... mert választani kell

Az a kibaszott Brüsszel? - Avagy ezt helyettünk (is) kapták

2016/03/22. - írta: Válasszunk

Annyira megszoktuk, hogy amikor valamit ránk akarnak kényszeríteni, Brüsszel nevét halljuk... Hogy amikor a sokak által veszélyesnek tekintett szabad migrációt akarják felszabadítani a döntés kapcsán ismét Brüsszel kerül elő... Hogy járt már arra is terrorista, stb. Nos aki így gondolkodik az egyetlen dolgot felejt el: Brüsszel, mint Belgium fővárosa éppen úgy folytat nemzetállamként politikát, mint Budapest. Az a brüsszeli politika is tökéletesen szembe tud kerülni azzal a "brüsszeli politikával" ami az EU saját politikája. Mert ugye a központ ugyanott van a városban. De amikor bárki Brüsszelt szidja, okkal vagy ok nélkül, sosem a belgákat szidja, a baj szinte kivétel nélkül az EUval van.

Azon belül pedig a német, a francia és a velük együttműködő osztrák politika az amivel szemben angolok, magyarok, lengyelek szólalnak meg. Egy helyen van Belgium központja és az EUs "nagyhatalmak" politikai játszótere, de bizony Belgium egy kis ország, és mint Magyarország is, roppantul ki van szolgáltatva a nagyhatalmak játékának. Elég kicsi ahhoz, hogy a nagyok által diktált migrációs politika mellett ne legyen esélye külön-utasnak lenni. És az intézményrendszer központjaként elég forgalmas ahhoz, hogy bárki aki sok helyre akar eljutni ideális helyszínt lásson benne. Hiszen kis ország, könnyű az államhatáron átlépve eltűnni a kicsi és megosztott (flamand-vallon etnikai alapon) ország rendőrsége elől. 

De lépjünk kicsit tovább. Mert ugye ismerjük azt a tömböt is, hogy Benelux államok. Brüsszel ebből a szempontból is központ, és ennek a tömbnek a politikája is "brüsszeli politika" és mégis eltér attól az EU-s politikától amit ismerünk. 

És igen: amikor valamely európai nagyhatalom ígérget, a konfliktusból ellenségei születnek, amikor törvényen kívüli zónák működnek a területén a korábbi rossz bevándorláspolitika eredményeképpen, és az a politika segített kitermelni a Daesh-t, és ezt ránk is akarják erőltetni, akkor sem Németország, sem Franciaország kapcsán nem érezném fontosnak a zászlót. Hiszen őket nem érdekelné, hogy az ide vezető politika folytatása hány embert tehet áldozattá, a kölcsönös empátiát felülírta a hatalmi érdek. És ha ebből vannak ellenérzések azt meg tudom érteni.

Még akkor is, ha barátok, rokonok is élnek Németországban. Még akkor is, ha sok játékból volt rengeteg francia klántárs akivel azóta máshol is tartjuk a kapcsolatot, és akik közül van akit barátomnak tartok. Csakhogy a belgák nem egy olyan gazdasági nagyhatalom ami bármit is ránk akarna vagy tudna kényszeríteni, nem ők találták ki az először a gyarmatokról majd utána mindenhonnan beengedett, azóta törvényen kívüli zónákat alakító bevándorlási hullámokat, amik kitermelték az Iszlám Államot.

Az EUnak bármikor, bárhol lehet szimbolikus központja, ami célpont lehet. Nem a saját politikájuk miatt, hanem a nagyhatalmak, a többi EUs ország miatt. Akár miattunk is. Mert az, hogy valamit tényleg ott döntenek el, vagy csak az EU egy szimbolikus központjaként mutatunk rájuk tökmindegy. A lényeg az, hogy erről abszolút nem ők tehetnek.

Ellenben, mint az EU egyik központja rengeteg más EUs országból vannak ott munkavállalók, családok, stb. is, egyáltalán nem csak a véletlennek köszönhető, hogy van 2 magyar sérült is. Akiknek a családja biztos, hogy örül az együttérzésnek. Magyar családok. Akik közül lehet, hogy egyik-másik gyerek éppen egy állandó haver valamelyik játékba amivel játszol. Ott lehet a csoportokban ahol azt magyarázod, hogy ne ott legyen a helye az együttérzésnek.

Ellenben nem is a Belga zászlót használnám. A célpont az EU volt. EU polgárok különböző országokból. Illetve a NATO, mint a Daesh ellensége. Hogy ki milyen zászlót tesz ki? Egyéni választás kérdése.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr478518126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E.Katolnai 2016.03.23. 04:44:48

„Belgium fővárosa éppen úgy folytat nemzetállamként politikát …” – már ne haragudjon a szerző, de ez teljesen baromság, hiszen nyugat-európában pontosan mindenhol nemzetközi, multi-kulti, polkorrekt nemzetellenes politikát folytatnak, nem is lehet másképp a hatalmat jelenleg bitorló
liberális csürhével.
„A lényeg az, hogy erről abszolút nem ők tehetnek” – ez megint valótlan, mert a nyugati polgárok – így a belgák is – tették lehetővé a mohamedánok tömeges betelepítését, és most nem ízlik a hugyos körte …
süti beállítások módosítása