... mert választani kell

Pistike csak "Spektrumot" néz, és nem fáj neki...

2014/06/21. - írta: Válasszunk

De van egy apróság amit nem értek. Hiszen ő tisztes fideszes, éppen ezért a labdarúgást is igyekszik követni. És foglalkozik a tévés közvetítés színvonalával. Nekem pedig, még nem sikerült olyan alkalmat kifognom, amikor a Spektrumon élőben közvetítettek volna ilyen mérkőzést. Lehet, hogy mindez annak következménye, hogy szerintem a tudást könyvekből, e-könyvekből lehet szerezni, és nem a szórakoztató műsorok helyett a Spektrumot választva. Vagy talán a sok mérkőzés hiányzik? Hiszen a labdarúgás azon sportok egyike, ahol a szabályok erősen puhák, és eshetőlegesek. Nem azért, mert ugye az a gól amit megadnak. Hanem mert mondjuk, ha minden szabálytalanságot lefújnának...

Igen. Érdekes lenne egy olyan mérkőzés, ahol minden olyan esetben menne a lap, ami a szabályok szerint lapot ér. De való igaz, a foci úgy izgalmas, ha "a hatalomnak" nem kell túl komolyan venni a szabályokat. Bár a videofelvételek alkalmazása ellen a legfőbb érv az volt, hogy "ugyanúgy érvényesek legyenek a szabályok a grundon, mint a VBn" mégsem láttam a grundon például "negyedik játékvezetőt". De kamerás mobilt, ettől visszanézhető jelenetet viszont igen. Az új gól vonal technológiai viszont nem fordul elő a grundon. A gólvonal technológia is megér egy misét, annak ellenére, hogy szerintem valóban igaza volt. De ezt majd máskor.

Lehet beszélni a FIFA korrupciójáról. Vagy éppen pár hírhedten sportszerűtlen mérkőzésről a világbajnokság történetében. Sőt... Beszéljünk csak a Német-Portugál-ról. Ugye törleszteni, aljas módon bosszút állni piros lap. De egy ütés és egy fejelés ugye belefér? No comment. A sör - meccs - pálinka szentháromságból eredő bunyók, rongálások pedig bizonyára a magas kultúra csúcsát jelentik. A "buzi UTE" tag amivel sikerül elkerülni a grafiti mentes bevonatot pedig a kortárs irodalom Nobel díjat érdemlő alkotása. 

De bele sem merek abba gondolni, hogy mi lenne akkor, ha következetesen kijelentenénk: A tudás átadása, az emberek okosabbá tétele magasabb rangú elvárás mondjuk a lelkiismereti- és vallásszabadságnál is. Rögtön bezárhatnánk a templomokat. De biztos, hogy a pálinkafőzés azért fontos, mert az tömény alkohol fogyasztása csak úgy termeli az agysejteket...

Tovább megyek. Ismeretterjesztő adón láttam már olyat, ahol a tömeget, a súlyt, a ható erők eredőjét ott keverték össze, ahol a különbség fontos lett volna (National Geographic Channel), megtanultuk azt is, hogy az alkalmazott bére nem költség (Discovery Channel, autókereskedők). Az ottani műhely kapcsán nincs rezsi, nincs az eszközöknek amortizációja, nincs tőke költség. Ettől lesz megfontolt a magyar pénzügyekben. Lehet beszélni a Life Network, Ozone Network, és a Spektrum környékének húzásairól is. Attól lesz okos az ember, hogy az ilyenekről azt hiszi, hogy igaz. 

Csak van egy apróság. Olyan helyen lenne jó élni, ahol a tömeg, tömeg. A súly súly. A rezsi költség. A munkaerő kapcsán a bér is az. A profit (Autókereskedőkben) kapcsán látjuk adózás előtt / után. Ami a szabálykönyvben 11es az 11es. Ami lap az lap. Aki bűnöző az meg bűnöző (és nem politikus). A törvény meg törvény. A kereszténytől pedig nem idegenek a keresztényi értékek (gyűlölködés helyett megbocsájtás). És ahol a lelkiismereti szabadságba az is belefér, hogy aki az elrettentő példával akar szórakoztató műsort mutatni, az Való Világ-ot forgathat kormányzati megtorlás nélkül. 

És azért állunk mellé... Mert most róla jelennek meg mondva csinált vádakat, de holnap rólad jelenhetnek meg ezek. Aki bűnöző az bűnöző. De aki a törvényeket betartja és ártatlan... Az meg ártatlan. Nem mocskoljuk, és megilleti nem csak az ártatlanság vélelme, hanem az is, hogy a társadalom megvédje az igaztalan támadásoktól. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr556300404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása