... mert választani kell

Több szervezet feljelentést javasol a webbérlet ügyben

2017/07/16. - írta: Válasszunk

A Közlekedő Tömeg Facebook oldaláról kiderült, hogy ők a NAIHhoz fordultak az adatkezelés problémái miatt. Igazuk volt. Hamar kiderült más is. Idéznék egy törvényi rendelkezést pirossal színezett betűvel kiemelve a lényeget:: 

Személyes adattal visszaélés

219. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva

a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel, vagy

b) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,

vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az pedig, hogy a személyes adatainkat egyáltalán nem védi semmi, könnyen megfelelő akár a fenti törvényi tényállásnak. Talán senkit sem lep meg, hogy ellenzéki politikusok, a mögöttük álló pártok, velük partner szervezetek is feljelentést javasolnak.

Sokkal fontosabb viszont a tény, hogy mivel a problémát jelző etikus hacker kapcsán a BKK azt kezdte el vizsgálni, hogy a problémát jelző hackernél volt-e bűncselekmény, lehet-e feljelentést tenni az ellen aki segítene megoldani a problémát. Nem csoda, hogy másik oldalról szakmai szervezetek tekintetében is felmerült, hogy a jogsértő, szakmaiatlan megoldások okán feljelentést kell tenni ismeretlen tettes ellen. 

Úgy gondolom a Voldemort ügy és sok más mutatja azt, hogy FIDESZ közeli bajkeverőket is elérhet a törvény keze, és pár más ügy is érintett. Ha hirtelen nem csak szervezetek, nem csak pár csoport, hanem több tízezer ember névvel, címmel, de e-mailben elküld egy feljelentést az ügyben az ügyészségre, akkor ez a mostani ügy sem maradna kivizsgálatlanul. Kiváltképp azért nem, mert ezt a haveri céget a jó kapcsolataik olyan helyre is eladták ahol a hasonlóan látványos felelőtlenség bizony sok kormánypárti politikusnak, baráti cégnek, stb okozhat nagyon kellemetlen perceket. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7612666715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.07.16. 09:26:28

Voldemort elvtársat vajon a törvény vagy a maffia keze érte utol? Nincsenek illúzióim. Szerintem szándékosan vagy veletlenül, de keresztbe tett valamelyik elvtársibb bűnözőnek, ezért kell félreállítani.
Ha igazam van, akkor ebben a témában is csak akkor indul eljárás, ha valaki útjában lesz valamelyik köztörvényes bűnöző kormánytagnak.

2017.07.16. 14:02:07

hát.. látszik, hogy a talpnyalók közt szakember ritka, mint a fehér holló.
süti beállítások módosítása