... mert választani kell

Jenőről nem írsz? - Ráér az hétfőig

2016/08/07. - írta: Válasszunk

Hétvégén ugyanis nem dolgozik az HR-es akinek az lenne a feladata, hogy megköszönje a riporter eddigi munkáját, valamint azokét akinek a Facebookon ez után elnézést kellett volna kérnie, de nem tették. Kimondani, hogy nem a polkorrektség élharcosainak picsogása a baj, hanem az, hogy a munkaköri kötelesség a pontos tájékoztatásra irányulna. Ami történt pedig nem volt pontos, tévedésnek, emberi hibának sem volt nevezhető, hanem olyan szándékos kötelességszegés ami a csatorna alapértékeivel megy szembe, és a csatorna hitelét kérdőjelezi meg. Ennek a szankcióit pedig mindenki ismerte.

Ha hétvégén elköszönnek a mulasztó embertől akkor ugye más a leányzó fekvése, mint akkor, ha a teljes köztévé és a kapcsolódó Facebooks csapat elkezd sunyítani. Sokan mondják a sportriporter jó eséllyel meggyőződésből tette. Mások öncenzúrát vagy cenzúrát emlegetnek. Az utóbbi valószínűtlen, mert más műsoroknál ugyanez nem marad ki. A szervezett cenzúra számára remek megoldás lett volna az adott előfutamot nem közvetíteni, mert nincsenek ott esélyesek. Lehetett volna stúdiót kapcsolni, bármi magyar vonatkozású témát ismételni, elemezni és "sajnos nem jutott idő a lényegtelen előfutamra" helyzettel lezárni a helyzetet.

A szervezett cenzúra így dolgozna. A menekültek csapata kapcsán az olimpiai zászló alatt úszó vagy éppen a semleges színekben versenyző és számos más kitétel is egyaránt használható lenne. Jelezve, hogy ők olyan versenyzők aki valamely okból nem indulhatnak hazájuk színeiben. Az olimpiai zászló alatt, a saját országuktól, sportszövetségeiktől független indulás témájában nem kell eldönteni, hogy akkor most menekült vagy migráns valaki. Olyan aki alkalmas sportriporteri munkára ennél több trükköt, nyelvi eszközt ismer az eredmény becsomagolására.

Akár csak azt is, hogy az adott előfutam kapcsán egyáltalán nem beszél egyik versenyzőről sem, elsősorban azok esélytelenségére, magyar szempontból való érdektelenségére hivatkozva. Van bárki is aki azt hiszi, hogy egy kicsit is tehetséges sportriporter ilyen primitív módszerre épít? Tovább megyek: Azt, hogy kevesebb név hangzik el, mint ahány versenyzőt látunk, hogy a győztes kimaradt, mindenki észreveszi, ezzel pedig nem a versenyző eredményét sikerült törölni, csak a csatorna, az újságíró hitelét sikerül rombolni.

És persze ez a kormány, a közmédia egésze ellen is támadási felület. Ezt pedig a kommentátor állásban is mindenki tudta. Azaz szándékosan ártott a munkaadójának. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a hosszú távú szerződést neki drága lenne felmondani, a TV nem mondhatja fel indok nélkül, így pedig egy kellemes fegyelmi után ingyen igazolhat át a Vajna TV csapatába. És jaj, nehéz lenne a helyére azonnal küldeni valakit, majd csak Rió után jön a váltás.

De lehetőleg úgy, hogy valamit el is szúrjanak, így a nemzet barnanyelvű sportriportere még egy kis kártérítést is követelhessen búcsúajándéknak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr399184018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.07. 18:17:35

Jenőke azóta megmagyarázta... meg különben is... :D
Szerintem egyébként szégyen a pasas, főleg az apjával összejasonlítva, de én nem nézek sportot, a jóvőben már tévét sem...

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.07. 18:18:33

Na itt most megint mi a bánatos lófasz van, hogy szó nélkül eltűnt amit írtam?

Conchobar 2016.08.08. 09:07:47

"Azt, hogy kevesebb név hangzik el, mint ahány versenyzőt látunk, hogy a győztes kimaradt, mindenki észreveszi, ezzel pedig nem a versenyző eredményét sikerült törölni, csak a csatorna, az újságíró hitelét sikerül rombolni" - Baszki! Az egész olimpián ez volt eddig a legfontosabb momentum, hogy annak hazátlan celebnek nem mondta be Jenőke a nevét. Biztosan ez érdekli a magyar nézőket. Azzal meg ne foglalkozzatok, hogy ti meg Hosszút meg az Emesét hallgatjátok el, sőt csináljatok ennek a hazátlan celebnek meg Jenőkének is minél nagyobb hírverést, addig se foglalkozzanak a nacionalista magyarok az olimpiai bajnokaikkal

nyugoggyale 2016.08.08. 09:32:18

Alkalmatlan, nincs helye a mediaban...

lores 2016.08.08. 09:52:12

Az, hogy egyáltalán ott lehetnek az Olimpián ilyen versenyzők, az olimpiai szellem durva megcsúfolása (Mr. Bach szégyene!):
1. a többi, nagy munkával és nehézségek árán olimpiai kvótát szerző versenyző erőfeszítésének semmibe vétele,
2. valamely, kifacsart gondolkodás alapján a "politikai" szempontok bevitele a sportba.

Hogy szándékosan vagy véletlenül hagyta-e ki a riporter a felsorolásból azt nem tudom, az ő lelke rajta, de azt gondolom, hogy egy ilyen "menekült sportolónak" sem lenne ott a helye az Olimpián! Ez nem az a hely, ahol számít a politikai státuszuk.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 10:15:31

@Hóhér az utolsó barátod: A magyarázata azért nem jó, mert amikor technikai hiba van és ezért amit közvetít az következetesen rossz lesz, arról tájékoztatni kell a nézőket. Különben ugyanis az összes többi versenyzővel és a nézővel szemben inkorrekt és a kötelességét megszegi.

Ha pedig hibázott akkor nem az Index és a blogok felé kell magyarázkodni, hanem pl. a csatorna Facebook oldalán gyorsan és határozottan elnézést kérni még a balhé előtt.

Nem a versenyző, hanem a munkaadója, az adott adó szakmai hitele miatt.

@Conchobar: A blog tematikája szerint a legtöbb ilyen off topic. Ráadásul, ha nem az lenne, akkor az nem éppen pozitív post lenne.

@lores: A témáról lesz még szó, ami a te vélekedésedet fogja megcáfolni.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.08.08. 10:41:25

Függetlenül attól, hogy mi történt, kurva szánalmasnak tartom, hogy pár ezer extra kattintásért az összes bloggerke azonnal rárepült a témára, mint gyöngytyúk a takonyra, és már kétszázadjára kell szinte szóról szóra ugyanazt a semmirekellő fél oldalas posztot látnom erről a tök lényegtelen történésről.

miért 2016.08.08. 10:45:37

A "lakáj"médiában a menekült szót kiejteni sem szabad! Ezért került bajba ifjabb Jenő!

monddazigazatmar 2016.08.08. 10:56:29

Sőt! Grenadát összekeverte grönlanddal! A ruandainak pedig helytelenül ejtette a nevét. Ez a magyar emberek tízmillióinak borzolta a kedélyét, és tette tönkre a szórakozását. A közpénzből finanszírozott adónak kötelessége tájékoztatni arról, hogy mi az élettörténete a 41.helyen végzett U11-es időt elérő lánynak.
Orbán ezzel végképp megbukott, de reméljük a magyar csapatban lesz annyi emberség, hogy segítse és integrálja a migráns csapatot. Mondjuk Katinka kimehet kávézni, amíg a menekült el nem ér a félpályáig, a boxoló kiütheti magát, a lényeg az, hogy minden egyes menekült minél tovább ott legyen a képernyőn. És ezzel is üzenhetjük Orbánnak, hogy nem sikerült a gyúlöletpolitikája.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 11:21:18

@Firestarter.18: A többi hely javarészt cenzúrát, öncenzúrát említ. Itt pedig ennek a kizárása az alap. Szóval a "szinte ugyanazt" nem stimmel. Más sem.

@monddazigazatmar: Grenadát összekeverni Grönlanddal sem egy olyan hiba, amit egy sportriporter túl sűrűn elkövethet. Ha pedig az adott verseny valóban érdektelen lenne, akkor nem is kell közvetíteni.

röf 2016.08.08. 11:39:29

Majd amikor 2018 nyarán elgondolkodtok, miként volt lehetséges, hogy az elnyomott magyar nép miért választotta meg megint Orbán Viktort, baromira nem fogjátok érteni.
Hiszen ezerszer elmondtátok, és addig még kétezerszer elmondjátok, hogy itt diktatúra van, sajtószabadság az nincs, romokban az ország,
tizenkét millióan élnek nagyon mély szegénységben, félnek a balliberátor oknyomozók és gondolkodók.
Nem fogjátok érteni, hogy-hogy nem tűnt föl mindez rajtatokon kívül senkinek?
Pedig rajtatok nem múlt, bevetettetek mindent, amit a magyar nyelv és az írott felület elbírt…
Mozgósítottátok a külföldi segédrettegőket és megmondókat, jött a dollár számolatlanul a független civilszervezeteitek számláira, de nem és nem és nem….
Megint nem ment…
Ez fog történni.

jet set 2016.08.08. 11:49:28

Remélem, téged is kibasznak a munkahelyedről egy ilyen semmi hibáért. Faszkalap!

ősbölény 2016.08.08. 11:54:56

@Conchobar: Ki az a "ti"? ("Azzal meg ne foglalkozzatok, hogy ti meg Hosszút meg az Emesét hallgatjátok el") Ki "hallgatja el" az említetteket? Az egy érv valamire, hogy vannak "valakik", akit te gyűlölsz, mert "minden bajt ők okoznak"?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2016.08.08. 13:18:39

Bocs, de ugyan olyan ott az emberek, mint ennek a posztnak az írója. In medias res kezdés, az egyszeri olvasó azt se tudja miről van szó, csak a fröcsögésbe esik be, teljesen céltalanul és érthetetlen módon. Máskor egy brief-et érdemes lenne írni...

Éva Lonkay 2016.08.08. 13:25:43

@nyugoggyale: Nem úgy, mint Aczél elvtársnak ugye?

Killary Fucking Clingon 2016.08.08. 13:33:00

Az nem zavarja a posztolót hogy mondjuk az index.hu minden nap hazudik? nem elhallgat, hazudik :) Egyébként Szíriának van kormánya, legitim kormánya, miért kellene eltürni hogy az USA a NOB on keresztül politizáljon????

Weißkopf 2016.08.08. 13:43:49

De migrantibus, quia non sunt, nulla quaestio fiat - nisi mala: ez az Orbánc-rezsim alapelve a migránsokról. Vagyis róluk csak rosszat!

battayy 2016.08.08. 13:59:48

Már vártam, mikor kezd el orbánozni, lakájmédiázni valamelyik húgyagyú. Nem kellett sokat várni, pfff! Amúgy a T. Újságba író igazán utánanézhetne hol és mikor indokolt (vagy nem) a vessző használata... Szánalmas, amit műveltek! A témaválasztás meg... gratulálok, ATV színvonal! Bolhából elefántot, ennyit tudtok!

N. Barbie 2016.08.08. 14:03:56

Egyre szanalmasabb dolgokat kap fel a ballib media es hisztizik rajta hetekig.
En mar csak nevetek az ehhez hasonlokon.
Nem zengett odakat fel oraig ez a galad Jeno a migri csajrol. Hat ez borzaszto.
Az ott levo par ezernyi sportolo kozul igen soknak volt ennel kalandosabb elete/palyafutasa, akkor mindrol kiseloadast kene tartani? Vagy csak a migrirol, csak mert o menekult? Ilyenkor nem lenne baj a tobbivel szemben a diszkriminacio? Jobban ne is menjunk bele.
Egy sokadik elovalogato futamon indulo, teljesen eselytelen, az adott szam legjobbjaitol fenyevekre levo uszorol van szo, aki egyreszt csak azert van egyaltalan az olimpian mert o menekult, masreszt beszelni is azert lehetne csak rola, mert menekult, a sporteredmenyei alapjan biztos nem.
Es ezen megy most a ballib hiszti? Agyrem. Aztan csodalkozzatok majd nagy kerek boci szemekkel, hogy `18-ba is, hogy a narancsos tolvajok nyernek, ha nektek ilyen szanalmas temakat kell felkapni.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 14:10:29

@jet set: Ez nem "semmi hiba". Mint az sem, hogy anyád téged nem tanított meg viselkedni. De míg te az anyádat nem választhatod meg ezért ez utóbbi miatt bunkó paraszt lettél... Addig egy munkaadó megválogathatja az embereit.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 14:11:52

@Tomi from Space: Nem lenne érdemes. A mi történt kérdést tudod, az kiderül: Egy versenyzőről nem számolt be, és a helyzetet úgy kezelte, hogy azzal a munkaadója hitelét rombolta.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 14:15:19

@Shabby Bear: A semleges résztvevőként való indulás joga nem csak a migránsok számára biztosított, indokolt esetben ez természetes. Az index számos problémás tudósítása, nem tudósítása kapcsán ugyanúgy van post, csak az ő újságíróikat nem az én pénzemből fizetik.

Ezen felül az Index, ha tetszik, ha nem, egy nem feltétlenül őszinte ám annál klikkvadászabb bulvárlap, aminek a cikkeit ezen a szintjén lehet kezelni. Elvan a bors mellett. Az M4en meg sportújságíró kötelezően objektív és szakmai tudósítása a kérdés.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 14:45:15

@N. Barbie: Kedves hazug gyűlölködő hülye!

Az eredményei alapján biztos nem kapcsán csak olyat felejtesz el, hogy nekik is el kellett érni a kvótát jelentő időt. Innen az egész állításodat egy gyűlölködő hazugságra építed. Ez még nem lenne akkora baj, ha ezt az adott versenyszám előtt mondod el. De amikor megnyeri a futamot olyanok előtt akiknek volt hol készülni, akkor egész jól látszik, hogy bizony ott volt a helye. És nem csak ebben az időfutamban voltak nála lassabbak.

Hova tovább: Sokkal inkább van ott a helye neki, mint felkészülési lehetőség nélkül helytálló amatőrnek az Olimpián egy eredendően amatőr sportról szóló dolog lenne, mint az úszásból élő profiknak. Ha a kinek nem lenne ott a helye az olimpián kérdést pedzegetjük, akkor abból pont mi jönnénk ki rosszul.

A történet pedig nem róla szól: Neki ugyanis valószínűleg nem hiányzik az, hogy bemondják a nevét. Nem sok idő hiányzott a továbbjutáshoz, és a helyszínen ünnepelték mert megnyerte a futamát. Neki ez volt a fontos.

Az M4 éves költségvetése, beleértve az olimpiai közvetítésének a költségvetését nem kis összeg. És ezt nem reklámokból működő kereskedelmi adó fizeti a hirdetők pénzéből, hanem a mi adónkból fizetik. Ez a történet innen arról szól, hogy baj-e az, ha a laktózmentes eperfagyiban amit veszel, laktóz van, eper viszont nincs. Nyomokban se, de a megfelelő aroma, sőt a színt adó festék is hiányzik.

Azért fizetünk, a közös adóból, hogy közvetítsék a sporteseményt. Akkor is, ha nem folyamatosan nézed. A kommentátor például azért kapja a fizetését, mert az országban vannak látássérültek, másnál a háttérben szól a TV csak akkor fordul oda, ha érdekes van, stb.

Ha a kommentátor korrekt... és szól az esetleges technikai problémákról, jó országba helyezi el a versenyzőket, elmondja azt amire oda akarunk figyelni, akkor ezt az adást nézzük. Ha ez nem jön össze, akkor marad más nyelven adás, stream és az a pénz amit arra költünk, hogy ők ezt a műsort magyar adón nézhessék nem hasznosul.

A történet ezekről a nem hasznosuló százmilliókról, milliárdokról szól. Amiknek lehetne jobb helye. Erről a szír úszóról - beleértve azt a sportteljesítményt is amiért indulhatott - volt számos műsor. Igyekeztek felkelteni az érdeklődést, kíváncsiságot.

Pont azért, hogy kiderüljön, ennek a csapatnak van-e helye, értelme, stb. fel tudtak-e készülni, helyt tudnak-e állni. Azt hiszem nagyon sok más hasonló futam alatt az 52. hely sorsa nem érdekes.

Az viszont, hogy az egész semleges zászlónak van-e értelme, ami az olimpia része (és nem csak migránsoknál), állandó felkészülés és stabil edzői háttér, infrastruktúra nélkül helyt lehet-e állni az olimpián, vagy az amatőr sportnak már nincs helye az amatőr sportról szóló rendezvényen érzésem szerint az egész olimpiát, olimpiai eszmét meghatározó kérdés.

Az idei olimpia egyik legnagyobb szenzációja az orosz versenyzők tömegeinek kizárása. Mert a nemzeti büszkeség érdekében csalással teli iparág lett egy olyan profi sportból, aminek az eredendően amatőrökre szabott olimpián ne lenne helye.

Ezekben az emberekben nem az az érdekes, hogy migránsok. Hanem az, hogy a politikát kiszolgáló "sikergyár" profi hozzáállással szemben *semleges* és *amatőr* versenyzők is helytállnak. Ez az orosz történet ellenpontja.

Milliárdok mennek el sportra, olimpiára. A sport eszméje azért is fontos, mert az amatőr sport, a tömegsport az egészséget is védi. Csökkenne az egészségügy költsége, javulnának az állapotok, és okosabb a sportot támogatni, mint ott feneketlen kútba önteni a pénzt. Magyarországon a sporttámogatások értéke ennek megfelelően legalább tízmilliárdos nagyságrendű.

Nos itt kell a kétes módszerekkel operáló propaganda célú, a sportolók egészségét is tönkretevő sikergyárakat, az egészséges példát jelentő amatőr sporttal szembeállítani. A nem tag, el nem ismert, stb. országok sportolóival együtt a migráns is a semleges színekben, hasonló propaganda ipartól távol lévő amatőr sportolót testesíti meg.

Az ő eredményüknek EZÉRT van tétje. És EZÉRT kell ennek kapcsán a sportriporternek odafigyelnie. Mert az egész olimpia egyik fontos témája pont a profik és az amatőrök közötti különbség. És igen, a box kapcsán a profik beengedésének ötlete is pont a profi - amatőr közötti egyenlőtlen esélyek miatt volt fontos.

A profi - amatőr különbség ad arra is választ, hogy "hogyan nincs nálunk nagyobb országoknak még egy bronzérme sem". És igen, az mutat rá arra is, hogy melyik magyar érem a "kevés profi kitűnik az amatőrök között" és melyik az aki "amatőrök között, egyenlő feltételekkel legyőzte a világot". A kettő ugyanis nem egyforma eredmény.

ubu1a 2016.08.08. 14:47:49

"ami a csatorna alapértékeivel megy szembe" - A csatorna alapértéke a seggnyalás jól meghatározott irányba. A kinyalt segg gazdája pedig nem migránsbarát, ezt tudjuk. Tehát a jó hírek migránsokról valójában rossz hírek, amikről jobb hallgatni. Innentől nem megy ez szembe semmilyen alapértékkel (sajnos). Aki alapértékként a kiegyensúlyozott objektív tájékoztatásra, pártatlanságra, a sport szellemének politikamentességére, valódi közszolgálatra stb. gondolt, annak ébresztő! Orbánisztán, 2016 van.
"a csatorna hitelét kérdőjelezi meg" - Ezek után van még neki olyanja?

N. Barbie 2016.08.08. 14:52:12

@Válasszunk: Latom felszakadt a kultura oreg, szep, illedelmes bekoszones. :DD A tobbit el se olvastam, nem erdekel a ket oldalnyi maszatolas, a lenyeget lattam a cikkbol.

arckönyv 2016.08.08. 15:14:48

a fidesz jelenség magához vonzotta az összes undorító férget... ez a természet egyfajta rendje. a fidesz rendszerben nem kell szégyellni ha féreg ill. buta vagy, ők bátorítanak, hogy vállald fel és legyen ez a norma. pontosan ez megy a 2002-es vereségük óta. így lett az ostoba férgekből hazafi, a szabadelvűségből meg szitokszó.

N. Barbie 2016.08.08. 15:21:14

@Válasszunk: Na, csak elolvastam, most epp raerek.
Tehat, a szokasos agyhalott ballib mantran kivul (akinemsz@pjaamigranstazgyulolkodo) csak egy-ket hazugsagot emelnek ki:
Nem, nem kellett kvotat megusznia, mert a NOB marciusban ugy dontott, hogy a menekulteknek kulon csapatot indit.
Aztan, milyen futamat is nyerte meg? Amiben rajta kivul meg egy vagy talan 2 masik "futottak meg" kategoriaju uszo volt (ha jol emlekszek ossz. 2-en vagy 3-an voltak abban a futamban)? Hat hova sz@rjak?
Vegyuk csak a 100 pillangot, amiben indult. A legjobbak ideje kb. 56-57 mp. De az elso 10 is 58-on belul.
Na, ehhez kepest o a 45 indulo kozul 41. lett, 1 perc 9 mp-vel.
Csak miheztartas vegett, az olimpiai A szint ebben a szamban 58.74 mp, de meg a B szint is 1 perc 8 tized. No, ezektol az idoktol o egy keveskevel, egy laza tobb, mint 8 masodperccel volt elmaradva. Innentol nincs mirol beszelni, hogy helye van -e ott es, hogy valojaban miert van csak ott. Te hazudgalhatsz meg amit akarsz, attol ez teny.

A tobbi hazugsagodat, csusztatasosad ugyanigy lehetne izekre szedni, de inkabb nem toltenem vele az idom, ugyse fognad fel.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.08.08. 15:21:42

@Válasszunk: Gondolom ha mondjuk a granadai versenyzot nem emliti meg veletlenul, akkor pont ugyanigy fel lennel haborodva es ugyanigy posztot erdemelne a sztori.

N. Barbie 2016.08.08. 15:28:43

@arckönyv: Pontosan. Es igy lettek a par eve meg hithu komcsikbol mara demokratak, akik szepen kisajatottak maguknak ezt a szot, csak ok donthetik el (szerintuk) ki lehet az es ki nem, igy lettek a hazajukat felto es szereto tisztesseges emberekbol nacik meg gyulolkodok es igy lett mindenkibol, aki mereszel nem valamelyik ballib bohoctarsasagra szavazni, ostoba, birka, hulye, idiota, fereg stb.
Ez mivel is jobb?

dunántúli gyerek 2016.08.08. 15:41:30

1 nappal elkésett a poszt

hülyébb vagy mint knézy

dunántúli gyerek 2016.08.08. 15:45:46

@Válasszunk: 'Az eredményei alapján biztos nem kapcsán csak olyat felejtesz el, hogy nekik is el kellett érni a kvótát jelentő időt.'

Ahogy már más is mondta, hazudsz. Magyarországon a 11 éves ifi korosztályban úsznak ilyen időt ebben a számban.

A 'kvótát' teljjesítette az a pár évvel ezelőtti úszó is aki az olimpián látott 50 méteres medencét először.

vNHM 2016.08.08. 16:01:44

Annyira, annyira unalmas mar ez a tema. Mar minden blog tulajdonos megirta, mindenki a 168 ora/index/hvg szentharomsagban megkopkodte, lehetne mar tovabb lapozni, ugyanis semmi sem tortent.

Heremóka 2016.08.08. 16:05:24

Jenő lehet szimpatikus, vagy nem. De hogy pont azért feszítsük keresztre, mert egy MENEKÜLTNEK nem mondta be a nevét? Mert ha bemondja, akkor az igenek győznek októberben. Ugye?!
Hülyék!

arckönyv 2016.08.08. 16:10:40

@N. Barbie: azt remélem vágod, hogy ez az arra adott válasz. amit meg ideböfögtél az általános lózung az agyhalottaknak, hogy meg tudják védeni miért hülyék. én nem vagyok sem politikus sem pártrajongó, de az alapvető értékek szemmel láthatóan torzultak. mondjuk jónak mondom...

Kivlov 2016.08.08. 16:11:23

Sok ráérő ember, ilyenekkel foglalkozik, hogy knézy mit és hogy közvetít.
ettől se lesz olcsóbb a kenyér...

N. Barbie 2016.08.08. 16:15:09

@arckönyv: vagni max. a fuvet szoktam mumajerkem.
Ja, rogton gondoltam, hogy a szegeny ballibek gyulolkodese meg masok megbelyegzese az csak a valasz, meg, hogy amit te idebofogtel az a Szentiras kobe vesve, amit a masik az meg lozung agyhalottaknak.
Unalmas, haladjunk. :)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 16:54:29

@N. Barbie: Az, hogy külön csapatot indít az SEMMIT nem jelent ebből a szempontból, nem véletlen az, hogy nem mehet minden menekült sportoló. De azok a sportolók akik elérték a megfelelő eredményt ÉS ezért semleges versenyzők lettek volna most *csapatot* alkotnak.

@dunántúli gyerek: Azt, hogy mikor milyen eredményeik vannak vissza lehet követni, a kvalifikációs szintet, és az is, hogy jópár más olimpikont megvert. Innen csak az derült ki kedves hazug beszólogató semmirekellő bunkócska, hogy hazudni, vádaskodni tudsz, mert arra tanított az anyád. Hogy ez az értékrend nála mely hivatással állt párban azt max tippelni lehet.

Azt mondod nálunk az ifik úsznak így. És szerinted a futamban a többiek? A többi futamban azok akik lassabb időt értek el? Az Olimpia már csak ilyen. Hiába lehetne a németeknek 5 jó focicsapatuk is ott, elvinni az első 5 aranyat, 1 ország 1 kvótát kap, és indulnak futottak még kategóriás versenyzők is.

Csakhogy a kibaszott olimpia pont erről az amatőr sportról szól Ilyen feltételekkel. És nem arról, hogy egy olyan dubnántúli sudribunkó, mint te, kiket tart jónak. Ha a futottak még kategóriát az Olimpiáról száműznék, mert te a helyzethez képesti teljesítményt amit az olimpia mindig érdekelt, leszarod leszólod, és csak az menne akit így nem lehetne leszólni, akkor a magyar csapat is kb tizedekkora lenne.

Meg akkor fociból is 8 csapatos EB kellett volna és még 30 évig nem jutnánk ki. Szerencsére nem arról szól a dolog, hogy te kit tartasz jónak, és kit nem. Mert azokkal együtt akik ilyenre neveltek ott tartasz ahol.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 16:55:24

@Firestarter.18: A Grenadainál igen. Az USA versenyzőjénél kevésbé :)

Mr. Neutron 2016.08.08. 17:01:42

Még szerencse, hogy nem lett beolvasva ennek a "sportolónak" a neve. Ki tudja, ha vérszemet kapott volna tőle, pl. a jövő héten elkezd keresztény templomokat gyújtogatni, vagy Fehérembereket nemileg zaklatni, mint a többi arab migránsfajzat. Ez valami különösen veszélyes fajta, hogy az olinpiára is be tudott lógni. Ezeket valahol meg kell állítani egy szinten, mielőtt teljesen elözönlik az Európai országokat. Most még csak ők kapnak jogot külön csapat indítására, aztán legközelebb már a Norvég Alap, Sorosék és a Bildberg csoport is. Hát nem!!!

N. Barbie 2016.08.08. 17:02:49

@Válasszunk: Tudsz errol esetleg valami linket kuldeni vagy csak ketsegbeesetten mantrazod, hogy meguszott valami ertekelheto idot?
En most direkt rakerestem google-be es elolvastam az elso par hirt, de sehol nem lattam, hogy barmilyen szintidot meguszott volna, csak, hogy a NOB dontes miatt bekerult a menekultek csapataba.

Bii­visz 2016.08.08. 17:10:03

Ahány szakmai bakit a közmédia rendszeresen elkövet, naponta lehetne tucatnyi ilyen témán fönnakadni és rugózni rajta napokig. Ha ezek tényleg ilyen fontosak lennének, az orbánfóbiás média másról nem is szólhatna, mert más már nem férne bele.
E téma tehát - nyilvánvalóan - mégsem a szakmai hiányosságok miatt fontos (fölöslegesen próbálja a cikkíró szakmai kritikának álcázni), hanem a menekült "menekültsége" miatt .
De komolyan! Tényleg azt hiszi valaki, hogy a - nem az élmezőnyben lévő - bármennyire is menekült sportoló(k) neve említésének, vagy elhallgatásának lehet bármi propagandaértéke???
Tényleg? Ettől majd a párizsi, brüsszeli, nizzai halottak kevésbé lesznek azok, vagy a (testi és/vagy lelki) sérültek gyorsabban meggyógyulnak, ha látják, hogy van ám olyan menekült is aki nem ártatlanokat gyilkol, hanem jól úszik?
Ennek a hisztinek viszont, a témán napokon át való rugózásnak, már valóban lehet némi propaganda értéke a népszavazással szemben. Valószínűleg ez az igazi oka a téma ily rettentő fontosságának.

Aminek valódi propagandaértéke van, az a gyilkolás. Az tényleg hat. Zsigerig.
Ez az IS célja. Elpusztítani a legelemibb bizalmat, a különböző fajta emberek között. Hogy, ha látok egy arabnak kinéző formájú, színű, ruházatú embert, jusson eszembe - ha nem akarom akkor is -, hogy akár föl is robbanthat. Még egy tucat ilyen terrorakció Európában és az emberek ösztönösen elkezdenek elkülönülni azoktól, akik "úgy néznek" ki. Az ártatlanoktól, a jószándékúaktól és a jól úszóktól is. Ez nem gyűlölet, hanem félelem. És ahol sok a "másmilyen", ott ez polgárháborús helyzetet teremt. Ez a cél. Az IS célja.
Az viszont sajnos ezen nem segít, ha megpróbáljuk elkenni a dolgot. Ha gyűlöletnek nevezzük a félelmüket, vagy vásári látványosságként mutogatunk valamiben kicsit sikeres menekülte(ke)t.
Sőt, az hogy ilyen irreálisan fontosként kommunikálnak egy huszadrangú ügyet, inkább gyanút ébreszt az emberekben: "már megint rám akarnak tukmálni valamit, amit én nem akarok".
Azaz kontraproduktív.
Jó lenne valódi megoldásokon gondolkodni.
Az Orbánéval éppen az a "probléma", hogy minden csúnyasága (erkölcstelensége - ha úgy tetszik) ellenére az.
Valódi megoldás.
Kívül tartja a polgárháborús veszélyt.
Ez van.

N. Barbie 2016.08.08. 17:12:55

@Válasszunk: Segitek, nehogy megeroltesd magad.

Wikipedia, Yusra Mardini:

"Swimming career[edit]

On arrival in Germany, Mardini continued her training with Wasserfreunde Spandau 04 in Berlin, in hopes of qualifying for the Olympics.[2][5] She attempted to qualify in the 200 metre freestyle swimming event.[4] In June 2016, Mardini was one of ten athletes selected for the ROT.[7] Mardini will compete in the 100-meter freestyle and the 100-meter butterfly at the 2016 Summer Olympics.[8] IOC president Thomas Bach said of the refugee athletes, “We help them to make their dream of sporting excellence come true, even when they have to flee war and violence.”[9]

Mardini won a 100m butterfly heat at the Rio Olympics, against only four other swimmers, with a time of 1:09.21 and a rank of 41st among 45 entrants. All other five heats, with 8 competitors each, had winning times under 1 minute
"

Meg forditani is segitek: semmilyen szintidot nem uszott meg, ki lett valasztva, hogy mehet a menekultek csapataba.
Az utolso idezett mondat meg beszedesebb...
Magyarul az eredmenyei alapjan semmi keresnivaloja nincs az olimpian, csak es kizarolag a pozitiv diszkriminacio miatt lehet ott.

Na, igy mar elismered, hogy hazudtal vagy vergodsz meg par kort?

vNHM 2016.08.08. 18:03:24

@N. Barbie: Ez minden gondolkodasra kepes ember elott eddig is nyilvanvalo volt, hogy csak Eric Mussambadi volt hozza melto uszoteljesitmenyben, Mero veletlen, hogy pont az idosebb Knezy tolmacsolta magyarra azt a heroikus vergodest. Itt a politika irta felul a sportteljesitmenyt.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 18:45:50

@N. Barbie: Értelmes kérdésre adok akkor egy értelmes választ. De előbb visszakérdezek: Mit értesz értékelhető idő alatt?

Mert érzésem szerint a kettőnk közötti vita gyökere itt van.

Amikor olimpiai szinteket nevezel meg, akkor azért az nem úgy működik ahogy te kezeled. Ezeket a szinteket szerintem magyar adatok alapján mondod.

Biztos te is ismered 88, Calgary kapcsán a jamaikai bobcsapat történetét. Az igazat is, és a Disney féle kiszínezett storyt is.

Mi nagyon erős mezőnyben küzdünk a kvótákért, és azok betöltéséért is piszok erős harc megy. Ismerjük azt a játékot, hogy valaki azért indul más ország színeiben, mert itt a kvótáktól sok sok másodpercre van, ott pedig biztosan övé a kvóta, mert annyival gyengébb a mezőny. És amennyire Jamaica esete is mutatja, vannak olyan helyzetek amikor egy régióból valaki úgy lehet olimpikon, hogy máshol a megyei szintről nem jutna feljebb. De lehet, hogy a megyei szintre sem jutna be.

A versenyek hiánya a régióban, a vallási előírások miatt versenyképtelen felszerelés, stb. elég az, hogy az oda jutó kvalifikációs lehetőségért akkora tolongás legyen, hogy bizony, ha 2 perc lemaradással az utolsó előttitől a távot le sem úszva tök utolsó, onnan az is olimpiai szint.

Ehhez képest a futamát megnyerte. És ehhez képest, amikor a régióból megnézték ki indult ebben a számban, kinek lehet kvótát adni, akkor nem is egyedül volt versenyben a kvótáért, pár más migránst és nem migránst megvert.

De amennyire a jamaikai bobcsapatot jópár alpesi falu sörért versenyző válogatottja lenyomja, úgy az ő eredménye sem érne semmit egy úszásban erős országban, régióban. De amennyire a jamaikai bobcsapat helytállása az olimpiai eszme olyan példája amit annyiszor hoznak fel, hogy a könyökünkön jön ki, annyira az ő helytállásuk is fontosabb az olimpiai eszme szempontjából, mint a mindent megnyerő profiké.

Más kérdés, hogy az ő helyzetében a versenyzők normális esetben simán "semleges versenyzők", ehhez képest most csináltak egy menekült csapatot, politikai szempontok alapján, amiben pont a menekültet nem kérdezték meg, hogy ők egy csapatba akarnak-e tartozni.

És mint "csapat" könnyen osztoznak úgy szobán a tagok, hogy egymást amúgy nem viselnék el. Nem semleges versenyzőként egyéni szempontok alapján figyelnek rájuk (pl. kajánál), hanem csapatként egységesen. Vallási, társadalmi, stb. különbségeket és sok igényt leszarva.

Szóval szerintem jobban örülnének ők a sima semleges versenyző státusznak, amire sok esetben volt példa, mint a most megcsinált "menekült csapatnak" :)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 18:52:24

@N. Barbie: Nem elég jó a forrás, bárki szerkeszti. De amint látod ő korábban is úszó volt.

A baj az, hogy itt tényleg az a vita alapja: Ő már otthon is úszott. Azért küzdött az olimpiai szintért, mert az otthoni szinten esélyes volt. Az onnan való szint (kb béke segge alatt) megúsztani.

Ami Európából kell az induláshoz: arra esélye sem volt.

Simán a régiójából kellett volna engedni "semlegesként" versenyezni :)

De jeleztem: nem véletlen az, hogy több embert előzött meg, mert az "ahol kb nincs érdemi női úszósport" onnan aki nevez, kb ezen a szinten jön :)

De ugye ha honosítják, németként ezzel nem lesz olimpikon :)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 18:57:16

@N. Barbie: Ja és még egy apróság kedves beszólogató senkiházi. Ugye tedd fel a kérdést: Az a 4 ember akit legyőzött, azért volt ott ilyen eredménnyel "mert menekült" vagy azért, mert olyan helyről jött, ahol ez a teljesítmény elég.

Ha rájössz, hogy az utóbbi, akkor arra is rá kell jönnöd, hogy az ő idejüknél, az ott is előírt szintidőnél jobbat úszott.

elemes 2016.08.08. 19:06:21

Jaj de kínos ez a poszt.

Liba Tóni 2016.08.08. 19:11:51

Szégyelljétek magatokat! Egy menekült, vagy egy migráns egy olyan helyezést ért el úszásban, amit Ti képtelenek vagytok. És ezután még be is mocskoljátok, ahelyett, hogy legalább elismernétek a képességét? Megnézném, hányan úsznátok le ezt az időt...

Hagyjátok, hogy eluralkodjon rajtatok a kormány gyűlöletkeltése. Ma a migránsokat gyűlölitek és írtanátok, holnap, ha a kormány úgy kívánja, a cigányokat, vagy a zsidókat? Nem látjátok a hasonlóságot a 30-as évek gyűlöletkeltése és gazdasági válsága és a mai napi politika között? Elég szomorú...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 19:12:00

@N. Barbie: Ja és a menekült "csapat" kapcsán: A sportolók sok szempontból szívnak vele. De ugye a történetnek van egy még durvább vonzata. Ha a migráns a "háború miatt máshol készül, versenyzik kvalifikál", de az otthoni szinthez mérik és simán semleges színekben indul: akkor több menekült sportoló jut ki. Azzal, hogy "legyen a migránsoknak csapata" kevesebb versenyezhet, kevesebb, és kevésbé testhezálló számban :) De lehet tolni a nagy "szegény menekülteknek is van csapatuk" szöveget.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 19:19:48

@Liba Tóni: Inkább a baloldalpolitikája hasonlít az akkori náci politikához.

De engedelmeddel a mostani menekült válogatott kapcsán is az jut eszembe, hogy adott ez a nő, aki nagyon nem az iszlám szabályai szerint öltözködne. Hiszen úszik. Ezért az átlag táborban megerőszakolnák, megvernék, megköveznék. Oka van tovább menekülni. De azok akik elől menekülne, jönnek utána, mert németeknél több pénzt kapnak, a németek pedig ráengedik.

Mert sem az ő biztonsága, sem az ott születettek biztonsága, sem a törvény nem számít, csak a "jajjszegénymigráncs" olcsó munkaerő a haver cégének.

Amilyen állampolgár arra a területre vonatkozó kvalifikációs szintnél ő is, más is jobb időt úszik. Majd közlik velük, hogy "te nem jöhetsz az időd alapján semlegesként, hanem beválasztódsz a menekült csapatba, hogy azokat képviseld, akik majd büntetésből megerőszakolnak, mert ilyen erkölcstelen ruhában versenyeztél"... És közben a neked minden védelmet, jó fej hozzáállást ígérő oldal a védelmed érdekében nem tesz semmit.

A másik pár aki indulhatna már nincs beválasztva, a speciális migránsbarát elbánás azt jelenti, ők kapják be.

N. Barbie 2016.08.08. 20:11:19

@Válasszunk: Beszólogató senkiházizik az a tehetségtelen nyomorék, aki blogírásra adja a fejét, úgy, hogy a témában az alapokkal sincs tisztába, de szent meggyőződéssel mantrázza a hülyeségeket és aki erre felhívja a figyelmet, annak ugat. :DD Lásd a másik hozzászóló anyukájának hivatásáról írt igen nagy észre valló kommented. :DD Aranyos. :D

A kedvedért nem nézek utána, hogy pontosan hogy is van a rendszer, de gondolom olyasmi lehet, mint pl. a kvóták és szabadkártyák rendszere egyes sportokban, mondjuk kézilabdában.
Ott pl. arról van szó, hogy kontinensenként megvan, hogy hány kvótát lehet szerezni. Tökmindegy, hogy az élvonalhoz vagy akár csak az európai középmezőnyhöz képest is egy rakás sz@r csapat nyeri meg a kontinenstornát, akit még az EU alja csapatok is lealáznának, akkor is ott lesz a világversenyen.
Na valahogy így lehetnek az olimpián olyan úszók, akik még a kis kedvencednél is tehetségtelenebbek. Mint pl. ahogy valaki említette fentebb, Erik az angolna.
Az a szégyen, hogy ilyenek is ott lehetnek, elvéve a helyet tőlük klasszisokkal jobb sportolóktól, csak azért mert fixen van a kontinensnek/régiónak kvótája.

Lényeg a lényeg, nincs helye ilyen gyenge sportolóknak világversenyen, olimpián. A kedvenced dolgozzon keményen a köv. olimpiára és harcolja ki magának a részvételt, mint a többi 11 ezer most ott lévő sportoló. Arról a kitudja hány ezerről nem is beszélve, akik éppen csak lemaradtak, de hasonlóan sok sok éve keményen edzenek. Miért nem közülük lehet ott valaki, miért kell már a sportban is a pozitív diszkrimináció? A sport a kemény edzésről és teljesítményről szól, ezen puncsosok meg ezek nélkül jutottak ki, ez a többiek arcul csapása.

A szegény menekülteknek is van csapatuk meg nem duma, hanem tény te szerencsétlen, na ennyire vagy felkészült, de azért háborodj fel, ha helyreteszik a képtelen hülyeségeid. :D

N. Barbie 2016.08.08. 20:16:11

@Liba Tóni: Már vártam, mikor jön egy ilyen hatásvadász bérrettegő széllib duma. :D
Szar is lehet minden bokorba bakancsokat képzelni, de ne aggódj, megfelelő gyógyszerekkel talán kordában tarthatók a tévképzeteid. :D

A szintén szokásos szánalmas dumáról már nem is beszélve, hogy ja majd akkor szólj hozzá ha tudsz jobbat. Bocs, nem tudtam, hogy minden sporthoz csak az adott számban profi szólhat hozzá. Ja, nem, csak ostoba gyűlölködő vagy. :D

Ma Baker 2016.08.08. 20:38:03

Egy olyan 10000%-kal töb figyelmet kap ez a jelentéktelen momentum a ballib médiában, mint amit valójában érdemelne.

sírjatok 2016.08.08. 20:56:39

@Válasszunk: kénytelen voltam észrevenni, hogy a kezdeti "azért van itt, mert tök jól úszik" érvelésed ácsapott egy ilyen "jó de hát a jamaikai bobcsapat is, és igazából az eszme a lényeg" fejtegetésbe.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 21:19:05

@sírjatok: Nem érted. Miért nincsenek ott a legjobb labdarúgók? Mert az Olimpia az amatőr sportról szól. Miért nincsenek ott a legjobb kosarasok? Ugyanezért. Miért nincsenek ott a legjobb ökölvívók? Ugyanezért.

Az Olimpiai eszme az amatőr sportról szól. Ha az úszásnál is kizárnák a profikat (akik ebből élnek) mindjárt más lenne a mezőny.

Mint amatőr sportverseny, ahol azokból a régiókból is, ahol az adott sportokat (pl női úszást) kevesen ismerik elindulnak és példa, ott a SAJÁT régióból (ahol vallási okokból nem megy a női úszás) jött úszók között jó volt. Ezért csak folytatnia kellett az otthon jól menő úszó karrierjét.

Nyilván annyi esélye van egy profi ellen, mint az USAban lévő top profi ökölvívók ellen, az Olimpia középmezőnyének.

Azt állítom, hogy amikor még OTTHON a hazájában versenyzett, akkor az OTTANI úszók között élmezőnyben volt. Az ottani szintidőnél jobbat úszott. És amikor a menekülteket felmérte a NOB, nem ő volt az egyetlen úszó, viszont ő volt a régióból a leggyorsabb...

Ha profiknak szánt pénzes világkupát, stb. akarunk ott nincs helye. Ha olimpián az arab világból kell hozni egy gyorsat ott ő a helyi szinten gyors volt, és megmutatja a helyi lányoknak, hogy lehet gyorsnak lenni, és megnyerni a futamocskáját.

És igen, sok magyar sportoló éppen csak megszerezte a kvótát olyasmiben, amiben pont itt nincs színvonal. De ők is amatőrként munka mellett sportolnak és az Olimpia erről szól. Aki itt a futamán nem marad le, helytáll és BÁRMELYIKÜNKNÉL jobb, az jó.

Ezt a szintet elérte? El.

Aki meg azon picsog, hogy az amatőröknek szánt olimpián miért csak a régióján belül gyors, miért nem veri amatőrként a profikat az hülye. Amatőr versenyen az ott elvárt szintet tudja. :)

Pukka Pad 2016.08.08. 21:24:28

@Válasszunk: nem arról van itt szó, hogy az Index őszinte-é avagy sem, hanem hogy bármiből képes egy jó kis hergelést előállítani. És valljuk be, azért ez egészen szép szekmei teljesítmény (legalábbis a gazdi bizonyára barackot nyom a feje búbjára és kedvesen megpaskolja a pofikáját). A többi nyiltszíni marhaság.

Guillaume de Saint Preux 2016.08.08. 21:37:45

Erről a migráns úszólányról hány bőrt húz még le a liberális média ???

micsoda? 2016.08.08. 21:40:01

Szerintem lessgyanús a dolog, mert a semmit igy felfújni, másra nem gondolhatok.

Jolka40 2016.08.08. 22:15:57

@Válasszunk: Mélységesen egyetértek.

asebes 2016.08.08. 23:07:53

@Válasszunk: Már ne haragudj, de ennyi marhaságot összehordani...

Az olimpia ma már teljesen nyitott a profi sport előtt. A Williams nővérek, Djokovics, vagy pl. Neimar az ugye amatőr, mi? Az USA kosárcsapata a teljes NBA éljátokasiból áll, így lehetet mátr Magic Johnson is olimpiai bajnok. Mi több, ez volt az első olimpia, ahova már a profi bokszolók is nevezhettek, más kérdés, hogy kevesen tették, mert ciki lett volna nekik, ugyanis ők 3-6 hónapot készülnekk egy 12 menetes meccsre, nem pedig arra, hogy naponta akár 3 menetes pörgő meccseket vívjanak. De elveben indulhatnának. Vagy a golf, mint amatőr sport...

A labdarúgásban - egyedüli kivételként - egéyszen másért más a helyzet. A FIFA döntése értelmében a férfi csapatokban csak utánpótlás korú játékosok, illetve megjhatározott számú (talán 3 ?) túlkoros szerepelhet (így Neimar). Gyakorlatilag 1932 óta - az 1930-as első FIFA VB óta - ilyen-olyan módon korlátozzák a résztvevőket, volt, hogy "amatőrök" mehettek, akkor a szocialista tábor minden csapata amatőr volt (ld. Puskásék 52-ben), vagy később azok nem játszhattak, akik VB-n szerepeltek, stb. Egyszerűen a FIFA nem akar konkurenciát a saját VB-jének.

Ami itt téma még, az az, hogy igen, a NOB adhat és ad szabad kártyákat, és sokszor ostoba szabályok miatt a legjobbak nem vehetnek részt - ld. torna, Berki Krisztián esete - nem az a balf@sz celeb, persze.

A NOB elve, hogy a trégi "amatőrizmus" hagyományait fenntartsák. Így kerülhetett anno a téli olimpiára Eddi a sas is...

Hogy a NOB valamilyen formában enged indulni "hontalanokat", "semlegeseket" stb - az szerintem helyénvaló. Én abban sem látok kivetnivalót, ha néhány menekültet gesztusként odaengednek.

Azt azonban senki ne arja bebeszélni, hogy ez a szír lány bármilyen kvótát megúszott, mert vicc. És azóta is figyelem a selejtezőket, ahol az első futamban távtól függően 100 méterenként 10 másodperccel az átlag alatti időket úsznak - ezekre a kutya se figyel. Sokszor ez remek alkalom arra, hogy a közvetítő riporter elmondjon egy csomó más És ha történetesen ez a csaj nem menekült lett volna, a kutyát se érdekelte volna, hogy ki ő.

Ettől függetlenül Knézyt utálom, egy visszataszító képződmény, az apját se szerettem, de az nem verte a nőket.

És igen, ennek a bizonyos futamnak NULLA sportértéke van. Nagyjából annyi, mint amikor mi az amatőr focicsapatunkkal valamelyik műfüves bajnokságban játszunk - persze teljes erőbedobással. Oszt a kutyát se érdekli rajtunk kívül.

Tehát innen már politika az egész cirkusz.

És megint azt látom, hogy a két oldal egymásnak feszül, és képtelenek a tényeket tudomásul venni.

Csak halkan jegyzem meg, hogy a facebookon olyanok lájkolták ezeket a baromságokat, és azok voltak felháborodva, akik egy hónapja szabályosan uszítottak a magyar labdarúgó válogatott ellen, lekicsinyelték az EB-n elért - az előzetes várakozáshoz képest sikeres szereplés értékét, esetleg azzal érveltek, hogy miért lenne hazafias kötelesség magyar embernek a magyar csapatnak szurkolni.

És igen, ha ,ár politika, a ballib média és a ballib "értelmiség" valóban lejáratja magát, ezzel és hasonlókkal, és szabályosan megágyaz orbánnak 2018-ra. Magyar Bálinttól pl. nem láttam sporttal kapcsolatban egyetlen bejegyzést se, csak ezt...

És mielőtt lefideszbérencezne valaki, utálom őket, mint a sz@rt. De utálom azokat is, akik ezzel a szésőliberális PC-alapú mantrázással hatalomba segítették és hatalomban tartják őt/őket, esetleg erősítik a szélsőjobbot, mi meg szophatunk a sorozatos orbán-kormányoktól. És igen, a lakájmédiától... (Ezzel kapcsolatban még annyit, hogy ha nem is annyira, de a ballib média is lakájmédia - amásik oldalon).

monddazigazatmar 2016.08.09. 00:01:00

@Liba Tóni: "Megnézném, hányan úsznátok le ezt az időt... " 14 évesen leúsztam.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.09. 00:42:10

@asebes: Ha megnézed akkor ökölvívásnál is téma, hogy beengedjék, máshol az a baj, hogy mióta beengedték a profikat sok minden sérült. Erre mondtam azt, hogy az olimpia egyik legfontosabb témája az, hogy az amatőr sporttól a kétes tisztaságú és hitelű aranygyárak felé is mennének, de ellentétes irányba is a megtisztulással, az amatőr sport presszionálásval. Ez az egész olimpia kapcsán a leginkább hosszútávú, és legfontosabb folyamatban lévő kérdés.

Ezért fontosak az amatőrök történetei, ha migránsok, ha nem. :)

Ugyanis azzal, ha az amatőr sport hagyományos nagy rendezvényét is elveszik a profik és a velük jövő üzleti szempontok, akkor a sport, mint az egészséget megőrző tevékenység imázsa gyengül.

Ha megnézed akkor összes stadion és egyéb kapcsán azt mondom, ha a sport példakép amit sokan követnek (és ehhez erős amatőr sport, népszerű sportágak kellenek), akkor azzal sok megbetegedést előzünk meg és enélkül az egészségügy, a munkaerőpiac helyzete romlik. Azaz a FIDESZ nem túl sokat költ sportra, hanem túl keveset, és nem feltétlenül elég hatékonyan.

Az, hogy ahol van helyük oda akadémiát építenek, sok más kapcsolódó dologgal, akkor ott kell másban is gazdaságot fejleszteni, mert úgy lesz munkahelye, sok lehetősége a családoknak, aki a hasonló teleülésekre költöznek.

A sport támogatást, beleértve a budapesti olimpiai pályázatot is, csak ennek a társadalmi hasznosságnak a tükrében szabad nézni. Ez pedig az olimpiák kapcsán meglévő kérdések (lásd a box kapcsán a profi vagy nem profi irányt) kapcsán egyértelműen az eredendő cél, az amatőr sport képviselete mögé helyezi az olimpiát. Ebből a perspektívából a "hol engednek éppen mást" és mi a helyes, kinek van ott helye, melyik változás rossz... Szerintem lefutott kérdés.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.09. 00:43:46

@asebes: Ja ás igen: Az egész kérdés onnan indul, hogy költünk Felcsútra - érzésem szerint nagyon helyesen - pályázunk Olimpia rendezésére - érzésem szerint nagyon helyesen - és ez esetben csak azt kell megnézni miért helyes, mi ennek az értelme, és innen eldől mi a hiba, mi a normális :)

Ambiorix 2016.08.09. 07:25:38

Remélem, hamarosan a berlini Karajan karmester verseny döntőjében láthatjuk viszont a kis drágát, majd kiemelkedő menekültségteljesítményére tekintettel egy közepesen bonyolult szívműtétet is rábíznak.

szepipiktor 2016.08.09. 08:06:10

@lores: Igaz náci gondolatok... Alaphazugságokba csomagolva.
Ezek versenyeztek, elérték a szinteket, csak politikai okokból nincs mögöttük nevező ország!
Ezek nem ajándékba kapták az indulást, mert menekültek, hanem sportolók, versenyeztek, csak a nevezéshez kell nemzeti szövetség is.
Ilyen pici az eltérés a valóság és a te mocskos gondolataid között.
Menj, írogass "Tudta?" plakátszlogeneket. Az való az 1 bites faék agyadnak.

szepipiktor 2016.08.09. 08:11:44

Tessék mondani, a hazai bloggereknél miért nem az veri ki a biztosítékot, hogy
- knézyjenő egy jogerősen elítélt köztörvényes bűnöző, garázda? És így erkölcsi okokból nem kellene közpénzen a közmédiában alkalmazni?
- knézyjenő alapból nem üti meg a minimum szintet - nem ért a legtöbb dologhoz, a stílusa nem elfogadható, a sportműsorok nézőinél jellemzően 99%-ban elutasított személy?
Ezek alapján minden oké, de kiragadva egy politikai csatához kapcsolható tahóságát, teleírható a blogtér?
Ti jellemzően jogi és szakmai témákat leszarva kizárólag alja aktuálpolitikára ugrotok?
Innen nézve a hazai bloggerközösség nagy része pontosan knézyjenő kategóriája.
Írogassatok egymásról!

grafoguru 2016.08.09. 08:17:57

@lores:

"Hogy szándékosan vagy véletlenül hagyta-e ki a riporter a felsorolásból azt nem tudom, az ő lelke rajta, de azt gondolom, hogy egy ilyen "menekült sportolónak" sem lenne ott a helye az Olimpián! Ez nem az a hely, ahol számít a politikai státuszuk."

Te szerencsétlen, az nem zavar, hogy megnyerte az előfutamot? Esetleg a Soros szerelt motort a hátára?

Dr.Traktor 2016.08.09. 09:43:58

Ennyi gyengeelméjűt...

A spiné megnyerte a tetves előfutamot amit közvetítettek, amire be lett zavarva a kommentátor hogy kommentálja! A futam közben beszélhet minden másról de a végén 1 mondatot azért mindig szentelnek annak hogy mi a frász lett a végeredmény, nem?

Nem kell ám kimondani hogy migráncs, meg semmi egyebet sem. Bazmeg, ott volt a csaj és megnyerte a futamát, megérdemli hogy meg legyen említve, leszarom honnan jött és ki fia-borja...

Ez szimpla korrektség kérdése.

És a királyi tévén a 20 percenkénti "üzenjük brüsszelnek, hogy kicsi a faszunk" propaganda után NEHÉZ nem azt feltételezni, hgoy nem totál szándékos.

Nem kell ám migránsokat simogatni, de a futamgyőztes nevét mondja be a szerencsétlen adópénzből fizetett bunkója akkor is ha az alfa centauriról származik. Eszem megáll...

asebes 2016.08.09. 13:28:31

@Válasszunk:

A minap a lányom kérdezte, miért ilyen lehetetlen időpontban vannak a döntők. Való igaz, este 10 órakor (helyi idő szerint) aludni szoktak az emeberek, nem döntőkre menni. Ha emlékszel, a 86-os Mexikói VB-n helyi idő sezrint délben(!) és 06 órakor kezdődtek a meccsek.

Szóval a válaszom az volt, hogy hát a média miatt... Mert olyan időpontot kell választani, ami a vezető TV társaságoknak megfelel.

Miért a TV társaságok szempontjai fontosak? - kérdezte. Mert ők hozzák a sportba a lóvét, no meg a hirdetők. De a hirdetőknek akkor éri meg, ha sok száz millió néző nézi az eseményeket, a TV társaságoknak meg szintén, mert akkor ők a műsor közben leadott hirdetésekből élnek.

És ezek a bevételek teszik lehetővé, hogy az olimpia rendezése megtérüljön, hogy a résztvevő országoknak zsé jusson, hogy nekik is legyenek szponzoraik, meg a versenyzőknek is, és végső soron ebből jön a sportolóknak is a pénz.

Szóval lehetne kedves amatőröket versenyeztetni, mint 1896-ban, csak az a kutyát nem érdekelné, egymilliárd vagy még több nézőt biztosan nem.

Jó példa erre a paralimpia, amit ugyan PC és hasonló okokból megpróbálnak úgy beállítnai, mintha összemérhető lenne az olimpiával - de nem az. Az eddigi paralimpiákról a magyar TV adott esténként 1-2 órás összefoglalót, ezek nézettsége a béka segge alatt volt, és hát a tévétársaságok se ölték magukat, meg nagyságrendekkel kevesebb néző volt (lesz) világszerte. Pedig a paralimpia se amatőr esemény, sok paralimpikon "profi" versenyző, bár számomra egyrészről bizarr, hogy valaki profi kerekesszékes vívó vagy profi csörgőlabdázó, és hát ezekre a sporteseményekre se ölik egymást a nézők a jegyekért.

Ha valaminek, akkor a parasportnak persze tényleg amatőr módon kellene mennie, ugy láthattuk, hallhattuk, hogy magyar parasportolók panaszkodtak, hogy (miközben a paraszövetség elnöke lenyúlta a lóvét) alig kapnak támogatást.

Magyarországon persze ma is megszokott a profi sport állami támogatása, de ez abszolút ellentétes minden logikával; a profizmus üzleti alapon működik, és az államnak nem kell/nem szabad! arra pénzt fordítania, az amatőr sportra lehet - pl. lehet(ne) támogatni az uszodabérleteket, a sportpályák bérlését valamilyen módon - akár adókedvezménnyel is, de hogy valaki azt várja el, hogy ő a parasportból szeretne megélni, miközben az igen keveseket érdekel, így nincs benne üzleti lehetőség - nos ez államszocialista beidegződés.

A sportágak egyébként sok mindenben idomulnak a TV társaságok igényeihez, a szabályokat úgy változtatják, hogy élvezhető módon közvetíthetőek legyenek, oldalakon keresztül lehetne felsorolni azokat a szabályváltozásokat, amelyeket alapvetően ez a szempont indikált.

Így aztán marad az, hogy a focistákon kívül nyílt az olimpia, annyi megkötés van, azt hiszem, hogy a sportolók nem viselhetnek reklámfeliratokat meg logókat, és jelképesen beengednek pár "amatőrt".

asebes 2016.08.09. 13:40:14

@grafoguru: Mi az, hogy "megnyerte"? Időfutam volt, ahová besoroltak olyanokat, akik esetében néha komolyan kell aggódni, hogy nem fulladnak-e a medencébe, és akikre egy átlagos serdülő úszó 50 métert ver százon. Nem véletlen, hogy ilyen macskajancsikat küzdősportokban nem engednek indulni, mert 10 másodperc után felkenődnének a boxcsarnok falára. Van egy-két sportág - nem több - ahol ezek elindulhatnak, ilyen az úszás, aztán jóccakát.

Ha ennyire fontos nektek, hogy ki a fene "nyeri" a létező leggyengébbek "futamát" - nem nyer semmit, hivatalosan úgy szokták a nagyoknál is mondani, hogy futamában első lett; esetleg ha valami nagy ászt legyőz ott, mint tegnap a magyar Kenderesi kétszer is Phelpset, akkor azt megemlítik.

Szóval ha ez érdekel téged, akkor lécci sorold el az eddig lebonyolított mintegy 20 versenyszám elő-előselejtező csoportjának "futamgyőzteseit".

Na ugye, hogy nem tudod, talán a neten se találod meg, a sportújságokban biztos nem, és nem is érdekel se téged, se engem. MOndom, sportértéke (élsport szempontjából) NULLA, ezzel az erővel be lehetne nevezeni a Széchenyi fürdőben úszkáló pármelyik öregasszonyt. (Talán még jobb időt úszna).

Ha meg ez a helyzet, hogy nem érdekel senkit se, akkor ez megint egy ügy arra, hogy "migráncsozhassatok".

Mindenestre a sok migráncsbarátnak javasolom, fogadjon be egy-két családot a saját lakásába, aztán kezdjen el másokat kioktatni.

Képmutatók vagytok.

asebes 2016.08.09. 13:43:16

@szepipiktor: Nem értek el nevezési szintet, NOB szabadkártyával indulnak.
Szóval ha én fasiszta vagyok, mert kurvára nem érdekel, ki lett a 42. egy olyan mezőnyben, ahova náluknál fényévekkel jobb úszók nem juthattak el , akkor te csak tájékozatlan és tudatlan vagy csak, vagy direkt provokálsz?

Ez olyan, mitha a BL-ben "szabadkártyával" elindulhatna a felcsút csapata, szeretett miniszterelnökünk egyik kedvenc játékszere....

asebes 2016.08.09. 13:50:19

@Válasszunk: A dolog ott kezdődik, hogy ne kültsünk egy kurva vasat se felcsútra, nem egy országnak kell megszívnia azt, hogy az idióta miniszterelnöknek gyerekkorában nem vett az apja rugós focit, elemes kisvasutat, és mégy egy talicska homokot is sajnált tőle, amiből várat építhetett volna. Még olcsóbb lenne az országnak, ha a farkára vesz egy kotont.

Hasonlóképpen felesleges stadionokra pocsékolni a pénzt, amelyek üresen tátonganak, és normális helyen a profi sportot nem támogatja az állam. Nálunk a tömegsportra nem költenek, a profi sportra meg igen.

És nem, nem gondolom, hogy kibaszott olimpiát kellene rendeznünk addig, amíg egyetlen ember is éhezik vagy hajléktalan ebben a kurva országban. Úszó VB-t se kellene rendeznünk, meg Forma 1-et se, mert minden az állami költségvetés terhére megy, üzletileg nem nyereséges, és más, lényegesen fontosabb területek elől vonja el a forrásokat.

Tessék, rendezzenek gyűjtést, áruljanak olimpiai téglajegyeket, és ha összejön annyi zsé, amenyi kell, ám legyen. De az olimpia MINDIG VESZTESÉGES, ezt a veszteséget egyéb okokból a dúsgazdag országok fel tudják vállalni, a szegények meg belerokkannak.

lores 2016.09.01. 19:12:54

@szepipiktor: És azért mert lenáciztál, talán el kéne szégyelljem magam ? He, he !!!

Mert egyébként a szabadkártyás "menekültek" NEM érték el a nevezési szinteket. Az olimpiai előfutamok "komolyságáról" pedig számtalan a vicces, vagy tragikomikus kategóriában nézhető filmecske is elérhető l a Youtube-on.

És fenntartom, hogy pont ezen okokból nem illettek az olimpiára:
1. mert a politikának nincsen ott helye (te is csak ezt folytattad bejegyzéseddel)
2. és alapból nem ütötték meg a sportteljesítményükkel a szükséges szintet.

Azért érdekes, hogy te is és "GRAFOGURU" haverod is, engem próbáltok pocskondiázni, személyeskedő megjegyzésekkel, érdemi, értelmes bejegyzés helyett!
süti beállítások módosítása