... mert választani kell

Horváth Csaba a FIDESZbe való belépést javasolta

2017/09/29. - írta: Válasszunk

Ha Horváth Csabának hiszünk, akkor azt kellene elvárnunk, hogy az MSZP holnap szűnjön meg. Hiszen, ha Orbán és Gyurcsány között kell választani akkor szerinte feltétel nélkül Gyurcsányt kell választani. Az ő programját, annak érvényesülését is beleértve. Ehhez a programhoz viszont nincs szükség az MSZPre, és nincs szükség Horváth Csabára sem. Érvel persze ezen az alapon az összefogás mellett. És amit mond abban van egy olyan feltételezés ami valóban igaz és fontos dolog, és van egy sok szempontból bicskanyitogató javaslata.

"... tegye fel az a kérdést, hogy Orbán vagy Gyurcsány? És ha Orbán a válasz, akkor lépjen be a Fideszbe..."

Erre a kérdésre sok esetben nem Gyurcsány lesz a válasz. Persze hozzá teszem azt az állítást is, hogy nem feltétlenül Botka lesz a válasz. Az, hogy Orbán kormányzása számos szempontból pocsék, és sok szempontból jó lenne leváltani. De nem rosszabbra, nem minden áron, és nem becstelenséget művelve. Ha ezt a három kitételt tesszük hozzá, akkor a választók jelentős részénél az Orbán vagy Gyurcsány kérdésre a válasz egyértelműen Orbán.

Az MSZP 7 éve ellenzékben van. 7 éve volt rá, hogy ne Gyurcsánnyal alkudozzon, hanem a szavazóival. Hogy elérje, mint esélyesre rá szavazzanak, és a DKnak kelljen feltennie a kérdést: MSZP vagy FIDESZ. Ezt a 7 év alatt nem sikerült elérni. De azt sem sikerült kimondani: A múlt hibái miatt jelenleg a FIDESZre szavazol, de nem hülyézünk le, nem birkázunk le, hanem megértjük miért tettél így és tudunk jobbat, visszanyerünk mit szavazót, mert tudjuk, hogy a FIDESZ szavazóinak jelentős része 2006-ban vagy 2002-ben az MSZPre szavazott.

Fel kellene tenni a kérdést: Azok a szavazók a fontosak akik az MSZPre, megfelelő program, és megfelelő értékek képviselete esetén hajlandóak szavazni, és azok akikkel meglehet a többség, vagy egy olyan összefogás megismétlése, ami kapcsán a múlt bebizonyította, hogy a FIDESZnek segít mozgósítani, nem adja össze az ellenzék szavazatait és szükségszerűen kevés.

A műsor elején felmerült egy gondolat Horváth Csaba úrtól. Ha rosszul megy a kupleráj, nem az épületet, a bútort szokták lecserélni, hanem a madame és a lányok cserélődnek. Ha az MSZP nem tud sem a többi párt szavazói számára elég vonzó lenni, hogy a kedvencükről az MSZPre átszavazzanak mert fontos nekik a kormányváltás, akkor a madame és a lányok lecserélése kell. Azaz az MSZP teljes lejáratódott politikai garnitúrája helyére kellenek hiteles arcok. Akik hiteles programmal jól és hitelesen működtetik a pártot.

Ha az MSZPben bárki is hiteles akarna lenni, akkor olyan kérdések is felmerülnének, hogy mit kell ahhoz változtatni, hogy több ember számára legyünk vonzó alternatíva? Vagy milyen hibáink miatt tartják sokan úgy, hogy velünk szemben Orbán a kisebb rossz? Vagy melyik partnerünk vállalhatatlan a szavazóink számára? És ezen az alapon értéket teremtve és felmutatva kellene maximalizálni a szavazatokat. Aki ezt nem teszi, hanem az ellenzék szerkezetével foglalkozik az nagyon durva hibát követ el. Az épületet akarja lecserélni, a szerkezetet és nem a madame-t.

A médiatúlsúly kapcsán felmerül a Youtube, a Facebook, a blog.hu-s megjelenés, az Indexnek, 444nek, stb. adható interjúk. De szükség esetén az ellenzék tudna TVs jelenlétet is szerezni. Csak amíg Horváth Csabának az üzenete az, ha Gyurcsánynál kisebb rossznak tartom az Orbánt, akkor lépjek be a FIDESZbe, és nem az, hogy üljünk le valahova, kamera előtt vitatkozzunk el a nekem fontos kérdésekről és megpróbálnak meggyőzni arról, hogy ők mind Gyurcsánynál, mind Orbánnál jobbak és ők megérdemelnek egy kormányképes többséget, 2/3-ot, addig hiába van lehetőség. 

Csakhogy Horváth Csaba gyáva ember, és a pártja is elég félénknek tűnik. Mert könnyű azt mondani, hogy a FIDESZ tematizálja a közvéleményt... De arra, hogy YouTube-n megmutassák, hogy a kisebbik rosszként a jelenlegi kormányra szavazót megpróbálják meggyőzni kamera előtt, nem a FIDESZ által adott témában, hanem a választó s az MSZP saját témáiban beszélgetve gyávák. Ha ehhez gyáva az MSZP, gyáva Horváth Csaba és azt mondja, hogy aki a sok szempontból rosszabb alternatíva megakadályozása érdekében hajlandó az adott szempontok mentén kisebbik rosszként Orbánra szavazni, akkor az illető lépjen be a FIDESZbe.

Ez annak az elismerése, hogy ennek a körnek sem ő, sem az MSZP nem fog és nem is akar értelmes alternatívát nyújtani. Ha ez igaz, és ő úgy látja, hogy erre nem az az ő válasza, az MSZP válasza, hogy mondunk jobbat, hanem az, hogy lépjünk be a FIDESZbe, akkor pontosan tudjuk miért tart ott az MSZP ahol. Ha viszont ez a helyzet igaz, akkor a baloldali választókat hitegető MSZPseket, köztük Horváth Csabát hazug, becstelen, tisztességtelen embernek kell tartanunk. 

Az MSZP profi politikusokkal, karizmatikus emberekkel van tömve, de ha ezek Horváth Csabástól túl gyávák ahhoz, hogy a választókkal, átlag emberekkel, választókkal, blogerekkel vitatkozzanak, mert minden hátterük ellenére ők jönnének ki rosszul és ezért sem a YouTube, sem a Facebook, sem más nem tudja az oldaluk felé tolni a média egyensúlyt, nem tudnak így érdemben úgy tematizálni vitákat, hogy abból jól jöjjenek ki... Akkor nincs keresnivalója sem az MSZPnek, sem Horváth Csabának a politikában. 

És a dologban az a szomorú, hogy a Horváth Csabához hasonló, saját hasonlata alapján politikai prostituáltnak nevezhető emberek, és az MSZP nevű kupleráj nem csak azokkal nem mer szembenézni akiknek elsősorban velük van bajuk, hanem azokkal sem akiknek elsősorban egy rivális párttal van problémájuk. Ezzel pedig Horváth Csaba mérhetetlen gyávaságot és elvtelenséget mutat fel. És ezt a témát, sok politikus burkolt lekurvázásával nem a FIDESZ tette a közbeszéd részévé, mint ahogy pl. a pártokon kívüli jelölt kérdését sem. 

Címkék: MSZP FIDESZ
13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9712910287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.09.29. 17:57:31

"Nem kell fagyoskodni a János Kórházban"-mert 2010 előtt nem kellett fagyoskodni, vagy kormányváltás után nem kellesz fagyoskodni? :D :D :D Ezt a képmutatást te idióta komcsi Horváth Csaba! Innen is látszik, hogy csak egy képmutató!

2017.09.29. 17:59:40

"Nem kell fagyoskodni a János Kórházban"-mert 2010 előtt nem kellett fagyoskodni, vagy kormányváltás után nem kellesz fagyoskodni? :D :D :D Ezt a képmutatást te idióta komcsi Horváth Csaba! Innen is látszik, hogy csak egy képmutató!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.09.29. 18:04:32

@ariskerase: Ez egy tipikus politikus ígéret, a kampányban elfogadott ígérgetés része.

Amikor a Soros ügyben vitára hívják a kormánypártokat, akkor a kísérletet azért nem éri meg a kormánypártoknak elfogadni, mert egyoldalúan tematizált, és a kormány is egyszerűsítve, kevésbé őszintén kommunikál. Viszont azért nem merik ugyanezt a témát felvállalni velünk, választókkal szemben vitázva, mert mi a kormánnyal szemben megtehetjük, hogy erre az egyszerűsítésre rámutatunk, jelezzük azt is, hogy ez valamennyire a kormány feladata és ezért fogadtunk el anno MSZPs ferdítéseket is... Ugyanis ez után tudják, hogy ott jönne egy "de" és a folytatás, hogy a Sorossal szembeni konfliktustól, a kormány állításaitól függetlenül mit gondolunk. Ott már a korábban biztosan nyertnek gondolt vita ellenük fordítható.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.09.29. 18:51:53

@Válasszunk: "egyszerűsítve, kevésbé őszintén kommunikál"
Milyen szép megfogalmazása a folyamatos hazudozásnak...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.09.29. 19:18:17

@Online Távmunkás: Talán, mert nem folyamatos hazudozásról van szó. Hogy csak a mostani kampányról beszéljünk:

Ismert az Ahmed H ügyét említő kérdés. Amire az AI azt mondta szerintük itt a kormány hazudik. Nézzük az általam ismert szempontokat.

1. Az AI valóban kap sok helyről támogatást, ha jól tudom van kapcsolatuk Soroshoz.
2. Valóban enyhébb ítéletért lobbiznak...
3. És nem csak enyhítő körülményekért, de akár büntethetőséget kizáró okként végszükség kimondása, stb. is felmerülne.
4. Ha ez alapján szerintük az elkövető nem bűnöző, akkor felmentés jár, és kártérítés...

Már bocs, de az AI és a Helsinki Bizottság is ezen dolgozik, és a felmentő ítéletek után rendszeresen jut el ügy nemzetközi szintre is kártérítésért. Ebben a kérdésben, ha megnézzük amikor ezt letagadják nem Orbán hazudik, hanem az AI.

És érzésem szerint az általuk látni vélt enyhítő körülmények, mentő körülmények onnan már nem igazak, hogy valaki konkrét országba megy tovább pénz reményében. A tettek társadalomra való veszélyessége is adott.

Még az is igaz, hogy Soros politikai elképzelései ebbe az irányba mutatnak. Hiszen az általa elképzelt nyílt társadalom sok részben nagyon is erre mutat.

Csakhogy sok szempontból kimazsolázni pár szempontot, hogy valamit egyoldalúan mutass be, ellenséggel szemben definiáld magad (akár Sorossal akár Orbánnal szemben) a negatív kampány iskolapéldája. Nem őszinte, de a politika velejárója, és nem feltétlenül jelent tényszerű hazugságot.

De a túlzások, a manipulatív és nem túl őszinte megfogalmazás, a tények egyoldalú tálalása és számos trükk miatt már igazságot sem.

2017.09.29. 21:33:17

@Válasszunk: Nem akarlak elszomorítani, de Sorosról egy szót sem írtam! :D :D Most ez, hogyan is jön ide? Kérlek magyarázd már el nekem? :D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.09.29. 22:09:01

@Válasszunk: A túlzások és manipulációk mellett konkrét hazugságok hazugságok is vannak a mostani kampányban. Vagy lemaradtál róla, hogy az egyik állítás alátámasztására a fideszes sajtósok csak a saját szórólapjukra tudtak mutogatni?

Az a baj, hogy a politikusok vérében van a hazudozás mindkét oldalon. Ha a politikai ellenfél az utcán találna egy tízforintost, akkor máris menne a propaganda, hogy kirabolt egy magatehetetlen nyugdíjast, eladná az anyját, stb. A másik oldal pedig erre azzal válaszolna, hogy nem tízforintost, hanem kétforintost talált, egy koldusnak adta, de ott se volt és amúgy a másik hazaáruló és leszúrta az apját...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.10.01. 03:56:33

@ariskerase: Ha nem érted sajnálom. Segítek: Mi az ami elfogadott politikai módszer, bár nem őszinte, és mi az ami ezen túlmegy.

@Online Távmunkás: Ez csak arról szól, hogy a FIDESZes sajtósok mit és hogyan használhatnak fel. A Soros által elképzelt nyílt társadalom koncepciója kapcsán lehet pro és kontra érvelni, de úgy gondolom, hogy a koncepció szükségszerű elemei kapcsán azon vitatkozni, hogy ezeket az elemeket kimondta-e Soros úr vagy nem felesleges.

2017.10.01. 19:21:56

@Válasszunk: Ez még mindig egy baromság. ÉN EGY SZÓT SEM ÍRTAM SOROSRÓL, TUDNÉK, DE NEM ÍRTAM! A másik ez a hibbant Horváth Csaba mondott egy dolgot, amit én kiegészítettem, ennyin történt, ehhez Sorosnak, Sörösnek, Borosnak, Pálinkásnak vagy Gipsz Jakabnak semmi köze! Szerintem nem érted, amit írtam. Ez kb. olyan, mint amikor a portást megkérdezik mennyi az idő, ő meg válaszol, hogy 2:1re nyert a fradi! (Ebből vajon a Csányit fogod kihozni: D)

Sajnálni, meg magadat sajnáld, hogy egyszerű tényt nem tudsz értelmezni, helyette rizsázol!

2017.10.01. 19:24:35

@Válasszunk: Sorosról meg annyit, mielőtt szobrot emelnénk neki, hogy a világ nagyobbik felén - beleértve Izraelt is - rühellik, mint a szart! Nem véletlenül, ezen kellene elgondolkozni! És nem a mikulás, de egyesek szeretik beállítani annak! :D :D

A nyílt társadalom szarjai meg nem több liberális néphülyítésnél, az elméletei ezer sebből véreznek, elég csak megnézni nyugat európát és az ottani migriket! :D :D

2017.10.01. 19:28:53

@Válasszunk: Sorosról meg annyit, mielőtt szobrot emelnénk neki, hogy a világ nagyobbik felén - beleértve Izraelt is - rühellik, mint a szart! Nem véletlenül, ezen kellene elgondolkozni! És nem a mikulás, de egyesek szeretik beállítani annak! :D :D

A nyílt társadalom szarjai meg nem több liberális néphülyítésnél, az elméletei ezer sebből véreznek, elég csak megnézni nyugat európát és az ottani migriket! :D :D

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2017.10.01. 22:48:40

@ariskerase: Nem. Ebből mást fogok kihozni, csak nem fog neked tetszeni. Horváth Csaba sok mindent mondott, de az egész a jelenlegi kampányukról szól. Arról mivel akarják megverni a FIDESZ-t.

Ebben benne van a következő:

1. Mit ígérnek
2. Kit hívnak vitára
3. Ki ellen nem mernek kiállni vitára.

Ha nem érted, hogy ez miért a kampányuk egységes hazugságáról szól, és amit letettél amellé (és nem azzal szemben) miért tettem le az újabb példát az nem baj.

Az viszont baj, hogy a "ha nem érted, szólj be, legfeljebb anyázás lesz, akkor a másik se lesz jobb nálad" alapon viselkedsz. Részben azért, mert ebbe vagy belemegyek, vagy nem. Részben pedig azért, mert magadra, a családodra hozol szégyent.

Tökmindegy, hogy Soros milyen. A lényeg az, hogy éppen úgy lehet a levegőbe mondani, hogy a János Kórház min múlik, mit csinálnának ők, mert nincs tétje, mint tét nélkül kihívni vitára azt aki nem megy. Mert egyik esetben sem lesz eredmény. Azzal szemben kiállni aki válaszolna viszont nem mer az MSZP.

És mivel nem mer kiállni az MSZP a saját fő témájukban sem (Nemzeti Konzultáció kritikája) és nem tud ezzel a választókkal vitatkozva hiteles alternatívát nyújtani EZÉRT szükségszerű az, hogy a FIDESZ-t segíti.

2017.10.02. 08:17:54

@Válasszunk: Te én leszarom az MSZP-t, főleg a hibbant Horváth Csabát! Nem tudom mit akarsz nekem bizonygatni, de elhúzhat az egész un. baloldal a vérvörös picsába az Orbánnal és a Fidesszel az élen, ez a két tolvajbanda az elmúlt 27 évben egymással versenyeztek abban, hogy szétlopják és szétrabolják ezt az országot, egy olyan párt meg pláne ne nagyképüsködjön meg korrupciózzon, akinek a soraiban több a korrupt, mint kutyában a bolha.

Pont erre mondtam, hogy szarok Sorosra, de ezt sem fogtad fel, hanem leírtad nekem ezt a semmitmondó baromságot a vitáról, meg a kihívásról, kösz de ahogy a fideszből ugy az mszp-ből és a hibbant Horváth Csabából sem kérek.

Ha értelmes vitára nem vagy képes és a tényekkel nem vagy tisztába, akkor ne kezdjél el semmitmondó lényegtelen dolgokkal okoskodni, mert csak felsülsz vele, mint a jelen esetben.
süti beállítások módosítása