... mert választani kell

Figyelemelterelés? Lófaszt!

2014/10/23. - írta: Válasszunk

Sosem csináltam belőle titkot, a politikáról egyszerű a véleményem: A politikus dolga az, hogy engem, mint választópolgárt képviseljen. Ha jól csinálja kitartok mellette. De nem az én dolgom, hogy bármely párthoz lojális legyek. Vagyok annyira nyitott, hogy minden pártban, politikusban szívesen meglátom a jót, és amikor sok FIDESZes a legkisebb rossznak gondolja magát, nem kételkedem benne, hogy komolyan gondolja. És baromi sok olyan helyzet van amikor a FIDESZ a helyes választás. És nem bántam meg, hogy így gondoltam, e szerint cselekedtem. Csakhogy azóta volt 2-3 olyan ügy ami felér egy-egy öszödi beszéddel, és ezek egyike sem figyelemterelés. Nagyon nem az. És felmerül a kérdés, akkor vajon még mindig vállalható-e a FIDESZ?

A válaszom egyszerű: Ha ez a helyzet sem elég gond ahhoz, hogy valaki egy jobb alternatívával előálljon, akkor nem a FIDESZ vs ellenzék kérdésről szól a választás, hanem a Magyarország vs külföld kérdésről. Ami kapcsán az ember nem feltétlenül optimálisan dönt, mert vannak az ésszerűséget felülírni képes szubjektív szempontok is. Még akkor is, ha itt tűrhetetlen és megengedhetetlen dolgokról beszélünk. Olyanokról amik sokkal rosszabbak mint az elhíresült Öszödi beszéd. Igen, itt nem csak ilyen beszédekről általában beszélek, hanem Gyurcsány fő bűnéről. És ha már "cím" lett nem köznév, nem véletlen a nagy betű. 

És nem hiszek abban, hogy ez elterelés lenne. Mert őszintén szólva a "sokadik egyre nagyobb botrány" helyzet velem sem feledteti a korábbiakat. De mondjuk sok befektetővel szemben sem. Mások pedig azt látják a charton, hogy egy trend alakult ki, és trendfordulóig ebből számolnak. Már elnézést, de megkérdezném azt aki az elterelés teóriáját bedobta a közösbe: Mire lenne jó itt egy újabb botrány, mint "elterelés"? Ja és mellesleg, aki a kitiltásra nem kapta fel a fejét, az most olvas arról is, az iráni konferenciáról is, a déli áramlatról is. Sőt sok más problémáról is. Meglátva azt, hogy adó ügy a kérdés, elgondolkodik miért futunk ilyen áron fillérekért, bajt lát, eszerint kereskedik. És a piac nehezen felejt. Nagyon nehezen. 

Persze nem csak itt vannak megengedhetetlen hibák. Örülök, hogy az USA jelzi, ha nálunk ilyen van. De, ha azt mondja ez természetes és tőlünk is ezt várja, akkor rögtön meg lehet tenni a választ. Elnézést Obama elnök úr, de az Ön tevékenysége sem ideális. Finoman szólva. És lehet találni olyan dolgokat amik az USAra jellemző demokratikus értékrend szerint is tűrhetetlen hibák. Nem egy olyan eset lehet ami tényleg tűrhetetlen. 

Tűrhetetlen. De ettől még vajon sajnálhatjuk, hogy a szintén tűrhetetlen Tea Party helyett ő maradt az elnöki székben? Nem hiszem. És a hazai ellenzéknek is megvolt minden lehetősége arra, hogy bizonyítsa ő rosszabb választás a FIDESZnél. Még akkor is, ha van olyan ellenzéki párt és politikus, akit szimpatikusnak tartok, akit megfelelő esetben akár támogatnék is. De amíg nincs megfelelő eset és a FIDESZ mellett szólnak az érvek, nem fogok máshova X-elni. Se a MoMára, se a DK-ra, se...

A FIDESZ-t érő kritikák jelentős része olyanoktól jött, akik a FIDESZre szavaztak az elmúlt mondjuk 6-7 évben, és talán most is rájuk szavaznának, de elégedetlenek a FIDESZ kormány munkájával. És nem példa nélkül álló eset, hogy az innen jövő kritikákra a FIDESZ változtatással, finomítással is tudott reagálni. És el tudja érni, hogy 2018-ban is vagy rájuk szavazzunk. Vagy mondjuk Magyarország helyett az USA-ra, Angliára. De ez nem jelenti azt, hogy ne tiltakoznánk minden fórumon. Ne kérnénk számon rajtuk a hajmeresztő dolgaikat. Ne kérnénk számon az EPP-n, hogy ezt hagyja, hogy ehhez a nevét adja. 

Mert ami tűrhetetlen azt nem fogjuk szó nélkül tűrni. És elmegyünk addig amíg lehet / kell. És nem az ország ellen fogunk szankciót javasolni, mert sem hülyék, sem hazaárulók nem vagyunk, hanem adott emberek, adott gazdasági környezet ellen. És sok esetben nem fogja megérni a külföldi partnereknek a FIDESZ politikusait megvédeni. Mert annak az árát, kockázatát ők viselnék. 

Van más választás igazából. Mert választhatóak vagyunk. De a józan ember látja a hibáit, és nem akarja politikusként a sajtóban is olvasni őket. Amit pragmatikus párt alapításáról mondtam, azt nem viccből tettem hozzá. Mert úgy gondolom, hogy sok dolog amit a mostani kormányzat csinál tűrhetetlen. És felér egy, két, három vagy akár sok Öszödi beszéddel. 

Nem gonoszságról beszélek. Hanem egy klasszikus problémáról. Ha valakinek nem mondják meg a barátai, ha valamit rosszul csinál, csak olyantól lát támadást akikkel neki is baja van, az mindenkinek árt. Nagyban is, kicsiben is. Egy politikai közösségnek, pártnak, szimpatizánsnak, hozzá kapcsolódó publicistának kötelessége szólni, ha baj van. De nem csak én postolok arról, hogy ezt sokan nem merik megtenni. És úgy látszik az EPP sok tagja sem tudja, akarja ezt hatékonyan megtenni, inkább hozzájárul a problémához.

A Századvég mindenkit megfenyegetett, hogy beperel aki őket hozzá köti egy korrupciós botrányhoz. Tényleg? Mivel nem csak a korrupció elkövetőit, hanem bizonyos haszonélvezőket, stb. is ki lehet tiltani ezért azt nem tudhatjuk ki és mit követett el. Uram bocsáss a haszonélvező nem feltétlenül tud arról, hogy mi történt. Valaki megígérte, hogy szerez valamire vevőt, támogatót, jutalékot vagy kap vagy nem. És bumm beüt a "korrupció". Van ott elkövető? Csináltak bármi rosszat? Ugye nem. 

De az USA joggal mondja azt, az így szerzett piaci előny ott is torzítaná a versenyt, ezért aki ezen nyert akkor sem engedik be, ha ő maga ártatlan. Ártatlan, de haszonélvezőként köze van az ügyhöz. Az USAnak is igaza van, de neki is amikor értetlenül áll a dolog előtt és / vagy felháborodik. Pedig a korrupciós ügy közel sem biztos, hogy olyan durva ügy, mint sok ismert story. Azt mondják nálunk is és például Ausztriában is a kapcsolati tőke az átlagosnál fontosabb. Azt is látjuk ezt sehol sem adják ingyen, aki pedig szívességeket közvetít, oda-vissza... Nos az kérhet a havernak egy "jó megrendelést". Akár csak azért, mert ha most más ügyben lobbizik, akkor nem tudna nekik is megrendelőt keresni.

A szívességért szívességet helyzet így működik. És nem egy olyan eset van, hogy azok a cégek akik tűrhetetlen dolgot művelnek nem azért maradnak fenn, mert FIDESZ közeliek, van kapcsolatuk, stb. Hanem mert nincs pénz és energia mindent üldözni. A prioritásokért pedig lobbiznak, a lobbizó ember akkor már másnak is kijár valamit, körbe mennek a szívességek. Az USA ebben intézményesült korrupciót lát. Nem is minden alap nélkül. Mert viszont szívességek, kapcsolatok nélkül kemény dolog érvényesülni. 

Vajon az MSZPből hány ember van kitiltva? Vajon mondjuk Ausztriából? Nem tudjuk. Lehet, hogy hosszú a lista, és a FIDESZ környékén is lehet más ilyen ügy. Így működik az ország. Privátban is. Sok szálláshelyet azért nehéz kiadni, mert "mit lehet ott csinálni", de többnyire azért, mert nem akarja ingyen hirdetni azt aki a programot jelentené a környéken. Szép kis lose-lose szituáció. Kapcsolatok, szívességek, ki mit kap alapon megy az élet. Úgy gondoljuk hogy szép nagy szervezetek mentesek minden ilyentől?

Erről kellene figyelmet elterelni? Ez a szint lenne az országos politikai botrány, amikor az USA erre sok irányból figyel, és egyetlen ilyen eset több ember kitiltásához vezetne? A Századvég környezetéből valakit úgy látszik kitiltottak. Ebből ők csináltak egy kis konteo-t. Így egy köznapi dolog, amiből nem lenne hír sem botránnyá dagadt, mert valaki megírta azt a Konteo-t a Napi Gazdaságba... Az ezzel kreált nemzetközi diplomáciai botrány viszont példa nélkül álló. És komoly szakmai hiba. És mivel a story összefüggései, mondanivalója nem stimmelnek, az adott cikk komoly gond. Következményekkel nem számító dilettáns, az országot lehúzó butaság. Ezért pedig illene pár embernek szakmai felelősséget vállalni.

De azzal, hogy a kérdést nem tisztázni próbálták, hanem elkönyvelték támadásnak, és így reagáltak az USA szemében még inkább bűnösnek tűnnek. A kitiltás végleges, és úgy látja az USA, az immár felháborítónak és biztosnak tűnő komoly ügyet, szervezett bűnözést a kormányzat is támogatja. Az, hogy ebben az ügyben a kormányzat erőből és harcosan lépett... Nos sokat rontott a helyzeten. És senki sem mert szólni, hogy ezt nem így kellene. Ha az első pillanatban annyi a FIDESZ válasza, hogy ez nem politikai szankció, hanem egy gyanúra adott rutin válasz. Hogy e mögött nem feltétlenül van nagy ügy. 

Hogy sok tisztviselő ellen most is nyomoz akár a rendőrség, akár az ügyészség (ami valószínűleg igaz is lenne). Hogy sok esetben az, hogy a "leterhelt szerveknél valaki lobbizna" de ő is vár szívességet sajnos elterjedt és félreértésekre ad okot. Nos akkor az egész ügy nem lenne. De ahogy a cikk előtt nem gondolkodtak a következményekről, nem volt aki a kontrollt gyakorolja megálljt parancsoljon, úgy a kormányban sem volt ilyen. És a barátságtalan lépések amikor amúgy is baja lehet az USAnak velünk... Hát nem volt szerencsés.

Mert, ha igaza is van / lesz a kormánynak Norvég Alap kérdésben, és szerintem sok dologban igaza lesz, ez akkor is gyanakvásra ad okot. És ha sokszor adunk okot gyanakvásra, nem jó akkor agresszívnek lenni. Itt lett egy felesleges botrányból komoly baj. És ez a melléfogás nem elnézhető.

Majd jött a magyar hintapolitika. Ami nem feltétlenül baj. Pragmatikus, életképes lépés. Mert, azt próbáljuk kommunikálni van más választásunk, más lehetőség is. Így okkal kérünk többet... Nos az egy tárgyalási technika, egy érdekes pozíció lehet haszna is, lehet kára is, mert rosszkor meglépve, rosszul meglépve többet rombol a bizalmon, mint amit hoz a versenyen. És az iráni ügy kapcsán érzésem szerint ez volt a helyzet. A déli áramlat körüli kérdés kapcsán nem hiszem, hogy arról van szó. Inkább annak a belengetéséről, hogy arról is lehetne szó. Azaz érdemes nekünk kedvezni, mert mi is választhatunk. Kis erődemonstráció. Csak van amikor nem szerencsés, ha ezt az egér akarja eljátszani az oroszlánnal.

A "ha eddig működött, miért ne menne" alapon rutinból csinált hülyeségek sora a kitiltás kérdés is, annak a kezelése is. És a keletre kacsintgatós menekülés is. De van egy gond. Ehhez nekünk is kell gesztust tenni. Civilek ügyében nem lehetett. Liberalizmus felé nem lehetett. Hát legyen egy másik nyugati elvárás. A fenntarthatóbb költségvetés, sok adó korrigálása, hogy a várt pénz bejöjjön. Ebben a helyzetben valószínűleg rohammunkában jött össze sok változtatás.

Nem jön be elég a távközlési adóból, ki kellene terjeszteni. Alap gondolat. És lehet, hogy az MMSre gondol valaki. Vagy esetleg távszavazás, emelt díjas szám, stb. kapcsán. De a miért nem jön be  a tervezett adó kérdés kapcsán megjön a válasz: Mert az emberek a neten kommunikálnak. És a sebtében összedobott tűzoltó kiigazításba máris bekerül az ötlet: Emeljük a plafont is, de adóztassuk meg a netes kommunikációt. Igaz a Skype hívásnál extra profitról beszélni nem lehet, szemen köpi magát kicsit a kormány, de ezt ki lehet magyarázni általában. És az adóelkerülés, ha nem lenne nagy baj, emészthető szlogen lenne. De az adó mértékét, a becsléseket elszámolják.

Az adóteher nagyobb lenne, mint a szektor teljes árbevétele, az ügy teljesen vállalhatatlan lesz. De nincs olyan aki azt mondta volna, természetesen csak elírás, hogy a meglévő plafon nem vonatkozik a netes forgalomra. És azt látnánk, a távközlési adó, amiben így is, úgy is elérték sokan a plafont kicsit emelkedik. De nem sikerült ezt kommunikálni. És így sikerült olyanokat kitalálni, hogy majd a verseny miatt nem hárítják át az össz bevételüknél nagyobb adót a cégek. Ami marhaság. De az derült ki, hogy az adók kapcsán, az árak kapcsán az ezzel foglalkozó miniszter a nagyságrendekkel sincs tisztában.

Azaz eddigi veszélyes buta lépéseket, amiket más is így látott, sikerült egy még butább lépéssel megfejelni. És valószínűleg az internet adóból meg is próbált volna a kormány kihátrálni, mert az növelhetné a rezsit... De miután balhé lett belőle, nem tudja ezt arcvesztés nélkül megtenni. Sőt a tűzoltásként bedobott külön plafon a meglévő távközlési adóra vonatkozó plafon alkalmazását is megnehezíti, így ezt a bajt is nehéz kezelni. 

Ilyen mértékű hülyeségek pedig nem csak a gazdaságpolitika fenntarthatóságát kérdőjelezik meg. Nem csak arról van szó, ha ilyenek miatt időnként nem tudunk állampapírt eladni (ahogy az tegnap is összejött) akkor az adósságok törlesztésére kérdés, honnan lesz hirtelen forrás? Mert ez a csődveszély így távoli. De azt jelenti: Az ilyen hülyeségek bármikor megmozgatják a forint árfolyamát. Ha te nem forintban számolsz, nem itt élsz, akkor bármi forintban denominált befektetésed van brutális lesz az árfolyam kockázat. Ezt pedig a hozamok nem egyensúlyozzák ki, vannak gazdasági és politikai veszélyek, maradj távol. 

Na ezen a ponton tartósan is nehezebbé válhat az adósságot finanszírozni, ez növeli a csődkockázatot. És egy ilyen eseménysor vállalhatatlan. És aki egy eseményt lát ebből az az összeset látja. De sok más kapcsolódó kockázatra, hibára is ránéz és trendet lát. Ami piszkosul veszélyes. És szó sincs figyelemelterelésről. 

Nem az a kérdés, hogy az EPP miért hagyja a netadót. Az a kérdés, hogy miért nem jelzik Orbán Viktornak, hogy ha nincs aki az ilyen elhibázott lépésekre nemet mondjon, akinek csak a kritikus szem a feladata, és ha nemet mond annak súlya van...  Akkor abba bele lehet bukni. Jobb esetben személyedben, rosszabb esetben pártostól. Még rosszabb esetben országostól, EPP-stől. És ha nincs ilyen kontroll csapatod, akkor nincs helyed az európai politikában. Mert ez a saját érdekedben is elvárás. 

Ezt a csapatot fel kellene állítani. És a hitelesség visszaállításhoz sajnos vezető FIDESZes politikusokat is fel kellene áldozni. Akár miniszteri szinten is indokolt lehet személycsere. Nem feltétlenül azonnal. Lehet, hogy a kontroll csapat felállása, a megfelelő utód megtalálása, stb. után higgadtan. 

433 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr326824781

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Internetadó Best Of2 képek 2014.10.23. 22:02:03

  Internetadó Best Of folytatása, de itt már csak képek lesznek, beköpések nem.                          

Trackback: Internetadó Best Of 2014.10.23. 22:01:45

  Oldal látogatási vizitdíj? Ebből nagy bukta lesz! Stadionadóhoz mit szólnál Viktor? Vagy meccsadóhoz? Magyarország lesz az első ország ahol olcsóbb lesz kurvázni, mint netes pornót tölteni. Újabb álláslehetőség valakiknek. Router-leolvasó. "...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsbagoly 2014.10.23. 13:44:00

Fordítva vetted be a hashajtódat?

paráznabillegető 2014.10.23. 13:53:19

"És a hitelesség visszaállításhoz sajnos vezető FIDESZes politikusokat is fel kellene áldozni."

lol.
sajnos szó szerint kellene feláldozni őket, mert tudnak ám valamit.
hogy mit?
sokat...
és a feláldozás sem menő ma már, szal... együtt nevetnek, együtt sírnak.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2014.10.23. 13:55:05

Senki nem mondta, hogy az USA-ban minden tökéletes. De ha a kormányunk úgy érzi, tiltsa ki a fél amerikai közigazgatást az országból cserébe. Az majd jól megmutatja nekik. Nem szeretnék a helyükben lenni..

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.10.23. 14:30:53

Szerecsenmozsdatás...

Mintha nem tudnád, miből van, finanszírozva a fidesz, a birkamenet, meg a gazdasági holdudvar.

amit még megtehetsz 2014.10.23. 14:37:56

Isten hozott Csipkerózsika. A dilettantizmusnak ez csak a csúcsa. Gondolj bele mi lehet még amiről nem tudunk. Most túl mohóak voltak, és nem, sem a választók sem a Fidesz párttagsága senki nem fogja tudni felelősségre vonni a kormányt, és az ahhoz közel állókat. Ők már érinthetetlenek, bármilyen ciki nem fognak lemondani, (felelősségre vonás? ugyan már...) mert megtehetik. És a Fidesz továbbra is védi majd a mundér becsületét, mint mindig.

Tudományos libsizmus 2014.10.23. 15:04:13

"A politikus dolga az, hogy engem, mint választópolgárt képviseljen."

A politikus dolga az, hogy az országát, városát, választókerületét képviselje. Az nem te vagy, hanem az ország, város, választókerület egyik tagja.

turista a saját országában 2014.10.23. 15:28:22

Te nyugodtan maradj fideszesnek. Bár nyílik egy kicsit a szemed, még mindig csak hibákról beszélsz. Itt rendszerszintű bajokról van szó, a hatalomnak a kormányzáshoz való alapvető hozzáállásáról, ideológiáról, gondolkodásról, vezérlési mechanizmusokról, ami Orbán és a Fidesz sajátja. Mindez felismeréséhez láthatóan nulla vagy, így sztem te már nem is fogsz megváltozni.

A 2014-es választásokra a 2010.-hez képesti 2,8 millióból leolvadtatok 2 milliónyira, ennyien szvsz min. mindig is lesztek. Nem rád van szükség. Hanem azokra a fásultakra, otthonmaradtakra, akik közül remélem az elkövetkező években mind többnek és többnek nyílik majd föl a szeme, és mondják közösen, ebből elég volt.
Persze ehhez kell majd időközben egy vállalható ellenzéki alternatíva is.

Ad Dio 2014.10.23. 16:15:10

Úgy tűnik a Fidesz túlnyerte magát. Remélem mihamarabb erőre kap az ellenzék (lehetőleg új, normálisabb arcokkal - hajrá LMP!), hogy ellensúlyozza. Mert ez így egyre gázabb.

nevetőharmadik 2014.10.23. 16:23:14

Hát, kedves Válasszunk kolléga, most megspórolom a szokásos Fidesz-szavazó toposzomat, és elárulom neked a nagy titkot:

Orbán kormányzásának inherens eleme a kontrollcsoport hiánya. Nem azért nincs kontrollcsoport, mert ez a jó minőségbiztosítási ötlet még nem jutott eszükbe, hanem mert ők eleve nem akarnak, nem tűrnek semmiféle kontrollt. Amíg Fidesz van, addig nem lesz kontrollcsoport. A Fideszt nem lehet megjavítani. Ebbe nyugodj szépen bele!

A másik: nagyon szép, hogy Fidesz-szavazóként bírálgatod a Fidesz-kormányt. De tedd a kezed a szívedre: az legitimálja a Fidesz tetteit, hogy jóváhagyó írást közölsz, vagy az, hogy rájuk szavazol? Szóval kár azzal előhozakodnod, hogy mennyire látod és bírálod a hibákat, mennyire tűrhetetlen dolgok történnek.

Mert amikor el kell dönteni, hogy eltűröd-e vagy sem, te úgy döntesz, hogy eltűröd.

kvadrillio 2014.10.23. 16:34:50

BAYER MEGINT REMEKELT EGYET....:)

Bayer ZsoltNem vicc
Álláspont. Innen, Chachapoyasból, Észak-Peruból nézvést nem látni tisztán az Egyesült Államokba történő beutazási tilalmakkal kapcsolatban

Bayer Zsolt – 2014.10.21. 03:43

Persze tudom én, otthon sem, de ha otthon lennék, azért egy-két információt nyilván össze tudnék szedni, meg aztán a kollégákkal is lehetőségem lenne beszélni, egyeztetni.
Chachapoyasban nincs lehetőség semmire, csak az akadozó internet híreit lesni és elmélkedni. Az elmélkedések végkövetkeztetése pedig minden esetben ugyanaz: ez az ügy most nem vicc.
Megkísérlem összefoglalni, miért nem az.

Az az első lehetőség, hogy a magyar kormányzat bizonyos – nem tudjuk, milyen szintű – képviselői megkíséreltek korrumpálni bizonyos, Magyarországon tevékenykedő amerikai cégeket. Értsd: kormányzati befolyásuk felhasználásával ígértek előnyöket amerikai cégeknek, cserébe némi, nyilván nem jelentéktelen anyagi juttatásért.

Hogy világos legyen: ez a cselekmény semmiben sem különbözik attól, amikor fukszos, kigyúrt Homo erectusok megjelennek egy vendéglátó-ipari egységben, és közlik a tulajjal, hogy ha havonta fizet, akkor nem lesz balhé. Ha meg nem fizet, akkor lesz.

Ha a magyar kormányzat valamilyen szintű tagjai elkövették nevezett cselekményt, akkor a magyar kormányzat valamilyen szintű tagjait haladéktalanul el kell távolítani a helyükről, ellenük büntetőeljárást kell kezdeményezni, meg kell őket vádolni nemcsak korrupcióval, befolyással üzérkedéssel, de esküszegéssel és hazaárulással is, aztán börtönbe kell csukni őket nagyon hosszú időre, fukszos, kigyúrt Homo erectusok közé.

Mert ez nem vicc. Ez most aztán egyáltalán nem az.

Itt most nincs mismásolás, ködösítés, ezt nem lehet sem meg-, sem kimagyarázni, sem eltussolni, sem félreérteni, sem mentegetni. Ebben az esetben nincsen lojalitás, meg közös akol, meg összetartozás – ha ez igaz, akkor nincs semmi. Akkor vasmarok van és könyörtelen leszámolás. Mert aki ilyet tesz, annak, a költőt idézve, „a kurvanyját”, annak nincs és nem lehet kegyelem.

Aki ilyet tesz, az nem egyszerűen bűnöző, hanem, ismétlem, hazaáruló. És aki egy kicsit is tisztában van a jelenlegi helyzettel, annak ezt most aligha kell elmagyaráznom.

Szóval régen volt már valami ennyire nem vicc, mint ez az ügy. Ha mindez igaz. Ám van egy második lehetőség is. A második lehetőség, hogy mindez nem igaz.

A második lehetőség, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormányzatának bizonyos – nem tudjuk, milyen szintű – képviselői úgy döntöttek, a lehető legbrutálisabb eszközökkel beleavatkoznak a magyar belpolitikába, és megpróbálják ellehetetleníteni a demokratikusan megválasztott magyar kormányt. Teszik ezt azért, mert a demokratikusan megválasztott magyar kormány politikája sért bizonyos amerikai gazdasági és politikai érdekeket. Azért, mert tanácsadóik és magyarországi ágenseik erre biztatják és kérik őket. Mert egyszerűen bosszút akarnak állni a magyar miniszterelnö-kön. Mert azt gondolják, nemcsak arra van joguk, hogy törvénytelenül lehallgassák az egész világot, hogy kínozzanak és fogva tartsanak embereket szintúgy törvénytelenül, hanem arra is, hogy bármilyen eszközzel megleckéztessék azokat, akik nem tetszenek nekik.
Azt gondolják, hogy demokrácián kívüli eszközökkel joguk van megvédeni a „demokráciát”, bárhol a világban.

Ha kell, akkor bombákkal, ha kell, akkor lejáratással.

S ehhez az is elég indok, ha egy ország kormánya beleteszi az alkotmányába, hogy tilos génmódosított növényeket termeszteni a területén. Ugyanis ebben az esetben amerikai cégek dollármilliárdoktól esnek el.
Vagyis miután rendkívül feddhetetlen és tisztakezű ügynökeik, élükön Bajnaival csődöt mondtak az Orbán-kormány ellen vívott harcukban, levették az álarcot és nyílt háborút indítottak a Gati-doktrina jegyében.
Aki pedig ilyet tesz, annak szintúgy hadd idézzem a költőt: a büdös „kurvanyját”.

Aki ilyet tesz, az nem demokrata, hanem egy terrorszervezet, egy bűnbanda képviselője, akit a lehető legsürgősebben el kell takarítani mindenhonnan. Még akkor is, ha történetesen magáról az Egyesült Államokról van szó.

Szóval, ha a történet ezen változata az igaz, akkor ez nem vicc.

S leginkább akkor nem, ha ehhez a disznósághoz nem várt segítséget és ürügyet kaptak néhány, nem tudjuk milyen szintű kormányzati képviselőtől.

Itt most nincs vicc. Úgyhogy nagyon nincs ok viccelődni és vicceskedni.

Itt most a legfontosabb, legnagyobb dolgok forognak veszélyben. Akár így, akár úgy. Csak az egyik esetben csupán a kormányon múlik a rendrakás, a másik esetben meg az egész világon. Arra pedig várhatunk. De így, ahogy most van, nem maradhatnak a dolgok. Legalább ezt az egyet tudjuk pontosan.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 16:37:51

@Tudományos libsizmus: Képviseleti demokráciában a hatalmat MI választópolgárok együtt is, és külön-külön is képviselőinken, választott vezetőinken keresztül gyakoroljuk. Én nem várhatom el azt, hogy TÉGED is képviseljen. Azt a TE dolgod elvárni, de demokráciában jogod van ettől eltekinteni. A saját képviseletemet viszont nekem kell elvárni.

@turista a saját országában: Gondolkodtam, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten alapon én is letorkoljalak. De úgy döntöttem halmozottan hátrányos helyzetű embert nem bántok.

Akinek hiányzik az intelligencia ahhoz, hogy aki FIDESZes az nem fogja a szimpatikus politikusok között emlegetni Gyurcsányt, Bokrost, nem fogja a hibákat külön-külön is Öszödi Beszéddel felérőnek vallani... Az hátrányos helyzetű.

Akinek a neveltetése olyan stílushoz vezet amilyenben megszólaltál, az a családja, neveltetése okán szintén az. És ezt értsd ahogy akarod.

De alapvetően az a gond, hogy úgy kéred számon a FIDESZ támogatását, hogy közben magad is elmondod, hogy a váltáshoz kellene egy vállalható ellenzéki alternatíva is. Azaz a mocskolódás, a szájkarate megy, de te sem tudnál / akarnál változtatni. Ergo szépen vissza is igazolod azt amit támadsz. Bravó. Sikerül úgy személyeskedned, hogy a másik azért hülye mert ugyanazt az alapvető megállapítást teszi (nincs alternatíva) amit te is. Ettől biztos hülye FIDESZes. Mivel e meglátás mint látjuk a tiéd is biztos önmagadból indultál ki. Ez a harmadik hátrányos helyzeted.

De tudod a tiltakozásnak van sok lépcsője. Ilyen például a képviselő fogadóórája, a levelezés, stb. aki egy kicsit is tenni akar az több párt több képviselőjével is beszélt, levelezett. Igen: Gyurcsányék érdemben reagáltak a kritikára. Bokrosék értelmesen kezelik a dolgokat. A FIDESZ is reagált pozitívan észrevételekre.

A nagypofájú LMP meg nem.

Nem hiszek a másik sározására kitalált elméletekben, amikor ahhoz szavazók tízezreinek kellene benne lennie nagy összeesküvésbe, hogy valaki diktatórikus hajlamait támogassák.

De hiszek abban, hogy a biológia, a feltételes reflexek kialakulása működik. Hiszek abban, hogy az így kialakuló személyiségnek, ha kóros, neve is van. Például paranoid skizofrénia.

És tudom azt, hogy az ellenségektől félni, ügynököktől, vezérelt dolgoktól félni egy olyan dolog volt akik sokan megtanultak, és ha sok helyen ellenségképet látnak (irreálisan), a küldetéstudatuk, a saját fontosságuk tudata is kezd elszakadni a valóságtól... Az milyen döntésekhez vezet.

Az elmúlt 20 évben kialakítottunk egy olyan politikai közeget, közbeszédet, ami szükség szerűen vezet el ide. És sok dologban Gyurcsány húzásaira is illik ez az irány, másban Bajnai, Bokros, vagy Viktor is "rémeket lát, de túl nagy küldetéstudata van", amikor éppen ilyen módon próbálja őket megbetegíteni a politikai közeg. Rajongóstól, sajtóstól, stb.

És ez a minden politikust érintő folyamat, amiben sok küldetéstudatos hülye (igen, a lánchídfoglalók is) elszakadnak a valóságtól maga a rendszer szintű baj. Ez viszont nem a Viktor sajátja.

Az, hogy ebben a folyamatban megtett ezen a folyamton túlmutató az öszödi beszéddel felérő hibát jelentő, megengedhetetlen lépést, aminek következménye kell, hogy legyen viszont a mostani kormányzat hibája.

@Ad Dio: Az LMP az eddigi legrosszabb politikai formáció

Netuddki. 2014.10.23. 16:39:14

Dezsőke kínjában malmozik, hogy jajistenem, jajistenem most mi lesz? Megmondjam? Megy a fidesz a történelem szemétdombjára. Előbb-utóbb ez lesz. De a ti érdeketek is, hogy minél előbb megtörténjen, szerintem magad is rájössz miért...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 16:43:33

@nevetőharmadik: Egyfelől veled ellentétben pl. teszek ellene. Pl. az EUs szintű pártok vezetésénél.

Másfelől a kontrollcsoport hiányát, ha megnézed, akkor leírtam nem egy helyen. Lásd a Kedves Viktor! című postot. Ez a kontroll csoport eredetileg amúgy részben létezett, csak nem úgy ahogy gondolod. Mert a kontrol csoport lehet úgy is, hogy valaki Viktor-t kontrollálja. De lehet úgy is, hogy van egy érdemi munkát végző csoport, és Viktorék jelentik a kontrollt.

Az a baj, hogy a belső megfélemlítés okán a kontroll csoport elvesztette a funkcióját, és az ötletelők is a kontroll csoport vélt igényeire fókuszálnak.

Viktor pedig elsősorban szavazat szerzésre, megtartásra megy, mert szabad választáson akar nyerni, nem akar diktatúrát.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.23. 16:47:59

@kvadrillio:

"A második lehetőség, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormányzatának .... ... megpróbálják ellehetetleníteni a demokratikusan megválasztott magyar kormányt. "

Amíg a baromarcú negatív IQ-val rendelkező fideszes szavazó nem azon gondolkodik el, hogy miként lehet 4 év alatt néhány milliós nyereségből milliárdos nyereségű céget építeni egy szaros gázszerelőnek, addig itt nem lesz változás, az egységnyi agyú fidesz szavazó mindig is másokban keresi és találja meg a hibát, mert egyéni gondolkodásra alkalmatlan.
Nincs itt semmi lejáratás, Tocsik 700 millája lófasz a fideSS nyúlásaihoz képest, oszt mégis elítélték, itt meg azt veszik elő, aki meg meri kérdezni, hogyan lehet 50 milla bevételből 500 millányit elkölteni, és közben megy a mellébeszélés, hogy a rohadt amcsik, mit képzelnek, hogy nem hagyják lopni szegény fideszest.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2014.10.23. 16:51:46

T. Blogger!

Amihez a Fidesz nem ért, azt szétadóztatja.
Amihez azt hiszi, hogy ért, azt rezsicsökkentéssel tönkrevágja, átveszi állami felügyelet alá és a beültetett rokonok cimborák kitalicskázzák az állam által belapátolt pénzt.
Ez a Fidesz gazdasági programja. Nem kell Varga Mihálynak lenni, hogy lássa bárki, ez nem működőképes.
A Fidesz módszere a vezérlés. Ez abban különbözik az irányítástól, hogy nincsen visszajelzés. Konkrét példa, ha nekiindítják az embereket egy irányba és szembe jön egy szakadék, akkor nincs mód a változtatásra, csak ha a vezér éppen ott van és észreveszi. Amúgy megy bele a tömeg a szakadékba mint a lemmingek. Egyes esetekben a mindenható vezér tudja korrigálni a hibákat, de a túlnyomó többségben nem. Ellenben az irányítás esetén mindig van visszajelzés és a központ tud változtatni.
Hogy miért a vezérlés van nálunk mégis? Mert Viktor csak magában hisz. Nem az országban, hanem csak magában, esetleg a barátaiban.Így nem lehet egy országot megfelelően igazgatni. A kudarc garantálva. Bármelyik párt adta kormány tenné ugyanezt, a konklúzió rájuk is vonatkozik.

Netuddki. 2014.10.23. 16:53:59

@kvadrillio: De mégis mit szarakodik az USA holmi kitiltogatásokkal amikor az illetőket akár ki is lövethette volna? Végül is ahogy a fidesztrollok leírják az amcsikat meg az ő nagy anyagi édekeiket simán elképzelhető lenne. Nem? Fogadjunk ez a bajerzsótikának nem jutott eszébe.
Ellenben a fideszben 1-2 emberkének szerintem eszébe jutott. Nem is csoda, hogy a szíjjártó kecskebaszta vágtában rohant Washingtonba meghunyászkodni...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 16:54:13

@Madnezz: Olvasd végig a Kedves Viktor! c. postot :) Fogod látni mi van benne... Kb. a vezérlés okairól. A ki miben hisz kérdésről.

Netuddki. 2014.10.23. 16:58:07

@Madnezz: Meg kell csak nézni a fideszt. A fidesz egy kézivezérelt, egyszemélyi döntés alá tartozó, diktatórikus párt. Kábé addig életképes amíg az orbán áll az élén. Az orbán a cukormáz a birkáknak a szarkupac tetején. Ezt az irányítási módszert akarják ráerőltetni az országra is, idáig sikerrel. Kérdés meddig?

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2014.10.23. 16:58:29

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Szvsz a netadót azért dobták be, hogy Szíjártó amerikai megaláztatásáról eltereljék a figyelmet... hiszen Viktor Obama helyében deresre húzta volna a renitenst. :D

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2014.10.23. 17:00:58

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Szerintem már közel a vég... és nem a birkatürelmű magyarok lesznek az okozói, hanem mert belekeveredtek egy kelet-nyugat viszályba és nem lehet már jóban lenni mindkét oldallal. A Kállay kettős Viktor módra a szokásos befejezéssel.

Netuddki. 2014.10.23. 17:02:23

@Madnezz: Ezt már több blogon kifejtettem miért hatalmas öngól ez a fajta "figyelemelterelés". Azóta több másik blog is foglalkozott ugyanezzel a témával...

Netuddki. 2014.10.23. 17:07:03

@Madnezz: A viktorka gyakorlatilag hülye fejjel azt gondolta, hogy a magyaroknak és a putyinnak előadja a köcsög imperialista liberális nyugat magánszámát, közben meg nyugodtan dörgölőzhet műsoron kívül az előbb szidottakhoz, és tarthatja a markát mindegyiknek. Most belefarolt a lófaszba. Ugyanis egyvalamit rühellnek keleten és nyugaton, de nagyon. Ez pedig a kétszínűség...

cenzuratroll bosszanto 2014.10.23. 17:21:20

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Ez addig volt igaz, amíg nem töltötte fel az összes fontos pozíciót az embereivel. orbán eltűnése után ugyanaz a mocskos gané marad a megfelelő posztokon, aki lehet, nem akkora mértékben, de ugyanazt tudja folytatni amit orbán létrehozott neki.

turista a saját országában 2014.10.23. 17:21:52

@Válasszunk: "De úgy döntöttem halmozottan hátrányos helyzetű embert nem bántok."

Teljesen mindegy, hogy szavaid megválogatásával akartál-e "bántani" engem, vagy nem. Amit védekezésképp' idehánytál, azzal ugyanis csak azt igazoltad, amiről írtam.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 17:23:17

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Ne reménykedj te ostoba, attól, hogy Orbánéknak betesz az internetadó, még nem jelenti azt, hogy visszajön Gyurcsányod, vagy valami ballibsi.

Az, hogy az USA kitilt hat ember kurvára nem jelent semmit, mivel Gyurcsányékat nem tiltotta ki 2006.okt. 23-a után.

Ha érted, bár nem hiszem, hogy érted.

A következő kormányt ugyanúgy fogod utálni fajtársaiddal együtt, mert az is nemzeti lesz.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 17:26:31

@cenzuratroll bosszanto: "Amíg a baromarcú negatív IQ-val rendelkező fideszes szavazó nem azon gondolkodik el, hogy miként lehet 4 év alatt néhány milliós nyereségből milliárdos nyereségű céget építeni egy szaros gázszerelőnek"

A baromarcú negatív IQ-val rendelkező ballibsi sem gondolkodott el azon hogyan lehet egy csóró KISZ titkárnak pár év múlva több milliárdot érő cégbirodalma, aminek az eredménye a 2010-es csőd lett.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 17:27:45

@turista a saját országában: Sejtettem, hogy észérved nincs. Hogy segítsek egyszerűsítem a problémát.

A hülye, csak gyűlölködni és segget nyalni tudó barmok miatt a politikusok megőrülnek. ÉS ez szükségszerűen bajt jelent.

Egy közveszélyes őrültet a másikra úgy lecserélni, hogy közben gondoskodunk róla, hogy mindegyik még rosszabb legyen, előbb utóbb államcsődhöz, vagy véres polgárháborúhoz vezet.

Ezt a faszságot normális politikai kommunikációra lecserélve viszont körülbelül BÁRMELYIK jelentős politikai erő képes lenne elfogadhatóan kormányozni.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 17:33:52

@Madnezz: Elhiheted, rajtatok kívül kurvára nem érdekel ez itt senkit mindaddig, amíg az oroszok és nem az USA adja a gázt.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2014.10.23. 17:38:58

@♔bаtyu♔: Egyes számban mondom, ha az oroszok nem tudják eladni a gázt, akkor két éven belül elfogy a valutatartalékuk. Kurvára nem érdekük, hogy ne adják el nekünk.

nevetőharmadik 2014.10.23. 17:39:17

@Válasszunk: Elolvastam a mondott írásokat. Meggyőztél, te mindent megteszel, amire képes vagy. Folytasd hát a harcodat!

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 17:41:30

@Madnezz: Ez az egész azért lehet, mert mi valójában kelet-nyugat határán állunk.

Függünk a nyugattól, de legalább ilyen mértékben a kelettől is. Pech, de ez van.

Bár az USA nyilván Orbánékat basztatja, Orbán az égvilágon semmit sem tehet. Ezért értelmetlen emiatt baszogatni, a saját sírját nem fogja megásni.

Tegyük fel valamilyen módon el lenne zavarva és az utód az oroszok ellen fordulna, mint az USA nagy haverja. Persze rögtön kibaszott demokratikus lenne és akármilyen korrupt is, az USA ebbe magasról szarna bele, hiszen haver.

Na és szerinted ez meddig élné túl a szimpatizánsokkal együtt, ha Putyin szépen megemelné a gáz árát és beszüntetné totálisan az importot?

Kb. 3 hónapig.

Na ezért marad Orbán.

turista a saját országában 2014.10.23. 17:42:01

@Válasszunk: "De alapvetően az a gond, hogy úgy kéred számon a FIDESZ támogatását, hogy közben magad is elmondod, hogy a váltáshoz kellene egy vállalható ellenzéki alternatíva is."

Igen kell, tán nem így van? A három összefogott ellenzéki formáció most nem mutatott vállalható alternatívát a nép szemében. Ez nem jelenti azt, hogy a jövőben is így lesz, és nem közülük kerül majd ki a fidesz váltópártja, vagy jön egy új erő. Ezt most még nem tudhatjuk. Nekem mind a két kimenetel megfelelő lesz.

"Azaz a mocskolódás, a szájkarate megy, de te sem tudnál / akarnál változtatni."

Nem ismersz, nem tudhatod, hogy elmentem-e szavazni tavasszal, vagy nem. Jelzem: igen, bár nem lennék köteles beszámolni neked.

"Nem hiszek a másik sározására kitalált elméletekben, amikor ahhoz szavazók tízezreinek kellene benne lennie nagy összeesküvésbe, hogy valaki diktatórikus hajlamait támogassák."

Nincs itt semmilyen szavazói összeesküvés: láthatóan nagy tömegekben túl hülyék, naivak és vakok vagytok ahhoz, hogy meglássátok a nyilvánvalót. A demokratikusnak hazudott választásokkal mázolt autoriter, vezérelvű maffiaállamot. Aki meg látja, és mégis erre szavaz, az meg vagy genetikusan ilyen szolgalelkű, vagy komoly anyagi érdeke a rendszer fönntartása.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 17:42:20

@Madnezz: Nem olvasol. 4 évi valutatartalékuk van. Legalábbis a német hírszerzés szerint, ami pedig nem piskóta.

Ők jobban bírják mint mi.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 17:45:19

@turista a saját országában: Szerintem te túldimenzionálod. Jobb lenne, ha lázas fikcióid helyett megkérdeznél három db. Fidesz szavazót.

Ebből kettő azt fogja mondani, hogy eleve nem szavaz ballibsire, soha nem is szavazott.

Egy pedig azt fogja mondani, hogy hasonlítsd össze 2010-ben és 2014-ben az ország állapotát.

Na most ezek elég messze állnak a szolgalelküségtől.

Hidvégi Mihály 2014.10.23. 17:49:48

Jó nagy marha vagy te, édes fiam.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 17:51:40

@nevetőharmadik: Amúgy az a baj, hogy viszonylag kevesen megyünk pl. az EPP-hez.

Ugyanis, el lehet mondani azt amit látunk: Kontroll csoport kell. Méghozzá nem is egy, hanem körülbelül 5-6 kellene.

1. Az első a párton belüli kontroll csoport. De ez félre tud siklani.
2. A másik a baráti kör
3. A saját sajtód
4. A saját választóid visszajelzései
5. A politikai közösség ahova a párt tartozik.
6. És az ellenzék kritikája
7. A választás

Ebből az első kiesését értjük. Nagyon komoly hiba, de...

A második kapcsán viszont az a baj, hogy a baráti kör ugye benne lenne az elsődleges kontrollban. Így annak funkció vesztését nem tudja javítani.

A harmadik kapcsán... Nagyon ritka, hogy a jobbodali publicisták érdemi kontrollt fogalmazzanak meg. Hogy félelem vagy seggnyaló reflex az ok? ki tudja.

A negyedik gond: Egyszerűen nem szoktuk meg, hogy levelet írjunk, elmenjünk a képviselő fogadóórájára. Nálam alapvető lépés. És ha ott személyesen az derül ki, hogy a szándék jó... Akkor nem fogom rossznak hazudni. Tűrhetetlen, borzalmas, stb. jelző is elég.

Az ötödik kapcsán: Az EPs matek miatt a FIDESZ szavazatai sokat érnek, és Viktor stílusa miatt nem kap jó visszajelzést, még tanácsot sem az érdemi kontroll csoportra.

A hatodik kapcsán: ha akkor is ugyanúgy szidják a FIDESZt, amikor a FIDESZ éppen jót csinál, akkor elveszti a hitelét, és megszűnik érdemi kontrollnak lenni.

A hetedik kontroll pedig az, hogy van választható, épkézláb alternatíva. Akár az adott oldalon belül is, így az adott értékekhez kötődők is választhatnak jobb, hitelesebb, normálisabb pártot. És szerintem jobboldalon kell bővíteni a kínálatot.

Nem véletlen az, hogy ennek a kapcsán a levelezés, a dolgok megírása, a nem démonizáló kritika felmerül. De az alapítsunk pragmatikus pártot felvetés például az alternatíva megteremtésére mutat irányt.

Mert kéne.

Szerited a backronym-es post "ökörködés"? Ha elkezded kifejteni a FIDESZ-t, elkezdesz gondolkodni rajta. Találsz jobbnál jobb, kreatívnál kreatívabb jelzőket. Az elterjedő kifejtések pedig a FIDESZ számára is megérthető visszajelzések.

Nem mindegy, hogy az az F a többség szerint fékevesztett, fociőrült / focibuzi, felelőtlen, faszfej... stb.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.23. 17:54:15

@♔bаtyu♔:

Az egyik volt KISZ titkár fel tud mutatni egy vállalatbirodalmat a bevételei igazolására. A másik volt KISZ titkár a saját vagyonával sem tud elszámolni. Nem tehetek róla, ha neked a második verzió a lieblinged, de hagyd meg a gondolkodást azoknak, akinek megy.

Ettől függetlenül tetszik, hogy szinte azonnal megjelenik a hozzád hasonló orbánista bércsicska, és azzal próbálja igazolni a tolvaj, hazug, korrupt, adócsaló fideszeseket, hogy a másik is lopott.
Csukják le. Engem nem zavar, ha a tolvaj MSZP-st, vagy akármelyiket lecsukják, te borulsz ki attól, ha a tolvaj vezéreidre rámondjuk az igaz valóját.

Szánalmasak vagytok valamennyien, és hidd el, engem nem vigasztal, amikor éhen fogsz dögleni, mert sajnos a butaságod eredményét én is megszívom, amikor ezt a tolvaj csürhét a nyakunkon tartod.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 17:54:52

@Válasszunk: A legjobb kontrollcsoport a választó.

Most pld. azt fogják mondani, hogy ne vezesse be Orbán az internetadót.

És ha Orbánéknak van egy kis esze, törlik ezt a baromságot.

Ha nincs, akkor 2018-ban megbuknak.

A választót azonban sok dolog nem érdekli, hiába erőlködik az index, pontosabban a mögötte állók.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2014.10.23. 17:55:13

@♔bаtyu♔: Ha nem csesznék szét a gazdaságot Vityáék, akkor az a pár ezres, amivel a ruszkik esetleg többért adnák a gázt, nem vágna földhöz több millió embert itthon! De abban sem vagyok biztos, hogy jó ötlet ennyire segget nyalni nekik (gáztározó átadás, vezetéképítés), mikor számukra a nyugat ellenség, ergo a nyugat is kénytelen annak tekinteni az oroszokat. Gazdaságilag meg jobb a világ leggazdagabb 1 milliárdos piacának termelni, mint ötödannyi csóró orosznak.
Itt választani kell és ne adja az ég, hogy ahogyan te szeretnéd az oroszokat válasszuk, mert azzal kizárjuk magunkat a világ gazdagabbik részéből!

Hidvégi Mihály 2014.10.23. 17:55:55

@♔bаtyu♔: Hát a poszt szerzője. Még kérdéseket tesz fel, vajon Orbán elmeháborodott gazember-e?

Hát vak vagy te, aranyapám, ha nem marha!

zobod 2014.10.23. 17:56:54

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: szó nincs erről, ha így lenne, Szaúd-Arábiát, vagy Pakisztánt rohanta volna le az USA 2003-ban, nem Irakot, meg Afganisztán, és nem támogatná pl. a katonai puccsal hatalmat szerzett egyiptomi rezsimet.

A probléma forrása inkább az, hogy Magyarország igenis fontos szereplő egy elég nagy tétre menő geopolitikai játszmában, az Ukrajnáért vívott küzdelemben. Az ft.com-on elég jó elemzések vannak erről, a szerepünkről, hogy mi múlik rajtunk. Ha olyan szinten lenne lojális a magyar kormány az USA-hoz, mint a lengyel, vagy a baltiak, akkor szerintem Gottfried úr személyesen vitte volna a nokiásdobozokat a kijelölt személyeknek, már ha igaz a történet. Más kérdés, hogy a magyar elitnek nem is kellene beszállni ezekbe a nagypolitikai játszmákba, hanem csak egyszerűen végezni amit a szövetségesi rendszer és a legerősebb gazdasági és politikai érdek megkövetel, mert nagyhatalmi játszmákhoz nem nagyon van itthon rutin, hogy hasznot húzzon a konfliktusból a magyar külpolitika a világpolitika legdörzsöltebb és legrámenősebb manipulátorai, az oroszok, kínaiak, és amerikaiak között.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 17:57:29

@cenzuratroll bosszanto: Én csak válaszként írtam ezt neked, mert én mindezeket magasról szarom le.

Én mellesleg most a Jobbikra szavaztam, mintegy figyelmeztetésül, te viszont akkor is a ballibsikre szavaztál, amikor a legpimaszabbul loptak, mert te valóban ócska bércsicska vagy.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 17:57:54

@♔bаtyu♔: Nem értek veled egyet. Nem egy FIDESZ szavazóval beszéltem, és magam is jelenleg leginkább az vagyok.

De ehhez képest azt mondtam, és mondom is: Amíg a politika úgy megy, hogy a másik fél legjobb ötletét is rossznak kell hazudni... és a választás után le kell rombolni, elpusztítva sok értéket, tönkretéve a vállalkozásokhoz szükséges stabilitás maradékát is, az minden eddig kormány esetleges maradásánál rosszabb.

És bármelyik oldallal eddig beszélve láttam értelmes, jóindulatú, normális embereket is. Gyurcsánynál is, Orbánnál is. Olyanokat akikkel legfeljebb nem értek egyet, de jó okom van megbízni bennük. Az intézményesült korrupció meg sajnos nem elsősorban a politika felelőssége.

És momentán egy hiteltelen, gyűlölködő álösszefogás nem tud megfogni.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.23. 17:57:58

@♔bаtyu♔:

Buta komcsi, a muszkák a hajukra kenhetik a valutát, ha semmit sem kapnak érte. A meglévő haditechnikát és a nyersanyagokat is a hajatokra kenhetitek, az öbölháborúban kiderült, mennyi ér a muszka haditechnológia.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 17:59:00

@♔bаtyu♔: A választó ebben a formában rossz kontrollcsoport. Mert lassú.

colonel Tigh 2014.10.23. 17:59:50

Ok, tegyük fel nem terelés. De akkor milyen bizonyítványt állít ki a kormányról az, hogy a törvény -amin ugye jó ideje dolgoznak borzasztó hozzáértéssel, alapossággal- bejelentése után néznek utána annak, hogy egyáltalán mekkora a magyarországi netes forgalom? Ha egy ilyen adatot nem tudnak mire alapoznak? Mivel számoltak? Hogy jött ki nekik az évi 20mrd? A szolgáltatóknak a sajtóból kell egy ilyen volumenű dologról értesülni úgy, hogy ráadásul most hagytak ott a kormánynál 130mrd-ot, és teljesen kiköltekeztek? Milyen esettanulmányokat végeztek? Aztán amikor kellően fölbaszódott mindenki, jön a rogántóni a 700Ft-os felső küszöbjével. A probléma csak az, hogy amire hivatkoznak, az így szól szó szerint:
"A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege nem lehet több, mint: a) magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószám esetén 700 Ft/hó/hívószám, b) nem magánszemély előfizető előfizetéséhez és a szolgáltatóhoz tartozó hívószám esetén 5000 Ft/hó/hívószám."
Mi van? Hívások? Hívószám? A szél.sávú kábelnetemmel ezt most hova rakjam? Miről árulkodik ez a megfogalmazás? Hozzáértésről, szakértői jelenlétről, alaposságról, kidolgozottságról, átgondoltságról? Az egész úgy bűzlik ahogy van. Ha ez nem terelés, akkor ez egy olyan szintű munka az állítólagos szakértő vezető politikusoktól, ami gyalázatos, tűrhetetlen, tolerálhatatlan. Ilyet egyszerűen nem szabad megengedni, hogy legyen. A durva az az, hogy a fidesz hasonló szakértelemmel csinál szinte mindent, egyet kivéve: az emberek megvezetése. Legjobb példa rá a fenti írás, bocsásson meg a szerző.
Az igazán ijesztő az, hogy egyszerre igaz a terelés, és az, hogy ez a kormány ilyen szakértelemmel nyúl dolgokhoz. A baloldalól már majdnem sikerült a hasznavehetetlen és értéktelen, sőt veszélyes embereket ellehetetleníteni. Ideje lenne ugyanezt a másik oldalon is megkezdeni, kezdve a fidesszel és leépíteni az összes volt komcsit orbántól rogánon át kövérig. Szemétdombra velük.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 18:01:07

@zobod: Ez pontosan így van. Azzal együtt szerintem a magyar politika a helyzethez képest nem rossz.

Horthy évekig elkerülte a háborút miközben területeket is szerzett, Orbán pedig nagyjából belelavírozta magát egy olyan szerepbe, amelyben a hidegháború idején Ausztria szépen gazdagodott.

Miközben még a nép is "nagyjából" elégedett.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.23. 18:01:12

@♔bаtyu♔:

Szarok az összes komcsi nácira veled együtt. Arra szavazok, akire van értelme szavazni, és megnyugtatlak, sem a tolvaj fideszed, sem a mocskos náci jobbikos bandád, sem a bukott maszop nincs köztük.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 18:02:40

@colonel Tigh: A postban benne van a válasz: Nem terelés, hanem "tűzoltás". Baj van, kell valamit adni a nyugatnak az ide is adunk, oda is adunk módszerhez. Mondjuk költségvetési fegyelmet, minden olyan adót ötletszerűen emelve, akár józan mérlegelés nélkül is, amiből nem folyik be elég....

És az ötletszerű, kontroll nélkül bedobott adóemelés amivel gesztust akarunk tenni, mint oly sok fércmunka, visszájára fordult.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 18:03:27

@cenzuratroll bosszanto: Te elég ostoba lehetsz.

Akkor a te agyadra szabva:

Ha magadra haragítod Putyint, fával fogsz tüzelni a lakótelepi lakásodban te ostoba. És ha ott is Orbánozol, a többi ki fog baszni az ablakon és eltüzeli a bútoraidat.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.23. 18:03:35

@♔bаtyu♔:

A nép nem elégedett. A királyi médiából hazudott elégedettséggel csak a hozzád hasonló egyszerű gondolkodású egyedeket lehet palira venni.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 18:04:06

@cenzuratroll bosszanto: Rendben, de ki a faszt érdekel ez? Fordulj pszichológushoz.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.23. 18:06:03

@♔bаtyu♔:

A fával fűtés orbán miatt jön. Putyin szarik ránk, ha nem ad gázt, az nem miattunk hanem a köcsög vezéred miatt van. Megnyugtatlak, nekem tök mindegy, én orbán és putyin nélkül is kifűtöm a házam, a panel kilencediken élők lesznek azok, akik néhány hét fagyoskodás után orbánt is meg téged is tűzifának fognak felhasználni.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.23. 18:07:12

@♔bаtyu♔:

A pszihológus igénye belőled süt. Ennyi volt? Érvek elfogytak? Annyira okos vagy, magyarázd meg, miért élteted orbánt és a tolvaj maffiáját, hátha meg tudsz győzni.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 18:07:42

@Válasszunk: Nem egészen, mert ha nagy gáz van pillanatok alatt összegyűlik pár százezer ember.

Orbánnak annyi előnye van Gyurcsánnyal szemben, hogy Feri egyszerűen kiárusította az országot és ő ezt tudta is. Gyurcsány félt a tömegtől. Orbán nem fél a tömegtől.

colonel Tigh 2014.10.23. 18:08:40

@Válasszunk: bocsi, közben akartam írni, hogy több lap volt megnyitva és nem is ide akartam írni a kommentet, bár ide is elfér. Viszont a posztírónak szánt sort így visszavonom. Bocsánat még 1x.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.23. 18:10:43

@♔bаtyu♔:

"Orbán nem fél a tömegtől. "

Ez volt a nap vicce.
Hogy is volt, mikor a vezéred a páncélautójában nyüszítve menekült a lezárt hídon keresztül?
Gyurcsány testőrök nélkül mászkál, kedvenc törpe dagadékok lassan már a budira sem mer kimenni ha nincs előtte, mögötte egy szakasz TEK.
A kis szarcsimbókod fél az emberek közé menni.

mrs. white 2014.10.23. 18:11:23

@Válasszunk: Nem tom eldönteni, hogy jó szándékú idióta vagy, vagy csak próbálod még menteni a menthetetlent.

A fidesszel egyetlen probléma van és emiatt a probléma miatt kódolható hogy nem lehet azt megoldani.
A fidesz a one man show. Orbán joggal érzi úgy, hogy Ő hozta létre Ő menedzserelte azt, ahogy itt tartanak. Mivel rá van kihegyezve a történet és mint egy rendes szektában Ő vallási vezető akit imádni lehet, ezért a fidesz Orbán nélkül nulla. A hívők nem a fideszt szeretik hanem nagy kinyilatkoztatót. Mivel úgy érzi Ő az isten, ezért az Ő kontrolja nélkül semmi nem történhet. Beleszól a legutolsó takarítónő kinevezésébe egy iskolába. Senki semmit nem tehet a tudta nélkül. Ha valami hiba történik akkor az az Ő hibája. Még leonardo a legnagyobb polihisztor sem érthetne annyi mindenhez, mint amihez Orbán úgy gondolja, hogy ért. Bár ez inkább paranoia lehet. Igaz mivel elköveti a klasszikus hibát, hogy nem értelmes emberekkel, hanem talpnyalókkal veszi körbe magát, ezért jogos a félelem. A kudarcot saját magának és a vezetési elveinek köszönheti. Ideig óráig még el lehet ezzel működni de már nem sokáig. Pl a netes adónál egy 200 milliárdot elszámolni olyan fokú dilettanizmus, hogy ezért azonnal fejeknek kellene hullani. Azt, hogy lopnak és minden párt, eddig is tudtuk. Annyi változott, hogy 2010-től dupla %-ot kell fizetni mint előtte. Persze volt néhány előremutató intézkedésük de néha véletlenül még Ők is kitalálhatnak valami jót a nagy számok alapján. Az mszp inkább semmit nem csinált csak csúszott lefelé. Ők pedig ha már minden áron hasonlítani akarom akkor szarvashibák tömkelegét követték el csak azért, hogy a dinamikus kormányzás látszatát keltsék. Pl magánnyugdíj elvétele megmagyarázható. A felhasználás módja vállalhatatlan. Stadion építéssel párhuzamosan ámokfutás és pénzelvétel az oktatásból vállalhatatlan. Internetadó vicc és tragikomédia. Egy kulcsos adó önmagában még elmegy. A bevezetés módja és ideje tökéletes baromság amiből az összes probléma azóta is származik. Még kb. 60000 karaktert lehetne írni de megpróbálok hozzászokni a kisebb feltöltéshez.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 18:13:46

@mrs. white: A Fidesz hívők az olcsó benzint, a nulla inflációt, a pozitív GDP-t, és a csökkenő munkanélküliséget szeretik.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 18:14:23

@mrs. white: Az internetadót viszont nem szeretik.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 18:16:55

@colonel Tigh: Értem. A sok lap jellemző :) Viszont nem hiszek abban, hogy sok embert megvezetnének.

A nagy össznépi ellenségkép építés azt jelenti, hogy a választók jelentős része jobban fél a másik oldaltól, mint a tűztől, ördögtől, stb. és már azon is felháborodik, ha valaki csak normális hangon, normális módon, objektivitásra törekedve szidja az adott ellenségnek gondolt oldalt.

Ezek az emberek abból indulnak ki, hogy az elszámoltatásból politikai bosszú lehet, aminek a választók szélesebb rétegei lehetnek a célpontjai. Mindegy milyen ember X rokonod, ha trafikban dolgozik tönkre fogják tenni emberileg, egészségileg, anyagilag.

Mert ez a politikai módszer tűnik természetesnek oda-vissza.

És az adott oldalt és önmagukat megvédve pedig belefér pár érdekes megállapítás. Vagy azért, mert az "épp eszük védelmében" magukat is átverik, vagy azért mert ilyenkor a lojalitás szerint viselkedni szerintük a kisebb rossz.

Mr. Rustical 2014.10.23. 18:26:29

A fidesz teljes elhülyülésének már nem csak a jele, hanem a bizonyítéka lesz a netadó bevezetése, ha tényleg meglépik.
A Fidesz intellektuális minősége 10-12 éve rohamosan romlik, és ezek a folyamatok kritikus szintre értek az újabb kétharmaddal. Van az az ostobasági szint a rendszerben, ami már nem csak végzetesen megnehezíti, de egyenesen ellehetetleníti a kormányzást.

Azzal együtt, milyen lehetőségi vannak a szavazó polgárnak? Megnéztem a netadó ellenes csapatot a facebookon, hát ezek közé akkor se állnék, ha a gyerekpornó legalizálását kellene megakadályozni.
Nem beszélve a külföldi médiát elöntő elképesztő baromságokról, meg a norvégos "civilek" siratásáról.

Az egyik konteó szerint a netadó egy terelő hadművelet, célja elfedni a kormány nyugati kapcsolati problémáit.
Szerintem meg pont fordítva van, azért élezi a Fidesz a viszonyt a nyugattal, mert tudja, hogy az idióta nyugati demokrácia-féltés zsigeri ellenérzéseket hoz ki a a hazai jobboldali szavazókból. Ezzel tartják egyben a saját tábort, sikerrel.

♔bаtyu♔ 2014.10.23. 18:30:13

@Mr. Rustical: A hatalom úgy látszik egyetlen pártnak sem jó hosszabb távon.

Nagy lesz az arc, növekszik az arrogancia, a korrupció.

Aztán jön a nagy bukás és a tüntetés 30 emberrel a "demokráciáért", mert nehéz elhinni, hogy sok millió ember mostantól már másokra szavaz.

Gazz 2014.10.23. 18:31:30

A probléma az ezzel az okoskodással, hogy ez az állítás, miszerint "Mert ami tűrhetetlen azt nem fogjuk szó nélkül tűrni. És elmegyünk addig amíg lehet / kell" messzebb van a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Az igazság ezzel szemben az, hogy egy birkamenet sem volt a trafikmutyi miatt, Schmitt kamudiplomáját viszont táblákon védték a birkák.

zobod 2014.10.23. 18:37:54

@♔bаtyu♔: persze, a legjobb lenne semlegesnek lenni, de ez ritkán az adott ország akaratán múlik, többnyire az érintett nagyhatalmak konszenzusa. Ahogy a II. VH-ban is érdeke volt minden hadban állónak egy független Svájc, ugyanúgy érdeke volt a hidegháborúban is az érintetteknek néhány többé-kevésbé semleges ország, mint pl. Ausztria. Úgy tűnik, Magyarországgal kapcsolatban senkinek nem érdeke, hogy semleges zóna legyen, sem a múltban, sem a jelenben. Nekem is szimpatikus, hogy a magyar külpolitika az elmúlt években mindig elment a falig, nem bújt be rögtön az asztal alá. De most szerintem be kellene látni, hogy ez a helyzet már túlnőtt rajtunk, gyakorlatilag két nagyhatalom áll háborúban egymással a szomszéd országban a helyi bábjaikon keresztül. Senkinek nem érdeke újabb frontot nyitni a meglévők mellé, pláne nem az EU/NATO-n belül, úgyhogy simán megvan a mozgástér, és vissza lehet térni ingerküszöb alatti sávba a szövetségesi rendszeren belül - mert okom abban kételkedni nincsen, hogy a fidesz vezetése is az atlanti oldalon képzeli el a helyünk, ha végül egyértelműen választani kell. Gondolom, ez meg is fog történni rövidesen.

mrs. white 2014.10.23. 18:42:57

@Válasszunk: Az intézményesült korrupció melegágya pont a politika. Maszek vállalkozástól nem tudsz lopni mert a tulaj rajta tartja a szemét. A legjobban ott lehet ilyet keresni ahol nem a saját de megfelelő nagyságú vagyonnál vagy döntéshozó pozícióban. Ez éppen az állami vagyon és a politikusok. Hol élsz ember?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 18:49:06

@mrs. white: Amit írsz abban alapvetően az a baj, hogy tárgyi tévedések sorozatára építesz fel valamit. Ott kezdődik, hogy a FIDESZ "one man show" állapota arról szól, hogy a dolgokhoz Orbán jóváhagyása kell. De a jóváhagyás, hogy mit tud képviselni nem azt jelenti, hogy az ötletek tőle származnának.

Ellenben nagyon nem arról szól, hogy az ő dolgainak megvalósulása folyna, hanem a rajta mint szűrőn átmenő, neki tetsző ötletek megvalósulása folyik.

Csakhogy ez a szűrő, sok okból sem jól működik, de a FIDESZ érdemi politikáját adó szakmai stábok működési zavarai is érdekesek.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 18:54:38

@mrs. white: A lófaszt. Már elnézést.

Szerinted, hogy csak egy példát mondjak, nem kennek meg mondjuk TESCO-s döntéshozót azért, hogy valami jobb helyre kerüljön?

Ja, hogy arról olvastál is. Oké.

Szerinted nem kenik meg a rendőrt? Vagy a parkolóőrt időnként? Vagy a buszsofőrt? Egyik sem éppen politikusi állás, de az sem aki fizet.

A főnök nem tud arról, hogy X recepciós mi alapján válogat abból melyik környékbeli program prospektusát engedi letenni. A pultos és az ügyfél viszont tud a papírok mellett lévő tizesről.

A szívességért szívességet úton lévő előnyök az itt-ott félretett dolgokkal, és megannyi más dologgal megy. Tisztességtelen előnyért szívességgel fizetsz. És ez természetes.

Vagy beszéljek a sportról?

Ha már 5 forintról is a korrupció dönt, akkor ilyen közeg sosem fog korrupciómentes politikát teremteni.

mrs. white 2014.10.23. 18:59:06

@♔bаtyu♔: Poztív gdp hányszor volt az elmúlt évben ami mondjuk legalább 1 és nem 0.5? Meddig tartható fenn? Kb két hete olcsó a benzin. Lézer Jani éppen most jelenti be a közalkalmazott elbocsájtási terveket. A munkanélküliség gyakorlatilag megegyezik a vállalkozás előttivel, talán a versenyszférában még kevesebb is. A köz foglalkoztatottak száma nőt, szar húgy bérért. A teljes foglakoztatás elérése legszebb észak koreai megoldás. Hasonló bérszínvonallal, majd egy tál rizsért. Kihagytad hogy a rezsicsökkentést is szeretik. Azért fizet majd internet adó, hogy legyen rá pénz meg sampon megy szappan meg stb adót. Tényleg tudja valaki hogy a művirág mekkora kasza? Másképp nem értem hogy miért kell 1900 forintot kilónként rátenni adóban. Hány százezer mázsa giccset szeret a magyar? Biztos majd a caffeteria megemelését is szereti majd, csak nem fogja érteni, hogy miért nem ad cég esetleg jövőre ilyet.

mrs. white 2014.10.23. 19:02:02

@Mr. Rustical: Ha majd nem kapunk pénzt tőlük akkor talán leesik hogy ezt nem kötelező kapni nyugatról, hanem opcionális. Mondjuk, lehet majd népet hergelni és fogják is, de ettől még nem fogunk jobban élni max a nemzeti öntudat boldogsága fogja ellensúlyozni a korgó gyomrot.

Ad Dio 2014.10.23. 19:07:18

@Válasszunk:

"Az LMP az eddigi legrosszabb politikai formáció"

Amit képviselnek, az az én prioritásomnak messze nem felel meg, de ennek ellenére őket tekintem a legértelmesebb ellenzéknek, vagy legalábbis a lehetőség bennük van meg leginkább. A Jobbik még mindig nem szalonképes, Gyurcsány tehetségtelen, a többi baloldali párt agyhalott.

Lmp. Résszavazatot eddig is kaptak tőlem, de ha a Fidesz nem tér észhez, lehet ők lesznek legközelebb a legkisebb rossz a palettán.

Vagy valaki akit még nem is ismerünk...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 19:10:28

@Ad Dio: Nem akarlak elkeseríteni, de alapvetően rossz az LMP. Nem akarom megismételni amit már megírtam, így linket kapsz:

valasszunk.blog.hu/2014/10/22/alapitsunk_pragmatikus_partot

És látod mi lenne a bare minimum. Ennek viszont nem felel meg egy olyan párt aminek az alapvető működése az, hogy a politika MÁS legyen, mert ezt demonizáljuk.

Ha a választókkal való normális párbeszédre sem hajlandóak, a belső párbeszéd ami ehhez közelebb vihetné őket pártszakadáshoz vezet, stb. akkor az a társaság végleg leírta magát.

mrs. white 2014.10.23. 19:12:04

@Válasszunk: Értem akkor a stadionok építése is másnak az ötlete csak Ő szűrőjén átment. Az oktatás ami a maga nemében pont akkora ötlet mint az internetadó jelenlegi formája, azt is csak azért dobta vissza, hogy az ő szűrőjén átmenve érje el ez a csodálatos formáját. Ja amikor kormányváltás után 3 napig Szíjgyártó és Kósa egymást váltva emlegették a csődöt miközben már a forint menthetetlenül zuhant meg tőzsde. Gondolom akkor sem térhettek el a kommunkiációtól önhatalmúlag csak amikor a csodálatos ember csodálatos szűrőjén átment a csodálatos program ami arra hivatott, hogy országunkat felvirágoztassa. ilyen gyöngyszemek voltak benne ami nélkül a 21 század elképzelhetetlen mint a pálinka törvény. ja, hogy ezt épp most írják át nem baj volt jó négy éve a pálinkának. Akkor jött a nagy szűrőember és alkotott egy csodálatos programot amiből néhány fotó tanúsága szerint még az emelvényen is kihúzott és átírt. Hát ilyenek ez jól kimunkált gondos államvezetési programok csak az a lényeg hogy a szűrő jó legye.

Ad Dio 2014.10.23. 19:13:50

@Mr. Rustical:

"Ezzel tartják egyben a saját tábort, sikerrel."

Nem hiszem. A netadó SENKINEK nem fog tetszeni. És az ideológia kontra pénztárca küzdelemben általában az első húzza a rövidebbet. Nem tudom mi motiválja a Fideszt erre, de oltári nagy ára lesz, akármi is a cél.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 19:15:49

@mrs. white: Az oktatás kapcsán alapvetően ne feledjük, azt koalícióban más kapta. És az ő programjukban benne volt. Sok okból elhibázott döntés, rossz koncepció, le is írtam, de...

Ha valakit hazugságok sorával sározol, akkor annak sem lesz súlya, amikor olyan vádat fogalmazol meg ami igaz. Neked kell tenned arról, hogy a vádjaid, ha vannak, az igazat jelentsék.

Ad Dio 2014.10.23. 19:16:30

@Válasszunk:

Nem a "párbeszéd" kezdeményezése vezetett pártszakadáshoz, hanem épp az, hogy az egyik fele a társaságnak rövidtávú politikai sikerért feladta az eredeti identitását. Egyébként azóta gyakorlatilag megsemmisült a szakadár csapat. Az LMP maradéka pedig kb. ugyanott tart mint a szakadás előtt.

2014.10.23. 19:18:38

Mit jelent az, hogy
"vállalható a FIDESZ?"

ördöngös pepecselés 2014.10.23. 19:19:06

@Ad Dio:

A Manyup lopás, meg a többi szemétség sem tetszett senkinek (állítólag) a 2 millió nyomi mégis kitart ezek a gazemberek mellett. Máskor maradjanak otthon ha az ellenzék se tetszik nekik. Fasz ki van, hogy 2 millió idióta tartja sakkban az egész országot. A Fidesznek VESZNIE kell.

ördöngös pepecselés 2014.10.23. 19:21:27

A Fidesz nem az adók miatt fog megbukni, hanem amiatt, hogy lassan mindenki tisztában van vele, hogy korrupt gecik és átverték a népet.
Az adó önmagában "kell" hogy működjön egy ország, csak nem mindegy, hogy mit adóztatunk és hogyan. Ez így ebben a formában nem mehet tovább.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 19:21:40

@Ad Dio: Nem hiszek abban, hogy ott rövidtávú politikai siker lett volna. Ugyanis aki mindenkitől elhatárolódik, az eléri, hogy tőle is elhatárolódjanak, minden normális politikai párbeszéd, együttműködés lehetőségéből kizárja magát. És ezzel együtt legalább annyira kirekesztő és vállalhatatlan, mint a Jobbik.

Ezt az "identitást" védte meg az LMP. De a közvetlenebb demokráciára törekvés helyett autokrata sötétzöld irányba indult...

ördöngös pepecselés 2014.10.23. 19:24:06

@Mr. Rustical:

Én azért bízom benne, hogy meglépik. Emiatt természetes nem buknának meg (hazudik, vagy hülye a HetiVálasz szerkesztője aki azt írta, hogy ettől bukna a kormány)Nem bukik meg, de egy szög lesz a koporsójukba.

Fényezett Rézlábos 2014.10.23. 19:26:43

A kommentekből is kiviláglott a posztoló számomra elég gyomorforgató világlátása, de az, hogy "A FIDESZ-t érő kritikák jelentős része olyanoktól jött, akik a FIDESZre szavaztak az elmúlt mondjuk 6-7 évben, és talán most is rájuk szavaznának, de elégedetlenek a FIDESZ kormány munkájával." végleg elhelyezte a sakktáblán... :)

Ad Dio 2014.10.23. 19:26:46

@Guestenye:

A Manyup államosítása messze nem ennyire szimpla kérdés. Eddig 3 olyan ügy volt ami osztatlanul senkinek nem tetszett: a baltás, smittpál és a trafikmutyi. De ezek egyike sem érintette közvetlenül a többséget. Ez viszont...

"Fasz ki van, hogy 2 millió idióta tartja sakkban az egész országot."

Én sem örülök annak, hogy nincs egy vállalható ellenzék aki alternatívát nyújthatna. Hol van az ellenzék szavazótábora?... költői kérdés volt.

ördöngös pepecselés 2014.10.23. 19:29:31

@Mr. Rustical:

Akkor ez mi? Ja, tudom köpönyegforgatás.

www.youtube.com/watch?v=Ug6RCIkJgOs

Ha a magyar emberek nyugati színvonalat akarnak (márpedig azt), akkor most miért gyűlölködnek a nyugat felé?

Kibaszottul nem értem.

ördöngös pepecselés 2014.10.23. 19:30:39

@Ad Dio:

Kábé akkor regisztráltam ide amikor kirobbant a baltás ügy, emlékszem voltak itt olyanok akik védték a kormányt.

Ad Dio 2014.10.23. 19:32:19

@Válasszunk:

A sötétzöldség nekem sem szimpatikus. De a távolmaradás az akkori nagy pártoktól, teljesen elfogadható számomra. Ma is az egyébként. Bár a baloldali pártok rendre lejobboldalizzák az LMP-t, ez nem igaz. Ez csak önvédelmi duma. Ha az mszp-dk-pm végleg elsüllyed, az LMP jó kikristályosodási pontja lehet egy új baloldalnak. Számomra elfogadhatóbb baloldalisággal mint a többieké. Gondolok itt arra, hogy az LMP eddig nem mutatott különösebb affinitást a szélsőséges liberális témák iránt, nem keresztényellenes, nem szélsőségesen kozmopolita és szerintem jól áll a zsidóság kérdéséhez is.

Tulajdonképpen egy jó frontember kellene csupán és el is indulnának előre. Sajnos Schiffer erre valószínűleg alkalmatlan.

ördöngös pepecselés 2014.10.23. 19:32:22

@Ad Dio:

Az MSZP sem adók miatt bukott el, hanem az öszödi beszéd miatt. Ha bukik a Fidesz az nem a megszorítások miatt lesz.

mrs. white 2014.10.23. 19:34:34

@Válasszunk: A tescós példa pont nem jó, mert ott kurvára nincs a döntéshozónak joga eldönteni, hogy hova mi kerül. Aki fizet a polcpénzért az odakerül amit megvásárolt. Mint mondjuk Alonso sapkáján a felirat. Mindennek ára van. Ilyen rohadt ez a kapitalista világ és annyit tudnak érte elkérni amennyi az ára, mert ha nem éri meg akkor nem veszik meg. Ezt hívják úgy hogy piacgazdaság.
Természetesen korrupt a parkolóőr a rendőr és majd mindenki az országban. Azonban a kettőt összekeverni finoman szólva is csúsztatás. Ha megveszed a rendőrt mert nem álltál meg a stop táblánál akkor ott veszteséget optimalizálsz. Eldöntöd, hogy 5000 forintért megéri neked vagy inkább fizetsz csekken 50.000-et az államnak, miközben szinte semmi nem történt. A rendőr pedig eldönti, hogy megéri-e kiegészíteni a nyúlszaros minimálbér közeli fizetést és mind a ketten arra gondolnak hogy rohadjon meg, a politikusok ennek a többszörösét teszik el. A társadalomra mért veszélyessége nulla. A politikus pedig kiír egy tendert bicikli útra ami normál esetben nem kerülne többe 500 milliónál de mire mindenki leveszi belőle a %-át addigra már 3.5 milliárd lesz. Közben kizárják azokat akik olcsóbbat adhatnának és mondjuk csak az a cég felel meg akik K val kezdődik özgépre végződik. Azért, hogy ne legyen belőle botrány az összes érintett aki amúgy normális és erkölcsös lenne benne van a buliban és nem azért mert szeretnek adakozni, hanem mert így van biztosítva, hogy ne legyen feljelentés, hiszen senki nem szívesen ülne börtönben, ezért nem jelenti fel magát is egyúttal. Ha nem korrumpálodik akkor egész egyszerűen kirúgják az állásából, téglákra nincs szükésg. A társadalomra mért veszélyessége rendkívül magas. Ezt már jópár szociólógiai tanulmány leírta ismert a hatásmechanizmusa magyarországon. ja és ez nem fidsez találmány max ők vezeték tökélyre. ők minden forintért fillérét lehajolnak egy semmit nem hagynak ki. Ezért is nincs pénz az embereknél. Szerinted véletlen, hogy ennyi önkori győzelem után szinte az összes helyen betámadtak. a nagyvonalúság szikrája sincs bennük mert egy fillért sem akarnak másnak adni. Pl a trafik törvénynél mi történt volna ha legalább a látszat kedvéért a mozgássérültek is nyernek. Ezt sem lehetett megengedni.Kb ezért nem fizet senki adót és ezért korrumpálódik mindenki. Túlélésből és tudja, hogy semmi értelme a befizetett adójának. Az még megvan, hogy Pokornyi mit mondott a választás előtt? Aki lop annak kezét levágjuk? Hol is van Pokornyi azóta? Egy ember nem lenne a fideszben akinek volna karja. Persze a túloldalon sem.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.10.23. 19:39:19

@Válasszunk: "A hülye, csak gyűlölködni és segget nyalni tudó barmok miatt a politikusok megőrülnek. ÉS ez szükségszerűen bajt jelent."

Ezt az árokásást 98-ban kezdte a fidesz és 2002 után erősített rá. 2006-ig csak lesajnáltam őket, ma viszont már viszonzom az érzelmeiket.

Ad Dio 2014.10.23. 19:39:27

@Guestenye:

Szélsőségesek mindenhol vannak. Nap nap után találkozok olyanokkal, akik szerint az öszödi beszéd "igazságbeszéd", a 2006-os rendőrattak "rendvédelem", vagy épp akik szerint a költségvetési hiány ma rosszabb mint 2002-2010 közt bármikor.

Politikai hívők mindenhol vannak, nem kell velük foglalkozni. De a nagy többségnek az említett ügyek szinte egyöntetűen nem tetszettek. Nekem sem. A netadó még inkább egy platformra fogja terelni az embereket. Biztos lesz aki erről is bebizonyítja hogy "jó", de az arról is bebizonyítaná hogy helyes jó és szép, ha a Fidesz megfordítaná a Duna folyását.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 19:39:27

@Ad Dio: A baltás sem volt teljesen egyszerű helyzet. Mert tudod alapvetően, ha normális esetben otthon is ülhetne, nem feltétlenül jogállami dolog puszta feltételezésekre építve elvenni a jogait.

Inkább fusson 1000 bűnös, minthogy megbüntessünk egy ártatlant. Akinek még mond valamit ez az elv az igazságszolgáltatás kapcsán az pontosan látta, mi a gond. Egyik esetben ő lenne az 1000ből egy, másik esetben az egyből egy.

És a gyilkost sem büntethetjük meg más visszaélésért csak feltételezések alapján. A kiadásának megtagadása pedig nem része a gyilkosság büntetésének.

Itt a nemzetközi jog a rossz. Ha ilyenkor is magyar ítélet kapcsán, a mi szuverén jogunk lenne eldönteni kap-e kegyelmet, és aki ezt felülbírálja az súlyos következményekkel járó támadást követ el a szuverenitás eme része ellen... Akkor működne a jog. Mert nem engedték volna ki. De a nemzetközi jog az ő kezükbe adta a kegyelem kérdését.

A trafik ügyet is nehéz egyértelműnek nevezni, mert sok esetben nagyon mások voltak az ismert motivációk.

Pali bácsi meg... Bohóc. Aki a saját szerepével sem volt tisztában. De ettől még értjük, hogy sportolót, nemzetközileg sikeres diplomatát, potenciális példaképet akartak, hogy képviselje az országot. Valós hatalom nélküli poszt, az alkalmasság nem tűnt kérdésnek. Ellenben az Olimpikonok, NOB vezetők magukkal és az országgal szemben is tiszteletet ébreszthettek volna.

Borzalmas, pocsék választás volt.

De közel sincs súlyában ahhoz a 3-4 friss dologhoz amik közül bármelyik ÖNMAGÁBAN is rosszabb lenne, mint az Öszödi beszéd

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 19:56:01

@mrs. white: Szerinted. Szerintem pedig messze nem minden jó polc vásárolt. És volt róla hír. És nem csak ez a helyzet merült fel. Sok más is.

És elárulok valamit. Csúnya lesz. A korrupt, vagy korrupcióból haszont szerző emberek között az is szerepel aki 50 forint haszonért fizeti le a buszsofőrt. Ha az USA tudomására jut, akkor kitilthatnak érte. De nem csak téged. Hanem a családodból azt, aki a megspórolt pénzből csokit kapott, nem is tudva az egészről.

És látszik, hogy te még nem csináltál végig közbeszerzést. Egyik oldalról sem.

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Fura. Úgy tudtam, hogy már Kádár is így állt az elődjéhez, majd utána hozzá is, majd utána Antallhoz is mindenki... Nem arról szól a dolog, hogy úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött. Arról szól, hogy nem szabad így politizálni.

@Ad Dio: Öszöd: Éppen a korábbi helyzethez képesti változtatást mondta. És a korábbi helyzetre említett körbehazudozás igaz is. Nem tudjuk mit akart, de megilleti az ártatlanság vélelme.

Ettől még amit csinált sok más okból rossz volt. Hiszen, ha érdemi jó programmal jött volna elő, amit érdemes volt megvédeni és ezt látjuk mire van öszödi beszéd senki semmit nem szól. De nem volt épkézláb koncepciója. Ugyanúgy arc és szűrő szerep volt mint Viktor, csak épkézláb stáb nélkül.

Rendőrattack: Őszintén szólva ez sem egy egyszerű kérdés. Ha a tüntetésnél a masszánál akarategység van... És van aki molotov koktéllal, stb. ártatlanok életét veszélyezteti, akkor az ezt tűrő, támogató tömeggel szembeni arányos fellépés is irányulhat élet ellen akár.

Ehhez képest nem volt attack.

Ahhoz képest, hogy nem lehet az, hogy egyik nap nem védesz meg senkit a rendbontóktól, majd amikor mindenki elő mer menni, akkor pár ember brutális verést kap, a különbségek aránytalanok, igazságtalanok, stb.

Hogy a korábban magát megvédeni nem tudó (mert tiltják) rendőr amikor elszakad a cérna és megindulnak mindenre ami mozog a szimpla járókelőn is leveri a dolgot?

Az rendőrattack. Bűncselekmény. Csak a politika felelőssége nem abban van, hogy akkor kicsit megindulhattak volna. Hanem abban, hogy hagyták odáig fajulni a dolgokat ahol ez várható volt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.23. 19:56:28

@Tudományos libsizmus: De a mieink a kedvenc oligarcháikat képviselik. Ez itt a baj.

nevetőharmadik 2014.10.23. 20:02:36

@Válasszunk: Nem akartam többet foglalkozni ezzel, de megtisztelsz a hosszabb válasszal, úgyhogy én is reagálok :)

Általánosságban nagyon igazad van a különböző szintű kontrollokról, és jó, hogy így rendszerezve összeszedted. Ennek azonban sajnos a Fidesz esetében (mellesleg nem érdekes, hogy már szinte kikopott ennek a névnek a rövidítés-jellege?) kicsi a jelentősége.

Úgy értem, itt a valódi kérdés az, hogy a kontrollcsoport (visszajelzés) _igénye_ miért hiányzik. Te magad írtad a Viktornak, hogy "Felfoghatod, hogy sok kritika nem támadás." Miért van, hogy mégis annak gondolja, és ennek megfelelően is cselekszik? Vajon ennek következtében válhatott a kontraszelekció magává a személyzeti politikává? Az, hogy a beosztottjai alkalmatlanok, nem az ő felelőssége-e? És ha az ő felelőssége, mennyire lehetünk elnézőek vele szemben?

Vajon az egyre súlyosabb hibák csak ballépések, vagy a rendszer maga?

Mr. Waszabi 2014.10.23. 20:08:58

Eleve kétségeim vannak olyan emberek épelméje felől, akiknek nem volt nyilvánvaló az Orbán kormány 2010 őszi megnyilvánulása, lopásai, törvényaljasításai - miután lehazudták a csillagos eget is megtévesztőleg az önkormányzatok feletti hatalom megszerzéséhez. Önmagát csapta be egytől egyig minden választó, aki hinni akarta a lehetetlent. Becsapni csak azt lehet, aki maga akarja, hogy becsapja valaki. Zsák a foltját. Nem tudom, meddig tudnak nyugodtan aludni, de abban biztos vagyok, hogy nagyon nehéz lesz elszámolniuk magukkal, mire egyértelmű lesz, hogy hiába hazudtak maguknak és más embereknek arról, hogy nettó ország sorvasztás, rablás volt csupán a célja ennek a csapatnak.
Hülyének lenni, vagy annak tetetni magát, nos, az bárkinek alapvető emberi joga - egészen addig, amíg ez nem hat más emberek életére negatívan. Onnantól felelőtlenség, árulás, rossz indulat, gyávaság, és még számtalan jelzőt mondhatnék rá - mind igaz. Sok embernek lesz elszámolnio valója, saját közvetlen környezetével, az abban élőkkel, akiknek a gyávasága, önzése, hiszékenysége okán nem kevés kárt, veszteséget okozott. Az igazán szar élmény az lesz, amikor a saját gyerekei vágják szeme közé, hogy kibszott velük. Történelem ez is.

Fekete Pestis 2014.10.23. 20:12:50

@turista a saját országában:

"Persze ehhez kell majd időközben egy vállalható ellenzéki alternatíva is."

:D :D :D

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 20:15:35

@nevetőharmadik: Mindkét kérdéskörre válaszolok. Az első a rövidítés jelleg. A srácok tanultak latinul, és a latin fides szó a valószínű motiváció a névre. Azaz eleve nem rövidítés, hanem egy választott márkanevet csak kitöltött a rövidítés szerű értelmezés. Innen van a backgronym-os post ötlete is :)

A másik kérdés: Ha úgy viselkedünk, hogy megbetegítjük a politikusainkat, akkor a keletkező betegség szükségszerű következménye, se nem tévedés, se nem a rendszer címke alá sorolhatóak be. Annál inkább a tünet kategóriába.

És nem tisztem eldönteni, hogy az állapot mikortól kóros, mi a pontos minősége. De a folyamatot látom. És a felelősség szerintem közös.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.10.23. 20:18:15

@Válasszunk: " Arról szól, hogy nem szabad így politizálni."

A fidesz politizál így. Az ellenzék nem. Mint ellenzéki választópolgár hiányolom az ellenzéknél, hogy nem szít gyűlöletet a fidesz ellen. Úgyhogy nekem hiába hadoválsz arról, hogy az ellenzék gyűlöletre uszít, én tudom, hogy sajnos nem teszi ezt.

polgári kór 2014.10.23. 20:18:18

bztos elolvastam volna ha nem egy DK-s zsidóval iratják ezt a cikket..:)

polgári kór 2014.10.23. 20:21:17

7 választás óta vége van a zorbánnnak, mosmá télleg, megmondta neki a zobama

nehéz emészteni

nembaj, a jó baloldal zöld és feminista és zsidó, majd mondjátok el vidéken is hehe

Rоdney_2 2014.10.23. 20:21:28

Ha neked még mindig a Fidesz a jobb!

mrs. white 2014.10.23. 20:21:33

@Válasszunk: Gondolom a sok válasz elveszi a figyelmedet. Talán pont azt írtam, majd mindenki korupt ebben az országban, de ha erősen figyeltél volna olvasás közben, akkor azt írtam a te szavaiddal élve az 50 forintos lopás társadalomra mért hatása és súlyossága nem egyenlő egy autópálya tender kilométerenkénti milliárdos lopásával. Attól, hogy a buszvezető zsebre dolgozik még az emberek általános morális küszöbe és az adózásba vetett hite nem változik rossz irányba.
Igaz nem voltam közbeszerzésen de jártam Horvát autópálynán aminek a bekerülési költsége fele volt egy magyar autópálya kilométernek pedig azt emlékeim szerint sziklákba vájták és nem a nulla szintkülönbségű alföldön ment keresztül. Na ezt sikerült megduplázni még négy év alatt.
Tesconál majd 200 fajta jogcímen tudsz fizetni, csak azért, hogy árulják a termékedet. Ebből az egyik csak az, hogy melyik polcon hova kerüljön. Gondolom teljesen életszerű, hogy szerződéstől függetlenül a vezetőt megvesztegetve odarakod ahova akarok, miközben 50 oldalas szerződésben minden le van fektetve.

Fekete Pestis 2014.10.23. 20:23:20

A bejegyzés kicsit kusza, amit kihámoztam belöle azzal egyetértek.

A Fidesz egyetlen haszna az egykulcsos adó, és pont ez az, amiért soha a büdös életben nem fogok a baloldalra szavazni.

A baloldal ugyanis pontosan olyan mint a fidesz, azzal a különbséggel, hogy ök minden terhet a középosztályra terhelnek [és milliárdos létükre van pofájuk gazdagozni].
A fidesz meg a multikra és az alsóbb osztályokra - tehát azokra, akik 02 és 10 között a re,dszer fö hasznonélvezöi voltak.

Kétség kívül a fidesz -valamikor- bukni fog. A saját jól felfogott érdekemben remélem, hogy a jelenlegi baloldal elöbb fog végkel felszívódni.

Fekete Pestis 2014.10.23. 20:29:10

@Mr. Waszabi:

1. ugyanazt csinálták mint az mszp. erröl kéretik nem elfelejtkezni.

2. azokra miért nem gondolsz, akik [bár nem Pártunk és ällamunk tagjai] mégis érdeküket követve szavaztak a fideszre? P.l. az egykulcsos adó [ a szolidaritástól hányok] meg az ingatlanadótol való félelem.

Lemarházni a másikat a szavazata miatt teljességgel felesleges. Egyszerüen a baloldal nem tud olyat csinálni, hogy az nekem anyagilag jó legyen [nem lévén sem multivezér, sem "elesett", sem pedig vörös milliárdos].

polgári kór 2014.10.23. 20:31:43

@mrs. white: 1. egyetlenegy fidesz lopás sem derült ki, egy csomó maszopos meg igen

2. senkit sem érdekel ki mennyit lop, csak az hogy mennyi kárt okoz, józan paraszti ész

3. mindenki tudja milyen katasztrófális helyzetbe került Mo. 2010re, és milyen helyzetben van ma

ennyike

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 20:32:14

@Mr. Waszabi: Ebben az országban sokféle ember van. Köztük szar alakok is. Ezt persze ön biztos tudja, hiszen amikor reggel tükörbe néz, máris lát egyet. Szar alakok, akiknek csak fröcsög a szar a szájából, akik mindenkit gyűlölnek, de túl hülyék ahhoz, hogy felismerjék nekik mi a felelősségük a kialakuló helyzetben.

Itt senki sem hiszékeny. Elárulok valamit. A FIDESZesek sem. Mert ők maguk is azt mondják, amit csinálnak az pocsék. Csak jelenleg a többi alternatíva nem jobb, hanem rosszabb.

Erre vannak érvek. Lehet pártot alapítani, változtatni, lehet levélben, fogadóórán tiltakozni, nemzetközi fórumon megtenni. És bármennyire is a FIDESZre szavaztam, bizony mindenkit arra buzdítok, hogy a tűrhetetlen dolgot miatt az EPPnél is emelje fel a szavát. Igen, akár a FIDESZ kizárása mellett is.

Nézzünk csak be az EPP Facebook oldalára:

www.facebook.com/epp.eu

Aki ezt kéri kap 3(!) likeot. És nincs sok érdemi hozzászóló. Ön fröcsög, számonkér, nem tesz semmit. De meg akarja mondani kire "nem lehet" szavazni ami nem éppen demokratikus. Kifelé fröcsögve bizonygatja, hogy ön demokrata. Kompenzál. De a nagy büdös helyzet az, hogy ön kurvára nem az. Hanem egy szar ember.

Egy szar ember akinek lenne lehetősége értelmes alternatívák mellé állni, felépíteni a lehetőséget. De csak igyekszik a szájából fröcsögő szarral bemocskolni mindent és mindenkit maga körül. Rájöhettünk, ez azért természetes, mert ön úgy látszik ez. Ebből áll.

A parlament meg nem vécécsésze. De nem is toitoi vécé. Ezért nem akarjuk telirakni az önhöz hasonló alakokkal. Lehet tenni azért, hogy a FIDESZ is jobb legyen, legyen kénytelen változtatni. Lehet tenni azért, hogy legyen alternatíva. És azért is, hogy az az alternatíva nyerjen.

Csakhogy ezért 100 FIDESZ szavazóból 99 többet tett mint ön. És ezért kompenzál ön a nagy fröcsögéssel. Nos ezért írtam azt: Az alternatíva nem a lapátoljunk trágyát a parlamentbe. Hanem, a külföld.

Tudom. Erre képes. A hígfos jellegű ember fröccsen. Jelleme, neveltetése, és az anyag amiből gyúrták erre desztinálja. És amíg ilyen emberek hozzáállásán is múlnak dolgok, addig sokszor közügyek helyett szarügyek maradnak.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 20:36:41

@mrs. white: A TESCOnál volt nem egy korrupciós ügy.

Az 50 forintos lopás pedig azért gond, mert van egy falu. Laknak benne 5000en. Ki legyen a polgármester? Hát a legbecsületesebb.

Összegyűlnek, körbe állnak, és valami csoda folytán segítséget is kapnak. És meg tudják nézni kinek mennyit ér e becsülete. Mekkora kísértés kell ahhoz, hogy lopjon.

Sorra jönnek az összegek, 5 és 50 forint között, de hát ebből sok van, és nem nagy különbség. Majd jön egy. Neki 10* annyit ér a becsülete, 10* akkora kísértés kell, hogy letérítse a helyes útról. 500 forintot.

És ő lesz a polgármester. 500 millió felett őrködve.

Na ezt hívják intézményesült korrupciónak.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 20:41:01

@Fekete Pestis: Az egykulcsos adó pedig mégis neked árt a legjobban. Ugyanis, ha a szélesebb rétegek vásárlóereje eltűnik, akkor ugye elég sok cég bevétele csökken, sok helyen lesz leépítés. És a középosztálybeli bér helyett kapott közmunka a legnagyobb pofára esés.

Engem nem az érdekel, hogy az állam mennyit vesz tőlem. Hanem az, hogy nekem mennyi pénzem lesz ezen az úton holnap, 1 hónap múlva, 1 év múlva, 10 év múlva.

Ezért nem győz meg az osztogatás. Sem egykulcsos adó címén, ami sok szempontból sajnos igazságtalan is... Sem rezsicsökkentés címén.

Pedig hiszek abban, hogy blogolással, youtube csatornával, ezer más dologgal lehetne mellékest is keresni (csak reklámot is ki kéne rakni) és el lehet jutni oda, hogy az embernek több bevétele legyen, és előbb-utóbb profitáljon látszólag az egykulcsos adóból.

Csak, ha a csóri éhenhal, nem vásárol attól aki az oldalamon hirdet, akkor többet vesztek, mintha kicsit nagyobb lenne az adóm. Beárazom a kockázatokat is. És ha úgy látom, hogy az egykulcsos adó a kockázat ára miatt rossz nekem... Na akkor nincs okom támogatni.

polgári kór 2014.10.23. 20:46:17

pontosan azért nincs ballenzék mert nincs miből építkeznie. a régi balnak van egy szavazótábora, ami már nem több, csak öregebb mint a jobbiké

és van feleannyi zsidó-urbánus, amin a Pm meg a Dk meg az Lmp osztozik

Ezen kívül max, MAX ha fél millió olyan ember van, aki 10 éve még elment szavazni de már nem + friss választók=fiatalok

Na ebből kéne vmit csinálni, ami nehéz hiszen a gazdaságpolitikai baloldalt IS a fidesz képviseli

És a gazdaságpolitika a LÉNYEG, kit érdekel a baltás gyilkos meg az alkotmánybíróság? Senkit, illetve de igen, de ők már benne vannak a libbbancs fél millában

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.10.23. 20:47:03

@polgári kór: "az ellenzék a jobbik, ti nem léteztek

ébresztő"

A jobbik szavazóbázisa a volt MSZP-szavazók, akiknek elég a csak cigányozás.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 20:56:06

Mintha a jobbikos aktívabb lenne... Menne bármit is csinálni...

mrs. white 2014.10.23. 20:56:46

@Válasszunk: Mivel a legnagyobb forgalom a tekkoban van ezért vélhetőleg a legnagyobb áfa csaló a tekko. Igaz ez nem korrupciós ügy csak Áfa csalás. Amit valszeg a tekko is tud mert képes osztani szorozni és tudja, hogy minek, hol, mennyi az ára. Azzal takarózik, hogy Ő csak megveszi jogában áll hülyének lenni hogy egy klasszikus fidesz idézettel éljek. Verseny van ha Ő nem száll be akkor elbukik. Ilyen kíméletlenül egyszerű a korrupció és a csalás logikája. Mindenkinek jobb lenne ha minden legálisan menne de ha nem marginális csalókkal versenyzel akkor muszáj vagy beállni a sorba. Ha, azonban nem indul eljárás a tescos áfa csalás ügyében, mondjuk azért mert egy hölgy és a helyettese elmismásolja (egyébként éppen nyaralnak) akkor az korrupciós ügy feltéve ha pénzért csinálták. Őszintén mondva még ennek örülnék jobban ha pénzért csinálták volna de sokkal nagyobb az esélye, hogy valakik odaszóltak, hogy nem kellene erőltetni a dolgot és a nem nyúlszaros állásért hatalomért pénzért csinálták. Gyakorlatilag az működik mint a tekkonál, ha nem teljesítik a kérést más is lehet abban a beosztásban aki hajlandó ezt megtenni. A korrupcióban résztvevők jó része egyszersmind áldozat. Amiben különbözik a véleményünk az, hogy szerintem mindig felülről mozgatják a szálakat. Mondjuk mennyire életszerű, hogy Varga nem rendel el vizsgálatot a Nav-nál. Miután egy éve folyamatosan botrányok voltak körülöttük. Most pedig annyira becsületes az elnök asszony, hogy nem is indít mert majd bemártja magát. Teljesen életszerű "hahó itt vagyok korrupció miatt kitiltott Amerika a Nav vezetője vagyok". Ha nem szól akkor maradhat vizsgálat nélkül még tíz évig? Korrupció különben is az amiből én kimaradok. Istenem csak egy évig lehetnék Nav elnök.

2014.10.23. 20:58:33

@Válasszunk:

" Ebben az országban sokféle ember van. Köztük szar alakok is. Ezt persze ön biztos tudja, hiszen amikor reggel tükörbe néz, máris lát egyet"

Túl magas lovon ülsz te, szerintem. Ez az idézet csak egy példa volt erre.
Hagy tegyem fel még egyszer ezt az egyszerű kérdést, ami a címre vonatkozik:

Mit jelent az, hogy
"vállalható a FIDESZ?"

polgári kór 2014.10.23. 21:00:46

@mrs. white: korupció korupció

mondom hogy volt: a meg nem nevezett usa-beli cégvezetők megpróbálták megvesztegetni a NAVos vezetőket, akik nem álltak kötélnek, mire kitiltották őket

- erre a verzióra pont annyi a bizonyíték mint a Zindexesre, ja a bizonyítékokat nem adhatom ki a vállalt nemzetközi szerződéseim miatt, köhömm

ÉS a makit kitiltották már kémmkedésértt a szabad világból?

csak kérdezem

tisztapista 2014.10.23. 21:01:32

Egyáltalán nem bizonyított, hogy bárkit is kitiltottak volna Amerikából. Ez bizonyítékok nélkül üres fenyegetés. Ja, hogy szavahihető amerikai hivatalnok mondta? Ühüm, az iraki vegyifegyverekről is ők beszéltek nagyon sokat.

Az se lett igaz, ez sem az. Amíg hivatalosan nem közölnek egy nevet, addig nem igaz. Ne szórakozzunk már, hogy se vád nincs, se bizonyíték nincs, csak fenyegetés…Ugyan már.

2014.10.23. 21:04:36

"Ez bizonyítékok nélkül üres fenyegetés."

Nem lehet fenyegetni egy olyan dologgal senkit, amiről az általad gondolt fenyegető azt állítja, hogy már megtörtént.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 21:05:51

@MikeBoy: Egyfelől nem ez a bejegyzés címe. Attól, hogy az INDEX címlap ezt emeli ki, nem erről szól elsősorban a post. És nem is véletlenül nem erről szól. Elsősorban az, hogy jelenleg tiszta lelkiismerettel támogatható, felvállalható-e?

Erre a válasz pedig benne van: A kritika kapcsán keményebb eszközök is kellenek, DE(!) amíg nincs jobb addig 4 lehetőség van:

1. Mindenkinek ártva, direkt kiválasztod a rosszabbat, bosszúból. Ez nem felvállalható.
2. Elmész.
3. Szó nélkül támogatod
4. Támogatod, de a hibák ellen fellépsz.

A 2. és a 4. út fér bele. Az amit páran csinálnak, például az aki nem ok nélkül kapta meg a szar alak jelzőt, viszont nem.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 21:09:24

@tisztapista: És iraki vegyifegyver ügyben sem az derült ki, hogy nincs.

Hanem: Ahhoz, hogy a fegyver tiltott legyen, egyszerre kellett hatótávolság ÉS vegyi töltet. Hogy messziről, civileket veszélyezteve bevethető legyen, ne csak a fronton.

Ilyen tiltott vegyifegyver nem volt. Mert az ismert vegyi töltetek önmagában legálisak. A rövid hatótávolságú rakéták amikre rá lehetett őket tenni szintén.

Azok a kísérleti eszközök amikkel hosszabb hatótáv is kombinálható lett volna a vegyi fejjel viszont működésképtelenek voltak, ÍGY a hatótávolságuk 0 volt. Ami miatt ismét szabályos maradt a fegyver.

DE a kísérlet folyt, az ellenőrzést letiltották, stb.

tisztapista 2014.10.23. 21:14:15

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "Ugyanis egyvalamit rühellnek keleten és nyugaton, de nagyon. Ez pedig a kétszínűség…"

Álmodban.

Az elmúlt 50 év összes háborújában felbukkant a CIA mindkét oldalon. Kétszinűség? De nagyon. Nem tudom, honnan szerzed a Nyugatról az infókat, de csak felhívom a figyelmedet Obama úrra, aki lehallgatta az összes szövetségesét. Aztán biztosan nem hallottál még az amerikai gazdasági érdekeltségekről Oroszországban(!), szinte az összes iszlám és közel keleti országban, és mindenhol, ahol Amerika az elmúlt 50 évben demokráciát exportált.

mrs. white 2014.10.23. 21:15:36

@polgári kór: Mi számít lopásnak?
Trafik biznisz az lopás vagy korrupció esetleg fiatalkorúak védelmére hozott rendkívül előremutató intézkedés a dohányzás védelmében.
Játékgépek felszámolása, majd Vajna kezébe adása a casino biznisznek az lopás esetleg korrupció vagy egy rendkívül előremutató intézkedés a szenvedélybetegek játékgépezésének megakadályozásában.
Közgép összes pályázaton nyerése az lopás korrupció, vagy egy rendkívül felkészült szakmai építőipari konzorcium sikertörténete.
Mészáros Lőrinc meggazdagodása az lopás korrupció vagy esetleg egy rendkívül sikeres gázszerelő mesés felemelkedése, aki mindenhez mesterfokon ért. Stadiont épít közműveket, csatornázik és a számára kezdetben idegen dohánypiacon is sikereket tudott aratni.
Rogán, Kósa Szijjárt stb többet költenek mint amennyit keresnek. Ez lopás korrupció vagy a család és rendkívül sikeres befektetési politikájuk eredménye. Mondjuk mivel Kósa és Szíjjártó ütötte a forintot 3 napig. Ott az otp- shortolva hitellel pörgetve a pénzt biztos szép summát lehetett félre tenni. Ok ez kilóg a sorból tényleg befektethettek. Mondjuk majd 10 milla ember megszívta de ez azért nem olyan nagy probléma.
Soroljam még, vagy elég ami eddig nem derült ki?
Ja, ma milyen helyzetben van? Tényleg már csak a művirágok adóztatása a gemmkapocs és az internet fogja megoldani a költségvetés problémáját? Azért ez engem annyira nem nyugtat meg de te biztos többet tudsz. Amerikában amikor szárnyal a gazdaság akkor mindenki a művirágokra szokott kivetni 7 dolláros különadót. Ez biztos jele a fellendülésnek nem fibonci szint. Ha internet adót emelnek és művirág adót (7 dollárral) akkor már dőlnek hátra a brókerek a karosszékben mert eljött a kánaán.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2014.10.23. 21:18:08

Sok van, mi undorító, de a fidesznél nincs semmi undorítóbb!

Szavazz csak továbbra is a fideszedre, buziarc! A bukás már lassan kezd körvonalazódni, bár sajnos még nem holnap lesz.

béla a görög (törölt) 2014.10.23. 21:19:50

Hát ha neked még mindig a fidesz a jobb választás akkor 'nagy ember'/érdekelt lehetsz.
Már bocs. öszöd meg gyurcsány meg ellenzék az leírva és ha már nem fidesz akkor USA vagy Anglia - azt úgy hívják menekülés - és ebben te is benne vagy. Te azért menekülsz mert ha nincs fidesz te kihullasz.
(Más is menekül csak legalsó szinten - 1.) OK amiért a fidesz vállalhatatlan)

Azt úgy kivettem, hogy nincs pénz az államkasszába - 3. bekezdés - szép cizellált leírás.

Azt ugye tudjuk mindketten, hogy a jelenlegi fideszgyőzelemhez kellett a választási törvény módosítása?

A fidesz külpolitikája az valami siralmas. Kárpát medencébe még elmennek dolgok, de azon túl nem.
Te hintapolitikának nevezed. Erre én azt mondom, hogy kereskedni egy dolog - kell is - nagypolitikát játszani egy katona+gazdasági tömb tagjaként - úgy hogy érdekeket sértesz AMATŐRIZMUS.
(2.) ok amiért a fidesz vállalhatatlan)

És a 3.) ok amiért a fidesz vállalhatatlan az az a fajta feudális-állammonopolista kapitalista gazdasági izé amit gazdaság címén csinálnak - beleértve a dohánypiac újraosztását (feudális rész) a rezsin/törvényeken keresztül a szolgáltatok és más javak államosítása és az azokra való rátelepedés.

Öszöd?
Az MSZP ellen ideológiai alapon tüntettetek.
A fidesz ellen mindenki a gazdasági érdeksérelme miatt.
Hagy ne vegyem komolyan az 'öszödi hisztiteket' - mert nekem meg hisztizés volt semmi más.

A fidesz kormányt a 2011-es MANYUP államosításom óta ellenségemnek tekintem. 1x mindenkit át lehet verni, meg lehet zsarolni. Akkor sikerült.
Emlékezzünk vissza hogy a) egyéni számla meg örökölhető ugyanúgy mint a magáncégeknél aztán egy kis nyomásgyakorlás c) ha nem adod akkor szolgálati idő kiesik + TB
Aztán csak vitték azt ment a levesbe aztán röhögtek.
Azt követően meg átminősítették a járulékot adóvá. Azt röhögtek
A neked vállalhatatlan ellenzékiek ilyet nem csináltak. Öszöd sem Gyurcsány sem. A többi sem.

Jól érzékeled, hogy a megoldás számodra Anglia vagy USA marad.
De menj inkább az USA-ba. Európába én akarok.

Mr. Waszabi 2014.10.23. 21:20:48

@Fekete Pestis: ami kvára nem mindegy, az az, hogy mi a lopás nagyságrendje.
Az MSZP alatt volt 30 mrdos bankadó, meg 4% különadó SZJA-ban havi 600 bruttó felett.
FIDESZ alatt meg több ezermilliárdos csomagok léptek életbe, a nyomuk meg sehol - gazdaság a béka segge alatt, oktatás, egészségügy szintén.
Na ez a nem mindegy - ezek egyszerűen kilopják a szemünket, nincs ellentételezés. Szóval fel lehet hagyni a fideszes dumával, hogy mi volt itt az emútt4év előtt elmútt8évben. 4 év alatt a gazdaságunk nem emelkedett, hanem süllyedt. Miközben iszonyatos mértékű többletforrást einstandolt a fideszkormány.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 21:20:51

@Orbán a magyar nép ópiuma!: Gondolom a buziarc szó, gondolkodás érv nélkül... fényesen utal a neveltetésedre. Játszunk olyat, hogy találgatunk, mivel foglalkozott a gyereknevelés mellett a kedves szülőanyád.

Csak nem virágkötő volt?

tisztapista 2014.10.23. 21:22:34

@Orbán a magyar nép ópiuma!: "Szavazz csak továbbra is a fideszedre, buziarc! A bukás már lassan kezd körvonalazódni, bár sajnos még nem holnap lesz."

Vége lesz a Fidesznek. Be tudom bizonyítani. Eddig szinte minden politikai párt megszűnt néhány évtized után. Vagy átalakult. A Fidesznek is meg vannak számlálva a napjai. És a Földön élő összes embernek is. És senki sem tudja, hogy mikor jön el a bukás. De bukás lesz, az tuti, mert a komcsik azt mondják. Néhány százan, mert már csak ennyien maradtak a legújabb bukta után.

polgári kór 2014.10.23. 21:25:15

@mrs. white: igy van, ezek a nagy ügyek nem egyszerüek, ötvözik a lopást és az előremutató intézkedéseket

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 21:27:25

@béla a görög: A jelenlegi FIDESZ győzelemhez nem kellett törvényt módosítani, mert ilyen szavazat arányokkal enélkül is nyertek volna. A mérték a kérdés.

Innen egy hazugság benne van abban amit írtál. De nem csak ez. Csak ugye a hazug ember vádja szart sem érnek.

Elhiszem, hogy téged apád arra tanított, hogy személyeskedj, hazudj, attól lesz nagy MSZMPs belőled, de nem stimmel az irány.

Azért nem stimmel, mert senki se mondta, azért kellene menni, mert nem a FIDESZ nyerne. Hanem azért, mert vagy vállalható a FIDESZ. Akkor rájuk szavaz sok ember, nyer a FIDESZ.

Vagy nem, de vannak akik most sem tudnak nyerni. Akkor sem tudnak nyerni és nyer a FIDESZ, de nincs már miért itt maradni.

Miért? Mert inkább hazudsz és mocskolódsz, minthogy tennél azért, hogy jobb legyen. Akár neked, akár a családodnak, akár az országnak. Ilyen ember vagy.

2014.10.23. 21:31:05

@Válasszunk:

Ok, hagy kérdezzek még valamit:

1. Mindenkinek ártva, direkt kiválasztod a rosszabbat, bosszúból. Ez nem felvállalható.

Ez azt jelenti, hogy a FIDESZ a legjobb, aki jelenleg nem rájuk szavaz, az mindenkinek árt és ráadásul ezt direkt bosszúból teszi!!??

polgári kór 2014.10.23. 21:31:15

@mrs. white: meg főleg nem lényeges, ezek az ügyek nem okoztak károkat a ktgvetésnek, vagy mégis de ezzel együtt jól van a ktgvetés

ez nem mondható el az ancient regimeről

ezért nincs igazi alternativája a fidesznek

nyilvánvaló, hogy ha a cégemet odaadom egy ügyvezetőnek, hogy csinálja akkor inkább olyat akarok, aki 2t lop tőlem miközben jól járok én is, mint olyat aki 1et lop és tönkreteszi a céget

a fidesz érdekeltté teszi a választói jó részét anyagilag, közvetlenül...ez a politika dolga, a legfontosabb dolga, és ebben benne van a klientúra építés is

ZSírfeka 2014.10.23. 21:34:17

Könnyű a vajdát védő trolloknak.
Az ő netadójukat a párt fogja fizetni.

polgári kór 2014.10.23. 21:35:10

@Mr. Waszabi: 'Az MSZP alatt volt 30 mrdos bankadó, meg 4% különadó SZJA-ban havi 600 bruttó felett.'

A bankadó a bankot érdekli, engem nem. Az szja-ról meg hazudsz.

'FIDESZ alatt meg több ezermilliárdos csomagok léptek életbe, a nyomuk meg sehol - gazdaság a béka segge alatt, oktatás, egészségügy szintén.'

Megint hazudsz. Mire jó ez? Ezt hazudtátok 2010ben is.

tcom 2014.10.23. 21:35:38

Szerintem csak egyet kellene eltávolítani, de azt meg nem teszi meg saját maga. A nagy Fehér Főnök, aki összeköti a hasznost a kellemesel. Megadóztatja az internetet, evvel kicsit kevesebbet fognak a népek szabadon szidni a fideszt, jön egy halom pénz a haverokat támogatni, stadionra, nyugdíjas ámítására, és még akár el is lehet üldözni a szolgáltatókat, amivel újabb államosítás lehet. Ezrével lehetne a híveknek jólfizető állásokat, a haveroknak meg zsíros közbeszerzéseket juttatni.

Soha nem látott elmebeteg orbán miatt van mindez. Csak kisbetűvel a neve, még ha az ios erőlködött is egy kicsit a nagy O-betűvel.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 21:35:50

@MikeBoy: Nem feltétlenül. Egyfelől amit le is írtam nem egy helyen, több pártról feltételezek jó szándékot. A DK-t is, a MoMa-t is említettem.

Az ember lehet elfogult. Máris mást fog jónak látni. Csakhogy ez állapot és nem választási lehetőség.

Lehet érdekelt a másik oldalon. Ha javasoltam, hogy lehet pártot csinálni, lenne X ember aki azt mondja tegyük... Onnan én is az lennék. De amíg nem vagyok az, addig megint: Állapot és nem választási lehetőség.

Lehet tévedni is. Hiszékenynek lenni. Érdektelennek és nem mérlegelni sok dolgot. De ezek állapotok és nem választási lehetőségek.

Bosszúból akkor is váltani, ha tudod, hogy rosszabb lesz viszont gonosz dolog. Akkor is az volt amikor 2010ben sokan így szavaztak a FIDESZre.

Mr. Waszabi 2014.10.23. 21:39:47

@polgári kór: cáfolj számokkal vagy kussolj. A matek tény, nem segít ellene a "hazudsz" megalapozatlan állítása.

tcom 2014.10.23. 21:40:05

@ZSírfeka:
Igen, biztosan lesz mód a testvéri cégeknek kibújni a céges netadó alól.
Egyébként êrdekes lesz az 5000 Ft, amikor összesen nem kap érte annyit a szolgáltató. Vagy hogyan fogják megtiltani, hogy árat emeljenek a cégek? A net nem hatósági áras. Olyanról beszélünk, ami elképesztő. Hatósági ár? Tiszta kommunizmus. Szégyen.

egyetmondok 2014.10.23. 21:40:56

Józan gondolatok. Egy alkotmányjogász azt mondaná,hogy a poszt szerzője a fékeket és ellensúlyokat hiányolja.
Ezt pedig ma komoly hangon nem lehet szóvá tenni,nincsen már erre vevő azok között,akik soha nem szavaznának balra.

Ad Dio 2014.10.23. 21:41:15

@Válasszunk:

Öszöd.

2 okból is hiba ha nem bűn: egyfelől kapitális politikai kockázat és az időzítés is rettenetes. 2 gyakorlatilag elismerése egy választási csalásnak. Az hogy egyéb okokból akár... mondhatjuk... stb nem érdekel. Aki ilyet elkövet, az a politika szemétdombjára való. Írhatna könyveket pl.

Rendőrattak.

A baj nem azzal van megint amit, hanem ahogy. Azonosítószám nélkül, szakszerűtlenül, válogatás nélkül agresszívan, fejetlenül... végül kitüntetés nem számonkérés...

Nekem ezek egyértelmű ügyek. Épp úgy mint a baltás, smitpál esetleg a trafikmutyi. Az, hogy lehet mellettük enyhítő körülményeket felhozni, nem nagyon érdekel. Az értékelés egy egyenleg, ami nálam negatív. És akkoriban is az volt - visszakereshető ;-).

polgári kór 2014.10.23. 21:42:09

@Guestenye: szekeres szabi egy munkanélküli ballibsi ex újságíró

polgári kór 2014.10.23. 21:42:43

@Mr. Waszabi: matekot annyit írtál amennyi bizonyítéka van az usanak

ördöngös pepecselés 2014.10.23. 21:44:42

@polgári kór:

Az USA viszont nem az. Hagyd abba a trollkodást! Viszlát.

ördöngös pepecselés 2014.10.23. 21:46:00

@Ad Dio:

Kikre lehetne bízni ezt az országot?

polgári kór 2014.10.23. 21:46:04

@egyetmondok: mondjuk annyiban már ez a popszt mint a többbi szar, hogy tényleg utálja a komcsikat, nem csak kamázik

a legjobb fékellensúly egy ellenzék. nyugodt szívvel a nácikra szavaztam mert tudtam hogy a komcsikat meggyalázza a viktor nélkülem is

2014.10.23. 21:46:45

@Válasszunk:

"Nem feltétlenül. "

Ez esetben a 4 pontból álló lehetőséghalmazod nem teljes.
Kérem javítani! ;)

polgári kór 2014.10.23. 21:49:07

végül is a vektoron kívül aki nem csak fikázott hanem építkezett itten az a dzsobbik vót az uccsó 10 évbe

annyi bal van itt már, jobbik balos, fidesz balos, több balos nem kell, ezért marad a maszop...:DD 10%-on!

Mr. Waszabi 2014.10.23. 21:49:22

@polgári kór: nem tudsz olvasni. Többezer milliárdot írtam. Te meg semmit, csak köcsögösködsz.
Szíveskedsz összeadni Matolcsy minisztersége alatt az évente kivetett adókat - bankadó, energiaszektpr különadója, vezetékes szolgáltatók különadója, plusz a fogyasztási adók összegeit. Ki fog jönni a 2-3000 milliárd. Szóval, inkább kussolj, ha ennyi eszed sincsen, csak izomból hazudozol. Ásd el magad, fidesztroll.

tcom 2014.10.23. 21:50:39

@tisztapista:
Milyen komcsikról beszélsz? Szűrös, Poszgai elvtársak, akik részt vettek az új alkotmány megírásában. Szita Károly III, KGBéla államtitkár? Kövér elvtárs, aki az MSZMP politikai kutatóintézetének kezdte? Hoffnann Rózsika, aki csak azért lépett be a pártba, mert így lehetett iskolaigazgató. Stumpf, Mikola Hazafias népfront? Schmitt Pál államtitkár elvtárs? Meddig soroljam a fideszes kommunistákat?

polgári kór 2014.10.23. 21:54:08

@Mr. Waszabi: jaja, de azt hazudtad hogy ezermrd-s csomagok (amit nem a zemberekeee), és semmi hatása.

pedig de, a fidesz 7 választást nyert a hatásával

aminek semmmi hatása az a maszopszadesz tizezermilliárdos adóssága

hagyd abba a hazudozást

Ad Dio 2014.10.23. 21:55:18

@Guestenye:

Szerinted István király miért bízta Szűz Máriára? Azt gondolom már ő sem látott a földön élő magyarok közül alkalmas személyt...

De ha politikai pártra gondolsz, valaki időről időre megkapja majd az esélyt. Remélhetőleg verseny lesz a lehetőségért, mert az mindenki javát szolgálja. Én a magam részéről a legkisebb rosszra szavazok amióta csak szavazhatók. Remélve hogy nagy károkat nem művelnek. A Fidesz 2010-2014-es mérlege a számomra fontos pontokon jobb mint 2002-2010. De ez a mostani tendencia nagyon nem jó... észhez kellene térni, mert ebből a bukáson túl nagy károk származhatnak országosan is... hosszú távra...

ördöngös pepecselés 2014.10.23. 21:55:32

@tcom:

Ők a jó komcsik, tudod. A "mieink".

polgári kór 2014.10.23. 21:57:14

@tcom: 'Milyen komcsikról beszélsz? Szűrös, Poszgai elvtársak, akik részt vettek az új alkotmány megírásában.'

- az a legjobb amikor a vörösök azért kritizálják a fideszt mert közülük kettőt bevettek az alkotmánycsinálásba! meg az emeszpé hogy két exemeszpést bevettek az alkotmánycsinálásba, és közben persze egypártialkotmányoztak is, tehát az a baj ha beveszik, meg ha nem..:(

priceless

ördöngös pepecselés 2014.10.23. 21:57:23

@Ad Dio:

Az egyik őselkúrásuk a családi adókedvezmény nevű idiotizmus. Egyébként van gyerekem...

Több ok közt emiatt soha nem szavaznék rájuk.

tcom 2014.10.23. 21:57:55

@Guestenye:
Mindegy csak ne erre az elmebajos hatalommániásra!!! Habár fulladozom közben, de ennél még a Jobbik jobb lenne. Habár ideológiailag már nincs különbség a jobbik Fidesz között. És egyêbkênt is bármikor szó nélkül szövetkezne a jobbik a fidesszel a hatalomért. A kérdés a korrupció mértéke lenne.

De sajnos azt lehet mondani ennél még egy Gyurcsány is jobb lenne. Korábban nem volt rá példa, hogy hatalom ennyire ragaszkodott volna a hatalomért. Hogy hatalom ennyire beleszólt volna az emberek mindennapjaiba, alapvető jogait nyirbálta meg, hogy gyakorlatilag leválthatatlanná tette magát, még azon az áron is, hogy a saját országát sem kíméli.

Ad Dio 2014.10.23. 21:59:50

@Guestenye:

No, abban pl. nem értünk egyet... szerintem az egy nagyon jó ötlet.

ördöngös pepecselés 2014.10.23. 22:03:39

@Ad Dio:

Nem akarok beleszólni, de igazán szavazhattál volna az LMP-re ha hánysz a balos ellenzéktől. :( Most már mindegy.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 22:03:51

@MikeBoy: Mint mondtam ezek egyike sem választási lehetőség. És a többség nem is tud ilyen helyzetbe kerülnni sem...

@Ad Dio: Ne feledd el, nem nyilvános beszéd volt. Ha az MSZP nem olyan amilyen, nincs baj. Ha azonnal kiderül és tud válaszolni, nincs baj.

Alulbecsülte az MSZP gonoszságát. És tulajdonképpen itt merül fel a kérdés, ha az MSZP jelentős része ilyen volt, így vált árulóvá, akkor a FIDESZ vezetésnek a félelme, hogy mit tehet az MSZP az országgal, és annál minden hülyeség jobb, megalapozott vagy tévképzet?

@egyetmondok: Annyiban más, hogy a fékek és ellensúlyok rendszerét a FIDESZ is arra használta, hogy betartson. Ha nem a kontroll eszköze lett, hanem a betartásé, akkor mint hasznos eszköz már rég elesett, és nem lehet csak úgy pótolni.

Sok fék és ellensúly viszont nem kívülről, jogi úton jön, hanem belülről, a józan politizálás kellékeként. Olyan becsületbeli dologként, amiket nem az állam kényszerít ki belőled, hanem a saját érdekedben is, a család, a barátok, a politikai közösséged. Ami meghackelhetetlenül melletted áll. Ha ilyen kontroll nincs, ezek a fékek, ellensúlyok is hiányoznak az nagy baj.

tcom 2014.10.23. 22:06:50

@polgári kór:
A baj, hogy az alkotmány egy hatalom kénye kedvére készült 20-szer módosítva fideszes potentátok érdeke miatt.
Biztosan nem hallottál Pozsgay elvtárs ellenforradalom utáni első újságcikkéről, ahol a forradalmárok enyhén negatív színben tűnnek fel, megvédte a forradalom leverését. És ez az ember írja az alkotmányt? Talán még ma is szónokolhatott egyet?

Kisfiam akkor voltam én vörös, amikor te űrhajós. Ne ködösíts! Beszéljünk Kövér/Schmitt elvtársak és társaik MSZMP múltjáról. Aztán kommunistázhatsz az egyêbkênt ugyan olyan undorító MSZP-s komcsikról. Csak talán ők nem tagadják le, nem váltanak egy élet alatt 5 alkalommal ideológiai meggyőződést.

Ad Dio 2014.10.23. 22:11:53

@Válasszunk:

Az öszödi beszédhez hasonlót még négyszemközt sem ad elő magára valamit is adó demokrata politikus. Azért nem, mert ismeri az emberi természetet.. és hát túl nagy a kockázata annak hogy baj lesz belőle...

De most komolyan: durván, személyeskedve, fölényesen és megszégyenítő módon ledorongolsz egy sereg kihaénnemhaljakendet, majd építesz a...mire is?... jóindulatukra?... félelmükre?... szolgalelkűségükre?...

Az öszödi beszéd bizonyossá tette azt, amit addig is sejtettem: GyF egy tehetségtelen politikus, csapnivaló arány és ritmusérzékkel. Márpedig ezen jellemhibák egy politikusnál nem bocsánatos bűnök.

Ad Dio 2014.10.23. 22:13:19

@Guestenye:

Részben rájuk szavaztam :-). Egyelőre csak annyiban, amennyiben elégedetlen vagyok a Fidesszel. De ha így megy tovább ahogy az elmúlt hetekben, nő az esélye, hogy egészen az övék, vagy más szereplőé lesz a szavazatom....

polgári kór 2014.10.23. 22:14:46

'A baj, hogy az alkotmány egy hatalom kénye kedvére készült'

- mér? ki a faszom alkotna alkotmányt ha nem a hatalom?

'Biztosan nem hallottál Pozsgay elvtárs ellenforradalom utáni első újságcikkéről, ahol a forradalmárok enyhén negatív színben tűnnek fel, megvédte a forradalom leverését. És ez az ember írja az alkotmányt?'

- már hogyne hallottam v olna a mocskos mszmp-s, majd főmszps-s viselt dolgairól. jó 5let volt a fidesztől hogy névleg bevonta pozsgay-t, akinek egyetlen szava sem került az alaptv-be.

de rajtad azért csodálkozom hogy ez zavar, hiszen a 2010es aptv. előtti alkotmányt télleg pozsgay írta mégis imádtad te vadbarom...:DDDDDD

'Kisfiam akkor voltam én vörös, amikor te űrhajós. Ne ködösíts! Beszéljünk Kövér/Schmitt elvtársak és társaik MSZMP múltjáról.'

- nem voltál, komcsi vagy.
- na halljuk a részleteket smittről meg kövérről...:D

béla a görög (törölt) 2014.10.23. 22:14:51

@Válasszunk: Nem személyeskedtem én egy dekát sem. Kielemeztem amit írtál. Ez jött ki belőle. Közvetlen személyedre vonatkozóan csak az Anglia, USA résznél van utalás.

A fidesz nyert volna, de lett volna ellenzéke. Na azt nem birták volna elviselni.

MSZMP-hez nincs közöm. Annál fiatalabb vagyok. És párthoz sincs közöm, nem vagyok párttag. ÉS nem hazudok. Én így látom. Balos SZAVAZÓ vagyok de vannak még páran így az országban.

És teszek azért, hogy nekem jobb legyen. És leginkább azt szeretném ha az állam békén hagyna. Az a nagy 'segítőkészsége' az előző 4 évben nekem sok pénzembe került.

TE pedig ne hisztizz! (na látod ez személyes) én egy olvasó vagyok. és az a véleményem amit leírtam.
csak hogy tudd magad hová rakni. ugord át a kommentem ha nem tetszik.

tcom 2014.10.23. 22:15:25

@polgári kór:

Szűrös/ Pozsgay mióta MSZP-s? Rég a Fidesz seggét nyalják. De tulajdonképp ahol jobb lesz nekik. Kiszolgálták Kádárt, úgy gondolták ez az Orbán gyerek nagyon hasonlít a módszerekben Kádár elvtárshoz, hát nem lesz probléma. A majom Orbán meg a szeles társadalmi platform kinézete érdekében őrült nekik. Azt azért megnézném, hogy Wittner Mária és Pozsgay elvtárs hogyan diskurál egymással. Leginkább a hányinger fog el ilyenkor, ezen emberek láttán.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 22:15:36

@Ad Dio: Tehetsége valóban nincs sok, de az inkább hiba, mint bűn. Nem tehet róla. De ugye nem véletlenül vetettem fel igazából azt, hogy új formációra lenne szükség, más alapokon.

És azt is, hogy az LMP miért lesz sokszor, sok helyen vállalhatatlan.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 22:19:00

@béla a görög: Korábban azt írtad nem nyert volna. Most azt, hogy lett volna ellenzéke. Elárulom: Nem lett volna. Mert egyfelől ugyanúgy semmit sem ért volna el az, ha az ellenzék 45%-on osztozik. Mert egymással vannak elfoglalva. Ellenben akkor a FIDESZ is jobban mozgósít. Így még ez sem igaz.

És az sem amivel vádaskodtál a hova kell menni kapcsán. Te dolgod. De ha a balos "szavazó" és "gondolkodó" csak az érintett témák akkora hányadában inkorrekt, mint te itt voltál, az magyarázat a baloldal bukására.

Eldöntöd jó-e ez neked így. Vagy mivel tudsz változtatni rajta, akarsz is.

polgári kór 2014.10.23. 22:19:44

@tcom: szürös pozsgay mszmp- és mszp tag, elnök volt. a fideszben semmilyen tisztségük nincs, soha nem volt, de ha normálisak nemcsak a seggüket nyalják de a fideszre is szavaznak...:))

Ad Dio 2014.10.23. 22:21:15

@Válasszunk:

A tehetségtelenség több mint bűn: hiba :-).

Én azért bízom az LMP-ben. Amolyan félszemű a vakok közt. A hagyományos baloldalon jelenleg hihetetlen vérre menő kűzdelem zajlik a legtehetségtelenebb, legbalf@szabb, legidiótább politikus címért. Igazi lenyűgöző, világszínvonalú, fej-fej melletti küzdelem... ilyen körülmények közt simán beérhet egy LMP. Egyelőre "csak" a zöldség van nekik (másnak az nem kell), de ha van egy kis eszük, a későbbiekben felveszik a többi - normális és vállalható - baloldali témát is. Jah, és remélhetőleg beszereznek egy frontembert is...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 22:24:20

@Ad Dio: Remélem nem kerülnek hatalom közelébe. Hogy értsd: Van abban a pártban, és annak a vezetésében annyi jellemhiba, hogyha holnap 10 ember pártot alapítana, komolyan gondolva, hogy változtatni akar, akkor nagy valószínűség szerint fél éven belül már jobb alternatíva lennének, mint az LMP.

Ad Dio 2014.10.23. 22:27:57

@Válasszunk:

Nem kell mindent egyformán látnunk :-). Ráadásul ahogy a dolgok egyelőre állnak a veszély sem olyan fenyegető hogy ez bekövetkezzen.

tcom 2014.10.23. 22:28:00

@polgári kór:

Kövér elvtárs bevallottan az MSZMP- ben kezdte. De csak iratokat kellett ide-oda viinnie. Mára biztosan jó kis magas pozícióban lenne. Első titkár helyettes, kb tag?
Schmitt Pál tevékenyen részt vett az USA olimpia magyar bojkottjában, mint MOB elnök. Így kiszolgálva a szovjet hatalmat, sportolók tucatjainak tört ketté a karrierje. De az USA ellenesség újra divat lesz. Így most megint hős lehet exdoktor Schmitt elvtársból?

Te ezeket véded?

polgári kór 2014.10.23. 22:29:01

@Válasszunk: nem jellemhiba van bennük hanem génhiba/mondom ezt annak ellenére, hogy a legdurvább militáns cionista pm már kivált/

zsidó párt mo-n lehet(ne) jó rétegpárt de jó tömegpárt soha

rákosi se vót jó, ő volt az utcsó bibsi nemzetvezető

polgári kór 2014.10.23. 22:30:07

@tcom: hagyjál már kövérrel, senki sem volt a maszopban, nem úgy mint pozsgay

de már pozsgay is köp a maszopra

te vagy az uccsó mohikán

polgári kór 2014.10.23. 22:34:51

@tcom: 'Schmitt Pál tevékenyen részt vett az USA olimpia magyar bojkottjában, mint MOB elnök. Így kiszolgálva a szovjet hatalmat'

- smitt egy idióta, és egy senki a fideszben, most már az se. a hülyék onnan kiesnek.

- persze respect a sportolónak, nyilván ő semmilyen módon nem vett részt semmilyen olimpia bojkottjában, amikor itt voltak az orosz tankok. ennyire nem vagy te hülye

tcom 2014.10.23. 22:37:42

@Válasszunk:
Az még kérdés, lenne-e ennyire balfasz, mint Orbánék. Ezek után még az is jobb lenne, aki hagy békén mindent. És mondjuk tud milliárdos szintén összeadni, szorozni. Hogy az internetadónál ne nézzen el egy nullát. Az Orbán balfaszok még azon kevés esetben is elbénázták, amikor jót akartak, mint pl. kitiltani a dohányzást a kocsmákban. Csak evvel a kocsmák környêkén nem lehet meglenni este, mert a sok barom bagós a kocsma előtt kénytelen ordítani, zavarva a környéken lakókat.

tcom 2014.10.23. 22:43:52

@polgári kór: ki beszél forradalomról. Az USA olimpiáról beszélek. És ki a faszom, aki oda juttatta schmittetna közt elnök pozícióba, kinek a jelöltje volt? igen a bálványod tette. Es még mindig ott lenne a majom, ha orbán ön múlik.

Nagyon sajnálom, és biztos dehonesztáló, de nem vagyok MSZP-s. Sajna olyan mocskos liberálisnak tartom magam. Tudod az a rohadt liberalizmus, szabadelvűség, szabadság. Szar is a szabadságban hinni, amikor is lehet találni önjelölt nemzetvezetőelvtársat bármikor magyarisztánban.

polgári kór 2014.10.23. 22:44:49

@tcom: a milliárdos összeadását meg a szorzását már bizonyította faszányosan, ha sokáig él majd lehet elfelejtik neki a ballibmatekot.

az atlantistáknak újjá kéne szerveznie magukat az alapoktól

sokkal egyszerübb lenne felvásárolni a fideszt zorvbán generációjának a kiöregedésekor, lázár kapható is lenne

én ezt csinálnám az atlantista elit helyében

polgári kór 2014.10.23. 22:46:12

@tcom: nemtom mi lenne, mer nem van

nem volt smitt előtte sem meg utána se potentát a fideszben, ezért lett belőle közt. elnök, de nem vált be, az tény

polgári kór 2014.10.23. 22:47:06

@tcom: 'Nagyon sajnálom, és biztos dehonesztáló, de nem vagyok MSZP-s. Sajna olyan mocskos liberálisnak tartom magam.'

az mind1

tcom 2014.10.23. 22:47:41

@Válasszunk:
Csak reménykedni lehet, hogy az LMP nél nem az lenne a fő elképzelés, mint a Fidesznél, hogy mindegy milyen az országunk csak mi kapargathassunk a trágya kupac tetején. Kukorikottkoda.

2014.10.23. 22:50:41

@Válasszunk:

Ez már probléma, mert akkor gyakorlatilag mégis ez igaz lesz:

***
1. Mindenkinek ártva, direkt kiválasztod a rosszabbat, bosszúból. Ez nem felvállalható.

Ez azt jelenti, hogy a FIDESZ a legjobb, aki jelenleg nem rájuk szavaz, az mindenkinek árt és ráadásul ezt direkt bosszúból teszi!!??
***

Márpedig az 1-es pont nem több, mint a Te EGYSZERŰ, IGAZOLHATATLAN ÉS BORZASZTÓAN KORLÁTOLT VÉLEMÉNYED.
Valójában Te csak a ló túl oldalán vagy azokhoz képest, mint akikre célzol, hogy bosszúból és felvállalhatatlanul mást választanak.

Sőt, ha Wasabi-t szar alaknak tartod a fenti véleménye alapján, akkor sajnos a saját rendszeredben, ugyan olyan
szar alak vagy.

És hagy mondjam azt kiegészítésként, hogy mivel a 2-es pont közvetlenül az 1-es után felmerült benned (vagyis az: Elmész), Te egy kicsit rosszabb vagy a szar alaknál.

Ez van....

tcom 2014.10.23. 22:53:49

@polgári kór:
Jaj ne kelljen már megkeresnem hányszor szerepelt Fidesz a neve mellett. Mindenesetre sikerült a magyar rekordot megdöntenie, hogy egy törvényt sem küldött vissza a fideszkormanynak. De hát kiszolgálta ő már a Kádár hatalmat is.
Komcsi az, aki a régi rendszert kiszolgálta önként, vezető beosztásban. Szerinted ki lehetett nyolvanvalahanyban MOB elnök, amikor a megyei kb titkárt megfontolva választottak.

egyetmondok 2014.10.23. 22:55:35

@Válasszunk:
" Annyiban más, hogy a fékek és ellensúlyok rendszerét a FIDESZ is arra használta, hogy betartson. " --

Ebben nem értünk egyet. A kétharmad döntő részben ezeket megszüntette,a hiányukat használja (ki),hogy betartson.

Nem hiszek a puszta emberi tartáson nyugvó államhatalmi korlátokban. (Ez,az állami hatalom azért más,mint pl.a szülő hatalma.) Az intézmények szükségesek.

polgári kór 2014.10.23. 22:55:43

@MikeBoy: dehát wasabi szar alak vót mindig is, meg hát mindenki aki szerint gyurcsányalattisjobbvót megatöbbi fasz ság

van egy érvelési teknikája a vasabinak, amitől ő lejjebb van mint az átlag vörös komcsi, ő úgy nagyon buta hogy azt hiszi hogy nagyon okos, míg a legtöbb vörös felvállalja a butaságot

mrs. white 2014.10.23. 22:55:48

@Válasszunk:
1,És ha fidesz a rosszabb, bármelyiknél? Akkor az 1-es járható, mert akkor a rosszabb a jobb?
2,Hova?
3,Vannak ilyenek?
4,Kit érdekel a véleményed. Normális demokráciában igen de itt az nincs.

Ha kérdés hogy normálisan vállalható-e akkor a válaszom egyértelműen nem. Mielőtt felhúzod magad mondom az érveket. 1994 óta csak a fideszre szavaztam. Volt, hogy azért mert jónak tartottam volt, hogy azért mert a kisebbik rossznak. Mi volt a baj az mszp-vel? Korruptak voltak, hülyék a kormányzáshoz demokrácia felfogásuk érdekes volt és akkor finoman fogalmaztam. Mi a baj a fidesszel? Korruptabbak mint a szocialisták (soha nem gondoltam, hogy ezt felül lehet múlni) internet adó és a 2010-es kezdés mutatta, hogy mennyire nem értenek a kormányzáshoz. 8 év alatt ennyire tellett felkészülni amit az első két hónapban mutattak. Bravó. Megszigorítani és ezt úgy becsomagolni hogy ez előremutató és profi, ahoz értenek és sokkal kevésbé demokratikusak mint a maszop, ami megint csak komoly teljesítmény. Az utolsó szikrája, hogy szakértők lennének azt most az internettel párolgott el. Csak egyetlen dolog ami egy hete történt és tökéletesen rámutat, hogy miért halálosan mindegy, hogy ki van ott. Ők vagy bárki más.
Hír tv-n vita kb egy hete. Szereplők egy balos újságíró és politológus, jobbos újságíró és G Fodor Gábor századvég spindoktor másodállásban Orbán Fan és tanácsadó. "Független" témavezető hír tv-s.

Szokásos mantrázás semmi különös, amikor a baloldalról G Fodor szemére vetik, hogy a fidesz kitolt pl a trafik törvénynél az emberekkel. Az újságíró egy gyenge próbálkozást ereszt meg hátha még valaki elhiszi, hogy igaz a 40.000 ről 6000 re érdek sérellemmel jár blabla. G Fodornál elgurult a gyógyszer és kiakadt majdnem kiabált,(figyelj) hogy miért baj az, hogy a fidesz elveszi az mszp holdudvarától a dolgokat és a sajátjába tereli át. Na most jön a döbbenet. Kurvára senki nem kérdezte meg (se a támavezető se balosok mert annyira nem ijenben gondolkodnak csak jobban meg balban) hogy a 40000 cigit árulóból ki volt mszp-és. Statisztikailag gondolom a fele legalább a fideszre szavazott. Konkrétan szopatnak mindenkit a holdudvar nem a fidesz szimpatizánsokat jelenti hanem kizárólag a seggnyalókat pénz visszaosztókat. A saját szavazóbázisát szembe köpi ha kell, mert nem az mszp-s trafikos vagyonát csatornázta át, hanem a fideszesét is és pl egy rokkanttól elvette a megélhetését, hogy pl Mészáros Lőrincnek legyen még plusz pár száz millája. Ha ez a kisebbik rossz akkor milyen lehet a szar. lelövi majd a rokkantat nem csak éhen halasztja? Ez a szakértő kormányzás? Akkor milyen lehet a nem szakértő? A lényeg, hogy nem az ország lakosságának a képviselete számít ha nem csak és kizárólag egy kiválasztott kör, valamint az újraválasztáshoz szükséges szavazóbázis biztosítása. Az összes többi dolog azért történik hogy ez megvalósuljon. Ilyet tudott az mszp is a jobbik ugyanezt fogja csinálni. Ezt te nem fogod megjavítani abban biztos lehetsz.

polgári kór 2014.10.23. 22:56:31

@tcom: kiszolgálta, az igaz. nem kellett volna megbízni a komcsiban

tcom 2014.10.23. 22:58:04

@polgári kór:
Ja kicsit összefonódott az MSZP az SZDSZ-el. De annyira voltak ezek liberálisok, amennyire a Fidesz a vezérelvűségével, államosításaival, hatalomkoncentrálásával, antidemokratikus intézkedéseivel jobboldali. Semennyire.

2014.10.23. 23:03:42

@mrs. white:

"2,Hova?"

Maradjunk a földnevű bolygónál... :)
Egyébként szerintem ez egy über kedves kérdés volt tőled.
Tudod, ha valakiben felmerül az, hogy a SAJÁT HAZÁJÁBÓL politikailag disszidáljon, vagy másnak ezt alternatívaként javasolja egy adott politikai helyzetben, ami egyébként elvben demokrácia, akkor azzal szerintem az a legjobb, ha többet szóba sem állunk.

Ebből a szempontból nem tudom, mit keresek még itt, de ahogy ezt az "Elmész"-t egyre többször elolvasom kezdi ez a minek nevezem blogíró felhúzni az agyamat egyre jobban....

polgári kór 2014.10.23. 23:09:48

@tcom: a fidesz nem államosított semmit, a kommunisták államosítottak

a fidesz vásárolt, pénzért

gazdaságilag nem jobboldali a fidesz, nemzetpolitikailag viszont de

mrs. white 2014.10.23. 23:10:04

@polgári kór: A politikának nem az a dolga, hogy lopjon és klientúrát építsen hanem hogy olyan körülményeket biztosítson amiben a tehetség és a szakértelem, valamint a dolgozni akarás táptalajra leljen. Azzal, hogy mindent államosít, visszavesz, elvesz lop klientúrát épít visszaveti a gazdaságot. EU pénz nélkül sehol nem lennének és a következő pár évben nem is lesznek mert a nagy manna a 7 éves ciklus vége felé fog becsorogni, ahogy az előző is most folyt be szerencséjükre. Ezért fosnak már előre mert most jön a fejre állós időszak. Kínában is csak azért működik amit most orbán akar csinálni mert 0 pénzért, lehet dolgoztatni tömegeket. Az irány itt is ez de ehez még reálértéken le kéne verni az alsó rétegeket vagy 20-30%-al. Már 5 milka szegény van európa közepén ez nem nagyon fog menni.

mrs. white 2014.10.23. 23:13:39

@MikeBoy: Valszeg inkább Őket kellene kilőni a holdra mint másik 9 millának elmenni. Pont ez a gondolkodás a zavaró amúgy. Szerintem a politikust azért választják, hogy engem szolgáljon és nem azért, hogy uralkodjon, mert az a királyság és nem demokrácia. Iszonyatos szereptévesztésben vannak.

tcom 2014.10.23. 23:17:23

@polgári kór:
Mindenestre megvették a Mol-t 100 milliárddal többért, mint előtte Bajnai szerette volna. De Bajnainál pruszkölni kelett, meg mindent elkövetni, hogy megakadájozzák, mert ők szerettek volna tündökölni az allamositó szerepében, hiszen itt meg nagy igêny van a kommunista nosztalgiára.
A magyar nép nem tud mit kezdeni a demokráciával, hiszen a legvidámabb barakkban ellustult egy kicsit és fogékony maradt az ingyenebédre.

polgári kór 2014.10.23. 23:22:38

@mrs. white: nekem ez nagyon naiv hozzáállás

politikai párt úgy tud hatalomba kerülni hogy drága és jó kampányt csinál, majd nem bassza nagyon el. ehhez pénz kell, amit vissza kell fizetni kamatostól. ez a demokrácia és a kapitalizmus mixének az alaptulajdonsága, nyugaton is.

'Azzal, hogy mindent államosít, visszavesz, elvesz lop klientúrát épít visszaveti a gazdaságot.'

- ez nagyon jó csak nem ez történt, hanem az ellenkezője (persze az alternatívához mérten)

'EU pénz nélkül sehol nem lennének' - az EUs pénz a összesen ktgvetés bevételének 3%-a, ennek kb. a fele befizetés brüsszelbe, úgyhogy ez hülyeség

'Kínában is csak azért működik amit most orbán akar csinálni mert 0 pénzért, lehet dolgoztatni tömegeket. Az irány itt is ez de ehez még reálértéken le kéne verni az alsó rétegeket vagy 20-30%-al.'

- nem ezért, meg azért. egyszerü józan paraszti ész, többet kell temelni mint amennyit fogyaszt a paraszt, a komcsik ezt nem tudták, az EU sem ezt teszi, és amerika sem. Ők többet fogyasztanak mint amennyit termelnek ezért nem nő semmi csak az adósságuk.

Kína meg felvásárolja ezeket az országokat, nem kell hozzá közgazdász diploma.

polgári kór 2014.10.23. 23:24:16

@tcom: a szerette volna nem kategória

bajnai semmit sem vett meg, de költött azért hitelből jó sokat. hogy az ár jó volt-e a mol-ért azt persze nem tudom, de van érte egy MOL, az tény

Etniez 2014.10.23. 23:32:31

@♔bаtyu♔: Hortys hozzászólásodhoz annyit fűznék hozzá, hogy addig lavírozott, amíg megkaptuk Szálasit ámokfutni, aztán erre válaszul az oroszokat 40 évre.

Addig lavírozott, amíg beleesett a szarkupacból. Jobban jártunk volna, ha kimaradunk a 2. vh-ból vagy megszállt ország lettünk volna.
Így, aktív hadviselő félként teljesen elveszítettük a lehetőséget arra, hogy valaha is helyre hozzuk Triannont.

Szóval nem kell annyira dicsérni az Öreg Tengerészt, nem szolgált rá.

polgári kór 2014.10.23. 23:32:43

@mrs. white: kína pontosan azt teszi mint ország amit a kínai kuli pesten, prágában, mindenhol.

tovább van nyitva mint mások, olcsóbb mint mások és maffiahálózatban üzletel, aminek az a következménye hogy a többiek lehúzzák a rolót.

ilyen helyzetben aki arra biztat hogy ezt kell másolni, nem a könnyebb utat javasolja, hanem az egyetlen épeszü utat. ez pedig nem demagóg.

a demagóg az aki azt mondja csináljuk az üzletet ahogy eddig, fő a kényelem!

- nem, európa leszakadóban van a világgazdaságban, vmit tenni kell, pl. melózni kell(ene)

2014.10.23. 23:34:45

@mrs. white:

"Iszonyatos szereptévesztésben vannak. "

Ez így van. És nagyon sokaknak ez már természetes és el sem tudnak mást képzelni sajnos.
És ez társadalmilag nagyon káros hosszútávon....

Etniez 2014.10.23. 23:36:17

@♔bаtyu♔: Ehhez képest semmi nagygyűlés nincs mostanság.

polgári kór 2014.10.23. 23:38:48

mondjuk ez itt Prágában még durvább mint Pesten, itt a multikon kívül minden kis és közepes élelmiszer és ruhaüzlet a kínaiaké, cseh bolt egyáltalán nem létezik, talán a szuvenírboltokat leszámítva

mondjuk van egy cseh lánc a Zabka de az meg nagyon gusztustalan, remélem megveszik a kínaiak..:)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 23:44:31

@mrs. white: Sajnos a FIDESZ nem rosszabb a többieknél. Sajnos van ennél lejjebb.

És nem tudom hány Október 23.-át láttál. És hány esetben volt példakép Nagy Imre. Gondold végig ki volt ő. Én megtettem.

A magyar politika számos baja ott van, hogy 56 mint mítosz és példakép időnként rossz példákat hoz elő.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 23:47:20

@tcom: Meg mert vérkomcsi példaképeket állítanak elé...

Etniez 2014.10.23. 23:53:38

@Válasszunk: Nagy Imre vérkomcsi volt, sok bűnnel. De mert gondolkodni és változtatni. És a megfelelő időben a megfelelő helyre állt. És ezért felakasztották.

Nézd meg a Temetetlen halott c filmet.

polgári kór 2014.10.23. 23:56:47

-de amit a csehek jobban csinálnak, hogy mindenre basznak rá, nem húzzák fel magukat - nyugodtabb a város

-meg jó a sör és occsó
-mondjuk a sok knédlitől már fosnom kell, honvágyam van
-a nők nem tudnak öltözni, viszont nagy ribancok
-de a kutyákból elegem van, qrva ronda kutyák vannak itt
- a kurvák meg mindenhol strichelnek, még a Vencel téren is, mer vmi libsi pógármester van, lehet hogy a Demszky, majd megkérdezem

polgári kór 2014.10.23. 23:58:10

-meg qrvasok orosz van, életemben nem láttam ennyi ruszkit egy rakáson mint Prágában

feketeesfeher 2014.10.24. 00:07:50

@poszt
"Ezt a csapatot fel kellene állítani."

De hát a jóisten áldjon meg, a fidesz 4 évet töltött el kemény munkával, hogy ezt a csapatot lebontsa.

Konkrétan a működő demokráciákban ezt hívják a "fékek és ellensúlyok" rendszerének.
Miért állítaná fel, ha eddig azon dolgozott gőzerővel, hogy eltüntesse?
Nincs benne politikai logika.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 00:16:18

@Etniez: Amit mondasz abban 3-4 gond van. Az egyik, hogy miért akasztották fel, arról talán nem filmet kellene nézni.

A megfelelő helyre állt például nem igaz. Az, hogy meg akarja tartani a hatalmat, mindenkit feláldoz, nem érdekel kit gyaláznak meg... Mert ő akkor is vezér akar lenni, ha győz a forradalom, akkor is, ha elbukik. És középre állt. Na az erkölcsileg sem elfogadható. De taktikailag sem.

Mert oda vezetett, hogy emiatt több volt a harcokban az áldozat. És ha a rendszer azoknak is akar igazságot szolgáltatni akik ebben rosszul jártak. Fehér zászlót leszarva kivégzett béke követnek, akik például tőle hiába kértek védelmet...

Amikor ez oda vezet, és őt itt is csak az érdekli neki hogy lesz jó, mit hogy ment át, hogy nem rajta csattan az ostor, hogy mindkét oldalon elég sok a halott, a ruszkik által kivégzettekkel együtt...

Akkor bármelyik oldal áldozatai megkérdezhetik akinek politikája, köpönyegforgatása ide vezetett, az mikor bűnhödik? Mikor szolgáltatnak igazságot nekik?

És a forradalom okai között az ő rendszere is ott volt. Mindaz amit ő épített fel. Az is, hogy megannyi koncepciós per kapcsán ő is támogatta a kegyetlenséget.

Ha becsülete van. Akkor lemond. És lehetett volna választás, talán a vérengzések, megtorlások elmaradtak volna. Ő a saját hatalmát fontosabbnak tartotta.

Ezt pedig nem lehetett azoknak beadni, akik ezért részben az "ő rendszerét védve", részben forradalmárként meghaltak.

Azt meg lehetett tudni, hogy az ilyen "árulók" egy része visszatér, és lehet belőle még egy forradalom, még egy megtorlás.

Vagy ennek a lehetőségét is megszünteti, legvidámabb barakkot akar, elvhű kommunistaként, nem a saját zsebét tömve, kádár titkársággal, de akkor ki kell végeztetni Nagy Imré-t...

És a ruszkik által kivégzett többszáz ember, a többi mindenképp elítélendő mellett ez nem sok, és akkor nem csak "lehúz" a listáról, hanem hozzá is tesz több szava van.

Vagy a köpönyegforgatók sértetlenségét garantálja és ki tudja mi ismétlődik meg és hogyan.

Döntött. Tudjuk hogyan. De ennek sem gondolkodáshoz, sem tudatos átálláshoz (elvek teljes cseréjéhez ennyi idő nem is elég) nincs köze.

2014.10.24. 00:35:20

@Válasszunk: Tényleg nagyon naiv vagy. Orbán Viktor nem tűri a jóindulatú tanácsokat. Hogyan is alakul a káderpolitikája? kikkel veszi magát körül? Hová lettek a vállalható fideszesek?
Ugyan, kicsit gondolkozz már. Ha az USA kitilt magyarokat, akkor ennek nyilván politikai visszhangja van. Mit fog lépni Orbán? Hasonlóan radikális lesz, nem bírja a kritikát. Lásd az IMF kiebrudalása, orosz barátság...
Hogy nem következetes? Hisz te sem vagy az! Ezért vagy fideszes. Még mindig.
Mert azért szavazni bárkire, mert az a kisebbik rossz, önbecsapás.
A berinc teljes hiánya, a döntésképtelenség beeismerése. Derivatív viselkedés.
Javaslom, olvasgass Pareto-t.

2014.10.24. 00:37:22

@Válasszunk: Tudod, a jobboldal próbált erősen (de nagyyyyon erősen ám!) példaképeket gyártani. Csak kurvára nem sikerül...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 00:40:06

@feketeesfeher: Nem. A fékek és egyensúlyok rendszere akkor van, ha az valós kontrollt jelent. Ha viszont a jelentős része arról szól, hogy:

A.) Saját ember van ott, aki csak helyeselne - akkor meg minek
B.) Ellenzéki van ott, a jóért, rosszért ugyanúgy szól... Azaz nem jelent semmit - akkor meg minek
C.) Az ellenőrzés rendszeren kívül működik (nem alaptörvény alapján gondolkodna, stb) és nem igazán alapjogokat érintő dologba is beleszól, nincs a funkciójában - akkor meg minek

Akkor már rég nincs fékek és ellensúlyok rendszere. Akkor már csak egy aknákból, bukózsinórokból álló drága és életveszélyes díszlet van. Ezt kellett lebontani.

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ha nem tűrné akkor sokat amit kapott nem hallgatott volna meg. De mint mondtam: Amelyik politikusnak van e-mail címe, annak ha okom van rá, írok. Nem feltételezek, ördögöt festek a falra. Hanem gondolkodok és írok.

És tudod a gerinc hiánya az amikor valaki azt mondja "nem érdekel, hogy rosszabb lesz, nem érdekel ki lesz, de legkisebb rosszra nem szavazok" és vagy szavazattal, vagy otthon maradással a még nagyobb rosszat segíti hatalomra, arctalanul ártva mindenkinek.

Ha ön itt ezt a magatartást képviseli, védi... Akkor kénytelen vagyok feltételezi, hogy őn pont ilyen ember.

Balt 2014.10.24. 00:51:58

Hú, de kurva hosszú és követhetetlen!
Azzal nem értek egyet, hogy bármely közelmúltbeli eseményt Őszödhöz méricskéljünk (de ott sem a zártkörű "lelkesítő"-zsaroló beszéddel volt a legnagyobb baj), az viszont igaz, hogy az internetadó miatt észhez kell téríteni őket. Nem is a szaros 700 Ft miatt, hanem tényleg: az elv(telenség) miatt.

A kitiltási botrány: annak nyilván van jelentősége, hogy ezzel nem éltek vissza az amcsik a választások előtt, holott elméletileg megtehették volna. Ez nekem inkább tűnik egy jóindulatú figyelmeztetésnek, pont mint a posztban többször előkerül - ha jól értem.

Krisz11 2014.10.24. 03:00:05

"még mindig vállalható-e a FIDESZ"

Attól még messze vagyunk, hogy a Fidesz vállalhatatlan legyen, bár erősödik a külföldi nyomás azután, hogy az itteni csicskáik hihetetlen mértékű kudarcot vallottak.

Ha nem lesz vállalható a Fidesz, akkor már csak a Jobbik marad..
Az emberek a liberális oldalra mondtak hatalmas nem-et a választáson hosszú időre

Rоdney_2 2014.10.24. 05:50:33

Már rég vállalhatatlan.

fzoli77 2014.10.24. 06:34:02

Tényeket vizsgálva a FIDESZ nem vállalhatóbb, mint a bal oldal.
Persze ez sajnos a fidesz szavazóknál hit kérdése. Egyfajta politikai APPLE felhasználói tudat, amivel nem lehet vitatkozni tényekkel.

Hiába jön az ember tényekkel.
Akár csak a legutóbbi adónál kapcsolatban többségében egy fidesz szavazó csak annyit tud mondani, hogy mindkettő rossz ötlet, hiszen ilyet a szocik is akartak. Az összehasonlítás viszont nem túl bonyolult, ha az ember hajlandó elvégezni némi kiértékelést.

A 2008-as adó 0,8%-os lett volna.
Várható bevétel : ~3Mrd Ft (felé becslés)
A 2014-es jelenlegi tervezetből:
~20Mrd (alá becslés)

Melyik a nagyobb?

Melyik a vállalhatóbb?

Ha pedig nem tudunk számok alapján dönteni, akkor miről vitatkozunk?

Arról, hogy te miben hiszel?

Arról, hogy abban amiben hiszel, kettős mérce van és az "egyházad" nem csak rád, hanem az egész országra károsabb, és elsősorban, ha hiszel a hited céljaiban neked kellene a leginkább felismerned azt, hogy a fidesz nem ezeket a célokat képviseli?

dr Smittpálelnökúr 2014.10.24. 07:05:37

@Krisz11: te natúr hülye vagy. Egy seggnyaló csicska.

Kalmár 2014.10.24. 08:38:56

Azért az elgondolkodtató, hogy Obama fogadja és fényképezkedik egy jelentéktelen magyar "civil" szervezet vezetőjével, de a külügyminiszterünkkel nem.

Biztosan nincs olyan összefüggés, hogy a norvég alap pénzt ad a kampányára a magyar kormány pedig adóztatja ezeket a "jótékony" cégeket....

Érdekes, hogy a balliberális értelmiség, hogy tudja elvtelenül az erkölcs trónjára emelni Obamát, csak mert támadja a kormányunkat!
Most már nem gond, hogy hány háborút indít az olajért, nem zavar senkit, hogy a börtöneiben vádemelés nélkül évekig kínoznak vízbefojtásos módszerrel embereket. Lőhetnek kérdezés nélkül le a katonái bárkit Afganisztántól-Szíriáig. Áldásos rendteremtő és demokrácia terjesztő munkájának köszönhetően már tízszer annyi helyen aktív az Al-kaida, mint 10 éve. Százezer számra irtják a keresztényeket, anarchia és káosz van Irakban, Afganisztánban stb.

Térdig gázolhat palesztin gyerekek vérében, ha Orbánt üti, akkor ti letérdeltek és csókolgatjátok a véres lábujjait!

Gratulálok!

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 08:45:44

Aláírom, hogy az index jobban függ Soroséktól mint állami pénzektől, de ez az USA seggnyalása kifejezetten zavaró. Ennyire nem lehet lemenni kutyába, miközben Orbánékat vádolják azzal, hogy belebújtak az orosz medve seggébe.

Az pedig már nevetséges, ahogy az USA elkeseredetten próbálja Orbánékat eltávolítani, de erre a feladatra az alaposan lejáratódott ballibsi oldal totálisan alkalmatlan.

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 08:49:06

@dr Smittpálelnökúr: Te kritizálod, miközben egy alapvetően értelmi típusú véleményt, érzelminek veszel.

Cáfold meg, hogy a liberálisok népszerűtlenek te ostoba. Most mégis mit írjon, hogy neked tetsszen? Kibaszottul népszerűek?

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 08:53:22

@fzoli77: Ennek nem sok értelme van, mert az adóból működik az állam.

Helyedben inkább az államadósság, a GDP és a munkanélküliség alakulását hasonlítanám össze 2 kormánynál. Ugyanis ha az egyik jelentősen eladósodik,szarul gazdálkodik, akkor az a másiknak jelent terhet, hiszen az előzőt megtorlásként leváltják a választók.

2014.10.24. 08:58:18

@♔bаtyu♔: Csak a pontosság kedvéért: komolyan gondolod, hogy Putyinnak számít a magyar gázpiac????
Komolyan gondolod, hogy a gázcsapot el lehet zárni????
Ha Putyin elzárja a gázt, akkor a tározói leállnak. Érted? Nem teheti, mert a forrás elapad, a továbbiakban, ha újra meg akarja nyitni, csak csökkenő mennyiséggel, vagy teljes elzáródással számolhat.
Ez nem a vízcsap a konyhában.
Tehát, ennek fényében Putyin van lépéskényszerben.
A másik, a tartalék. Hát, hogy az meddig elég az orosznak, sok mindentől függ.... például, hogy mennyi a rubel árfolyama. Tudod, ha zuhan a rubel, drágább az élet.
Hogy tud-e exportálni, és mennyit
hogy az orosz cégek papírjait megveszi-e a piac(tőzsde)
Hogy mennyit kell befektetni új (kínai) vezetékek építésébe.
hogy lesz-e, aki finanszírozza az orosz államot (meg kell újítani a hiteleket, ez sokba kerülhet)
hogy mennyi az ára a belföld rendfenntartásának
mibe kerül a katonai jelenlét fenntartása
mekkora összeggel kell kárpótolni az oligarchákat

Szóval sok összetevős
Ráadásul, ha ez az állapot sokáig fennmarad, Európa alternatív gázforrás felé fordul, és az orosz nem fog tudni visszakerülni olyan mennyiséggel, mint most.(lásd balti államok tengeri gáztározó elképzelése) És mi épp ezek mellé állunk, mert veszteni tudni kell!

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 09:00:07

@Balt: Szerintem az USA túlértékeli saját szerepét és a balliberális ellenzéket is.
Ennek oka az lehet, hogy itteni tanácsadói kizárólag a szélsőségesebb liberálisok, Demszky és hasonlók.

Egy titkosszolgálati vezető véleménye szerint azért lett ez a választások után időzítve, mert attól tartottak, hogy ennek hatására Bokros Budapestet megszerzi, így probléma lett volna, amikor ott kitörnek a zavargások.

Azért az jól látszik hogy az USA itt Ukrajna típusú zavargásokat próbál gerjeszteni, ehhez azonban a nép túlzottan realista, viszont nem elég szegény, a ballibsi pártok peig túlságosan népszerűtlenek.

2014.10.24. 09:02:21

@Válasszunk: Kénytelen vagyok feltételezni, hogy nem gondolta át, amit leírt. Ugyanis az a gerinctelenség, ha elmegyek szavazni, és szándékaim ellenére olyanra szavazok, aki nem szimpatikus nekem. Pusztán protest.

Gratulálok, ha azért szavazott a fideszre, mert más rosszabb.

Értem én, hogy enni kell, de azért a szar és a fos között én mégse választanék. De lelke rajta.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 09:06:14

A mai magyar valóság hungarikuma röviden összefoglalva:

Putyin farkán cuppogó kommunista cigánygyerek mögött térdelő csuhások és narancsinges bakancsosok nyalják a cigánygyerek seggét a mögöttük békésen bégető birkasereg kérődzése közben.

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 09:06:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: A német titkosszolgálat szerint Putyin devizatartalékait tekintve 4 évig bírná totális Európai gázexport nélkül.

Ráadásul nálunk elég csak pár hónapra elzárni a gázt, azt is csak időnként. A tározók kb. fél évig bírják.

Ráadásul nem csak gáz van, sok egyéb más is. Orbán azzal, hogy nem lép fel Putyinnal, lehetővé tudja szerintem tenni az exportot kerülő úton.

Orbánt (ahogy Putyin is) reálpolitikus, azaz magasról szarik az érzelmekbe, érdekek vannak. Ezért elhiheted, ha még mindig nem szólt be Putyinnak az azt jelenti hogy kell Putyin.

Ahogy az osztrákoknak is, mert ahogy észrevehetted, mi valójában őket utánozzuk, ezért is nem léphet fel nyíiltan ellenünk az EU. Ők fogadták először Putyint, utána mi, ők álltak ki először a Déli áramlat mellett utána mi és így tovább. Az osztrákoknak ugyanis fillérre ugyanaz az érdekük.

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 09:08:48

@cenzuratroll bosszanto: Te még mindig nem unod, ostoba? Gondolom, tegnap is estig maradtál.

Próbálj már b+, egyetlen konstruktív mondatot leírni.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 09:11:15

@♔bаtyu♔:

Ne aggódj, te is ott vagy a birkacsordában.
A konstruktív mondatokat nem érted, a te szinted a bégetés.

kvadrillio 2014.10.24. 09:11:46

SOKKOLÓ LEVELET ÍRT AZ EU-NAK SOROS GYÖRGY...

JAJJJJ! JAJJJJ !...JAJJJ !!!!!

"Gazdaság: "Nagyon sok pénzt fogunk keresni" – Soros ...
hvg.hu/.../20140224_Nagyon_sok_penzt_fogunk_keresni__Soros_G/
2014. febr. 24. - "Nagyon sok pénzt fogunk keresni" – Soros György euróövezeti ... hamarosan "nagyon sok pénzt" keresnek majd Európában, egyebek között ..."

HMMMMM.......SOROS PAPA ?!
NEM KÉNE EGY KICSIT MAGÁBA FORDULNI MÁR ??????? és nem végighörögni a világot a jóslataival ??????? he ???

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 09:12:24

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ezt nem nagyon értem.

Orbánék gazdasági tekintetben 2014-ben magasan jobbak voltak mint Gyurcsányék 2010-re.

Ráadásul őket az sem zavarta ha az ellenzék ellenük gyűlt össze, nem verették meg őket mondvacsinált indokokkal.

Te hogy szavazol? Megvárod amíg valamelyik párt jelentős olajmezőt talál?

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 09:14:41

@kvadrillio: Az USA úgy akarná Ukrajnát, hogy a fizetnivalókat az az EU országok fizessék.

Ezt a Sorost úgy ahogy van ki kellene Európából tiltani, más tészta, hogy ez nyílt hadüzenet lenne az USA-val szemben.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 09:18:01

@♔bаtyu♔:

Valóban nem érted. A gazdaság visszaesik attól, hogy az Audi bezár 3 hétre. Ez csak egy agymosott orbánista szemében jobb a Gyurcsányi rendszernél, ahol a világgazdasági válság kellett a visszaeséshez nem egy db. gyár nyári szünete.

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 09:23:29

@cenzuratroll bosszanto: Leülhetsz te ostoba, mitől menne el az Audi?
Az Audi max. attól fog elmenni, hogy Putyin megszünteti az exportját, abba magasról szarik bele, hogy a te "demokrata" kedvenceid a kukában csücsülnek.

Ugyanaz a baj nálatok, ami 40-50 éve is volt, megszoktátok, hogy alaposan ki kell nyalni egy segget, mert különben vége a világnak. Persze te egy ostoba katona vagy nem kell értened mi van, nálad csak rámutatnak a seggre és beindulsz.

Mo. ahhoz képest nagyon is jól van, hogy pár éve már USA nagykövet sincs.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 09:26:05

@♔bаtyu♔:

Szövegértelmezés agyatlan:

Bezár három hétre... nyári szünet.

Ha nem érted a szavakat mit pofázol te szerencsétlen?

3 mondatot képtelen voltál értelmezni, igazi buta orbáncsicska vagy.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 09:26:39

@♔bаtyu♔:

Hol láttad, hogy elmegy, te agyatlan barom?

Tapsi75 2014.10.24. 09:32:11

Nem értitek... Pedig aktuális! Megy a sírás-rívás, hogy a nyugat nem állt ki a magyarok mellett 56ban. Vajon miért nem? Mert sokkal jobban ismernek minket, es látszik hogy Viktor is gondolkozás nélkül hazudja le a csillagokat az égről. Akkor mi mellett is álljanak ki?

kvadrillio 2014.10.24. 09:40:49

hmm...hallgatom-nézem...asszongyahh....A MARGIT KÓRHÁZ JÖVŐ ÉV VÉGÉIG VÁRJA AZ ADOMÁNYOKAT, HOGY LAPAROSZKÓPOS MŰSZERT TUDJON VÁSÁROLNI, KÜLÖNFÉLE MŰTÉTEK ELVÉGZÉSÉHEZ.....EPE-, MÁJ-, DAGANATOS...STB...1Q MILLIÁRDNAK KÉNE ÖSSZEJÖNNI EHHEZ....

NU. MENNYIT IS, HÁNY MILLIÁRDOT KÖLTÖTT A ZÁLLAM HOLOIZÉKRE, SORSOK-HÁZÁRA...STB...????????? 6-15 MILLIÁRDOT ?????

MERA MARGIT KÓRHÁZ AZ NEM SORSOK...HÁZA ??????????????????

kvadrillio 2014.10.24. 09:45:58

A svéd hadsereg nem keresi tovább a rejtélyes tengeralattjárót

Az oroszok már egyébként is kezdtek pepipulni.

...KÖSZÖNÖM ! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) EZEN EGY JÓT NEVETTEM...:o))))) PEPIPULNI......

Foxtrotty 2014.10.24. 10:01:43

Ez az egész véget nem érő monológ arról szól, hogy zsinórban 3 nagy választási bukta után a ballibsik már csak a külföldi segítségben reménykedhetnek

A többi csak retorika. 1 dolgot azért tegyünk hozzá: a külföldi segítség is csak retorikai síkon jelenik meg, valójában mindenki tudja, hogy egy nyakaskodó, de stabil Magyarország még mindig jobb nekik, mint a ballibsi anarchia

Úgyhogy álmodjatok csak szépeket, lesz rá elég időtök a következő választásokig

blacklord 2014.10.24. 10:06:52

@mrs. white: " A társadalomra mért veszélyessége nulla." Na ezen azért gondolkozz el még egyszer. A veszélyesség ott van, hogy ha MINDENKI azt gondolja, hogy "itt egy szabály, no, hogy is lehetne megkerülni", MINDEN élethelyzetben és MINDENKI mással szemben, akkor szerinted mennyire realisztikus elvárás az, hogy a politikus, az legyen a tisztesség és a becsület fehér kesztyűs mintaképe (ami egy bizonyos fokon elengedhetetlen amúgy egy hatékony ország-működéshez)? Ez kb. annyira működőképes, mint Afganisztánban és Irakban működő demokráciát elvárni... Amíg mi, a társadalom nem látjuk be, hogy ez a sok-sok háttéralkú és szívesség-alapú elintézés össztársadalmi szinten rengeteg veszteséget okoz (mert lássuk be, nem hatékony, az egyedi megoldások soha nem azok) és kezdünk fellépni MINDANNYIAN a mindennapi korrupció ellen (ld. www.fizettem.hu/), addig nagy vonalakban semmi se fog változni (még ha olyan politikai erő is kerül helyzetbe, aki küzdene ez ellen, azt is elszabotálná a hivatalnokréteg/köznép).

Foxtrotty 2014.10.24. 10:08:55

@kvadrillio:
Ukrajna a totál csőd küszöbén áll. Még próbálnak egy darabig trükközni vele, de már rég bóvli kategóriában van és nem fogja kihúzni ezt a telet

Sorosnak van tehát egy szeretett Ukrajna projektje, ami mostanra a világ egyik legnagyobb csődtömegévé nőtte ki magát, és van egy utált Magyarországa, ami viszont sikeres volt az elmúlt években a válságkezelés területén

Tudjátok mit? Akkor már inkább utáljon minket a Soros bácsi

nu pagagyí 2014.10.24. 10:12:19

@Tapsi75: Szép pillanat volt Magyarország történetében 56, de egy nyugati szemében nem nagyon különbözött a korrupt és/vagy diktatórikus rezsimek ellen hol-itt, hol ott kirobbanó kormányellenes zavargásoktól. Ahhoz sajnos rövid ideig tartott a felkelés (12 nap), hogy érdemben foglalkozni tudjanak vele. Ami segítséget megadhattak, azt megadták: befogadták a menekülteket és gondoskodtak róluk. Évekig fenntartották a politikai és gazdasági nyomást, hogy a hatalom érezze, nem tehet meg mindent és teret adtak azoknak (pl. Szabad Európa rádió), akik hitelesen beszámolhattak arról, amit a rendszer titkolni szeretett volna.

nu pagagyí 2014.10.24. 10:15:51

@Foxtrotty: Nem a "ballibsiktől" kell félnetek, hanem a néptől. Utóbbit nehezebb lekorrumpálni és előbb-utóbb észreveszi, hogy kifosztották.

blacklord 2014.10.24. 10:15:55

@Válasszunk: "Ugyanúgy arc és szűrő szerep volt mint Viktor, csak épkézláb stáb nélkül."
Amit Viktor az utóbbi években csinált, az volt az épkézláb stáb értelmes végterméke? Isten kegyelmezzen akkor nekünk, ha lecserélődnek a Simicska-vazallusok... :-)))

Foxtrotty 2014.10.24. 10:18:57

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Európa alternatív gázforrás felé fordul, "

Ebből is az látszik, mennyire távol álltok bármiféle reális gondolkodásmódtól. Alternatív gázforrás nincs, csak sokkal drágábban (a cseppfolyósítás és szállítás költségei miatt), és a forrása semmivel se "demokratikusabb" Oroszországnál

Ha már légvár-építésről van szó, én inkább a puki-kitermelés növelésére szavaznék. Ingyen van, és legalább nem megy veszendőbe a sok puki

blacklord 2014.10.24. 10:21:01

@mrs. white: "Attól, hogy a buszvezető zsebre dolgozik még az emberek általános morális küszöbe és az adózásba vetett hite nem változik rossz irányba."
Érdekes, hogy mégis azok az országok, ahol ez a jelenség létezik (K-Európa, D-Amerika: röviden, katolikus etika) a béka segge alól nagyon nem bírnak kikapaszkodni, míg ahol ez szinte ismeretlen (Anglia, Svájc, Skandinávia, USA: röviden, protestáns etika), ott akár évszázadok óta pörög az ország...

2014.10.24. 10:23:52

@♔bаtyu♔: Ja, Orbán és a sikersztori... most sikerült eélrni a 2006-os gazdasági szintet. Mi is volt 2006-ban?

Te, nagyonhülye! A gazdasági fejlődést nem úgy kell mérni, hogy az előző, katasztrofális évhez képest mennyi , hanem a számok értéke alapján.
Tudod, ha 100-ból vesztesz 50-et, és visszaszerzel ötvenet, ugyanannyid van, nem 50-nel több.
Attól, hogy hopmokba dugod a fejed, még ugyanúgy megbasznak.
Egyébként mire is vagy büszke?
A fejlődés a mocsok nyugati cégek exportjának, a felvett hiteleknek (államkötvény) a hazudott makrogazdasági adatoknak köszönhető.
Nomeg az ellopott magánpénzeknek.

Foxtrotty 2014.10.24. 10:25:49

@nu pagagyí:
A ballibsik mindig "A nép" nevében süketelnek, többek között erről lehet őket felismerni. A tegnapi rendezvényeken látni lehetett, mekkora "Nép" áll ki mögöttük

Bokros Lajosnak volt vagy 10 hallgatója, abból is a legtöbb hivatali kötelességből ment el. Az Együtt nagyjából ugyanekkora tömeget mozgatott meg, egy házibulira is többen szoktak betoppenni

2014.10.24. 10:28:21

@Foxtrotty: Mivel az USA gáz és kőolajexportőr lett, így a világ legnagyobb importőre esett ki a piacról. Gondold át, ez mit jelent....
Ja, egyébként arról írtam, hogy az orosz gázszállítási embargó egy öngól. Lehetséges következmnények: a gázcsap elzárása fizikai lehetetlenség. Az orosz gáznak piacot kell találni. Hol lehet? A gázvezeték kiépítése , mondjuk Kínába hosszú évek kérdése. A déli áramlat is.... addig ez a válság megoldódik, illetve Európa alternatívát KELL hogy találjon.
Mondjuk palagáz, nap és szélerőművek, Ciprus-Izrael gázkitermelés...

Egyébként nem tudom, tisztában vagy-e azzal, hogy miért csökken a benzin ára?

2014.10.24. 10:29:40

@kvadrillio: Soros még mindig jobban keres, mint te.

2014.10.24. 10:30:58

@♔bаtyu♔: Ja, és az se zavarjon, hogy 2010-ben már nem Gyurcsány volt... volt viszont egy gazdasági válság, ami érintett mindenkit. Az oroszokat is. Pedig, mint tudjuk, Putyin az isten...

no_successful2 2014.10.24. 10:31:52

@mrs. white:

"Mi a baj a fidesszel? Korruptabbak mint a szocialisták (soha nem gondoltam, hogy ezt felül lehet múlni)"

Mikor a rendszerváltás megtörtént, és megindult a spontán privatizáció, annak a leginkább a szocik voltak a haszonélvezői, és szervezői, egyszerűen azért, mert ők rendelkeztek azokkal a kapcsolatokkal, amelyek ezt lehetővé tették.
Hugyér szarér cseréltek gazdát, vagy mentek át a korábbi menedzsment tulajdonába az előtte szándékosan tönkretett (hogy olcsóbban lehessen hozzájutni) cégek . Az egész nemzet gazdaságot lefedte ez az intézményesített korrupció, ami persze kettőzött erővel folytatódott a Horn kormány idejében.
Sajnos olyan munkahelyek is megszűntek ekkor, amelyek megmenthetőek lettek volna, még a szabad piaci környezetben is, miközben az állam sem jutott reális mértékű privatizációs bevételhez.
A magyar nemzetgazdaság ekkor került olyan állapotba, amit még máig nem hevert ki, (az állam folyamatos bevételhiánnyal küzd, hiszen egyszerűen nincs megfelelő súlyú, és mennyiségű bevételi forrása).
Nagyon kellett az a Bokros csomag, de folyton elfelejtik az emberek, hogy miért.
Szóval lehet vádolni a fideszt korrupcióval, de azt állítani, hogy korruptabbak a szociknál erős túlzás, hiszen egyszerűen potenciálisan nem volt meg erre a lehetőségük. Csak a morzsákat tologatják ide oda.

Persze néhány dolgot én nem úgy csináltam volna ahogy a Fidesz tette.
Alaposan csökkenteni kellett volna az állami kiadásokat 2010-es győzelmüket követően, az emberek megértették volna, ahogy benyelték a manyup ügyet is. Okkal lehetett volna a szocik balfaszkodására hivatkozni. Soha vissza nem térő alkalom lett volna. Most már nem tehetik ezt meg, komoly politikai érvágás nélkül.
De én jelenleg nem látok olyan erőt a magyar politikai elitben, akikre simán rábíznám a kormányzást helyettük.

És végezetül, várom az alternatívák megemlítését a fidesz helyett.

2014.10.24. 10:33:45

@♔bаtyu♔: Azért az már nagyfokú hülyeség, hogy az Audi 3 hetes leállását úgy értelmezed, hogy elmegy....
Nem, ez azt mutatja, hogy az Orbánék ferrrrgeteges gazdasági sikere a gaz nyugati kapitalistáknak köszönhető.

2014.10.24. 10:40:10

@♔bаtyu♔: Az export kerülő úton magasabb árat jelent. Tehát a gazdasági történések előrevetítésének hiányában nem lehet megbecsülni pontosan, meddig elég a tartalék. Ha az orosz folytatja a katonai beavatkozásait, az is pénz.
De ettől sokkal fontosabb, hogy államkötvény kibocsájtására kerül sor Oroszországban, hogy a lejárókat fedezni tudja. Kérdés, milyen áron vesznek majd, és egyáltalán, lesz-e, aki finanszírozza. No, ez is pénz. Tehát mennyi a négy év?
A gázvezetékek megépítése szintén nem két fillér, Az is pénzből megy. Tehát, mennyi a négy év?

no_successful2 2014.10.24. 10:41:32

@Foxtrotty:

"Bokros Lajosnak volt vagy 10 hallgatója, abból is a legtöbb hivatali kötelességből ment el. Az Együtt nagyjából ugyanekkora tömeget mozgatott meg, egy házibulira is többen szoktak betoppanni "

Ja, én többre tippeltem, úgy 15 emberre gondoltam :))

Foxtrotty 2014.10.24. 10:44:49

@♔bаtyu♔:
"az USA elkeseredetten próbálja Orbánékat eltávolítani"

Ezt kétlem, hiszen ők is tudják, hogy a váltópárt a Jobbik lenne, akire még többen szavaznának egy erőszakos beavatkozás (Usák Big Brother megsegíti a magyarokat) után

Inkább arról szól a történet, hogy a saját lobbiérdekeik mentén próbálnak a mindenkori magyar kormányra nyomást gyakorolni. Ezt lényegében nyíltan be is vallották, hiszen a kitiltások olyan személyekre vonatkoznak (ha igaz az egyetlen konkrétum, a NAV vezetőség amit eddig a média pletykaszinten nyilvánosságra hozott), akik nem segítették őket a konkurencia kinyírásában az étolajfronton

Egyallampolgar 2014.10.24. 10:45:59

Gondolom a szerző még a 20-as évei közeőén jár. Így akkor fedezte fel a politikát amikor az MSZP-SZDSZ éppen levitézlett. FIDESZ szavazó lett de tud gondolkodni. Van reménye.

Azért érdekelne, hogy az ÖKOTÁRS ügyben a kormánynak hogy lesz igaza. Mivel már sok hétre ellehetetlenítette az érintett civileket már sehogy. A kormány lehetősége az lett volna, hogy a hazai (általa korrumpált) bíróságokon évek alatt kiperli az adatszolgáltatást az ÖKOTÁRSból melyet azok a saját jogolvasatukba nem voltak kötelesek kiadni.

Meg azért az erdőt is kéne látni a fa mögött. Orbán unortodoxiája most omlik éppen. A közmunkásrabszolgák és a nyugdíjasok országa fenntarthatlan. Ezért találnak ki sorra újabb adókat.Bank, chips, internet, szappan, akohol. Amit persze soha nem a zemberek fizetnek meg.

béla a görög (törölt) 2014.10.24. 10:47:56

@Válasszunk: A fidesz 2010-ben elérte támogatásának maximumát! Nincs benne több ezt mindketten tudjuk! Nem tud már hová mozgósítani. Ezt felejtsd el.
(és akkor még a fideszes szavazó nem is büntetett, mint a baloldali 2010-ben!)
Továbbá ne próbálj az ellenzék helyett gondolkozni! És az ellenzéki szavazók helyett sem! Nekem mint ellenzéki szavazónak megfelelt volna ha a 45%-ot megkapja az ellenzék. Tudniillik én egyetlen egy dolgot várok csak el az ellenzéktől (jobbról és balról egyaránt!) az első normális, nem 2/3-s ciklusban:
Nevezetesen, minden fideszes 2/3-os törvény kisérletre mondjon NEMet! (azt leszámítva mondjuk amelyik a hatalom korlátozásának irányába mutat)
A fidesz-szel úgy kell bánni mint PAVLOV kutyájával! A hatalomtól kicsit eltorzultak. Először át kell mosni az agyukat és meg kell taníttatni velük, hogy más is van rajtuk kívül!
Aztán ha az ellenzék ezeken túl egymás marják engem NEM érdekel! Majd megegyezik. Mert megtud!

Én pedig úgy segítek magamon, hogy nyugodtabb helyet keresek Magyarországnál, ahol nem dívik a feudális, hatalmi gondolkodás és nem nézik az embert fejőstehénnek és békén hagyják. Egy EU-s országot. Viszont ott már nem fogok ilyen udvariasan beszélni a fideszmagyarral (nem mint ha akarnék egyáltalán)
SZerintem kölcsönösen kitársalogtuk magunkat. Köszöntem. Én nem felejtek és hosszú távon is tudok gondolkodni.
És nem vagyok egy megbocsájtó alkat.

Foxtrotty 2014.10.24. 10:50:13

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Ciprus-Izrael gázkitermelés..."

Csak kibújik a szeg a zsákból

Gour (törölt) 2014.10.24. 10:50:58

Mindegyik Fideszes szimplán idióta , becsavarodva a saját mesterséges világképébe. Remélem megélhetem amikor szégyenkezni fognak az ostobaságuk miatt, csak az már egy üres és élhetetlen országban lesz a nem is távoli jövőben.

Foxtrotty 2014.10.24. 10:54:24

@béla a görög:
"Én pedig úgy segítek magamon, hogy nyugodtabb helyet keresek Magyarországnál, ahol nem dívik a feudális, hatalmi gondolkodás és nem nézik az embert fejőstehénnek és békén hagyják. Egy EU-s országot."

Béla, a nickedből tudjuk melyik az EU országod. Ha a totál legatyásodott, kilátástalan csődbe keveredett, balkáni korruptságban király Görögországot akarod példaként állítani Magyarország elé, akkor csak azt tudom mondani: jó utat kívánok!

no_successful2 2014.10.24. 11:04:24

@Foxtrotty:

"Ezt kétlem, hiszen ők is tudják, hogy a váltópárt a Jobbik lenne, akire még többen szavaznának egy erőszakos beavatkozás (Usák Big Brother megsegíti a magyarokat) után"

Ez így van.
Egy esetleges támadás a forint ellen, vagy gazdasági korlátozások, magukkal húzhatják a régió többi országát is, de hatással lehetnének az amúgy se jó állapotban lévő EU-ra is.
Közvetett módon azonban piszkálódhatnak. És teszik is. A szánalmas kis ballib performanszokkal, remélve, hogy nálunk is működik a majdan módszer. Magyarország azonban nem Ukrajna.

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 11:27:19

@no_successful2:

"Magyarország azonban nem Ukrajna. "

Még.

Jolka40 2014.10.24. 11:36:41

Be fogják vezetni a sávos adózást. Kénytelenek. "Sajnos a netadót annyira elutasította a közvélemény, hogy nem vezethetjük be. A kieső bevételt pedig pótolnunk kell valahogy. Így rákényszerülünk"....stb.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.10.24. 11:38:28

@fzoli77:
Speciel engem anno az a 0,8%-os tervezet is felháborított, nem az összeg, hanem az elv miatt.

ördöngös pepecselés 2014.10.24. 11:41:14

@Balt:

Lónak a faszát 700 forint! Az a telefonra vonatkozik nem a netre!

nu pagagyí 2014.10.24. 11:42:38

@Foxtrotty: Mivel a szegények (úgymint nép) mindig lényegesen többen vannak, mint a gazdagok, ezért a "jobb-illibsik", akik a hatalmat a szabadrablás lehetőségével azonosítják és magukat a nép felett állónak tartják, jogosan foshatnak. A nép ugyanis nagyon csúnya tud lenni, ha tartósan baszogatják. Nem cizellált különadókkal csinálja ki azokat, akiket nem szeret, hanem pofonnal kezdi, aztán futhat mindenki, akinek vaj van a füle mögött.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.10.24. 11:49:46

Ami a Fideszt illeti, én úgy látom, hogy általában az a helyzet, itthon is, más demokratikus államban is, hogy az ország sikere elsősorban nem a kormányon múlik, ha hülyeségeket csinálnak, akkor is lehetünk sikeresek, és fordítva is (nyilván ebben benne van, hogy a kormány is olyan, mint a lakosság, de ez más kérdés). Szóval a siker elsősorban rajtunk, állampolgárokon múlik. Itthon meg általánossá vált, hogy mindent a politikára fogunk.

Na itt jön képbe a Fidesz 2010 óta űzött tevékenysége, amivel mégiscsak beteljesül ez az önbeteljesülő jóslat. Ugyanis Orbánéknak küldetése van, fel akarják virágoztatni az országot, amit úgy próbálnak megvalósítani, hogy tudni vélik mi kell a gazdaságnak, ennek érdekében célzott különadókat vezetnek be, államosítanak, új monopóliumokat hoznak létre, stb., stb. Ezért aztán a boldoguláshoz vezető utat egyre kevésbé a piaci verseny, és egyre jobban az állam határozza meg. Mivel Orbánék nem tévedhetetlenek, ezért ez hosszútávon biztosan a nagyobbik rossz lesz, még akkor is ha a másik oldal balfasz, a lakosság szemszögéből viszont valóban ez a kisebbik rossz, hiszen így nem kell senkinek felelősséget vállalnia a saját döntéseiért, hiszen egyre kevésbé függ a saját sorsa a saját döntéseitől, beteljesül, amit korábban is gondolt.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.10.24. 11:53:25

@Balt:
Szerintem nem korrektségből tették az amerikaiak, hogy nem a választás előtt szivárogtatták ki az ügyet, hanem azért, mert ha a választás előtt tették volna, akkor egy méretes USA elleni uszítás lett volna belőle a Fidesz részéről.

nu pagagyí 2014.10.24. 11:56:54

@no_successful2: Vannak finomabb eszközök is egy nyílt beavatkozásnál. Mondjuk zároltatják azokat a bankszámlákat, amelyen a diktátor és szűkebb köre a külföldre kisíbolt pénzeit tartja. Nagyon tiltakozni sem mernének. Aztán el lehet apasztani az EU-s forrásokat, ami egy diktatúrának nem jár, végső esetben pedig kipateroltatnak minket az EU-ból a senki földjére, ahol az oroszok játékszereiként megtapasztalhatjuk, milyen az igazi beavatkozás.

nu pagagyí 2014.10.24. 12:08:22

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: Az USA egyáltalán nem akarta kiszivárogtatni az ügyet. Az egész a Fidesz egyik oligarchája kezében levő Napi Gazdaság cikkel indult. Előre fostak, hogy ki fog szivárogni, ezért amolyan elővágás szerűségre gondoltak és besározták azokat az amerikai cégeket, amelyek jelezték a korrupciós kísérletet saját kormányuknak. A "centrális erőtér" működését ismerve világos, hogy a magát bambának tekintő kormány mindent tud és éppen ezért, felbujtónak tekinthető a korrupciós ügyekben.

Etniez 2014.10.24. 12:16:16

@Válasszunk: Érdekes, elég sokat olvastam 56-ról, de nem értem te miről írsz. Hol olvastál ezekről?

Pl ez:

"A megfelelő helyre állt például nem igaz. Az, hogy meg akarja tartani a hatalmat, mindenkit feláldoz, nem érdekel kit gyaláznak meg... Mert ő akkor is vezér akar lenni, ha győz a forradalom, akkor is, ha elbukik. És középre állt."

Elég zagyvaság a hozzászólásod, nem is igazán tudom, hogy mit írjak.

Leírtam, hogy igen, 56. októbere előtt bűnös dolgokat csinált, várkomcsi volt, stb.
Én azt írtam, hogy a forradalom idején engedte kibontakozni a forradalmat, nem lövetett a tüntetők közé, stb. Amikor bejöttek a Szovjetek, akkor meg harcra buzdította a népet.
Ezt Kádárék a kommunizmus elárulásának tekintették, ezért felakasztatták.

Lehet, hogy voltak személyes motivációi is (hatalom megtartása, stb), de ha nem ő van pozícióban, akkor talán szabadságharc sem lett volna, mert vérbe fojtották volna a tüntetéseket az első napon. És akkor most október zavargásokról beszélünk. Nagy Imre '56 része.

Kicsit gondold át az álláspontod, vagy beszélgess el egy történésszel, esetleg az ötvenhatos intézetben nézz körül egy picit.

Foxtrotty 2014.10.24. 12:18:18

@nu pagagyí:
Nem tudom miként lehetne eljuttatni az agyadba az üzenetet, hogy a parlamentáris demokráciában a népakarat megnyilvánulása első helyen a választási eredmény. Tehát ha egy választásokon frissen leszerepelt politikai erő a Népakarat kifejezőjeként aposztrofálja magát, az vagy buggyant, vagy eleve nem több a szándéka felforgatásnál

Ez is belefér persze a parlamenti demokráciába. Elvégre a bolond is ember, csak nem biztos hogy ő kell vezesse az országot. Felforgatók is mindig lesznek, de a nagy többség Magyarországon már kiismerte őket és nem kér a világmegváltó ötleteikből

nu pagagyí 2014.10.24. 12:27:30

@Kalmár: Nem kell itt maradnod, "kiszolgáltatva" Obama fondorlatainak. Disszidálj keletre, ott Putyin elvtárs tiszta lábujjait szopogathatod. Amúgy is ideje lenne már, hogy a sztyeppéről egykor idelovagolt ősmagyarok leszármazottait, úgymint az Ádereket, Szájereket, Deutschokat, Habonyokat, Simicskákat, Zazriveceket némi kancatejjel ellátva visszaűzzük oda, ahonnan jöttek. Ha akarsz, csatlakozhatsz hozzájuk.

Etniez 2014.10.24. 12:30:50

@♔bаtyu♔: Van forrásod erre?

Mert én pont azt olvastam, hogy a gáz- és olaj eladás az orosz GDP ~50%. Tehát ha nem ad el, akkor felére csökken az összes bevétele. Ezt kb. 1 évig tudják finanszírozni, de akkor elköltik az összes pénzüket és földönfutók lesznek.
És onnantól elkezdődik egy adósság spirál, mert ha nem lesz pénz, akkor forradalom lesz. Meg merik kockáztatni?

Nem.

Ráadásul elfogytak a könnyen kiaknázható mezőik, nyugati technikára van szükségük a bányászathoz. Szerinted adunk nekik felszerelést, ha nem adnak gázt?

Ugyan már... Az oroszok csak Ukrajnát merik szívatni, mert nem tartozik az EU-hoz.

nu pagagyí 2014.10.24. 12:34:14

@Foxtrotty: A választási eredmény alapján csak 45% támogatta a Fideszt. Ennyi hatalom illetné meg őket. Népszerűségüket a tisztességtelenné fabrikált mandátumelosztással kevered. A Fidesz valódi támogatottsága egyébként fordítottan aránylik a pofájuk nagyságához.

no_successful2 2014.10.24. 12:37:08

@nu pagagyí:

"Aztán el lehet apasztani az EU-s forrásokat, ami egy diktatúrának nem jár, végső esetben pedig kipateroltatnak minket az EU-ból a senki földjére"

Fentebb már említettem, miért nem lesz ilyen. Az kihatna az egész régióra.

Foxtrotty 2014.10.24. 12:39:06

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás:

Az USA külpolitikájában hagyományosan megvannak a módszerek

Miután a favorizált politikusaik (a Bajnai-Bokros duó) a választást elbukták csúnyán, kénytelenek voltak direkt, tehát nem az említett marionettfigurákon keresztül támadni a magyar kormányt

Ezt sosem csinálja szívesen az USA, mindig a helyi erőket igyekszik felhasználni elsőként (Szíriában az Asszad-rezsim ellen például az ISIS-t fegyverezték fel, látjuk mi lett belőle), csak ha ez nem jön be akkor jön a direkt beavatkozás mint worst-case scenario

nu pagagyí 2014.10.24. 12:49:24

@no_successful2: Magyarország nem gazdasági tényező, az EU-nak fontosabbak lehetnek az elvek, hiszen egy országhatárokat feloldó szövetséget megmérgez egy önző hepciáskodó, feudális viszonyokat kialakító ország. Kipaterolásunk megfegyelmezné az olyan erőket, amelyek saját országukban hasonló diktatórikus rend bevezetésére készülnek. Könnyen lehet, hogy jó időben ismét rossz helyen vagyunk. Mindenkinek el kell döntenie magában, hova szeretne tartozni: Nyugathoz vagy Kelethez. Mindkettő nem fog menni egyszerre.

nu pagagyí 2014.10.24. 12:51:18

@Foxtrotty: Te, mint a KGB ügynöke, nyilván pontosan ismered a "tényeket".

Foxtrotty 2014.10.24. 12:54:27

@nu pagagyí:
"A választási eredmény alapján csak 45% támogatta a Fideszt. "

Látom te egy alternatív valóságban élsz. A ballibbant oldalon ez már eléggé általános jelenség

A választások előtt ment a szöveg a "rejtőzködő szavazóról", aki nem jelenik meg a közvélemény-kutatásokban, de majd a választáson megmutatja a fityisznek hogy hol lakik az úristen! Aztán hallottunk "rejtőzködő többségről", ehhez is nagy reményeket fűztek a libbant politikusok. Mondani se kell, hogy ez is csak egy PR fogásnak bizonyult. Most meg a vereséget próbáljátok győzelemként magyarázni, nem csoda hogy a józanabb balosoknak is kidurran a feje ettől az értelmetlen hablatytól

zobod 2014.10.24. 12:55:32

@nu pagagyí: fantáziádban, ott esetleg. Jó pár példa igazolja, hogy a diktátor is barát, ha adott régióban az USA geopolitikai érdekeit támogatja, de legalábbis nem megy vele szemben. Kivágni az EU-ból nem fognak, mert nem lehet, meg egyébként is az utolsó amit akarnak, egy EU-ba és leginkább NATO-ba mélyen beágyazott országot az oroszokhoz lökni (mert azt ugye sejted, mi lenne a következő lépés az úgymond kizárás után).

Eddig tartott a hintapolitika. Én inkább attól tartok, hogy a közeli jövőben az orosz-amerikai háború szintet lép, talán már nem csak ukrajnai bábjaikon keresztül vívott proxyháború lesz, ezért kell zárni a sorokat...

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 13:00:10

@Foxtrotty:

Aha. Hagyományos módszerek.

Mesélj, mik a hagyományok akkor, ha egy ország teljes vezérkara bizonyíthatóan olyan egyedekből áll akik életükben nem kerestek hivatalosan és hivatalosan bevallottan annyi pénz, amennyi vagyon felett ők és családtagjaik diszponálnak.
A probléma ebben az ügyben az a folyamatos terelés, amit a szerencsétlen éhbéres fideszdroidok érthetetlenül művelnek, hogy megmentsék azokat, akik kirabolták őket.
Ehhez semmi köze amerikának, a korrupt tisztviselő belügy, és csak ti hiszitek azt, hogy az amik állnak amögött, hogy pl. rogánszervertolvajtóni elvtársatok lakása a kvantummechanika vidám módosulását mutatta be amikor néhány nap alatt a duplájára nőtt.
Ez csak nektek, buta, egyszerű gondolkodású fideszdroidoknak természetes, egy normális világban egy ilyen ügy kiderülése után a tolvajt kedvesen bekísérik a legközelebbi börtönbe és rárohasztják a műanyag lakatot. Itt meg a megmentésükért küzdenek azok a szerencsétlenek, akik minimálbérből tengődnek hónapról hónapra.

nu pagagyí 2014.10.24. 13:10:00

@Foxtrotty: Látom, a választások tényleges, %-os eredményéről nem értesültél. Pedig már a 45% is csalással felturbózott szám volt, lefizetett közmunkások és egyéb kiszolgáltatott emberek szavazásra cipelésével jött össze. Ha tények is érdekelnek, a valasztas.hu-n még tanulmányozhatod az adatokat, amíg visszamenőleg meg nem hamisítják azokat is.

Foxtrotty 2014.10.24. 13:10:19

@zobod:
"orosz-amerikai háború"

Sose volt ilyen, és nem is lesz. Két hasonló érdekű, a külpolitikájában hasonló módszereket alkalmazó országról van szó. Két rabló akik marakodnak a zsákmányon, de annyi eszük közben van, hogy elkerüljék a loose-loose helyzet kialakulását

Soros Gyuri üzenetéből azt a pozitív fejleményt vélem kiolvasni, hogy Washingtonban ejtették Ukrajnát, és most kétségbeesve próbálja más belátásra bírni őket és Európát. Ukrajna "megmentése" valójában nem 20 milliárd euroba kerülne, ennyiből talán még a telet se bírná kihúzni. Görögország alaphangon volt 150 milliárd, valójában sokkal több, itt pedig egy oktávval feljebb kell az összegben gondolkodni. Mission impossible

pástétom 2014.10.24. 13:13:30

@Válasszunk: Maffiózókkal nem levelezni kell, hanem elhajtani őket a bús picsába.

Ülsz a magas lovon b+, miközben teljesen hülyének tetteted magad a blogot látogatók többsége körében.

Te minősítesz másokat, mikor maffiózókat támogatsz, kvázi kollaborálsz velük?! Mert hogy a fidesz maffiózó, korrupt gazemberek gyülekezete, azt TÉNYEKkel lehet igazolni! Ez nem politikai vélemény, ízlés kérdése te balek, hanem a kurva nagy igazság.
Lebontották a jogállamiságot, a fékek - és ellensúlyok rendszerét. Minden, a kormánytól elvileg független posztra közönséges pártkatonákat ültettek és bebetonozták őket hosszú időre - ezáltal magukat és a rendszert is hosszú-hosszú időre. AB fideszesítve. Pártalkotmány. Hogy ha akár már '18-ban kormányváltás lesz, az új kormány is Orbán teremtette környezetben lesz kénytelen kormányozni.

Mindent tönkretettek és hordják ki magukhoz a közpénzt.

Úgyhogy szálljál le a magas lóról, én inkább kurvára csöndben maradnék a helyedben! Az egy dolog, hogy nem tetszik minden, nem tartozol a legelvetemültebb hívők közé, de rájuk szavazol, most is rájuk szavaznál, úgy hogy a szememben csak egy korlátolt kollaboráns vagy.
És ne gyere nekem az alternatíva hiányával, ha nem látsz ilyet, akkor maradj otthon, de nem voksolsz korrupt gazemberekre! Nyíljon már föl a szemed, ember!

Gyógyulj, ha még tudsz!

nu pagagyí 2014.10.24. 13:14:05

@zobod: Az EU nem kapkod a Magyarországhoz hasonló, demokráciadeficites országokért, pedig elég hosszú a várólista: Boszniától-Törökországig. Kiharcolhatjuk, hogy megszabaduljanak tőlünk.

zobod 2014.10.24. 13:22:14

@Foxtrotty: hát nagyon remélem, hogy igazad van... ha regionálissá válna a konfliktus, itt nagyon cudar világ jönne, akármelyik oldalon is kössünk ki végül.

@nu pagagyí: nyugodtan szakadj le erről a demokráciadeficitről. Ha Orbán verné leghangosabban az asztalt szankció ügyben, és annyi gáz menne a kijevi kormánynak ami a csövön kifér, akkor egyből nem lenne itt semmi gond a demokrácia állapotával.

Ami meg a korrupciós helyzetet illeti:
www.transparency.org/cpi2013/results

ennyit a kiugróan korrupt magyar viszonyok legendájáról... gondolom, a TI felmérését azért elfogadod, mint hivatkozási alapot.

Foxtrotty 2014.10.24. 13:28:35

@cenzuratroll bosszanto:
Az a gond, hogy amiket írsz, azok nincsenek kellő súlyú tényekkel alátámasztva. Csak megpróbálod felturbózni az amúgy nagyon bénára sikeredett amerikai kommunikációt

Semmilyen konkrét kézzelfogható adatot nem hoztak fel az amcsik, ami túlmenne a szokásos politikai alkudozáson. Idekeverték az általános politikai elégedetlenségüktől kezdve az összes egyéb szempontot a kitiltás háttereként, de ezzel szerintem csak saját magukról állítottak ki rossz bizonyítványt

Egy valóban demokratikus jogállam nem büntethet személyeket olyasmiért, amit nem személy szerint ők követtek el, és ami ráadásul nincs bizonyítva megfelelő módon. És ezt egy olyan elnöki dekrétumra hivatkozva teszi, ami sok kritikát érdemelne ha más országban alkalmaznák. Egyetlen ember kezében összpontosul akkora hatalom, hogy parancsot adhat személyek likvidálására, deportálására, az országból való kitiltására. Nincs vád és nincs tárgyalás, még csak magyarázattal se tartozik senkinek. Így működik a demokratikus mintaállamotok

nu pagagyí 2014.10.24. 13:29:58

@zobod: A demokrácia állapota az EU-t érdekli. A korrupció meg rendszeralkotó tényezővé vált. A hatalom kénye-kedve szerint osztogatja az ország erőforrásait a hűbéreseinek, "törvényesen". Nem olyan korrupció ez, amit egy sötét lyukban bonyolítanak. A szemünk előtt zajlik: egyik bankot kap, a másik trafikot, a harmadik földbirtokot, a negyedik állami reklámmilliárdokat, az ötödik egyedüli indulóként túlárazhatja az ajánlatát, aztán persze mindegyiktől kérnek valamit. Hoci-nesze.

zorki 2014.10.24. 13:34:00

Valóban, egyetértve azzal, amit a posztban írtál nem figyelemelterelésről van szó. Persze az is nevetséges állítás amit behelyettesítesz: "Hát legyen egy másik nyugati elvárás. A fenntarthatóbb költségvetés, sok adó korrigálása, hogy a várt pénz bejöjjön. "
A kettőnek semmi köze egymáshoz, az USA nem különösebben foglalkozik magyar költségvetési kérdésekkel -néhány ponttól eltekintve- itt kevered őket az EU-val.

Az igazság az, hogy bebizonyosodott az amit sok kormány kritikus állít-állított az elmúlt időben. A kormány szerveinek egyáltalán nem használt az újabb győzelem és az azt követő szervezeti-személyzeti átalakítások.
Itt most csak egy valamire utalnék -az USA ügy kapcsán-, teljesen elhibázott személyügyi és politikai lépés egy külügyminisztert -előre kijelentve- ideiglenesen kinevezni.
Ezentúl bebizonyosodott, hogy a kormányzat egy éven át sokkal többet foglalkozott a választással, mint a kormányzással, így többek közt a külügyekkel. Sőt, a külügyeket is vélt választási érdekeinek rendelte alá!

Fölösleges itt kerülgetni a forrókását. A kormányzat az elmúlt egy évben rengeteget hibázott, és semmilyen új eredményt nem tud felmutatni.

Ezt mi sem bizonyítja jobban mint a blogodon olvasható legutóbbi bejegyzések.
Ezek egyre inkább hasonlítanak a rendszerváltás előtti reformista véleményekhez. Azok is mindig a regnáló rend elismerésével, és a tanácsadói által megtévesztett vezető iránti hűség kinyilatkoztatásával kezdődtek.

sanyix 2014.10.24. 13:34:41

@zobod: perception=érzékelés

Tehát ez nem a korrupció nagyságát mutatja, hanem azt hogy ebből mennyit érzékelni. a TI pedig főleg az átlagember korrupciós tapasztalatait vizsgálja (fizetni kell az orvosnak, vizsgabiztosnak, oviban hogy bekerüljön a gyerek stb.) nem az állami, nagy tételű korrupciót, ami a legnagyobb probléma.

zorki 2014.10.24. 13:37:02

Nagyon egyszerű a képlet. A kormánynak dolgznia kellene, és nem a pozíciókért küzdeni.

sanyix 2014.10.24. 13:37:31

@zorki: "és semmilyen új eredményt nem tud felmutatni."

Javítva: "és semmilyen eredményt nem tud felmutatni."

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 13:40:02

@Foxtrotty:

Látod, most is csak az amcsikat tudod szidni, amikor valójában arról van szó, hogy kegyeltjeid az évek során folyamatosan leadott adóbevallásának bevétel sora egy X összeg, ami bizonyíthatóan kevesebb, mint a saját maguk által bevallott Y összeg, mely a vagyonukat jelzi.
Buta vagy, ez nem baj, a baj az, hogy szavazati jogod van.

zobod 2014.10.24. 13:40:55

@nu pagagyí: " A korrupció meg rendszeralkotó tényezővé vált"

De ez hazugság. Nézzed már meg a TI publikációját amit linkeltem, csak egy kattintás, és egyből látni fogod hogy hol vagyunk rangsorolva, akár EU-n belül a többiekhez képest. Még az euroövezeten belül is vannak nálunk lényegesen korruptabb államok a Transparency International szerint.

nu pagagyí 2014.10.24. 13:46:52

@zorki: Azért sem valószínű a figyelem-elterelés, mert egyik balfaszságot nem célszerű egy másikkal elterelni. Legalább egy Simon Gábor-féle koncepciós ügyet kellett volna kreálni.

Most először érzem, hogy a Fidesz kullog az események után. Besült a provokáció-csőbehúzás kombó, amit a korrupciós ügy elkenésénél alkalmaztak volna és, amíg a károk minimalizálásán dolgoztak, kirobban ettől függetlenül egy újabb. Most már arra kell törekedni, hogy a megrendült bokszoló, fel ne tápászkodjon. Addig kell ütni, amíg fel nem adja.

Foxtrotty 2014.10.24. 13:47:48

@zobod:
Konfliktus az lesz, mert így működik a világtörténelem már 5000 éve. Előtte is így működött, csak akkor még nem történelemnek hívták, hanem őstörténetnek

Most az amcsik igyekeznek területet rabolni a ruszkiktól, meg persze fordítva is. A forgatókönyv ugyanaz, mint Magyarországon. Jön egypár amerikai alapítvány, akik megpróbálják aláásni a helyi rendszert, és ha sikerül elégedetlenséget szítani, akkor USA bácsi kiáll teljes mellszélességgel

Ha elég sok hasznos idiótát sikerül mozgósítani, akkor bekövetkezik a rendszerváltás, és a korábbinál még sokkal rosszabb közállapotok, de ez már az ő szolgálatukban. Erről viszont csuda jókat ír a sajtójuk, vagy egyszerűen hallgat mint a csuka. Mert innentől kezdve már az ő szolgálatukban mennek az ügyek

Ukrajna semmivel se lett jobb a Janukovics megdöntésétől, a korrupció ugyanúgy virágzik, az erőszak sokkal kiterjedtebb mint volt, megy a soviniszta uszítás felsőbb jóváhagyással

zobod 2014.10.24. 13:55:15

@sanyix: szerinted széleskörű empirikus adatok álltak rendelkezésre a korrupció abszolút nagyságáról az egyes országokban, Kanadától Szudánig? Vagy egyszerűen csak úgy gondolod, rossz a TI listája, mert nem azt mondja, amit vártál? Tényleg érdekel, hogy akkor szerinted ez a lista hiteltelen?

bölcsbagoly 2014.10.24. 13:56:50

Úgy fidesz szavazó a posztíró mint ahogy én vagyok a római pápa!

Foxtrotty 2014.10.24. 13:57:53

@cenzuratroll bosszanto:
Nem szidom az USA-t, hiszen csak azt teszi, amit tennie kell a világhatalom megtartása érdekében. Más a helyében lehet hogy még sokkal durvább módszereket alkalmazna

Egy dolgot kell csak elfogadnod: Usák bácsinak megvannak a saját érdekei, nekünk is megvannak a saját érdekeink, és a kettő nem feltétlenül vág egybe. Ezért a folytonos külföldre mutogatás mögött én csak az ország vezetésére való alkalmatlanságot látom. Saját jövőkép híján egy giccsszerűen lakkozott USA-képet próbálnak eladni nekünk ellenzéki oldalról, ez az amiből nem kérek

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 14:06:18

@fzoli77: Nem attól lesz egy politikai oldal vállalható, hogy hány % az adó. Hanem például attól, hogy az ország kormányozható marad-e. Az öszödi beszéd és kiszivárogtatása ezen azért jókora lyukat ütött. Vagy mondjuk attól, hogy emiatt nem lesz ilyen miatt olyan mértékű a bizonytalanság ami az ország piaci finanszírozását veszélyezteti. Lőn csoda, ebben is volt baloldalon baj. Vagy mondjuk attól, hogy meri megtenni ami a feladata. Lőn csoda a baloldal nem merte, majd amikor a rendőrnél elszakadt a cérna, akkor abból is baj lett. Vagy ... Soroljam?

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem, ön inkább azt mondaná, hogy ugyan miért vállaljak felelősséget, fulladjon meg az egész család, minden barát a lóhúgyban. Miért?

Mert ön aztán nem akar sem a saját, sem a szerettei sem más sorsáért felelősséget vállalni, másra mutogatni, köpködni, sunyítani igazi féreg módjára ugyanis egyszerűbb.

Csak nehogy azt kelljen mondani, hogy ha már biztos is hogy sok dolog rossz lesz az én döntésemen múlik az, hogy MENNYIRE. Hogy kormányozhatatlanság, hiperinfláció, államcsőd lesz, és éhen hal a család, mert sikerül olyanokat megválasztani akik csak a kormányváltásra fognak össze, de utána egyik sem tudna kormányozni... És egy kormányozhatatlan ország sorsa, ha még keresztbe is tehetnek neki ez.

Vagy csak a net adóról beszélünk. Ön nem akar sem a saját, sem a családja, szerettei életéért felelősséget vállalni. És ezt a gerinctelen viselkedést élteti, más irányt meg személyeskedve szid.

@béla a görög: A hazug ember ritkán megbocsájtó, de leginkább becstelen. Ön azt vallja, nem kirekesztő. De leginkább azt mutatta meg, hogy emellett fenyegetőző, és végtelenül becstelen.

Elárulok valamit: Amire kellett a 2/3 már megvolt. Már nem sokat számít. De amit mond, hogy akár jó, akár rossz gáncsolják el az az elvárás. Na az a kicsinyes bosszúból mindenkinek, jobboldalinak, balóldalinak ártani való törekvés az ami után ön kimutatta mekkora... féreg.

Elárulom. Ezt az EU nagyobb részén nem díjazzák. Menjen inkább Észak-Koreába, ott baloldal van, és lehet még akár ügynök is, amihez pont ezek a jellemvonások kellenek.

@Etniez: Egyfelől amit írsz több okból sem igaz. Hiszen, ha rögtön lépnek, akkor biztosan kevesebb a halott. A köztáraság téri csatáról úgy látszik még nem hallottál... Mert ugye ott világosan kiderült mire ment ki a játszma.

Ott végig gerinctelen volt. Nem érdemel tiszteletet.

@pástétom: Nézd én elhiszem neked, hogy nálatok a családban minden rossz főnök maffiózó volt. Vannak olyan iparágak ahol ez természetes. És nem a virágkötésre, hanem mondjuk a prostitúcióra gondolok.

De vannak olyan szempontok, amit úgy hívnak becsület. Például aki a kirekesztés miatt is óbégat az ne legyen kirekesztő, mert ha mégis akkor hazug és becstelen férgek csoportjába kerül. És a fröcsögésére amilyen az adjonisten olyan lesz a fogadjisten alapon elküldik a jó édes anyjába. Szóval irány a türelmi zónába!

Ugyan a látogatók többsége láthatóan inkább FIDESZes, de nem baj, te hazudsz egy kicsit, a fröcsögésednek kelléke. És talán genetikailag vagy féreg. De nem baj.

Majd úgy gondolod, hogy mindezek után meg nem nevezett tényekről hadoválsz majd hozzáteszel olyat aminek semmi köze nincs maffia módszerekhez... Az ér valamit.

Elárulok valamit: Az általad kedvelt oldalon amit most hazugságokkal, fröcsögéssel támogatsz nem kevés embert ítéltek el szervezett bűnözés miatt.

A fékek és ellensúlyok rendszeréről pedig leírtam, hogy hol vesztette el a funkcióját. Jelentős részben az olyanok miatt, mint te.

bölcsbagoly 2014.10.24. 14:08:47

@Válasszunk: tévedsz, nincs semmi baj, csak az EU rájött, hogy törvényes úton nem tud semmit tenni Mo-ellen, így segitségül hívta a szabályokra/törvényekre nem adó, gátlástalan Obama kormányt!

sanyix 2014.10.24. 14:13:26

@zobod: nem állnak rendelkezésre ilyen adatok, mert ez a korrupció hasonélvezői érdekeivel szembemmenne.
Magyarországon az egész állam korrupt, nem most lett ilyen, hanem sok évtizede ilyen, de egyre többet engednek meg maguknak az "elvtársak", és lassan túllépik az elviselhető korrupció határát.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 14:17:11

@zobod: Valóban vannak nálunk korruptabb államok, ezért írtam le, hogy hogy működik a korrupció. És ezért is mondtam azt, hogy az USA féle szankció köztörvényes ügy amiből hiba volt politikai ügyet csinálni.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 14:21:17

@bölcsbagoly: Szerintem te tévedsz, és nem vagy tisztában alapvető kérdésekkel. A fagyos viszony egyszerű érdekellentét, eredendően nem lett volna gond.

A kitiltás pedig nem volt egy fajsúlyos ügy. Ugye a TI szerint bőven vannak nálunk korruptabb országok is. Ha az USA korrupciót észlel, kitilt. Ez nem politikai kérdés, nem diplomáciai lépés, hanem köztörvényes ügy. És az ő belügyük. Semmi köze sincs hozzá a magyar politikának.

Ez nem ügy, nem lett volna baj.

Amikor mi ezt diplomáciai úton megkérdőjeleztük, beavatkoztunk abba, hogy ők kit engednek be a saját országukba (ami belügy) és köztörvényes ügyekből csináltunk diplomácia, politikai konfiktust... Az baj. És ezt kell kezelni.

nu pagagyí 2014.10.24. 14:27:21

@zobod: Én a tapasztalataimnak hiszek. A hatalom egésze korrupttá vált, így természetes, hogy kiszorul a magánemberek közti mezei korrupció. Minden tisztviselő a hatalmi maffia embere, addig marad a tutiban, amíg végrehajtja a parancsokat. A jelenlegi korrupció modellje a trafikpályázat volt, az állampárt jelölte ki a nyerteseket, a tényleges pályázattól függetlenül. Az állami tisztviselő meg végrehajtotta a parancsot.

Az, hogy még egyáltalán korrupcióról beszélünk ilyen esetekben, csak azért van, mert az állampárt még mindig jogállamnak és demokráciának deklarálja az országot. Tehát a törvényhozás, a kormány és az államapparátus, definíció szerint, független.

Egy "becsületes" diktatúrában már egyáltalán nincs korrupció, aki ott ilyet csinálna, az személyesen minden vagyon és az első éjszakák birtokosát, a vezér urat lopná meg. Ott más fogalmakkal kellene operálni: a hatalom által kitartott vezetőrétegről és elnyomott, jogfosztott népről.

Foxtrotty 2014.10.24. 14:27:40

@sanyix:
Megtalálod a részletes, ágazatonkénti (tehát a politikai pártok, a törvényhozás, az igazságszolgáltatás, egészségügy, stb) adatokat is a TI jelentésben, ha néhány kattintásra vállalkozol

Ebből is az derül ki, hogy a politikai korrupció megfelel a régiós helyzetünknek, sőt jónéhány szomszédos vagy tőlünk nyugatabbra levő ország korruptabb ilyen szempontból nálunk

Az extrém magas hazai korrupció nem több a ballibsi média hírverésénél, semmi objektív adat nem támasztja alá

zorki 2014.10.24. 14:31:10

@Válasszunk:
Ez itt egy freudi elszólásod volt.
Olvasd el még1x azt, amit írtam. Egyetlen utalásom sincs arra, hogy védeném bármely politikai oldalt.
Erre nekem azt kezded magyarázni, hogy de... a baloldal vállalhatatlan.:DDD
Pont ezt a hozzáállást kifogásoltam.:DDD
A kormánykritikának semmi köze sincs a baloldal vállalhatóságához, és kár ezzel a felvetéssel a kritikát relativizálni.
Minden jel szerint a rendszerváltás óta a legnagyobb külpolitikai konfliktusba kezdünk beleszaladni, és úgy tűnik sokan -köztük felelős politikusok- sem igazán bánják.
Közben a kormány olyan adócsomagot terjeszt be, ami láthatóan kutyafuttában készült vagy hozzá nem értésből lett ilyen.
Szerintem az lehet az igazság, hogy az utolsó pillanatban került be a csomagba a netadó, valami más, nem vállalhatónak minősített intézkedés helyére.
Amúgy abban sincs igazad, hogy az adópolitika ne játszana komoly szerepet egy kormány elfogadásában.

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 14:37:13

@Foxtrotty: Az USA meg van arról győződve, hogy a balliberális pártok erősek, de Orbánék különféle trükkökkel nem engedik őket nyerni.

Arról is, hogy elég egy szikra és melléjük állnak.

Persze az "USA" kb. 30 embert jelent, akikből 20 magasról szarja le, felőle lehet akár csupa Jézuska a magyar kormány, a parancs az parancs, de ő 17-órakor megy haza, 6 Mo. bármilyen jobboldali kormányait zsigeri alapon gyűlölő zsidó, 4 pedig a zavarosban halászott Gyurcsányék alatt.

Persze nem történt semmi, a nép magasról szarta le, hogy az USA nem enged be hat embert, így Orbánék várhatják, hogy a CIA megint mivel fogja őket hátbalőni, persze a "demokratikusok" segédletével, akik egyrészt jól tudják, szabályos választásokon esélyük nincs, másrészt már van tapasztalatuk idegen hatalmak kiszolgálásában.

bölcsbagoly 2014.10.24. 14:41:15

@Válasszunk: nem veszed figyelembe a tényeket! A Clinton Alapítvány Obama egyik fő támogatója/szponzora. S az alapítvány fő szponzora Soros! Mo/ a kormány az érdekeikkel szemben tevékenykedik, pl. az Ökotárs tevékenységének vizsgálatával. Az USA kormány meg pont úgy keménykedik a Norvég Alappal mint a magyar! No itt bújik elő a lóláb! Ha ott szponzorálnak kormnány ellenes tevékenységeket az tilos, de Mo-on bezzeg szabad!

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 14:42:11

@zorki: Orbánék nem nagyon tudnak mit csinálni, az USA nekünk nem fog gázt eladni olyan arán mint az oroszok.

Ráadásul pontosan tudják, ha őket az USA segítségével Gyurcsányék megpuccsolják, az oroszok abban a pillanatban bekeményítenek. Egyébként sem viselne el a nép ballibsiket. Hát még úgy, hogy hatalomra jutva elkezdenek rezsit emelgetni.

Foxtrotty 2014.10.24. 14:45:14

@Válasszunk:
A kitiltás " nem politikai kérdés, nem diplomáciai lépés, hanem köztörvényes ügy. "

Bocsi, de a köztörvényes ügyeket az igazságszolgáltatás oldja meg, nem pedig egy elnök által zárt ajtók mögött aláírt kitiltás. Úgyhogy teljes fogalomzavarról árulkodik amit írsz

Ráadásul az amcsik nem is beszéltek határozottan korrupcióról, hanem bizonyos gyanúról, ami az egyik cégük magyarországi leányvállalatánál fogalmazódott meg. Ha ez elég egy ország elleni fellépéshez, akkor az már nem szuverén ország, hanem banánköztársaság

Mivel az állítólagos (?) korrupció Magyarországon történt, a magyar igazságszolgáltatásnak kellett volna jelenteniük az ügyet. Közben persze még kommunikálhatták volna a nagyközönség felé is, hiszen minden eszközük megvan hozzá. Ha nem lép a magyar rendőrség, ügyészség, bíróság, akkor diplomáciai eszközökkel lehetett volna nyomást gyakorolni, finoman "érdeklődni". Ennyi a tényleges mozgástere a diplomáciának

Valójában arról lehet szó, hogy nincsenek bizonyítékaik (saját megfogalmazásukból legalábbis ez jön le), de nem akarják kihagyni az alkalmat hogy rúgjanak egyet Magyarországon, majd a többiek is értenek belőle

bölcsbagoly 2014.10.24. 14:45:55

@Válasszunk: ne tereljünk! Azt tényleg az USA belügye, hogy kit tilt ki, de itt konkrét ügyre hivatkoztak: zsarolták a cégeiket( pl. a Bunge-t). No de a zsarolt cég miért nem áll elő a farbával: ki, hogyan, mivel zsarolta? Konkrétan, mert hiába mész be a rendőrségre feljelentést tenni, hogy valakik zsarolnak, de nem árulod el, hogy kik/mivel/hogyan akkor mit tehet érdekedben a rendőrség? Mit nyomozzon?

pástétom 2014.10.24. 14:46:36

@Válasszunk:

Röhej vagy, kollaboráns! Válassz!!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 14:49:03

@bölcsbagoly: Amit írsz több okból nem igaz.

1. amikor aktuális volt, jelezték.
2. nem az USA hivatkozik az ügyre, az Index tippelte meg, hogy az (is) lehet a háttérben
3. az USA most nem kért nyomozást. Azt évekkel ezelőtt megtette. Most pár ember tiltó listára került. Vagy ezért, vagy másért.

nu pagagyí 2014.10.24. 14:52:41

@♔bаtyu♔: Ennél azért többről van szó. Az USA Obama hangján elmondta a politikai üzenetét. A korrupciós ügyet a Fidesz generálta magának és jól halad, hogy sikeresen bebizonyítsa - ha ez egyeseknek még nem volt világos, hogy a hatalmi párt tényleg összenőtt az állammal (pártállam). Ezért védi a kormány foggal-körömmel a gyanúba keveredett állami tisztviselőket, ahelyett, hogy kivizsgálná az ügyet, ha már korábban, az USÁ-tól függetlenül felmerült korrupciógyanú (elkobzott zöld dosszié) estében ezt nem tette meg.

Lesz még Magyar Köztársaság 2014.10.24. 14:53:03

@Válasszunk: Nézzél már magadba, te szerencsétlen! Itt osztod a nemlétező észt, miközben rohad az ország a Fidesztől. Te szerencsétlen agymosott barom.

Foxtrotty 2014.10.24. 14:54:19

@♔bаtyu♔:
" az "USA" kb. 30 embert jelent, "

Rátapintottál a lényegre. A hatalom ott is csak egy szűk klikk uralmi eszköze ténylegesen, éppúgy mint bárhol a világon. Annyi a különbség, hogy messzebbre nyúlik a kezük, és sokkal nagyobb lé folydogál rajta keresztül

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 14:58:43

@Foxtrotty:

Az USA egy dolog. Lényegtelen, mit művelnek. Ez a buli nem az USA-ról szól, hanem a korrupt kormányról. Próbálod folyamatosan mosdatni őket és mellébeszélni, másra hárítani a felelősséget, ahogy az a fidesztől és híveitől megszokott, de a lényegen nem változtat, mocskos tolvajokat védelmezel.

Göntér László 2014.10.24. 14:58:53

Előbb utóbb az EU is rájön, hogy az EU-s pénzekből épülnek a kacslábon forgó paloták, ahogy azt a következők mutatják.
ktkj.blog.hu/2014/10/22/pesti_mese_413

Foxtrotty 2014.10.24. 14:59:22

@nu pagagyí:
"védi a kormány foggal-körömmel a gyanúba keveredett állami tisztviselőket"

Személy szerint kikre gondolsz? Osszad már meg velünk ha vannak információid

Gyanú nem elég, annál egy kicsit többre volna szükség. Meg az se mindegy, hogy van-e gyanúsított

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 14:59:45

@zorki: Úgy Furcsa egy dolog, mert abban a kommentben nincs a te nevedre semmilyen utalás. Vagy az van, hogy több nicken jössz be, ezzel kevered meg a vitát. Ami nem túl egyenes dolog. Vagy valamit félre néztél. De a hivatkozott beszólás pont a bal oldalhoz mérte a vállalhatóságot, így azokat védte is. Így a mostani megszólalásod valótlan.

Ezt nem hiszem, hogy csak véletlen... Ugye tudod, hogy a több nickes játék, önmagaddal egyetértés, egyszemélyes többség képzés nem való vitába, és ha még egyszer meglátom akkor nem csak ezt jegyzem meg a hamis vádaddal kapcsolatban, hanem moderálni is fogok?

@Foxtrotty: Amit írsz az konkrétan nem igaz.

1. Az elnök által aláírt utasítás amire hivatkoznak nem egy fix utasítás, hanem egy régi ami ilyen információ esetén AUTOMATIKUS kitiltást rendel el.

Azaz most milyen jogszabály alapján tiltottak ki.

Ezt pedig nem Obama, és nem a konkrét személyek kapcsán írta alá.

Érted a különbséget?

Azaz te nem vagy tisztában alapvető dolgokkal. Előbb nézz utána, és után írogass.

2. Nem az ország elleni fellépés a tiltás. Az az előre, név szerint bejelentett szankció. Az USA sokszor mondta el, hogy nem erről van szó. Mi meg addig adtuk elő, hogy szankció, míg a sajtó el nem hitte, és most azt követelik mástól is kapjunk a pofánkra...

3. Nem véletlenül nem kommunikálnak. A pontos rendeletben benne van milyen esetben van kitiltás, hogyan kezelik. Ők csak egy sajtó hírt, miszerint több embert kitiltottak igazoltak vissza.

Meggyőződésem az, hogy azért sem tudnak neveket mondani, adatot adni, mert itt néhány emberről van szó, közben az ilyen kitiltások száma többszázas nagyságrendű.

zorki 2014.10.24. 15:00:47

@♔bаtyu♔: Jól értem azért veszünk össze az USA-val, hogy olcsóbb gázt kapjunk és drágán építsünk Paksot?
Ténybeli tévedéseid vannak, az USA palagáz már most csökkenti a világpiaci árat, és néhány éven belül meg is vásárolhatnánk.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 15:00:50

@Republic Forever!: Anyád biztos arra tanított, ha érved eszed nincs, pótold agresszióval. Találjam ki mivel foglalkozott?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 15:02:16

@pástétom: Érved nincs, eszed nincs. Hogy szar alak vagy bizonyítottad.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 15:03:13

@zobod:

Most, hogy a fidesz korrupciós maffiája megborult, hirtelen megjelennek a tanulmányok, hogy áááá, vannak náluk is korruptabbak. Ébresztő, a lófüttyöt sem érdekel Akárminisztán korruptsági együtthatója, az az ő bajuk. A miénk a fidesz maffia, ők lopnak és rabolnak ki egy országot, és ez az ország közös, nem a fideszmaffia saját pénznyerő gépe.

Foxtrotty 2014.10.24. 15:11:48

@nu pagagyí: @cenzuratroll bosszanto:

Egyre erősödik a "déja vue" érzésem veletek kapcsolatban. Volt egy időszak Magyarországon, amikor Moszkvából érkeztek az utasítások, hasonló módon megfogalmazva az akkori pártcsatornákon keresztül, valahogy így:

- Magyarországon tombol a reakció, akadálytalanul folyik a titóista bandák szervezkedése, azonnal csináljatok elvtársak valamit!

- Jó akkor letartóztatjuk Rajkot, be fog ő vallani mindent, aztán egy pincében tarkón lőjük

- Nem jó, nyilvános tárgyalás kell, és még másik vádlottak is hogy nyilvánvaló legyen a szervezkedés

- 30 vádlott elég lesz?

- Legyen csak 20, úgy hármat-négyet kell majd közülük halálra ítélni

- Értettük elvtárs, már indul is a fekete autó Rajkért!

Ti semmit se változtatok, se nem tanultatok, se nem felejtettetek, egyszerűen ilyenek vagytok

nu pagagyí 2014.10.24. 15:17:28

@bölcsbagoly: Az USA nem árulta el kik az érintettek és mi az ügy. A kormányt viszont tájékoztatta az érintett kormánytisztviselőkről (a magánemberekről nem). Feltételezte, hogy a kormány szép csendben ellenőrzi az érintettek tevékenységét, mert ez a dolga ilyen esetekben. A Fidesz agytröszt másképp gondolta, rendelt egy amerikai cégeket lejárató cikket a Napi Gazdaságban. Utóbbi miatt hozta nyilvánosságra az USA, konkrétumok nélkül, a kitiltások tényét. A NAV és a Bunge ezek után merült fel, mint logikus következtetés. Úgy tűnik helytálló, mert nem hangzott el cáfolat, a NAV elnök menekülőre fogta, a Fidesz kussol.

zorki 2014.10.24. 15:17:33

@Válasszunk:
Valóban elnéztem, az fzolira reflektáltam, amiért elnézést, de semmi olyat nem írtam ami nem állná meg a helyét.
Felőlem nyugodtan moderálhatsz, ha neked csak ennyire futja. Kicsit eltévedtél, több, mint egyévtizede ez a nickem és nem is fog változni.
Ez az egyszemélyes többség képzés vád igazából nagyon tetszett:DDD
Csak nem tudom mitől is félsz?
Vagy igazam van vagy nincs. Ha nincs igazam, akkor megcáfolod.:DDD

Foxtrotty 2014.10.24. 15:24:44

@Válasszunk:
Akkor fordítsunk egyet a dolgon. Ha szerinted a kitiltás megfelel a nemzetközi jognak, akkor fordítva is alkalmazható

Sorost például simán ki lehetne tiltani Magyarországról, az alapítványi embereivel együtt, mert amit csinálnak az a megvesztegetés bizonyos formája. Fizetnek embereket azért, hogy a nótáját húzzák, majd lehetőleg magas állami hivatalba ültetik őket magyar közpénzből

nu pagagyí 2014.10.24. 15:31:40

@Foxtrotty: Koncepciós pereket ti gyártotok, pártállamot ti építetek, a magánélet szentségét ti fenyegetitek, lopni is ti loptok. Nekem is "deja vu" érzésem van veletek kapcsolatban.

Sikeresen visszaváltottátok a rendszert, igaz a Kádár-Biszku-Aczél helyett egy silányabb Orbán-Pintér-Fekete György triumvirátus képében, de a nyerészkedő pártfunkcionáriusok, a besúgók, a nyáladzó kurzusművészek és a brossúrákat böfögő médiamunkások ugyanazok. Úgy tűnik, a demokrácia húsz éve véletlen baleset volt csupán,

DezInf 2014.10.24. 15:32:40

@♔bаtyu♔:

Lépjünk ki az Eu-ból, mijafaxé kell nekünk a hanyatló nyugathoz tartoznunk?

nu pagagyí 2014.10.24. 15:35:12

@Foxtrotty: Soros a saját pénzét költi. Nem fosztogat, osztogat.

DezInf 2014.10.24. 15:35:34

@nu pagagyí:

Haggyad má a vén munkásőrt!
Ő mindig a számára legoptimálisabb faxot szopja:))))

..... a forradalom után ő lesz a legnagyobb ellenálló, a fidex virtuális hóhéra:D:D

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 15:38:55

@zorki: Minimum azt írtad, amit ezek szerint elnéztél, hogy a te írásodra ment egy válasz ami elszólás. Innen az egész hozzászólásod nem volt releváns, viszont támadó volt. És tudod ami neked válasz arról kapsz e-mailt, a rendszer ki is emeli. Így igen ritka dolog és nehéz is elnézni.

Vagy tévedsz - és akkor lenyeled, hogy nem csak te támadsz tévedésből, de veled szemben is elfér. Ugyanis aki elismeri a hibát, az felismeri azt is, hogy az vele szemben is mehet.

Vagy nem - ez esetben ugye megpróbálsz dolgokat kimagyarázni, és újra támadni hogy mennyire futja.

Döntsük már el, hogy melyik sikerül...

Göntér László 2014.10.24. 15:43:11

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Tévedés azt gondolni, hogy nincs kész a Pártokat és az államot elválasztó elképzelés. Igaz, hogy ezt az elképzelést sokan meg sem értik, mert aki a szövegekhez szokott, annak egy szervezeti ábra már hieroglifa, amivel nem érdemes foglalkozni. A szavazatok mérlegelése és a súlyozás kérdése sokak számára elképzelhetetlen, mert a megértésig csak gondolkozni kell, azt pedig nagyon kevesen szeretnek. Itt mellékelem azokat az elgondolkoztató elképzeléseimet, amelyek nem biztos, hogy mindenben helyesek, de legalább megfontolandóak.
ktkj.blog.hu/2011/09/25/a_demokratikus_kozhatalom_felepitese
ktkj.blog.hu/2011/09/26/merlegen_a_kepviselok_es_a_kepviseleti_intezmenyek

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 15:44:16

@Foxtrotty:

Vicces, amint Moszkvára hivatkozol, miközben azt mosdatod ezerrel, aki éppen a muszkák karjaiba tuszkol vissza bennünket. Mi nem szeretnénk. Te igen. Érzed mennyire szánalmas a mellébeszélésed?

sanyix 2014.10.24. 15:44:39

@Foxtrotty: éppen ezért tartom rossznak a mérést. Magyarországon kiemelkedő a korrupció, és ez nagyon régóta így van.
Nem azt kéne nézni hogy hogyan érzékelik a zemberek, hanem az adóforintok útját.

Le is írják, hogy a magyar társadalom érzéketlenné vált a korrupcióra, tehát gyak sok dolgot ami korrupció már nem is vesz korrupciónak.

Na meg az is elég árulkodó, hogy az állítólag korruptabb csehek, még is jobban állnak gazdaságilag, mint mi... nem is kicsit.

És milyen meglepő az is hogy a legkevésbé korrupt országokban a legnagyobb a jólét, és ott működik a legjobban az állam (svájc, kanada, svédország, norvégia, finnország). Szóval nincs értelme védeni a narancskomcsikat, főleg nem a vöröskomcsikkal példálózva, merthogy a 2 között nincs különbség...

Lesz még Magyar Köztársaság 2014.10.24. 15:45:01

@Válasszunk: Anyámat ne vedd a szádra, te szarházi fideszes. És sem emlegettem a tiédet.

Érvem nincs?? Folyamatosan kapod a tényeket, számokat azoktól, akik elkövetik a nagy hibát, hogy reagálnak rád velem együtt. Hány érv és indok kell még neked, te nyomorult, amelyek bizonyítják a fidesz velejéig romlottságát és korruptságát?! Hány? Birka!

Kövér szerint érdemes lehet kihátrálni az EU-ból

index.hu/belfold/2014/10/24/kover_szerint_erdemes_lehet_kihatralni_az_eu-bol/

Tessék: ilyeneket támogatsz, te agyatlan nyomorult. Gondolom, még egyet is értesz vele.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.24. 15:46:35

@Foxtrotty:

Látod koma, ez a baj veled. Egysíkú a gondolkodásod. Kiderül, hogy a fidesz korrupt, erre a legfőbb érved az, hogy vesszenek az amik, tiltsunk ki mi is mindenkit, az eszedbe sem jut, hogy a korrupt vezéreidet kéne nagyon gyorsan lapátra tenni.

Tapsi75 2014.10.24. 15:52:50

Azt hiszem az egész sokkal egyszerűbb, csak nem akarjuk megérteni. A nyugat, az EU es az USA, mindenféle jelzést küldött Magyarországnak, hogy fiúk, ez így nem lesz jo. Mi szartuk az egészre, szabadsagharcoltunk, es nagyon sokszor változtatunk 180fokot a velemenyunkon. Azután kiderül hogy nehány kormanyzati ember sokkal többet kolt mint amennyit keres, mindenféle komolyan vehető magyarázat nélkül! Most őszintén, ki akar egy hazug, álszent, csaló, korrupt társasággal beszélgetni, amely ráadásul mar egyre inkább össze van mosva az állandó 2/3ozas miatt a teljes magyarsággal.

bölcsbagoly 2014.10.24. 15:57:23

@nu pagagyí: ezen az alapon akár téged is kitilthat és tájékoztatja a nevedről a kormányt! De hogy mit követtél el s hogyan azt már nem mondták meg! Amúgy,. megint hazudik az ügyvivő (jó szokása szerint, ahányszor eddig megszólalt bármilyen ügyben): nem mondták meg a neveket a 2007-es törvényre hivatkozva! Szijjártónak is ezt mondta Nuland. Vagyis ki mond igazat?

bölcsbagoly 2014.10.24. 16:00:35

@Tapsi75: aha, ez pont olyan szellemben van mondva, mint a hülye libsi holland EP képviselő beköpése kedd éjjel: "Igaz, hogy minden vitatott magyar törvény megtalálható más EU-s államok törvénykezésében, de együttvéve már szembe megy az EU szellemiségével!" Vagyis külön - külön nem, de együtt már sok a jóból! nekik! Nem véletlen az ATV esti vitájában a balfék vitapartner is ilyesmire hivatkozott: a megfoghatatlan szellemiségre!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 16:02:19

@Republic Forever!: Anyádat ne vegyem a szádra? Akkor ne viselkedj úgy, hogy okom legyen feltételezni, hogy a neveltetésed bizonyára nem csak hiányos, de pocsék is volt. A "ne gondolkodj fiam, stricinek elég az agresszivitás és a beszólás is" ugyanis hibás nevelés, még akkor is, ha olyantól jön aki egy ötezresért fullextrát ad.

Az, hogy mocskolódsz nem tény öreg. Oké, megszoktad, ha azt hallod kurva anyád, akkor a kettő összefolyik, de azért el kéne gondolkodni, nem mindenki olyan mint te és a kis családod.

Az ember, ha törődik velük, akkor ugyanis nem az zavarja, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ő maga okot ad rá, mert csak beszólással indít.

Az amit linkelsz azzal kapcsolatban a szádból segget csinálni gondolom azért jó ötlet, mert az orál olcsó, az anál extra a családi vállalkozásban? Így működik nálad a GDP növelés?

Csak tudod egyetlen egy baj van. Amit linkelsz az nem maffia ügy. Nem bűn. Hanem egy vélemény. Ami kapcsán lehet vele egyetérteni, vagy egyet nem érteni. Lehet véleményt alkotni ami szerint ez hülyeség. Még azt is lehet mondani, hogy a FIDESZ egy posztján olyan hülye van aki a súlytalan szerepkör ellenére határozottan negatív irányban befolyásolja a véleményedet róluk.

De azt elvitatni, hogy őt is megilleti a vélemény nyilvánítás szabadsága, és azt mondani ez bűn, és a szavazókra, pártra, stb nézve kollektív bűn... Na az már nem fér bele, és ez mutatott be téged világosan.

És tudod mit: Amikor a FIDESZ maga is azt mondja ők borzalmasan rosszak, csak a többi alternatíva még rosszabb...

Akkor ha belinkelsz bármi olyat, ami magyar szinten csak átlagosan rossz, akkor a FIDESZ állítását csak annyiban kérdőjelezed, meg, hogy nem is annyira borzalmasak. Na ezért nincs érved.

És lehet azt mondani, hogy A FIDESZ csak egy fokkal jobb, mint az NSDAP vagy a Nyilasok. Kérdés mekkora a fok, így a fok méretétől függetlenül igaz lehet.

Csakhogy, ha a többi alternatíva 2 fokkal rosszabb... Akkor kötelességünk erre szavazni, hogy megvédjük a többieket is a még rosszabb helyzettől. Mert ha az ellen nem tennénk, pedig tehetnénk az borzalmas bűn lenne.

Mivel senki sem állítja, hogy a FIDESZ jó lenne... Hogy a FIDESZ jó döntéseket hozna. Hogy a többségével egyet lehetne érteni (a post sem)...

Ezért hiába hozol fröcsögve beszólva olyat ami azt mondja "majdnem negyed annyira rossz mint az MSZP vagy a jobbik" nem dönt meg semmit.

Csak mivel csak beszólni tudsz, hazudsz, becstelen vagy, téged és a neveltetésedet ez alapján lehet megítélni. És tudod mit, amilyen az adjonisten olyan lesz a fogadjisten alapon a képedbe is dörgölöm azon a nyelven amit megértesz.

bölcsbagoly 2014.10.24. 16:03:55

@sanyix: mondjatok már egy államot ahol nincs korrupció! Ahol azért van kevés mert nem deritik fel, az jó? Ugyanis csak a bizonyitott korrupcióról lehet tudni, hogy van. Állitani bármit lehet,
vagy az ártatlanság vélelme csak a ballibsi elkövetők esetében érvényes?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 16:05:44

@bölcsbagoly: Neveket nem mondanak. De darabszámot igen.

És tudod mit: A diplomácia helyett, kell fogni egy kettős állampolgárt, aki az USAban választójoggal rendelkezik. Ő megkérdezi szépen hány magyar van kitiltva. Vagy bármely USA állampolgárt.

Ha a szám százas, vagy ezres nagyságrendű, kiderül, hogy ez messze nem szankció akkor csöndben lehet lenni.

zorki 2014.10.24. 16:06:39

@Válasszunk:
Félreértesz, én nem(nem én) kívánom, hogy elismerd az állításomat. Legfeljebb a cáfolatra vagyok kíváncsi.
Amúgy elnézést kértem, most még térdeljek kukoricára?:DDD

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 16:16:18

@zorki: Nem. De mint mondtam nem zsigerből említettem a baloldalt. Hanem mert akire reagáltam szintén megtette. Nincs ezzel gond :)

Csak akkor ne szólj, ha a látszat alapján ítélek. Mert sokkal könnyebb téged problémának látni, mint elnézni a levelet, kiemelést, stb.

És ahogy a postban is írtam: Sok baloldalival nincs bajom. De nézd csak meg a pártekéző sorozatomban mik voltak a bajaim a kormányváltással, összefogással.

Lőn csoda az első amit észrevettem egyszerű. Mivel nincsenek közös elképzelések, közös program, csak mindenki a váltást mondja, feltettem a kérdést mi van, ha nyernek?

4-5 dolgot láttam.

1. Ha nincs egyetértés, nem lesz közös program, közös kormány. Egy kormányozhatatlan ország gazdasága, biztonsága megroppanhat.

EZ nem fér bele. Mert egy ilyen összeomlásnak akár sok halálos áldozata lehet. Akit ez nem zavar és így készül a választásra az bizony rosszabb azoknál akik csak a vélt ellenségek életét dobták el a hatalomért.

2. Biankó felhatalmazást adnánk. Mert nincs arról szó, mit akarnak kezdeni. És nincs mondjuk egy olyan árnyékkormányuk akiknek pontos tervei vannak és tudna mit csinál.

Össze-vissza kapkodásban, hibákban rosszabbak lennének.

3. Nem jönne el a megtisztulás ott. Mert azok az ismert módon bűnözők akik ott vannak sikert érnének el. És bár a FIDESZ sok módszere a törvényesség határát súrolja, és erkölcsileg elítélendő... Konkrét szervezett bűnözéssel kapcsolatos ügy, elmarasztaló ítélettel a másik oldalon született.

4. Az ellenvéleményre itt is tapasztalható kirekesztő reakció egyik-másik baloldali szatelit részéről. És ehhez képest a FIDESZ sok dologban meghallgatta a kritikát, épített is rá.

5. Mindkét oldalról feltételeztem számos borzalmas döntést, mert mindegyik bizonyította, hogy ez a szint benne van a pakliban. De a FIDESZ megígért pár olyan dolgot amit támogatok, amivel egyet értek. És ezeket próbálja is betartani.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 16:23:08

@zorki: És igen, ebből jól látszik az, hogy egy borzalmas, hajmeresztő hibáktól, durva botrányoktól terhes kormányzást vártam. És ezt is kaptam.

De azt is láttam, a másik oldal miért lenne rosszabb. És pontosan tudom azt is, hogy amíg az EPben a parlamenti matek működik, addig ez a választás egyszerű volt.

Az EPP a FIDESZ mellett fog szavazni. Azaz, ha kiraknánk az embereiket az ügyészségből, a jegybankból akkor pofára esnénk az EUs szankciók miatt.

Ha pedig nem, akkor a meglévő politikai stílus ami a másik minden áron való elgáncsolására, támadására épít oda vissza, olyan aknává tenné ezeket az embereket, amikkel nem lehet mit kezdeni.

A kormányváltás feltétele egy vállalható, pragmatikus alternatíva, aki ha nyer akkor az EPP számára is partner lehet, így nekik nem kell a FIDESZt védeni, hanem segíteni érdemes a helyreállítást. Na vajon miért beszélek pragmatikus pártról amit meg lehetne alapítani.

Tapsi75 2014.10.24. 16:26:59

Szerintem az teljesen megfogható, hogy 10m fizetésre 15m raksz félre! Arról nem is beszélve, hogy több konkrét problémát megfogalmazott több bizottság, es különböző felügyeleti szervek, amik szinten le vannak szarva... Korrupcióra meg elég egy nevet mondani: Mészáros Lőrinc.

Foxtrotty 2014.10.24. 16:27:15

@nu pagagyí:
Soros csak befektet a jövőbe. És ezt is a legritkább esetben teszi saját pénzből. Most éppen az EU-t szuttyongatja, hogy nyomjon bele 20 milliárd eurót a saját bedőlni látszó Ukraina projektjébe

zorki 2014.10.24. 16:33:48

Köszönöm a kimerítő választ. Igazából nem kívántam, hogy leírd miért nem bízol az ellenzékben, ez elidegeníthetetlen jogod.
Csak azt tartom, hogy kormányzást érő kritikák esetén semmitmondó az ellenzéket minősíteni és/vagy a kormány jó döntéseit felemlegetni.
Azt az átlag magyar választópolgárra jellemző mentalitást bírálom, amely az általa megszavazott kormánnyal szemben engedékenyebb, mint az ellenzékével szemben. (Ez "kétoldali" tüdőgyulladásunk.)
A választópolgár nem szurkoló, hanem szigorú ellenőr kell legyen!

Foxtrotty 2014.10.24. 16:36:59

@sanyix:
"tartom rossznak a mérést. Magyarországon kiemelkedő a korrupció, "

TI-t aztán végképp nem lehet azzal gyanúsítani, hogy Magyarország javára szépítené a mérések eredményét. Márpedig az ő adataik szerint - amihez bárki hozzáférhet - Magyarországon inkább alacsonyabb a régiós átlagnál a korrupció

Kár vitatkozni, ha nem fogadod el a magánvéleményedtől eltérő információt. Így olyan mintha csak szajkóznád amit a ballibsi média föltálal a tények ellenében

sanyix 2014.10.24. 16:40:55

@Foxtrotty: nem szépítik, csak egy ilyen korrupt rendszerben, ami maga a korrupció, nagyon nehéz átlátni a dolgot.
Én nem szoktam szajkózni semmit, azt a maszop-dk majmok meg a fidesztálibok szokták :)

zorki 2014.10.24. 16:41:02

@Válasszunk: Vagy lenne egy harmadik igazi lehetőség: az OGY a független intézmények élére olyan személyeket szavaz, akik valóban függetlenek és/vagy ennek alaptörvényi biztosítékai is vannak.

Szamiz67 2014.10.24. 16:44:20

Már a blogger kérdésfelvetését se értem, a szavazás nem túl szofisztikált történet, megy az X valamerre,ennyi.
Na, de két választás között a Választóból vs. Pártok viszonylatból elsősorban Adófizető vs. Kormányzat viszony lesz.
Attól, hogy valaki Fideszre szavazott kimehet (sőt) tüntetni oktatási, külpolitikai, vagy az adórendszert érintő kérdésben. Minden magyar Állampolgárnak elemi kötelessége a kritikus állampolgári hozzáállás a közügyekhez.

sanyix 2014.10.24. 16:45:42

@bölcsbagoly: Nem csak bizonyítottról lehet tudni hogy van. Itthon se bizonyítottak sokat (lásd a revizoroknak fentről leszólás esetei), még is mindenki aki nem fideszbuzi birka tudja hogy egyre rosszabb a helyzet, hiszen semmi nem változott gyurcsányék óta, a fütyisz ott folytatta ahol ők abbahagyták...
Persze mindenhol van korrupció, csak ilyen államot átható korrupció azért csak az elvtársaitoknál, pl oroszországban fordul elő, ott is egy szervezett bűnözői csoport tartja a kezében az államot, ahogy itt is.

Foxtrotty 2014.10.24. 16:48:23

@cenzuratroll bosszanto:
"Kiderül, hogy a fidesz korrupt,"

Látom nem sokat vesződsz a tényekkel. Még azt sem tudod megmondani hogy kit és miben gyanúsítanak, de már megvan az ítélet

Megjósolom, ezekkel a módszerekkel nem sokra viszitek a következő választásokon. Ti már tényleg csak egy külföldi intervencióban reménykedhettek

Foxtrotty 2014.10.24. 16:54:53

@sanyix:
"egy ilyen korrupt rendszerben, ami maga a korrupció, nagyon nehéz átlátni a dolgot."

Értelek. Akkora nagy itt a korrupció, hogy nem is lehet azt felfogni. Szerencsére Te még így is át bírod látni, szemben a Transparency International által megkérdezett oktalan emberekkel

Komoly felelősség lehet ilyen kiválasztott emberként élni!

sanyix 2014.10.24. 17:01:25

@Foxtrotty: nem vagyok kiválasztott, bármelyik magyar átlátja, na persze nem a hozzád hasonló fideszbirka, bár azért ők is szokták látni, de megvédik a vezért a "szocik még rosszabbak voltak" mantrával.

bölcsbagoly 2014.10.24. 17:04:52

@Válasszunk: ugyan, konkrét eset a családunké: nekem tízéves vízumom volt már a kilencvenes években, ahogy apámnak is, de volt kint éves vízummal a feleségem s a fiam többször is, az unokám és az unokabátyám felesége is. DE: az unokabátyám aki szimpla villanyszerelő volt, meg a fia, kétszer is ellettek utasítva s nem mehettek ki! Ok nélkül!

bölcsbagoly 2014.10.24. 17:09:04

@sanyix: tévedsz, Putyinék igencsak haraopnak a korrupcióras keményen büntetik (ld. az oligarcháik eseteit). Másrészt, menj át mát a szomszédos országokba és turistaként is találkozni fogsz a korrupció kézzelfogható változataival. Amúgy, amikor Obama nagyköveti posztokat osztogat az őt a választásokon pénzzel támogatnak az micsoda, nem korrupció? Az utóbbi 3 fehérnép is így került Bp-re!

zobod 2014.10.24. 17:12:21

@cenzuratroll bosszanto: ez a tanulmány nem most jelent meg, legfeljebb nem ismerted eddig. A TI gobális tanulmánya, ezt befolyásolni 0 esélye van a magyar kormánynak. A módszertana minden országban egységes, és eléggé pontos és hiteles ahhoz, hogy nevetségessé tegye a vádaskodást az állítólag maffiaállami közállapotokról.

Ha veszed a fáradtságot, alaposabban utánajársz, akkor kiderül, azért szerepeltünk így, mert a kormányzati munka transzparenciájára, illetve a média illetve úgy általában a nyilvánosság kapcsán nagyon gyenge osztályzatot kaptunk. Ha az nincsen, még jobb lenne a helyezésünk. Ezek a tények, a maffiaállam és a rendszerszintű korrupció pedig az üres propaganda.

Ami meg a kitiltások mögötti állítólagos konkrét ügyet illeti, ha igaz egyáltalán, akkor bízom benne hogy a fideszesek okultak az mszp-szdsz politikusok méltán megérdemelt sorsából, és a párttagság, vagy holdudvarba tartozás nem lesz mentség semmire. Különben 2018-ban pont odakerülnek ők is, ahol 2010-re a ballib, ezt azért jó ha tisztán látják.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 17:12:48

@bölcsbagoly: És nem csak ilyen van. Ezért mondtam, ez nem szankció általában...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 17:14:03

@zorki: Az a baj, hogy kis hazánkban nagyon kevés a valóban független. Ha a FIDESZ olyat jelöl aki addig nem elkötelezett a FIDESZ mellett, de kap egy komoly pozíciót, ami nem tudja meddig tart... Szerinted az függetlenség?

sanyix 2014.10.24. 17:19:23

@bölcsbagoly: Ez úgy hangzik mint amikor a pornósok kefélnek a szüzességért :DD
Putyin az ellenséges "maffiacsalád" oligarchái ellen harcol, hogy az ő emberei uralkodjanak.

Most obama hogy jön ide? Megint az 1 bites(komcsi) gondolkodás hogy a mi kedvencünk vagy az ellenség? Én következetes vagyok, így minden mások dolgába erőszakosan beavatkozó nagyhatalmat utálok.
Boldog lennék ha a szovjet... vagyis oroszország, és az USA egymásra küldenék az atomrakétáikat, és eltűnne ez a két hatalom, békésebb lenne a világ nélkülük.
Azt azért remélem tudod hogy viktorodat is pénzzel támogatják az oligarchái, csak itt még az se hivatalos...
Nem kell nekem szomszédos országokba mennem hogy korrupcióval találkozzak, találkozom itthon eléggel.

bölcsbagoly 2014.10.24. 17:27:03

@Válasszunk: @sanyix: döntsd el te, hogy mit mondanál Orbánról ha ilyen alapon választaná ki a kiküldendő nagyköveteket. Egy volt ilyesmi (párizsi nagykövetként), s sokat is csámcsogtatok rajta.

Foxtrotty 2014.10.24. 17:27:50

@sanyix:
Most már teljesen világos minden. Aki a Transparency Intl. felmérését reálisabbnak tartja a Te véleményednél, az csak fideszbirka lehet

sanyix 2014.10.24. 17:34:54

@bölcsbagoly: nem tudom milyen követekről beszélsz, de orbán valószínűleg a szokásos módon választja ki. Hűséges hozzám? Haver? Akkor mehet.

@Foxtrotty: ne terelj, nem ezért vagy fideszbirka, hanem eddig is az voltál. Rájuk szavaztál, mindenáron őket véded, ezért.

2014.10.24. 17:53:58

@Válasszunk:

"Csak tudod egyetlen egy baj van. Amit linkelsz az nem maffia ügy. Nem bűn. Hanem egy vélemény. "

Tudod az a baj, hogy Te a saját VÉLEMÉNYED alapján egy szar alak vagy, mint ahogy azt levezettem neked fentebb és amiről NAYG CSÖNDBEN vagy azóta is....

De tiszteljük az önkritikus embereket, ezért respekt neked! ;)

Foxtrotty 2014.10.24. 17:54:28

@sanyix:
Nem védem a fideszt, hol láttál ilyet?

Viszont amivel most külföldről támadnak, az végső soron Magyarország szuverenitása ellen irányul. És nehéz elhinni, hogy a (közelebbről meg nem nevezett) korrupció az igazi ok, ha az előző, legalább ennyire korrupt kormányok idején ez nem jelentett problémát

Persze ők mindenben kiszolgálták a külföldi érdekeket, kaptak is mindenféle kitüntetést, elismerést. Tulajdonképpen ez is egy formája a korrupciónak

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 17:59:10

@DezInf: Most ezt te hol olvastad ostoba?

Most akkor ha te nem baszol meg egy nőt az azt jelenti, hogy buzi vagy?

♔bаtyu♔ 2014.10.24. 18:00:28

@nu pagagyí: Soros igen régóta már nem a saját pénzét költi. Nem véletlenül tiltották ki pár helyről.

bölcsbagoly 2014.10.24. 18:06:45

@sanyix: egy dolog a hűség és más a hála, az állam bőrén! A brekegő, a görög meg a mostani (aki lenne, ha már küldenék). Látom a tájékozottságod forditott arányban áll a kormány ellenességeddel! sorry...

sanyix 2014.10.24. 18:16:24

@Foxtrotty: itt, folyamatosan véded.
Ki mondta hogy a korrupció az ok? Egyértelmű hogy nem az, az az ok hogy orbán összekacsint putyinékkal, (putyin tevékenysége is magyarország ellen irányul), és ez nem tetszik az amcsiknak, meg az EU-nak sem ami mondjuk érthető mert orbán odaszarik ahonnan eszik(lop). De az itthoni korrupciós dolog attól még valós.
Magyarország soha nem volt szuverén állam, gyurcsányék idején "nyugati befektetők" zenéjére táncoltak, most meg a jóöreg putyin elvtársnak táncolnak. Mind2 egyaránt rossz, és a korrupció elterjedtsége miatt lehet így rángatni magyarországot.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:18:02

@MikeBoy: Lófaszt se vezettél le nekem, csak hazudozol és fröcsögsz. Mert mást nem tudsz.

1. Jeleztem azt is, hogy az elfogultság, stb. az nem választás hanem állapot. Ergo az nem azonos azzal, hogy valaki DIREKT támogatja a TUDOMÁSA szerint is rosszabbat.

DE a rosszabbra DIREKT szavazni szar emberi dolog.

Te ennek kapcsán a következőkben hazudtál:

1. közölted, hogy ugye elfogult vagyok, vélemény alapján szavazok, ez pedig a leírtak szerint ugyanaz.

Bocsi de 4 éves kor felett minden normális ember tudja, hogy ez a megközelítésed hazugság.

Azt is tudod, hogy itt nagyon ritkán tiltok ki valakit, de aki hazudozva személyeskedik, azt és a neveltetését nem fogom kímélni. Mert előítéletem nincs veled szemben, nem rekesztelek. De ha bizonyítod, hogy nem neveltek meg, szar alak lettél, akkor bizony ez alapján rólad is és a nevelésedet elkövetőkről is véleményt fogok alkotni, és én sem fogom magamra kötelezőnek érezni az etikettet.

Nem baj az ilyen képmutató hazugság a részedről. Láttunk annyi dokumentumfilmet, hogy már közhely az, hogy a kurva sosem szerelmes, de egy kis extráért eljátssza. Otthon megtanultad azt, hogy te mutatsz valamit és más vagy.

2. körülbelül a győzikeféle celebek értelmi szintjétől, de talán még auréliónál is elvárt szint, hogy felismerd: Ha nem neked címzem a választ, de adott felvetésre van válasz akkor kaptál TE is választ.

Erre vagy szellemileg vagy képtelen felismerni. Vagy csak hazug ember vagy és szar alak. Kénytelen vagyok a kettőt összevetni. Azóta arra is kaptál pontos választ MITŐL volt vállalhatatlan az összefogás.

Furcsa mód, amint ez is megjelenik, máris jön a hazug behányás, mert az érv addig terjedt amíg a pártközpontban betanítottak.

Ha nem tudnám, hogy biológiai képtelenség, akkor a betanított majom szinted kapcsán eszembe jutott az is, hogy a családi fővállalkozó animalpornót is vállalt és csimpánztől esett teherbe...

Így inkább azt mondom, az átutazó ukrán gorilla lehet az esélyes.

4. Mivel legalább a majom szintjén visszakérdeztél, eleinte kaptál annyit, hogy a választ nem direktbe kaptad abban a stílusban amiben kiprovokáltad.

De látom annyira szereted a családodat, hogy csak kikövetelted. Mond csak, ha a "Kurva anyád" elhangzik veled szemben, azt otthon ingyenreklámnak hívjátok?

sanyix 2014.10.24. 18:18:47

@bölcsbagoly: most ez mi? Nem tudsz mit írni aztán összehánysz 2 mondatot random szavakkal? :D

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:18:52

@Válasszunk: Bocs... A 3. pont jelzése kimaradt a "ha nem tudnám, hogy biológiai képtelenség" elől...

2014.10.24. 18:21:34

@Foxtrotty: Te vagy vak vagy, vagy hülye, ecsém!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:21:57

@Foxtrotty: A korrupció kapcsán az MSZP idején is volt kitiltás. Csak tudod, ha egy MSZPs politikust, köztisztviselőt kitiltanak, akkor felfogja, hogy lebukott. Örül, hogy csak ennyi, és nem megy a hűvösre.

A FIDESZ, bármennyi dologban is jobb, mint az MSZP, ezt rosszul kezelte, cikket csináltak, politikai és diplomáciai kérdést csináltak belőle. ÉS ennek kapcsán elő kellett venni az ügyeket amik már leültek (olaj ügy)... A vitára felfigyelnek, onnan ez politikai szankciónak fog látszani (mert annak állítjuk be)...

Valójában épp az USA szuverenitását akarjuk megsérteni.

2014.10.24. 18:25:31

@Foxtrotty: mint például orbán viktort

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:30:15

@Foxtrotty: Azért a TI szép színes térképe a korrupció kapcsán a korrupció ellenes intézkedéseket vizsgálja. És tényleg van ahol nálunk rosszabb a helyzet, de ez nem áll összefüggésben azzal, hogy az USA azt mondja: Mi eredendően jól álltunk, de van egy romló tendencia, ők pedig javulót akarnak elvárni.

Ráadásul a korrupció kapcsán feltárt veszélyek jelentős része egyértelműen rendszer szintű probléma. De a korrupcióról mint rendszer szintű problémáról szerintem más megközelítésben kell beszélni, mert az nem a mostani politikai hibák kérdése.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:32:32

@Foxtrotty: Az a baj, hogy nyilvánosan, érdekképviseletért fizetni, támogatni szabad. A korrupció másról, többről szól. Lesz erről szó még itt.

De igen, vannak akiket ki lehetne tiltani. És vannak olyan szervezetek is akiket ki kellene tiltani. Csakhogy a mi jogrendszerünk nem ismeri a korrupció veszélye miatti kitiltást. Ebben pl. lemaradtunk a korrupció elleni küzdelemben. Erre vonatkozó törvény bevezetése javítana is a megítélésünkön.

bölcsbagoly 2014.10.24. 18:32:39

@Válasszunk: mégis milyen alapon várnak el bármit Mo-tól? Adnak valamit ingyen nekünk?

2014.10.24. 18:32:53

@Foxtrotty: Nem Magyarország szuverenitása hanem a fideszmaffia machinációi ellen irányul. Oda jutottunk, hogy a külföld kell megvédjen saját alkalmatlan és korrupt vezetőinktől.

bölcsbagoly 2014.10.24. 18:33:31

@Válasszunk: az Alaptörvényben nincs benne a zéró tolerancia?

bölcsbagoly 2014.10.24. 18:34:09

@fagyospityóka: na menj a francba büdös ballibsije...

2014.10.24. 18:34:51

@bölcsbagoly: te menja francba fityisköcsög

Foxtrotty 2014.10.24. 19:06:36

@Válasszunk:
"nyilvánosan, érdekképviseletért fizetni, támogatni szabad"

Ha ez a véleményed, akkor inkább ne írjál a korrupció ellen, hiszen te magad is támogatod az egyik formáját, amit befolyással üzérkedésnek hív és büntetni rendel a magyar jog

Foxtrotty 2014.10.24. 19:08:57

@fagyospityóka:
" a külföld kell megvédjen "

Pont erről írtam az első hozzászólásomban. Annyira leégett a hazai ellenzék a választásokon, hogy már csak egy intervencióban reménykedhetnek. Hogy utána zavartalanul űzhessék a saját korrupciójukat, immár amerikai szemhunyás mellett

Foxtrotty 2014.10.24. 19:11:30

@Válasszunk:
" a mi jogrendszerünk nem ismeri a korrupció veszélye miatti kitiltást. Ebben pl. lemaradtunk a korrupció elleni küzdelemben. "

Pedig milyen jó lenne kitiltani Obama elnököt, aki korrupciós alapon nevezi ki sorban a nagyköveteket Budapestre, vagy sok nagy nyugati cég menedzsmentjét, akik ellen van bőven gyanú

Foxtrotty 2014.10.24. 19:13:21

@Válasszunk:
"a TI szép színes térképe a korrupció kapcsán a korrupció ellenes intézkedéseket vizsgálja. "

Tévedsz, a CPI-t vizsgálja

2014.10.24. 19:17:04

@Foxtrotty: talán egyszer előkeül olyan, aki nem korrupt. ha nem akkor már régen rossz.

2014.10.24. 19:20:00

@Foxtrotty: eképzelem ahogy Obama kélyesen pottyant egyet a magyar kitiltásra, majt utána komótosan kitörli a hátsóját, majd felül az air horse (bocs: force) one-ra és átrepül Hawaira. egyébként miért is menne vidaildi Amerikába, és miből fizetné az utat?

Fekete Pestis 2014.10.24. 20:00:12

@Válasszunk:
"Ugyanis, ha a szélesebb rétegek vásárlóereje eltűnik, akkor ugye elég sok cég bevétele csökken, sok helyen lesz leépítés."

Való igaz, ha belföldi keresletet kielégítö cégnél dolgozol ;)

Fekete Pestis 2014.10.24. 20:02:38

@Válasszunk:

ja és bocs: szerintem az "egykulcsos adó" az nem osztogatás. [Tudom, meg lehet ideologizálni, hogy miért az ...].

Az egykulcsos adó merö szociáldarwinizmus ;) , a jobban keresök nem állják a cehhet a rosszabbul keresök helyett. Ami nagyon helyes ;). Egyszerüen nem veszik el, amit az ember megkeresett.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 20:05:51

@Foxtrotty: Nem egészen. A hivatalos lobbizást, érdekképviseletet nem tiltják. A befolyással üzérkedés más. Ha nem tudod a különbséget...

És nézd csak meg a főoldalt. Vannak szép kategóriák. Nincs korrupció ellenes fellépés 1 szín (piros). Csak korlátozott a felmérés (narancssárga...)

Most mondjam azt, hogy kicsit a belpolitikai jutott az eszembe róla?

@Fekete Pestis: Ha külföldinél dolgozol akkor sem jársz jól. Ugyanis eltűnik a belföldi vállalkozások egy része. Így a megfelelő infrastruktúrát (net, stb) kevesebb cégnek kell fenntartani. Megnövekednek a költségek. A céged magyar tevékenysége versenyképtelenné válik.

Ilyen módon jobb közmunkássá válnod?

Fekete Pestis 2014.10.24. 20:08:22

Ja, hogy a témához is hozzászóljak, hát igen, így müködik a világ.

1. Fidesz 180os fordulatot hajt végre (oroszbarát és korrupt lesz ). A ruszkibarátság különösen sajátságos, tekintettel arra, hogy fö ellenségük az mszp is a ruszkik fö helytartója [volt 89 elött].

2. A jenkik meg ( mikor a bunge-t próbálja a korrupt helyi kormányzat megpumpolni ) eröt demonstrálnak, hogy a provincián is értsenek a dologból.

A jenkik a komcsi lopkovicnál egy mszpst vagy szdsz-est sem tiltották ki az usaból.

Nem is beszélve arról, hogy pont nekik mennyira nincs joguk itten szabadságjogokról beszélni, amikor a fél világot törvénytelenül lehallgatja az nsa.

Persze ez nem jogról szól, ezért mondom, hogy így müködik a világ ;)

Az egyedüli különbség az egykulcsos adó ;)

Fekete Pestis 2014.10.24. 20:11:56

@Válasszunk:
"Ha külföldinél dolgozol akkor sem jársz jól."

Attól függ. Ha olyan külföldinek dolgozol, amelyik semmilyen módon ( a munkaeröt kivéve ) nem kötödik a magyar piachoz (nem forgalmaz itt semmit az égegyadta világon), akkor tökmindegy. És én ilyenröl beszélek.

A közmunkás dolog is relatív.
Kérdés az, hogy az egykulcsossal többet takarítasz-e meg mint a 9 havi m. nélküli segély [illetve, hogy mennyi idö alatt ]. A kirúgás valségét is tekintetbe véve (nekem) az egykulcsos elönyösebb. (A picsányi segélyt szívesen kockáztatom sokkal magasabb haszon érdekében)

2014.10.24. 20:14:31

@Válasszunk:

Nocsak, nocsak!
Nagyjából már megtudtuk milyen vagy és háááát elég pocsék ez a kép....... ;)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 20:16:02

@Fekete Pestis: Jelen formájában az. A semleges adó rendszernek alapvetően több ismerve van. Ugyanis te biztos többet profitálsz az állam működéséből (ha működésképtelenné válna, buknád a jövedelmed is... Többet ér neked, hogy van bűnüldözés) mint a szegény ember.

Méghozzá a jövedelemarányosnál jobban. Mert amiket ő nem tud igénybe venni szolgáltatásokat, azokból ő nem "arányosan kevesebbet" kap, hanem 0-t.

Viszont az össz közterhekben nem arányosan kevesebbet fizet, hanem a fix közterheknél többet.

Ha a költségvetés egyensúlyban lenne, akkor is ő lenne a nettó befizető, te pedig az aki nettó kap valamilyen áru szolgáltatást amit nem fizettél ki.

Más kérdés, hogy ezt a szolgáltatást az állam a korrupció miatt drágán nyújtja.

Amúgy nem az adókulcsok darabszáma számít, hanem az alkotmányos jogok teljesüléséhez szükséges költségekkel nem ártana csökkenti az adóalapot. Ez a rendszer viszont segítene kifehéríteni a gazdaságot is.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 20:18:11

@Fekete Pestis: Mint mondtam az infrastruktúrán bukik el az érvelésed...

@MikeBoy: Hazugságon kaplak, megkapod a stílust amit gyakorolsz. Beszólsz. Úgy látszik konstatáltad a tényt, a hazug embert hamarabb elkapják mint a sánta kutyát... Így már nem is marad más csak a fröcsögés. Azt otthon jól megtanultad.

2014.10.24. 20:19:46

@Válasszunk:

Adok neked egy utolsó esélyt.
Tudod onnan lehet tudni, hogy valaki hatalmasat bukik a vitában, hogy szándékosan elhagyja a fonalat.
A következő beírásomban megadom neked az esélyt, hogy újra felvedd a fonalat és megvédd magadat!
Tehát belinkelem neked azt a hozzászólást, amire már nem reagáltál és kéretik ARRA VÁLASZOLNI!
A többi BULLSHITEDET most nagyvonalúan elfelejtem Neked!

És ebben az esetben én majd reagálok arra, amit Te majd válaszolsz! Következzen akkor.....

2014.10.24. 20:20:35

@Válasszunk:

Nem kaptál hazugságon senkit!
Ez ugyanis csak a TE OSTOBA SZÖVEGED!
Lássuk még1x...

2014.10.24. 20:22:01

@Válasszunk:

ÍME:

Ez már probléma, mert akkor gyakorlatilag mégis ez igaz lesz:

***
1. Mindenkinek ártva, direkt kiválasztod a rosszabbat, bosszúból. Ez nem felvállalható.

Ez azt jelenti, hogy a FIDESZ a legjobb, aki jelenleg nem rájuk szavaz, az mindenkinek árt és ráadásul ezt direkt bosszúból teszi!!??
***

Márpedig az 1-es pont nem több, mint a Te EGYSZERŰ, IGAZOLHATATLAN ÉS BORZASZTÓAN KORLÁTOLT VÉLEMÉNYED.
Valójában Te csak a ló túl oldalán vagy azokhoz képest, mint akikre célzol, hogy bosszúból és felvállalhatatlanul mást választanak.

Sőt, ha Wasabi-t szar alaknak tartod a fenti véleménye alapján, akkor sajnos a saját rendszeredben, ugyan olyan
szar alak vagy.

És hagy mondjam azt kiegészítésként, hogy mivel a 2-es pont közvetlenül az 1-es után felmerült benned (vagyis az: Elmész), Te egy kicsit rosszabb vagy a szar alaknál.

Ez van....

DezInf 2014.10.24. 20:37:23

@♔bаtyu♔:

Köszönésképpen : baxd orcán azt a jó .....

Másodszorra: nem sokáig élvezhetitek a szabaccság mámorát, a lopott fődek illatát, a trafikok édes bevételeit .... mert egyszer el kell számolnotok .... aztán jön a három :)))

Amúgy meg egy utolsó fidexpotkány vagy!

Esetleg újabb kérés, kérdés kicsi csicska fidexvbérenc?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 20:48:35

@MikeBoy: MikeTroll barátom most kapod az utolsó választ, ez után a következő húzásodnál repülsz. Végleg. És indokolom is, hogy miért.

Mind mondtam nem érdekel, hogy hogy írsz, senkit sem azért vágok ki a picsába, hogy mit ér, hogy ír és hogyan ír. Ugyanis ez, mint mondtam, szocializáció kérdése. Ha valakinél láthatóan a fő kommunikációs eszköz a sértegetés, lehet ahhoz alkalmazkodni. Az ilyen emberek, mint te is, meg is könnyítik a dolgot. Hiszen öreg: Míg neked hazudnod kell, saját ötleteid alapján kell a jelzőket aggatnod, a saját viselkedésed rávilágít a jellemed, neveltetésed hibáira, így mind rólad, mind a családodról elmondható jelzőkre, sértésekre.

Semmi gond. Valószínűleg, azért csinálsz segget a szádból, mert az anál a családi vállalkozásodban, mint az orál... Nem nehéz sértőt mondani rólad, a családodról.

És ahhoz, hogy egy blog működjön, fel kell vállalni azokat is amik nem szépek. Például a rólad alkotott véleményt.

"Válasszunk · valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 18:18:02" hozzászólást idézném.

1. Jeleztem azt is, hogy az elfogultság, stb. az nem választás hanem állapot. Ergo az nem azonos azzal, hogy valaki DIREKT támogatja a TUDOMÁSA szerint is rosszabbat.

DE a rosszabbra DIREKT szavazni szar emberi dolog.

Te ennek kapcsán a következőkben hazudtál:

1. közölted, hogy ugye elfogult vagyok, vélemény alapján szavazok, ez pedig a leírtak szerint ugyanaz.

Bocsi de 4 éves kor felett minden normális ember tudja, hogy ez a megközelítésed hazugság.

--- Idézet vége ---

Te ezt a választ MikeBoy 2014.10.24. 20:20:35 üzenetedben tagadtad le, továbba az azt megelőző hozzászólásban az adott válasz tényét.

Minő meglepetés. Úgy, hogy éppen erre a felvetésre válaszolsz. Minő meglepetés bőven benne van az, hogy

A: Direkt ártani másnak..
B: Elfogultnak lenni

Nem ugyanaz. Így a következtetésed olyan állításra épült aminek a valótlan voltáról neked is tudnod kellett.

Tekintve, hogy a MikeBoy 2014.10.23. 21:31:05 -n tett felvetésedre a Válasszunk · valasszunk.blog.hu 2014.10.23. 21:35:50-n kommentben kaptál érdemi választ.

Mi alapján leírtam, hogy

"Az ember lehet elfogult. Máris mást fog jónak látni. Csakhogy ez állapot és nem választási lehetőség.

Lehet érdekelt a másik oldalon. Ha javasoltam, hogy lehet pártot csinálni, lenne X ember aki azt mondja tegyük... Onnan én is az lennék. De amíg nem vagyok az, addig megint: Állapot és nem választási lehetőség.

Lehet tévedni is. Hiszékenynek lenni. Érdektelennek és nem mérlegelni sok dolgot. De ezek állapotok és nem választási lehetőségek."

Innen azt állítani, hogy elfogult vagyok ezek közül az elfogultsággal vagy a tévedéssel azonos.

Mint azok között ott van a tévedés lehetősége, és az elfogultságé. Sőt az érdekeltségé is.

Innentől kezdve:

"Ez azt jelenti, hogy a FIDESZ a legjobb, aki jelenleg nem rájuk szavaz, az mindenkinek árt és ráadásul ezt direkt bosszúból teszi!!??"

Ezt nem állítottam. Lásd a tévedés, elfogultság, stb. lehetőségét. Itt az érvelés kapcsán az érvet kezded meghamisítani. Pedig erre már kaptál választ.

És ugyanerre a megközelítésre hiányolod most is a választ, pedig már többször megkaptad. Innen ezeknek a válaszoknak a letagadása a részedről hazugság.

"Márpedig az 1-es pont nem több, mint a Te EGYSZERŰ, IGAZOLHATATLAN ÉS BORZASZTÓAN KORLÁTOLT VÉLEMÉNYED."

Ez is valótlan és kirekesztő állítás...

"Valójában Te csak a ló túl oldalán vagy azokhoz képest, mint akikre célzol, hogy bosszúból és felvállalhatatlanul mást választanak."

Innen ez sem igaz. Mert nem azért nem jó az MSZP / stb. mert mérges vagyok rá. Ha ez lenne az igaz, nem mondanám szimpatikusnak a DK-t. Azaz biztos lehettél benne, hogy nem bosszú. Mégis így írtál.

"Sőt, ha Wasabi-t szar alaknak tartod a fenti véleménye alapján, akkor sajnos a saját rendszeredben, ugyan olyan szar alak vagy."

Itt pedig ismét hazudsz. Ugyanis a saját rendszerem az általad vélelmezett elfogultságot SEM a mindenkinek tudatosan ártó szavazattal veszi egy kalap alá. De ezt sem tudtad érvekkel alátámasztani.

Innen pedig egy sorozatosan megválaszolt dolog kapcsán sorozatosan hazudsz.

Az, hogy fröcsög a szar a szádból belefér. Semmi gond. Van aki ebből ért, így kommunikál. Árnyalatnyi különbség finom kritika nélkül nem megy neki. Arányos súlyú jelző, stb. teszi helyre, hogy hol van. Nyugodj meg, van rá bőven elég jelzős szerkezet.

Ezzel nincs gond. Mint mondtam, semmi baj azzal, hogy abból tanulsz, hogy míg Gyurcsányról, Bokrosról óvatos kritikát fogalmazok meg, te ehhez képest brutális jelzőt kapsz. Mert látod ennyivel rosszabb vagy nem csak náluk, de még mondjuk a 4K!-nál is, vagy a Jobbiknál. Pedig ott már repkednek a jelzők.

Az ismétlődő hazugság viszont magát a vitát lehetetleníti el a részedről, és ezért erre egy idő után csak a kitiltás a válasz.

Vagy elnézést kérsz, hogy sok dolgot nem vettél észre és visszaveszel. Akkor lehet vitatkozni. Vagy megismétled a hazugságaid és akkor nincs itt helyed.

Ilyen egyszerű

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 21:02:24

@MikeBoy: És mivel jeleztem most mi a baj, és van lehetőséged sok dolgot végignézni, és szerintem fogsz találni még érdemi választ. Vagy elismered azt, hogy ezt nagyon eltoltad záros határidőn belül, és max kaptál arányos választ. Ez esetben nyilván a véleményem is jó irányba változik. Ezt is tudom jelezni.

Vagy ugye ismered az eredményt.

Mint mondtam örültem a kérdésednek, amíg el nem kezdted letagadni a választ. Ha felfogod, hogy mi a különbség a között, hogy valaki a kisebbik rossz (várhatóan kevesebb bajt csinál) és aközött, hogy valakit utálok és inkább dögöljön meg mindenki ezért úgy szavazok... Akkor jó úton indulsz el.

És ha visszaolvasol leírtam mi az a 4-5 dolog amiben a FIDESZ volt a kisebbik rossz. Ami kapcsán, ha nem hazugsággal mocskolódnál lett volna érdemi kérdés. Több hibát, stb. máshol is jeleztem kik és miért vállalhatatlanok. De itt van mondjuk az összefogás kapcsán amit összeszedtem:

1. Ha nincs egyetértés, nem lesz közös program, közös kormány. Egy kormányozhatatlan ország gazdasága, biztonsága megroppanhat.

EZ nem fér bele. Mert egy ilyen összeomlásnak akár sok halálos áldozata lehet. Akit ez nem zavar és így készül a választásra az bizony rosszabb azoknál akik csak a vélt ellenségek életét dobták el a hatalomért.

2. Biankó felhatalmazást adnánk. Mert nincs arról szó, mit akarnak kezdeni. És nincs mondjuk egy olyan árnyékkormányuk akiknek pontos tervei vannak és tudna mit csinál.

Össze-vissza kapkodásban, hibákban rosszabbak lennének.

3. Nem jönne el a megtisztulás ott. Mert azok az ismert módon bűnözők akik ott vannak sikert érnének el. És bár a FIDESZ sok módszere a törvényesség határát súrolja, és erkölcsileg elítélendő... Konkrét szervezett bűnözéssel kapcsolatos ügy, elmarasztaló ítélettel a másik oldalon született.

4. Az ellenvéleményre itt is tapasztalható kirekesztő reakció egyik-másik baloldali szatelit részéről. És ehhez képest a FIDESZ sok dologban meghallgatta a kritikát, épített is rá.

5. Mindkét oldalról feltételeztem számos borzalmas döntést, mert mindegyik bizonyította, hogy ez a szint benne van a pakliban. De a FIDESZ megígért pár olyan dolgot amit támogatok, amivel egyet értek. És ezeket próbálja is betartani.

Ezek után most is azt állítod, hogy protest, az eddigiekért büntetésből? A Lófaszt protest. Gondold végig mivel érdemelték ki az 1-est.

Hoppá: Ajánlottam az alapítsunk pragmatikus pártot c. írást. Ha látod, hogy tisztázom mi a bajom az ellenzékkel... elolvastad? Elolvastad mondjuk bármelyiket a pártekéző sorozatban?

Elolvastad vagy csak zsigerből írtál hülyeséget.

Elárulok valamit. Azt leírtam, hogy FIDESZ szavazó vagyok. Az elmúlt 8 évben rájuk szavaztam, és most is rájuk szavaznék. De megkérdezted melyik pártok szimpatikusak? Hova szavaznék, ha a szimpatikusak korrigálnák a hibáikat és vállalhatóak lennének? Pedig van hozzá sok helyen útmutatás.

Szerinted miért van az, hogy a DKsoknak el merem mondani, hogy az ellenségkép építés akkor sem jött be, amikor Feri ellen ment, akkor sem amikor Viktor ellen. És normális pragmatikus politikát szeretnék? Mert például a vizitdíjat is jó ötletnek tartottam. Mert például a honosítás kérdését Feri kezelte szerintem okosabban.

Az a nagy büdös helyzet, ha sok hibájától tanulna Feri alkalmas lenne. De Bokros is. De amíg a hőzöngők miatt csak a hőzöngés megy ott, és meg sem próbálnak választható alternatívát nyújtani, addig nem lesznek megválasztva.

És el kell dönteni, hogy "Ki akarják várni" a megfelelő pillanatot, megfelelő felhatalmazást, és addig direkt akarnak veszteni, vagy hülyék, vagy csak megfelelnek a saját birkáiknak.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2014.10.24. 21:39:47

@Válasszunk:

Nem tetszik a Bayer-féle stílus, faszkalap?

Anyádat basznád telibe, majom!

Foxtrotty 2014.10.24. 21:39:52

@Válasszunk:
"A hivatalos lobbizást, érdekképviseletet nem tiltják. A befolyással üzérkedés más. Ha nem tudod a különbséget..."

Mi lenne, ha valami egészen konkrét dologról írnál? Hogy ki korrumpált (vagy lobbizott) kinél és mivel? Mert akkor vitatkozhatnánk róla, hogy törvényes vagy törvénytelen. De így ez az egész csak egy véget nem érő hablatyolás a nagy semmiről, konkrétumok nélkül

Orbán a magyar nép ópiuma! 2014.10.24. 21:40:52

@tisztapista:

Nyugi, kiböjtölöm!
Pezsgőt fogok bontani, s imádni fogom a vergődéseteket! :)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 21:41:05

@Orbán a magyar nép ópiuma!: Bocsi, nálunk nem szokás, a vérfertőzés a te családod hobbija...

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 21:44:17

@Foxtrotty: Egyszerű a különbség. Mondjuk a BSA Magyarország, a ProArt is kap támogatást, lobbizik, helyezkedik...

Belefér. Akkor is, ha valamelyikből képviselő lesz. Amíg a feladatát végzi.

Ha valaki nem a feladata, hanem a várható bevétel szerint dönt, ezzel elárulva a belé vetett bizalmat az bűn.

Foxtrotty 2014.10.24. 21:50:16

@fagyospityóka:
" Obama kélyesen pottyant egyet a magyar kitiltásra, majt utána komótosan kitörli a hátsóját"

Kitörölnie sem kell, hiszen ti úgyis kinyaljátok neki. Nincsen ízesebb a feka popsinál a hazai ellenzék számára

Foxtrotty 2014.10.24. 21:56:57

@Válasszunk:
Akkor vegyük konkrétan a norvég alap elosztásában közreműködő civil szervezeteket. Kaptak egy rakat pénzt, majd elkezdték osztogatni a haverok között, kikölcsönözték kamatra, és egyéb előnyökre tettek szert a pozíciójuk révén. Teljesen mindegy minek nevezed, ez korrupciógyanús a javából. Kétlem, hogy Obama bácsi ezt valaha is a fejükre olvassa majd

Akkor most itt miről is vitatkozunk?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:21:53

@MikeBoy: Jeleztem, hogy a következő húzásodnál kitiltást kapsz. Ez megtörtént. És ha más nicken jössz... Az is megkapja. Ilyen az élet.

Idézem az általad védett embert:
"Onnantól felelőtlenség, árulás, rossz indulat, gyávaság, és még számtalan jelzőt mondhatnék rá - mind igaz. Sok embernek lesz elszámolnio valója, saját közvetlen környezetével, az abban élőkkel, akiknek a gyávasága, önzése, hiszékenysége okán nem kevés kárt, veszteséget okozott."

Saját maga adott egy definíciót. A definíció rád is. Rá is igaz. A választ többször megkaptad a "Ez azt jelenti, hogy a FIDESZ a legjobb, aki jelenleg nem rájuk szavaz, az mindenkinek árt és ráadásul ezt direkt bosszúból teszi!!??" című kérdésedre.

Jeleztem lehet tudatlan, elfogult, vagy akár csak simán tévedhet. Sokadszorra állítod nem volt meg a válasz, de mindegyik lehetőség benne volt.

Hülyének teteted magad. És másnak árt.

És sokszor jeleztem azt is a FIDESZ vagy nem FIDESZ nem elsősorban véleményen múlik. Miért?

Mert a baloldal vagy megteszi azt, hogy eldönti, hogy tisztázza: Ha nyernek 4 év alatt hogy tudnak együtt működni, lesz kormányképes alternatíva. Mert megtették ami ahhoz kell, hogy képesek legyenek együtt kormányozni.

Vagy ezt nem teszik meg, és akkor kormányzásra objektív szempont alapján képtelenek.

A történetnek itt van vége.

Ez nem olyan, hogy "nincs koalíciós megállapodás, de szerintem kék". Vagy van megállapodás, van alapja az együttműködésnek, van elképzelés egyes kulcskérdéseket hogy kezelnek.

Vagy nem. És akkor ha a szavazatok 100%át kapják meg, akkor is van 4 (DK, MSZP, Együtt, PM) egyet nem értő, önmagában kormányzásra képtelen erőnk, és egy kormány nélkül tönkremenő országunk.

Lehet játszani a hülyét. Neked is. Waszabinak is. Az MSZPnek is. Lehet a többieknek asszisztálni a túlélés érdekében.

De akkor ha abból indultok ki, hogy aki a hülyét játssza így az szar alak... akkor bizony azok ti vagytok.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:27:33

@Foxtrotty: Egyfelől nem ez az ügy van sem a kitiltás mögött. Sem az USAban sok dolog mögött.

Másfelől a kikölcsönzés miatt sok helyen jeleztem, onnan vállalhatatlanok a civilek. Nem tudok kamatról, ilyen zsebre tett haszonról.

Nem érdekel a párezer forintnyi hazavitt tétel sem, mert hibahatár alatti hiba.

Az érdekel, hogy egyik oldalnak van kapcsolata, és ezért vagy azért szívességből kap ingyen hitelt, hogy induljon. A másik nem, és mivel így is elment a pénz, nem módosítanak a szabályokon, az esélyektől megfosztott többi civil hoppon marad.

Ha viszont bármelyik támogatott civil, vagy ott bármelyik ember eltünteti a pénzt, akkor nincs esély se visszaszerezni. Ez a felelőtlen gazdálkodás mellé még hűtlen kezelés is.

De nem erről van szó.

Az pedig, hogy aki fizet az a neki tetsző kérdés felvetéssel tud szakértői véleményt készíttetni... Az pedig előfordul sok helyen, nem csak az USAban.

És megjegyzem, a kérdést ilyenkor úgy határozod meg, hogy arra tudd: a válasz neked lesz kedvező. Innen a kutató sem tehet mást, megadja a választ. Te pedig kifizeted a kutatást. Ez is így működik.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:28:03

@Foxtrotty: Ja, és USAbeli korrupcióról van post. Nézd meg szerintem.

Fekete Pestis 2014.10.24. 22:28:20

@Válasszunk:
"Viszont az össz közterhekben nem arányosan kevesebbet fizet, hanem a fix közterheknél többet."

Abszolút értékben ugyanannyit fizet. (Persze, lehet mindenféle metrikát bevezetni -mindig azt, amelyik az igazunkat bizonyítja ;) )

"Mert amiket ő nem tud igénybe venni szolgáltatásokat, azokból ő nem "arányosan kevesebbet" kap, hanem 0-t."

Csakúgy, mint én - másfajta közszolgáltatásokból (p.l. szociális segély ).

egyébként meg megmarad a kérdés, hogy melyik közszolgáltatás pontosan mennyit ér. P.l. mennyit ér az autópálya, stb. M&A-s kollegáknak ínyencség ;) Van ilyen módszer, meg olyan módszer, az a közös bennük, hogy mindegyik más eredményt ad.

Maradjunk annyiban, hogy a közszolg-ot a zällam a hitelezök ppénzén nyújtja - és egy államcsöd esetén (csak az ideje kérdés) a hitelezök fogják az egészet bebukni ;)
De ugye, this makes the money roll ;)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:31:54

@Fekete Pestis: Az a baj, hogy nem feltétlenül.

Te azt mondod mondjuk 16% az SZJA.

Én azt mondom: 16% az SZJA. X% az ÁFA, Y összeg a chips adó, Z összeg a telekom adó, ... összeg megy illetékekre igazolványok kapcsán, ...

Ezek egy része viszont nem jövedelem arányos, hanem vagy fix. Vagy pedig a chips adónál attól függ, mennyire van rászorulva a szemétre, és regresszív lesz így az adó.

Mint mondtam a normális megoldás az, hogy az adó kapcsán TE is, más is, mindenki írhasson jóvá bizonyos költségeket, vonja le az adóalapból. És onnan 1 kulcs.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:33:27

@Andy_73: Másodnicked is megy, látom már pár helyen szükséged volt rá

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.24. 22:38:51

@Foxtrotty: De alapvetően érdekesebb a kérdés a miben is vitatkozunk kérdésnél fontosabb kérdésben. A *hogyan* is vitatkozunk kérdésben.

Feltételezem, hogy te nem azzal szavaztál a FIDESZre, hogy "az ördögnél egy fokkal jobb, a többiek meg 2vel rosszabbak". Feltételezem, hogy sok kérdésben nem értünk egyet. Sem 2006 kapcsán. Sem mondjuk USA megítélése kapcsán.

És feltehetőleg azt látod, igen a FIDESZre szavazok, indokolom is, hogy miért, de szavaznék én másra is. És látod sok dolgot rosszabbnak tartok az Öszödi beszédnél. Amivel vagy egyet értesz vagy nem.

De ehhez képest nem te vagy az egyetlen FIDESZes akivel a vita érdemi vita.

És van az a csoport aki azt sem fogja fel, ha nem alkotnak kormányképes, tartós együttműködésre képes tömböt, akkor nem racionális rájuk szavazni. És megy a fröcsögés.

A fröcsögésből előítélet, kirekesztés jön. És ez elvezet az illiberális demokráciás postomhoz.

Fekete Pestis 2014.10.25. 08:09:58

@Válasszunk:
Nézd ha a kv-ben van rá pénz (pl. felesleges stadionosdi kiiktatása) akkor rendben van.
Az mindenesetre igaz hogy a fix ktg csak annak nem számít, akinek jó magas bruttója van, és ahhoz képest ezek elenyésznek

turista a saját országában 2014.10.25. 16:58:42

Blogger, minden érv lepattan rólad. Menthetetlen vagy. A fidesz pártnak álcázott korrupt maffiózó bűnszövetség, amely szétverte a jogállamiságot.

Felőlem akár novellákat is gyárthatsz ennek ellenkezőjének igazolására, de a tények tények maradnak.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.25. 17:07:51

@turista a saját országában: Tények mint az, hogy melyik párt politikusait ítélték el szervezett bűnözéssel összefüggő ügyben? Várj, az az MSZP.

Tények, mint az, hogy melyik párt vezetésében ül olyan aki az első közpénzből lévő, minisztériumi munkahelyén élvezett bizalmat okirat hamisítással hálálta meg? Várj, az az MSZP.

Várj, korrupció ügyből az USA emlegetett nem csak kérdéses pártkötődésű köztisztviselőről szóló valamit... Hanem pl. azt, hogy valamilyen Ildikó is 30%-ra akarte lehúzni a Sláger Rádiót. Ennél most jóval kevésbé durva az ügy. Ja, hogy az is az MSZP.

Tények, minthogy nem tudni egyetlen köztisztviselő, egyetlen cég alkalmazottjának sem a pártkötődését, mert nem nyilvános adat. Be sem kell jelenteni. Tények, minthogy eddig minden kormány alatt volt ilyen ügy. Tények, minthogy az USA ragaszkodik ahhoz, hogy ez is ilyen ügy.

Tények, minthogy mondjuk a Transparency International mint független szervezet 2010 óta nem egy korrupció ellenes intézkedést is említ, mert ilyen törvényeket az MSZP elfelejtett hozni.

Ugye?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.10.25. 17:22:01

@turista a saját országában: Ja és még egy apróság. Hogy értsd a mostani megvesztegetés ügyet.

Két opció van:

A. Az USAban politikai megrendelésre dolgozik az igazságszolgáltatás, ha féltik a demokráciát, az igazságszolgáltatás megrendelésre fellép. Ezt hívják koncepciós pernek. Mert az USA fél nyíltan szankciót bejelenteni, mert őket is megfélemlítette a patás Orbán meg a FIDESZ. -> Baloldali értelmezése a kitiltás ügynek.

B. Az USAban legalább valamennyire működik a törvényesség, így a korrupció elleni törvényeket betartják. Ha ezek szerint sokszor automatikus a kitiltás, mi pedig korrupcióval közepesen fertőzöttek vagyunk, akkor ez normál ügymenet. És az USA igazat mond abban is, ha nem lett volna cikk, ő nem is beszélnek róla. -> Ez a hivatalos értelmezés.

Döntsd el, hogy az USA és a FIDESZ közötti erőviszonyokat ismerve melyik az igaz. És tedd hozzá azt, hogy az MSZP környékén hány ismertté vállt korrupciós ügy volt. Hogy ezek jelentős része automatikus kitiltással jár az USAból.

És gondold végig: Baloldal kapcsán ezek szerint nem kétes pártállású tisztviselők lehetnek kitiltva, hanem vezető politikusok.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2014.10.25. 22:34:29

@Válasszunk:

Igen? És ezt egyedül találtad ki?
Vagy a mosdatlan szájú, türhő, jobboldali "értelmiség" (Dajcstompika, Lovas stb.) adta az ötletet?

Genyók vagytok, azok is maradtok.
süti beállítások módosítása