... mert választani kell

Az MSZP esete az online regisztrációval

2019/02/04. - írta: Válasszunk

Az MSZP viszonya az online regisztrációhoz érthető. Azok a nénik és bácsik, akiktől ő a sikert reméli, nem igénylik az online regisztrációt. Azok az online térben aktív influencerek akikre a tényleges választás megnyeréséhez szükség lenne, viszont nem igénylik a személyes regisztrációt, nem igénylik az MSZPt. A FIDESZ pedig nem igényli azt, hogy a fizetett, kitartott álellenzéki formációk és a szavazók többségének az igényei megtalálják egymást. Win-win, minden mehet tovább, az MSZPs politikusok megkapják a fizetésüket.

Az online regisztráció esetében sokféle megoldás fér bele. Akár a sok esetben bankok által is használt videós azonosítás, ahol nem csak az embert, az iratait látják, arról írnak le bármit, és még biztonsági elemként az azonosított ember is "felír egy megbeszélt szöveget egy cédulára", hogy ne felvételről menjen a buli is működik. Ez nem lenne sokkal gyengébb a tervezett személyes ellenőrzésnél. Legalábbis a legftöbb szempontból. Mert azért ne higgyük, hogy ne lenne egy lényeges különbség. 

A személyes regisztráció kapcsán a környéken lehet pár FIDESZ aktivista jól elrejtett kamerával, vagy a saját arcmemóriájukkal. Hogy ezt ma mire lehet használni, azt mindenki fantáziájára bízom. De a sorbanállás, sok kényelmetlenség is könnyebben megvan. Szóval amit pluszban tud a videós azonosításhoz képest, az semmit sem ér.

Ha a hiteles elektronikus aláírással rendelkező személyi igazolványokat, vagy bármely nemzetközi szinten is elfogadott tanúsítványkibocsájtó által biztosított aláíró tanúsítványokat is lehet használni, az a videós azonosításnál gyorsabb és kényelmesebb lépés. Végülis többszáz milliós üzlethez is elég jó lehet egy drágább tanúsítvány aláírni. Az előválasztás című bohóckodáshoz nem. 

Az online regisztráció ez esetben biztosítható anélkül is, hogy abból a "médiaszereplők rajongói poénból széttrollkodják a szavazást, mert ott ez nem a demokráciáról szól" jellegű helyzet. Nem tudom mi a cikibb, ha az MSZPben és a többi szervező baloldali pártban nem ismerik a jó lehetőségeket, amik a hétköznapi élet részeiként elfogadottak, és a világtól elszakadt marhaként akarnak itt is politizálni, vagy az, ha ismerik, és más hátsó szándék miatt kerülik a jó megoldást. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3014607976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása