... mert választani kell

A Kopasz és a jobbikosok...

2014/03/19. - írta: Válasszunk

Rossz dolog hallomásból történetet is mesélni, hiszen bár bizonyára nem csak a történet forrása találkozott olyannal, hogy egy "skinhead buliba botolva" megtapasztalja, hogy ott dübörög a techno, és csak annyit hallanak, hogy "diu, disu, diu, disu (ritmus) Sieg Heil" párba állítva a politikai igénytelenség a zeneivel alkot tökéletes párt. Mert hát minden második rockot, metált szerető embernek van legalább egy olyan haverja aki skinhead körökben mozog. Be kell valljam nekem is. Valós neve, vagy nickneve helyett hívjuk most kopasznak. Hasonszőrű haverjaival együtt sokat bandázik, de technot hallgatni még nem láttam. Becsületére mondva gárdista köröktől távol maradt. Az esetek többségében a Jobbikosok törzshelyeit is elkerülte. Nem véletlenül.

Egyszer volt úgy, hogy lehet, hogy elnéz egy Jobbik gyűlésre. Ha nem sikerült volt visszatartani, akkor talán ma is ülne a gyűlés meglátogatása miatt. Ugyanis ugye fontos eseményre az ember nem megy felkészületlenül. Előkerült a fa testápoló, de a "Dobjál meg egy piával" koncepció jegyében üveg Vodka. Ékszerezettséghez hozzá tartozott a lánc... Ugye a bőrdzseki, bőrkesztyű mellett a hova tartozást jelentő öltözék más közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket is tartalmazott. És az a baj, hogy nem csak nyomokban (hol, mitől sérült a kabát), hanem mindjárt zsebekben is. Lényeg a lényeg, felheccelték egymást páran, és be kell látnunk ennek némi köze lehetett a nemzeti érzelmekhez is. Mert ugye a magyar skinhead az bizony bor és pálinkakompatibilis is, és ebből könnyen lehetett volna, minimum csoportosan elkövetett garázdaság vagy testi sértés. Szerencsére a törvény a garázdaság efféle előkészületeit még nem rendeli büntetni. És volt pár olyan is a környéken akikre hallgattak a srácok.

Nem mondom azt, hogy békés ember lenne. Nem az. Azt sem, hogy gyáva lenne. Annak sem mondanám. Azt sem, hogy egyet értünk pl. bankok kérdésében. Őt az nem annyira érdekli. Kopasz már csak ilyen. És azok ellen is lehet kicsit lázadni, és baj lenne ha már a lázadók sem lázadnának. Ezzel nincs is semmi gond. De másnap, kijózanodva maga mondta el: Nem lett volna jó hely az a Jobbikos találkozó. "Azokért is ugyanannyit adnak, mint egy rendes emberért."

Gyengébbet verni nem nagy tett, túlerő ellen csak az agresszió miatt támadni viszont "öngyilkosság". Ezért sem jó sok helyre járni. Ahogy mondták a "Bonehead maga megy a pofonért". Azt nem kell meglátogatni. De vajon mit lehet csinálni egy olyan politikussal aki közli azt, hogy az ő pártjuk nincs a rasszizmus pártján, de azért a jelöltjeik javarésze csak zsidózik, cigányozik... És pár értelmetlen programpontjuk magáért beszél? Mert a hülye rasszistában, ha mást nem egy dolgot lehet becsülni. Nem képmutató. Vállalja a véleményét, a tetteit és azok következményeit. Még akkor is, ha hülye és hisz benne amikor a cimborái az elődök tetteit letagadják.

A mögöttük lévő politikus, ideológus aki hazudik, de tudja, hogy ő "távol marad az erőszaktól" így biztonságban van, és hisz benne, hogy a sok beszéde után kialakuló helyzetben sem veszik elő sem felbujtóként, sem pszichikai bűnsegédként, így ő bármit megtehet... Na az a baj. És megérthető az, az örök lázadóban az elégedetlenséget amikor azt mondja: "Az ilyenért is annyit adnak, mint egy rendes emberért."

És tudják mi a gond? Hogy az ideológus, politikus ritkán rasszista. Többnyire pontosan tudja, hol és hány helyen hazudik. Csak éppen ettől remél támogatókat, szavazatokat. És már a lelkét rég eladta a képviselői fizetésért, a vélt vagy valós hatalomért. Érdekes lenne egy olyan vita ahol sem nekik, sem a többi oldal képviselőinek nem hiszünk, a válaszok csak súlytalan és lényegtelen dolgok, és lógnak a levegőben. Érdekes lenne. De megérthető az, amikor a többi oldal is azt mondja: Ehhez nem adom a nevem. Ilyen vitát nem akarok. A Jobbik meghatározó politikai erő. Velük nem akarnak vitatkozni, nélkülük felesleges. 

És itt érdemes eszünkbe jusson Hegedűs Zsuzsa véleménye: "A baloldal versenytárs, a Jobbik viszont ellenfele minden demokráciát védő embernek".

Azóta a Kopasz, igaz részegen, de megmondta: "Szavazni kell bazmeg. Mindegy, hogy a kommunistákra, vagy a FIDESZre. De minden kibaszott szavazat ami a Jobbikos helyére mást ültet egy kibaszott nagy pofánbaszás az ilyen köcsögöknek." Remélem a szavazáshoz észébe sem jut pl. viperával felszerelkezve elindulni. Mindenesetre érdekes tény, hogy a Jobbik már van elég nagy ahhoz, hogy legyen olyan szavazó akit protest szavazásra motiválnak. A "mindegy kire, csak a Jobbik ellen" irány működő mozgósítási alap. De vajon melyik oldalt segíti?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr375869867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása