... mert választani kell

Elég a baloldali kirekesztésből

2015/12/05. - írta: Válasszunk

A görög-macedón határon feltorlódó menekültek között számos nemzet fiati és lányai vannak. Az Index cikkeit átböngészve találunk példát iráni keresztényekre. Ha hazaküldenénk őket meghalnának. Ők viszont nem egy számukra biztonságot kínáló ország (Törökország) táborait hagyták el jobb élet reményében, hanem egyszerűen a török-görög határig végig iszlám országokban voltak, ahol a vallásuk miatt különböző mértékben, de biztosan üldözték volna őket. Ezek a menekültek nem a több pénz, jobb ellátás vagy más gazdasági ok miatt jöttek, hanem valóban az üldöztetés elől menekültek.

Ha az EU úgy látja, hogy Görögország sem alkalmas arra, hogy őket befogadja, ráadásul a táborokban való elhelyezésnél már problémát okoztak a vallási konfliktusok, így a hasonló táborok nem feltétlenül tudják garantálni a biztonságukat, akkor a hasonló iszlám államokból üldöztetés elől, az életüket védve menekülő keresztények védelme, befogadás a menekültügy nemzetközi szabályozása alapján kötelező lenne. Ezzel szemben a görög-macedón határon más csoportokat átengednek, pedig ők csak a biztonságos menekülttáborban lévő körülményeket cserélnék jobbra, ezeket a valódi menekülteket, akiknek még nem volt útjában biztonságos ország feltartóztatják. 

Az egyes csoportokkal való kivételezés, a tény, hogy ők biztonságos országból is kedvezményezettként tovább jöhetnek olyan csoportoktól is veszi el a menekültként való elismerés lehetőségét, akik menekültként való elismerése kötelességünk lenne. Miért ér kevesebbet egy iráni keresztény, aki esetleg törvényesen szeretne jönni, mint egy szándékosan törvénysértő egy biztonságos országot anyagi érdekből maga mögött hagyó arabnál? Miért ér kevesebbet az, aki nem termelné újra a "Shariah Police"-t, a no-go zónákra jellemző erőszakot, hanem keresztényként beilleszkedne a többségében keresztény társadalomba, és megpróbálná meghálálni a bizalmat?

Úgy gondolom, hogy ez a különbségtétel ebben a formában kirekesztő, faji és vallási alapon megkülönböztető politika, melyet baloldali pártok, európai liberálisok, vagy éppen a "mérsékeltnek" a "befogadás kultúráját képviselőnek" címkézett Merkel is folytat mindenképpen elítélendő politikai szélsőség. Ezzel szemben pedig mind diplomáciai eszközökkel, mind pedig minden egyéb rendelkezésre álló eszközzel fel kellene lépni. 

Ezen felül a keresztény hitük miatt üldözött menekültekkel mielőbb tudatni kell, hogy őket Magyarország ilyen esetben bármely külképviseletén kész menekültként elismerni, számukra az EUba való bejutás lehetőségét biztosítani. Célszerű lenne, ha önkéntesek a feltorlódott menekülteket is elvinnék ilyen esetben a megfelelő külképviseletre, és biztosítanák számukra az esélyt, hogy biztonságos menedékre leljenek. 

Egyszer és mindenkkora le kell számolni azzal a politikával, hogy a még Calaisban is balhézó, jólétet kereső kalandor jöhet, mert a menekülttábor szegénysége helyetti gazdaság keresést az "otthon zajló háborúval" legitimálja (érdekes módon a szomáliai helyzet senkit sem érdekel...) miközben a vallása miatt az iszlám államban üldözött keresztény az életet, alapvető emberi jogait mentve általános elutasításban részesül. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr178141766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása