kereskedelem, a nemzetközi jog betartásának, stb. előmozdítója. Az USA a hatalmas erejével ennek hatékonyan eleget is tudna tenni, hihetetlenül nagy nemzetközi tekintélyre tehetne szert, de mert kizárólag a saját és feltételnélküli szövetségesei szűk érdekeit követi, s az emberiség létérdekei hidegen hagyják, érezhetően csorbul a tekintélye, és súlyosabb következményekkel is elkerülhetetlenül szembe kell néznie. Az amerikai politika láthatólag képtelen, vagy nem akarja megérteni, hogy a népe valós érdekeinek érvényesítéséhez a hihetetlen potenciálját a béke, a barátság, a haladás szolgálatába kell állítania. Egyszerűen nem érti, hogy egy testvér a jog és a békesség, pedig ez messze nem tűnik sem bonyolult, sem megoldhatatlan intellektuális rébusznak.

Az USA eddig sikerrel belekényszerített más országokat is az önmaga által kezdett igazságtalan háborúkba. Az európai országok előbb csak statisztaként voltak jelen Afganisztánban és Irakban, de mára szereplőkké váltak; úgyszintén a NATO, és mintha ezen az úton indulna el az ENSZ is. Ne legyen azonban kétely afelől, hogy az USA elegendő katonai és más erővel rendelkezik ahhoz, hogy megoldja az önmaga által okozott problémákat, csak éppen másokkal akarja megfizettetni a számlát, s tudatosan beláthatatlan kényszerpályára állít egy egész sor országot és szervezetet, amikor belehajszolja őket a főleg általa és feltétlen szövetségesei által kiprovokált terrorizmus elleni harcba.

Vitán felül áll, hogy a fentiektől nem függetlenül, az ártatlan életeket követelő terrorizmus emberellenes, törvény- és alkotmányellenes, de e harci módszert alkalmazók a saját törvényenkívüliségük megszüntetéséért, az emberi elismerésükért harcolnak. Még csak nem is egy társadalmi forradalom ideológiája vezérli őket, hanem igazságot akarnak teremteni a tőkés társadalmi rendszeren belül, vissza akarnak ütni a sokszor évszázados, sokkal nagyobb, de elhallgatott bűnökért. Következésképpen, nem egyedül csak a terrorizmus hibáztatható azért, amit elkövet. Azon kell elgondolkodni, hogy mi tesz valakit, vagy akár egy mozgalmat, terroristává. A palesztin ellenállás, például, nem a saját belső logikája alapján fejlesztette ki az öngyilkos terrorizmusát, hanem a palesztin nép ellen évtizedek óta folyó izraeli terjeszkedő és népirtó politika okán. A terrorizmus alapvetően válasz az agresszióra, a globalizmusra; lehet, rossz válasznak tartani, de csak válasz és nem a rossz okozója, nem maga "a" rossz, sőt a sajátos eszközeivel éppen az ellen akar tiltakozni. A harci módszereket az adott történelmi körülmények és lehetőségek határozzák meg; nem lehet vakon elfogadni, de nem lehet eleve lemondani egyetlen harci módszerről sem, mert az ellenállás hiánya dezorganizál, biztos pusztuláshoz vezet. Nem mondhatjuk a palesztinoknak, hogy rendben van, harcoljatok a saját államotok létrehozásáért, de ne használjátok az egyetlen fegyvert, amely még a rendelkezésetekre áll. Megindító volt, ahogy a spanyolok, a világgal együtt, gyászolták a halottaikat; az elkövetők nyilván el is nyerik méltó büntetésüket, de abban kellene biztosaknak lennünk, hogy a felbujtók, az okozóik, az értelmi szerzők is erre a sorsra jutnak.

A globalizmus azért harcol a terrorizmus ellen, hogy leszerelje, mint a jóformán vele egyetlenként szembeszálló ellenfelet, és akkor éri el a célját, ha a világ nem keresi a terrorizmus okait, hanem vakon elítéli. Ha a jóindulatú emberek, az ártatlanok halálán jogosan felháborodva, nem néznek mélyebben a dolgok mögé, elfeledkeznek a globalizmus hasonlíthatatlanul nagyobb bűneiről. Ha egyoldalúan, csak a terrorizmust ítélik erkölcstelennek és megfeledkeznek a terrorizmust kikényszerítő globa-lizmusról, s ha lehetővé válik, hogy éppen az az imperialista globalizmus lépjen fel az erkölcs nevében, amelynek a világuralmi törekvései naponta százakat nyomorítanak, ölnek meg, csak éppen az ő haláluk nem olyan látványos, nem gyújtanak értük gyertyát, a sajtó nem ad róla hírt, hanem csendben temetik el őket. Mintha túlzottan "hozzászoktunk" volna ehhez, mintha a terrorizmus látványossága valóban elterelné erről a figyelmet. Mintha az ellehetetlenítettségük okán öngyilkosságot elkövető magyar parasztok, az elnéptelenedő falvaink nem a globalizmus áldozatai lennének.

Szerencsére egyre többen lesznek a világban, akik erre fel merik hívni az emberiség figyelmét.""""""""

kvadrillio 2016.07.16. 16:44:47

"""A puccs a szélesebb néptömegek által nem támogatott, a hatalom megragadására irányuló tevékenység, többnyire fizikai erőszak alkalmazásával, katonai erőt is alkalmaz. Az irányító hatalmat egy szűk csoport ragadja magához a törvényes formák és a többség akaratának mellőzésével.

A fogalom szinonimájaként a magyar nyelvben gyakran használatos az államcsíny kifejezés. A két fogalom közt azonban több aspektusban eltérés van, emiatt nem összekeverendőek. Az államcsíny (franciául coup d'état) során a hatalomátvételt a politikai elit egy része hajtja végre, a rendelkezésére álló politikai eszközökkel, vagyis alkotmányos eszközökkel felszámolja magát az alkotmányosságot és magához ragadja a hatalmat. Az államcsíny végrehajtása szintén antidemokratikus hatalomátvétel, mégis előfordulhat, hogy szélesebb néptömeg támogatását élvezi, és a hatalom megszerzése után népszavazással legitimálják a hatalmat. A puccs ettől eltérően a nép által rendszerint nem támogatott és nem legitim semmilyen formában.

A puccs azokban az országokban, térségekben gyakori, ahol a társadalmi erők megosztottsága instabil: napjainkban Dél-Amerikára, afrikai és óceániai régiókra jellemző.

Ha egy puccs félresikerül, vagy csak félig kivitelezett és a szemben álló felek meg tudják szervezni erőiket, akkor a konfliktus eszkalálódik és polgárháborúvá fajul."""

kvadrillio 2016.07.16. 17:02:01

2016. 07. 16.
Videó: Az Iszlám Állam mottóit skandálták a török kormánypártiak

A Recep Tayyip Erdogan török államfő által utcára szólított AKP iszalmista hívek a terrorista szervezetek által használt Takbir! Allahu Akbar! Takbir!… szavakat kiáltották, miközben a Atatük reptére vonultak.

Iszlamista imámok Erdogan mellett

Példa nélküli eset történt Törökország több mecsetében, amikor is kormánypárti imámok a müezin tornyaiból dzishádra szólították fel a civil lakosságot a hadsereg ellen, és álljanak ki Erdogan államfőért mivel Allah ezt a puccsot nem tűri el. Az imára hívások kívül az iszlám tiltja a müezin használatát.

Helyi források szerint az izsalmista AKP pártiak lefejeztek egy török katonát, egy másikat a boszporuszi hídról akarták ledobni.

török katona a földön

Orientalista.hu – Zenobia

...miért is érzem azt, hogy itt valami nagyon nem kóser vagy valakinek ez nagyon is kóser ????????

kvadrillio 2016.07.16. 17:29:27

2016. 07. 16.
Megkínozták áldozataikat a terroristák a tavaly novemberi párizsi merényletben (18+)

A francia kormány annak idején elhallgatta ezt az információt, de a héten kikerült a sajtóba: a vahhabita terroristák késsel szörnyű kínzásokat hajtottak végre áldozataikon a Bataclan szórakozóhely második emeletén a tavaly novemberi párizsi terrorcselekményben, aminek kb. 150 áldozata volt.

A fő rendőrségi tanú kihallgatása március 21-én történt egy francia kormánybizottság előtt. A beszámoló szerint a gyilkosok kiszúrták áldozataik szemét, volt, akit kasztráltak, és a heréiket a szájukba rakták. Néhány foglyot kibeleztek. A nőknek kést szúrtak a nemi szervükbe. Mindezt pedig filmre vették, hogy propagandaként szolgáljon az Iszlám Államnak.

Orientalista.hu – Jack Fall

...nu, ez az igazi HORROR !!!....ha igaz ez...s ez ű BOSSZÚÉRT KIÁLT !!!

belekotty 2016.07.16. 18:06:38

@Trompf: Mert ezek bénák és képtelenek egy puccsot szervezni az USA-ban.

belekotty 2016.07.16. 18:08:46

@kvadrillio: "és megfeledkeznek a terrorizmust kikényszerítő globa-lizmusról,"
A globalizmus nyilván csak a muszlimokat sújtja, mert a többi vallás képviselői valahogy sokkal kisebb számban követnek el ilyet.

Janossz 2016.07.16. 19:25:32

@kvadrillio:" ...nu, ez az igazi HORROR !!!....ha igaz ez...s ez ű BOSSZÚÉRT KIÁLT !!! "
Egy szó se kell több, mindent elmondtál magadról, tovaris!
Tudod, az a kis szó magyarul Úgy hangzik: no. Nálad, meg Moszkvában: nu.
Erről ennyit.

bkkzol 2016.07.16. 19:37:36

Mint látszik "igen jól sikerült" a 30-40 éve Európában élő muszlimok integrálása. De továbbra is milliókat akarnak betelepíteni az EU-s "nagy okosok".

2016.07.16. 19:49:49

@bkkzol: Kb annyira, mint nálunk a cigányoké. Csak mi 500 éve próbálkozunk velük.

Balt 2016.07.16. 20:36:37

@Trompf: Ez francia gyarmatbirodalom következménye: most fizetik az árát.

Ez a farok viszont csak 1 évtizede élt Fr.o.-ban, család nélkül (3 kölke van otthon):

Bouhlel was born in M'saken, Tunisia, a small town about 10 kilometres (6 mi) outside the coastal city of Sousse and, according to police reports, he had a French residency permit and lived in Nice,[2] having moved there around 2005, where he worked as a delivery-truck driver.[3] (wiki)

Más kérdés, hogy priusszal és felfüggesztett büntetéssel mi t keres Európában. Hogy a franciák hogy kezelik az egykori gyarmataikról bevándoroltakat-behurcoltakat az belüg (az már véleményes, hogy állami védelem mellett hogy neccelik, provokálják őket Charlie Hedbókkal), de ez az állat nem volt uniós állampolgár, csak ideigl. tart. engedélye volt, tehát talán nem kellene Európát ilyen veszélyeknek kitenniük.

Balt 2016.07.16. 20:46:36

@Balt: :) heccelik

@Trompf: @fércnél maradandóbb: Azon azért nagyot röhögtem, hogy lelkesültek az Index ügyeletes firkászai török puccson eleinte, aztán letörtek, mint a bili füle. XD

kvadrillio 2016.07.16. 21:32:02

EGY ESZEMENT MŰSZOCIOLÓGUS MONOLÓGJAHHH.....
Mindent eluralt a hisztéria Magyarországon
hirdetés

2016-07-16 19:37:00

Kácsor Zsolt

A Gulliver-jelentés szerzője, Kiss Tibor Noé szerint XXI. századi technológiával épülnek újra XIX. századi viszonyok.
"""Magyarországon mostanában sokan az általuk érzékelt valóságot azonosítják a teljes társadalmi valósággal, a legtöbben csak egy szűk keresztmetszetet látnak a közös világunkból. Egyre kevésbé vagyok egyébként biztos abban, hogy ez a világ közös: nehéz ma Magyarországon bármiféle közösségről beszélni. Nem látom, hogy ezt a társadalmat mi tartja egyben. De nem azért nem, mert cinikus vagyok, hanem azért, mert nem látom a valódi kapcsokat, nem látok valódi megértési szándékokat.
hirdetés
Kiss Tibor Noé szerint a mai Magyarországon olyan kiszolgáltatottságban és alá-fölé rendeltségi viszonyban élnek emberek, amit egy XXI. századi európai államban nem volna szabad megengedni. „Huszonegyedik századi technológiát használva építünk újra tizenkilencedik századi társadalmi viszonyokat, ez a legszomorúbb" – mondta, s.......""".

... """Nem látom, hogy ezt a társadalmat mi tartja egyben"""............"a mai Magyarországon olyan kiszolgáltatottságban és alá-fölé rendeltségi viszonyban élnek emberek, amit egy XXI. századi európai államban nem volna szabad megengedni. „Huszonegyedik századi technológiát használva építünk újra tizenkilencedik századi társadalmi viszonyokat, ez a legszomorúbb" – mondta,"""

PEDIG A FELTETT KÉRDÉSRE, RÖGTÖN OTT A VÁLASZ IS: ""Nem látom, hogy ezt a társadalmat mi tartja egyben""A KISZOLGÁLTATOTTSÁG""" !!!!!

(EGY VALÓDI SZOCIOLÓGUS EZT AZONNAL FELISMERI !!!!!)

ÉS A MAGYAR TÁRSADALOM AZ ILYEN KISZOLGÁLTATOTTSÁGNAK BELÁTHATÓ IDŐN BELÜL, MINDIG VÉGET VETETT A TÖRTÉNELEM FOLYAMÁN.....:

kvadrillio 2016.07.16. 21:38:14

@Janossz: ...OLAN HÜLYE VAGY, MIN T 6 PÁR RENDŐRCSIZMA !!!!!...DE EZ LEGYE A TE BAJOD !!! :o)))))))))))))))))))

kvadrillio 2016.07.16. 21:50:21

HMMM.....AKKOR NEMSOKÁRA KUTYAHÚS ÉS MACSKAFAROK LESZ A PÁPAI SONKÁBAN ????? MERT A PÁPAI EXTRA SONKA A KEDVENCEM..., DE EZ A BAROM ORBÁN BÁCSI MÁR AZ ÖSSZES MAGYAR HÚSFELDOLGOZÓT MEGSZÜNTETTE !!!

NEMSOKÁRA ŐT IS MEG LESZ EZÉRT KEGYETLENÜL LINCSELVEHHH !!!..

Másra is fáj a foga a pápai új urának
húsiparPápa
Hazai húsipari berkekben kevesen ismerik azt a céget és annak az ügyvezetőjét, amely 1,134 milliárd forintért megveszi a felszámolótól a pápai húsipari csoportot. Azért nem mondott többet beszélgetőtársunknak a befektető neve, mert most veti meg a lábát Magyarországon.
A Tano Commerce Kft.-t tavaly alapították Budapesten, tulajdonosa egy Brit Virgin-szigeteki vállalkozás, a Tano Commerce ügyvezetője a tajvani Liu Chi-Jen. Tajvani tőke is állhat a cég mögött, mondták lapunk forrásai. Az nem világos, hogy Liu Chi-Jen magánpénzeket vagy tajvani állami forrásokat fektet-e be, de célja az, hogy élelmiszer-ipari cégeket szerezzen meg – mesélte egyik beszélgetőtársunk. Magyarországon ez lesz gyakorlatilag az első befektetése, de feltérképezi a további lehetőségeket.

Máig tartja magát az a szektorbeli szóbeszéd, hogy ő volt az, aki durván egy éve, a már akkor botladozó pápai húsgyárra 1 eurós (akkor úgy 310 forintos) ajánlatot adott, de az akkori tulajdonos, a pápai önkormányzat nem adta el neki az üzemet. És ő lehetett az, aki idén tavasszal közel 110 millió forintot kínált az akkor már felszámolás alatt levő, első körben meghirdetett húsipari csoportért.

A tavaly novemberben létrehozott Tano Commerce fő tevékenysége ma is étel-ital és dohány-nagykereskedelem. Liu Chi-Jen az említett cég mellett másik két itteni vállalkozásban, a szintén 2015-ben alapított és szintén a Brit Virgin-szigeteki tulajdonossal rendelkező Chi Fu Investment Hungary Kft.-ben és a Chi Fu Europe Re Kft.-ben vezető. Bár a cégbírósági bejegyzésekben nem szerepel, de az ingatlannal foglalkozó Chi Fu Investment Kft. egyik hazai vezetője magyar, Polonyi Katalin kínai szakdiplomata, korábban a Nemzeti Külgazdasági Hivatal főtanácsadója. A két Chi Fu-cég neve korábban egy kormányzati hátterű eladási prezentáción is előkerült, mint a legjelentősebb tajvani befektetők egyike.
megosztom
twitter
kinyomtatom

kvadrillio 2016.07.16. 21:56:42

NAHÁT ! NAHÁT !!! AZ UBER EGY KÉM-HÁLÓZAT ????4 !:o)))
A Moszadnak gyűjt információkat az Uber?

Sameh Abou Arayes, a Technikai Elemezők Arab Egyesületének elnöke azt írta a Facebook oldalára, hogy az úgynevezett Uber “az első kémhálózat Egyiptomban”.

Az egyiptomi műszaki szakértő kijelentette, hogy a zsidó tulajdonban lévő Uber Taxi komoly fenyegetést jelent Egyiptom nemzetbiztonságára nézve, azt állítva, hogy információkat gyűjt az egyiptomiakról, amelyeket az izraeli titkosszolgálatoknak szolgáltathat ki.

A posztjában azt írja: “Az Uber vállalat, amelynek tulajdonosai zsidók és más hasonló külföldi cégek, veszélyt jelentenek Egyiptom nemzetbiztonságára. Nem csak azon tény miatt, hogy amit kifizetsz, annak a pénznek a 20%-a kifolyik Egyiptomból és a zsidók zsebébe vándorol, hanem ennél nagyobb veszélyt jelent, hogy információt gyűjtenek arról, merre mozogsz, mi a neved és ki a családod, és elmentik ezeket az adatokat. Lehet, könnyebbé téve ezáltal a cionistának kémhálózat kiépítését a működéshez Egyiptomban.”

“Alapítsunk állami ellenőrzés alatt álló nemzeti egyiptomi vállalatot ahelyett, hogy adatokat szolgáltatunk ki magunkról és a mozgásunkról a cionistáknak, valamint pénzt adunk nekik”, – mondta az Uberről, melynek alapítója az amerikai Travis Kalanick, akinek az édesanyja zsidó.

Az Uber idén kezdte meg működését Egyiptomban, mely kapcsán a taxisok számos demonstrációt tartottak annak érdekében, hogy az egyiptomi kormány tiltsa be a működésüket az országban.

Orientalista.hu – The Jerusalem Post

na4 2016.07.16. 23:18:59

Nem lehet itt már finomkodni, be kell látni, hogy a muszlimokat és a migráncsürhét ki kell takarítani Európából, különben ez újra és újra iés újra ismétlödni fog. Gyülölik a keresztényeket, el akarják pusztítani Európát, az országainkat. Induljon hát a keresztes háború, takarodjanak!

KurucInfo Főszerkesztő 2016.07.16. 23:34:15

Amig a libsi partok szabadon tevekenykedhetnek, buntetlenul tamogatjak a terrorizmust, addig nem lesz vege.

Mszp-t, Dk-t azonnal betiltani, eletfogytig bortonbe zarni, agyonverni oket.

2016.07.17. 00:37:37

@KurucInfo Főszerkesztő: De azon elgondolkoztál, hogy az oroszok keze is benne lehet a dologban? Érdekes mód mindig az oroszhadsereg szíriai beavatkozása után történnek dolgok.....akár Törökországban....feltűnt már, hogy nem az angoloknál vannak ilyen történések, hanem Franciaországban? Biztos, hogy az angol-szászok vannak a dolog mögött...a németeknél is elenyésző a franciaországi eseményekhez hasonló súlyú terror....és a belgák is gyanúsak...ők küldték a terroristákat kétszer is Párizsba....úgy látszik, nem Európa, hanem Franciaország a célpont....kinek lehet útjában ?
Várj, rájöttem, egyedül ott van munkáspárt hatalmon!

2016.07.17. 00:39:47

@na4: A UK-ben 4 millió muszlim él.....mégsincs terror. A Franciáknál is belgák csinálták a palávert....a törököknél meg az arabok robbantgatnak, mégis egymást ölik....

2016.07.17. 00:41:20

@KurucInfo Főszerkesztő: Mostmár biztos, hogy a szélsőjobb pénzeli a muszlimokat! Putyinnal az élen!

siriq111 2016.07.17. 03:00:39

@a BircaHang Média szerk.: Mar megint probalod osztani az eszt? :D

siriq111 2016.07.17. 03:02:39

@a BircaHang Média szerk.: Gazdasagtanbol felsultel , irany egy masik szak? Hogy van ez? Mindenbe bele kell kezdeni? :D

bkkzol 2016.07.17. 06:36:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: Egyetlen muszlim se hiányzik Európának, mint kiderült hosszas kísérlet után (30-40 év) se a munkaerő piacba se a kultúrába nem sikerült beilleszkedni. Csak a nyugtalanságot, problémát importál Európa velük.
Addig jó amég saját hazájukban nyírják egymást azon, hogy Mohamed sógora vagy apósa az " igaz hit" letéteményese.

midnight coder 2016.07.17. 08:16:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: Szíriában nagyjából négy erő üti egymást: az oroszbarát Aszad, az ISIS amit az amerikaiak hoztak létre Irak lerohanásával, a szír ellenzék aki legalább akkora gazember iszlamista mint az ISIS, csak ők most a "jó" iszlamisták, illetve a kurdok akikre egyként vadásznak Aszadék, az IS, és a derék török NATO szövetségeseink. Akik amúgy szintén iszlamisták.

midnight coder 2016.07.17. 08:26:40

@Janossz: Mielőtt valakit orosz agitproppal vádolosz, tanuld már meg, hogy mondják oroszul hogy "nem". Amúgy látszik, hogy te már a liberósbolsiknak ahhoz a generációjához tartozol, akik nem tudják milyen volt a nem liberós, és hogy a szovjetunióval nem az oroszok voltak a probléma, hanem a proletárdiktatúra. És akkor azt is tudnád, hogy a mai európai baloldalt anno a KGB elég aktívan támogatta - ez akkor az imperializmus elleni harc része volt.

midnight coder 2016.07.17. 08:32:38

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az UK-ban azért nincs terror, mert oda eleve a kevésbé vallásos, viszont dolgozni akaró, és általában képzett iszlamisták mentek.
Ugyanez igaz a németekre is - a bevándorlás egy olyan időszakra esett, amikor Törökország épp meglehetősen világi hely volt. és oda is azok mentek, akiknek a karrier fontosabb volt mint a hit. Ha ma ismételnék meg ezt a mutatványt, másképp végződne.

Janossz 2016.07.17. 09:10:29

Te meg a fény vagy az éjszakában.
A vérgőzös horror sztorid forrása az Orientalista, grat. Hírügynökség egy se tud róla, ugye? Ruszki propaganda.

Janossz 2016.07.17. 09:17:45

@midnight coder: " a szovjetunióval nem az oroszok voltak a probléma, hanem a proletárdiktatúra. "
Az oroszokkal volt a baj, akkor is. Figyelj csak, így énekelték a himnuszuk: A nagy Oroszország kovácsolta frigy...
Nehogy már a lettek, moldávok, grúzok legyenek a felelősök a SZU dolgaiért.
A hatalmi törekvéseikkel van a baj, mindegy, hogy Cár Atyuskának, Főtitkár Elvtársnak, vagy éppen Elnök Úrnak hívják az éppen esedékes vezérüket.

Tamáspatrik 2016.07.17. 09:28:24

Iparvállalatok esetében, ha egy "katasztrófa" következik be (hibás terméket kap a vevő ez esetben), akkor van ELJÁRÁS ennek kezelésére, amely kétirányú: 1.AZONNALI intézkedési terv, 2.HOSSZÚ TÁVÚ, GYÖKÉR OK feltáró intézkedési terv.
Franciaországban láthatóan egyik sem működik, ilyen esetben már számos vezetőt le kellett volna váltani a felelős posztokról.

Az eddigi alkalmazott módszerek nem elégségesek, alighanem a liberális demokráciákhoz képest szokatlan módszerekhez kell nyúlni. Kénytelen lesz az állam a saját polgárait megfigyelni, pl. internetes tevékenységeit, telefonjait. A gyanús illetőket kiutasítani. Másik megoldás egyfajta apartheid, az sokkal durvább. Harmadik megoldás a társadalom önvédelme, megszervezi magát egyfajta hálózatként és nem mindent a hatóságoktól vár el. Tehát folyamatosan kapcsolatban áll és információkat gyűjt a "gettókban" élő iszlamistákról, ha kell a törvényesség határát súroló cselekedeteket is végrehajt csoportosan.

Tamáspatrik 2016.07.17. 09:57:54

Felmerül egy olyan kérdés a jelenségek gyökér-okával kapcsolatban: hogyan lehetséges a 21.században, hogy az emberi élet ilyen keveset számítson? Hogy merénylők a biztos halált választják olyan áron, hogy még több ember halálát okozzák? Hogy migránsok gumicsónakkal próbálnak átkelni a tengeren, miközben tudják, hogy százával haltak meg már, akik megpróbálták?

Adódik a kérdés: hogyan létezhetnek még ma is olyan közösségek, ahol az emberi élet ennyire nem ér semmit? Ahol ilyen szintű a kétségbeesés?

Egyfajta válasz erre a muszlim világban bekövetkezett demográfiai-ökológiai katasztrófa. A népességrobbanással nem tud lépést tartani az államok eltartóképessége, borzasztó nagy a létbizonytalanság. A helyzetet stabilizálni lehetett olyan országokban mint Tunézia vagy Egyiptom, ahol jelentős az idegenforgalom, más országok ezzel szemben mint Líbia, Irak, Afganisztán vagy Szíria kevésbé jelentősek e tekintetben. A szerencsétlenek ráadásul politikai törésvonalak közé is esnek, a nagyhatalmi politikák is még inkább destabilizálták őket.
Többet kellene tudni ezekről az iszlám társadalmakról, jobban ismerni a kisebb iszlám országokban jellemző viszonyokat. (A franciáknál levő araboknak elég ha rokonaik, ismerőseik élnek ilyen helyeken, hogy beszervezzék őket fanatikus mozgalmakba.)

Unbiased 2016.07.17. 11:17:41

Mondjuk ki végre nyíltan azt, amit mindenki tud, de vonakodik hangoztatni: a terrorizmus ellen nincs hatékony fegyver. Elegem van vezéreink magabiztos kijelentéseiből: "mi megvédjük a magyar népet", "x-ről y-ra változtatjuk a védekezés fokozatát". Csak idő kérdése, hogy ide is becsapjon a ménkű.
Egy megoldás persze lenne: az összes muszlim kipaterolása, és Európa külső határainak hermetikus lezárása előlük. De ez csak a csúnya rasszisták lázálma.

lol7 2016.07.17. 11:46:00

A terroristknak a családját is ki kell irtani, koreai módon: 3 genercióra visszamenőleg. ez amúgy nálunk is szoksban volt, így járt pl. Zách Felícián is. Tudnia kell mindnek előre hogy nem nyerhet, többszörösen rábaszik, ezért bele se kezdjen. A legfontosabb az elrettentés. Ha nnincs eredménye a tettnek, akkor nem lesz elkövetve. Amíg csak ilyen tutyimutyizás van, a terrorjankóknak vannak jogai, az ldozatoknak nem, addig nincs visszatartó erő. meg kell fordítani a felállást: az elkövető tudja előre hogy csak ő veszthet. Ehhez pedig az kell hogy a számára legfontosabbak biztosan belepusztuljanak.

Unbiased 2016.07.17. 12:00:53

@lol7: Európa soha nem engedne meg egy ilyen vérbosszút (még Izraelben is csak a hozzátartozók házát rombolják le). Másrészt a terroristának nem csak a saját, de a hozzátartozói élete is egy értéktelen, a "nemes" cél érdekében habozás nélkül feláldozandó valami.

na4 2016.07.17. 13:09:11

@Könnyen elkaptuk, uram!: És a londoni metro robbantás az mi volt? Gyerekzsúr?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.07.17. 14:08:26

@Janossz: A gond az, hogy nagyhatalmi törekvése mindenkinek volt, és ezzel szerzett befolyási övezete. És igen, a "baráti" befolyást is sokan ellenzik. Ellenben kihagysz a képből egy olyan apróságot "kedves" amit nagyon nem kellene. Mondjuk Sztálin származását. Vagy azt, hogy a szovjet pártba több terület pártjaiból pártszerveiből vezet az út... Kik emelték a sztálinizmust, mint ideológiát a kevésbé problémás ideológiát megelőzve be ebbe a hatalmi körbe. Itt egyik sem oroszokról szól.

Janossz 2016.07.17. 14:49:15

Aha. Minden csúnyaságról azok a kis nemzetecskék tehetnek, amelyek évszázados álmukat megvalósítva besorolhattak a nagy SZU-ba, kapva egy megtisztelő SZSZK státuszt. Le is gyűrték ott az orosz többséget gyorsan, minden vezető posztot ők töltöttek be, élen Joszip Elvtárssal, aki csak származására nézvést volt grúz, az életét jórészt oroszként élte le.
Tehát 56-ban polkorrekt módon a ruszkik haza! felirat helyett a litvánok, lettek, kazahok, örmények, tadzsikok, tatárok, azeriek usw. felirattal kellett volna dísziteni a pesti utcákat, de sajna se ilyen hosszú kerítések, se ennyi festék nem állt rendelkezésre.

lol7 2016.07.17. 15:54:50

@Unbiased: Minden csak idő kérdése. Belőlünk is ki lehet hozni az állatot, lehet itt még "arbeit macht frei", minden csak idő kérdése, mikor unják meg az emberek a robbantgatsokat, kamionos gázolásokat. Már érik a bosszú, ahogy csökken a Merkel félék és nő a szélsőjobb támogatottsága, úgy nő a válaszcsapás esélye.

Ha a terrorjankónak nem jelent semmit a családja, akkor biztos jelent a népe. Akkor azt kell irtani cserébe. Az a lényeg hogy meg kell tallni a gyenge pontját és a következő már azzal a tudattal menjen a halálba, hogy akiknek jót akar, azoknak biztos a legrosszabbat fogja okozni. El kell venni tőle a győzelem lehetőségét. Ha pl. ki akarja szabadítani az izraeli börtönökben ülő haverjait, akkor garantlni kell hogy a következő robbantásnál mindegyik karón végzi. Akkor bele se fog kezdeni a robbantásba.

És még valami: a felelősséget is át kell rakni az ő nyakukba. Ha nem bizonyítható hogy XY robbantani fog, DE GYANÍTHATÓ, akkor ne nekünk kelljen türelmesen kivrni míg felrobbanunk, hanem inkbb az ő családja, haverjai élete árán is lehessen letartóztatni, lelőni elkövetés ELŐTT az illetőt. Aztn ha mégse ő volt (lett volna), akkor így járás. Ne mi rettegjünk, rettegjenek ők, elvégre egyék meg ők amit főztek!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.07.17. 16:07:47

@Janossz: Milyen kár, hogy pontosan lehet tudni, ki az aki hova adományozott azért Oroszországból területet, mert oda kötődött. Ki hol szedte magára a módszereit. Azaz a beszólogatós marhaságod nem stimmel a tényekkel. A ruszkik haza c. üzenet kapcsán senki sem gondolta úgy, hogy a grúz terrorista, az Ukrajnának területet adományozó nem orosz szovjet vezető, és hívei kellenek ide. Az egy egyszerűsítés.

Szóval aki a részegen skandáló, így bőven átlag alatti bölcsességet tanúsító csoportokra felnézz, mert magához képest az a döntő érv, és ezzel támasztja alá az érvelését eleve furcsa. De amennyire a tényekkel nem tudsz számolni van abban igazság, hogy neked fel kell nézned a részeg ultrák csoportos hőzöngése mögötti értelmi képességekre.

Janossz 2016.07.17. 16:36:50

Na jól, most jól megaztmondtad. Akkor maradjunk ennyiben.
Nem teljesen vettem a gondolatmeneted, de biztos csak nekem magas.
Isten áldjon!
süti beállítások módosítása