... mert választani kell

Cigány? Bűnözés

2014/01/23. - írta: Válasszunk

Avagy a kuruc.info, a Jobbik politikai hazugsága

Szinte bármely oldalon ahol előkerül a bűnözés kérdése, előkerül a cigányozás is. És ez fordítva is igaz. De vajon, a cigánysoron ahol pl. nincs áram (rég kikapcsolták), hányan sértik meg a szerzői jogot a Windows, egyes játékok, stb. kalózpéldányával? De valahogy a hanyag kezelésen, hűtlen kezelésen elkapott közös képviselők jelentős részét sem lehet cigánynak mondani. Sikkasztás? Csalás? De bizony a közúti veszélyeztetés kapcsán sem merül fel, hogy ők több ilyen bűncselekményt követnének el. Soroljam a dolgokat? Fegyveres bankrablók között is érdekes arányokat látnánk. Fogyasztó megtévesztése? Bennfentes kereskedelem? De a kisebb súlyú korrupciós ügyek kapcsán (buszsofőr rendszeres megvesztegetése) is mások az arányok. A lefizetett sofőrök között meg pláne.

A kuruc.info és a Jobbik ilyen szempontból viszont egy érdekes politikai hazugság felelőse. Ők nem ilyen különbséget, hanem mennyiségi különbséget mutatnak be. És arról beszélnek, hogy hány bűncselekményt hallgat el a média. Nem tudom, hogy van-e aki figyelte a hivatalos bűnügyi statisztikákat. Rögtön látni lehet, hogy a bűncselekmények volumene jóval nagyobb, mint amit akár a kuruc.info bemutat. Sőt, ott nem láttam még egyetlen közös képviselő hanyag kezelését sem. Pedig ebből akad olyan, aki erősen kötődik a Jobbikhoz. Igaz ebben nincs semmi meglepő.

Ha a napi 1000 körüli ismertté váló bűncselekményhez hozzá adjuk a látenciát, és az emberek által a bűnözéshez hozzá csapott szabálysértéseket (kisebb összegű lopások pl.) akkor legalább 1500 esetről lehetne beszélni. Nézzük csak meg, hogy a lakosság hány %-a Roma, így rájuk napi hány eset jutna? Vagy hány Katolikus? Hány Jobbik szimpatizáns? Hány Zsidó? Hány FIDESZes / MSZPs / KDNPs? Az egyes bűncselekmények tudatos kiragadása nem segít az igazság megismerésében, sőt valójában a teljes képet elkendőző magatartás, így a tények elhallgatásával leginkább a szélsőjobboldali média vádolható.

A kérdést máshogy kell feltenni, ha a kérdésre választ akarunk találni: Miben más egy cigány bűnöző, mint egy magyar? A statisztika szerint más bűncselekményeket, más módon, sokszor más okból követ el. A kérdés az, hogy a hasonló bűnözés ellen azonos vagy eltérő módszerekkel lehet küzdeni. Mert, ha eltérő módszerre van szükség, akkor indokolt az ilyen esetek megkülönböztetése, ha azonos módszer a hatékony, akkor viszont nem.

Persze a megkülönböztetés nem csak nemzetiségi alapon lehet célzott. Például az éjjeli betörések, kerti lopások, stb. kapcsán az önvédelem lehetőségének elérhetőbbé válása sokat számít. Ha ugyanis a tolvaj kockázata megnő, és a tolvaj hatástalanítása után az adott állampolgárnak a bosszútól sem kellene tartania, az jelentős változást hozna. Részben a visszatartó erő miatt, részben pedig, mert sok rablót, tolvajt, értük bosszút állni próbáló pereputtyot hosszabb időre kivonna a forgalomból. A tettenérés esetében pedig nem lehetne rasszizmusra, stb. mutogatni.

De induljunk ki egy nemzetiségeket is említő megoldási javaslat kérdéséből: Büntetőjogi mediáció. Egy közvetítő segítségével az elkövető és az áldozat megegyezik, az elkövető jóvá teszi a bűncselekményt, és így mentesül a további büntetés alól, nem lesz büntetett előéletű, stb. Vajon, ha ebben az eljárásban a közösség tiszteletét kivívó romák is helyt kapnának, az általuk megfogalmazott vélemény, az ilyenkor kialkudott megoldás egyformán tartana vissza mindenkit? Nem hiszem. A romák bevonása a büntetőjogi mediáció folyamatába közvetítőként tehát alapvetően nemzetiség szerint célzott intézkedés, mégsem lehetne roma ellenes, rasszista megoldásnak nevezni. 

Természetes az, hogy amíg bizonyos bűncselekményeket a társadalom egyes csoportjai, akár kulturális hátterük, szocializációjuk alapján elfogadhatónak, bocsánatos bűnnek tartanak (pl, buszsofőr, rendőr, stb. lefizetése, kalóz Windows) addig más hasonló értékű bűncselekmények esetén akár áldozatként, akár potenciális áldozatként már tiltakoznak? Kell-e ez ügyben foglalkozni a kulturális és társadalmi különbségekkel? Úgy gondolom, erre rámutatni is érinti a nemzetiségek kérdését, mégsem lenne rasszizmusnak nevezhető. 

Az USAban George Zimmerman ügye érdekes, akit Teyvon Martin megölésével vádoltak. Az ügyben még Obama elnök is felszólalt. Miért? Mert ugyan Treyvon Martin több bűnt követett el, bizonyíthatóan George Zimmerman életére tört. Mégis? Treyvon Martin fekete volt, és az elnök ezen az alapon közösséget vállalt vele (rá is gyanakodtak) és a tényektől függetlenül az életét védő ember elítélését sürgette. Nem igazán érdekelte ott a bíróság függetlensége, a demokrácia. De a nyilvánvaló tények sem. Csak bőrszín alapján ítélt.

Könyörgöm: Ha a nemzetközi gyakorlat ilyen, abból nagyon sok bűnöző azt a következtetést vonja le, célszerű a bőrszínük mögé bújni, rasszizmust kiáltani, akkor lesz aki melléjük áll. És immár a bűncselekmények kapcsán mérlegelik azt, hogyan tudnak bőrszínükből előnyt szerezni. Az e mögött megjelenő diszkrimináció (amikor melléjük állnak) viszont már tényező. Azt is mondhatnám: Sokan akaratukon kívül válhatnak ilyenkor pszichikai (vagy nem csak pszichikai) bűnsegéddé, segítve elhinni a bűnözőnek: Ezt a bőre színe alapján megúszhatja. 

Azoknak a bűncselekményeknek a kérdése ahol ez a gondolkodásmód szerepet játszott, függetleníthető-e a társadalmi hovatartozás kérdésétől? 

Befolyásolja-e ezt a különbséget a mediáció elterjedése, ennek kapcsán a nemzetiségek bevonása? Vajon az az elkövető aki ma rasszizmusra mutogat és megbecsülésre számíthat a közösségében ugyanígy viselkedne, ha rendőrségi, ügyészségi és bírósági szakaszban, vagy a mediáció során a saját közösségéhez tartozók mondanák ki a bűnösségét, elítélhető voltát, és így a saját közösségének a megvetésével is számolnia kellene? Ha ezzel kivennénk a pakliból a rasszizmus emlegetését, az adott bűnözőket felmentő, védő csoportokat? Ahelyett, hogy őket is bűnösnek tartanánk, mert a bűnöst a védelmükbe vették, és lehetővé tették a bűnismétlést, kriminalizálva a népcsoport nagyobb részét, meggyőzve őket az eljárás tisztességéről könnyebb célt érni. 

Vajon ez a rasszizmust, és diszkriminációt csökkentő intézkedés is szükségszerű, hogy tabutéma legyen? 

De ezekre a kérdésekre nem lehet úgy választ találni, hogy csak azokról a kérdésekről számol be egy oldal, amit vélekedése szerint romák követtek el. 

  • A rasszizmus célpontjai hajlamosak hinni abban, hogy a vádak mögött rasszizmus van és nem igazság, így sokszor kiállnak a bűnös mellett.
  • Az ilyen kiállás miatt bátrabb bűnöző több konfliktust szül. A sorozatos ilyen konfliktusok pedig a rasszizmus táptalajául szolgálnak.
  • Idővel viszont túl sok bűnöst felmentve, másik oldalról is megjelenik a diszkrimináció tapasztalata, és már nem hiszik el az adott csoporthoz tartozók ártatlanságát. Kialakul egy káros előítélet...

Amint látjuk ez egy ördögi kör. Egy ilyen ördögi kör pedig a szélsőjobb előretöréséhez és komoly katasztrófához vezethet. A józan ember felelőssége pedig az, hogy akár a politikai korrektséget félretéve is ezt megpróbálja megelőzni. Mert a hasonló konfliktus eldurvulása senkinek sem érdeke. És ha ez a konfliktus egyszer eljutott gyilkosság sorozatig, akkor kérdés az, hogy akadnak-e az ügyben most is más potenciális gyilkosok.

Ez ellen fellépni, és lehetőséget adni az egyes közösségeknek, hogy maguk is felléphessenek az ilyen ördögi kör ellen, elsősorban azzal, hogy a közösségek tagjai maguk is részt vehetnek az igazságszolgáltatás munkájában, és meggyőzhetik a saját közösségüket annak pártatlanságáról, ismét nemzetiség alapján céloz, de közel sem biztos, hogy rasszistának nevezhető. Mellesleg az ilyen megfigyelői feladatkör akár álláslehetőséget is jelenthet. 

Furcsa módon: Akár az önvédelem lehetőségének szélesítéséről van szó, akár a büntetőjogi meditációba, vagy a büntetőeljárásokba bevonható csoportokról... Az érintett nemzetiséghez tartozó nem bűnözők általában megértik azt, hogy ez értük van és nem látnak rasszizmust. A rasszizmusból politikai tőkét kovácsoló semmittevők viszont hamar rasszizmust kiáltanak. A velük szemben álló politikai oldal, pedig a tények szelektálásával folytatja az összkép tudatos meghamisítását. 

A megoldást jelentő javaslatokról pedig valahogy, a szélsőjobboldali média elfelejt beszámolni. Vajon miért? 

Álljunk hát bármelyik oldalon, kénytelenek vagyunk elismerni, hogy ebben a kérdésben azoknak sincs érdemi programja akik a leghangosabban emlegetik a témát. Ez a kérdés nem mellettük szól, nem mondja azt, hogy rájuk kellene szavazni. 

A FIDESZ egy lépést tett a jó irányba (önvédelmi jog szélesítése), de sajnos a beígért rend érdekében szükséges többi intézkedés elmaradt. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr895778719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.22. 08:59:56

olaszliszkát nem követi el magyar. a cigányok egy putriban élnek, 10-en, 20-an, 30-an, magyar nem él így, csak a cigány. egy környéken.
cigánybűnözés: falvakban a bűnelkövetők cigányok, nem minden cigány, de aki bűnt követ el, az cigány.

van cigánybűnözés. a fiatal cigányok rikta korcsok, nagyon primitívek, agresszívek, és csak a vak nem látja ezt.
nem segíti a megoldást, ha már a betegség tüneteit is el akarjuk hazudni.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.03.22. 12:06:52

@tesz-vesz: Olaszliszka egy klasszikus, hirtelen felindulásból elkövetett emberölés. Minden népre jellemző, és nem elsősorban nemzetiségi különbségek vannak. Olaszliszka kapcsán a helyzethez kellett sok apróság is.

Például az, hogy ne tudják mit kell ilyen baleset esetén tenni. A műveletlenség. Műveletlen ember viszont sok környéken magyar is van.

Nincs olyan falu az országban ahol ne lenne tömegesen nem cigány bűnelkövető. Ugye nem kell mondjuk megszámolni a szerzői joggal kapcsolatos ügyeket? Ha bármely nagyobb csoport egy bűncselekményt erkölcsileg igazolhatónak, elfogadhatónak tartja elköveti.

A népesség döntő része. Ehhez elég az is, ha valaki a blogjára jogszerűtlenül tesz ki képet, átvett szöveget kutatásokból, bármit.

Alapvetően a nemzetiségek közötti különbség ott játszik, hogy mi mást fogadunk el, mint egyes nemzetiségek, amit ők követnek el az ezért jobban fáj. Illetve azért, mert nem mindegy ki az áldozat...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.22. 13:52:29

@Válasszunk: egy klasszikus, hirtelen felindulásból elkövetett emberölés"

NEM! ilyet magyar családok nem követnek el. főleg úgy nem lette semmi baja a csajnak.
és nem kiabálják közben hogy "öljétek meg a magyart" (bíró mondta az ügyben. hogy ez hangzott el.)
a társadalom szemete ölte meg a társadalom legjobbikát, egy tanárt, ahogy pécsen is.

ennyire azért lehetnél értelmes, h tudd az etnikai dolgokat. dehát biztos nem láttál még cigányokat. gondolom nagyvárosban laksz, tapasztalatlan vagy csak hülye vagy teljesen.

nyírmihálydon se a fehérek terjesztették a hepatitiszt, hanem cigányok dobálóznak fekáliával.

"Nincs olyan falu az országban ahol ne lenne tömegesen nem cigány bűnelkövető"

tömegesen? te beteg vagy? mit ittál?

"a szerzői joggal kapcsolatos ügyeket"

ez hogy jön ide? ezt nem csak cigánybűnözők követik el, hanem fehérek is, és?

"Ha bármely nagyobb csoport egy bűncselekményt erkölcsileg igazolhatónak, elfogadhatónak tartja elköveti."

így van, a cigányoknál ez a mérce alacsonyabban van, nekik könnyű átlépni, mert a közösségük nem csapja agyon a tolvajokat, agresszív állatokat. hanem bátorítja is őket, náluk a börtönből szabadulás ünnep, olyan mint az érettségi, diplomaünnep a fehérnek.
ennyire ismerni kéne a társadalmat már, ha írni próbálsz.

a műveletlen fehér nem lesz alapból tolvaj.

"Alapvetően a nemzetiségek közötti különbség ott játszik, hogy mi mást fogadunk el, mint egyes nemzetiségek, amit ők követnek el az ezért jobban fáj. Illetve azért, mert nem mindegy ki az áldozat... "

meg nem mindegy, mi a mértéke a bűnnek, amatőr!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.03.23. 12:14:27

@tesz-vesz: "tömegesen? te beteg vagy? mit ittál?"

vs "ez hogy jön ide? ezt nem csak cigánybűnözők követik el, hanem fehérek is, és? "

Magyarul csak tudsz te magyarok által tömegesen elkövetett bűncselekményt, minden faluban. Soroljak még? Azaz ebben van némi hazugságod kapásból.

De beszéljünk csak az etnikai konfliktus kirobbantása érdekében szándékosan becsületes célpontot találó sorozatgyilkosról. Ok, az nem hirtelen felindulásból, hanem aljas indokból, előre megfontolt szándékkal, részben kiskorú ellen, részben különös kegyetlenséggel és többrendbeli.

De keressek neked hirtelen felindulásból elkövetett emberölésre magyar ítéletet? Te nem láttál még bűnügyi statisztikát? Nem mentél el mondjuk az ügyek kapcsán bírósági tárgyalásokra, amik nyilvánosak...

Azt mondod alaposabban van a mérce. Ez is hazugság. Mert nem alacsonyabban van. Mert van amit a magyar fogad el, és a cigány talál halálos bűnnek.

Tudod azért a devizahiteles ügy kapcsán a történet az esetek jelentős részében a jövedelemigazolás meghamisításával indult. Ugyanaz a magyar írta le akkor, milyen szemét a bank, mert nem akar hitelt adni, mert kockázatos és trükközni kell... Aki ma azt hazudja, hogy nem szóltak neki a veszélyről. Ő pedig hamisított.

És hidd el nekem, ezzel a gazdasági bűncselekménnyel több pénzt vesz ki mindannyiunk zsebéből. Csak éppen lenyeljük, mert természetesnek tartjuk a trükközést. Pedig semmivel sem jobb, mint amit a tolvaj csinál. De mivel nem zárhatunk ennek kapcsán mindenkit börtönbe, és még az is kell, hogy újra vásárló legyen belőlük ki is kell őket húzni a szarból.

Valóban nem mindegy mi a mértéke a bűnnek. A fehérek által elkövetett bűncselekmények elkövetési értéke általában nagyobb. A számos veszélyeztetéses bűncselekmény amit többnyire fehér követ el több emberéletet követel.

A gond az, hogy te ebben a kérdésben is csak hazudsz. Személyeskedsz.

Mivel ezek egyértelmű moderálási okok is, és nincs sok kedvem ezzel foglalkozni, ezért nyomatékosan megkérlek, hogy tartózkodj az ilyen magatartástól.

2014.04.04. 14:08:41

Bemásolom az egyik oldalról a kommentemet, mert érinti a témát, és kiváncsi vagyok a véleményedre:

Na, akkor én elmondom
1, miért szavaz annyi enyingi a JOBBIK-ra?
2, és én miért nem szavazok a JOBBIK-ra?

A kettő valamelyest összefügg.

1, Vona Gábor tett egy ígéretet, miszerint ha hatalomra kerül, felszámolja a cigánybűnözést. Ami az enyingiek számára úgy csapódott le, hogy a JOBBIK felszámolja az enyingi cigánymaffiát.

Az enyingi cigány maffia tevékenysége "áldásos". Általában a helyben ott nyomorgó cigány többségből toborozzák az "alkalmazottaikat", vagyis a fiatal lányokat prostitúcióra kényszerítik, a fiatal fiúkat pedig lopásra. Vagyis kihasználják a lokális nyomort és szegénységet. Csak néhány felsorolandó:

- A prostitúció révén a fiatalkorú cigánylányok kizsákmányolása. A kiszolgáltatottság brutális: ha a kliens panaszkodik a szexuális aktusra, a strici megveri a kurvát.
- Lopások és betörések, általában fiatalkorú ifjak révén, akik ha elég ügyesek, akkor feltörhetnek a törzsi hierarchiában stricinek, behajtónak, dillernek, sőt helyi alvezérnek.
- Védelmi pénzek behajtása.
- Drog terjesztése és árusítása. (Fú, meszkalin, szpid, amit akarsz!)
(A Cozma-ügyet most ne vigyük bele, bár annak eszmei háttere is megérne pár mondatot.)

Az enyingi cigánymaffia már Siófokon is jelen van, és terjeszkedik tovább a többi balatoni település irányába.

2, Vajon miért van az, hogy a Magyar Gárda általában nem olyan településeken vonulgat, ahol jól kiépített etnikai bűnszervezetek vannak? Borsodban, Enyingen vagy Csepelen? A válasz egyszerű, könnyen kikövetkeztethető: azért,
- amiért az enyingi rendőrség és önkormányzat nem számolja fel
- és amiért sem az akkori MSZP-kormány, sem a mostani FIDESZ-kormány nem számolta fel
az ENYINGI CIGÁNYMAFFIÁT!

Miért nem számolták fel?
Egyrészt mert az enyingi önkormányzat és rendőrség bizonyos emberei le vannak fizetve. Másrészt mert mind az MSZP-s, mind a FIDESZ-es politikusok látják, hogy a cigánymaffiákban, így az enyingiben is pénz van. És ezt tudja a JOBBIK is. Itt mindent áthat a KORRUPCIÓ. Még a JOBBIK-ot is, ami eddig olyan korrupt politikust mutatott fel, mint Volner János.

Így az enyingi polgárok, akik a JOBBIK-ra szavaznak, kétszeresen is sajnálandóak. Egyrészt, mert elszenvedik az ottani cigánymaffia tevékenységét. Másrészt a JOBBIK átveri őket, mert esze ágában sincs hozzányúlni az enyingi cigánymaffiához. Nem véletlenül nem ment le Enyingre a Magyar Gárda, és nem konfrontálódott az enyingi cigánymaffiával.

ÉN EZÉRT NEM SZAVAZOK A JOBBIKRA! MERT A HATALOMKONCENTRÁCIÓN ÉS A VAGYONFELHALMOZÁSON KÍVÜL NEM AKAR SEMMI MÁST!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.04.05. 23:58:08

@Ahasverus: A szervezett bűnözés alapja a szervezettséghez szükséges bizalom, összetartás a résztvevők között. Sok esetben ennek etnikai, vallási háttere is lehet. Ez a probléma Ukrán, Orosz, Szlovák vagy sok egyéb nemzetiséget is érint. De szervezett bűnözés mind hazánkban, mind a világ más részén szerveződik pl. a szélsőjobboldali ideológia követőiből is.

Ebből etnikai kérdést csinálni nem a PC (Politikai korrektség) elvárása, vagy a rasszizmus EUs politika szintjén szalonképtelensége miatt hülyeség elsősorban... Hanem azért, mert egyetlen szervezetet kiemelten célozni csak hatalmi vákuumot eredményez, és a pozíciókat megszerezni kívánó többi szervezett bűnözői csoport közötti harcot a hatalomért.

Ez utóbbi elvezethet egy újabb Aranykéz utcai merénylethez.

Akik egykor olajat szőkítettek, azoknak ma a törvényes vállalkozásaik mellett mehet az áfacsalás, de akár beruházhattak a dohánycsempészetbe. A kevesebb legális konkurencia (dohányboltok) és az ottani árak hatását a piacra lehet elemezni. Mint azt is, hogy sok esetben ugyanez az infrastruktúra nem feltétlenül csak cigarettát fog csempészni és árusítani. És most nem a hamis márkajelzéssel ellátott kínai pólóról beszélek. De a baráti szórakozóhelyen sem csak azért ingyenes a belépő a lányoknak, mert szexisták, hanem mert a lányok egy része dolgozni jár oda.

Nem érzem azt, hogy ebben a helyzetben bármely bűnözői csoportot ki kellene emelni.

Nyilván ők azt mondják, azért nem tettek semmit a maffiák ellen, mert nincsenek kormányon, én meg azt mondom, hogy az ellenzék lehetőségeivel is kellett volna élniük, de nem akartak.

Te arra gyanakszol lefizették őket, én meg azt, maffiák ellen lépni általában azokat is ellenük fordítaná akik az enyingiek piacának átvételében érdekeltek. Ha pedig sok más maffiát segítenének akár a tisztességes cigány ellenében is, akkor más oldalról buknának.

Amikor a Jobbik cigányozik, akkor nem elsősorban ők kerülnek elő, hanem a helyi piti tolvaj. Leginkább a cigánygyerek aki a kerítés túloldaláról is eszi a meggyet... De ez folytatólagosan elkövetett lopás, egy adag magánlaksértés. Ha elhiszed, hogy vannak akik már eleve visszaeső bűnözőként jönnek a világra, akkor a Jobbikra fogsz szavazni.

A hatalom megszerzése, megtartása minden párt számára fontos, és az ennek érdekében alkalmazott módszerekből nem következik automatikusan, hogy mire használnák a hatalmat. Azt viszont lehet tudni, ha valamiért nem küzdenek, lehetőségeikhez mérten, akár ellenzékben vagy parlamenten kívül is, akkor azt kormányon sem tudják hitelesen képviselni.

2014.04.06. 11:27:39

@Válasszunk:

Én úgy nézem a dolgot, hogy ki mit tesz le az asztalra. Úgy veszem észre, hogy ahhoz a problémakörhöz, ami Enyingen van, senki nem akar hozzányúlni. Az enyingi cigánymaffia már odáig jutott, hogy 100 emberével felvonult Siófokon, a Balaton-parton, demonstrálva, hogy ők itt védelmi pénzt fognak szedni, és nincs senki, aki megállíthatja őket. Se rendőrség, se gárdisták. Az égvilágon senki. Az olyan települések lakói, mint Enying és - bizony azt kell mondanom! - Siófok ki vannak szolgáltatva.

1, Az enyingi ciggánymaffia embereket ver össze, drogot árul, nőket futtat, védelmi pénzeket szed be, megfélemlít, műkincsekkel, mobiltelefonokkal és autókkal kereskedik, lopásokat és betöréseket hajt végre.

Valamiért nem megy ki az enyingi cigánysorra felvonulni sem a Pax Hungarica Mozgalom, sem a Magyar Nemzeti Arcvonal, sem a Betyársereg, sem a Magyar Gárda, sem az Új Hajnal Rend, sem a Magyar Hajnal.

2, Az enyingi cigánymaffia fiatal cigánylányokat kényszerít a prostitúcióra, és véresre veri, nem csupán, ha szökni merészel ebből a helyzetből, hanem akkor is, ha panaszkodik rá a kliens.

Valahogy nincs az enyingi cigánysoron 1000 Nő Ébredése, Ribifutam, táncikálás. Nők Lázadása, semmi feminista flasboom.

A szenvedő emberek adottak (enyingi lakosok). Az ellenfél adott (enyingi cigánymaffia). És még a helyszín is adott (cigánysor).

Mégsem látok egyetlen feministát és szélsőjobbost sem.

Miért?

Mert óvatos. Mert a végén megsérülne. Mert kockáztatnia kellene a testi épségét. Mert gyáva és beszari. Mert csak a szája nagy, de a bátorsága kicsi. Mert nem hős, hanem szájhős.

Heroizmus? Eh!

Mellesleg siófoki vagyok, aki időnként feljár Enyingre, akinek így volt alkalma látni, mit művel az enyingi cigánymaffia. Még áldozatokkal is volt alkalma beszélni (pl. három olyan cigánylánnyal, akit prostitúcióra kényszerített a saját párja). Vagyis valamilyen szinten érintett.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.04.06. 13:41:21

Alapvetően a politikai szélsőségek, és ide értendő a feminizmus sok iránya is, elsősorban azok választása akik sikertelenségük, és kisebbrendűségi komplexusuk kompenzálására keresnek bűnbakokat, külső okokat.

Ez a viselkedés pedig kódolja azt is, hogy csak a gyengébbekkel szemben nagy az arcuk. Pech.
süti beállítások módosítása