... mert választani kell

"A Sanyi többször is aláírt, mert hallotta..."

2017/02/14. - írta: Válasszunk

... mert hallotta, hogy pár helyen összefirkálták a már kitöltött íveket. Sőt láttak videót arról, hogy valaki kitöltött aláírásgyűjtő íveket használ csigának, ha már füvezik a haverokkal. De a legnagyobb disznóság amit hallott, hogy olyanok is gyűjtik az aláírásokat, akik valójában a népszavazás ellen dolgoznak. Hiszen, ha tényleg tutira csak egyszer írsz alá, és pont náluk, és ők azt kidobják akkor az aláírásod elveszett. Hallott persze olyat is, hogy nem csak jobbról szabotálnak, hanem valaki látta, hogy a pártirodán gyűjtött aláírások egy része iratmegsemmisítőbe megy, ne legyen olyan jó a feltörekvő baloldali konkurenciának.

Hát ő aláírt több helyen. "Ha úgyis csak egy az érvényes, nem számít". Ebben még igaza is lenne, ha nem hinnék azt róla, hogy mondjuk 15 ember írt alá. Én meg valahogy úgy gondolom, kell ilyen papír alapú gyűjtögetés is, de biztos vagyok benne, hogy nem ártana meg, ha lenne mellette lehetőség a személyiben lévő elektronikus aláírással vagy ügyfélkapu regisztrációval az egészet online aláírni. Úgy, hogy azoknak az aláírásoknak a száma biztos legyen. És ne merüljön fel, hogy az a kockázat, hogy ezeket az adatokat másra is felhasználják.

Sanyi szerint annak is alá kell írni az ívet aki nem budapesti lakos. Mert ugye a számlálásról lesz statisztika, és minden aláírás azt üzeni: Népszavazást akarunk. A gond csak az, hogy számos vidéki beruházásban értelmetlen tanösvényben is az ország pénze is benne van, mégsem szólunk bele az adott falu ügyeibe. Az Olimpiát pedig Budapest rendezné. Budapest változna meg jelentős mértékben, itt lenne a közlekedési káosz és itt borulna a munkaerőpiac. Erről lehet szavazni, pénzről, költségvetésről nem. 

Budapest speciális helyzetben van: Sokszor akarunk sporteseményeket rendezni, és sok fejlesztés megtörténhet egyben úgy, hogy azokra később is van igény. Ha pedig a kormányzat mindent fel akar építeni ami az Olimpiára kell, akkor ehhez a sport városrészhez képest maga a rendezés csepp a tengerben. Annak, hogy az összes ilyen hiányt egyben oldjuk meg van előnye is - hatékonyabb lehet - és  borzasztó hátránya is: egyben kell majd cserélni. 

Az, ha egy vidéki többször is aláír, nem azt fogja mérni, hogy mennyire ne legyen Olimpia... Nem is sok köze van hozzá, hogy milyen legyen Budapest a következő évben. Az csak egy dologról szól: Hogy ez is éppen akkora hiszti, mint a kormány saját népszavazása. Mert ugye azt sejtjük, hogy nincs olyan nagy veszélye annak, hogy Olimpiát rendezzünk... De az valós veszély, hogy a sportnak adott városrészt az Olimpia miatti eddigi összefogás alatt nagyjából békében sikerült megtervezni.

Szerintem az Olimpia nem olyan jó dolog, mert egyre nehezebb a fiatalabb korosztálynak eladni. De ettől még, ha a teljes városrészt fel kell "így is úgy is építeni", akkor a költségeinek a döntő részét, a gigaberuházások árát így is úgy is kifizetjük. Nem a költség a nagyobb gond, hanem az, hogy elbírja-e a város, a városlakók, az itteni vállalkozók, vállalkozások egy ekkora esemény plusz forgalmát? Hogy az Olimpia mellékhatásaival nekünk kell vagy nem kell együtt élni és nem mondjuk a szegedieknek.

Aki úgy gondolja illetéktelenül ír alá vidékiként csak árt a kezdeményezésnek, az egész hitelének. Ezt sem árt tudni. És Sanyi 15 aláírása sincs rendben. Igen: Én is láttam az aláírt ívek nem rendeltetésszerű használatának közvetítését. Pár aláírás oda lett. Már, ha igaz, hogy az íveken valóban aláírást gyűjtött a szülő. Mert ugye a hasonló közvetítéssel úgy is lehet vagánykodni, hogy a gyűjtőív persze letölthető, kitöltök párat. Majd telefonnal felveszem ahogy mondjuk ezzel gyújtunk be egy szeméttüzelésű kályha és szmoggyár egységben.

Aki pedig azt tudja, hogy "neki minden belefér" az az egyik ilyen videóra, képre reagál, hogy az ő rongálása az "mennyire true" mert ő ugye ott firkál össze egy ívet, ahol az aláírást gyűjtik. És itt jutottunk el egy fontos pontig. Ha valaminek politikai érdekből teszed keresztbe azt profin csinálod, és nem egy ívért akarsz bajba kerülni. Amikor 16-17 éves kölykök ezt csinálják az nem arról szól, hogy ilyen fiatal generáció politikailag motivált lenne, ráadásul kormánypárti. Ez arról szól, hogy a neveltetésük szerint megtehetik poénból. Mert, ha ennek következménye lenne, jaj nem teljesedhetnének ki szegények. 

A nevelési elvekhez, a mögötte lévő ideológiához ez is hozzá tartozik. A liberális nevelési elvek, liberális ideológia, politika egy szószólója a volt főpolgármesterünk kapcsán is felmerül az igény. Hagyjuk szegényt kiteljesedni, ne vonjuk felelősségre. Különben is, amíg nem kellett pénzt visszafizetni nem volt bizonyítható, hogy kár érte az országot, az önkormányzatot, a céget. Ugyan azóta felmerült a visszafizetősdi, de az kit érdekel, hagyjuk Gabikát kiteljesedni. 

Nincs ezzel bajom... Csak ha ilyen "nagyra nőt" gyereket is éppen úgy hagyni kell kiteljesedni, mint azokat, akik hol aláírás-gyűjtőíveket, hol vasúti szerelvényeket firkálnak össze, hát akkor ezen alapon illene meghagyni Viktorkának és Tarlós Pistikének az olimpiás játékát. Mert, ha a korlátlan károk mellet is érték és cél a kiteljesedés nekik jár. Ha nem, akkor meg nem árt az, ha aki rongál, és mindegy, hogy csak pár aláírással, adatokkal ellátott papírt vagy a metró, egy Flirt, stb. oldalát, az viselje a következményeket. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7812251962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása