... mert választani kell

Újabb fél az Ukrán konfliktusban?

2014/02/28. - írta: Válasszunk

A csatorna nem új, korábban is Anonymous videókat osztott meg. Az állításaik között a támogatás tényében nem sok meglepő van. A videót még nem kapta fel a magyar média... A postot a kapcsolódó információkkal frissítjük.

Az e-mailek publikálásával kapcsolatos állítás korábban is megjelent, és a kapcsolódó hírek a következő weboldalra vezetnek: https://www.cyberguerrilla.org/blog/?p=17432

Az elérhető file viszont csak néhány kilobyte terjedelmű. A benne lévő 4 levél kapcsán feltűnő, hogy a levelek angol nyelven íródtak. Ennyi levelet, ami hitelesítés nélkül érkezik, digitális aláírás hiányában, könnyű hamisítani. Így pedig felmerül a kérdés, hogy a közzétett levelek bármire is bizonyítéknak tekinthetőek-e? A piszkos ügyeket vajon mindenki jól érthető angol nyelvű levelekben intézné a hivatalos címéről? A levelek teljes fejléce szokatlanul egyszerűnek tűnik. 

A levelek látszólag a fogadó fél levelező serveréről származnak, a  laurynas@delfi.lt pedig bárkihez tartozhat. Innen pedig bárki nevében lehet oda e-mailt küldeni. A hasonló "fakemail" / e-mail spoofing megoldásokról a Wikipedia is ír. Ráadásul erősen kérdéses, hogy honnan tudnák meg minden más kényesebb információ megszerzése (pl. a v.klitschko@k-mg.com cím feltörése) nélkül, hogy pont ezt az accountot kell feltörni. Az érintett bizonyíték tehát, még esetleges támogatás esetén is hamisnak tűnik. 

A közzé tett levelezés így kevés bizonyíték. A politikusoknak jutó külföldi támogatás önmagában pedig nem feltétlenül jelent rosszat. Az ugyanakkor tény, hogy ahogy Ukrajna megosztott, elegendő pár ismert konfliktusra gondolni, úgy abban sincs meglepő, ha egyes Ukrán csoportok sem a jelenleg győztesnek látszó oldalon állnak. Ellenben ez a konfliktus folytatását is jelentheti.

Így ismét helyesnek bizonyul sok bajból "kimaradni". Még akkor is, ha a levelezés feltörése nem tűnik valódi támadásnak, így az erre hivatkozó, hasonló akciókat ígérő fenyegetés is csak virtuálisnak tekinthető. Mert attól, hogy itt nem valós támadások nyomait, nem valós erőt látunk, még a mögötte lévő indulat valós.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr225837618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása