... mert választani kell

A Jobbiknak nincs identitása? Vagy csak nem jól kommunikálja?

2017/12/16. - írta: Válasszunk

„A Jobbik cukiskodik, de elvesztette a karakterét”

„A Jobbik mindig is néppártnak készült”

Két sok szempontból ellentétes állítás. És azt kell mondjam bizonyos mértékben tanácstalanságot tükröz. És ez baj. Baj, mert a Jobbik furcsa helyzetben van. Nem segíteni nekik rossz, mert ezzel a következő választást megpecsételjük. Ingyen segíteni rossz, mert önként mondja meg az ember, hogyan lehet átverni. Marad az egyik kedvenc szavam: becsületkassza. Ha valakinek ér valamit a befektetett munka, legfeljebb kér adatokat és meghálálja. 

Hogyan illik össze a néppárti identitás, a korábban az elérhető tömegbázis okán is szükséges cigányozással? A történetünk 1934-ben kezdődik. Az LA Times oldalain is olvasható dokumentum fő kérdése egyszer volt: Meg kell-e védeni a nácik szólásszabadságát Amerikában? A válasz pedig igen volt. Az ACLU döntése mögött ott volt az egyszerű igazság: A szólásszabadság azt jelenti: Nem tetszik amit mondasz, árthat is nekem, de mégis meghalnék azért, hogy kimondhasd. 

Ha megnézzük a mai balliberális oldalt, el kell fogadnunk, hogy ezt a szabadságjogot, ami a demokrácia szempontjából az egyik legfontosabb alapjog, rég feláldozták a politikai korrektség oltárán. És ma már nem csak a durva megfogalmazás a baj, hanem az indokolt, de negatív vélemény is.A Jobbik ezzel szemben határozhatja meg magát. Különbség van aközött, hogy egy párt fasiszta, vagy és aközött, hogy egy demokráciában a politikusnak a fasisztát is képviselni kell. 

Alternatívát nyújthat azzal a Magyarországgal szemben, ahol sok ember nem szólhat, ha bántják. Mert akkor rasszista, homofób lenne, vagy nőre panaszkodva szexista. Azzal a Magyarországgal szemben, ahol a PCt követelő baloldal szalon kedvéért némán gyűlik fel a gyűlölet, a harag. Mert, erre az alternatívára szükség van. A felgyűlő haragból, ha elszakad a cérna durvább családon belüli erőszak lesz. És ebbe sok nő hal bele. Ha még jobban erre haladunk, az nem jó.

Mert a sokszor kifosztott család, a sok ellopott kerékpár, sok más után a tehetetlen düh, az igazságszolgáltatás csődje rasszizmust szül és elvezet a cigány-gyilkosságokig. A probléma megoldására törekedni, néven nevezve azt és tanulni akár Cserdiből, akár Tapolca környékéről az egyetlen alternatíva amivel életeket menteni. 

  • Hiszünk a szólásszabadságban. Hiszünk abban, hogy ez mindenkit megillet. A rasszistát is.
  • Hiszünk a parlamenti demokráciában. Hiszünk abban, hogy képviselet mindenkinek jár. A zsidónak is.
  • Hiszünk a tisztességes eljárásban. Máshogy senki ügyében sem bíráskodhatunk. A cigányéban sem.
  • Hiszünk a törvény egyenlő védelmében. Ez az emberi jog mindenkit megillet. A férfit is.
  • Hiszünk a törvény védelmében. Mert ahol nincs, ott jön az elkeseredettség, az erőszak. Ez nem jó nekünk sem.
  • Hiszünk az összefogásban. Egymás megvédésében, megsegítésében. A tiédben is.
  • Hiszünk a problémák megbeszélésében. Az emberi kormányzásban. És egy jobbik Magyarországban.

Nem arra van szükség, hogy semmitmondó cukiskodó képet kapjunk, amit el sem hiszünk. Arra van szükség, hogy a fent elmondottakat valaki megígérje nekünk.

És el lehet mondani, hogy igen van akit rendpártiként hosszú időre küldenénk a börtönbe. Mert, ha rövid büntetést kap, akkor nem fog érdemben kevesebb időt bent tölteni, csak többször lesz lehetősége két bevonulás között egy kicsit bűnözni. Ha ez ellen teszünk, tehermentesítjük kicsit a nyomozókat, hátha több embert kapnak el.

De van akit nem kell börtönbe küldeni. Egy GPS lábbilincs, a szigorú napirend, akár némi fizetni való nem veri szét a családot, a gyerek is a munkát látja példának, a követhetőség jó a bűnözés ellen, és még más magatartási szabály (tanulás, stb.) is jöhet. Ez utóbbi olcsóbb, az elkövető adót is fizet, és csökken a zsúfoltság.

Hogy aki nem dolgozik, annak bent is pont ugyanaz az ellátás jár, mint kint egy munkanélküli hajléktalannak. Ha az okozott kár már megtérült persze vehesse meg a többit kintről hozott pénzen is. De aki bent tanul, dolgozik, előre lép annak igenis járjanak az emberi körülmények. Ne legyen jutalom bent lenni. De ne is az embertelen körülményekkel büntessünk. 

Millió és egy dolog van amit el lehet mondani. Mert a fenti 7 pont jobban megalapozza az identitást, mint az, ha egy privát üzenetben Szebb jövőt köszönést kap a választó. Mert sok dologban lehet bízni a jobbikban, akkor is, ha a család részben zsidó család. Csak a szebb jövőt akkor sem esik igazán jó, ha az ember nem safe spacest, cenzúrát, a szólásszabadság eltiprását követelő sértődött balliberális. 

De az a 7 pont, amiről egy radikális jobboldalról jövő néppárt identitásának szólnia kell a legtöbb normális ember számára pozitív üzenet. 

A gond nem ez. A választáson való elinduláshoz jelöltek kellenek, és azoknál aláírások. Egy jelölt maga is összeszedheti az 500-at. A kiürülő pártkassza ellenére is menne a párt. De gyűjtsünk a pártnak. A politikus sem nyúlna a zsebébe, nem dolgozna ingyen. Sok más ember igen. Jó lenne azt látni, hogy nem csak ideológia, identitás szintjén, hanem sok más szinten is segítenének egy-egy párt politikusai azoknak akik az ő sikerükért is dolgoznak. 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6313505229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.18. 05:57:05

A Jobbiknak nem maradt hely, ennyi az egész.

Ha valaki "jobboldali" akar lenni európai értelemben, annak ott a DK.
Ha valaki "jobboldali" akar lenni magyar értelemben, annak ott a Fidesz.

Ők mi a fene akarnak lenni?

bontottcsirke 2017.12.18. 06:23:12

Tűrhetetlen, hogy pártocskák akarnak indulni a 2018-as választáson és letaszítani megmentőnket Orbánc Viktort. Nem hagyom hogy a cukijobbik kicsinálja a fideszt. Még több focit, kisvasutat! Aki eztet megakadályozza sorosbérenc.

nniicckk 2017.12.18. 13:03:59

"A Jobbiknak nincs identitása? "

A jobbiknak az az indentitasa, hogy nincs indentitasa. Nincsennek elvek, mindegy, hogy szelso bal, vagy szelso jobb, mert ezek csak eszkozok a hatalom megszerzesere.
Totalis pragmatista, pszihopata part.
Persze liberalisok is ilyenek, mert ott sincsennek elvek, szoval akkor lehet hogy liberalisok.
süti beállítások módosítása