... mert választani kell

Komolytalan felajánlás a plusz kvóta? Inkább mi toltuk el

2016/08/06. - írta: Válasszunk

Olvastam az Index cikkét a Magyarországnak adott plusz olimpiai kvótáról és a felvetést, hogy lehetetlen volt élni vele, és hogy a szervezők ezt nem gondolják komolyan. Érzésem szerint ők nagyon is komolyan gondolták. Csak éppen a MOB nem végzett elemzést arról, hogy milyen kvótákat vehetnek el az oroszoktól, miket van esélyünk megkapni. Ha ugyanis ezt mérlegelik és foglalnak a kvóta megöröklésre esélyeseknek szállást, őket is kiviszik, hagyják akklimatizálódni, akkor ez az értesítés a lehetőségről nem Budapesten, hanem Rióban éri a versenyzőt. Ahova pont akkor ment volna ki, mint a versenytársai.

Aki azt mondja, hogy a magyar sport sikereit akkor érjük el, amikor a politika által befolyásolt módon odaültetett sportvezetők szakmai kvalitásai nem akadályozzák túlzottan a sikert, többek között az ilyen esetekre gondol. Mert, ha a sportvezető itt elemzi a lehetőségeket, igyekszik a legtöbbet kihozni minden potenciálisan elérhető lehetőségről, akkor ez a felajánlás felkészülten érte volna a MOBot, a szövetséget és az adott versenyzőt is.

De a megszületett döntés kapcsán a nincs értelme kérdés kapcsán: Elindulni, helytállni, olimpikonnak lenni és a világ előtt megküzdeni aa nehézségekkel, a borítékolható eredménytől függetlenül, úgy látszik nem minden sportembernek érték. Pedig az ilyen történetek, akár sokak szimpátiáját is elnyerhetik, szponzorokat is hozhatnak, az országimázs szempontjából sem az utolsók. Való igaz, a szervezők nem gondolhatták komolyan, hogy az irány nálunk működik. És pont a kerékpársportban.

Ott ahol egy városi környezetbe tervezett versenyszámot mentés nélkül kivittek a tarlóra, pedig kb bármely falu, ipartelep jó lett volna, sokan adtak volna neki helyet, és az egy kötelező mentő, a pár WC sem lett volna drága. Majd pont ez a sportszövetség ami nevében szervezett versenyeken a WC-t is sajnálják a versenyzőtől fog egy bizonytalan kvóta távoli lehesőgére repülőjegyet és szállást fizetni a versenyzőjének. Majd pont ők fognak akár esélytelenként helytállni a szurkolók kedvéért.

Nincs ezzel semmi baj. Csak majd amikor ezeket a szurkolókat is képviselő államhoz tetszenek menni támogatásért kuncsorogni, akkor is jusson eszükbe ez a történet, és értsék meg, hogy ezzel a hozzáállással arányos támogatást kapnak. Azt ugyanis, hogy az oroszok többsége repülhet, lehet itt még kvótára esély pontosan tudtuk. A támogatás pedig azon sportszövetségeknek jár leginkább, akik ilyenkor szponzort keresnek, szerveznek és megoldják, hogy a meglepetés kvóta a helyszínen érje a versenyzőt.

Mert meg lehet csinálni, és fontos lenne az országért helytállniuk.

Az ugyanis, hogy az utolsó nap derült ki a döntés, a kvóta körülbelül annyira kifogás mint az, hogy a labdarúgásban kerek volt a labda, füves a pálya, és az ellenfélen stoplis cipő volt. Azt ugyanis, hogy az oroszokról, erről a kvótáról dönteni kell, mikor lesz döntés, kik örökölhetik meg a kvótát hetek óta lehetett tudni. Akkor kellett volna lépni, amikor az orosz helyzet, a potenciális lehetőség kiderült. Akkor pedig még volt mindenre idő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr48987378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása