... mert választani kell

Kiss László - Alkalmatlan sportvezető

2016/04/06. - írta: Válasszunk

És sajnos Gyárfás sem jobb

Az élsport értéke elsősorban abban rejlik, hogy példaképeket teremt. Igen veszélyes példakép az, hogy Kiss László elkövetett egy nemi erőszakot, majd nem volt ideje leülni a büntetést, máris versenyre készült, versenyzett. Ez az üzenet semmivel sem különb annál, ha a város menő focicsapatánál néz félre a rendőrség és mehet a nemi erőszak. Kiss úr nem fiatal, nem feltételezem azt róla, hogy túl aktív potenciális erőszaktevő lenne. De ha azt a példát mutatja, hogy a sportoló megúszhatja, az mérhetetlenül káros. 

Mérhetetlenül káros, mint példakép.

És mérhetetlenül káros, mint érték választás az úszószövetség részéről.

Nem feltételezem, hogy Kiss úr ma még igazán aktív lenne potenciális erőszaktevőként. Nem hiszem, hogy az egyéb okokra rárakódik a vágy és a "megmutatom, hogy megtehetem". De hallottam már kék csodatablettáról, hallottam már arról, hogy a nemi erőszak nem a szexről, a hatalomról, annak másik számára fájdalmas demonstrálásáról szól. És nem tudom nem azt gondolni, hogy az úszószövetséget a közelmúltban érő botrányok során pár közjátékkal, az "akár le is léphetek" helyzettel erősítgette, demonstrálta a hatalmát, fontosságát.

És ismétlem: A nemi erőszak a hatalomról szól.

Azt tudjuk, hogy egyszer elkapták. Vagy máshogy mondom: azt tudjuk, hogy egyszer kapták el. Ugye így már érthető, hogy mire gondolok? 

Ahogy az egyház pedofil botrányai kapcsán is elvártuk, hogy az elkövetők kikerüljenek a hatalmi pozícióból, úgy ez most is kötelező alapelvárás.

Nem büntetésből. Hanem azért, mert uram bocsáss, a hatalom "demonstrálásának" most is lehet az az eszköze, hogy "kislányom, ha akarsz úszókarriert akkor le a bugyival". Nem azért mert fiatal "pipihusira" vágyna Kiss úr, hanem azért, mert a későbbi irányításhoz eszköz, hogy megmutatja, hogy ő megteheti. 

És mind Gyárfás, mind Kiss számos ügyében a hatalmuk, "nélkülözhetetlenségük" fitogtatása benne volt, és ennek kapcsán vagy ismernek határokat, vagy nem. 

Ha úszni akarsz, akkor ezt a sportot csak olyan szövetségben űzheted, amelynek a vezetőségben a hatalmaskodás, és a hatalmat deklarálandó a szexuális erőszak is belefér, és akik azt hogy ilyen emberek hatalmának kitéve dolgozzanak a jövő úszói egyhangúlag megszavazták. 

Bármennyire jó edző is Kiss úr, bármennyire is sok aranyat hozhat el a munkája a mostani olimpián, ha az úszószövetségről ez a kép kialakul, akkor gyakorlatilag megszűnik a lehetőség az utánpótlásra, a folytonos teljesítményre és a teljes sportágat lenullázzák.

Amennyire természetes kimondani:

  • Hogy a hamis vád elítélendő.
  • Hogy minden ügyben tisztességes vizsgálat kell, és mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.
  • Hogy a tisztességgel leült, tisztes mértékű büntetés után lehet megbocsájtás.
  • Hogy az erőszak egyik nem ellen sem elfogadható, és egyik nem által elkövetve sem elfogadható.
  • Hogy az erőszak elkövetőinek és áldozatainak diszkriminatív megítélése helytelen....

Annyira természetes azt is kimondani, hogy az ilyen bűncselekmény a hatalomról szólt. És aki ilyen bűncselekményt elkövetett annak a személye semmilyen hatalmi pozícióban nem elfogadható, pláne nem olyanban, aminek az országban nincs alternatívája. Márpedig a plébános elől lehet más templomba menni, de nincs itthon másik úszószövetség. 

Kiss Lászlónak és mindenkinek aki ma arra szavazott, hogy hasonló ember hatalomban maradhasson és a jelen és a jövő úszóira ez fenyegetést jelenthessen távoznia kell a sportvezetés területéről. 

Az pedig, hogy a Wikipedia kapcsán a laptörténet le is buktatja a hazugságot, hogy ez mióta volt ott és sok más helyen elérhető és maguk is becstelenséggel támogatták az ilyen ember befolyását egyértelművé teszi azt, hogy sem velük, sem az általuk fémjelzett szövetséggel nem szabad szóba állni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr78574916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása