... mert választani kell

Feladat-e a gyerekszülés?

2015/12/20. - írta: Válasszunk

Három féle választ is hallottam. De szerintem egy negyedik az igazság. Van aki azt mondja igen. Van aki azt mondja, nem és felháborító ilyen felvetni. Van aki sürgeti a gyerekszülést, erre buzdít embereket, de nem meri ezt feladatként megfogalmazni. Én pedig csak azt mondom: Az sok mindentől függ. Rögtön kezdjük az egyik legegyszerűbb, de mégis összetett kérdéssel: Törvény szerint feladat-e? Hamar észre tudjuk venni, hogy nem az. Méghozzá egy már megfogant, de meg nem született gyermek életéről a nő egyedül a férfi megkérdezése nélkül dönthet. 

Természetesen joga van azt mondani, hogy ez a jogi egyensúlytalanság indokolt, mert hát az ő teste, ő élete... Csak ha a jog egyoldalú, akkor miért várja el ugyanez a feminista értékrend, hogy a születésszabályozás költségeit közösen viseljék a felek? Méghozzá úgy, hogy azt mondják ők egyenlőek, egyenlő elbánásra jogosultak, és nem a férfiaknak kell őket támogatni. Kérem szépen, akkor ahol aszimmetrikus előjogról van szó ott mégis? 

Társadalmi szempontból nem mindegy, hogy azt válaszoljuk meg, hogy a nőknek általában feladata-e a szülés a társadalom fennmaradásához - ez biológia. Kérdés, hogy ezt a célt evidenciának vesszük-e. És nem, a feminizmus nem írja felül a természeti törvényeket. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben nem úgy működik a világ, hogy a hosszabb élettartamot élvező hölgyek, amikor majd a nekik hosszabb időn át járó nyugdíj érdekében igénylik a következő generációt, akkor majd hozunk egy törvényt a "Nők jogairól a következő generációhoz, és az ez által teremtett előnyökhöz" címmel. 

Férfiként talán megjegyezném, hogy a mi nyugdíjkorhatárunk gyorsabban nő, mint a várható élettartam. Ebből ered, hogy a nyugdíj kérdés várhatóan nem tart igazán hosszú ideig. Azaz számomra ez nem annyira húsba vágó. De azoknak a femcsiknek akik 58 évesen nyugdíjba mennek, és onnan még több évtizedig élnek, azt hiszem a felosztó-kirovó rendszerben húsba vágó szempont az, hogy legyen befizető is a nyugdíjkasszában. Mert neked femcsiként a nyugdíjrendszerben való előjogaid fontosak. Furcsa ám úgy beszélni egyenjogúságról, hogy neked legyenek azért a törvényben diszkriminatív előjogaid. Házi feladat: Nevezz meg 1 olyan törvényt amiben a férfiak előjogokat kapnak. És 5 olyat amiben a nők. 

Szóval nem azért feladat, mert egy kövérlaca bugris bunkó megmondja. Hanem azért, mert te bizony ragaszkodsz ehhez az előnyhöz a nyugdíjrendszer terén. Az viszont, hogy akkor tisztességes nyugdíjat kapj amikorra igényled feladatokat ró a társadalomra. A politikusra azt, hogy megfelelő törvényeket hozzanak, és ösztönözzék a többi szereplőt a feladataik ellátására. Az oktatási rendszerre, hogy a gyerekekből versenyképes munkaerőt képezzenek. A nőkre meg? Hármat találhatsz pici szívem. És lehet DTK módra a hajadat tépni, hogy hogy meri ezt neked megmondani egy férfi... De elárulom, az ugyanezt elmondó biológia tanárok többség tapasztalataim szerint nő. 

Jajj, de meg tetszett sértődni. Egyén szintén? Természetesen nem. Nekem se kötelező gyereket csinálnom. És, a fentiek kapcsán sejtheted, van olyan viselkedés női részről ami ettől elveszi a kedvet. És akkor jöhet magyarázkodás, hogy "dejazérvanígymeraférfi" ... tudom, nem akar elköteleződni. A lófaszt nem akar babám. Csak ahhoz az kell, hogy te is társ akarj lenni. Szóval egyén szinten nem kötelező és hogy miért akarsz, miért nem akarsz persze a magánügyed.

De azért tessék elfogadni azt, hogy a véleménynyilvánítás szabadságába beleférjen, hogy mások véleményt alkotnak arról, hogy te ennek kapcsán úgy akarsz kivenni a közösből, hogy a feltételek megteremtésében lévő arányos részvétel büdös. Mert ez pont az a viselkedés, amiért a politikusainkat szidjuk. Tudod a büdös bunkó falusi macsó kövérlacát is. Ez legalább annyira jogos tőletek, mint a harmadik generációs femcsiktől a "dejazértvanígymeraférfi".

És ha már sértődni tetszik: nem feladatod neked egyenlő bért keresni. Tudod miért? Azért, mert jó eséllyel neked kevesebb szolgálati éved miatt lesz béremelésed, ha 58 évesen mész nyugdíjba, mint egy férfinek aki 65 évesen. Azaz átlagban ő azért több pénzt fog kapni egy egy hónapban ugyanannyi munkáért. Te pedig kevesebb össz munkáért kapsz több nyugdíjat. Jó eséllyel, összességében így te jársz jól. Biztos, hogy kell neked ebben az egyenlőség? Na ezért mondom azt, hogy egyenjogúság kell, nem pénzügyi egyenlőség. De ha akarod ki lehet egyenlíteni az előnyöket és hátrányokat...

Mondjuk a befizetett járulékkal arányos nyugdíjjövedelmet szétosztva a várható élettartamra... Tényleg egyenlő lenne az össz kereset... Csak te éhen halnál öreg napjaidra. Tudod miért választanak annyi férfi politikust az emberek, hozzád hasonló trandi femcsi nőcik helyett? Azért, mert itt a saját jövődre sem gondolsz. Ő viszont gondolt rád és a nőtársaidra is. Na ezért lesz a több női szavazóból több férfi politikus. Nem azzal van a baj, amit a bugyidban hordasz... Hanem azzal amit a fejedben. A harmadik generációs feminizmus sületlenség számba menő lózungjaival. 

És hogy miért kellenek kövérlaca bugrisbunkó tanyaimacsók a Parlamentbe? Mert, hogy a femcsi lózungok egyszerű, olykor bunkó kinyilatkoztatásaival szemben hasonló ellensúlyt fogalmazzon meg. Utána majd lesz egy társadalmi vita. 

Szóval egyénileg semmiképp sem feladatod a társadalom szempontjaiból a gyerekszülés.

Hogy kinek a hite szerint feladatod a gyerekszülés, az hitenként és egyénenként is változhat. Mondjuk azt, hogy ez rád nem kötelező, mert a lelkiismereti és vallásszabadság miatt lehetsz te femcsi, még akkor is, ha látunk ebből társadalmi problémát. Ő meg mást vall. Te is beleszólsz, hogy szerinted hogy kéne neki, ő meg a tiédbe. Amikor ő elveit elmaradottnak mondod, az őt bántja. Ha ő tesz megjegyzést a te életeddel kapcsolatban az meg téged. De ez még belefér a szólásszabadságban. Hogy ezt neked is kell tűrnöd és nem csak neki kell tűrnie azt meg úgy hívják egyenjogúság, törvény előtti egyenlőség. Meg valami demokrácia nevű izé. Meg tolerancia.

Az utóbbi persze nem teljesen kötelező. Csak, ha nincs, akkor nem igazán hiteles azt mondani, azért kell több női politikus, mert ugye a nők, a femcsik toleránsak. Meg ugye úgy képviselik az egyenjogúságot... Csak én teszem hozzá, hogy ahogy eddig. Csak azt nem értem, miért van a női börtönökben több konfliktus. A családon belüli erőszak miért gyakoribb a leszbikus pároknál, mint a meleg férfi pároknál, vagy a heteroszexuális kapcsolatban.

Szóval légyszíves, ha egyenjogúságról, a nemi szerepekről beszélnél, tartsd meg magadnak a hozzá tett "mert a nők milyenebbek" ideológiát. Mert kiderül, ugyanúgy nem gondolkodsz mint az általad elvárt nyugdíj, és az annak megteremtéséhez szükséges feladatok összefüggéseiről. Jajj, de meg tetszettek sértődni.

Ha már az a vád fog érni, hogy én akarom megmondani, hogy kell-e szülni vagy sem. Akkor elmondom, hogy annak a femcsinek aki ilyeneken hisztizik, ne adj isten DTK módjára a gyereke előtt, abszolút nem kell szülni. Ugyanis gondolom én, hasonló szellemiségben nevelné a gyerekét. Ha pedig az se gondol másra, véletlenül még eldöntené, hogy ne legyen nyugdíjjárulék. Azt kell biztosítani, hogy a normális, értelmes nők, akik közül sokan anyaság mellett szeretnének sikereket elérni munkában, önmegvalósításban ezt megtehessék. Ők normális értékrendet képviselnek, gyereket is így nevelnék. Na az a cél, hogy nekik legyen lehetőségük sok gyereket szülni. 

És mielőtt picsognál, hogy a nekik járó előnyök fájnak, mert nem teljes az egyenlősdi. Igen, csak azért cserében kapunk is valamit. Míg a te előjogaid kapcsán sokszor kiderül, hogy mindössze annyit kínálsz, hogy lyuk van a lábad között, de ahhoz senkinek ne legyen semmi köze. 

Azt, hogy így nekik több is jut, és több gyerekük is lenne, míg neked egy se, pedig úgy hívják, hogy természetes szelekció, és evolúció. A tudomány mai állása szerint pedig baromira hasznos dolog. 

Félre ne érts. Nem ítéllek el. Mert a számodra elavultnak nevezett Biblia erre megtanított. Csak éppen nem értek veled egyet. És úgy gondolom, ha nem lesz gyereked, vagy nem lesz második, stb. akkor neked jó, mert ehhez ragaszkodsz. Legyen én is örülök neki. Tudod szeresd felebarátodat, mint magadat... És tudod felmerül az is, hogy öreg korodra, amikor majd a gyerkőcök finanszíroznák a "nyögdíjadat" nem mindegy, hogy azok a gyerekek milyenek lesznek. Nekik is jobb, ha olyan családban nőnek fel, ahol szeretik ket, értékek fontosságára, gondolkodásra tanítják őket. De neked is. Mert öreg korodban ők e szerint fognak gondoskodni rólad. Ha már saját gyerek nem fontos, aki az anyai szeretet viszonzásául tenné.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr778185632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása