... mert választani kell

FIDESZ - Szeressük a backronymeket

2014/10/22. - írta: Válasszunk

Fidesz. Vagy latinul fides. Igen, a lojalitásról és hitről volt szól. De a HiFiben lévő angol fidelity is innen ered, rokon. Ennek kapcsán a "fidelitas" is érthető volt. De ahogy a FIDESZ egykor a FIatal DEmokraták SZövetsége volt, egyféle backronymként is használva a nevét, úgy sajnos sokan azt mondják: Ma is lehet backronym. Hiszen, ha egyre több az idióta javaslat, a debil megoldás, elvesztek a belső fékek, "eszement" sok politika... A kontroll veszélyes elvesztése pedig akár elmebetegséggel is határos. Nos akkor adja magát pár kifejtés a "rövidítéshez".

Fékevesztett
Idióták
Debilek
Elmebetegek
Szövetsége

Vagy...

Fékevesztett
Idióta
Diktátorunk
Elmeháborodott
Szolgái

Vagy

Focirajongó
Internetgyűlölő
Demagóg
Erőszakos
Szerencsétlenek

És még ki tudja hány variáció. Ugye emlékszünk, hogy a Windows NT kapcsán is mindig változott mit jelent az NT, a DVD V-je is volt Video és Versatile. A backronym az a műfaj ahol az aktualitások szerint lehet új kifejtést találni. Nos, a kifejtés gyűjtemény kapcsán "garantáljuk", hogy a legötletesebb kifejtésből mém lesz. Aztán ahogy az MSZPről az jut eszünkbe, hogy Ma SzoP, holnap is szopni fog... Az SZDSZről "szadeszről" egy kis szadomazó (és pár egykori vallató)... A FIDESZ is megkaphatja a maga kifejtését. 

Szóval induljon a mémgyár...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr976818183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása