... mert választani kell

Az év egy nehezebb szakaszában járunk

2018/07/06. - írta: Válasszunk

Tudjuk, ha nyár, akkor Pride, és ez jelenleg már közel egy hónapnyi (4 heti) programot jelent, meg egy napi közlekedési és egyéb káoszt a városban. Hogy ez miért nehéz? Az egyik oldal melegjogokról, másik oldal buzipropagandáról beszél. Az igazság az, hogy a gyülekezési törvény és az alaptörvény módosítása kapcsán is felmerül egy egyszerű kérdés: Ha addig terjedjen az én szabadságom, míg más jogait nem sérti alapon gondolkodunk, akkor egy tüntetés akadályozhat-e mást a szabad helyváltoztatásban, a normális közlekedésben? De emelném a tétet: Mentők, tűzoltók számára fontos vonulási útvonalat akadályozva egy megmozdulás más élethez, egészséghez, személyes biztonsághoz való jogait is veszélyezteti. Mikor arányos ezt megtenni egy gyülekezéssel? 

Egy súlyos jogsértés ellen tiltakozó tömeg, ami joggal védi magát és másokat, más mint bármely propaganda. És a Pride kapcsán nem kevesen buzipropagandáról beszélnek. De nem árt tudni, hogy a kifogásáolt propaganda nem csak és nem elsősorban a melegekről szól.

Kelly Marie Trant törölte az Instagram profilja tartalmát, a zaklatás miatt, írja megannyi médium. Fúj, gonosz zaklatók. Csak éppen azt fejeltjük el, hogy Kelly Marie Trant a szerepét annak köszönhetően kapta, hogy pár ideológia nevében addig zaklatták az alkotókat, hogy legyen ilyen meg olyan szerepben nő, kisebbségi, míg így nem lett és amíg ő szerepet nem kapott. És bizony mondjuk a BioWare alkotócsapata is beszélhet zaklatásról, amikor a rajongók számon kérték rajtuk a Mass Effect 3 végét. Vagy éppen pár olyan esetet, amikor a játékos csak barátságos akar lenni, megértő főnök, de rögtön berántja a játék egy meleg románcba. Mert ugye az LMBT közösség kérései...

Csak éppen a Star Wars művek világában nincs arra magyarázat, mi változott amitől előtérbe kerültek a hölgyek. Az egyik oldal zaklathat, ezzel sikert érhet el, ünnepeljük, a másik oldal nyilván nem. Te kevesebbet érsz, kevésbé számítasz, olvasható ki a sorok között az üzenetből, és a sokadik ilyen után, ki-ki vérmérséklete és személyes stílusa szerint megfogalmazva, de válaszolni fog erre a helyzetre. 

Az ilyen nekünk szabad, neked nem, téged ne védjen a törvény, leszarjuk az emberi jogokat viselkedés örömünnepe a Pride, mint egykor az SA és a Hitlerjugend legényei provokálták az elnyomónak, kollektív bűnösnek nevezett zsidóságot, ma a progresszió önkényes hadserege provokálja a cisz nemű, heteroszexuális, fehér többséget, azokat kollektív bűnösnek, elnyomónak nevezve. A szegény, munkanélküli, vagy aljamunkát végző aki semmibe sem tud és nem is akar beleszólni születésénél fogva bűnös, és elnyomó egy párt genderkvótval érvényesülő vezetőségi tagjával, stb. szemben. 

Szép és jó a fenti egyszerűsítő kép, csakhogy van egy kis baj. A társadalmi igazságosság nevében egyre több igazságtalanságot elkövető réteg számára az LMBT közösség, a kábítószerfogyasztók, a kisebbségek és a nők egyaránt elsősorban felhasználható, megvezethető szavazói tömböt jelentenek. Egy csoportot, amit megragadhat egy politikus, aki azt mondja, ha ilyen csoporthoz tartozol és nem őket próbálod kontroll nélküli hatalomhoz segíteni, akkor különleges hely vár a pokolban. Azért kapcsolódnak össze ők a szívárványszín zászló alatt vonuló melegekkel, mert az utóbbi csoport sokszor érezte úgy elsősorban itt képviselik őket, innen kapnak támogatást. Ugyanakkor az ilyen kollektív bűnösséget kiáltó kép mellé odateszik az erkölcsi legitimációt az elnyomóknak bélyegzettek kifosztására.

És egy egyszerű utat kínálnak sok ember számára. Ne megoldást keressen, fogadja el a felkínált bűnbakot, akit ki lehet fosztani sok társadalmi rendszerrel, lehet az emberi jogai egy részét is elfelejteni, és aki részesül a koncban, annak jobb lesz. Csak egy kicsit be kell fogni az orrot, mert ez büdös, be kell hunyni a szemet, és nagyon kell hinni abban, hogy a világ minden problémájáról a bűnbakok tehetnek. Mindegy, hogy a bűnbakot zsidónak, fehérnek, heteroszexuálisnak, vagy férfinak hívod, hogy ahhoz, hogy le lehessen nyelni a képet szűkíted a kört, vagy a több "elnyomott" megszólításának igényével bővíted, a gonoszság az gonoszság marad. 

A  szándékos provokáció által tudatosan felépített harag pedig jó ok arra, hogy újra védeni kelljen ezt a közeget, újra el lehessen tenni a szavazatukat. És az elesettnek látszó csoport védelme olyan szempont, amivel nehéz nem egyet érteni, ami mögé sokan beállnánk, hiszen ezt diktálja a humánum. Egészen addig, amíg nem látjuk azt, hogy időnként éppen az az elnyomó, akit elnyomottnak igyekszik hazudni ez a politika. A baloldal így hagyta magára a munkásosztályt, és így találta meg ezt a csalódott réteget Trump, Orbán és megannyi más vezető. És nem ez a vége a dolognak. 

Erre a politikára hagyományosan vevő az önállósodó, egyetemista korosztály. És tök egyszerű a fiatalsággal, a "még szinte gyerek" kitétellel szimpátiát ébreszteni. És itt egy olyan tendenciáról van szó, amit mindenképpen szeretnék elutasítani. Adná magát a lehetőség, hogy újra elővegyem a Kate Hunt ügyet. Előjöhet a gender alapú diszkrimináció, és az, hogy mennyivel kevesebbet kapott leszbikusként, mint ami heteroszexuális elkövetőknél az átlag. És az összes többi olyan story ami bármely Pride alatt elővehető, amire érdemi válasz nincs, csak az, hogy előjöhet a homofóbia vádja. És persze annak a tagadása, hogy aki melegként született is élhet máshogy, képes rá. 

Ha pedig nem a Pridera akarunk mutatni, hanem ennek a politikai iránynak a hazugságaira, akkor könnyen előkerül az átlagbér és a nyugdíjkorhatár összefüggése. Amire ismét nincs érdemi válasz, mint ahogy számos más kérdésben hiába mutatunk rá a CDCre, Erin Pizzeyre az új rabló szélsőség csak személyeskedéssel válaszol. Kezdem azt hinni a komplett baloldalról, beleértve a CEUs oktatókat, akadémikusokat és minden más baloldali közszereplőt, hogy azért megy ez a móka, mert másra nem képesek. 

Sokszor hallottuk egy vitában azt, hogy X dolog azért tudományos, mert a fix szabályok alapján bármikor ugyanarra a következtetésre jutsz. Pont mint a Googlenek az az azóta már selejtezett algoritmusa, ami egyes afroamerikaiakat következetesen gorillának ismert fel. Sőt adott szabályok szerinti horoszkóp is mindig ugyanarra a következtetésre jut, és léteztek bőven olyan helyzetek ahol a horoszkóp többször jutott helyes következményre, mind helytelenre. 

Csak éppen nem a csillagok állása befolyásolta a gyereket, hanem az, hogy az élete melyik fejlődési szakaszában milyen élmény érte, a szülei milyenek voltak (mikor és hogyan éltek házaséletet), és hosszú időn át a vidéki életnek megvolt egy ritmusa. Ezt a ritmust a csillagokhoz kötött naptár szabályozta és jelezte. Millió és egy alkalommal hangzott el, hogy ami prekoncepcióból indul, amit személyeskedéssel védenek rutinszerűen, amit más tudományágakkal nem lehet keresztbe összevetni, stb. az áltudomány. A finnugor elmélet mögött nem a magyar nyelv származásának kutatása áll, hanem egy prekoncepcióé. És ezt a prekoncepciót a politika erőltette. Pont, mint ma a gender kérdést. 

És piszok sokszor magyarázták el nekem azt, hogy a prekoncepcióra építő hasonló kutatás a többi versengő, esetleg jobb, elmélet kirekesztése miatt sem hiteles. Nem kell egy prekoncepció alapján kutatni, hiszen egy semleges alapállású tudomány is képes lehet egy IGAZ elméletit igazolni. Ami ezt a mércét nem tudja átugorni, és csak prekoncepció mentén kutatva igaz, az áltudomány. Ahogy a hazai tudomány világába is beköltözött egy időre a homeopátia, oktatták is, és épp úgy önmagában következetes volt, mint a két itt említett elmélet, úgy más butaság is beférkőzhet a tudomány világába, azokat is lehet személyeskedve védeni. 

Az akadémia vezetése először elmondja, nem kíván finnugor elmélet vagy más elméletek pro- és kontra kérdésben állást foglalni, de elvárja a tudományos módszert, majd nem telik el negyed év, és mégis állást foglal, de nem jelenik meg a prekoncepció nélküliség követelménye, ami a tudományos módszer egyik szükséges feltétele lenne. Előbb tolnak egy a tudományos módszer követelményeinek maradéktalanul megfelelni nem tudó, nem akaró irányt, minthogy a legveszélyesebb áltudományos állításokat megcáfolnák. De az ideológiailag elfogult, és az áltudományos iránynak teret engedő tudományos közeg az egész tudomány becsületét kérdőjelezi meg. 

Nem csak akkor, amikor pl. a CDC, orvosi lapok, stb maradnak ki a családon belüli erőszak kérdésének kitárgyalásából. Nem csak akkor, amikor egy kedves ismerősöm, nevezzük Péternek, Németországban kutat, Magyarországon nem kap kutatói állást, sosem kapott. Pedig nemzetközi közegben válogathat is a jó lehetőségek között, csak itthon a tudományban is a sógorság, komaság, és az elvhűség számított, nem a tudományos munka minősége és a tudomány függetlensége.

És ezzel a hiteltelenséggel mond időnként önmagának is ellent a hazai tudományos elit, rombolva a tudomány hitelét. Nem kívánom az unalomig ismert szempontokat oldalakon át újra részletezni melegek, családon belüli erőszak és sok más kapcsán, de ennek a "ki az elnyomó" és ki az elnyomott kérdésnek egy másik aspektusára szeretném felhívni a figyelmet. 

És nem arra, hogy a Pride-t megzavarni, pont ugyanaz a bűn, mint egy kormánypárti gyűlést megzavarni. És pont ugyanannyira van joga a másik oldalnak a zavaró, megalázó, stb. véleményhez. Nem. Én csak pár füves cigire, pár ártatlan gyerekre, és az ő életüket tönkretevő rendszerre, szankciókra térnék ki. 

A miért pont ezek legálisak, azok meg nem, miért pont ezeket nem szorítjuk vissza, azokat meg igen kérdéskör rendszeresen jön elő a füvezés kapcsán. A dohányzást is visszaszorítjuk. Mert a füstöt más is szívja. Ha akarja, ha nem. Mert a hasonló füstölés a közösségben közös rituálé. Aki kimarad, az kirekesztődhet. Sok más ilyen hasonló hátrány van. És amikor egy diákkal szemben jön ez a nyomás, őt szoktatja rá a kényszer olyanra, ami neki is árthat, másnak is árthat, az pont így egy gyerek életét teszi tönkre, ha hallgat a nyomásra. A hasonló rituálék, a velük feltételes reflex szerűen összekapcsolódó egyéb hatások addiktívek, és kimondottan károsak hosszú távon.

Ha valamilyen drogot liberalizálni kell, akkor olyan drogot kellene liberalizálni, amit döntően a hasonló járulékos károk nélkül fogyasztanak. A cigit és a füves cigit és a más hasonló füstölést viszont kerülni kell. Ja, és még egy apróság: A PC barátai kedvéért egy kis járulékos probléma: A füstölés, a füsttel megtelt helységek azok számára komoly triggerek, akik valamelyik szerettüket a passzív dohányzás miatt kialakuló tüdőrákban vesztették el. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7914041500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.07. 07:11:34

Vassfügöny ereszkedett Európára. Mint 1946-ban, de ez egy másik vasfügöny.

Fal ereszkedett Európára, mely húzódik az Odera Balti-tengeri torkolatától Triesztig, az Erkölcs Vasfüggönye ez a hatalmas fal. E vonaltól keletre vannak Közép- és Kelet-Európa államainak összes fővárosai — többek közt Varsó, Berlin, Prága, Budapest, Belgrád, Bukarest és Szófia- ahol a brüsszeli befolyás csekély, ezek a nemzetek még szabadon dönthetnek sorsukról. Míg a vonaltól nyugatra perverz, liberális, emberellenes körök zsarnokoskodnak az embereken, filantlopós gazemberek és globálkulákok szipolyoznak. Majdnem minden esetben itt szakértői bankárkormányok vagy az oligarchák pártjai uralkodnak. Nyugaton immár sehol sincs igazi demokrácia. S most ezek az erők arra törekszenek, hogy megszerezzék a totális ellenőrzést az egész kontinens felett. De nem fog menni, mert a büszke keleti népek élet-halál harcot folytatnak a nyugati agresszió ellen.

A függönytől nyugatra a homokos perverzió hívei tapsvihar körében vonulnak, míg keletre csak kis csoportokban, félve a népharagtól.

Cycmen 2018.07.07. 09:37:18

"Tudjuk, ha nyár, akkor Pride, "

Hát nekem kurvára mást jelent a nyár! Meddig baszogatja amúgy az aberrált kisebbség még aberráltabb és még kisebb része ezzel a bohócműsorral egybekötött provokációval a nagytöbbséget? Gondolom megint lesz valamilyen hányingert keltő aljas provokáció a vallással kapcsolatban is, hogy a reakciók után lehessen homofóbozni.
süti beállítások módosítása