... mert választani kell

Botrány tárazva...

2014/02/12. - írta: Válasszunk

A Simon ügy kapcsán elhangzó szövegek közül igen érdekes az ami arról beszél, be volt tárazva a botrány. Be volt? Be lehetett. Nem tudom, hogy kié a pénz. Azt is tudom, hogyha a pénz másé, azt sem mondaná meg az elkövető. Miért is mondaná meg? Ha nincs meg a forrás akkor a fő bűne a kamu vagyonnyilatkozat lesz. Esetleg az eltitkolt jövedelem, ha arra nem ad olyan magyarázatot ami azt a vádat elévülté teszi. Ha pedig az derülne ki, hogy valamelyik korábbi szocialista botrány bizalmat vesztett főszereplője mögé is beszállt, és akár Hagyó akár más ismert ember pénzét rejtegeti akkor a pénzmosásért is ülhet, nomeg bűnrészes lehet más ügyben is. Itt a bűnszervezet szó is előkerül.

Simon_Gábor_MSZP_I._Országos_Apparátusi_Értekezlet_2012-09-14.JPG
Simon Gábor: A kép forrása Végh Tibor / Wikipedia

Tudom: Az Index szerint a zsarolási potenciált azonnal kihasználta volna. De nem hiszem, hogy az Index újságírója akkor is ezt gondolná, ha abból indul ki, hogy a valóság kiteregetése súlyosabb vádak felé is megnyitja a terepet. És aki csak kicsit is hallott a szervezett bűnözés világáról az pontosan tudja: Nem éri meg köpni. Egy bukott politikus családjáról is van aki gondoskodna. Egy olyanéról aki köpött is, nem gondoskodnak a bűntársak. És ebben a helyzetben a legjobb amit tehet Simon Gábor és a párt, elmondani a nyilvánvaló igazságot: Gyakorlatilag nincs, és nem is nagyon lehet olyan érdemi tagsággal rendelkező párt amiben nincsenek bűnözők. Egyszerűen azért, mert egy párnak nincs meg az eszköztára a bűnözők kiszűréséhez. Nem rendelkeznek nyomozati jogkörökkel, és egy párt is emberekből áll. Ezek az emberek is hiszékenyek, a csaló pedig ért az emberek átveréséhez, a bizalom elnyeréséhez. Egy párt ahol sok emberben kell megbízni mindig is sebezhető lesz.

De akad olyan párt, ami minden ügyet eltusol némi hatalmi arroganciával. Ami a saját hibátlanságának látszatát a becsületnél fontosabbnak tartja és a bűnös és bűne ellen egyaránt kiáll. És akad olyan ahol a felelőst akkor is felelősségre vonják, ha ők vannak kormányon és akkor is, ha az ellenfelük. Lehet választani. Tudom, ha így közelítjük meg a kérdést, akkor ez még nem is akkora csapás az MSZPre. Elég csapás nekik a saját jól megérdemelt hiteltelenségük. No meg persze az ahogy az egész ügyet kezelik. Mert lássuk be, ez utóbbi az igazán ciki. Betárazott botrányról beszélni arról szól, hogy nem azt sajnálják, hogy Simon Gábor elkövette a bűnt, hanem azt, hogy ez kiderült és a párt számára rosszkor derült ki. Persze nehéz egyensúlyozni az európai értékek (ártatlanság vélelme) és a politikai felelősségre vonás igénye között, azt még értem. Ez biztos sokba kerül a párnak. Csakhogy azt nem látom, hogy ennek kapcsán a "nem mi voltunk" irányon kívül az MSZP érdemben hozzá szólna az ügyhöz. Bocsi fiúk, itt nem csak a ti szavazóbázisotokban esett kár.

Emlékszem persze arra is, hogy amikor a pap akihez Orbán Viktor is járt állítólag MSZPs nyugdíjastól tagadta meg a gyónást hamar jött a vád: Az egész ügy provokáció. Direkt azért ment oda a nyugdíjas. Direkt ezért lett ott tanú. Csak az ilyen direkt ezért lett, direkt ezért kerestek ott valamit, és hasonló mellébeszélés egyetlen okból sántít: Arra utal, hogy nem egyszeri, mindenki számára észrevehetetlen tévedésről van szó. Ahhoz, hogy egy papról az MSZP megtudja, hogy nem gyóntat MSZPst ennek rendszeresnek kell lennie. Rendszeresnek, amit több forrás megerősít, és ezek után a kötelesség ilyen fokú megsértését már fel is lehet venni.

Ahogy a parkolóőrök csalása kapcsán sem csak a rejtett kamera, az oknyomozó riporter, a direkt úgy intézett helyzet felel a problémáért. Hanem a probléma általános volta vezet el oda, hogy az adott ügyben az oknyomozó riporter biztosra ment. Őszintén szólva Simon Gábor esete kapcsán sem kellett nagyon messzire menni. A botrány jelentős része elég jól megjósolható volt. És a megjósolhatóságnak köze van bizony a kerületben történtekhez, és Simon Gábor és a bank kapcsolatához. Felejtsük el egy kicsi az ottani korrupciós vádakat, közel sem biztos, hogy akkor volt korrupció. De az biztos, hogy a bank nem kis üzletet kötött és ennek kapcsán sokat tárgyalt Simon Gábor úrral.

Az Index erről ezt írja: "Az Index úgy tudja, Simon ugyananabban az osztrák bankban nyitott például számlát, amely a kerület egyik vitatott, milliárdos kötvénykibocsátását finanszírozta."

Őszintén szólva megértem azt akik ennek a kapcsán kapásból azt mondják, biztos korrupcióról van szó. Csakhogy az összefüggés máshogy is lehet ám. Induljunk ki egy egyszerű, életszerű forgatókönyvből. Persze ez is éppen úgy találgatás (és ezzel fikció), mint bármelyik másik eddig elhangzott elmélet, de nem csak sugalmaz összefüggéseket, hanem rá is mutat pár dologra.

Ebben az időszakban sorban derültek ki az MSZPn belüli zűrös ügyek. Volt aki a pártot lopta meg, más közpénzekhez fért hozzá, de megannyi politikus lebukott. Az Index is jelezte, hogy ekkor jó oka volt sokaknak külföldre menteni a pénzt. Az eltűnt pénz jelentős része nincs meg, a vagyon strómanok nevén lehet befektetve. Aki ezt vállalta, az akár %-ot, akár politikai támogatást vagy más előnyöket is kaphatott ezért a szolgáltatásért. Simon Gábor pedig ideális helyzetben volt, hiszen az éppen aktuális alku, a róla kialakuló benyomás alapján a bank vezetésére kedvező benyomást tesz. Ha pedig így megy intézkedni, akkor enyhébb az ellenőrzés a számla megnyitásánál. Az összefüggés a kötvénykibocsájtás és a számlanyitás között, nem csak a korrupció esetén működik, hanem ebben az esetben is. Méghozzá ideális strómant faragva Simon Gáborból. 

Innen akár híreket, akár facebookot túrva, emberek környezetében beszélgetve meg lehet keresni a potenciális strómanok listáját. És itt Simon Gábor felesége könnyen ad ki információt. Elegendő azt mondani, csak őt találtad meg, a pénzét nem, de X úr ügyben keresed az ilyen számla miatt. De sok más ember környezete is sebezhető a social engineeringre. Hamar megvannak a gyanúsítottak. Ez pedig remek lehetőség. 

Innen pedig könnyű olyan embert találni, aki egy kis odafigyeléssel "véletlenül" megtalálja a kidobott bankszámla kivonatot. Nagyon nehéz azt mondani, hogy ez ilyenkor is banktitok, levéltitok, stb. Gondoljuk csak ez: az adott embernél van iratmegsemmisítő, mégis úgy dobta el, hogy bárki megtalálhassa. Közszereplő, neki a sajtó fokozott figyelmét tűrnie kell. Igen nehéz egy kidobott és lefotózott levél kapcsán hatalmas igazságtalanságról beszélni.

Pár lefotózott bankszámla, néhány más forrás, a cikk pedig már be van tárazva élesítésre készen. Ha kiderül, hogy mégis törvényes az ügy, akkor sem bukik az újság. Akkor is irányítja a figyelmet. Ha törvénytelen, hát duplán jó. De folytassuk a történetet. Az újságírói munka kapcsán forrást is fel kell kutatni. A források felkutatása kapcsán az osztrák hatóságok, a bank is kap telefonhívást, és kiderül számukra, hogy valami nem stimmel. Hivatalból értesítik a magyar hatóságokat...Az ügyészség joggal mondja, az osztrákok szólnak, és ők nem köptek a jobboldali lapnak.

Így a nagyságrend is stimmel. A történet kapcsán nem tudjuk meg, honnan van a pénz. Lehet akár Simon Gábor vagy a párt pénze, származhat bármely ügyből. De azt tudjuk, hogy mely pénzek nyomát keresve lehet eljutni a gyanúig, annak beigazolásáig, a bomba robbanásáig. Persze sok más úton is el lehet jutni ide, beszélhetett direkt is az asszony, sok más embernek lehetett érdeke. De furcsa lenne azt mondani: A meglévő ügyek megkapargatása, a kapcsolati hálókat tanulmányozva folytatott stróman keresés ne működhetne. 

Aminek az ügyészség nem tud utána nézni, mert nincs elég nyom, nincs elég erős gyanú a mentelmi jog felfüggesztéséhez azt a sajtó, a magánnyomozók megoldhatják. És nem véletlenül időzítik ezt választási évre.

Ha ez korrupciós pénz lett volna, a bank nem valószínű, hogy szívesen vette volna ha az a pénz így számlára kerül, mert ez ellenük is gyanút alapoz meg. Ellenben nagyon könnyű lett volna a korrupciós összegeket egy "paklira való" Visa Prepaid kártyán odaadni. Azon ami ajándékozásra is jó. Az azon szereplő név jó kérdés, de "nem a politikus nyitott ott számlát". De akad más olyan banki termék is ami nem köthető névhez. Ha a bank korrupcióban gondolkodik könnyen elrejti a nyomát. Ha viszont a párttársai szerint nem túl okos képviselő más pénzt visz külföldre...

komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr725807407

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.13. 10:26:07

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kámasuka 2014.02.12. 20:03:06

'És ebben a helyzetben a legjobb amit tehet Simon Gábor és a párt, elmondani a nyilvánvaló igazságot: Gyakorlatilag nincs, és nem is nagyon lehet olyan érdemi tagsággal rendelkező párt amiben nincsenek bűnözők.'

Ez a legjobb amit tehetnek, ősi komcsi szokás szerint beleszanganak a ventillátorba, hátha senki se veszi észre ki szangott.

És ez erre elég: Pártok állása.Ipsos.
Fidesz-KDNP: 53%
Összefosás: 33%
Jobbik: 13%
LMP: 2%
Egyéb 1%

különvélemény 2014.02.12. 20:06:19

Nem vagy túl tájékozott.
A bank jelentette az ügyet, mert egyéb ügyben eljárás indult a csákó ellen és az eu-s előírások szerint a banknak vizsgálni kellett volna a pénzt, csak elfelejtették, de eszükbe jutott a hír hallatán.

2014.02.12. 20:13:32

Miket hordasz itt összevissza?
Politikusunk megbukott egy rejtett vagyonnal és kész.
Kíváncsi leszek a végkifejletre, de elvileg nincs hova futnia......

Szúnyog 2014.02.12. 20:30:07

Oknyomozó mosdatás. :) Ennyit írni dolgozni... Tényleg azt hiszed, ennek bármi hatása is van? Vagy a finanszírozóid hiszik ezt?
Röhej.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.02.12. 20:34:24

@Szúnyog: Miért lenne ez mosdatás? Az eltitkolt vagyon az apró dolog, a pénzmosás, a bűnszervezet a nagyobb bűn.

@különvélemény: A ki tájékozott vagy ki nem kérdésben: Jelenleg minden forrás mást mond arról ki és hogyan indította el. Az Index pl. több különböző álláspontot összeszedett.

Ráadásul az eljárás Magyarországon csak később indult, Ausztriában pedig ilyen nem indul magától. De az újságírói és az állampolgári kérdés is, ha az bűncselekmény gyanújára utal elég a hivatalból elindított eljáráshoz.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.02.12. 20:38:44

Igaza van az LMP-nek azonnali vagyonosodási vizsgálatot minden képviselőnek.

Pártkatonaként a köz pénzéből lettek dúsgazdagok!

Ezt persze nem merik megszavazni!

Kámasuka 2014.02.12. 20:39:57

@Válasszunk: 'Miért lenne ez mosdatás? Az eltitkolt vagyon az apró dolog, a pénzmosás, a bűnszervezet a nagyobb bűn.'

Adócsalás kimaradt. Ez meg a vagyonnyilatkozat sértés megtörtént. Ha volt más az a választás előtt már nem derül ki úgyse, hisz bírósági ügy.

Ad Dio 2014.02.12. 20:41:52

Jelenleg 320-350 milliónál tartunk a lakásokkal együtt. Ez nem egy eltitkolt vagyon. Ennek vagyonnak valahonnan keletkeznie kellett. Ha nem tudja megmondani, akkor lopott pénz.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2014.02.12. 20:42:17

Honnan van a zsé? Ez a lényegi kérdés.

Ad Dio 2014.02.12. 20:43:39

@Ad Dio:

Ez nem egy eltitkolt vagyon = nem egy szimpla erszény dugipénzzel, ami abból jött össze, hogy minden harmadik vevőnek nem adott nyugtát a fagyisbódénál.

kovi1970 (törölt) 2014.02.12. 20:49:02

@Pintér milliárdjai honnan vannak, fidesz maffiózók:
Te tényleg elhiszed, hogy lenne eredménye egy vagyonosodási vizsgálatnak?
Holló a hollónak nem vájja ki a szemét!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.02.12. 20:49:50

@Kámasuka: Az adócsalást, amíg nem tudjuk a pénz eredetét, stb. nem tudjuk bizonyítani. Megjegyzem: Az adócsalás is sokkal kisebb ügy, mintha valamelyik ismert, nagyobb MSZP közeli ügyben bűnrészes és azt rejtegeti.

Pontosan az a baj az ilyen ügyben, hogy a pénz eredetét nem lehet tudni.

Amúgy nézd meg a kis korrupciósuli c. bejegyzést itt a blogon, látni fogod azt, hogy aki korrupcióból akar eltenni pénzt annak ezer jobb megoldása van.

Ha nem vagyunk nagyon álságosak akkor tudjuk, adott létszám felett minden közösségben lesz bűnöző. Pártban, munkahelyen, focicsapat szurkolói között, bárhol.

A fontos inkább az, hogy elvben az oknyomozó újságírás le is buktathatja a bűnözőket.

Kámasuka 2014.02.12. 20:57:13

@Válasszunk: 'Az adócsalást, amíg nem tudjuk a pénz eredetét, stb. nem tudjuk bizonyítani.'

Az ügyészség nyilatkozott - az Apeh nem tud róla hogy adózótt volna utána. Ez adócsalás, Simonnak kell védekeznie innentől.

'Megjegyzem: Az adócsalás is sokkal kisebb ügy, mintha valamelyik ismert, nagyobb MSZP közeli ügyben bűnrészes és azt rejtegeti.'

- Na végre ez igaz. Nem tudtam hogy arra füzöd fel a mondanivalódat hogy milyen jó hogy Simon nem anyagyilkos terrorista.

'Ha nem vagyunk nagyon álságosak akkor tudjuk, adott létszám felett minden közösségben lesz bűnöző. Pártban, munkahelyen, focicsapat szurkolói között, bárhol.'

Miiiivan? Te most a korrupcióról írsz vagy a Simon botrányról?

lobaszopiatej 2014.02.12. 20:59:35

Kíváncsi vagyok, megtörtént volna-e az összeborulás ezek után is.

OkoskaTo:rp 2014.02.12. 21:08:09

@MikeBoy: Dehogynincs. Épp a Fidesz hozott olyan törvényt, hogy mindenféle adó fizetése nélkül hazahozhatja az egészet, és ez már a törvény erejénél fogva legálisnak számít, a forrását senki sem vizsgálhatja. Nyilván magukra és üzlettársaikra gondoltak a narancsos honatyák, most Simon örülhet.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.02.12. 21:10:50

@Kámasuka: Ha tényleg végigolvastad volna amihez hozzászólsz, láthatnád, hogy a betárazott politikai botrány jelenségére, mint tendenciára hívom fel a figyelmet a Simon ügy kapcsán.

De te csak arra reagálsz, hogy szerinted, ha valaki szerint nem az övé a pénz az biztos mosdatja. Nem volt értő olvasás, végig gondolás, csak azonnal beálltál a pártod mellé. Ez szíved joga, csak éppen az általad kedvelt politikai erő hitelét rombolja, ha ezt látjuk.

Amire nincs bizonyíték, arról kijelentő módban nem egészséges írni, mert per lesz belőle.

De mint mondtam, hogyha a pénz nem a Simoné akkor ő ezerszer inkább elismer adócsalástól kezdve, mindent... Mint azt, hogy a pénz egy nagyobb MSZPs botrányból származik és ő csak kimentette. Mert, ha a pénz kimentésén fogják meg az sokkal nagyobb bűncselekmény...

Csak ez a pénz akkor keletkezett amikor sok MSZP körüli bűncselekményből származó pénzt kellett külföldre menteni, pár szívességért cserébe. Azaz bőven megvan az esély rá, hogy a Simon ügy súlyosabb bűncselekmény mint amit látunk...

De hasonló botrányok minden politikai oldalon vannak, voltak, lesznek.

Kámasuka 2014.02.12. 21:16:26

@OkoskaTo:rp: 'Dehogynincs. Épp a Fidesz hozott olyan törvényt, hogy mindenféle adó fizetése nélkül hazahozhatja az egészet'

-
állampapírt kell venni és min. 5 évig abban tartani

2014.02.12. 21:31:09

@Válasszunk:

"Azaz bőven megvan az esély rá, hogy a Simon ügy súlyosabb bűncselekmény mint amit látunk..."

Ne fogalmazd már meg ilyen naivan.
Alig van rá esély, hogy ez a pénz nem sikkasztásból, korrupcióból vagy hűtlen kezelésből származik.

"De mint mondtam, hogyha a pénz nem a Simoné..."

Ennek a felvetésnek nincs értelme.
Az a pénz az övé.
Jogilag is és ő maga sem vitatta.
Most éppen azt próbálod feszegetni, hogy Simon (életszerűtlen módon) elhelyezte más pénzét a saját bankszámláján külföldön és aztán lebukott, majd ennek folyományaként megbukott mint politikus, stb.
De ha már így alakult most már van 200 millió Ft-ja!? :))

nincs_nick 2014.02.12. 21:31:38

@kovi1970: Valószínűleg lenne eredménye, ugyanis még 2009-ben a fidesz és az mszp közfelkiáltással szavazta meg, hogy politikusoknál és rokonaiknál nem lehessen ilyet csinálni....

nincs_nick 2014.02.12. 21:34:56

@Válasszunk: "De mint mondtam, hogyha a pénz nem a Simoné akkor ő ezerszer inkább elismer adócsalástól kezdve, mindent... Mint azt, hogy a pénz egy nagyobb MSZPs botrányból származik és ő csak kimentette. Mert, ha a pénz kimentésén fogják meg az sokkal nagyobb bűncselekmény..."

Pedig ez a magyarázat. Sima kimentett kampánypénz valszeg, amit itt parkoltattak a közelben, hogy könnyen lehessen mozgatni a választások során. Btw, a fidesz is kussol ám végig. Minden kérdeztek ők is a meghallgatás során csak azt nem hogy a) honnan van a pénz és b) mire kell.:D Komcsi komcsinak nem vájja ki a szemét. Érdekes az is, hogy egyik prominenens fideszes bólogató jános sem szajkózza ezt 24 órában mint egyébként szokták. Könnyen lehet ám, hogy ott is van sáros...

2014.02.12. 21:49:47

az adócsalás öt év alatt elévül, bűncselekményt meg csak akkor lehet bizonyítani, ha van károsult, a jobbos sakálmédia a fősakállal az élen korán örül, simon símán megúszhatja ezt az egészet

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.02.12. 22:18:22

@Kámasuka: Amúgy az adócsalás vádjára, stb. nagyon egyszerű válaszolni. Mondhatnám az 5 éves elévülési időt. Azaz ezt az ügyet az adott politikus egy elévült adócsalásra hivatkozva büntetlenül megúszhatja. Kb 0 az esélye, hogy el is ítéljék.

Ugye offshore cégek, vagyonkezelő nevén lévő vagyon, stb. legálisak. És pontosan tudjuk, hogy az önkormányzat környékén is ez ment. Akár legálisan, akár nem. Nem is adócsalás kategória. A vagyonnyilatkozat intézménye könnyen kijátszható... Ilyenre tervezték. Ez is volt a cél.

A pénzt pedig akkor mindenki strómannal vitette ki. Ne feledd: ha valakit megfognak, a saját nevén nem lehetett sok vagyon, de a strómanén igen. Bárki bevallhat utólag egy elévült adócsalást, és a pénz már "tiszta" is :)

Gyűrött Papír 2014.02.12. 22:19:42

Nem értem miről beszélünk!?
Az MSZP világosan kimondta, hogy mindannyiuknak van rejtegetni valója
"Egyrészt az MSZP-ben állítják, hogy amikor a Magyar Nemzet pedzegetni kezdte, hogy az egyik vezető szocialista politikusnak külföldön van eltitkolt vagyona, _sok mindenkire gondoltak_, de Simonra nem"
A sok mindenki is érdekelne engem, de nem csak erről az oldalról. A másikról is. Egy igaz szó nem hangzik el egyikük szájából sem. És nincs következménye.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.02.12. 22:25:15

Nem az vót, hogy aki időben hazahozza a titkolt pézit, annak még adózni se kő?

manager2008 2014.02.12. 23:02:49

Ugyan kérem. A polgár feltalált valamit (bejegyzett szabadalom a vitorlás kerékpár megvalósítására) és egy befektetőtől kapta a pénzt a kísérletek költségeire, tehát ez nem jövedelem. Van kérdés?

Ad Dio 2014.02.12. 23:41:28

@Kámasuka:

Az adócsalás biztosan megáll. Le is kell ülni majd. Kivéve persze, ha vádalku keretében esetleg Simon kipakol.

Ez az összeg bár nem eszetlenül nagy, ahhoz eléggé grandiózó, hogy ne lehessen egy sima nokiásdoboz-féle kenőpénz. Ez vagy egy nagyobb dobás kenópénze, vagy pártkassza. HA pártkassza, akkor azért elgondolkodtató, hogy érdemes-e ülni érte évekig. Ilyenkor egy jó vádalku...

Fene tudja. Mindenesetre nagyon beszédes ahogy hallgat ez a tag. És főleg hogy az új vagyonnyilatkozatába sem vette fel. Ez bizony jelzés arra, hogy nem az ő pénze.

Kámasuka 2014.02.12. 23:50:26

@Válasszunk: 'Amúgy az adócsalás vádjára, stb. nagyon egyszerű válaszolni. Mondhatnám az 5 éves elévülési időt. Azaz ezt az ügyet az adott politikus egy elévült adócsalásra hivatkozva büntetlenül megúszhatja. Kb 0 az esélye, hogy el is ítéljék.'

Nem is az elítélés a lényeg, ez politika. Qrva szép lesz ha a bcs-t elkövette, de a büntethetősége megszünt (igy precíz), akárcsak Feribohóc esetében.

Kámasuka 2014.02.12. 23:55:19

@Ad Dio: Nem, nem biztos itt semmi.

Egyébként ha megállna akkor is olyan csekély dolog az adócsalás hogy jobban megérné Simonnak hallgatni. Adócsalásért nem automatikusan jár szabveszt., főleg nem letöltendő.

A legjobb amit tehet hogy kussol, bárándyval meg kitökölik mit lehet ezzel csinálni.

Ő már most megszívta, nem kicsit, mert a karrierje jobban megszenvedi ezt mint az erkölcsei, azt gondolhatod.

HaCS 2014.02.13. 01:01:23

@Kámasuka:

Lehet, hogy félreértettelek?

Márminthogy ő szívta meg???
Szeretném azért ebben az életben egyszer én is így megszívni!
Rongyos 250 gurigáért, akár holnap sutba dobom az egész eddigi karrierem!

braue 2014.02.13. 04:17:25

@h.kovacs:Ötvenmiller felett nyolc év az elévülés. Hazahozni meg akkor lehet büntelenül, kis adó megfizetésével, mielőtt kiderül.

Szar ügy, ha reménykedtél is, hogy most is megússza egy elvtársad.:))

Hogy miért nem azt mondjátok, aki lopott arra rohadjon rá a műanyag lakat, azt a fene se érti. Tőled is lopott te ostoba proli!

braue 2014.02.13. 04:19:25

@HaCS: Akár nyolc évet is kaphat. És szerintem ráverik, amit csak lehet. És sokat lehet. Azt is szeretnéd?

Fulek 2014.02.13. 06:07:38

mno.hu/belfold/blogon-hergelt-a-balliberalis-lista-106-helyezettje-1210652/

Firk 2014.02.13. 06:19:22

Orbán Viktor református! Mi nem szoktunk gyónni - közel 500 éve nem - bár lehet, hogy a szocialista reformátusoknál az másként van. Mint a szocialista katolikusoknál, azok me g többször bérmálkoznak...

jogalany 2014.02.13. 06:40:19

@braue:
Nem akkor mikor kiderül, hanem mikor elindul a büntető eljárás, ami míg képviselő nem indítható.

jogalany 2014.02.13. 06:42:02

@Firk:
Most református. De úgy mutatták be a kneszetben: "a mi fiúnk".

Fulek 2014.02.13. 07:11:24

@Firk: A baloldali "katolikus" Gyurcsány többször is bérmálkozott, vagy elfelejtettétek, ő egy csodalény..., egyszer azt mondta, pap akart leni, máshol meg azt hogy nem hisz Istenben, a kis képmutató

@jogalany: Enyhe antiszemita jellege volt ennek a hozzászólásodnak...

yotta 2014.02.13. 07:11:31

Van itten három információ még, ami talán tágíthatja az elvtársak nézőpontját:
1) Simon valahol elengedte azt a mondatot, hogy: "az én részemmel el tudok számolni".

(Ezt még a balhé elején válaszolta riporteri kérdésre) Az "én részemmel...", mintha üzenne valakinek a csávó...

2) Az új vagyonbevalláskor azt mondja: nincs olyan rubrika, ahová ezt a pénzt beírja.
Egyértelmű üzenet! Létezik ma magyarul értő 26 IQ felett, aki beveszi, hogy nem tudja Simon mit jelent a megtakarítás?

3) Kósa egy nyilatkozatában azt mondja valahol, hogy ő egészen biztosan tudja attól, aki tudja,(valahogy így hangzott el) hogy semmi köze az ügyhöz az elvált feleségnek.

Mészáros Laci 2014.02.13. 07:29:19

Nem kell túl sokat látni bele, Simon nem egy agysebész...

nu pagagyí 2014.02.13. 08:46:25

Van egy pár vérfagyasztó dolog ebben a történetben.

- Egyes politikusok pofátlan, szemünk előtt lezajló vagyonosodása fel sem tűnik a társadalomnak. Lásd Pintér, Rogán, Lázár, Szíjjártó, Orbán család, Papcsák. Közös jellemzőjük, hogy zárt maffiaszerű csoportot alkotnak.

- Ha mégis feltűnne valakinek kiváló érzékük a meggazdagodáshoz, az jobb ha hallgat, mert rövid úton tönkre teszik.

- Ha "ügy" van, az mindig választások környékén pattan ki. Már jó ideje nem újságírók oknyomozó munkája tárja fel az ügyeket, hanem a "független" állami szervek (ügyészség, rendőrség) szivárogtatják ki a dolgot. Nyugodtan lehet mondani, a Fidesz érdekében asszisztálnak a választások befolyásolásához.

Kicsit nevetséges, hogy milliárdos lenyúlások árnyékában egy ilyen pitiánernek mondható dologgal etetik meg a közvéleményt, mint Simoné, de mondhatnám az előző választásokhoz időzített Zuschlag ügyet is.

Nekem sem tetszik természetesen, ha egy politikusnak tisztázatlanok a vagyoni körülményei, legyen bármilyen oldali, de nem vagyok elégedett, hogy a tengerből egy vízcsöppre akarják ráfogni a cunamit. Leginkább persze az nem tetszik, hogy a népnek ez elégnek tűnik.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.13. 09:13:48

Amennyiben az ügyészség tényleg fél éve nyomoz már akkor be kellett, hogy legyen tárazva, hiszen pont a kampány hivatalos kezdetére "derült ki"...

sas70 2014.02.13. 09:30:19

Attól, hogy a szar tetejére szórunk egy kis homokot, attól a szar még ott van. Most az egyik kupacról elvitte a szél, de nyilván van még jó pár kupac, amiről nem. A magyar klientúra rendszer ideális melegágya a korrupciónak. Elég csak a közbeszerzéseket megnézni, hogy, hogyan és milyen döntések születnek. Mesés meggazdagodások, cégek, emberek katapult szerű felemelkedése, milliárdos vagyonok képződése zajlik és mindez általában a politikai kapcsolatokon keresztül. Hosszasan lehetne a cégeket, embereket sorolni és amikor ilyen ügyek felbukkannak azok általában még a jéghegy csúcsát jelentik, vagy azt sem.
Kinek az érdeke, hogy ezek az ügyek előkerüljenek vagy rejtve maradjanak?
Kik azok akik tehetnének ellene, mondjuk kétharmados népi felhatalmazással? És miért nem tették meg, négy év alatt? Miért nem tették meg a korábbi 8 év alatt?
Miért nem történt meg, az elmúlt 24 év alatt?
A politikusok erre kaptak felhatalmazást?

sas70 2014.02.13. 09:32:26

@doggfather: Hogy nyomozott az ügyészség, a mentelmi jog felfüggesztése nélkül? És ki ellen?

Kámasuka 2014.02.13. 10:01:23

@nu pagagyí: 'Egyes politikusok pofátlan, szemünk előtt lezajló vagyonosodása fel sem tűnik a társadalomnak. Lásd Pintér, Rogán, Lázár, Szíjjártó, Orbán család, Papcsák. Közös jellemzőjük, hogy zárt maffiaszerű csoportot alkotnak.'

Ezek szerint te is annyit derítettél ki mint a teljes ballib sajtó. Kösz a doksikat, linkekkel, eljárásokkal.

Kámasuka 2014.02.13. 10:02:17

@sas70: ismeretlen tettes ellen. most is ismeretlen tettes ellen nyomoznak

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.13. 10:13:47

@sas70: ez is egy jó kérdés, de nem lesz rá válasz valószínűleg sose...

sas70 2014.02.13. 11:27:47

@Kámasuka: Akkor az nem is Simon bankszámlája hanem ismeretlen tettesé? Mit tett az ismeretlen tettes, hogy nyomozni kelljen? Hogy találták meg a pénzt? Honnan van a pénz és kié? 2007-8 óta miért most derült ki? Kinek az érdeke?
Nagyon zavaros ez!

Kámasuka 2014.02.13. 11:30:24

@sas70: gondolj bele. az nem bcs hogy van bankszámlája. A pénz eredetéről semmit sem tudni, így azt sem lehet tudni ki az adócsaló. Ez a rutin, egyelőre gondolom Simon nem gyanúsított hanem tanú az ügyben. De lehet még belőle...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.02.13. 11:41:35

@Kámasuka: "A pénz eredetéről semmit sem tudni"

Azért a banki tranzakciók csak naplózva vannak. Seperc alatt megvan, honnan jött a pénz. Azért nem lehet "tudni" nehogy más is belekeverjen, és dominószerűen boruljon az egész mafiózó banda.

arckönyv 2014.02.13. 11:56:01

ezt most komolyan kérdezem, ez kinek botrány? aki nem tudta, hogy a politikusok milyen emberek? mert a botrány akkor az, hogy valaki ilyen hülye. a mai mezőnyben én ezt már nem nevezném botránynak. az összeg is pitlák, le is mondott... le kell csukni és kész.
süti beállítások módosítása