... mert választani kell

Politikus: Mennyit ér a becsületed?

2014/06/20. - írta: Válasszunk

Kunhalmi Ágnes nem tartja magát becstelen embernek, és úgy gondolja: Majd a választók megítélik mindezt. Őszintén szólva kíváncsi lennék pár dologban a véleményére. Mert amikor kis hazánkban sokan párszáz forint haszonért jegyvásárlás helyett lefizetik a buszsofőrt, diákigazolványt hamisítani akár emberi vonásnak számít. De aki párezer forint haszonért sutba dobta a törvényességet, akkor a szolgáltatóval, utastársaival szemben a becsületét, annak miért kellene elhinnünk, hogy becsületes? Azért, mert most elmondta? Ha nem mondta volna el, akkor megírta volna a Magyar Nemzet. Ez csak megelőző tűzoltás volt. 

A bizalmi vagyonkezelés, az offshore cégek korában a vagyonnyilatkozat, az üvegzseb és megannyi más alkalmatlan a politikusok elszámoltatására. Sok más trükk is van. A kérdés az, hogy kiben bízunk. Kunhalmi Ágnes pedig ahogy akkor a saját anyagi érdekét, a "kellett a pénz" gondolatát helyezte megannyi más szempont, köztük a törvényesség fölé, most a saját politikai ambíciót helyezte a társai érdeke fölé. Miért kellene elhinnünk azt, hogy később a saját aktuális érdekét nem fogja a választók érdeke, a törvényesség vagy más fontos szempont fölé helyezni?

Lehet szeretni vagy nem szeretni az MSZP-t. De legyen szó MSZP-ről, Jobbikról, FIDESZ-ről, KDNP-ről, LMP-ről, mindegyik párt elég nagy ahhoz, hogy sokféle ember legyen benne. Jó ember is akibe bízhatunk, és aki kiérdemelhet a szavazatunkat, még akkor is, ha nem mindenben értünk vele egyet... És mocsok is, aki leginkább protest szavazatot motivál, és az ellenfelet erősíti. Ezek között bűnözőktől kezdve, sok más rossz tulajdonsággal rendelkező ember van.

És tudom azt, sok embernek van rossz oldala. Ha egy-egy ötletemre egy-egy haver azt mondja: Miért nem leszel politikus, miért nem csinálsz pártot, miért nem képviseled mindezt... Akkor azt mondom, mert nekem is megvan az árnyoldalam. És ha ezzel kötöm össze a fontos ötleteket, a fontos értékeket, akkor azokat lehúzom, és mindenkinek ártok aki ezekhez kötődik. És nem kockáztatom azt ami fontos. 

Kunhalmi Ágnes-nek ez eszébe sem jut. Gondolom kell a pénz a politikából, kell a politikai befolyás és minden olyan előny ami ezzel jár. És az, hogy hány őszinte, de kicsit naiv idealista jobbító szándékát nullázza le a választásnál a nem ideális jelölt... Nos az mindegy. Kell a pénz ugye. A szavazók meg vagy megeszi, vagy nem. Az MSZP szavazókról pedig lehet úgy tartani, nekik nem baj az, ha egy politikus párezer forintért eladta a becsületét.

Kunhalmi Ágnes nem tartja magát becstelen embernek. Nézzük meg az életrajzát a Wikipedia-n:

2003-2004-ben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnál a Politikai Államtitkárságon az Eurofalu programban vett részt. 2004-2006-ban a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott, a Miniszterelnöki Kabinetiroda Társadalompolitikai Főosztályán volt titkárságvezető.

Ezek már felelős, közpénzből fizetett, bizalmi állások. És az említett netto fizetés mellett is jártak juttatások. És ekkor nem sok végzettsége volt. De a közösség megbízott benne. És ezt a bizalmat is elárulta a büntetőügy kapcsán. Ugye értjük miért gond ez? És a bizalom elárulása miért lenne becsületbeli kérdés. 

Mégsem tartja becstelenségnek azt, hogy mondjuk 2006ban "elfelejtette" a választás előtt is elmondani a választóinak, jelölőinek, hogy ő nem is olyan régen politikusként botlott ilyesmiben. Bűncselekményt követett el. Mert a választót át lehet verni. Nem tartotta becstelenségnek azt, hogy 2010 óta egy párt elnökségi tagja. Mégsem szólt senkinek aki bízott benne, hogy hoppá ő már elkövetett ezt-azt. Hogy erről a választóknak is kell tudni. De azoknak a politikusoknak, párttársainak akik vele bukhatnak. Nem tartja becstelenségnek, hogy 2014ben sem szólt erről. Átverte a párt szavazóit.

Akkor tegyük fel a kérdést: Mi az amit már Kunhalmi Ágnes is becstelenségnek tartana? 

Lehet olyan embernek nézni a szavazókat, akiket ez nem zavar. Nincsenek elvárásaik. Akiknek azt lehet mondani: Kellett a pénz, hát loptam, csaltam, hazudtam. Kell a politikai befolyás, a pénz, hát nem érdekel kinek a munkáját veszélyeztetem. Mert az MSZP szavazó bizonyára az a fajta ember, akit ilyen apróságok nem zavarnak. A választás szabadsága felelősség is. Mi felelünk azért, mihez kezdenek a politikusok a tőlünk kapott felhatalmazással.

A politikában bármi fontos érték képviseletét el lehet érni cím és titulus nélkül, a háttérből tanácsot adva ami fontos. A lobbisták múltjára kutya sem kíváncsi. Kunhalmi Ágnes sem érezheti magát pótolhatatlannak. A cím viszont jól jöhet a pénzhez. Jól jöhet akár ahhoz, hogy valaki mentelmi joggal járó pozícióra jelöltethesse magát. A cím jól jöhet akkor, ha a befolyását árulná valaki. Ahhoz, hogy a tudásával, ötleteivel segítse a pártot nem kell cím.

Még csak párttagnak sem kell lenni. Még csak a párt szimpatizánsának sem kell lenni. Az ember akár egy antipatikus pártnak is el tudja mondani, hogy válhatnának szimpatikussá, mi lenne a jó ötlet. Ahhoz, hogy hasznos legyél nem kell indulni. Indulni akkor kell, ha valaki a politikából akar élni. Mert kell a pénz. Vagy akkor, ha az ő múltja tisztább, mint a többieké, jobban képzett,látványosan alkalmasabb. 

Nincs hibátlan ember. Nincs olyan akinek ne lehetne foltot találni a múltján. De csak az érdemli meg a bizalmat, aki mellé tudja tenni: Ezt adom azért, mert elviseled a hibáimat. Minden szavazónak oda lehet adni az értéket, az értékes szakmai programot. És Kunhalmi Ágnes csak arról beszél, hogy akarnak ők kormányváltást, hogy akarnak hatalomba kerülni. Gondolom kell a hatalom, kell a pénz. És bár fizetjük azért, hogy a törvényhozó hatalom részeként képviseljen minket, nem látunk tőle törvény javaslatot, olyan koncepciót amit esetleg kormányra jutva is képviselne. A támadás, a kritika mellett valós, választható és felmérhető alternatívát is kellene nyújtani.  

Ha párezer forintért átverte az állampolgárokat az okirathamisítási ügyében. Nem az a nagy baj, hogy ennyiért elkövetett valamit. Más meg ész nélkül warezol munkára is. Megint másnak más stiklijei vannak. Az a baj, hogy egy ilyen után szemébe néz a választónak, a riporternek és kijelenti ő nem becstelen ember. Pedig azóta, minden választáson elfelejtette elmondani azt, hogy ő már így megégette magát. A felelős minisztérium dolgozójaként, már politikában aktív emberként. Nem azt, hogy mivel igyekszik ezt jóvátenni. Nem azt, hogy bocsánatot kér a választóitól, hogy ezt nem a választás előtt tudták meg és átverte őket. 

Ha pár százezer forintos jövedelmet vesz úgy fel, hogy a munkájának alig van látszatja. Akkor bízzunk rá milliárdokat? Akkora kísértésnél, ha már mindig kell a pénz, miért viselkedne máshogy? Mennyire mocskolja be az adott pártot az, hogy az MSZP az a párt ahol ez belefér?

Segítek: Az ilyen problémák miatt mondja sok FIDESZes azt, hogy ők is pocsékok. De az ő pártjuk a legkisebb rossz. Mert náluk előbb van a zsákban a keresztényi megbocsájtás, és sok más elv, mint az, hogy aki éveken át "elfelejtette" közölni, hogy politikailag aktív emberként bűncselekményt követ el, az nem érzi magát becstelennek. És valahogy úgy érzem, ha valaki komolyan gondolja, hogy ezt a választók elfogadják, akkor nem marad csöndben róla addig, amíg el nem kezdik vizsgálgatni az életrajzát, amíg céltábla nem lesz belőle. Aki eddig lapított, az pontosan tudta, hogy igenis számít egy ilyen bűncselekmény. De elhallgatta. Minden olyan szavazót átvert aki bízott benn. Ez ne lenne becstelenség? 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr336386839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kócsag 2014.06.20. 07:41:17

Nekem a Kunhalmi ügyben valami hasonló bajom van.
Állami állásban dolgozott. Nem tudom volt-e valami tisztességes munkahelye valaha (talán igen), ahogyan azt sem tudom, hogy tudott bejutni és milyen lelkiismerettel tudott bent maradni.
Ehhez képest nem keveset keresett. Akkor 83 ezer nettó nagyon jó fizetésnek számított. Ha abból valaki nem tud megélni és ezt ilyen arcátlanul el is mondja, akkor az illetőnek nem sok kapcsolata lehet a valósággal.
Ne legyen félreértés: én is állami helyen dolgoztam, ahonnan 2006-ban a lelkiismeretem miatt felálltam. Az volt a baj, hogy a sok Kunhalmi-féle meg nem és így maradt a rendszer, sőt, ami ma van, az mind abból fejlődött ki. Nagy a baj, ha ezt a nőt tekintik a jövőnek. Szégyen, hogy "szocilista" létükre nem találnak maguk között egy embert sem, aki tudja milyen kevés pénzből nyomorogni.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 14:35:27

Abban az évben a minimálbér 57000 forint volt. A 83000 ennél valóban több, és ha megnézzük, hogy erre jött a Cafeteria...

Engem különösen irritál a 83000 forint említése, mert arról sokan a MAI 83000 forintra gondolnak, és nem az akkorira.

A Wikipedia szerint az első munkahelye is már minisztérium volt. Ha nem volt pénze önállósodni, akkor nem kell önálló háztartás. De nem hiszem, hogy a jogász apuci mellett a családi háttér olyan rossz lett volna.

csak egy néző 2014.06.20. 20:59:32

Már megint az a fránya kettős mérce.
Vajon mennyivel súlyosabb Kunhalmi bűne az a párezer forint, amivel megkárosította a BKV-t, mint Budai Gyula elvtársúr bűne, aki színlelt szerződések sorát ellenjegyezte több 10-100 millás kárt okozva embereknek és nem kicsit gyanús HM-es lakásvásárlása, kormánytagként is emberek százait vádolta, mocskolta és hurcoltatta meg az eddigi eredményei alapján többnyire ártatlanul?

Pan Modry 2014.06.20. 21:00:54

Kunhalmi agnesnek takarodnia kell a kozeletbol, az hogy valaki csoringer, az nem ok arra hogy bunozzon.

Ha kurvalkodott volna azzal nem lenne bajom, mert ott egy valos igenyt elegitenek ki, de ujabb korrupt bunozo politikusra jelenleg nincs szukseg.

Kunhalmi agnes az en szememben egy mocskos bunozo.

Pan Modry 2014.06.20. 21:02:20

@csak egy néző:

A bunozes leginkabb erkolcsi dolog, kunhalmi azert lopott kicsit mert nem volt lehetosege nagyobbra, aki moralisan ilyen nagy nulla, az kesobb is fog lopni, amikor majd nagyobbra lesz lehetosege, akkor majd nagyobbat fog.

Pan Modry 2014.06.20. 21:06:49

@csak egy néző:
O sincs rendben, a bunozok nincsenek rendben, csak a magadfajta kripli komcsiknak erv az higy azzal mentenek fel egy bunozot hogy vannak olyan bunozok is akik megnagyobb bunt kovettek el.

Te kiskomam a buta seggmagyar tipikus fajtaja vagy!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.20. 21:06:56

Nem vagyok éppen a bolsik híve, de amit tett, azért egyszer már elszámoltattatott. Fiatal volt, hülye volt, én el tudom fogadni, hogy őszintén megbánta, és új életet kezdett.

Csak azóta, immáron politikusként hazudott a végzettségével kapcsolatban is, ami nehezen teszi hihetővé a jó útra térést.

De ha a bolsik szeretik a hazugokat, márpedig szeretik, csak szavazzanak rá a jövőben is! Kunhalmi legalább nem hazug szemkilövető, hanem csak hazug.

csak egy néző 2014.06.20. 21:08:34

@Pan Modry:
Igazad van öcsém. Ebben az országban csak sokat lehet lopni, mert az nem bűn.

Pan Modry 2014.06.20. 21:11:31

@csak egy néző:
Az is bun seggfej, a nagy lopas is bun, de most ha nem esett volna le ebben a kibaszott postban eppen kunhalmirol volt szo.

Van egy rakas post ami a fideszbunozokrol szol, mehetsz oda is.

A fideszesek is akkor kezdtek nagyot lopni amikor lehetoseghez jutottak, a te fos dumad max a kesobbiekben kunhalmit fogja a nagy lopas lehetosegehez juttatni, pont az ilyen szennymagyarok miatt vagytok olyan rohadt csorok amilyen te is vagy!

csak egy néző 2014.06.20. 21:14:42

@Istóczy úr:
Az első mondatodért respect.
"Csak azóta, immáron politikusként hazudott a végzettségével kapcsolatban is, ami nehezen teszi hihetővé a jó útra térést."
Valahogy, amikor Dr. Kósa Lajosról is kiderült, hogy ugyanolyan (abszolotorium) vegzettségig jutott, mint Kunhalmi, akkor nem láttalak, itt, hogy nagyon háborogtál volna. Dr Kósa egészen addig, amig nem bukott meg doktorként használta a nevét, erról a csajról nem hallottam, hogy doktorként használta volna a nevét.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.20. 21:18:25

@csak egy néző:

Attól mentsen meg az ég, hogy az ilyen senkiháziak egyetértsenek velem bármiben is, mint te.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 21:19:09

@csak egy néző: Azt szokták mondani nincs olyan ember akit ne lehetne megvenni. De nem az a becstelen ember, akit 1-2 milliárddal is hiába kísértesz, elég nehéz megtalálni hogy éred el, hanem aki akár párszáz forintért is eladja a becsületét, mert az annyit sem ér neki.

A párezer forint és a pár tízmillió forint között tízezerszeres a különbség. Kunhalmi Ágnes becsülete ebben a megközelítésben tízezerszer kevesebbet érne. Ennyivel becstelenebb. Ennyivel súlyosabb a sara.

De van más is. Ami kicsit súlyosabb. Budai úr kapcsán a pártját az elszámoltatás megkísérlésére is felhatalmazták. Nem értek vele egyet, de a demokráciában el kell fogadni ezt. A múltja mindvégig ismert volt, ezzel választották meg.

Ezzel szemben Kunhalmi Ágnes végig letagadta a bűneit. A párt azon állítása, szabályzata ami szerint elítélt bűnöző nem lehet vezető, elvben egy ígéret, ami alapján a választók bíznak benne. Ő a saját választóit, barátait szúrta ezzel hátba. És ez a hazugság, hátba szúrás idén is aktuális.

Ezen felül Budai úr kapcsán nem hallottam azt, hogy közölte volna, hogy ugyan pár ezer forintot nem ért a becsülete, akik bíztak benne azoknak következetesen a szemébe hazudott, de ő ettől nem tartja magát becstelennek.

Nála max a "deazelmúltnyolcév" és a keresztényi megbocsájtás volt.

De beszéljünk arról is, ha már kettős mérce: Az MSZP állítása szerint mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Budai urat is. És a jó hírnév törvényes védelme is. Én nem tudok róla, hogy elítélték volna, te viszont csak ezt megsértve vádoltad valamivel.

Kunhalmi Ágnes-t jogerősen elítélték. Ezek után fogott egy szervezetet, ahol jogerősen elítélt ember nem lehetne vezető... és az ügyét elhallgatva vezető lett. Egy az ártatlanság vélelme alapján ártatlannak tekintendő embert mérünk össze egy olyan emberrel akit nem csak elítéltek... De azért nem is vállalta fel a következményeket.

A Budai kérdés jelentős részben Off topic. Pont úgy, mint ahogy mondjuk egy 7. kerülti vezető ügye. Vagy Hagyó. Vagy... Sukoró. Nagy ügyben való bizonyítatlan vádakkal lehet ide-oda dobálózni.

Kérlek a további off topic-ot mellőzve beszéljünk inkább arról, hogy a két párt vezetősége (elnöksége) környékén hány olyan emberről tudsz az egyes oldalakon, aki:

1. Párezer forintért eladja a becsületét
2. Ez után jogerősen elítélik.
3. Majd egy olyan szervezetben ahol, tilos lenne jogerősen elítéltnek vezetői címet szerezni, a címért elindul.
4. A címet megszerzi.
5. Ez alatt az időszak alatt a választókat is elfelejti tájékoztatni erről és több választott tisztséget ezzel az átveréssel tölt be

Szeretném látni azt, hogy az ÖSSZES párt kapcsán, pártonként te hány ilyen embert tudsz felsorolni. Mellébeszélés és off topic nélkül.

csak egy néző 2014.06.20. 21:20:36

@Pan Modry:
Gratulálok kiskancsó.
Sajnálom anyádat, hogy szégyenkezni kell miattad, mert, hogy nem büszkélkedik veled az tuti. Macskajancsi seggfej, szeretnél te olyan "csoro" lenni, mint én. Ha megírod a címed, küldök neked egy helyesírási kézikönyvet, de addig is vedd be a kicsi piros piruláid, hogy nehogy megüssön a guta.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.20. 21:22:11

@Válasszunk:

A bolsiknál csak egy igazi bűn van: ha az illető fiatalkorában hazafias rigmusokat skandált.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 21:32:26

@csak egy néző: Az első megszólalásoddal "kettős mércét" emlegetsz mások erkölcsi tartását kérdőjelezve meg. Jön a stock behányás.

Azt nem vetted észre, hogy a milliók említése pont azért nem jó, mert a post arról szól, hogy az az igazán becstelen aki olcsóbban is eladja a becsületét. Amit írtál csak egy off topic beböfögés volt.

De ugye sikerült benne arra utalnod, hogy a vitapartnered nem korrekt.

Ezek után Pan Modry felé volt két hasonló megmozdulásod. On topic érv nincs, de a másikat a mondandót éle támadja.

Pan Modry javarészt on módon vitatkozik. De a személyeskedésre "amilyen a mosdó, olyan a törölköző" alapon visszaüt.

Szerinted, ha anyázásig megy a sor, és moderálással kell rendet tennem, amit nem szeretnék, akkor melyikőtök húzza a rövidebbet?

Ha megnézed a friss postok listáját...3 épp a FIDESZ ellen szól. De az, hogy a FIDESZ kapcsán sok rossz van, nem jelenti azt, hogy az MSZPnek mindent szabad. Hogy olyan embereket akarnánk az ország vezetése környékén látni akiknek 2 hamburgert nem ér a becsülete.

csak egy néző 2014.06.20. 21:41:59

@Válasszunk:
Waoooh egy újabb igazságbajnok.
Igazatok van, ki kell végezni és el van intézve a dolog. Imádom ezt a sok erkölcsös, még életében sosem hibázó becsületbajnokot.
Budai elvtársadat pedig nem csak én vádoltam meg, elég, ha beírod a nevét a googliba. Pedig, ha jól emlékszem, ő sem dicsekedett el a svindlijeivel, csak amikor kiderültek az ügyei, akkor magyarázkodot, hogy már elévültek az ügyei. Egyébként pedig éljen és virágozzék ez a tisztakezű, csupa grál lovagból álló kormány.

csak egy néző 2014.06.20. 21:44:21

@Válasszunk:
Azt hiszem komám off-ra is tettelek, nyugodtan offra is tehetsz.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 21:49:16

@csak egy néző: Elmondtam az 5 kritériumot aminek meg kellene felelni ahhoz, hogy valaki azonos szerepkörben legyen. Budai úr *nem* felelt meg ennek.

Ha a stiklije után eltelik némi idő, elér valamit, és úgy lesz politikus Kunhalmi Ágnes ő is más elbírálást kapna.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.20. 21:52:13

@Pan Modry: Nem szeretnem vedeni Kunhalmit, de akkoriban rengeteg diak utazott vasarolt matricaval, ami pont ugyanugy csalas, illetve a koz meglopasa mint egy normal blicceles a buszon vagy vonaton.

_most_ 2014.06.20. 21:59:55

lol, mennyire durva, kiderült, hogy diákigazolványra matricát hamisított, hogy diákbérletet vehessen, elég sokan csinálták ezt, mert rohadt drága volt a teljes árú bérlet, amúgy rettentő képmutató írás, gondolom a poszt írója teljes mértékben feddhetetlenen.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 22:01:29

@tildy[UK]: Amit mondasz az alapvetően igaz. Valóban nem egyedi volt a jelenség. Csak ezek közben nem voltak minisztériumi alkalmazottak. Nem volt a keresetük a minimálbér másfélszerese környékén + Cafeteria. Nem volt mögöttük jogász család. És mint mondtad, diákok voltak. És nem pártvezetők.

Az egész pedig a politika hiteléről szól... Lásd még:

valasszunk.blog.hu/2014/02/03/van_hitele_529

Ha ez nincs meg, akkor nem lehet arra számítani, hogy megválasszák őket.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 22:07:01

@_most_: "Nincs hibátlan ember. Nincs olyan akinek ne lehetne foltot találni a múltján."

Ebben az országban sokan korruptak. Sokszor elmondott story, hogy a megállóban áll két ember:

1. Mindkettő korruptnak tartja a politikát.
2. Mindkettő a másik pártot szidja.
3. De mindkettő lefizeti 100 forint haszonért a buszsofőrt.

A sok ember között akinek 100 forintot nem ér a becsülete egyé 5000 forintot is ér, az becsületesebb a többinél. De azért nem jó rábízni a falu vagyonát.

Csakhogy Kunhalmi Ágnes nem a "falu" becsületesebb embere. Pont az ilyen ügy miatt.

Ő nem jövedelem nélküli diákként, hanem minisztériumi dolgozóként követte el.

De nem ez a baj. Hanem az, hogy ezzel utána politizált. A választóit képviselte. Úgy, hogy ezt letagadta.

Pan Modry 2014.06.20. 22:09:08

@tildy[UK]:
Igen, en is ismertem olyanokat, nem is tartom oket moralisan semmire, az en szememben ez ugyanolyan lopas mint a zoldsegestol narancsot lopni.
En, meg ugyancsak sok csoro diak viszont nem bliccelt es nem hamisitott csak azert mert keves lovejuk volt. Majd gondolom ha valaki lekever egy pofont neked mert csoro es a penzedre van szuksege majd azzal is ilyen megerto leszel?

A koz meglopasa ugyanolyan bun mint az egyen meglopasa!

Egyebkent altalaban tok kedvelem a hozzaszolasaidat, de most ebben nagyon nem ertek veled egyet.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.20. 22:19:18

@Pan Modry: Valamit szerintem felreertettel, mert egyaltalan nem mentettem fel az alol, amit tett. Csak elmondtam, hogy nem volt egyedi a szituacio, es egy jo ideig nem is szamitott okirathamisitasnak.

Masreszrol viszont barki kovethet el hibat , de ugye megfeleloen le kene vonni utana a kovetkezteteseket.

"A koz meglopasa ugyanolyan bun mint az egyen meglopasa!"
Pontosan.

Remelem amugy nincs a topikban egy bliccelo sem( marmint olyan, aki valaha egyszer mar bliccelt,)

En sajnos kivetel vagyok, eddig 2-szer buntettek meg, mindketszer a buszon derult ki( mivel otthon nem kellett anno felmutatni felszallaskor) , hogy otthon maradt a berletem, bevittem Akacfa utcaba , bemutattam). Szanom banom, a buntetes jogos volt, de ettol meg ugy szalltam fel, hogy nem volt nalam berlet. Az hogy a buszon vettem eszre mar, nem mentesit.

MEg valami, fiatalon sokan kovetnek el kisebb - nagyobb kihagasokat, idovel valtozik az ember. Mindenesetre nem most kellett volna beismernie.

Jó Mercutio halott 2014.06.20. 22:19:48

@Válasszunk: Megértettük öcsém elsőre is. Attól, hogy leírod huszadszorra százötven mondatban azt ami egyszer három mondatban is érthető lett volna, még nem leszel se hitelesebb, se meggyőzőbb.

Pan Modry 2014.06.20. 22:22:18

@Válasszunk:
Teljesen korrekt vagy, en sem tartom helyesnek a kettos mercet, de altalaban ha egy mszp s bunozo ellen szolok, akkor fideszberencnek hisznek, ha pedig a fideszes bunozes ellen merek szolni, akkor mszp berencnek, es vegul minden elmegy offtopicba es onnantol altalaban mar kedvem sincs a vitahoz.

Szerintem nem egyes partok, hanem egyfajta bunozesi, mutyimagatartas es a kettos merce ellen kell teljes palyas letamadast inditani.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 22:25:53

@Jó Mercutio halott: Lehet, hogy te megérted.. (Vannak kétségeim) de _most_ kolléga számára úgy látszik nem sikerült elsőre elolvasni. Addigra már biztos elfáradt mert nem a bejegyzés elején volt. Inkább megkapta komment elejére.

A hitelességről pedig annyit, hogy tudod, itt azért elég sok post a FIDESZbe is beleköt. Mert nem egy politikai oldal seggét nyalva mentegetem akinek 5 forintot nem ér a becsülete, hogy ugyan már nem fontos az, máshol is van rossz. Ugyanis, ha nem vetted volna észre, a cél az, hogy ne te legyél a pártért... Hanem a párt legyen érted.

És ha akár a DK, akár az MSZP, akár a FIDESZ vagy akár bármelyik másik TUD és AKAR engem a legjobb tudása képviselni akkor azzal el lehet érni, hogy oda szavazzak, ötletekkel, munkával támogassam őket.

Ha viszont közlik ők azzal becsületesek, hogy 2 hamburget nem ér a becsületük... na arról megvan a véleményem.

quodlibet 2014.06.20. 22:26:17

Nehogy már a milliós lopások, a diktatórikus törekvések aznos súlyuak legyenek ennek a szép, szimpatikus nőnek a botlásával. Te magad bűntelen vagy?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 22:28:41

@tildy[UK]: A bliccelő nem sért törvényt. És amikor valaki bliccel akkor tudja, a jegy helyett az alternatíva a pótdíj. Kockáztat. Méghozzá a BKV által felkínált feltételek szerint.

Aki *hamisít* az bűncselekményt követ el. Tudja, hogy ezt a törvény büntetni rendeli, de azt gondolja egy minimális haszonért önérdekből a törvény fölé helyezi magát.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 22:33:02

@quodlibet: Nem érzem kevésbé diktatórikusnak Kunhalmi Ágnes-t.

Ugyanis:

1. Az ellenségkép leváltására akart biankó felhatalmazást.
2. Ezt úgy akarta elérni, hogy letagadta a múltját, átverte a választót.

Hazugsággal szerzett hatalommal akar olyan értékeket képviselni, amik a választók jelentős részének nem fontosak, az nem demokrata.

A szépség pedig nem apróság.

A "botlás" és a szándékos bűncselekmény nem ugyanaz. Pláne, ha a bűncselekmény után a választók tudatos és folyamatos átverése jön a hatalom megszerzése és megtartása érdekében. Mindezt úgy, hogy közben politikájában nem akar a választók akaratához, azok képviseletéhez igazodni (diktatúrikus) ...

Ha a szépség számítana, akkor nem szakértő kormányt akarnánk, hanem playmatekből állót, és választás helyett mellszépségverseny alapján kapnák a helyüket.

Az az ember akinek kevesebbet ér a becsülete (kisebb bűncselekményt is képes elkövetni) a becstelenebb.

ob.szerver 2014.06.20. 22:36:43

@Válasszunk:

"A párezer forint és a pár tízmillió forint között tízezerszeres a különbség. Kunhalmi Ágnes becsülete ebben a megközelítésben tízezerszer kevesebbet érne. Ennyivel becstelenebb. Ennyivel súlyosabb a sara."

Világos. Minél többet lop valaki (és a tolvaj fogalmába természetesen beletartozik az is, aki pl. a vízvezeték szerelőtől nem kér számlát, elfogadja, hogy a fizetése egy részét zsebbe kapja vagy éppen a buszon bliccel) annál kevésbé becstelen. És innen már csak egy lépés a reveláció: Orbán Viktornál nincs becsületesebb politikus, mit politikus, becsületesebb ember széles e hazában.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 22:37:40

@Válasszunk: A szépség azért nem apróság, mert arról szól, hogy a külső adottságokkal szerez szavazatot, a becsület, a program, a tartás helyett.

Ahelyett, hogy képviselni akarna, a megjelenésével szerez szavazatot.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.20. 22:40:14

@ob.szerver:

Te direkt azért csináltál egy nicket, hogy orbánozz mindenhol témafüggetlenül, de bármilyen témából Orbánig eljutva?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 22:41:13

@ob.szerver: Amit mondasz nem stimmel. Elmondom miért. Ha valaki lop *kicsit* is, és mondjuk "500 forintért ölne", nem lesz attól becsületesebb, hogy milliárdokhoz hozzájut.

Az, hogy abból többet / kevesebbet vesz el a telhetetlenség, a megalománia és sok más dolog kérdése. Mert azon a szinten már sokak esetében léptünk túl azt a szintet ahol "kísértésbe esnének."

Még csak nem is az a baj, ha valaki kap valamit zsebbe. Mert nincs teljesen tiszta ember.

De amikor valaki közli, hogy nem csak ennyit lopott. Nem csak átverte a barátait, de szerinte ettől ő még becsületes... Ez nem olyan kérdés ami ezt befolyásolná az gáz.

Behajtó70 2014.06.20. 22:47:48

Hazudott a diplomájáról, hazudott az erkölcséről, letagadta, hogy közönséges köztörvényes bűnöző. Nő létére!

Amint tudjuk, elődje is az volt.

Szegény 18.kerületiek, az MSZP telejsen hülyére veszik őket.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.20. 22:52:22

@Behajtó70:

Valóban, Kunhalmi éppen a jó bissau-guineai Derdák Szájmon cseréje volt.

Jól jellemzi a bolsikat, hogy nem tudtak a köztörvényes elnökhelyettesük helyett olyan jelöltet előhúzni, aki legalább papíron rendben lenne, pedig egyértelmű volt a kiemelt figyelem.

Valószínűleg egyetlen tisztességesnek látszó jelölt sem volt közülük, ezért vették elő a "szép nőt".

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.20. 22:56:15

Külön "jó" fényt vet a bolsik oktatási szakpolitikusára, hogy nemcsak tanárként nem dolgozott soha, nemcsak tanári végzettsége nincs, nemcsak semmilyen végzettsége nincs, hanem még okosba is utazott a diákigazolványával.

Viszont jól választott Pártot.

_most_ 2014.06.20. 22:57:04

@Válasszunk: nem teljesen értem a logikádat, ha valaki ellopja a telefonodat az becsületesebb, mint aki ellop tőled 100 forintot? Szerintem elég sokan blicceltek már, mégse loptak más emberektől, hiába volt rá lehetőségük.

_most_ 2014.06.20. 22:59:56

@Istóczy úr: lol, a Hoffman Rózsa féle ámokfutás után, azt hiszem fidesz jobb ha hallgat az oktatáspolitika terén.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 23:05:40

@_most_: A *bliccelés* nem bűncselekmény. Még csak szabálysértés sem. Sőt, a BKV saját szerződése által szabályozott magatartás, ott a pótdíj. Ők ezt a lehetőséget is feldobták, te éltél vele korrekt.

Az okirathamisítás viszont *bűncselekmény*

A kettő nem egy kategória. De még ekkor is lenyelhető lenne.

A minisztériumban, az állampolgárok bizalmából, jóval a minimálbér felett keresve (sok választónál jóval jobban élve), az ő bizalmukat elárulva okiratot hamisítani egy sokkal súlyosabb dolog.

De éveken át úgy papolni tisztaságról, erkölcsről, hogy közben letagadod, hogy te már ilyen pozícióban elkövetted ezt... Minden embert aki ad a szavadra ezzel átverni. Na az már kifejezetten csúnya dolog.

Majd ezek után cinikusan a szemükbe nézni, oké mindenkit átveretó, becsapott éveken át. Mindenkit meglopott. Az átveréssel pozíciót, pénzt szerezett, de sokat nem tettem azért, hogy megszolgálja a bizalmat, pedig lehetett volna rá lehetősége.

Azzal ő becsületes. Mert az sem becsületbeli ügy, hogy ha már kicsalta a szavazatod érdemtelenül, akkor legalább utólag tegyen le az asztalra frissített, elérhető koncepciót. Hogy egyszer az életben megszolgálja a belé fektetett bizalmat.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.20. 23:08:52

@Válasszunk:

Kár relativizálni a bliccelést, még ha formailag igazad is van.

A bliccelés célja a szolgáltatónak járó díj elsumákolása. Ilyen értelemben erkölcsileg semmivel nem jobb a lopásnál, a különbség pusztán formális jogi.

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.06.20. 23:15:49

@Istóczy úr:

Ennél nagyobbat csak Lázár János Lopott, amikor Lézerblokkolóval Bűncselekményt Követett El.

Azért, amit Lázár János elkövetett, másoktól 300000 forintot szedtek be a költségvetésbe, büntetésként.

És ezt a Tolvaj Lázár Jánost van pofája Orbán Viktornak kiküldeni tárgyalni, Európába?

Hát bazmeg, ne csodálkozzon, ha a tolvajt szemenköpik, Lázár János ugyanis egy Törvénysértő Tolvaj Fideszgörény.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 23:16:44

@_most_: A Hoffman Rózsa féle ámokfutás (ennek megítélésében egyetértünk) után könnyű lett volna, olyan koncepciót letenni az asztalra ami valós alternatívát jelent, és képes megszólítani a szülőket, fiatalokat és ezzel szavazatokat szerez.

Ami elég ahhoz, hogy a saját körzetében akár egyedül is esélye lehetett volna, nem még több párt támogatásával is kikapni.

Csak ahhoz, hogy a választásra legyen egy ilyen koncepció dolgozni kellett volna. És igen. Ellenzékben is lehet eredményeket elérni. Koncepciót felállítani, közvetíteni emberek között, törvény tervezetet írni, dolgozni, dolgozni, dolgozni. Úgy, hogy ennek a munkának a színvonala, hitele alapján szavazzunk.

Ha egy politikus azon túl, hogy az ellenfelét támadja, a hatalom megszerzése érdekében, nem sokat tesz, de már ekkor sem őszinte... Mert a hatalom fontosabb, mint megszolgálni a bizalmat, és minket választókat képviselni, akkor autokrata. Semmiben sem jobb, mint Orbán. A demokratikus intézményrendszer díszletként nem sokat ér, a választói akarat képviselete nélkül.

De ugye valakinek büdös volt a munka, és leszarta, hogy a választói megbíztak benne. Mert az bizalom akkor sem számított amikor elkövetett valamit, amikor arról hallgatott.

_most_ 2014.06.20. 23:18:14

@Válasszunk: hát nem tudom a bliccelő semmit se fizet, aki diákbérletet vesz felnőtt helyett, legalább a diákbérlet árát kifizeti, de tudom a logikád szerint, mivel a bliccelő többet lop, így becsületesebb. Minden bizonnyal abban is igazad van, hogy a világtörténelem során politikus még nem verte így át a szavazóit, mint Kunhalmi, aki visszaélt a diákigazolvánnyal és erről hallgatott, nagy szerencse, hogy a többi politikus mind talpig becsületes, bár milliókat lopnak, de legalább nem merészkedtek odáig, hogy visszaéljenek a diákigazolvánnyal, mert az szent dolog.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 23:21:41

@_most_: Lehet, hogy nehéz megérteni egy egyszerű mondatot: Bliccelni *nem* bűncselekmény.

Sikerült megérteni?

Kunhalmi kapcsán pedig nem csak a hamisítás a baj. Hanem az, hogy mindezt minisztériumi dolgozóként tette. Meg az, hogy nem szólt róla. Meg az, hogy politikusként a hatalom fontos volt neki, hogy mit kéne *dolgozni* az nem.

És sok pártban van naplopó politikus. Csak az a baj, hogy lehet nem egyet érteni Orbánnal, Kövérrel, Lázárral... De mindegyiktől jön koncepció, mert jól vagy rosszul, de dolgoznak.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 23:28:06

@Istóczy úr: A cél egyfelől ez. Másfelől viszont a BKV tulajdonosa a Főváros, az Állam. Dönthetne úgy, hogy nem a pótdíjbevételre játszik (szerencsejáték), hanem szabálysértéssé vagy akár (visszaesők esetén) büntethetővé teszi a bliccelést.

Ha ebben a kérdésben a BKV és tulajdonosa is a pótdíjra, a bliccelés szerződéses kezelésére, az ebből beszedhető bevételre fókuszál... Akkor ez egy szerencsejáték amiben mindkét fél nyerni akar, kicsit átejtve a másikat.

Ha a bliccelést nem így kezelnék, hanem jogsértő lenne, az ellenőrzést is hatóság végezné, akkor pl. lehet, hogy bár a bliccelés visszaszorulna a BKK bevétele csökkenne. Mert a pótdíj sem feltétlenül rossz üzlet.

Ha én milliárdokat szeretnék kapni egy állami cégtől (fúj, becstelenség) akkor veszek egy lottószelvényt amikor épp többmilliárdos a nyeremény. Ugyan valós ellenszolgáltatás nélkül kiveszek a közösből, mégis ott a közös partner és érdekelt ebben a szerencsejátékban.

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.06.20. 23:32:23

@Válasszunk:

"Kunhalmi kapcsán pedig nem csak a hamisítás a baj. Hanem az, hogy mindezt minisztériumi dolgozóként tette. Meg az, hogy nem szólt róla. Meg az, hogy politikusként a hatalom fontos volt neki, hogy mit kéne *dolgozni* az nem."

Lázár János kapcsán pedig nem csak a törvénysértő tolvajlás és csalás a baj. Hanem az, hogy mindezt minisztériumi dolgozóként tette. Meg az, hogy nem szólt róla. Meg az, hogy politikusként a hatalom fontos volt neki, hogy mit kéne törvényként *betartani* az nem.

_most_ 2014.06.20. 23:33:49

@Válasszunk: értem, szóval bliccelni becsületes dolog szerinted, elég fura az értékrended, nem gondolkodtál azon ,hogy politikusnak állsz? :D Lázár meg kell hagyni tényleg sokat dogozott, szinte minden mutyiban benne volt az elmúlt négy évben, igazi példakép lehet számodra. Nem vitatom, hogy Kunhalmi megélhetési politikus, de ez igaz szinte az összes politikusra, kiéve Gyurcsányra, neki ez a hobbija.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 23:36:03

@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: Lehet párhuzamot vonni közte és Rogán között. Vagy közte és Budai között. Vegyük bele Hagyót. Vagy Simicskát. Írjunk össze mindenkit mindkét oldalról.

Majd mondjuk azt egyik sem jobb, mint a másik. De az egy lépés előre, kettő hátra váltógazdálkodás nem kell. És mondjuk örülünk a dohányzás visszaszorításának. A jobb vasútpolitikának. A...

És máris örök 2/3 a FIDESZ javára.

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.06.20. 23:40:58

@Válasszunk:

"És máris örök 2/3 a FIDESZ javára. "

Egészen addig, amíg bírja hazugsággal Orbán Viktor. És amíg bírja hazugságot befogadó birkákkal.

Természetesen, addig neki jár a 2/3.

Amikor viszont kevesebb lesz a hülye, akkor baj lesz, mert mocskosabbak és tolvajabbak, mint a volt kommunisták.

Érthető hogy igyekszik ezt kitolni minél messzebre, ezért hülyíti szarrá a gyerekeinket, ezért rombolja az oktatást is, de most őszintén, mondd meg:

Neked ez megéri? Neked megéri Orbán seggét nyalni, cserébe a gyerekeink jövőtlenségéért és a teljesen síkhülye fideszgyökerek "jövőjéért"?

Ha igen, akkor szevasz, oszt jónapot.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 23:41:30

@_most_: Gyurcsánynak a hobbija. Egykori FJF tenni akart valamit. De mondjuk itt a kerületben is akad olyan aki nem csak megélhetési politikus.

De anno Bokros is szakemberként lett politikus, nem szorult rá.

_most_ 2014.06.20. 23:46:47

@Válasszunk: ez fura, mindig azt hallani a bkv-től, hogy panaszkodnak, hogy mekkora bevétel kiesést okoznak a bliccelők, de akkor ez csak reklámfogás lehet és valójában sokkal jobban járnak a bliccelőkkel, mint a fizető utasokkal, így, akik megveszik a jegyet azok tulajdonképpen kárt okoznak bkv-nek és az államnak. Az is egy merőben unortodox megközelítés, hogy szerinted a lottónyertesek tulajdonképpen milliárdokkal károsítják meg az államot.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 23:47:36

@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: Segget nyalni, ezzel szart csinálni a szádból te szoktál. Ha megnézed baloldalt a friss postokat, akkor bizony a jelentőr része a FIDESZ hibáit inkorrektségét sorolja. Csak te nem nézed meg, hanem a levegőbe vádaskodsz.

ÉS tudod Kunhalminak is meglenne a lehetősége azt mondani: Jóvá akarja tenni a dolgokat és elkezd megdolgozni a pénzéért. És azt mondani, amit letesz az eddig negatívumok mellé pozitívumot azért válasszuk meg.

És ne a másik oldallal szembeni előítéletek, gyűlölet alapján, miközben szemforgató módon azt akarja mutatni ilyen gyűlölködés ellen lenne.

Vagy akkor, ha Kunhalmi nem hajlandó ezt megtenni van elég ember az MSZPbe. Lehet a helyére olyat találni aki hajlandó.

Vagy ha nem teszi meg az MSZP van még sok másik ellenzéki párt.

Ha ezek a változások meglesznek és az ellenzékben lesz valami teljesítmény, munka... Akkor majd a FIDESZ megy.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.20. 23:53:00

@_most_: Kiveszik a pénzt egy állami cégből. Ennyit mondtam. A Szerencsejáték Zrt. állami cég. Csak lehet valamit tenni törvényesen és törvénytelenül.

A BKV kapcsán sokszor volt cél, lehessen jegyet venni. De minek? Majd lesz pótdíj bevétel. A BKVnak az lenne a legjobb ha megvennéd a bérletet. Otthon hagynád. Majd vennél ezért jegyet. De annak a kezelése kapcsán hiba lenne. És fizetnéd a pótdíjat.

A BKV kapcsán megkerülhetetlen elektronikus jegyrendszer kellene. Nem lenne sem bliccelés, sem pótdíjra spekulálás.

És ha egy 500 forintos apró karbantartási lépéssel meg lehet előzni egy félmilliós javítást, akkor az 500 forintos karbantartást ne felejtsék el, így ne pénztemető legyen.

kvadrillio 2014.06.20. 23:53:10

"Romsics: a holokauszt és Trianon tragédiája ugyanolyan sebe a magyar társadalomnak"

......bocsika !!!!!!! DE A HOLOKAUSZT A ZSIDÓKNAK A SEBE ! A MAI MAGYAR TÁRSADALOMNAK EGÉSZEN MÁS SEBEI VANNAK !!!!!!!!!(MUNKANÉLKÜLISÉG, NYOMOR, ÖNGYILKOSSÁGSOROZATOK...STB....)... de ugye ez a zsidókat nem érdekli, MERT ŐK RENESZÁNSZOZNAK, FŐLEG A FELSŐKÖZÉPOSZTÁLYBAN !..... ugye.........

Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van? 2014.06.20. 23:57:22

@Válasszunk:

Lázár bűnlajstroma SZÁZSZOR nagyobb Kunhalmiénál. És mégse fogja vissza magát, hanem tovább bassza szét a demokráciát, a civilséget, az államiságot, a közéletet, ez az undorító, Tolvaj Tetű Fideszpatkány.

Na most emellett a Fegyveres NAV Ellenőrökkel Megzsarolt Vállalkozót Szívrohamba Hajszoló Fideszgörény Tolvaj Lázár János mellett Kunhalmit bármilyen szinten emlegetni felesleges billentyűpazarlás addig, amíg Lázár Jánoska el nem foglalja a megillető helyét a cellájában. Amit most Orbán megvédett, az pont elég lesz neki, a százmilliárdok, és emberéletek összefüggésében.

kvadrillio 2014.06.21. 00:03:39

hááááááát...... HA ..SZELÉNYI ZSUZSÁT, SZABÓ BERNADETTET ÉS KUN HALMIT EGYMÁS MELLÉ ÁLLLÍTOM, ÍGY 3 EL-LEL !....AKKOR KUNHALMI KALIBEREKKEL VERI ŐKET MONDANIVALÓJÁNAK OKOSNAK LÁTSZÓ HANGSÚLYOZÁSÁVAL, AMI REMEK UN. POLITIKUSI ERÉNY.......:)
egybként.....UTÁLOM A MAGYAR...ÉS "NEM MAGYAR !!!" POLITIKUSOKAT....:o)

kvadrillio 2014.06.21. 00:06:02

ez a diákigazolvány trükk, pedig már réges-régi trükk
Nagyjából 9 990 találat (0,43 másodperc)
Keresési eredmények

hamis diákigazolvány - eduline.hu
eduline.hu/cimke/hamis+diákigazolvány
Így cseleznek a hamis diákigazolvány-matricákkal: 8 ezerért árulják ... Újra megjelentek az apróhirdetési oldalakon a hamis diákigazolvány-matricák. Tovább » ...
Így trükköznek hamis diákigazolványokkal - százezreket ...
eduline.hu/kozoktatas/2011/9/.../20110929_hamis_diakigazolvany_uzlet
2011. szept. 29. - Néhány ezer forintnak megfelelő összegért bárki rendelhet hamis diákigazolványt az erre specializálódott honlapokról. Itthon elsősorban az ...
Diákigazolvány - okirathamisítás | fórum | Jogi Fórum
www.jogiforum.hu/forum/21/35638
2014. jún. 12. - 17 hozzászólás - ‎11 szerző
Üdv! Estis diák vagyok, de nappalis diákot küldtek ki nekem. Hónapokat vártam, hogy kicseréljék, de nem történt semmi, kaptam is rá a sulitól ...
Diákigazolvány matrica
2 hozzászólás
2012. nov. 25.
Diákigazolvány hamisítás és még egy kicsi
21 hozzászólás
2011. febr. 1.
Okirathamisítás még mindig
25 hozzászólás
2010. okt. 30.
Hamis ideiglenes diákigazolvány.
3 hozzászólás
2010. szept. 4.
További találatok a(z) www.jogiforum.hu domainről
Börtönbüntetést kaphat, aki trükközik a diákigazolvánnyal ...
gyor.hir24.hu/.../bortonbuntetest-kaphat-aki-trukkozik-a-diakigazolvann...
2013. febr. 20. - Az apróhirdetési oldalakon ismét felbukkantak a hamis diákigazolvány-matricát kínáló felhívások. Általában 5-6-8 ezer forintért lehet vásárolni ...
Dübörög a hamis diákigazolvány-üzlet - Hir24
www.hir24.hu/belfold/2013/02/.../duborog-a-hamis-diakigazolvany-uzle...
2013. febr. 19. - Újra megjelentek az apróhirdetési oldalakon a hamis diákigazolvány-matricák.

2014.06.21. 00:09:18

Írtál valami olyasmit, hogy miért higgyünk neki?
Csak úgy kíváncsiságból hagy kérjek valamit:

Nevezz már meg egy olyan (lehetőleg ismert) politikust, akinek te hiszel! ;)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.21. 00:11:53

@kvadrillio: Amikor meg nem a matricát, akkor a bérletet hamisítják...

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.21. 00:12:47

@Válasszunk:

Az MSZMP-nek reszeltek, Kunhalmitól függetlenül.

És ha komolyan el akarjátok takarítani a Fideszt, be kéne látni, hogy csak a levitézlett bolsevikok után lesz ez lehetséges.

Komolyan abban bíztok, hogy majd most jól megújul az utódpárt, és megnyeri a választást, kétharmaddal?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.21. 00:20:05

Az MSZP azoknak a pártja, akik _semmilyen_ kivetnivalót nem látnak Kunhalmi cselekedeteiben.

Ha Kunhalmit emiatt meghurcolná a Párt, bázisának utolsó komponensét, a kádári kisembert is elveszítené.

A Pártnak most az a dolga, hogy elmagyarázza, hogy amit Kunhalmi csinált, az rendben van, bezzeg a Fidesz és Orbán stb.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.21. 00:42:37

@MikeBoy: Nem véletlenül említettem az egykori FJF környékét, ott nem kevés ilyen volt. Érdemes megnézni az oldalukat. www.fjf.hu

@Istóczy úr: Az MSZP legnagyobb gondja, hogy a mindenkori váltás elsősorban azt akarja bizonyítani, hogy melyik elődje mennyire rossz volt, ő meg aztán más. Nincs identitása. Olyan emberek köpködnek a múltra, akik asszisztáltak hozzá és ettől hiteltelen.

Őszintén szólva, ha egy szocialista párt elmondaná, hogy Kádár ült Horthy és Rákosi alatt mert Kommmunista volt. Hogy a világpolitika lehetőségeihez képest, hogy ott kellett valaki a legjobbat hozta ki. Hogy akkor versenyképesek lettünk. Hogy az adósság nem Kádár alatt lett magas. Hogy a Kádár titkárságtól mikor ki kapott segítséget...

Az sokkal hitelesebb lenne, mint az amikor a frissen megalakult MSZP a hatalom reményében elkezdett hátrafelé köpködni.

Kádárhoz való viszonyt ma már felesleges rendezni. De a Gyurcsányhoz, az öszödi beszédhez való viszonyt, a Bajnaihoz való viszonyt, a mostani választás tanulságait lehetne rendezni...

gizmo26 2014.06.21. 00:51:13

Kisstílű tolvaj, de pont emiatt alkalmas politikusnak. Viszont aki nagyban csinálja, az még alkalmasabb.

_most_ 2014.06.21. 01:07:05

@Istóczy úr: nem tudom, én azt látom, hogy pont a fidesz szavazók azok, akiknek semmilyen erkölcsi aggályuk nincs, semmi kivetni valót nem látnak a fideszes mutyikban, a fideszes politikusok botrányaiban, a fideszes korrupciós ügyekben, a fidesz az a párt, amely a kritikákra sokszor csak annyi választ tud adni, hogy Gyurcsány, meg elmúlt nyolc év, és ezzel minden el van intézve, a fidesz szavazók meg birkaként ünneplik a vezérüket, bármennyit is hazudjon, bármennyit is lopjon.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.21. 01:08:27

@_most_:

Melyik "fideszes mutyival" akarod mindenáron összevetni Kunhalmi elvtársnőd "okosságát"?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.06.21. 01:13:45

"Mennyit ér egy politikus becsülete?"

Ami nem létezik, annak nincs ára vagy értéke, így értelmetlen feltenni a kérdést, mennyit ér egy politikus becsülete.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.21. 01:13:59

@_most_: Amit mondasz azzal majdnem egyet értenék. Csakhogy az a majdnem ott van. Mindkét oldalnak vannak olyan hívei akik birkaként mennek a pártvezetés után, és bármit lenyelnek. És közben megy a hiszti kommentekben, és isten ments, hogy ők megértsék miért baj, hogy a kedvencük becsülete két hamburgert sem ért.

És vannak azok akik már szavaztak ide is... Oda is... És eldöntik a választást, mert meggyőzhetőek, és sok ilyen kérdésre adnak, vannak elvárásaik.

A választás során pedig az látszik, hogy az MSZP nem képes, nem hajlandó ennek a csoportnak alternatívát nyújtani. És nem a Fidesz hibája, hogy a Jobbik veri az MSZPt, hogy a saját partnereivel pariban vannak, de az MSZP leszálló ők meg felszálló ágban van.

Az az arrogancia amivel az MSZP és hívei jogos kritikákra reagálnak nem is teszi őket vonzóvá. A FIDESZ sok szempontból, erkölcsileg is, pocsék. Csak mellé tesz 4-5-6 jó pontot, alternatívát nyújt, és van az a pont ahol nem azt mondja, ez jó... hanem azt, hogy mi is rosszak vagyunk, értjük... De ez a legkisebb rossz.

Ha az MSZP legalább idáig eljutna, és sok kérdésben hallgatna a meggyőzhető emberek véleményére, igényeire akkor lehetne esélye.

_most_ 2014.06.21. 01:20:28

@Istóczy úr: számomra az erkölcsi mélypont a fidesz kormányzásban az volt, mikor Orbán szabadon engedte a baltás gyilkost, onnantól kezdve már tudtam, hogy a fideszes politikusoknak nincsenek erkölcseik, csak érdekeik.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.21. 01:20:29

@Válasszunk: Jol tetted, hogy idezojelek koze tetted a hamisit szot, bar ezt pontosan a torveny mondja ki, mi szamit hamisitasnak.

A matricaragasztas -szerintem - nem tartozik ide, sokkal inkabb jogtalan elonyhoz jutas, visszaeles, pont ahogyan a rokkantkartya nem megfelelo hasznalata is az ( erre kulonosen duhos tudok lenni, leven edesapam is raszorulo) , a torveny szerint viszont ezek szerint viszont hamisitasnak szamit az "idegen matrica hasznalata".

Utalom a mutyit es tudom a kis mutyi is mutyi, de ha engem kerdel nagyobb csalonak tartom a tudatos bliccelot, mint a matriczos - tobbnyire fiatal- diakokat. Csalas mindketto, es mindketto elitelendo, de....

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.21. 01:24:21

@Válasszunk: Tehat ha egy szolgaltatasert nem fizetek, de azt igenybeveszem, az szerinted nem szamit lopasnak?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.21. 01:32:28

@Válasszunk: Azt hiszem itt nalunk a blicceles mar bunugyi kategoria, legalabbis a DLR-en ezzel riogatjak az embert. Tehat nem csak potdijat kell fizetni, de buncselekmenynek is szamitjak.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.21. 01:38:47

@tildy[UK]: Ha egy cég ingyenes átvizsgálást hirdet az autódnak, igénybe veszed, nem fizetsz érte... Egy free to play játékkal ingyen játszol, igénybe veszed a szolgáltatást...

A blog.hu szolgáltatását igénybe veszed...

Ugye egyik sem lopás. Ha valamit szerződésben kínálsz, vagy elvállalsz, a szavadat adod: Azt teljesítsd.

Ha valamit tilos elvenni, de te a szabályok felé helyezed magad, mert te vagy a "gyevi bíró" és rád nem vonatkozik, és neked szabad, és ezért nem fizetsz az bűn.

Amint látod a törvényesség, az adott szó, és sok szempont van. Nem tartom helyesnek, hogy a BKV / BKK szerződései kezelik a bliccelést. Én büntetném. De jogállamban élünk. Ez azt jelenti, hogy a megválasztott kormány jogszabályokat alkot. Ha ő azt mondja nem ütközik a törvényben bliccelni. Ezt szerződés szabályozza. És a választók többsége nem követel változást, akkor így törvényes.

Azt, hogy valaki a törvény adta lehetőségek között, a törvényt hozó állammal szemben, az állam által kínált lehetőségekkel ÉL és vállalja a következményeket, de ezzel a családjának a legjobbat akarja... Az érzésem szerint nem nagy bűn.

De ne feledd el. Az aki bliccel DE tudja, hogy akkor köteles átadni az adatait, kifizeti a pótdíjat az a kisebbség. Aki nem vállalja a felelősséget, meg akar lógni, kötekedik az ellenőrrel, stb. az amikor a pótdíj fizetés alól bújik ki, akkor lesz erkölcstelen. És ilyenből sok van.

A rokkant kártya kapcsán pedig nem csak a jogosulatlan használat zavar. Sok oka lehet a rokkantkártya megkapásának. A csökkent munkaképességhez, stb. is sok ok vezethet. És nem feltétlenül látszik. De akinek már baja van, az legalább rászorulóként tudja mikor és hol szorul rá, mikor és hol nem. Mert ahol nem, de elveszi az elől aki meg igen... Ott árt. És legközelebb neki ártanak ugyanúgy.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.21. 01:40:05

@_most_:

Nézzük akkor a baltás gyilkost.

Volt egy gyilkos, aki Magyarországon egy cseppet sem számított közveszélyesnek, talán az erőszakos-részeges férjhez hasonló mértékben volt az.

Ez a véglény egy csapással, a létező leghumánusabb módon megölt valakit, akinek a népével az ő népe háborúban áll.

Ha csak úgy viccből csapott volna agyon valakit, körülbelül ugyanazt a 8 évet kapta volna, amit ténylegesen leült. Gyakorlatilag az izmusért kapta a többi 22 évet, amit végül nem kellett leülnie.

Bármelyik kiadatásnál előfordulhat az elnöki kegyelem, most ez megtörtént. A kegyelmi jog az elnök joga minden országban, amely jog nem korlátozható semmiképpen másik ország által. Még a kiadó ország által sem. Ez megvan?

Minden rendben zajlott tehát azt leszámítva, hogy nem kapott rögtön kötelet a véglény - de hát nem én akartam, hogy ez ne így legyen.

Az egész baltásozás ócska ballibhiszti volt.

Ha még pénzt is kerestünk vele, az csak jó. Úgy értem, azon felül, hogy most már nem mi etetjük a szarházit.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.21. 01:44:36

Mindeközben amikor baltás cigányok bontották le a kocsiját az ülésbe is belevágva egy magyar nőnek, aki fiaival menekült oda a lincselni vágyó előemberek elől, akkor a TASZ és a többi norvég ügynökszervezet azon fáradozott, hogy nehogy véletlenül izmus súlyosbítóval minősítsék a förtelmes bűncselekményt.

Ami azt illeti, én jobban tartok az orkoktól, mint a bekattant azeriektől.

Alighanem a lakosság is így van vele, ezért volt, hogy ugyanaz a krétakörös-hahákos banda baltásozott akkor, mint akik most lézereznek, féltve a jódáspénzüket.

Heep Uriás (törölt) 2014.06.21. 01:47:19

Alapjában véve egyetértek a poszttal. Az általános erkölcsi állapotok annyira rosszak Magyarországon (lásd milyen sokan tartják a diák hamisítást jelentéktelen dolognak), hogy egyáltalán nem csoda a politikusok gátlástalansága. Az egyszeri ember is ott csal ahol csak tud. És egyáltalán nincs lelkiismeret-furdalása. Ezek után miért csodálkozik bárki is a politikusainkon, ők is a magyar családokból, iskolákból, hétköznapokból jönnek, az lenne a fura, ha nem lenne a vérükbe ivódott reflex a csalás, a lopás.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.21. 01:47:50

@tildy[UK]: A világ nagyobb részében a bliccelést a jog üldözi és tilos. Ha megnézed akkor, ha már UK-t említed, ott bizony aki ellenőriz hatóság. És nem pótdíj lesz belőle.

A pótdíjas rendszer mindenkinek rossz. Mert sok esetben a BKK azt mondja: "minek javítani az automatát, minek időben kinyitni a pénztárat amikor szükség lenne rá, mehet az ellenőr több pénz folyik be" másik oldalról pedig a bliccelő tud visszaélni.

Az ellenőr innen fejpénzt kap, nem a rendben, hanem a bevételben érdekelt, és sokszor maga is jogot sért, nem korrekt.

Ez mindenkinek rossz. De amíg ez a helyzet és ez így is úgy is rossz... Aki ehhez alkalmazkodik és a lehető legtöbbet kihozza belőle az nem azonos azzal aki a törvény fölé helyezi magát.

_most_ 2014.06.21. 02:15:19

@Istóczy úr: várható volt, hogy az azeriek elengedik, egyszerűen nem kellett volna kiadni, de valamiért Orbánnak nagyon fontos volt a kiadatás, kíváncsi vagyok mennyibe került egy gyilkosság megváltása, és ezek után Orbánnak van képe kiállni, hogy a tényleges életfogytiglan igazságot szolgáltat az áldozat hozzátartozóinak, vajon a a baltás gyilkos áldozatának miért nem járt az igazságszolgáltatás?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.21. 02:21:18

@_most_:

Más gyilkosok felfüggesztettel megússzák. Ez 8 évet ült. Mondom, én akasztattam volna, de hogy nem bűnhődött, az kicsit erős. A sima gyilkosságot 5-15 évre árazza a Btk. Gyakorlatilag ennek a középmértékét ülte le. A másik 22 évet az izmus miatt kapta, azt a részt elengedte neki az elnöke. Erre neki joga volt, nekünk pedig 0 ráhatásunk. Téma részemről lezárva.

Kunhalmira mit is írtál a baltásozáson, orbánozáson kívül?

_most_ 2014.06.21. 02:32:27

@Istóczy úr: Kunhalmi tuti nem engedte volna szabadon a baltás gyilkost, max szerzett volna neki egy hamis diákigazolványt. Mondjuk nem vágom, ha egy "sima" gyilkosság 8 év, akkor miért jár az életfogytiglan, 10 gyilkosságért?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.21. 02:34:46

@_most_:

Emberölés

160. § (1) Aki mást megöl, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberölést
a) előre kitervelten,
b) nyereségvágyból,
c) aljas indokból vagy célból,
d) különös kegyetlenséggel,
e) hivatalos személy vagy külföldi hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, illetve emiatt, közfeladatot ellátó személy sérelmére, e feladatának teljesítése során, továbbá a hivatalos, a külföldi hivatalos vagy a közfeladatot ellátó személy támogatására vagy védelmére kelt személy sérelmére,
f) több ember sérelmére,
g) több ember életét veszélyeztetve,
h) különös visszaesőként,
i) tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére,
j) védekezésre képtelen személy sérelmére vagy
k) a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére
követik el.
(3) Aki emberölésre irányuló előkészületet követ el, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) Aki az emberölést gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(5) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki tizennegyedik életévét be nem töltött vagy akaratnyilvánításra képtelen személyt öngyilkosságra rábír, ha az öngyilkosságot elkövetik.
(6) A (2) bekezdés h) pontja alkalmazásában a különös visszaesés szempontjából hasonló jellegű bűncselekmény
a) a népirtás [142. § (1) bekezdés a) pont], az erős felindulásban elkövetett emberölés (161. §),
b) az emberrablás és az elöljáró vagy szolgálati közeg elleni erőszak súlyosabban minősülő esetei [190. § (4) bekezdés, 445. § (5) bekezdés a) pont],
c) a terrorcselekmény, a jármű hatalomba kerítése, és a zendülés súlyosabban minősülő esetei, ha a halált szándékosan okozva követik el [314. § (1) bekezdés, 320. § (2) bekezdés, 442. § (4) bekezdés].
Erős felindulásban elkövetett emberölés

161. § Aki mást méltányolható okból származó erős felindulásban megöl, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.21. 03:31:08

@_most_: Látod az idézett jogszabályt. Ismered a történetet. Amint látod itt több szempont volt.

Az a) pont szerinti előre kitervelten - igaz.
A kísérlet a befejezett bűncselekménnyel azonosan minősül. És egy második örményt is meg akart ölni, nem jutott be hozzá, próbált előbb segítséget szerezni, majd a fejszét használva behatolni.

Érzésem szerint ettől a több ember sérelmére való elkövetés is oda mehet. Ugye ez az f) pont

Álmában lepte meg, védekezésre képtelenné tette és utána ölt... j) pont

Az illető nem azonnal halt meg, és elég ideig nyöszörgött, nem éppen fájdalommentes volt az... Így a d) pontot is nyugodtan hozzá írták.

Az "izmus" az az aljas indokból vagy célból... De ugye ez e nélkül is sok sok minősítő körülmény.

De folytassuk a sort. Súlyosbító körülmény a megbánás hiánya. Súlyosbító körülmény az is, hogy azt mondta: Ha kijön folytatja. Ha több lett volna, többet próbál megölni.

Döntsd el magad, hogy csak az izmus okán kapott-e az emberölés alapesetének középértéknél többet.

lobster thermidor 2014.06.21. 05:53:56

Ez egy igazán álszent, és végtelenül ostoba poszt!

bölcsbagoly 2014.06.21. 06:21:50

@_most_: HR tanár, több évtizedes pedagógusi múlttal a háta mögött. Hogy a magadféle bunkóknak nem tetszett amit csinált az egy dolog, de hogy egy Kunhalmi félével hasonlítgatod, aki kiadta magát oktatáspolitikusnak, mindenféle alap nélkül, az mindkettőtök részéről orbitális pofátlanság! De megszoktuk a részetekről az elmúlt évszázad alatt...

czjanos 2014.06.21. 06:30:40

Nincsenek szent emberek, csak szentté avatottak.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.21. 07:47:03

A sok ballib műbotrány után végre egy fideszes műbotrány. Persze pont ugyanolyan röhejes.

nu pagagyí 2014.06.21. 08:04:47

Szerintem Kunhalmi bocsánatot kért. Ilyesmit egyébként kiflicsücsök Gabriellától például nem hallottunk és van egy gyanúm, hogy a "nemzeti" oldal sötét lelkű profi tolvajaitól nem is fogunk. A nettó jövedelme 83 ezer volt akkoriban és akit tényleg érdekel mit mondott valójában az esetről, itt elolvashatja:

hvg.hu/itthon/20140617_Kunhalmi_Agnes_kozokirat_Budapest_valaszt

Gera 2014.06.21. 08:08:09

Feleslegesen hosszú ez a poszt. Nincs erről mit beszélni, teljesen védhetetlen, amit Kunhalmi művelt. Röhej, amikor a balosok erre nekiállnak Mészáros Lőrincezni és hasonlók. Bakker, vegyétek már észre, ez nem érv, hogy a mi tolvajunk csak néhány tízezret lopott, a tiétek meg milliárdokat, ez viccnek is rossz. Igazából ettől csak hülyébbnek tűnik Kunhalmi, tízezerért eladni a becsületed nem egy jó üzlet, milliárdokért viszont elég sokan megtennék. Persze valószínűbb, hogy egyiknek se volt sose, pont ezért kéne elhúzniuk a fenébe.

Ez az "ítéljenek meg a választók" ez amúgy nem hülyeség egyáltalán, csak elég szar duma a választás UTÁN :)

micsoda? 2014.06.21. 08:37:16

"Amiről nem beszélünk, az nincs is". Nem értem miért olyan nehéz ezt az MSZP -nek átvenni?
Legjobb példa a szekszárdi mutyizás. Hiába a hangfelvétel, hiába tény. Nagy főlénnyel ott is a a kormánypárt nyert.

Pan Modry 2014.06.21. 08:44:03

@nu pagagyí:
De epp az alacsony jovedelemre ezesetben hivatkozni prosztosag?

Most akkor az osszes csoringert hatalmazzuk fel arra erkolcsileg hogy lophat?

A,ig ilyen erkolcsi nullakkal akartok megujulni mint a kunhalmi addig az eddigi nem szavazok tivabbra is otthon fognak maradni. Sok embernek akkor ssem merul fel opciokent a koz meglopasa amikor szarul all anyagilag.

Es szerintem kunhalmi csak azert nem lopott annyit mint amennyit lazar mert meg nem volt ra lehetosege, majd ha lesz nden bizonnyal fog, tipikus frusztralt picsa aki gazdag akar lenni, ahhoz keves esze van hogy a piaci korulmenyek kozott gazdag legyen, ahhoz meg kicsit rusnya hogy gazdag ferjet csipjen, igy marad a lopas.

Pan Modry 2014.06.21. 08:45:54

@Gera:

Ebben eppen nem erttek egyet, meszaros sem milliardokert adta el a becsuletet, elkezdte mar korabban apropenzert es az utobbi idoben volt ra lehetosege higy tobbjen kapjon erte.

Az ilyen kunhalmi feleket azert kel csirajaban elfojtani hogy ne legyenek kesobb lazar, meszaros, hunvald felek belole

tisztapista 2014.06.21. 08:54:18

Nem kell Kunhalmit ekézni. És ha csalt? És ha lopott?
Ez volt a beugró a politikusvizsgán.

Ha nem teszi meg, a régi komcsik nem hitték volna el neki, hogy komolyan gondolja a politikusi pályát.

Gera 2014.06.21. 09:00:18

@Pan Modry: Ezért tettem hozzá, hogy szerintem egyiknek se volt sose. Szerintem egyetértünk :)

Gera 2014.06.21. 09:02:02

@tisztapista: A politikusvizsgán legfeljebb az lehet a beugró, hogy úgy kell lopni, hogy nem kapnak el. Ha egy szaros bérlettel buksz le úgy, hogy már abból büntetőügy lesz, akkor inkább kiröhögnek.

nu pagagyí 2014.06.21. 09:06:11

@Pan Modry: Akinek olyan alacsony a jövedelme, hogy nem tud belőle megélni az megoldja másképp. Kevés olyan emberről olvastam, aki éhen halt volna.

Van viszont a jövedelemnek egy olyan határa, ami fölött valóban erkölcstelen, hogy valaki csaláshoz folyamodik. És ebben az országban tömeges méretű ez utóbbi erkölcstelenség: számlát nem adó vállalkozók, saját kiadást elköltségelők, korrupt kijárási hivatalok dolgozói, hálapénzes szakmák űzői, hatalmukkal visszaélő választott tisztségviselők stb.

Ha igaz, hogy Kunhalmi keresete annyi volt amennyi, akkor a rendszeres költségei felett nem sok maradt neki megélhetésre. Nem szép, amit csinált, az viszont biztató, hogy őszintén elmondta. És ez utóbbiban jelentősen különbözik a "keresztény" erkölcsöt teljes hangerővel másoknak ajánlgató faszfejektől: vakkomondorostól, kábítószerező polgármesterektől, közpénzből stadion-piramist építő szentembertől, a város vagyonát popómagzinos bannerekre cserélő helyi tótumfkatumtól. Utóbbi kategóriától egy őszinte szó nem várható cselekedeteik erkölcsi minőségéről, pert viszont annál hamarabb kaphat a nyakába a kérdező.

A választás kérdése tehát az, hogy olyat válasszunk-e, aki legalább egyszer őszinte volt vagy olyat, aki sosem lesz az.

bölcsbagoly 2014.06.21. 09:06:50

@nu pagagyí: te minden marhaságot készpénznek veszel?
1. SG terhes volt, amikor egy barátnőjével vásárolt egy áruházban. Megkívánta a kiflit, leharapott belőle egy csücsköt, a pénztárnál kifizették! Van pofátok ezzel ágálni évek óta?
2. elítélték vagy sem? S han igen, mit keres az mszp élvonalában? Na ja, ha Hunvaldot is képesek vagytok jogerős ítélet után újra elnöknek válsztani, az csak az erkölcsi színvonalatokat jellelmzi!

Gera 2014.06.21. 09:16:23

@bölcsbagoly: Az eset egyáltalán nem így történt. Ami biztos, az az, hogy nem fizették ki. A többit csak Selmeczi elmondásából ismerjük, az annyi, hogy nem ő nem fizette ki, hanem a férfi ismerőse, akivel összefutott a teszkóban, ő csak leharapott belőle egy darabot, amikor megkínálták.

♔bаtyu♔ 2014.06.21. 09:16:55

@Válasszunk: Persze, nem ismered, de ezekkel érvekkel nem sokra mész. Abban a pillanatban, hogy észérvekkel jössz, ezek felcsútoznak, köcsögöznek (jó sok lehet közöttük a látens buzi), fideszközpontból írsz és hasonló baromságok.

Persze ebben az a jó, hogy rendesen minősítik magukat és politikai oldalukat is. Azt szoktam mondani, a jobboldal legerősebb érveit itt a gyökér ballibsik szolgáltatják, mert ezek nagyon közérthető módon és széles kör számára visszataszítóak.

♔bаtyu♔ 2014.06.21. 09:21:17

@Pan Modry: Ezt egy olyan pártban eleve nem is bűn, ahol Gyurcsány okirat-hamisitásánál egyetlen dolog volt a fontos, hogy már elévült, simán lehetett miniszterelnök.

Jól rá is basztak, mert nem értették meg, hogy egy Gyurcsány-féle bűnöző addig nézi csak az ő érdekeiket, ameddig az egyezik a sajátjával.

Amint nem egyezett, abban a pillanatban elkezdte gallyra vágni az MSZP-t és ez rendesen sikerült is neki, most 8%-on vannak.

Pan Modry 2014.06.21. 09:32:01

@nu pagagyí:

Valasszunk olyat aki ezeknel is jobb, ha nincs ilyen lehetoseg akkor a kulfold az opcio. En ez utobbit valasztottam, es olyan hogy kisebbik rossz mar nem erdekel, ameddig nem lesz olyan part aki eleri azt a szintet amit minimalisan elvarok senkire sem fogok szavazni.

Es sokan vagyunk igy, ezt meg megerteni annak aki el akarja kuldeni a fideszt, sot ha valaki arra hivatkozik hogy kevesbe erkolcstelen mint a fidesz, arra a budos eletbe nem szavazok, ugyanis ez egy nagyon gyenge erv.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.21. 09:38:32

nem megbotlott ne is mondjunk/írjunk ilyet, nyugodtan írjuk le amit ő is bevallott, hogy politikusként közokirathamisítást követett el.

Én csak azon csodálkozom, hogy a következő mondata nem az volt, hogy ezért most lemondok és visszavonulok.

Illetve ezen sem csodálkozom, az lett furcsa ha van neki gerince.
mondjuk akkor el se követte volna.

bölcsbagoly 2014.06.21. 09:45:38

@Gera: s honnan veszed, hogy nem fizették ki? Amúgy,nem mindegy a kolléga neme?

Gera 2014.06.21. 09:48:38

@bölcsbagoly: Onnan veszem, hogy ez az, amit Selmeczi nem cáfolt. A teszkó meg a rendőrség természetesen nem volt hajlandó mondani semmit. Selmeczi azt mondta, hogy ő csak kapott belőle egy darabot az ismerősétől, a pénztárnál külön fizettek és az ismerőse nem fizette ki, mindkettőjüket lopással vádolták, aztán belőle később tanú lett. Kb ennyit lehet tudni erről az ügyről.

Gera 2014.06.21. 09:49:19

@bölcsbagoly: Nemtom, szerintem mindegy, miért kérdezed?

kulcsar2011 2014.06.21. 09:54:04

@Istóczy úr: Végzettségével kapcsolatban sosem hazudott. Sose mondta, hogy van diplomaja. Az önéletrajzában volt a tanulmányok között az egyetem időpontja felsorolva.

bölcsbagoly 2014.06.21. 10:03:30

@Gera: mivel a rendőrség sem vádolta meg (hogy egy túlbuzgó biztonsági pofa mit mi mondott a médiának jópénzért, az számít?) az tény s innen a dolog lezárva! Ilyen alapon bárkit meg lehet gyanúsítani, ha egy áruházban megkínálnak valamivel, vagy megkérnek, hogy segíts tolni a kocsit, vagy vinni a kosarat! Akinek fizetnie kell csak azt lehet felelősségre vonni!Számtalan gyerek kóstol bele a még nem kifizetett áruba,miért kel ezt felróni egy állapotos nőnek?

bölcsbagoly 2014.06.21. 10:05:05

@kulcsar2011: no igen, de egész tavalyi s azelőtti évben azzal ajvékolt Hoffmann Rózsa ellen, hogy ő a nagy okatáspolitikus s milyen rossz az oktatáspolitikája a fidesznek! Mégis milyen alapon?

Rátóti Mutyikos 2014.06.21. 10:26:11

"Mert náluk előbb van a zsákban a keresztényi megbocsájtás, és sok más elv, mint az, hogy aki éveken át "elfelejtette" közölni, hogy politikailag aktív emberként bűncselekményt követ el, az nem érzi magát becstelennek."

nyihihi..
posztolokam...irjal mar egy hasonlo bejegyzest orban csalassal es okirathamisitassal megszerzett v.keruleti lakasrol is. tudod azzal kapcsolatban amit fillerekert kapott az onkoritol es tobbszoros aron adott tovabb kekessy elvtarsnak. esetleg a kurva becsuletes es keresztenyi fidesz szekhazbol papabanyava konvertalt mocsoksagarol. aztan simicska es toth "kolumbia-alsos" /(c)bayer/ torteneteirol + kaya ibrahim, josip tot-rol.

nah ennyit a fidess becsuleterol.

Gera 2014.06.21. 10:39:33

@bölcsbagoly: Hagyjuk már ezt a hülyeséget, engem ez az egész nem érdekel. Mondtál egy marhaságot, kijavítottam, annyi, zárjuk le.

ob.szerver 2014.06.21. 10:55:16

@Rátóti Mutyikos:

"tobbszoros aron adott tovabb kekessy elvtarsnak"

A többszörös jelző kissé eufémisztikus. Ugyanis a 600 ezerért vett lakást 60 millióért adta tovább, százszoros haszonnal, anmiből jelenlegi Cinege utcai villáját vette. Az akkori becslések szerint 50%-kal piaci érték felett. A vevő Kékessy Dezső rokona, azé a Kékessyé, akit akkor nevezett ki párizsi nagykövetnek. De hát, rossz az, aki rosszra gondol. Térjünk inkább vissza K.Á. jogosulatlan diákigazoolvány használatára, mert ahogy a bloggertól tudjuk, minél kisebb a tétel, annál nagyobb a becstelenség.

bölcsbagoly 2014.06.21. 11:00:40

@Rátóti Mutyikos: te idióta, sok százezeren voltak ugyanabban a helyzetben, amikor a bérlakásukat megvehették olcsón a tőlük szabadulni akaró önkormányzatoktól! utána meg mindenki annyiért adta el, amennyiért megvették tőle! Hülye lumpenproli irigykedés!

bölcsbagoly 2014.06.21. 11:02:16

@ob.szerver: ebben van is valami! ugyanis az olcsó qurva is randább prosti , mint a luxusqurva!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2014.06.21. 11:26:34

szerintem több ezres nagyságrenben vannak azok akik diplomázás után még szereztek matricát a diákigazolványra. ez iszonyat biznisz volt... gondolom itt is ez lehetett a helyzet.

mindenki átbaszta a palánkon legalább egyszer a volánt/mávot/bkv-t valamilyen szinten. szóval ezért megkövezni szerintem nem lehet. (igaz, a többség nem ment el politikusnak, és nem hazudott a választók szemébe...)

bölcsbagoly 2014.06.21. 11:34:31

@Hurrá Torpedó: nem is kell megkövezni, de miért nem húzza meg magát és számos diplomájával keressen magának egy megfelelő állást! ha érettségizettként jó volt egy minisztériumban is, akár most is megteszi, nemde?

Trackers 2014.06.21. 11:46:02

Sok igazság van a leírtakban, és látszólag az ok-okozati következmények is megállják a helyüket.

Nevezetesen, hogy aki botlik, hazudott, abban már nem lehet soha feltétel nélkül kívülállónak megbízni.

A valóságban azonban szörnyű állapotok következnének be ha ez így lenne.
Gyanakodva mérgetnénk a szomszédot, ismerőst, és nem járnánk szavazni.

Hisz nem lenne élő ember, akibe a bizalmunkat fektethetnénk.

Ketrec_rázza_a_majmot 2014.06.21. 11:48:54

Szerintem Kiflicsücsök-Lockheed Gabika és Várhegyi Attila pártjából büdös a kritika.

Trackers 2014.06.21. 11:50:48

@nu pagagyí:

Ha Kunhalmi negyedannyit se kapott eddig, és nem is fog kapni, a blogszférában, mint amennyit Selmeczi kapott egy kifliért, bármely véletlenszerűen kiválasztott hozzád hasonló bloggertől.

Pedig a tett is nagyobb ívű, konkrétan bűncselekmény.

bölcsbagoly 2014.06.21. 12:20:55

@Ketrec_rázza_a_majmot: na persze, ha téged árammal kezelnek az új OPNI-ban!

lavór 2014.06.21. 13:27:16

Egy mondatban a "becsület" és a "politikus..." Kissé utópisztikus gondolat.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.21. 13:54:31

@nu pagagyí: Elolvastam korábban is. Nincs benne bocsánatkérés. Olvasd el. És nézd meg AKKOR mit jelentett a 83.000 Ft.

Aki akkor nem 83000+Cafeteria-t keresett, hanem mondjuk 57000-et... Vagy részmunkaidő talált csak és 40000-et az sem lett feltétlenül bűnöző.

Aki arra számítva, hogy a 83000-et ma minek látod ezzel meg akar vezetni...

Aki éveken át a pofádba hazudik majd az őszinteség fontosságával jön...

Na az becstelen. És mikor hirtelen céltábla lesz, mindenki figyel rá, akkor elmondja az nem az őszinteség, hanem a tűzoltás...

@Trackers: A megbotlás és a politikusként elkövetett bűncselekmény nem azonos. Ha ez utóbbiról hazudik, nem vállalja a következményeit, az tovább ront a képen.

De az igazán féreg magatartás az, hogy most jön a 83.000 forinttal.

Gondold el, ha nem arra építene erről a mai jövedelmekhez árakhoz viszonyítva gondolkodsz, hanem az igazságot:

A minimálbérnél több mint 45%-kal többet keresve (nettó), a minisztériumi cafeteria mellett, neki nem volt semmi elég. Míg aki részmunkaidőt talált csak 40000-ért, addig neki a 83000+Cafeteria mellett "kellett a pénz".

Politikusként hát bűncselekményt követett el elárulva a választókat. Akik felé évek óta inkorrekt ezzel kapcsolatban. Sosem állt ki az ügyben becsülettel senki elé.

Majd most, amikor vizsgálódtak jött a megelőző tűzoltás, de most sem volt annyi becsülete, hogy egyenes legyen... És ne jöjjön egy demagóg szar dumával, ahol az inflációt használja ki arra, hogy átejtse aki hisz neki.

Netuddki. 2014.06.21. 15:36:10

Köcsög fideszesek! A tolvaj akkor is tolvaj ha pár ezer forintot lop. Vagy pár milliárdot. Vagy egy kiflit. Szánalmasok vagytok a vergődésetekkel! Muhaha!

_most_ 2014.06.21. 15:44:52

az egész poszt totál hülyeség, teljesen figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy becsületes ember nem megy politikusnak, feddhetetlen ember meg nem sok van, így igazából a becsületesség számonkérésével, pont a profi bűnözőknek kedvez, mert ők nem buknak le.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.21. 15:46:22

@_most_: Miért ne menne politikusnak? Sőt... Az átlag politikus becsületesebb, mint az átlag ember.

STIRLITZ 2014.06.21. 15:54:21

Ez aztán a parázs ügy! Kunhalmi Ági diplomája és megítélése! Húha!!! Komoly leleplező cikk. Tényleg ez a legnagyobb bajunk? Szánalmas. Nem inkább azzal kéne foglalkozni, hogy miért sumákol még mindig a kormány a paksi atomszerződéssel, a médiaügyekkel, meg mondjuk Lázár túlkapásaival? Vagy miért fosnak úgy a Fideszes fitymavitézek az RTL "híreitől"? Így valahogy: koznaplo.blog.hu/2014/06/21/miert_idegesito_az_ellenorizetlen_media

_most_ 2014.06.21. 16:07:11

@Válasszunk: mondj csak egyetlen egy becsületes politikust.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.21. 16:15:09

@STIRLITZ: Tudod mi a fontos különbség? Mindkét oldal azt hiszi, a másik oldal bűnei miatt neki mindent szabad. Csak éppen Kunhalmi ezt egy kis extra adag képmutatással, demagógiával is megfejeli.

Van elég téma itt a Fidesz ellen, mert veled szemben nekem nem szaros az orrom, mert nem akarom egyik oldal seggét se nyalni. De ez nem menti fel a másik oldalt sem. És nem kell az MSZP seggét se nyalni.

A diákigazolvány ügye után politizálna egy olyan párton belüli szakértői (nem választott) pozícióban amihez nem kell hazudnia akkor Kunhalmi nem lenne téma.

De nem csak évek alatt hazudott, hanem a mostani 83000-es magyarázatában is van egy jókora becstelen átverés. És ilyen mértékű képmutatás (és még az őszinteség emlegetése) az, amiért gond van.

És ezek után nem érdemli meg azt sem, hogy 10 forintot rábízzunk. Azért ennyit lopott, mert ennyit tudott. De ha ma is becstelen, ma is megtéveszt mindenkit, akkor szerinted ha rábíznánk 100 milliárdot mennyi maradna abból?

A FIDESZ húzásai unalomig ismertek. Ennek ismeretében lehet ellenük és melletük dönteni. ÉS tudod miért fontos ez az ügy? Az olyan szaros orrú seggnyalók miatt, mint te vagy. Mert csak addig fontos neked a pártatlan tájékoztatás, amíg nem a te oldaladról derül ki valami. Hogy ennél is vita téma az, hogy meddig vert át másokat.

Mert, ha ennek kapcsán a kedvenceid sara nincs kitárgyalva, nincs mindkét oldalról a keresztvizet leszedő tájékoztatás...

Akkor nem arról szól a hozzád hasonlók baja, hogy "jajj a másik megöli a független tájékoztatást" hanem arról, hogy "jajj nem nekünk lejt a pálya, a mieink nem úsznak meg mindent."

A blogok és a média szabadsága akkor ér valamit, ha MINDKÉT oldal megkapja a magáét. És igen. Itt a 83000 forintos szöveg kapcsán a választók megvezetése gond.

Ugyanis, ha már ilyenkor nem tudjuk meg a másik oldal becstelenségét, akkor tolvajt váltunk tolvajra.

Ezzel szemben a cél az lenne, hogy az ilyen törtető tolvajok helyett más legyen. Mondjuk aki egy falu kapcsán a szőlőhegyre utat, víz és áram bevezetését elintézte összefogva a gazdákat... Arra előbb bízzuk rá a falut. Ha a faluban jó volt, akkor legyen képviselő. Ha képviselőként jól képviseli az agrár kérdéseket, legyen bizottsági tag vagy elnök. És utána miniszter.

De addig nem lesz, amíg a téged is hülyének néző, a 83000-es dumájával megvezető embert tolod előre. Mert addig ő van ott.

Szerinted, mondjuk az FJF idején miért nem ez volt? Miért volt olyan aki nem a politikusi karrier idején szerzett pénzt, hanem akkor amikor nem volt köze hozzá? Miért van sok helyen normális helyi polgármester (ahol a párt versenyez melyik jelölheti a jó embert)?

Mert ott az embereknek nem szaros az orruk hegye a nagy seggnyalásból, miközben előadják, hogy a pártatlan tájékoztatás szerintük azt jelenti, csak a másik oldalról írnak rosszat.

no_successful2 2014.06.21. 16:52:41

@STIRLITZ:

Igazad van, nem valami parázs ügy, de kiválóan szimbolizálja a szoclib mentalitást, miszerint a csomagolás a lényeg, a beltartalom mellékes.
A csinos Kunhalmi mellett még több olyan politikust is bedobtak, akikről úgy gondolták, hogy az arca eladja.(igaz Mesterházi nem ebbe a vonalba tartozott)
Talán a Fleto fellépése indította el ezt a lavinát. (Fleto volt anno a hervadó szinglik liblingje. Megkockáztatom, ennélkül nem is nyertek volna anno.)

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.21. 16:57:30

@bölcsbagoly:

Aki olyan mohó (és proli), hogy fizetés előtt lezabálja a kiflit az áruházban, az legalább olyan alkalmatlan az én szememben politikusnak, mintha ellopta volna!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.21. 17:12:08

Az is igaz, hogy ezeknek a senkiháziaknak nem ad Orbán sosem komoly feladatot. A proli Selmeczinek például annyi a dolga, hogy lyukat dumáljon a többi proli hasába, erre pedig nyilvánvalóan alkalmasabb Selmeczi, mint Navracsics, Trócsányi vagy Pálinkás.

Kunhalmi viszont "oktatási szakpolitikus" az utódpártban! Simán minisztert is csináltak volna belőle akár még az idén.

bölcsbagoly 2014.06.21. 20:22:23

@Istóczy úr: bocsi, de ugye te nem voltál még terhesen kívánós? -:))

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.22. 00:17:44

@bölcsbagoly:

Nem, de éhes voltam már, mégis bírtam magammal a fizetésig. Sőt a konyhaasztalig!

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.22. 00:24:01

Mondom, teljesen megértem, hogy kell Selmeczi. Valakinek a prolik szavazatát is össze kell gyűjtenie, különben összegyűjtik a kommunisták.

De ettől még nem teszek úgy, mintha Selmeczi nem proli volna. Proli ő is, akárcsak Kunhalmi. Semmi méltóság nincs egyikben sem. Még az alapvető női méltóságnak is híján vannak.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.22. 00:28:33

Egyébként szinte az összes női politikus két lábon járó ellenérv a nők politikusi részvétele ellen.

Szinte csak azok tudnak közülük érvényesülni, akik a vaddisznónál is vaddisznóbbak: Vaddisznó Ági, Lendvai, Selmeczi, Kunhalmi, Szabó Tímea, Szabó Rebeka, Gurmai, Herczog, Lunacek, Reding és a többi.

fehérfarkas 2014.06.22. 03:33:06

@Válasszunk:
83.000 Ft/hó 2006-ban egyáltalán nem volt sok Budapesten. Kapásból egy panel albérlet 40-50.000 Ft/hó volt már akkor is. Azért tudom ezt, mert kispesti. panelban laktam 9 évig.
Erre jött még rá a közös ktsg + rezsi. A mainál olcsóbb volt akkor a közös ktsg és a rezsi is. Ráadásul 2005/2006 telén volt a brutális távhőszámla időszaa, amikor 4-essel kezdődött az összeg. Ezután vitte le a kormány a távhő ÁFÁ-ját 5%-ra (ma 27%). Egyedül egy panellakásban albérletben lakni 83.000 Ft-ból 2006-ban szinte lehetetlen volt (saját lakásnál más a helyzet - de az vagy örökli az ember, vagy valamiből megvette - ha hitelből, akkor annak a törlesztőrészleteit kell fizetni).
83.000 Ft/hó már 2006-ban is úgy volt elég, ha valakivel közösen lakott az ember albérletben (élettárs, haver - netán valaki vadidegen a másik szobában) és költségek feleződtek. Akkor 83.000 Ft/hó már meg lehetett élni. De félretenni a későbbiekre (családalapítás, lakás vagy autóvásárlás) már akkor sem lehetett. Kivéve, ha az ember élettársával vagy házastársával lakott együtt, és az egyik kereset ment a lakásra (albérlet + rezsi, vagy hiteltörlesztőrészlet + rezsi), és a másikból ment a kaja + megtakarítás.

A másik pedig a bliccelés. A kommentelők közül ki az, aki rendszeresen jár vagy járt BKV-val és soha nem bliccelt?
Bevallom, volt időszak amikor én is blicceltem. Amikor munkanélküli voltam, akkor nem engedhettem meg magamnak sem a bérletet, de a jegyet sem (sok átszállás miatt sok jegyre volt szükségem, ha a külvárosból el akartam jutni másik kerületekbe vagy a belvárosba).
A fővárosban azon kiakadni, hogy valaki 20-on pár évesként bliccelt egy hatalmas nagy képmutatás. Itt, ahol a bliccelésből verseny van űzve? Itt ebben a városban nem kellene ekkora képmutatónak lennie senkinek sem.
Ez nem Kunhalmi Ágiról szól, hanem a magyar mentalitásról: aki milliárdokat lop, azt tapsolva megszavazzuk. Aki ellopja az EU-s támogatások felét azt egyenesen istenítjük és vezérünkként követjük, de aki bevallja, hogy a BKV-n bliccelt, azt egyből tolvajnak és a haza tönkretevőjének és erkölcstelennek tituláljuk.

Mérjünk egyenlően: egy BKV bliccelés legyen 1 év letöltendő. Akkor Rogán, Lázár, Orbán, Simicska, Mészáros mennyit kapnának? Náluk még a műanyag is szétrohadna, olyan sok évet kapnának (nem is években, hanem évezredekben lehetne csak mérni). Csak az arányok kedvéért és az egyenlő mérce miatt írtam ezt le.

Nem azt mondom, hogy K.Á. 2006-ban 83.000 Ft/hóval csóró volt. Hanem azt, hogy abból egyedül panelt albérelni éppencsak ki lehett jönni, ha a kaján maximálisan spórolt az ember (a cafeteriát kajára elköltötte, és azon túl más kaját nem nagyon vett).
Ha az ember párban lakott, akkor az már egész jó fizu volt akkoriban. Persze ilyenkor a megélhetés szinvonala a pártól/élettárstól, annak a jövedelmétől függött. Tehát sajnálni nem kell senkit sem a 2006-os 83.000 Ft/hó fizuért, de azért hatalmas fizunak sem számított. Fehérváron a Philipsben, Densoban, Alcoában a végzettség nélküli 3 műszakos betanított munkások 100.000 Ft/hó felett vittek haza akkoriban (igaz 3 műszak, de ohne végzettség és szaktudás kellett hozzá).

Egyébként ha bliccelnie kellett, akkor az azt jelenti, hogy túl nagy cafeteriát sem kaphatott, mert a minisztériumokban a bérletet fizetni szokták az alkalmazottaknak. Ha valakinek bliccelnie kellett, akkor neki a MEH nem fizette a bérletét. Akkor viszont cafeteriából is a legminimálisabbat kaphatta. A 83.000 FT/hó is egyébként ilyen összeg. Talán a gyakornokokat fizették ennyire alacsonyan 2006-ban (meg néhány olyan munkakört, amit 2001-ben a Fidesz kivett a köztisztviselői törvény alól, és leminősített közalkalmazottiba, pl. az irattárosokat).

Az életszírűség kedvéért írom le, mert látom a fikagépek és a sárga irigység faktorok már beindultak a kommentekben. Én 2006-ban ennél többet kerestem, kaptam rendes cafeteriát is - de azért abból is spórolnom kellett (pedig ismétlem, több tízezer Ft-tal kerestem ennél többet), mert az albérlet + rezsi elvitte a fizetés jelentős részt.

fehérfarkas 2014.06.22. 03:44:24

@Válasszunk: "Azt szokták mondani nincs olyan ember akit ne lehetne megvenni. De nem az a becstelen ember, akit 1-2 milliárddal is hiába kísértesz, elég nehéz megtalálni hogy éred el, hanem aki akár párszáz forintért is eladja a becsületét, mert az annyit sem ér neki.
A párezer forint és a pár tízmillió forint között tízezerszeres a különbség. Kunhalmi Ágnes becsülete ebben a megközelítésben tízezerszer kevesebbet érne. Ennyivel becstelenebb. Ennyivel súlyosabb a sara."

Akkor én kibaszott becsetelen vagyok, mert egyetlen üzleti tárgyaláson sem mentem bele semmilyen korrupcióba, viszont fősulis időszakban (+ amikor munkanélküli voltam) többször is blicceltem a BKV-n.
Sőt, egyszer még Münchenben is (igaz ott azért, mert nem volt nálam bankkártya csak aprópénz, és azok a haldokló imperialista csődközelében levő kapitalástáknál már csak a kártyát fogadta el az autómata - míg minálunk fejlett, fejlődő, jobban teljesítű dupla-dns-csavarodású szíriuszról jött magyaroknál akkoriban sehol nem lehett bankkártyával jegyet venni, és emiatt eszembe sem jutott, hogy kint pedig egy csomó helyen már bankkártyás jegyautomaták vannak)
És mennyivel erkölcsösebb lennék, sőt az erkölcs szobrát rólam mintázhatnák, ha az üzleti tárgyalásaimon belementem volna a korrupciókba, de a BKV-n nem blicceltem volna soha sem.
LOL MegaLOL GigaLOL :D :D :D
Egyesek logikáját és kettősmércéjét és képmutatását felfogni sem vagyok képes.

fehérfarkas 2014.06.22. 03:59:03

@Válasszunk: "A minisztériumban, az állampolgárok bizalmából, jóval a minimálbér felett keresve (sok választónál jóval jobban élve), az ő bizalmukat elárulva okiratot hamisítani egy sokkal súlyosabb dolog."

Csakhogy azok a fizetések már 2006-ban is 200 ezer Ft/hó felett kezdődtek Vissza lehet nézni a bértáblát. Aki 2006-ban 83.000 Ft/hót keresett az még a köztisztviselői legalső bért sem kapta meg. Valszeg azért, mert nem volt diplomája és így max közalkalmazotti besorolást kaphatott. És 2006-ban a 83.000 Ft/hó a közalkalmazottiból sem a magasak, hanem az alacsonyabbak közé tartozott.

Értem én a csúsztatásodat: kiindulsz abból a helyes megközelítésből, hogy a minisztérium dolgozói általában az átlagbérek felett keresnek. Ez igaz. Átlalánosságban nézve igaz. De a konkrét egyedi esetre nézve már nem. És te a kettőt csúsztatod/mosod egybe.
Kunhalmi Ági bére 2000 Ft-tal volt több a fizikai munkások átlagbérénél, és 58.500 Ft-tal maradt el a szellemi foglalkozásúakénál. Az átlagos nettó átlagkeresetnél pedig 26.100 Ft-tal volt kevesebb. Ha már blogot meg posztot írsz valamiről, akkor legalább az epeömlés és fröcsögés helyett legalább a valós tényeknek utánanézhetnél.

A HR Portal.hu cikke a 2006-os átlagbérekről:
"A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó 166 600 forintot kerestek 2006. január-októberében. Ezen belül a vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 156 800 forintot kerestek. A költségvetési szervezeteknél alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 191 600 forint volt. A nettó átlagkereset a jelentés szerint 109 100 forintot tett ki. Ezen belül a fizikai foglakozásúaké 81 000 forint, a szellemi foglalkozásúaké pedig 141 500 forint volt."
www.hrportal.hu/c/az-atlagber-7-8-szazalekkal-emelkedett-20061220.html

fehérfarkas 2014.06.22. 04:09:55

@_most_: "értem, szóval bliccelni becsületes dolog szerinted, elég fura az értékrended, nem gondolkodtál azon ,hogy politikusnak állsz? :D Lázár meg kell hagyni tényleg sokat dogozott, szinte minden mutyiban benne volt az elmúlt négy évben, igazi példakép lehet számodra. Nem vitatom, hogy Kunhalmi megélhetési politikus, de ez igaz szinte az összes politikusra, kiéve Gyurcsányra, neki ez a hobbija."

Gyurcsánnyal meg pont ez a bajuk, hogy milliárdosként szállt be a politikába, és a miniszterelnöki fizuját sem vette fel (hanem jótékonysági szervezetek között osztotta szét).
Itt úgy látszik az a jó politikus, aki minél többet lop el az adófizetőktől.
Akkor vagy a leggenyóbb, ha még a politikusi fizudat sem veszed fel, hanem csupán a cégeid osztalékából élsz meg. Ha politikus vagy, és csak BKV-t jogosulatlanul diákigazolvánnyal vetted igénybe (persze amikor még nem voltál politikus), akkor éppen csak egy fokkal vagy kevésbé becstelen Gyurcsánynál. De ha milliárdokat vagy százmilliárdokat lopsz el az adófizetőktől, na akkor még békamentet is szerveznek a tiszteletedre, és örömkönnyekkel tapsolva választanak újra. Ez egy ilyen ország.

Egyébként érdekes, hogy egyesek úgy akarák magukat pártsemlegesnek bemutatni, hogy Budai meg Lázár lopásait védik, de közben egy BKV bérletet jogosulatlan diákigazolvánnyal igénybe vevőt (persze még a politikusi karrierje előtti időben) keresztre feszítenének, és a politikai életből száműznének. Van akiknek ez az egyenlő mérce.
Ha egy egy hamis diákkal vett BKV bérletért 1 nap börtönt ítélnénk meg, akkor trafikmutyirt, földmutyiért, takarészszövetkezet mutyiért, manyup lenyúlásért vajon hány évezred járna?

fehérfarkas 2014.06.22. 04:23:04

@Trackers: "Ha Kunhalmi negyedannyit se kapott eddig, és nem is fog kapni, a blogszférában, mint amennyit Selmeczi kapott egy kifliért, bármely véletlenszerűen kiválasztott hozzád hasonló bloggertől."

Selmeczit nem a kilfi miatt csesztették, hanem a szenátor asszonysága miatt. A kilfi ügy csak azt mutatta, hogy a szenátor asszony, aki az 500 milliárdos Gripen ügyen játsza az eszét (dehogy játszotta az eszét, a valóságban csak azt a szerepet játszotta el, amit a Fidesz vezérkar kioszott rá), szenátorként (jól olvasod: szenátorként és nem pedig parlamenti képviselőként) ír alá az USA legfelsőbb politikai vezetésének szóló lobbilevelet, az közben pedig még egy mezei boltban is sznalmasan kisstílűen viselkedik. A kifliügy csupán erre mutatott rá, hogy a szenátor asszonyunk mennyire szánalmasan kisstílű - és ez az ember kardoskodott az 500 milliárd forint értékű katonai repülőgépbeszerzésben.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.22. 04:35:46

@fehérfarkas: Az a baj, hogy immár vádaskodsz is, pedig amit mondasz abban finoman szólva sincs igazad. Hogy őszintén fogalmazzak: Hazudsz.

A post és a komment ugyanis sehol sem az átlagbérhez mér. Azért nem, mert egy *pályakezdő*, diploma és nyelvtudás nélküli ember, aki nem is igazán piacképes tudást szerzett mindenhol ez alatt keres.

Az idézett szöveg a minimálbérhez hasonlít amiből sokan voltak kénytelenek megélni. Vagy részmunkaidőben kevesebből.

TE vagy az aki jelenleg vádaskodás mellett összemosod a minimálbért és az átlagbért.

Ez a részedről finoman szólva sem korrekt. És nagyon nehezen hinném el, hogy nem sikerült elolvasni.

De ezen a ponton, ha egyedül álló jelenség lenne, feltételezhetném, hogy ez csak apró botlás.

Feltételezhetném mindezt annak ellenére, hogy a különbség fontos. Fontos azért, mert egy hasonló korú, végzettség nélküli pályakezdő számára a munkahely léte sem volt feltétlenül automatikus. Aki az ilyenkor megszokottnál magasabb bért kap, mert *megbíznak benne*, ott ez a bizalom egy jelentős szempont.

És ennek a bizalomnak az elárulása, a benned bízók hátba szúrása az, amitől becstelen. Meg a hamisítástól. A bliccelés - ami még szabálysértésnek sem számít - nem volt a terítéken.

Érdekes módon mosod össze a bliccelést, és a hamisítást, a benned bízó emberek becsapását.

Mintha az utóbbi nálad természetes lenne?

Ugye érted, hogy itt már nem tűnik természetesnek a játékocskád.

És furcsa módon az egyértelműen ellenőrizhető minimálbér kimarad.

De felejtsük el ezt a kis apróságot.

"Gyurcsánnyal meg pont ez a bajuk, hogy milliárdosként szállt be a politikába, és a miniszterelnöki fizuját sem vette fel (hanem jótékonysági szervezetek között osztotta szét)"

Konkrétan hazugság a részedről. Mellesleg, ha megfigyeled Gyurcsány pl. viszonylag keveset kapott itt. Ellenben a neki hátat fordító MSZP azért a hát fordításért is kapott. Így ez amit sugalmaznál sem éppen korrekt dolog a részedről.

"hogy Budai meg Lázár lopásait védik"

Állítod. Ezzel szemben ahol a FIDESZ a téma ők sincsenek kímélve. De azt a becstelenséget amit Kunhalmi követett el, ők nem követték el. És a mérce itt is alapvetően az *ártatlanság vélelme*. Ami *mindkét* oldalt megilleti. Csak éppen Kunhalmi Ágnes-t elítélték.

A gyomorforgató kettős mérce, amivel vádaskodsz inkább rád és a hozzád hasonlókra jellemző, akiknél az ártatlanság vélelme két esetben nem abszolút. Ha az MSZP-st már elítélték, akkor a mércét a védelmében a "Nem érdekel, hogy elítélték, de a másik" szintre toljátok. És ha az ellenfelet nem ítélték el, mert akkor a hangosan hangoztatott jogállamiság, az ártatlanság védelme a mostani támadásodhoz hasonlókhoz vezet.

Egy valamire való politikus hétpróbás gazember. Mert ha másért nem, hát a választói, és a benne megbízó politikai tömb érdekében képes minden trükkre, kiskapu kihasználására. Dörzsölt. Lehet múltja is.

De amikor a bizalomért jön a választókhoz, akkor a múltja mellé tegyen értéket, és a múltja ismeretében válasszuk meg.

Tudom nálad a bizalom, és annak megszolgálása, a másik emberrel (aki jót tesz veled) szembeni korrektség nem feltétlenül természetes, ez neveltetés, családi háttér kérdése... De fogadd el: van akinél ez egy fontos határ.

De a másik post kapcsán, furcsa módon a BKV éves jelentésével szemben is csak rumor jött, ezzel védted az oldalt. Őszintén szólva nehezen hihető amit előadtál, de az előadásod itt is támadó volt. Ismét mondom: Ha nem akarsz érdemben vitatkozni, de ilyen módon csúsztatni, támadni akarsz... Az neveltetés, családi háttér és becsület kérdése.

A szólásszabadság, a vélemény-nyilvánítás szabadsága. Ha valamiről korrekt véleményed lenne, és azt ütköztetnénk, lehet vitatkozni. Van pro és kontra mindkét párt ellen.

Figyelmeztettem már FIDESZ-est is erre... De olyat is aki nem politikai alapon volt elfogult és így viselkedett.

Nem fér bele. Nem fér bele, mert amit csinálsz a vélemények korrekt ütköztetésén messze túlmegy, és felesleges időt zabál. A blog pedig szabadidőben készül. Reklám sincs rajta.

És nincs időm olyanokkal foglalkozni akik a minimális korrektséget sem tanúsítják, és akik itteni megszólalása nem a véleménynyilvánításról, annak szabadságáról szólna. Azt az időt akkor már post-ra szánom.

Ebben az esetben pedig kénytelen lennék a moderálás eszközével élni, amit viszont - általában - nem szívesen teszek.

fehérfarkas 2014.06.22. 04:35:56

@Válasszunk: "Aki arra számítva, hogy a 83000-et ma minek látod ezzel meg akar vezetni..."

Már számolni sem tudom hányadszorra olvasom ezt tőled ebben a posztban és a hozzá írt kommentjeidben. Nézd már meg a KSH átlagérre vonatkozó adatait 2006-os évben.

Itt egy másik cikk 2006 elejéről.
"A nemzetgazdasági nettó átlagkereset 2006 első két hónapjában 114800 forint volt, ezen belül a fizikai foglakozásúaké 80100 forint, a szellemi foglalkozásúaké 153800 forint. "
www.mfor.hu/cikkek/150_ezer_forint_az_atlagkereset_a_versenyszferaban.html

Kunhalmi Ági 83.000 Ft/hó fizuja az átlagkeresetet sem érte. A szellemi foglalkozásúak átlagbérétől pedig messze elmaradt. A fizikai foglalkozásúak átlagbérénél kapott pár ezer Ft-tal többet. Ez volt aztán ám az a hatalmas jövedelem.
És hiába hivatkozol a cafeteriára, de ha neki diákot kellett hamisítania, hogy diákkedvezményes bérletet vegyen, akkor az azt jelentette, hogy még a bérletet sem fizette neki a minisztrérium. Akkor vajon mekkora cafeteriát kaphatott, ha még az átlagbért sem fizették neki, meg a bérletet sem? Az a cafeteria sem lehetett túl magas. Hiába próbálod az érvelésedben ezt eltúlozni. A tények és a valóság ellened szól.

Nem tudom Kunhalmi Ági milyen lesz vezető politikusnak - már ha egyáltalán őt választja meg az MSZP budapesti elnökének. De azt tudom, hogy a véleményemet az alapján fogom róla megalkotni, amit és ahogyan tenni fog.
Az, hogy a BKV-n bliccelt vagy érvénytelen/hamis diákkal vett bérletet nem fog befolyásolni. Az pedig, hogy ezt bevallotta amikor senki nem kényszerítette rá, és amikor a magyar politikai kultúrában a korábbi hibák/bűnök bevallásának és az őszinteségnek semmi hagyománya sincsen (az 1 mégis van: de akkor fél Budapestet felgyújtotta csűrhe - mert szokatlan volt számára, hogy egy politukus bevallja, hogy hazudott), akkor ő ezt mégis emondta. Kapja is most ezért a fikázást. És szerintem a fikezáinak a 99%-a legalább egyszer bliccelt (de szerintem többször is), csak most farizeus módon játsza a képmutatót.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.22. 04:40:57

@fehérfarkas: Érdekes az, hogy az eddigi politikai szerepköre mellett, választott vezetőként nyújtott 0 teljesítményt, a hazugságot, a benne megbízó emberek átverését szerinted el kellene felejteni. Furcsa az, hogy a lényegi említett problémát letagadod.

Furcsa az, hogy a minimálbér és az átlagbér keverésével akarod tompítani annak az élét, hogy az általad védett vezető szépen visszaél azzal, hogy valami az Infláció miatt mást jelent ma, és mást akkor. Így aki a mai összegekhez szokva értékeli nem valós kép alapján ítél.

fehérfarkas 2014.06.22. 05:02:50

@Válasszunk: "Az a baj, hogy immár vádaskodsz is, pedig amit mondasz abban finoman szólva sincs igazad. Hogy őszintén fogalmazzak: Hazudsz.
A post és a komment ugyanis sehol sem az átlagbérhez mér. Azért nem, mert egy *pályakezdő*, diploma és nyelvtudás nélküli ember, aki nem is igazán piacképes tudást szerzett mindenhol ez alatt keres.
Az idézett szöveg a minimálbérhez hasonlít amiből sokan voltak kénytelenek megélni. Vagy részmunkaidőben kevesebből."

Te jössz folyton azzal, hogy minisztériumban dolgozva mennyire a minimálbér felett keresett + cafeteria.
A valóságban pedig a KSH szerinti átlagbért sem érte el a keresete.
Valószínűleg azért nem, mert diploma nélkül nem lehetett köztisztviselő, és így csak közalkalmazotti bértábla alső kategóriáinak valamelyikébe tehették be kezdőként.

A minimálbérrel meg miért példálozol? A nyeltudás és diploma nélküli fizikai munkások is a minimál bér felett kerestek 2006-ban. A KSH adatait nem véletlenül idéztem.

Nem azt írtam, hogy helyes dolog hamis diákkal BKV diákbérletet venni. Hanem a szemforgató képmutatás és kettős mérce ellen szólaltam fel.
Kunhalmi Ági 4 éve az MSZP országos elnökségének a tagja. Eddig semmi fogást nem talált rajta a Fidesz, meg Polt Petya ügyészsége sem, meg a Hír TV/MaNem/köztévé sem. A diploma ügye sem az volt, hogy ő most doktori titulust használt, amikor nem az (lásd pl. Kósa Lala, vagy copypaste plagibá, vagy dr. Orbán Viktor akinek nincs is meg az összes ügyvédi szakvizsgája). Korábban azt írta magáról, hogy lediplomázott. Az államvizsgáját letette, diplomamunkáját megírta. Csupán a nyelvvizsga hiánya miatt a diplomáját még nem kaphatja meg.
A BKV-s dolgot is ő saját maga hozta fel, hogy elébe menjen a pletykáknak. Mondjuk ilyen pletykát a pesti fősulisok 90%-áról jogosan lehet terjeszteni.
Egyébként te ki mered jelenteni teljes őszínte szívből, hogy soha az életedben nem blicceltél, és soha nem vettél igénybe semmilyen kedvezményt, amire nem lettél volna jogosult? Soha az életben? Egyetlen egszer sem?
Ja, és Németh Lászlóné úgy volt a gazdasági miniszter, Magyarország teljes gazdaságpolitikája és több ezer milliárd felett diszponáló döntéshozó, hogy nem volt diplomája, és szakképiskolai(!!!) végzettsége volt.
(na jó, persze nem vayok naív és tudom, hogy nem volt ő döntéshozó, hanem Közgép Lajosnak volt ő a strómanja és csak azt csinálta, amit mondtak neki)

Visszatérve a minimálbérra: azért jössz folyton ezzel, mert az átlagbérrel nem tudsz: hiszen a 83.000 forint jóval az átlagbér alatt volt, a szellemi foglalkozásúak átlagbérétől pedig fényévekre elmaradt. A fizikai munkások átlagbérét éppen lehagyta pár ezer Ft-tal. Ezért kár állandóan kihangsúlyoznod, hogy minisztériumban dolgozott, amikor az átlagbért sem érte el a fizuja. Így nem maradt más neked mint a minimálbér, hogy ahhoz viszonyítsad. Ha már az átlagbérnl kevesebbet keresett, akkor kizárásos alapon nem maradt más hátra, mint a minimálbérnél azért többét keresett. Jó, hogy még nem a közmunkások béréhez hasonlítod. Vagy az etiópiak béréhez.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.06.22. 05:22:31

@fehérfarkas: Mivel jeleztem, hogy ha folytatod a következő lépés a moderálásod, így ennek kapcsán:

Miért? Pontosan szerepelt az, hogy a legtöbb pályakezdő akkor is minimálbéres munkát kapott, ha kapott. Ehhez képest a minimálbért az átlagbért továbbra is keverted. Ezért 1 nap kitiltást érdemelnél.

A záró bekezdésben lévő, hazugságra (elmondtam miért minimálbérről van szó, te mást állítasz) építő személyeskedésed még minimum 3 nap.

Ha valakit 2005ben elítélnek ezért, és itt nem gyors a bíróság, akkor az nyilván nem 2006os elkövetés. Inkább 2005, a matrica beszerzés 2004...

Ergo pár év (amikor épp felfelé ment erősen a gazdaság) inflációját, és béremelését sikerült elcsalnod. No comment.

De nem csak ez a baj: Az ekkor végzettség és nyelvtudás nélkül indul pályakezdők jelentős része fizikai munkát végzett. A fizikai munka átlagbére pedig az eset után legalább 1 évvel IS alacsonyabb volt mint az ő bére. Cafeteria nélkül.

Hoppá.

És a végzettség, nyelvtudás nélkül elinduló emberek SOHA sem indulnak az átlagbér környékén. Az átlagbér ma 200.000 forint felett van. 230.000 Ft felett. Ha ma valaki ennek megkapja a 2/3-át, az is 140000 Ft felett lenne. + Cafeteria.

Jogász szülőkkel, biztos otthon lehetőségével pályakezdőként, papír nélkül 140-et kapó embert pedig nem sajnálnánk meg. Így az átlagbéres arány legalább annyira rossz, mint a minimálbérhez mérés.

Ha figyeled az átlagbéreket, az arányokat ezt pontosan tudtad. Csak szart akartál kavarni. Ezért az apró problémáért is járna még némi plusz kitiltás neked, de ettől egyelőre eltekintek.

Azt is jeleztem: Nem a bliccelés a fő téma, hanem a bizalom és a benne bízó emberek becsapása, a becsület. Te ennek kapcsán sem vagy hajlandó erről beszélni, mellébeszélve, több alkalommal valótlanságot állítva vádaskodtál.

Ezt is sikerült személyeskedő támadással megtoldanod... Ez is lehet újabb +3 nap.

De lehetne még folytatni.

lstóczy úr · http://kuruc.info 2014.06.23. 05:25:41

@bölcsbagoly: Te minek kozmetikálsz itt engem? Az OPNI-t meg miért emlegeted állandóan? Nálad mit diagnosztikáltak ott?

Szentkereszthy Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.09.13. 22:07:58

@lstóczy úr:

Rég láttalak, Lstóczy.

Csak más hátára felkapaszkodva tudsz egy bolhánál nagyobbnak tűnni?
süti beállítások módosítása