... mert választani kell

Honnan lett a FIDESZnek sok új szavazója nyár óta?

2017/12/21. - írta: Válasszunk

Több százezer új kormánypárti szavazót mérnek a kutatások. Pedig nem pörög sok FIDESZ barát téma, nincs minden nap napirenden a migráció. De van új ellenségkép, hiszen kampány van, megmozdult az ellenzék. Arányosítani akarják a választási rendszert, a híveik még lelkesen csápolnak is az előadáshoz, és már a mostani választásra is ki akarják követelni ezt. Mivel járna ez? Legjobb esetben is azzal, hogy sok 2/3-os törvényt, betonozott embert nem nagyon lehetne érinteni. Mivel még? Mivel jelenleg az ellenzéken belül nincs közös  koncepció, az egyetlen esélyes a kormányzásra a FIDESZ lenne, nélkülük kormányozhatatlan ország jönne. Amikor ez pénzügyi problémákhoz vezet, akkor pedig akár a polgárháború. 

Az emberek jelentős része felfogja, és azt fogja mondani, a FIDESZ is egy geci, de ezekhez képest legalább egy kicsit normális. Piszok sokat beszélünk bonyolult ideológiai kérdésekről. Ez nem megy át. Ma az egymondatos igazságokra van szükség. 

Egyszerű igazságokra, mint arra, hogy aki nem akar a választói igényekhez alkalmazkodni, kompromisszumot sem kötni, az nem demokrata.

Nem demokrata, hiszen akire már most sem hallgat, hogy megnyerje, azt a programja miatt egy esetleges győzelem után sem fogja képviselni. 

Velük nem lehet demokráciát csinálni. Maffiát, maffiával pedig nem váltunk. Pláne nem akkor, ha hallunk jó pár olyan érvet, hogy ezek miért lennének másban is rosszabbak, mint a FIDESZ. Ha látjuk azt, hogy 2010 előtti időszakban is volt végtelenül lepukkant kórház, de most azért a megújulásra, új kórházakra, stb. vonatkozó hír is megjelenik. Orbán Viktorék csapata kritikán aluli, végtelenül pocsék munkát végez a korábbi hibák kijavítása terén, és ez kész katasztrófa. 

De tudjuk, hogy egy jó állapotú épület, nem 7-8-10 év alatt jut olyan állapotba, amit látunk. És tudjuk, ebben a témát felhozó baloldalnak elévülhetetlen bűnei vannak. Az "utálom a FIDESZt, mint a szart, de inkább 100 FIDESZ, 100 Orbán Viktor, mint egy ezek közül" vélemény aktivizálódik. És ezeket az embereket megszólítani képes módon működő ellenzék hiányában a választásra újra FIDESZesek lesznek. 

Ez az a több százezres, akár milliós szavazói réteg aki felé alkalmazkodva, akiket jól megszólítva egy ellenzéki erő választást nyerhetne. De a jelenlegi politikai kínálat azt mondja: Ők ismét a FIDESZre fognak szavazni.

A választás során megjelenhet viszont egy új jelenség, a saját pártjával elégedetlen, a választást ezért bojkottáló ellenzéki szavazóé. Mert egy olyan helyzetben, ahol ez is Orbán 2/3-a malmára hajtja a vizet, működhet az, hogy inkább még több ellenzéki politikus maradjon mandátum nélkül, akár még ki is essenek a parlamentből, mert akkor talán 2022-ben más lesz. 

Olyan MSZPs szavazó, aki legalább 20 éve mindig az MSZPre szavaz is panaszkodik a barátainak, hogy ezért lehet, hogy nem megy el szavazni. "Fúj ébresztőt nekik, szavazz a FIDESZre" üzenet is elhangzik akár az elkötelezett FIDESZesek közül, akár a kisebbik rosszként arra szavazók részéről, akár azoktól akiket ugyanezért, ugyanerre a protestre beszéltek rá. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3813516857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.21. 22:24:27

1. A Jobbik kiábrándult szavazói.

2. Aktiválódtak a bizonytalanok a Soros-veszély miatt.
süti beállítások módosítása