... mert választani kell

Viták amik elől Puzsér elszalad V: Eleve elvesztett választás

2018/10/23. - írta: Válasszunk

Puzsér Róbert eddig javarészt médiaszereplő volt, magyarul celeb. Most főpolgármester-jelölt, politikus-celeb. Nem adja alább, neki olyan pozíció kell, amire sokan odafigyelnek. És a jelölti helyzet pontosan ez a pozíció, nem arról van szó, hogy ő főpolgármester akarna lenni. Akkor ugyanis nem egypontos programja lenne, pláne nem az a sétálható város, amibe eddig másnak is inkább belebukni sikerült, és ami nem is az ő szakterülete. Ezt bejelenteni is autóval érkezett, s saját autóval, számára a város a saját autónál gyorsabban haladó taxival sem volt épp átjárható. Az imázshoz tartozó fröccs pedig inkább taxi kompatibilis lenne.

Ezt a projektet eddig szakértelemmel, kampánnyal sem lehetett eladni. Puzsér viszont jelezte, nem is nagyon akar kampányolni. S, ha most a téma hangos felvetése után többen is beszélnek a sétálható Budapestről, annak a feltételeiről, esetleg más kérdésekkel, Puzsér témákkal is összekötjük, ez a választásra le fog ülni. Viszont a választásig minden egyes őrjöngése, témája, kinyilatkoztatása nem csak egy ilyen stílusú megosztó celebé lesz, hanem a független, és kellően megjegyezhető főpolgármester-jelölté.

Olyan helyzetet teremt, amiben ez megjelenik, és akár az ellenzéki jelöltek között viszonylag erős is lehet, de ami nem feltétlenül jelenti az alapot győzelemre, és ami mellett egy erősebb és jobb jelölt javára bármikor visszaléphet. És ez utóbbi lehetőség kapcsán már előre jelezte, ha ilyen helyzet jönne létre, hát vissza is lépne. De amíg esélytelen jelöltek és a káosz miatt a választásnak nincs tétje, Tarlós a biztos esélyes, addig neki tökéletes az erős kihívó pozíciója.

És tud ő elég megosztó lenni, hogy csekély legyen annak az esélye, hogy úgy legyen főpolgármester, hogy nincs mögötte egyetlen frakció sem, és olyan emberek ülnének a közgyűlésben, akik nem feltétlenül akarnak vele együttműködni. És, ha túl sok közvéleménykutatás jósolná meg neki a tehetetlen vergődést igénylő pozíciót, hagyhatja magát meggyőzni, visszaléphet, és példát mutathat az ellenzéknek. 

A gond csak az, ha jön egy meglepetés-győzelem, vagy éppen meggyőzik a siker lehetőségéről, elnyeri a pozíciót, és nem áll mellé a NER. Ha nem arról van szó, hogy Orbánnal egyeztetve akarná Vitézy kezére adni a várost, akkor kérdés, hogy mit tudna elérni? Hiszen sem a közgyűlésben, sem a kerületekkel való együttműködés kapcsán nem lenne meg az az érdekközösség, ami miatt mások támogatnák az ötleteit. És ott egészen más téren kellene tehetséget felmutatni, mint amilyen téren eddig Puzsér Róbertnek sikerült. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr414309475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása