... mert választani kell

Tanácsok Újévre

2014/12/27. - írta: Válasszunk

Közeledik az új év, a fogadalmak ideje, sokan akarnak javítani a helyzetükön. Akár valami újba is belekezdve, belekóstolva. Néhány tanács jól jön. A pénzügyi tanácsok általában úgy szoktak kezdődni, hogy foglalkozzunk a kiadási oldallal, majd amikor tudjuk, hogy mi mindenről kell lemondanunk, hát fektessük be így, vagy úgy. És sokszor még a legjobb befektető sem számol azzal, hogy egy vásárlás és egy érték növelő beruházás kapcsán is egyforma az amortizáció. És kijön valami. Míg az államnak valóban oka lenne megfogni a kiadásokat, a családok kapcsán oly sokszor halljuk ez sem drága, az sem drága, szükség is van rá, csak nem keresünk eleget. Nos foglalkozzunk a bevételi oldallal. 

Vannak akik egészen jól megélnek blogolásból. Ehhez 3-4 dolog kell. Az egyik pár Index címoldal. Másik a hirdetés a blogon. A harmadik, megtartani a célközönség pár tagját. A negyedik várni, hogy vagy kattintsanak a hirdetésre, vagy vegyenek valamit a blognak köszönhetően. Akár egy blogkönyvet. De nem csak a blog.hu ad lehetőséget arra, hogy egy kis mellékesre tegyünk szert. Hanem mondjuk a DeviantArton, vagy stock fotókat áruló oldalakon akár a kezdők is eladhatnak képeket. Legyen szó fotóról, vagy renderelt képekről. Nem beszélek milliós haszonról, de arról igen, hogy a hobbink egy részét finanszírozhatja.

Mint a játékok kapcsán a streamelés, valamely Youtube csatorna indítása, és sok más apróság is. Akár képeket árulunk, akár a youtube csatornánkat népszerűsítenénk, ezeket is meg lehet támogatni a blogolással. Azaz a "filléres hirdetési bevétel" mellett a termékeinket is népszerűsíthetjük.

Tegyük fel a kedves olvasó indít egy blogot "esti mesékkel", amiket aznap talált ki a gyermekének. A GYED mellett egy kis bevételt hoz, hogy az innen mesélt olvasó anyukák egy része kattint a játékokra, vagy megveszik 500 forintért az összedobott mobil alkalmazást. Ami ugye RSSen keresztül ugyanazt a mesét kérdezi le a blogról és szórja ki a mobil képernyőjére. 3 kattintás az ilyet összerakni.

Akár mesét írsz, akár mondjuk "krimit", mint a "Történetek 5 percre" blog, ha lesz elég olvasód akár élhetsz az Amazon vagy más szolgáltatók által kínált print on demand megjelenéssel. Márpedig melyik szülő ne költhetne remek kis meséket egyik-másik családi történetből? A kommentelők visszajelzéseivel még meg is tanulhatunk elfogadhatóan írni. Persze az esetleges képekből is lehet albumot kreálni, ha lenne hozzá fizetőképes kereslet. 

Egy egyetemi hallgató is könnyen rak össze egy App-ot ami a hobbijában segít. Ha ez angolul, németül, vagy mondjuk oroszul is elérhető, akkor már a piac mérete elég ahhoz, hogy a következő telefont ebből a bevételből vegyük meg. És igen, itt is érdemes lehet mindazt amit csinálsz bemutatni akár egy blogon. És ha nekem is összejött a "vágyott címoldal" nem egyszer, akkor neked is lehetőséged van erre. 

Érdemes megfogadni azt, hogy ha már az orrod előtt van a pénz, a kereseti lehetőség, amihez elég a hobbid, vagy amit amúgy is csinálsz, hát nem hagyod ott heverni a pénzt. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr827013591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása