... mert választani kell

Mit nem várok 2018-tól, pedig...

2017/12/31. - írta: Válasszunk

2017-et összefoglaltuk. Nem csak én, hanem megannyi blog, portál, weboldal, újság, újságíró és még ki tudja ki mindenki. Beszéljünk 2018-ról. Mit nem várok? Nem várok atomháborút, nem várok orosz offenzívát és nem várok egy csomó más borzalmas dolgot sem. De ez a kincstári optimizmus, és a tény, hogy az a nap van amikor mindenki, mindenkinek Boldog Új Esztendőt kíván, még akkor is, ha tudja, egyszerre mégsem lehet meg Orbán Viktornak és Gyurcsány Ferencnak a boldogsághoz szükséges választási győzelem, és minden más hasonló optimista jókívánság sem elegendő ahhoz, hogy 2018-tól sok jó dolgot várjak. Pedig, szeretnék...

Sokszor írtam le: Tök jó lenne egy ellenzéki győzelem. Csak ahhoz olyan ellenzék is kellene, amire tiszta lelkiismerettel tudunk szavazni, és nem azt látnánk: Ezek előre megígérték, hogy sok olyan vörös vonalat az első nap is átlépnek, amit a FIDESZ az elmúlt lassan 8 évben sem mert. De azt hinni, hogy ha az elmúlt hét és fél év nem volt elég a teljes ellenzéki brancsnak ahhoz, hogy felmérjék mi a minimum ami ahhoz kell, hogy visszaszerezzenek egy csomó 2010-re elvesztett szavazót, mi az amivel a szavazatok többségét meg lehet szerezni, a választási rendszer maguk mellé lehet állítani, akkor nem hiszem, hogy a választásig hátralévő alíg több, mint 3 hónapban megtörténik a varázslatos áttörés. 

Nem hiszem, hogy aki 27 éven át nácizik, fasisztázik, ha nem értenek vele együtt, majd 2018-ban varázsütésre eljut oda, hogy párbeszéddel, a kritikák megértésével, befogadásával tud javítani a politikáján. Az aki számára a választói akarat képviselete büdös, de a saját elképzeléseit, mások emberi jogain átgázolva, a választókat leszarva képviselné, az akkor is zsarnok, ha mindezt a liberalizmus és a szabadság nevében teszi. Enélkül a felismerés nélkül viszont a megosztottság nem csökken, hanem nő. Ha pedig a két oldalon állók nem állnak szóba egymással, akkor egyik oldali politika sem tudja a választópolgárok összességét képviselni. Ez így nem túl demokratikus.

Orbánéknak sem kell persze messzire menni a hasonló kirekesztésért. Mentségükre legyen mondva, ők jóval később kezdték, Soros támogatásával tanulták. Könnyen mondják: A lövészárok nem az a hely, ahol az ellenséggel aki éppen lő rád barátkozni kezdenél. De valahogy nem hiszek abban, hogy a háborús retorikára nyitott, versengő és harcos tekintető Orbán Viktor 2018-ban kiérdemelé a béke Nobel-díjat. Pedig enélkül nehezen lesz jobb.

Nem hiszem azt, hogy Holnap reggel a paypal fiókom ellenőrzésre szorulna a sok bevétel miatt, mert Soros György, vagy bármely hasonló milliárdos átutalna egy nagyobb összeget. Pedig sokszor beszélnek arról, hogy a szólásszabadságot támogatnák, a független vélemények elmondása érték. Ellenben akik az ő más állításaikat szajkózzák, azok egyik-másik hasonló milliárdosnál támogatási listárakerülnek. Aki független véleményt mond az nem. Ha az így működő csoportok, beleértve Soros György szervezetét, az elmúlt 27 évben nem voltak nyitottak erre, nem akartak őszinték lenni az ilyen állításukban, akkor majd pont most kezdik el támogatni a független véleményeket? 

Oké. Ne rajtam múljon. Ha valaki azt mondja, nem csak a megszokott lejár lemezt játszóknak járnak a milliók, hanem nekem is akarnának küldeni, de lusták megkérdezni, hogy vagyok elérhető, hát adott a paypal.me link. Tudjátok paypal.me/Enerla

Nem azt mondom, hogy ne tudnám hova tenni a pénzt, vagy uram bocsáss, ne lenne rá szükségem, mint az országban szinte mindenkinek. Sokkal inkább azért zavar mindez, mert nem egy olyan szervezetre felnézek, ahol előfordult, hogy a szólásszabadságért küzdő zsidó ügyvéd képviselte a neonácit, nácit, mert azoknak is jár a szólásszabadság. Ha a szólásszabadságra költünk, és azt mondjuk minden oldal, minden vélemény kapjon egyforma lehetőséget anyagi értelemben is. Elég kevés olyan blog van ami mindkét oldallal szemben saját véleményt, saját érveket hoz. Ha ezek a milliárdosok valóban minden oldalnak akarnának pénzt juttatni, vagyok folynának be. Egy forint sem jött. Pedig Simicska pl. ilyenekkel is lehetne Orbán ellenpontja. 

Csakhogy a minden iránynak kell egyforma anyagi lehetőség az csak szájkarate a balliberális megmondó emberek, milliárdosok szájából. Ha hirtelen pénz érkezne tőlük a számlámra, akkor nem csak anyagilag lennék előrébb, hanem azt tudnám mondani, vagy egy ember abban a társaságban, aki komolyan gondolja amit mond, és akkor a többi fenti problémán is lehet változtatni. Akkor lenne alternatívája a NER féle mafiaállamnak.

Nem hiszem, hogy a hiszti helyett az érvek lesznek hangsúlyosak az Interneten.

Nem hiszem, hogy az emberek lemondanak arról a lehetőségről, hogy a majdani állami mentőöv jelentette virtuális biztonságban bízva spekuláljanak. Míg a közösből mentőövet nyújtva bárki feje felett ott a fenyegetés, a gazdasági helyzet, és az ilyeneknek nyújtott állami segítség miatt mikor úszik el az otthona. Az utóbbi esetben egyéni sorsokról van szó, a mentőövre számító csoportos spekulációnál szép nagy választói csoportokról és működik a választási matek. 

Nem hiszem, hogy a szolidaritás idén kiterjedne arra, akinek a jobb élet (több pénz) reményében vándorlók letapossák a földjét, felnyitják a kamionját (ezzel őt bajba sodorva) az is kapjon egy forint segítséget. Hogy a német szolidaritás az EU szegényebb országaiban kevesebbet keresőkre is kiterjedne, és a bankszámlámra érkezne egy jelentős átutalás a német szolidaritási alapból. És minden más magyaréra is.

2018-ra olyan évet kívánok, ahol van egyértelmű, jobb és valós alternatíva a NER féle mafiaállammal szemben! Egy jobb évet, egy jobb világot! De kívánok mindenkinek lottó főnyereményt is. Nem azért, mert az hasonlóan fontos lenne, hanem azért, mert arra valamivel több esélyünk van. Még akkor is, ha nem veszünk szelvényt. 

A reális kívánság? 

Hogy bármennyire is rontja az esélyünket a politika a boldogságra, bármennyire is hiányzik mindenkinél az a bizonyos +X forint, hogy bármennyire is sok minden esküszik össze ellenünk, 2018-ban is legyen esélyünk a boldogságra! Boldog Új Évet!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2813537461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.01. 08:52:09

Ellenzéki győzelem trianonszerű tragédia lenne most. Szerencsére ennek az esélye szinte nulla körüli.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2018.01.01. 16:23:12

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Alapvetően azért nincs igazad, mert olyan ellenzéket aminek a megválasztása katasztrófával érne fel, nem választunk meg. Az olyan ellenzék amit megválasztanák, viszont azzal érdemelné ki a választói bizalmat, hogy nem ilyen rossz, nem ilyen veszélyes, hanem jó.

Ha megnézed az ellenzéki siker kapcsán pont a megválasztásra érdemes ellenzéki erő megjelenésétől tekintem függőnek az ellenzék győzelmét. Ennek valószínűságét is ezért tekintem alacsonynak.

Képzeld el a következő forgatókönyvet...

A választás előtt nem sokkal Simicska és Soros emebrei bekopognak egy csomó helyre, köszönnek, és elmondják, ők most finanszíroznának egy új politikai projektet. Van kb 200 emberük, aki közjegyző előtt szerződésben vállalja, hogy adott programhoz tartja magát, a programot adó szakértők pedig magánemberként, megbízási szerződésre tanácsot adnak. És megfelelő garanciával megszületik egy a FIDESZnél jobb alternatívát jelentő programot kényszerből is hitelesen képviselő alternatíva.

Minden jelölt megy hazugságvizsgáló, független pszichológus elé, és jelzik, tényleg a programot képviselnék, és az tényleg jobb, mint a jelenlegi.

Ez az eseménysor valószínűtlen a 2 úriember személyisége miatt, de nem lehetetlen. Viszont megvalósulása esetén ellenzéki győzelmet is hozhatna. Katasztrófa nélkül.
süti beállítások módosítása