... mert választani kell

Majdnem jó az MSZP Oligarcha ellenes törvénycsomagja

2018/01/21. - írta: Válasszunk

Kampány van kérem szépen. Ebben a kampányban el kellett döntenie az MSZPnek azt, hogy a törvénycsomagban az elmúlt 8 év tolvajait akarja kergetni, mert akkor más irányított, vagy deklarálja, hogy a saját oldalán sem tűri a lopást, és ezt a törvénycsomagot hosszabb időre terjeszti ki. 10 évre, hogy kerek legyen? 12-re, hogy benne legyen egy saját cuklus is? 15-re, mert az valamennyire kerek és ők is benne vannak? 16-ra? Bepótolva a korábbi elszámoltatást 20-ra? Vagy 25 éves időtávot ad meg? Esetleg a teljes rendszerváltás utáni időszakot? 

A 8 év nyílt beismerése annak, hogy túl sok embert érintene az intézkedés a saját házuk táján. És itt nem is a mai DKsok, a Bajnai kormány kapcsán az Együtt, hanem az MSZP kerülne bajba. Mindezt úgy, hogy most azt látjuk, haverok, kormányközeli oligarchák visznek el pénzt. Az MSZP kormány alatt viszont a hangosabb ügyek között pl. az Alstom ügy volt, és sok olyan ami nem haverokról, nem összeférhetetlenségről, hanem megvesztegetésről szól. Ha eközben attól is látványosan fél az MSZP, hogy akkori Oligarchákat találna be a törvény, és ezzel politikai, gazdasági környezetben az ő oldaluk lenne a vesztese a dolognak egy valóban minden oldali kormányt érintő időszakban gondolkodva, az nyílt beismerése annak, hogy az MSZP környezetét rosszabbul érintené a törvénycsomag.

Ha a FIDESZ semmi mást nem csinál, mint módosítókkal kiterjesztei az ügyet, hozzáteszi, hogy a kenőpénzes vesztegetési ügyek sem évülnek el, és nem csak az elfogadott kenőpénz, hanem a teljes okozott kár behajtható a haszonélvezőkön, ha párkassza volt a haszonélvező és ebből volt kampány akkor a párton ÉS adott feltételekkel annak teljes vezetésén, stb. majd a kellően módosított törvényjavaslat kapcsán az utolsó szavazásról kivonul, akkor a törvény megszavazása is visszaüt az ellenzékre, de az is, ha nem szavazzák meg. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr113592237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása