... mert választani kell

Nem hülyék a szavazók, hanem...

2018/04/12. - írta: Válasszunk

Az Index hazudik, és még csak azt sem mondhatom, hogy erősen fogalmaztam. Arról magyaráz, ezúttal ugyan csak véleménycikkében, hogy ugye a tipikus vidéki szavazó nem kezdi el ellenőrizni az általa olvasott lapot, az általa nézett tévét, és ez szempont. Miért? A turbóliberális Index olvasó talán ellenőrzi az Indexet? Amikor a családon belül erőszakot elsősorban a nőket érintő problémának írja le az Index, vajon hány Index olvasó jut el oda, hogy mondjuk a CDC, orvosi szaklapok, a látenciát is kutató szociológiai kutatások, stb. kapcsán legyen egy összevethető adata azzal, amit az Index ír? Azzal, hogy X feminista csoport arról beszél, hogy a látencia, előítéletek, kettős mérce által torzított egy szem adat nekik kedvező.

És ezért európai alapértékként dobnák el a törvény egyenlő védelmét, a tisztességes eljárást, és még jópár más alapvető emberi jogot. Ha ellenőriznénk a lapokat, és nem olvasnánk olyat, aki rendszeresen előítéletes és torzít, akkor a hazai médiapiac még egysíkúbb lenne. Mert senki sem olvasna, nézne semmit, így az állami pénzcsaphoz hozzá nem férő lapok mindegyike csődbement volna jóval ezelőtt. Nem lenne Index, nem lenne 444, nem lenne HVG. És az Indexet nem ellenőrző vakhitű birka az onnan átvett dolgot sokkal hangosabban, arrogánsabban képviseli. És az érintettek függetlennek, pártatlannak tartanak olyan lapokat, amik bizonyíthatóan egyik oldalra húznak. 

Ebben a kérdésben a vidéki sem rosszabb. 

Csak ő a saját tapasztalatai, saját érzelmi, saját helyzete alapján dönti el, melyik híradót nézi, mi lesz számára "a tévé", "a rádió", "az újság" beleértve akár az Indexhez hasonló internetes újságokat is. 

Csakhogy ő emlékszik arra, hogy az "üsd a magyart" jelszó menti részeg kötekedésre azt mondták, nincs köze ahhoz, hogy aki csinálta az más nemzetisséghez tartozik. Hogy a részeg garázdaság megélhetési bűnözés. És aki mást mer mondani, azt rasszistának kell bélyegezni utálni kell. Aki így politizált, arra nem szavaz. Amelyik újság ezt az irányt képviselte azt nem olvassa. Az erre álló tévét nem nézi. Marad a maradék.

Egy városnyi ember kamionozik. A családjuk még több városnyi. A velük közösséget vállaló nézők, feliratkozók, virtuális családtagok még szélesebb kört jelentenek. Ha nekik rendszeres a probléma Calais környékén, de közben az Index és az ellenzék párban mondja, hogy ez magyaroknak nem probléma, akkor az egyetlen dolgot ér el: Az Indexnek nem fognak hinni. 

Hisznek annak, aki mást mond. Ha pedig már megvan ebből a hangos ellenérzés, és nem érdemes ennek a haragnak az útjába állni, akkor megvan a "ha nem állhatsz elé, állj az élére" alapon egy negatív propaganda. Kényszerpálya. A liberális, a libsi, az index egyaránt szitokszó lett ezen a környéken. Ennek megfelelően tájékozódnak és ennek megfelelően szavaznak az emberek. És a saját maguknak kedvező médiát éppen úgy nem ellenőrzik, ahogy az Index olvasó sem az Indexet. 

Nem ellenőrzöm az Indexet, de találtam már annyi hazugságot, hogy nem is hiszek benne vakon és nem is tud annyira befolyásolni. Nem történt semmi különös, csak az "addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik" alapon az egyik oldal minden hitelét elvesztette. És sokszor látjuk, hogy a baloldal mennyiben taposna meg alapvető emberi jogokat, fontosabbakat, mint azok az alkotmányos jogok, amik a baloldal elleni küzdelemben kisebb-nagyobb mértékben sérülnek.

Az ellopott pénz deklarált célja a baloldali politika elleni küzdelem finanszírozása.

Tiborcz, Mészáros, stb. gazdagodása elég undorító. De van egy gond:

A parasztbácsi, parasztnéni a jó kórházban sem bízik. Így arra nem akar költeni. Látja viszont, hogy viccekért, hallgatott zenéért jöhet az, hogy valakit nyilvánosan támadnak, tönkretesznek, és ebben nincs sem jogállamiság, sem tisztességes eljárás. De a tiltakozók emberi jogokat rúgnak fel, érzésekre hivatkova, és még igazuk sincs. Nem érti a bácsi, a néni. De azt tudja, hogy nem akarja, hogy az unokájával ez megtörténjen.

Az, hogy egyfajta baloldali, progresszív, feminista politikát kisöpörjön fontos neki. Minden és mindenki amit ez a politika hozna veszélyes, idegen és gyűlöletes a számára. És az, hogy ezzel szembeni harcra legyen pénz ami elvesztette a közpénz jellegét fontosabb neki, még akkor is, ha végtelenül bosszantja, mint az a kórház amiben akkor sem bízna, ha tökéletes állapotú lenne. 

Kamionnal lopják erre a pénzt? A mindent megtesznek kapcsán a jól megrakott 20000 tonnás tehervonatokkal való lopás is ígéretnek tűnik. Nana Viktor, a Tiborcz ügy, a Mészáros ügy csak kamion, és nem tehervonat. Hol van ez az olajszőkítéshez, a kárpótlási jegyes rablóprivatizációhoz képest?

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9113821638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.12. 18:35:04

Maradjunk annyiban, hogy a városi emberekhez közelebb áll a nyugati liberális értékrend, mint a falusiakhoz, akiknél a kádári nosztalgia a menő...

A média minősége szempontjából nem mindegy, hogy egy hírt a saját szemszögéből tálal, mint az Index vagy alapból kamu híreket ír, mint a 888 és az Origo.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2018.04.18. 18:47:29

@Online Távmunkás: Indexen is sajnos gyakori a teljesen kamu hír.
süti beállítások módosítása