... mert választani kell

UNICEF botrány - Gondold meg kétszer kinek adakozol

2016/05/12. - írta: Válasszunk

Az MNO, a HírTV és a hírek szerint a TV2 is foglalkozik az UNICEF aktuális kampányával. A névleg jó célt szolgáló szervezet aktuális kampányáról tudjuk, hogy pszichológus szerint kontraproduktív. Eleve azért, mert a problémát inkább "természetesnek" mutatja. A szakmai hibák mellett kiderül, hogy a valós statisztikáknak ellentmondó módon előítéletes, gyűlöletkeltő. Aki másokon segít, az hamar megtanulja, hogy a legfontosabb törvény: ne árts! Esetleg nem értenek egyet a kritikával? Rendben: nem lehetnek biztosak, hogy a kampány árt, azt viszont tudjuk, hogy lehetett volna olyan kampány ami biztosan nem árt. Nem lett. 

Fontosabb volt, hogy provokatív kampányt akartak, mint az, hogy helyesen cselekedjenek. Lesz pénz működési költségre, vezetőknek autóra, sok hirdetésre, csak annak ellenére, hogy ezt összedobják a támogatók (kisemberek és nagy cégek egyaránt), az eredmény inkább árt, mint hasznos lenne. Számos civil szervezetet ért az a kritika, hogy túl sokat költ önmagára. Bérekre, vezetők autójára, önmaga promóciójára, nem éppen hasznos de provokatív kampányokra. Ez pedig azért kár, mert azt a pénzt amit a gyerekek védelmére szánt a támogató felesleges, sőt káros dolgokra költik el.

A statisztikák szerint a családon belüli gyermekbántalmazás esetében gyakoribb a női elkövető. Az UNICEF erről nem vesz tudomást. Nem mutatnak fel ennek ellentmondó statisztikát, inkább gyűlöletet keltenek, előítéletesek. Sok szervezet panaszkodik azért, mert ez a férfiaknak, az apáknak rossz. Vagy mert az ilyen kampány miatt kevesebb gyerek kér segítséget, pár szakmai hiba miatt. Az igazság azonban az, hogy a diszkriminatív kampány nem az apáknak, hanem a gyerekeknek a rossz igazán.

A gyerek értelmes. Ha az anyja bántalmazza, akkor nem valószínű, hogy az apaellenes gyűlöletkampány hatására hirtelen az apja ellen lépne fel, és az anyjától kapott napi verbális, pszichológiai és fizikai bántalmazást sem fogja jobbnak látni. Kis szerencsével telefonál is, de ha ez kimarad, a hatóságoknak még mindig feladatuk lenne fellépni a gyermekbántalmazás ellen.

A gond csak ott van, hogy az UNICEF gyűlöletkampánya a hatóságoknak is azt sugallja, hogy az apákra fókuszáljanak. Sőt a bíróságokon is működik ez a fajta befolyás, előítélet. A statisztika szerint bántalmazó anyából több van. És persze hozzá lehet tenni azt, hogy van bántalmazó testvér is. Sőt, a vér szerinti apa mellett a mostohaapa is játszik, sokszor az édesanya támogatásával. Hiszen ő az éppen aktuális szerelme mellé áll a gyerekkel szemben, így a gyerek még tőle is kap.

A testvér általi bántalmazás során a szülő ritkán lép közbe, és a statisztika szerint gyakrabban élvezi a bántalmazó testvér az anya támogatását, mint az apáét. Ha a statisztikát mindenféle komment nélkül közölnénk, akkor igen kemény gyűlöletkampány alapja lehetne az anyák ellen. Valójában a bántalmazás kapcsán érdemes egy fontos szempontot megvizsgálni: A bántalmazó szülő többnyire nem csak a gyermekével, hanem a partnerével és másokkal szemben is bántalmazó.

Ha felismerjük, hogy a párkapcsolati erőszak esetében a döntő a kölcsönös bántalmazás, a nem kölcsönös bántalmazás esetében az elkövetők körében igen hasonló a női és férfi elkövetők aránya sok területen, az ettől való eltérést (több női elkövető irányába) pedig egyértelműen a törvényi szabályozás számlájára írhatjuk, egy érdekes képet látunk magunk előtt.

Persze: Ahol a női elkövető esetében enyhébb a büntetés, a lebukás kockázata a diszkriminatív politika miatt, ott a törvény visszatartó ereje is csökken, így pedig az erőszakosság nem független volta mellett a statisztikában nincs sok meglepő. A sérülések, halálesetek, stb. száma viszont erősen függ attól, hogy egy jogtalan támadást végrehajtó nő tette sokszor kísérleti szakaszban marad, a vele szemben jogos védelmi helyzetben cselekvő tette viszont sérülést okozhat. Azaz a testi adottságok, a felkészültség sokat hat a következményekre. 

A független és hiteles statisztika ellenére nem szabd általában a nőket hibáztatni. A diszkriminatív, a törvény előtti egyenlőségre, emberi jogokra magasról tevő politikát, az ilyen elvek mentén működő civil szervezetek munkáját viszont annál inkább. És a következmények nem maradnak meg a párkapcsolati erőszak szintjén. Hiszen a családon belüli erőszak sokszor a gyermekek ellen is fordul.

A gyűlölet kampányok által befolyásolt társadalomban a gyermek könnyebben kerül a bántalmazó anyához, mint az adott esetben áldozat apához. A bántalmazó anya könnyen választ a személyiségéhez illő új szeretőt. Vagy bokszzsákot, vagy szintén bántalmazó, agresszív embert. Az utóbbi esetben "túl sok a munka, a gond a gyerekkel" és a konfliktus még az új szerelmét is elvenné tőle alapon könnyen áll a bántalmazó mellé.

A testvérek közötti agresszió kapcsán azért több az anyai támogatás, mert több a gyermekét egyedül nevelő anya. Mert számos időszak diszkriminatív agymosása a feminista ideológiára, számos diszkriminatív politikát folytató civil szervezet (pl. NANE) hazugságaira épülve kialakult az a diszkriminatív gyakorlat ami előítéletek alapján helyezi el a gyereket. A probléma súlyosbodik, újratermelődik.

Az újratermelődő problémával viszont továbbra is lehet sokkolni az embereket, ez ellen tenni akaró jó szándékú emberek továbbra is finanszírozzák a működési költségeket. A kifejezetten káros kampányokat, ami sok gyereket hoz kilátástalan helyzetbe, sokuk szenvedéséhez, halálához is hozzájárul. 

Mert az ilyen helyzetbe került gyerek jelenleg nincs kihez forduljon. Az államhoz? Aki eleve az őt súlyosan bántalmazó anyának ítélte a saját vallomása ellenére? Az UNICEFhez aki diszkriminatív kampánnyal eleve hozzájárult a problémához? Megnézi az Indexen a segélyvonalakat? Hamar kiderül, hogy nem a semleges segélyszervezetek kerülnek elő, hanem a nemi alapon diszkrimináló NANE, akik propagandája hozzájárult a helyzetéhez, és akik érdekeltek a nők általi erőszak szőnyeg alá söprésében, és bevallottan nem akarnak minden áldozaton segíteni? 

Én ezt a problémát látom, és ezt a politikát utasítom el. És, hogy egyértelmű legyen a helyzet: Az ilyen politikát sem pénzzel, sem szavazattal nem vagyok hajlandó támogatni. Ha a másik oldal a teljes országot ellopja is, akinek ilyenhez köze volt, akkor sem kap tőlem szavazatot. Még akkor sem, ha a Miyazaki Jun féle gyűlöletbeszéd mindenkit bántalmazónak állított be, aki ebből a politikából nem kér. Az ilyen politikus, ilyen civil szervezet, stb. erkölcsileg a többi gyilkosságokért felelős diszkriminatív szélsőséggel helyezi magát egy szintre erkölcsileg. És tök mindegy, hogy UNICEF, NANE vagy Demokratikus Koalíció az akiről szó van.

Amit csinálnak az szenvedő, és megölt gyerekekhez vezet, mert a gyűlölködés, az előítélet, és az ezt képviselve működésre (magukra) költhető pénz fontosabb, mint megvédeni ezeket a gyerekeket. És amúgy jó szándékú emberek adományait, szavazatait, stb. váltják előítéletre, gonoszságra, gyerekgyilkosok politikai támogatására.

Látják az áldozatokat, ismerjük a helyzetet, ők mégis hazudnak, ártanak, tudatosan állva a mérhetetlen gonoszság mellé. 

Igen: Egy férfi is kiléphet egy bántalmazó kapcsolatból. Választhat felelősen. De amikor a családon belüli erőszak megítélésénél nem a megelőzés a fontos, hanem a diszkrimináció, az előítélet, a gyűlölködés érvényesítése (Isztambuli Egyezmény diszkriminatív voltát is beleértve) az nem csak a "férjnek" (apának) árt. Sokkal nagyobb gond, hogy a gyereknek árt, aki kiszolgáltatott, és nem tehet semmit.

Ezért kell elutasítani ezt a politikát, és ahogy ez egyezmények, mainstream politika szintjén is megjelenik, úgy az e mögött álló ideológiát a maga teljességében kell elutasítani. Mert lehet arról pampogni, hogy szerintünk igazából miről kellene szólnia, de amíg a szavazatunkkal, pénzünkkel cinkosságot vállalnánk ezekben a bűnökben, addig nem érdemelnénk meg azt, hogy embernek nevezzük magunkat.

A törvénybe emelet "kollektív bűnösség", előítélet, diszkrimináció számos esetben lenne hivatkozási alap, ami miatt számos gyerektől vennénk el a lehetőséget, hogy az őt szerető, védő szülőhöz kerüljön, helyette az igazságtalan diszkrimináció a bántalmazóhoz küldené kilátástalan helyzetbe.

Az UNICEFnek adni 1 forintot, a NANEnek adni 1 forintot nem jobb érdemben, mintha az Iszlám Államnak adnál 1 forintot. Vagy a Ku Klux Klánnak. 

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr358697822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Billy Pilgrim 2016.05.13. 00:39:30

Az egyszeri MRA-hajlamú bloggerrel szembejön a világ és kiderül, hogy megbecsült, elismert szervezetek is benézhetnek hülyeségeket, és ebből eljut odáig, hogy "Az UNICEFnek adni 1 forintot, a NANEnek adni 1 forintot nem jobb érdemben, mintha az Iszlám Államnak adnál 1 forintot. Vagy a Ku Klux Klánnak.".

2016.05.13. 02:58:37

A gyűlöletkeltés bizony működik az adománygyűjtés, családon belüli erőszak, nemi erőszak elleni harc esetén is. Manapság a fehér, cisz, hetero, egészséges testű férfit állítják be közellenségnek, alembernek. És az a durva, hogy rengeteg fehér, cisz, hetero, egészséges testű férfi is beállt ebbe a táborba és ostorozza magát.

Ha ez a szintű gyűlöletkeltés folyna más rasszok, homoszexuálisok, fogyatékosok vagy nők ellen, akkor mindenki fröcsögve utasítaná el, mint náci agyrémet.

2016.05.13. 03:15:42

Poszter, te a ferfihang.hu-n szocializálódtál?
Gratulálok. Egy idióta vagy.

nu pagagyí 2016.05.13. 06:14:24

A blogger gyűlöletkampányt folytat az Unicef ellen. A "pszichológus" szerint ez kontraproduktív.

A "statisztikák" szerint a gyűlölet elleni kampány fokozza a gyűlöletet, de annyira, hogy a blogger már nem is bír magával. A "pszichológus" és a "statisztikák" szerint a gyerekbántalmazás legjobb ellenszere, ha megdicsérik a bántalmazót és kidomborítják, hogy nincs egyedül, rajta kívül a kutya, a spenót és a székláb is szívesen bántalmaz. Mivel tehát a "statisztikák" és a "pszichológus" szerint is egy általános jelenségről van szó, legjobb, ha nem is szólnak róla, mert még megzavarja a konkrét esetben nyomozó rendőrt, aki a reklám hatására esetleg hajlamos lesz eltekinteni a tényektől. És azt nem szeretnénk.

inebhedj - szerintem 2016.05.13. 07:02:36

Valójában inkább valamiféle tükörről van szó. Más kérdés, hogy ezek a gyakorlatban kontraproduktívak.

Ugyanakkor tény, hogy a felemlített szervezetek eredménytelensége valóban a jó esetben pongyolaságból fakadó, a statisztikai adatokat hiányosan és rosszul feldolgozó kommunikációból fakad. Ez azonban ugyanolyan árokásó eredményt hoz, mint a szándékos manipuláció és forrás favorizálás, innen származhat a párhuzam.

rozsomák 2016.05.13. 07:11:13

@Lady Scarlett: A hozzászólásod semmi érdemit nem tartalmaz, nem cáfolsz semmit, nem igazítasz ki semmit, csak közlöd hogy valaki, akiit nem is ismersz, és cáfolni se tudod, idióta.
Nem kisanyám.
Te vagy az idióta..

gigabursch 2016.05.13. 07:37:04

S talán annak sem ártana utánajárni, hogy hány nemi erőszakban végülis a nő a generáló tényező.

Nyilván nem ártana vizsgálni a buzik mennyiségi arányait sem.
S ki kéne végre mondani az adatokat fehéren, feketén.

mai hír, ennyit a nagy népmentési akciókról:
index.hu/kulfold/2016/05/12/harminc_kisfiut_eroszakolt_meg_egy_ferfi_egy_torok_menekulttaborban/

new_boy_on_the_block 2016.05.13. 07:39:33

Szerintem a csaladon beluli eroszak legtobb elkovetoje no. Lehet a ferfi eroszak durva, a pofonok sokkoloan hatnak, de a noi mentalis/erzelmi eroszak szerintem sulyosabb. Hany ferfi rokkan bele vajon a noi hisztikbe, zsarolasokba, a mindenfele szarnak valo elmondasba. Hany ferfi orul vajon a targyiasitasnak, ahol a ferfit egy szaporito szervhez hasonlitjak majd mondjak ki roluk:"mindegyik csak azt akarja". En szemely szerint szivesen beszelnek arrol is, hogy hany csalad megy szet a kezelhetetlen duhkitoresek, hiszteria vagy a masik szarba nezese miatt. Ahogy arrol is, hogy hany, ferfiak altal elkovetett eroszak indul igy... Bocs, hogy total kioffoltam az irast.

szerintem is 2016.05.13. 07:41:03

@nu pagagyí:
Milyen érdekes. Tulajdonképpen odáig még egyetértesz a bloggerrel, hogy ő is arra hívja fel a figyelmet, hogy a bánatlamazások elkövetőit nem megdícsérni kell, nem ellhallgatni a tetteiket, hanem fel kell hívni rá a figyelmet.
A különbség köztetek csak az, hogy ő ezt minden elkövetőre érti, te pedig csak az egyik oldal bűneit vennéd elő és gyűlölködésnek nevezed, ha bárki a másik oldal bűnös tetteit is szóba meri hozni.
Magyarul te pártolod az erőszakok nagy részét, szemet húnynál fölötte, ő pedig ellene van az erőszak minden formájának, legyen az elkövető akár nő, akár férfi.

csakférfi 2016.05.13. 07:43:27

@Lady Scarlett: Kapod az ívet?
:) :)
Sajna olykor igazat kell adni a poszternek,mégha a nőket is ostorozza.Ez azonban a gyerek szempontjából mindegy.Azt nem látom itt leírva hogy a gyerekeknek olyan vágyai vannak olykor és olyan viselkedési sémákat alakítanak ki amely hordozza a "verbális","pszichológiai " és "fizikai" erőszakot,mivel más nevelési eszköz nem igen marad a szülők kezében. Azt nem tudom hogy honnan veszi a "gyereke értelmes"???Mégis melyik időszakára értendő?? 5-10-15-20-30-évesen?vagy mikor?
Így eléggé riasztó ezen poszt egy normális nő számára és nyilván félreértésre ad okot.
Na cső!! :)

szerintem is 2016.05.13. 07:58:25

@Lady Scarlett:
Hát te? Mit is akartál mondani?
Ja hogy semmit mert se véleményed, se érved, hanem te egyszerűen csak egy mintapéldánya vagy azoknak a gyűlölködőknek, akiket a blogger megemlít.
Köszönet a bemutatóért, igazoltad, hogy ez a jelenség valóban létezik.

Afrika steht an der Elbe 2016.05.13. 08:11:30

AZ UNICEF is tele van szélsőséges liberálisokkal. Még szép, hogy gyűlölködnek.

padisah 2016.05.13. 08:33:37

el kéne kezdeni azt, hogy valahányszor a médiában olyan reklám, hirdetés, vagy egy gyűlésen nyilvános beszéd hangzik el, ami nyíltan férfiellenes, a férfiakat általánosítva erőszaktevőként mutatja be, vagy a családon belüli erőszak elkövetőjeként állítja be,

akkor az eseményről készült felvétellel együtt feljelentést tenni közösség elleni izgatás, illetve gyűlöletbeszéd vádjával

szerintem igazából még senki nem próbálta meg a fennálló törvényeket erre az esetre is alkalmazni

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.13. 08:38:46

A liberálisok, a homoklobbi és a feministák szemében a legnagyobb akadály manapság a család, így azt igyekeznek rombolni a lehető legerősebben. Ez az egész "titok".

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.13. 08:40:37

@Afrika steht an der Elbe:

Plusz: az UNICEF jelenlegi elnöke egy tömeggyilkos lánya, aki máig nem határolódott el apjai bűneitől.

Occam beretvája 2016.05.13. 08:49:48

@Lady Scarlett: Aki ismeretlenül, csak abból kiindulva hogy nem ért egyet a másik véleményével leidiótáz valakit, nos az valószinüleg tényleg idióta.
Az az hülye picsa. :-)

zotyikaa 2016.05.13. 12:42:37

Az UNICEF-nél is csak költik a közvagyont. És köszönik szépen csendben elvannak jó pénzért. Most egy kicsit kellemetlen, hogy felfigyeltek rájuk, de csak három napig fog tartani. A riportokat figyelve senki sem tud semmit, a hiteles statisztikákat eldugják, mert nem őket támasztja alá. Vagy nem is készültek, csak a NANE-s barátnőknek elhitték amit mondtak. Végül is megcáfolni sem tudja senki. "Szegény" Kiss sem tehet róla hogy élve maradt az áldozata aki aztán megcáfolta....

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.05.13. 13:14:36

@Billy Pilgrim: Olyan szervezetnek ami arra kap pénzt, hogy valamilyen helyzeten javítson, de ezzel szemben káros tevékenységet folytat, rosszindulatú és a pénz javát magára költi...

Ha pénzt adsz azt egyfelől kidobod, másfelől a tevékenységük áldozatainak te is ártasz abban te is bűnös vagy.

@padisah: Természetesen igazad van :)

@csakférfi: Én nem tartom a nők ostorozásának, hogy az erőszakra, és sok minden másra hasonló mértékben hajlamosak. A statisztikailag valamivel több erőszakot amúgy biológiai különbségekkel, ciklussal is lehetne magyarázni, de inkább a több együtt töltött időre, a rendszer tőlük független hibáira mutatok rá, ami szintén ezt mutatja.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.05.13. 13:33:25

@zotyikaa: Nem közvagyont, hanem az átvert adakozóktól kicsalt pénzt.

Kiss ügyben pedig, ha megnézed, akkor rögtön jeleztem, hogy őt el kellene meszelni egy életre. Meg sok támogatóját is. A két ügy között viszont nincs túl sok összefüggés.

szombi 2016.05.14. 08:35:05

Az én szememben az is elkövetőnek számít, aki a gyermek rendszeres bántalmazását eltűri. Ezek után fölösleges arról beszélni hogy nő vagy férfi elkövetőből van.e több, én mindkettőt elfenekelném.

Az UNICEF/NANE meg a többi, hozzájuk hasonló szervezeteket kár lenne támadni. Mert nem tehetnek róla! Mert ez a társadalmi igény, és amíg ez nem változik addig eme szervezetek sem kezdenek el a bántalmazó anyák ellen kampányolni. Ha mégis, akkor elfogynának a támogatók. És nem a kormányok zárnák el először a pénzcsapot...

csakférfi 2016.05.14. 09:01:02

@Válasszunk: Értem. :)
"Azt nem tudom hogy honnan veszi a "gyereke értelmes"???Mégis melyik időszakára értendő?? 5-10-15-20-30-évesen?vagy mikor?"
Én ezen következtetést vonom le és akkor lényegtelen hogy mikor melyik nem követett el "erőszakot".
mindazonáltal felelősség a túlzott mértékű büntetés alkalmazása .
ugyanis a ha a szülők ebben a "miliőben" nőttek fel a hibáztatás visszavezethető Ádámra meg Évára. :)
Tehát igazságot tenni .....hm-elég bizonytalan dolog hacsak nem élsz hónapokat és heteket az adott családdal.
Azonban a racionalitás az hogy a gyerekek látják hallják a családon kívül a társadalom mennyire igazságtalan.Szegény-gazdag tanult tanulatlan...stb.
Ezeket az ellentéteket csak úgy oldhatják fel ha valamelyik rétegbe képzelik magukat.Ez a hit.mármint a gyerekeké.Ez mint tudjuk elég nehezen változtatható.
Tehát megtisztelsz amennyiben hozzáfűzöl néhány gondolatot az előbb említett okokról. Te hogyan "látod".Szerinted a bíróságon ha valamely szülőnek a gyerek érdekében igazat adnak hosszú-hosszú pereskedés után,változik valami???
Én kapásból a gyerekre koncentrálnék a bírók helyében.Anna a hitét megváltoztatva (vannak ere megfelelő intézmények és képzett szakemberek) esetleg a szülőkre is kihatással lenne. Hogy véled?

Noname Watanabe 2016.05.14. 09:19:52

@szombi: Nem nevezném ezt teljes társadalmi igénynek. Egy kicsi, de sajnos túlbuzgó és felülreprezentált réteg az, amelyik érdekelt a férfiak kollektív bűnösként való ábrázolásában, a patriarchális, elnyomó táradalomról szóló ostobaságok sulykolásában.

szerintem is 2016.05.15. 14:24:41

@szombi:
A társadalmi igény alapból az, hogy minden erőszak ellen fel kell lépni.
Azt a propagandát, hogy csak a nők elleni erőszak elítélendő, ezek a feminista szervezetek nyomják.
Az emberek meg hallják, hogy "nők elleni erőszak" és persze hogy úgy gondolják, hogy fel kell ellene lépni. Ki mondaná azt, hogy nem? Én se és senki. A dolog ott sántít, hogy sokan nem gondolnak bele, hogy nem csak a nők elleni erőszak létezik.
Ezeknek a szervezeteknek komoly felelősségük van abban, hogy az erőszakok jó részét a szőnyeg alá söprik és ezzel igazából támogatják.
Meg kell nézni, mit mond az Isztambuli Egyezmény terv is, törvénybe akarják ültetni, hogy elkövető csak férfi, áldozat csak nő lehet, vagy hogy nőt bántalmazni emberi jogok megsértése - tehát férfit bátntani szerintük értelemszerűen nem.
Vagyis nem hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy ők csak a nők érdekeit védik, de a férfiakét lehetőleg még rontani is, a kiszolgáltatottság felé tolni.
Szóval van miért kritizálni és kifogásolni a feminista lobbit.

zotyikaa 2016.05.24. 18:56:47

@Válasszunk: Félek, hogy nem az egyedi adózóktól kapott támogatásokból élnek, hanem állami illetve olyan adományokból amiket leírnak az adóból vagy annak alapjából, így végezetül így is úgy is az adófizetők állják a cehhet.

2016.08.26. 19:07:56

@rozsomák: Úgy látom te is a ferfihang.hu rendszeres és lelkes olvasója vagy. Duplán idióta vagy, öregem.

2016.08.26. 19:08:57

@Occam beretvája: Mondod ezt egy ilyen nick névvel. Gratulálok. Te Triplán idióta vagy.
süti beállítások módosítása