... mert választani kell

Orbán a hibás

2016/01/16. - írta: Válasszunk

Az ellenzék törvényt sért, sorozatosan. Ki lenne a hibás? Ők akik megteszik? Vagy Orbán Viktor, aki miniszterelnök. Van egy 25 éves adóssága ugyanis a magyar politikai elitnek. Ebből a 25 évben nagyjából 9ben Orbán Viktor volt a Miniszterelnök, egyetlen más politikai vezető sem volt ennyi ideig meghatározó az ország törvényhozása szempontjából a rendszerváltás óta. Orbán Viktor pedig nem csak egyszerű Miniszterelnök, hanem alkotmányozott is. Ha súlyos, durva jogsértéseket látunk bármely politikai oldalon, akkor felmerül a szempont: Ha a saját oldala csinálta, azért felel... Ha az ellenzék, akkor miért nem szigorít BTKt, miért nem gondoskodik a jogaink védelméről. 

Ha az én emberi jogaimat bárki megsértheti az országban azért, mert az állam nem védi meg a jogaimat, ami a kötelessége lenne, és utólag másokat sem véd meg, akkor mulasztással a teljes állam, és elsősorban a kormányzó politikai oldal fog felelni azért, hogy ezt az országban meg lehet tenni. Ha az SJWizmus, a hazai liberálisok túlkapása ellen tiltakozunk, akkor nem csak az ő bűnük, hogy azt elkövetik, hanem a jelenleg kormány bűne is, hogy ezt változatlanul hagyja.

A baloldal és baloldali újságírás viselkedésével kapcsolatos bármely olyan vád ami alapjogok sérelmére is rámutat nem áll meg önmagában ott, hogy a baloldal gazemberséget követ el, hanem csak azzal az apró kitétellel teljes, hogy és ezt a jelenlegi kormány hagyja nekik. Ha a baloldallal szemben nem csak ideológia, elméleti vita van, hanem sokkal konkrétabb vádak, akkor ez a szempont is látszik, és bizony az ördögnél csak egy fokkal jobbnak nevezett kormányt sem dicsérjük. 

Bezzeg amikor valaki éppen kicsit hiteles próbál lenni a baloldalról azt rögtön. Viszont a negatív hírek többségében bizony a kormány is "mert hagyta" alapon vétkes. Ha pedig számon kérjük, hogy a kormány menekült politikája ellen az ellenzék miért nem az értelmes és jó ellenérveket hozza fel, akkor azzal arra is rámutatunk, hogy az adott kérdésben lennének ellenérvek, így a kormány politikája is vitatható, támadható. 

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr868187524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.01.17. 22:21:42

Bocs, de van itt valaki, aki érti a posztot?

rokarudolf 2016.01.17. 22:45:01

Mi ez a hülyeség? ☺

tralalala 2016.01.17. 23:10:34

@Androsz: az a lényege, hogy ha én lopok a boltban, azért is Orbán a hibás, mert ő a miniszterelnök.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.01.17. 23:29:23

@tralalala: Ha te lopsz a boltban, akkor felmerül a kérdés, hogy ezt az állam üldözi - ami a kötelessége - vagy cinkosként szemet huny felette. Ha az utóbbi, akkor pontosan azért, amiért az MSZPs időben is minden ilyenért megvolt a politikai, erkölcsi felelőssége a baloldalnak, éppen ugyanúgy ma a FIDESZ felelőssége alapértelmezett.

tralalala 2016.01.18. 01:52:30

@Válasszunk: mondom. Ha én lopok a boltban, Orbán a hibás. Mert ő az, aki nem tesz meg mindent, stb.

Nem én vagyok a hibás, ha ölök, rabolok vagy erőszakolok, hanem az a hibás, aki ezt nekem hagyja. Tiszta sor.

midnight coder 2016.01.18. 07:05:28

"Ha pedig számon kérjük, hogy a kormány menekült politikája ellen az ellenzék miért nem az értelmes és jó ellenérveket hozza fel, akkor azzal arra is rámutatunk, hogy az adott kérdésben lennének ellenérvek, így a kormány politikája is vitatható, támadható. "

Ha pedig számon kérjük, hogy az ellenzék miért nem tud működőképes örökmozgót készíteni, akkor arra is rámutatunk hogy örökmozgót igenis lehet készíteni, az energiamegmaradás törvénye pedig kamu.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.01.18. 07:31:14

@tralalala:

Három részre bontható.

Ha te lopsz, lecsuknak.

Ha celeb lop, ejnye-bejnye, kimosdatják.

Ha ótvar fideSSjobbikos ribanc szenátorkurva kiflit lop, lecsukják a biztonsági őrt aki lebuktatja.

Ja, és ha lopsz, még hátba is lő a terepjárós ribanc.

Isten hozott orbánisztánban.

Netuddki. 2016.01.18. 08:41:24

@Androsz: A tegnapi posztjában azt írtam fusson neki még egyszer, lehülyézett. Ez a poszt is ugyanolyan zagyvára sikeredett.

Sír a blogoló, hogy az úgynevezett zellenzék megsérti a jogait, meg a liberálisok, meg a zorbán mér' nem tesz má' valamit ellene. Azt persze már "elfelejti" megemlíteni milyen jogait is sértik, vagy konkrét példát említsen.
Ez már megin amolyan fideszes agitprop kabátlopási ügy, amiből egy dolog világos, a zellenzék törvényt sért. A blog írója szerint. Terel, alakoskodik. Még akkor is ha a zúgynevezett zellenzék is megéri a pénzét.

Ha ilyen semmitmondó baromságokat akarok, akkor bekapcsolom a Kossuthot vazzeg! Ma reggel is főműsoridőben mi megy? Tüntetnek a taxisok, mégcsak nem is az orbán ellen, de mi a téma? A német belpolitika bammeg! Faszomat érdekli a német belpolitika, ostoba, közpénzsikkasztó, fideszes banda!

Anselmo 2016.01.18. 08:45:23

De milyen törvényt sért sorozatosan az ellenzék? Titokban rágyújtanak a parlamenti mosdóban?
Nálam jobban senki nem utálja őket, csak jobb lenne kicsit konkrétabban :)

Tefan 2016.01.18. 09:49:33

"Az ellenzék törvényt sért, sorozatosan..."

Ezt miért nem fejtette ki a posztoló?

pánpéter 2016.01.18. 10:19:40

Erről a bejegyzésrol eg szólásmondás jut eszembe: némák közt cinkos aki vak.
Vagy nem így szól??

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.18. 12:48:03

Nem értem, mi itt az érthetetlen. Mindenért a Zorbán a hibás. Schluß, Punkt um!

tralalala 2016.01.18. 13:29:35

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye:
Azt kihagytad, hogy megesz az orbánvérfarkas.

tralalala 2016.01.18. 13:30:27

@pánpéter: Az úgy van, hogy cinkék közt vak, aki néma.

citrix 2016.01.18. 13:40:54

Mit lehet kezdeni azzal az egypártrendszerrel amit Orbán kialakított? Kénye kedve szerint hozzák a "törvényeket" a fidesz napi aktuális igényei szerint. De milyen törvények ezek és miért kellene elfogadnom vagy alkalmazkodnom a pártállam parancsaihoz? A hitleri németországnak, Rákosi pártállamának és egyéb "demokratikusan" megválasztott jófejeknek is volt parlamentje ahol törvények születtek. De milyen törvények azok amiket gazemberek kodifikáltak a saját képükre szabott rendszert megtámasztandó? Nem fogadom el Orbán rendszerét, a törvényeit sem. Szomorú hogy az "ellenzék" karácsonyfadísz szerepet játszik, mutogatva őket a világnak: demokrácia van itt a javából hiszen ellenzék is ül a parlamentben. Ül de minek?

baldoc 2016.01.18. 14:23:05

Ez egy blog vagy egy őrült naplója??

nemszólokmégegyszer 2016.01.18. 14:29:34

@tralalala: Meg Gyurcsányi, meg az elmút nyócév, meg bőtos, aki mindig meglop. Én meg csak visszalopom. Ugye?

nemszólokmégegyszer 2016.01.18. 14:49:42

Nooormális országokban a váltópárti kormány csere nagyjából annyit tesz, hogy a kormányt alakító, elnököt adó többség, a rájuk szavazó többség érdekeit képviseli, de a nem rájuk szavazókat /néhány innen-onnan hangoskodó-megmondó-hőzöngőtől eltekintve eltekintve ezt honnan is lehet tudni a függöny mögött?/ is emberszámba veszik. Itt a változó kormányok /megszűnő kormánypártok is/ a szavazóikat is vastagon le, az ellenzéki, vagy ellenzékben nem lévő, de nem hívő szavazókat pedig nem hagyja az út szélén, hanem bedózerolja az árokba. Példákat nem hozok, úgysem lenne teljes, a saját környezetéből meg mindenki tud.Ennyit az elmúlt tíz-húsz-néhány évről, aminek a mottója: egy állítólag sikeres országban a/tanulatlan maradsz és éhen döglesz, b/betegleszel, megdöglesz, c/ha megéred /megérted/ nyugdíjas vagy, megdöglesz. Ja, és c/ fiatal vagy, diplomás vagy szakképzett a családdal húzol a hanyatló Nyugatba. Egyébként a kommentek /nem az enyém/ jobbak két szóban mint ez a fos. Vagy tényleg debil, vagy bértollnok. Hogy melyik oldalon, ennyiből nem tiszta.

AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR 2016.01.18. 16:48:04

Nem ertem mirol szol a post, de az mszp, dk es a tobbi libsi hazaarulo bunozo takarodjon az orszagunkbol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.19. 11:17:00

@AZ ARABVERŐ ORBÁN VIKTOR:

"Nem ertem mirol szol a post"

Nyugodj meg, a posztíró sem érti.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.01.22. 00:23:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem, én azt nem értem, hogy aki csak személyeskedik, beszól, on topic érve nincs, azt otthon vajon miért nem tanították meg viselkedni?

Tudod: Ha az állam feladata a törvények betartatása, szükség szerint módosítása a megfelelő jogaink biztosítása érdekében, akkor ennek a feladatnak elvégzése / el nem végzése kapcsán is akad felelős vezető.

Csak úgy látszik, hogy akik nem tudnak normálisan hozzászólni, azok számára éppen ilyen idegen fogalom a felelősség, ami például a hatalommal, sok megbizatással jár. De ugye az ilyen szinten bizonyított alkalmatlanságotok után megy a sírás, hogy biztos pl. üvegplafon miatt nem lett egy ilyen ember vezető.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.22. 08:28:57

@Válasszunk:

Erre most te is személyeskedsz, sőt szexuálsoviniszta megjegyzést is teszel (üvegplafon).

Bagoly mondja verébnek: nagyfejű. :D

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.01.23. 02:34:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lehet azt mondani "erre most te is", csak ez nagyon nem az általad mondott "bagoly mondja" szituáció. Ugyanis, ha nem vetted volna észre neked on topic érved nem volt, így erre érdemben kétféle választ lehet adni. Az egyik szó nélkül egy ban, méghozzá az alternatív nickjeidre is.

A másik pedig, hogy válaszolni. Nos lehet arról visítani, hogy "szexuálsoviniszta", csak éppen egyetlen gond van ezzel a nagy szövegeddel. Az, hogy a komment kapcsán pontosan látni a szép avatarodat, ami nagyon szép kis feminizmussal összefüggő logó. Egy olyan izmussal, ami vádaskodik, személyeskedik, on topic tények megvitatása helyett, és ami saját maga felel azért, hogy így behatárolja a követői viselkedését.

Márpedig a viselkedésed, amire megkapod a választ, és amire on topic érveid kapcsán csak hitelességi, személyre vonatkozó választ kell adnod, pontosan ezt a képet mutatja. Azaz az összefüggés nem a nemeddel, hanem a viselkedéseddel, az általad hozott izmussal, annak működésével kapcsolatos.

El lehetett dönteni, hogy ha már így viselkedtél akkor vállalod a kritikát, mert megérdemelted, és a felelősség kérdése jogos... Vagy nem vállalod, és elkezdesz hisztériázni. Ez utóbbi esetben pont az derül ki, hogy a felelősség és enne tisztázására helyett nyúlsz személyeskedő beszólásokhoz, mert gondolkodni azt nem szeretsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.23. 10:27:16

@Válasszunk:

"Az egyik szó nélkül egy ban, méghozzá az alternatív nickjeidre is."

Ez érdekes lesz, majd szólj, hány alt. nickemet találtál. Én egyről sem tudok, de azért csak próbálkozz. :P Nemcsak hogy egy emailhez nincs hozzárendelve több nickem - ez ugye könnyen ellenőrizhető -, de egyáltalán nem használok több nicket, semmiféle formában sem. Ehhez persze amúgy semmi közöd, szóval ne hidd, hogy védekezésképp írom. Azért írom, hogy lásd, mennyire mellélőttél a vádaskodásaiddal.

Nemcsak a nickkel kapcsolatban, hanem a továbbiakkal is. Valakit az avatarja alapján megítélni? Mély pszichológiát keresel bennük? Most sírjak vagy nevessek?

És ezzel az állításoddal - vagyis hogy totál alaptalanul megvádoltál alternatív nickek használatával - nagyjából diszkvalifikáltad is magad, nem méltatlak további válaszra. Ezt persze majd menekülésnek tekinted, meg feladásnak - de kit érdekel? :)

Na szia, jöhet a ban - az összes alternatív nickemre is. :P

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.01.23. 10:29:34

A radarról törlöm ezt a bejegyzést. Így aztán ha válaszolsz is erre, már nem fogom látni.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.01.23. 17:55:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A neked címzett választ valószínűleg mutatja, de ha nem akkor sem baj. Tudod aki sok helyre csak személyeskedni jár, és sértődik, hogy ezt megjegyzik, és az ehhez való általános kellékeket is megemlítik...

Azt állítod, hogy csak az avatarod alapján ítélnélek meg. Ehhez képest az alapján ítéltelek meg, hogy csak személyeskedsz, offolsz. És nem csak itt, hanem más helyen is. Azaz változatosság kedvéért hazudsz.

Innen azt állítod, hogy nincs több nicked. Én meg azt, hogy mivel már igazoltad azt, hogy hazug, csak off topic személyeskedést hozó troll vagy, nincs okom ezt elhinni neked. Ugyanis amikor egy helyről kitiltanak, teljes joggal, akkor sem fogsz megváltozni, azaz aki így tevékenykedik annak az alternatív nick természetes.

Az, hogy alternatív nicket hogyan lehet megtalálni, elég sok jó megoldás van rá.
süti beállítások módosítása