... mert választani kell

A FIDESZnek minden megbocsájtható?

2016/11/24. - írta: Válasszunk

Miért választanak a választópolgárok olyan politikusokat akiket korruptnak, nagyképűnek, károsnak tartanak? Miért nézik el a kormánypárti média ámokfutását? Miért fél bele a stadion- és kisvasút építés azoknál is, akik nem látják az ilyen lépések potenciális hasznát? Miért férnek bele az oktatásügy, az egészségügy kapcsán az ismétlődő botrányok? És minek kellene még történjen ahhoz, hogy kormányváltó hangulat legyen? Könnyű azt mondani, hogy most a sok lopás ellenére is látványosabban fejlődik az ország, látványosabban fejlődik több település. Azaz sok szempontból úgy látszik, hogy jobban járunk a mostani kormánypártokkal, mint a baloldallal.

Igazán meglepő volt az amikor valaki megjegyezte, hogy a migráns kérdésben a baloldal álláspontja "Faszosz Baszoszról, Gyurcsány kedvenc hímringyójáról szól." Ami ebben a formában biztos, hogy nem igaz, de rámutatott arra, hogy míg a menedékkérők és a többségi lakosság jogait tesszük a mérlegre egy alapvető problémával nem számolunk. Ha Törökország nem biztonságos, eljutnak az EUba sokan, akkor az ő kezelésük többek között Görögország és Olaszország feladata lenne kezelni az oda érkező migránsokat. Akik Ukrajnából, vagy korábban a Jugoszláv háborúból ide érkeztek ők azokban nem segítettek.

A probléma az, hogy ennek a költségei megterhelnék a költségvetésüket: Vagy megszorítás kellene, vagy ott újabb gazdasági válság jönne. A megszorítás során azoknak a görögöknek akik valós gazdasági teljesítmény nélkül élnek sokkal jobban régiónk polgárainál az életszínvonala ugyan csökkenne, de még mindig nem süllyedne Románia, Magyarország, Szlovákia életszínvonala alá. Azaz a "gazdag venne elé érdem nélkül a szegénytől szolidaritásra hivatkozva" miközben ő soha sem viszonozna.

Ez legalább annyira jellemző, mint az a kérdés, hogy kiknek jó az olcsó munkaerő. Ez látványosan fontosabb. Csak azt felejtjük el, hogy a görögök újabb válsága az Eurozóna számára lenne drága. Azaz a németek számára gazdasági érdek itt segíteni. És ehhez kellene a hozzájárulás, a költségek megosztása. De lépjünk egy kicsit tovább: A befogadás költsége és sok más szociális vagy társadalmi program költsége egymással versenyez.

És van egy csomó olyan program amit könnyű károsnak látni, de a PC miatt nehéz erről beszélni. Ezeket a programokat úgy tartja alapértéknek az ezek hasznát élvező német, hogy közben leszólja Kelet-Európa népeit, úgy áll hozzá, hogy mi nem értünk ehhez. Pedig nekünk érveink, számításaink vannak, ő pedig csak azt mondja, nem korrekt arról beszélni, hogy ő hogy foszt ki minket. Mert ő nő, vagy éppen bevándorlók leszármazottja, vagy...

A jogtipró, jogfosztó intézkedések pedig számos "európai alapértékkel", vagy a progresszív modern baloldal alapértékeivel is összefüggenek. És sok szavazónak lehetnek ezzel kapcsolatban elvi problémái is, vagy lehet szolidáris azokkal akiknek ez a rendszer árt... De a többség csak azt tapasztalja, hogy ez a politika többe kerül, a környéke így kevésbé fejlődik, ő talán rosszabbul ért, és ez alapján a zsebére hallgatva szavaz.

És inkább költ kevesebbet lopásra, mint többet egy a saját jogait, a szerettei jogait amúgy is veszélyeztető izmus nevében indított társadalmi programokra, intézkedésekre. Amikor számos nemzetközi korrupciós ügyben Nyugaton sincs meg a felelőse, akkor teljesen egyértelmű elfogadni, hogy itt sem lesz meg.

Amikor a migránsok körüli helyzet felmerül, akkor azt látjuk, "annak az embernek aki X országban van munka nélkül is több jár, mint neked, ha meg is szakadsz a munkában" üzenet mellett kellene a kevesebből adnunk annak, aki többet kap. Ez a rossz politika vezet oda, hogy a migráns nem akar menekültként az első biztonságos országban maradni, hanem tovább megy, kinyitva a határokat, veszélybe sodorva mindnyájunkat.

E mellett a területi diszkrimináció mellett ismerjük, hogy a "európai alapértékek" nevében hogyan jelenik meg nemi alapú diszkrimináció és számos más, az alapvető emberi jogokkal ellentétes gyakorlat. És felismerjük, hogy az a rendszer drága. Drágább fenntartani, mint a korrupt, tolvaj politikusokat. Inkább veszítünk kevesebbet, és finanszírozunk kisebb gaztettet, mintsem egy még rosszabb megoldást támogatnánk drágábban.

A FIDESZ egyetlen egy bűne sem megbocsájtható, vagy elfelejthető. Ott van a mérlegen. De amíg a megbocsájthatatlan és tűrhetetlen gaztettek sorával is ő a kisebbik rossz és a különbség hatalmas, addig maradni fog. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5811995672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoltbacsi 2016.11.26. 07:46:12

Kicsit zavaros nekem a post. Alapvetoen egyetertek a tartalmaval, csak ott siklik felre, hogy 2018ban a szavazolapon nem lesz ott se az EU, se Nemetorszag.

Itt van egy diagram az elmult 6 ev kozvelemenykutatasi adatairol:
imgur.com/a/ksWqp

Vilagosan latszik, hogy a Fidesz 2x is megreccsent (20% a kitiltasi ugy miatt, 15% a netado idejen), es latszik, hogy a fidesztol elpartolo embereket senki se tudta megszolitani az ellenzek kozul. En csak arra tudok gondolni, hogy lehet hogy csalodnak az emberek a fideszben, es elpartolnak tole, de a tomegnek ez nem eleg indok arra, hogy lecsereljek egy meg rosszabbra...

Tehat valoszinuleg azert lopnak ennyit, mert tudjak, hogy megtehetik, senki se veszelyezteti a hatalmukat.

Zsoltbacsi 2016.11.26. 07:52:30

Az elozo kep, kicsit kinagyitva, reklamok nelkul:

i.imgur.com/Wlv19WI.png

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.29. 02:31:35

@Zsoltbacsi: Nem is kell, hogy ott legyen. Alapvetően az a kérdés, hogy a baloldal miért is rosszabb.

Itt alapvetően fontos azt látni, hogy "kinek adnának" (németeknek) és kitől vennének el (magyarok széles rétegeitől) érdemben, és miben nem őszinték. Mennyibe kerülne a kormányzásuk.
süti beállítások módosítása