... mert választani kell

Nekünk demokrati... nektek meg kuss!

2016/10/23. - írta: Válasszunk

Ugye ismerős az ürge aki a videón hőzöng? A baloldali értelmiség egyik ismert alakjától cseppet sem meglepő az, hogy a saját vélemény elmondását összekeveri azzal, hogy a másikba belefojtja a véleményt sípszóval. Ugyanis a véleményéhez a több sípszó nem tesz hozzá semmit, nem azzal mondja el a véleményét, hogy többet sípol. Azzal csak másba fojtja bele. Ha pedig felveti azt, hogy demokráciában a másik elhallgattatása kizárt, akkor fel kell tenni a kérdést: Néztél már tükörbe öreg?

Lehetne beszélni a polkorrektségre hivatkozva elnyomni kívánt véleményekről, a 10 évvel ezelőtt a teljesen békés csoportokat is ért atrocitásokról, a rájuk tolt huligánokról és oldalakon át lehetne példákkal illusztrálni a problémát. De ahhoz a véleményhez, hogy az érintett bölcs megmondóember elfelejtett tükörbe nézni nem tenne sokat. Ahhoz ugyanis elég párba állítani a hőzöngését és azt a tényt, hogy éppen a másik mondandóját igyekezett elfojtani némi sípszóval. 

A kettősség beszél arról is, hogy amit ő erkölcstelennek tart mástól, az magától nézve milyen természetes számára. Úgy hiszem ez a becstelenség egy fontos mércéje. Hogy ezen a mércén véleményem szerint milyen szintet ért el? Van olyan vélemény amit még ki se kell mondani, mert akkor is egyértelmű. Feleslegesen kimondva csak üres személyeskedés. 

Beszéljen hát magáért a fenti loop. Azt hiszem mindent elmond. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1111832641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása