... mert választani kell

Az UNICEF párbeszédet kezdeményez?

2016/05/27. - írta: Válasszunk

Eddig sokan a kritika mellett kommunikációt is kezdeményeztek, az UNICEF ezzel nem törődött, sőt sokakat akik például a működés pénzügyi vonzatát, a nemzetközi szinten is folyó pénzszórást szóvá tették kitiltásban is részesültek. Az UNICEF most párbeszédet "kezdeményez", a nyilvánosság kizárásával, anélkül, hogy az eddig felvetésekre megoldási javaslatokra reagáltak volna. A tervezett eredmény pedig nem a meglévő ötletek felkarolása, megvalósítása, hanem egy konferencia. Majd valamikor ősszel. Az, hogy a megoldási javaslatokat felvetőket leültessék az abban segíteni kész partnereikkel bármikor közvetítőként "nem fért bele". Annyira mégsem fontos a téma? 

Érdekes módon megannyi megoldási javaslat kapcsán van lehetőségük kommentelni. Lehetett volna meglévő kampányokhoz csatlakozni. Ez valamiért elmarad. Ki fog emlékezni majd az ősszel arra, milyen konferencia kell és hogyan? Mert lássuk be azt, hogy az eddig e-mail címek helyett egy új címre várják a témában való írásokat és ugyanúgy nem igazán reagálnak vele, majd a meglévő partnereikkel rendeznek egy konferenciát, ami mellett nem sokat változtatnak a hozzáállásukon, hát keveseket vigasztal. Először ahhoz a kritika elfogadása lenne a fontos, és az általuk okozott sérelmekért bocsánatot kérniük.

És utána a párbeszédet nyilvánosan folytatni. 

Nem tudom nem észrevenni, hogy párbeszéd az UNICEFtől függetlenül van. Számos a gyermekek védelméről szóló megoldásról tech cégekkel is folyik az egyeztetés. És nem csak egy "gyerekbarát, játékba rakható Cortana" merült fel. De persze az sem olyan egyszerű, mint az első post leírta. Ugyanis amikor egy Windows 10 IoT alapú általánosabb megoldásról van szó, akkor abba olyan szenzorok is kerülhetnek, mint hőmérő, gyorsulásmérő, stb. 

Azaz a gyerek panaszai mellett túl magas hőmérsékletre (autóban), hirtelen lassulásra, ütésre (pl. balesetkor) is lehet reagálni. A "megszemélyesített baba" pedig nem egy "felnőtteknek szánt TV elé helyezett Google henger". Érthető, hogy a gyerek miért tudná az előbbit jobban használni, a hordozhatósága pedig fontos a fenti szempontok kapcsán. De éppen ilyen fontos az is,hogy ezt kiegészítené egy "okos gyerekülés" ami észlelné, ha gyerek ül benne, nincs ott a párosított mobileszközzel a felnőtt és akár túl sok idő telt el, akár túl meleg van a gyereknek.

Értem: Van aki azt mondja, ha valamiben elektronika van és az saját maga tud hívást indítani, de kb. segélyhívást tud indítani, vagy kérésre lesz online streamelni az "privacy probléma". Az ugyanerre képes telefon a zsebében nem. De mondjuk a megoldás lehetőségével kapcsolatban megkeresett Microsoft pl. partner a megoldásban. De akad távközlési szolgáltató, stb. is. 

Aki nem foglalkozik vele, nem is értesít senkit, hogy párbeszédben részt venne, csak "ha véletlenül a többiek az eddigiek ellenére arra járnak, kinn van az oldalon" alapon "kezdeményez" az UNICEF. 

Nem látunk a témában indított programot. Pláne nem látjuk azt, hogy az a botrány, a témára felülő adománygyűjtés, a témában megfogalmazott konkrét vádak előtt bármikor is cél lett volna. A többi résztvevő elidegenítése előtt nem volt ilyen program, ilyen párbeszéd kezdeményezés. Ha az UNICEF már a videó elkészítésekor sem pénzt akart volna az emberek átverésével, hanem beszélni a témáról, párbeszédet: Akkor ezzel már korábban is lehetett volna foglalkozni.

És nem az történt, hogy mostantól Magyarország célország, lehet a kérdésre költeni, az UNICEF kampánya nem csak adománygyűjtésről szól. Nem is arról szól, hogy a most kompromittálódott vezetőiktől akár függetlenül is, nemzetközi program indul magyar vezetéssel a lehetőségek felmérése és immár nem csak kivisznek pénzt az országból az UNICEF zászlaja alatt, hanem elkezdene érkezni is. 

Az UNICEF nem azt mondja ő mit tud, akar hozzátenni a témához. Hanem azt, hogy mindenki hozzá alkalmazkodjon. És majd lesz egy konferenciájuk. Amire ki tudja ki lesz hivatalos, mert ugye a megbántott emberek, a képviselőik, stb. nem számíthatnak bocsánatkérésre, így nem hiszem, hogy sok jövője lenne a közös konferenciának. Ugyanis a mostani kampány hibáiról, az itt elkövetett becstelenségekről egy ilyen konferencián is beszélni kellene. Ha nem csak az ügyben partner emberekkel lesz az zárt körben. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr978749516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása