... mert választani kell

Népszavazás: Érvek az Igen szavazat mellett

2016/08/13. - írta: Válasszunk

Nincs az országban egyetlen egy olyan médiatermék sem, aki a népszavazás kapcsán az igenek mellett kampányolna. A bojkott pedig egyre kevésbé látszik működő taktikának. A gond csak az, hogy amikor kb. mindenki azt mondja, nincsenek jó és erős érvek az igenek mellett akkor komoly gond van. Miért gondolja bárki azt, hogy ebben a kérdésben csak a parlament dönthet. Nem létezik ebben az országban a gyorsabb döntésekre hivatott végrehajtói hatalomnak egyetlen formája sem? Sem hatóságok, sem kormány? Ebből a döntésből politikai kérdést kell csinálni, parlamenti mateknak, ellenzék-kormány ellentétekre helyezve a hangsúlyt? Vagy tisztázni a feltételeket, és a bírói hatalom, a független bíróságok kezébe adni a döntést?

Egyik választás sem sérti az ország függetlenségét. Nos ennyit arról, hogy minden egyes betelepítésnél kell-e parlamenti döntés, vagy a parlamenti döntés nélküli betelepítésről és annak pontos feltételeiről kell egyszer döntést hozni, mondjuk az igenek győzelme után. Tessék mondani: Ha a magyar hatóság jelzi egy minisztériumnak, hogy az EUban olyan válsághelyzet van amiben nekünk is segítenünk kell, ezzel az illetékes minisztérium egyetért, majd erről tájékoztatják az ügyészséget, aki egy újabb plusz kontroll. Az ügyészség ezek alapján haladéktalanul eljárva vagy elutasítja a kérést, vagy kéri a bíróságtól a betelepítés engedélyezését. Amire a bíróságnak igen szűk határidőn belül döntést kellene hoznia.

Mint sok más kényszerhelyzetben hozott döntés ez is azonnali cselekvésre adna lehetőséget és az eddigi eljárás pár óra alatt lefolytatható. Ennyi idő alatt a parlamentbe összevadászni a képviselőket is lehetetlen. Az ilyen helyzetben kiadott, adott ideig, adott feltételek közötti tartózkodásra kiadott vízum után, a menedékkérők kérelmeinek elbírálására jöhet egy hosszabb idő. Ott vagy a hatóság dönt, vagy az országgyűlés is adhat menedékes státuszt.Ez elég szigorú kontroll, nem sérül a szuverenitás, és mégsem kell minden menedékkérőkből álló kisebb csoport átvétele előtt parlamenti hozzájárulás, anyázással teli értelmetlen parlamenti vita.

Amiben persze pont ugyanúgy a kormánytöbbség  akarata érvényesül, mint a fenti minisztériumi kontroll esetén. De felállítható egy bírókból, alkotmánybírókból, a szakhatóság és a szakminisztérium képviselőiből felálló speciális testület is, aki az EUs kérés esetén a rendkívüli helyzetben való gyors szerepvállalásról intézkedhet. Ez sem jelentene kevesebb hazai demokratikus kontrollt a parlamenti szavazásnál.

De a betelepítés alapja lehet akár a Köztársasági Elnök által kihirdetett különleges helyzet is, amelynek időtartamára a menedékes státuszt is oda lehet adni az így érkezőknek. A népszavazás parlamenti kontrollról beszél. Az, hogy kell az ügyben hazai, demokratikus kontroll egyértelmű, amíg nem megyünk el az Európai Egyesült Államok irányába. De ennek nem feltétlenül kell parlamenti kontrollnak lennie.

Továbbmegyek: Ha ebben a jogszabályban benne van az, hogy milyen migráns kerülhet át ide ilyen esetekben, és milyen feltételekkel, és ezt akár 2/3-os döntéshez is lehet kötni, akkor a későbbi automatikus hatósági kontroll jobb védelmet nyújt a populista döntésekre is hajló parlamenti mateknál. Mondjuk csak olyan jöhet, aki:

  1. Eddig végig maradéktalanul együtt működött a hatóságokkal
  2. Akinek ellátásnak a költségét a küldő állam, vagy az EU vállalja
  3. Aki ezt saját maga a feltételek ismeretében kéri.

A feltételek kapcsán lehet jelezni, hogy az egységes élelmiszercsomagban nem tudjuk megoldani, hogy vallási igények szerint eltérő kosztot kapjanak. De akár bizonyos kérelmek elbírálásáig zárt tábort lehet említeni. Vagy azt, ha a szabad helyek számánál szükséghelyzetben többen jönnek, akkor az ilyen átmeneti elhelyezésnél rossz körülmények is előfordulhatnak. De a nemek és vallások közötti egyenlőség elfogadását is. Valamint azt, hogy amennyiben pár ilyen dologtól durván eltérnek (női ügyintézővel nem működnek együtt), akkor automatikusan jön az, hogy mivel nem működnek együtt, szépen bezárva várják meg amíg vagy hazamehetnek, vagy átveszi őket más.

Az ilyen feltételeket vállaló, tisztességes, törvénytisztelő Fatima érzésem szerint bőven jöhetne. Abdul pedig aki nem működik együtt a hatóságokkal, letapossa mások terményét, rongál, mert ő többet akar keresni Nyugat-Európában, de úgy bánik a női ügyintézővel, jegyvizsgálóval, mint a ronggyal és sáskajárást csinál fél Európában, pedig mehetne vissza. Vagy haza, vagy a törökökhöz, vagy akár Görögországba.

Hány Fatimát éri meg azért befogadni, hogy egy Abdult nyugodt szívvel zavarhassunk haza? 

De éppen így igaz, hogy jöhet Omar is, aki elmondja, ha segítő kezet lát, akkor bizony abból ő elfogadja a disznósajtos szendvicset is. Nem követ nagyon vallási tanokat, volt már keresztény barátnője, akkor benne volt a pakliban, hogy a gyerek is keresztény lesz. Neki is fontos itt a törvény, az egyenlőség ő partner mindebben.

Főleg akkor, ha utána repül vissza Jasmine, aki viszont elmagyarázza, hogy az Iszlám tökéletes, a keresztényeknek miért kell behódolni, és náluk az Iszlám mely törzsi értelmezése miatt kötelező a női körülmetélés. És persze jönne a tömeggel, leszarva a törvényt.

Ja, hogy az Iszlám tökéletességét hirdetők, akik szerint a keresztényeknek be kell hódolni veszélyesek a társadalomra, és emiatt a hitelvük miatt tömegesen fordulhatnának vissza? Kérem szépen a tisztességes eljárás nekik is járt, de ha maguk döntenek úgy, hogy veszélyesek, akkor maguk is viseljék a következményeket.

Az első plakátkampány a FIDESZ részéről a bevándorlás korrekt feltételeit írta le, most a sáskajárásban résztvevő törvényekre magasról tévő, nálunk is látott hordákról ír. De azok akik együttműködnek a hatóságokkal, betartanák a feltételeket és várják az áttelepítést, nem olyanok mint az itt is sáskajárást csináló illegális határsértők. És a népszavazás róluk szól. Arról, hogy az ő ügyüket kik és hogyan bírálják el, hogyan kapnak esélyt. 

Azt pedig tudjuk, hogy a nekik járó tisztességes eljárás attól tisztességes, hogy nincs alárendelve a demagógiának, populizmusnak, parlamenti mateknak. Nem a parlament, hanem a végrehajtó hatalom, a bírói hatalom dönt, korrekt szakmai döntést hozva, és  nem politikai játszmák alapján politikai döntést.

És volt olyan FIDESZ aktivista aki megpróbálta megmagyarázni miért nem jó parlamenti döntés nélkül engedni az ilyen akciókat. Csak az érvelés közben egy nagyon egyszerű kérdésnél fagyott le: Miben tud jobb döntést hozni az a parlament, amiben ott ül például Gyurcsány Ferenc, de nincs naprakész információja arról, hova és hogyan lehetne az érkezőket eltenni, mint a kormány, akiknek van, és ahol Orbán Viktoré is lehet a végső szó. 

Nem tudom azt mondani, hogy jobb döntést lehet hozni Gyurcsánnyal, de releváns információk folyamatos mérlegelése, naprakész kép nélkül, mint kormányon belül minden információval. És nevetségesnek érzem a kérdésben az ellenzék, és sok más politikai szempont bevonását a szakmai érvek és kormányzati koncepció hiteles képviselete helyett. Ilyen kontrollt adni a mai ellenzéknek (Gyurcsányéknak) nem most kell a Nem szavazattal, hanem ha valaki nagyon akarja, akkor majd a következő választáson lehet. 

És az ellenzék pont ezért nem fog az igenek mellett kampányolni: Mert való igaz, hogy akár a végrehajtó hatalom gyors és hatékony kontrollja, akár a bírói kontroll, akár ezek kombinációja jobb ebben az esetben a parlamenti kontrollnál, de igen valószínűtlen, hogy a parlamenti ellenzék kontrollja ellen, így a saját szerepük ellen beszéljenek. A kontroll nélkül beengedés valóban rossz opció lenne...

De ugye jelenleg 3 opció közül választhat minden politikai erő:

  • Kimondja, hogy parlamenti kontroll nélkül is megoldható a migránsok átvétele, ehhez a kormány, a köztársasági elnök, a bíróság, szakminiszter, stb. kontrollja is elég lehet. A parlamenti kontroll során az ellenzék bevonása miatt lassítani az eljárást ami a migránsok életébe is kerülhet (pl, ha természeti katasztrófa miatt kell átvenni őket) felesleges, káros és embertelen. Ez esetben az ellenzék szerepéről, fontosságáról szóló üzeneteknek lőttek, ha nem keresnek trükkös megoldást. 
  • Kimondja, hogy kell a parlamenti kontroll, a nem mellett érvel. Ez esetben a migránsok életét, biztonságát ők maguk is alárendelték az ország biztonságának, azaz a kormányt ilyesmi miatt ekéző politikájuk kerül zsákutcába.
  • Kimaradni a szavazásból: Más dönt, az alacsony részvétel a tétnélküliség számlájára írható, így a FIDESZnek bármi jó. Ha pedig az ellenzék most is kimarad a társadalmi vitákból igazán, annak is megvan a következménye. De amikor azért kell bojkott, mert szerintük a nem szavazat az egyetlen választás, az ugyanannyira visszaüt migráns ügyi vitában, mint beállni a nemek mellé.

Ha az Igen mellett érvelve létrehoznak egy olyan törvényjavaslatot  ami az esetenkénti parlamenti hozzájárulás valós alternatívája, gyorsabb, többlépcsős kontrollal, valami "legalább látszat" ellenzéki szereppel, az ugyan elsőre jó és vállalható alap... Csak ez  a "legkisebb rossz" helyzet is elvezet oda, hogy világos állásfoglalás kell a ki jöhet és milyen feltételekkel kérdésben. Na aki eddig nem látott túl a "mindegy mi, csak az ne amit a kormány mond" tiltakozáson annak nehéz megugrania ezt az akadályt. 

170 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3210408252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2016.08.14. 11:45:17

@monddazigazatmar: Majd előkeresed. Dolgozz meg érte.

fideszes Bróker kormány 2016.08.14. 11:45:48

@monddazigazatmar: "Na, virítsd azt az egyezményt ami alapján le kell őket telepíteni, lakást adni, mecsetet építeni és integrálni."

Na, te vagy itt a másik félbolond fidióta hazudozó. Nagyon ostobácska, a nemzetközi egyezményke alapján a menedékkerőt nem letelepíteni kell, meg mecsetet építeni neki, hanem az elbírálás idejére elszállásolni és biztosítani neki a fair eljárást.
Ennyi nácikám, nem több.

Aki pedig jogosult lett a menedékjog megkapására, annak onnatól kezdve ugyanannyi joga és kötelezettsége keletkezett az életvitelhez, mint a helyieknek.
Ennyi nácikám, nem több.

nu pagagyí 2016.08.14. 11:47:43

@$pi$: A cigányokat egyelőre csak szóban bántjátok, ezért küldhetők vissza Kanadából. Vegyi bomba még nem volt.

monddazigazatmar 2016.08.14. 11:50:05

@Válasszunk: Én hazudok? Apám...
Ha igaz lenne amit mondasz, hogy a bíró vagy szakminiszter csak a törvények alapján döntene, akkor nem is lenne rájuk szükség, igaz?
Stoptáblánál sem kell bíró, se szakminiszter, mert meg kell állni.
A népnek pedig némileg közvetlenebb beleszólása van a képviselő munkájába mint abba, hogy ki legyen a bíró, vagy a szakminiszter.

Az EU betelepítésének nem az az alapja, hogy a befogadó állomásokon mi történik. Ez hazugság. Nem arról van szó, hogy menekülttábort kéne csinálni, hanem arról, hogy szétosszák őket.
"Beilleszkedést vállalják" Ember! Szerinted lesz olyan hülye aki a papíron azt ikszeli be, hogy "nem, nem válallom a beilleszkedést"
Ellenőrzött bevándorlás? EZ???? Tudod, 4 éve is volt ellenőrzött bevándorlás. Szépen meg lehet kérni mindenféle engedélyt. Vagy az itteni gyrososok szerinted ide születtek?

A nyolcker víziója? Baszod, nézz már körbe mondjuk Párizsban. Egy fokkal durvább részek vannak. Vannak képeid égő autókról a nyolckerből? A franciáknál nemzetiségi sport.
Az 1200 emberről szóló kamut is unja már mindenki. 160.000 ember elosztásánál volt szó 1200ról. Most a számláló a tizenötszörösénél tart. Szóval ha a migriket szépen elosztják, akkor ide 15-18 ezer jut.

Az is a te kis agyad szüleménye, hogy nem lennének kolóniák. Már miért ne lennének? Nekik az a természetes közegük, és egy szír keresztény jobban érzi magát olyanok közt, akik legalább ugyanazt a nyelvet beszélik, meg el tudja olvasni a boltban a feliratokat,meg ugyanolyan sötét a képe mint vadidegenek között.
Mondjuk az élet pont rádcáfol, mert jelenleg is vannak, de a nyilvánvaló tényekkel nem nagyon foglalkozol. Ha jártál volna négerországban az életedben, akkor értenéd. Amikor a te pofád az egyetlen ami világít a tömegben, akkor marhára tudsz örülni egy másik fehérnek is, még akkor is, ha éppen egy román. Ja, és ő ugyanúgy örül neked.

Gondolom arról sem nagyon hallottál, hogy ha egy cigány család beköltözik a házba, akkor az a ház rövid időn belül teljesen cigó lesz.
Márpedig ez mindig így van. Odajárnak a haverok, kicsit zajonganak, aztán megveszik a következő lakást, aztán a következőt.
Szóval iszonyat naívság, vagy inkább hülyeség azt hinned, hogy 1200 ember (ennek a tízszerese) nem egyx kerületbe fog tömörülni.

nu pagagyí 2016.08.14. 11:52:51

@f123: Csomó minden nincs az egyezményekben, helyette a döntési mechanizmust fogadtuk el. Olyan ez, mint a dohányosok elleni hajsza. Nincs benne az alkotmányban, hogy üldözni kell őket és százszoros adóval sújtani mégis törvényesnek gondolod, ha nem cigizel.

monddazigazatmar 2016.08.14. 11:53:14

@fideszes Bróker kormány: Ne hazudj.

@nu pagagyí: Sajnos nem találok ilyen egyezményt faszfej. Gondom te sem, azért nem idézed.
"A cigányokat egyelőre csak szóban bántjátok, ezért küldhetők vissza Kanadából."
Az bazmeg. Általában a cigányok az áldozatok. Hülye gyökér.

nu pagagyí 2016.08.14. 12:01:22

Üzenjétek Brüsszelnek, hogy méltatlanok vagytok az EU-tagságra és maradéktalanul visszafizetitek az eddigi cirka 20 ezer milliárdnyi segélyt.

Útépítők, földbirtokosok, őstermelők, térburkolók, hulladék bizniszmenek, világítási szakértők felkészülni! Vigyázz, kész...

morph on deer 2016.08.14. 12:02:52

@f123:
Nem olvasol ugye, csak írsz?

Akiket Magyarországon "el kéne helyezni"
- azaz NEM betelepíteni, vagy letelepíteni - azok a már egyszer legalább is előzetesen "menekült" státuszt kapott személyek, akik adott esetben még a lábukat sem tették be Magyarországra!
Ezeknek a darabszáma pontosan 1294!

Tehát akármit is hazudozik össze szeretett vezetőnk, mindeddig CSAK erről volt szó!

Egyébként jelenleg Svédországból kéne - a dublini megállapodás alapján "visszafogadni" mintegy 1500 embert, akiket nálunk regisztráltak először, de "természetesen" mi nem tartjuk be az általunk is jóváhagyott és aláírt megállapodások ama részét, ami nekünk nem tetszik, mert Magyarország a "jogkövető" magatartást csak arról az oldalról ismeri amikor másra vonatkozik.

"Jellemes" megoldás, gratulálok!
A hal meg az ő feje, ugye..!

f123 2016.08.14. 12:14:01

@nu pagagyí: Látom megragadtad a lényeget, abból amit írtam. Akkor összegezzük először, hogy most mit állítasz. Nem az a baj, hogy Mengyi-Volsemort -vélhetőleg- visszaélt a közpénzzel, hanem hogy azt nem a migránsokra költötte az ország. Ha Mengyi-Voldemort befizeti a migránsok támogatására azt, amit elcsent (ha volt ilyen), akkor szerinted mentesíteni kellene a büntetés alól?
Lássuk mikkel nem vitatkoztál tehát vagy elfogadtad v nincs érved és kénytelen vagy kussolni:
1. Minden menekült migráns, aki Magyarországon keresztül jött, mert Ukrajnát kivéve biztonságos országok vesznek körül minket.
2. Nem csak Magyarországon keresztül (balkáni útvonal) jönnek a migránsok, hanem pl. Olaszországon keresztül is.
3. A migránsok túlnyomó többsége papírok nélkül érkezik és össze-vissza hazudozik a származási országát illetően, ezért nem állapítható meg a származási országuk.
4. A nagy migránskibocsájtó országok nem fogadják vissza az állampolgáraikat (nem lehet visszatoloncolni).
5. Sokba kerül az ellátásuk.
6. Az EU VALAMENNYI az EU tagországokba érkezett migránst, valamilyen felosztási elv alapján szét akarja osztani, úgy, hogy az EU sem a migránsok befogadására, sem azok szétosztására nem rendelkezett és nem rendelkezik semmilyen felhatalmazással.
7. Magyarországnak nincs és nem is lehet migránsbefogadási köteleztettsége, mert nem volt ilyen a társulási szerződésben és az utólag egyoldalúan nem módosítható.
Ebből neked annyi jött le, hogy a Mengyi -vélhetőleg-lopott. Gratula! Szellemóriás vagy, igazi lényeglátó!

morph on deer 2016.08.14. 12:15:54

@$pi$:
"Szerződést szegnénk. És?"

Elfelejtetted a varázsigét mellékelni!
Mint tudjuk: (majd az ügyvédek elintézik) OSZT JÓNAPOT!

Na, ez teszi az igazán "böcsületes magyar embört", bizony!
Aki tojik az adott szavára, kibujik a felelősség alól és csal minden lehetséges esetben - oszt jónapot!

Nem is értem azt a sok hülye külföldit, akik még betartják a szerződéseiket, igéreteiket...
A vallásos, keresztény/keresztyén hitben élőket meg pláne, akik szerint hazudni, lopni, csalni bűn!
Nem is lehet "igaz Magyar ember" az ilyen, az már biztos..!

f123 2016.08.14. 12:16:41

@nu pagagyí: Nem fogadtunk el ilyen kötelezettséget, ne égesd tovább magad!

nu pagagyí 2016.08.14. 12:21:56

@f123: Minden menekült eljárás egyedi, hiszen egyedi sorsok vannak. Egyiknek ez a biztonságos ország, a másiknak meg amaz. Aki megkapta a menekültstátuszt, annak az ügyét már elbírálták és úgy találták, hogy jogos. Az egy bithez szokott agyad a valóság árnyalatait nem tudja befogadni, de ez a tevékenységedből már eddig is teljesen nyilvánvaló volt, nem muszáj mindig nekigyürkőznöd, hogy ismételten bebizonyítsd.

nu pagagyí 2016.08.14. 12:22:32

@f123: Kérd ki a pártirodáról a nemzetközi szerződéseinket.

f123 2016.08.14. 12:40:35

@morph on deer: Látom te sem vagy a barátja azoknak a tényeknek és a hozzá tartozó valóságnak. Ha azok ellentmondanak a gondolatmenetednek szimplán ignorálod őket.
Tök mindegy, hogy MOST hány migránst kellene befogadni. Jogi értelemben egyik sem tényleges menekült, mert biztonságos országokon keresztül jutott el hozzánk, tehát nem jogosult menekültstátuszra. Ebben az ügyeikben eljáró tagállami szakhatóságok, -vélhetőleg emberségből- téves döntést hoztak. A Svédországból visszatelepíteni kívánt migránsokkal kapcsolatban:
Szerinted, hogy jutottak Magyarországra? Segítek:
Görögországon keresztül. Mi regisztráltuk őket, a görögök leszarták. Vigyék oda a migránsokat. Tudod miért nem viszik a svédek a származási országukba a migránsokat?
Segítek:
Mert vagy nem lehet, mert nem lehet megállapítani vagy mert nem fogadja vissza őket a származási ország. Magyarul azt mondod, szívjon Magyarország! Kösz, de nem.
Semmilyen tagállami vagy közös EU-s döntés nincs arról, (mivel ahogy fentebb írom valójában migránsokról és nem menekültekről beszélünk), hogy felső korláttal v felső korlát nélkül befogadja az EU a migránsokat.
Ha ebbe a hülyeségbe belemegyünk egyszer, akkor egy egyirányú utcában kell továbbhaladnunk, úgy hogy egyébként ezt semmi nem indokolja.
Igen Orbán szeretne egy erős demokratikus felhatalmazást kapni a népszavazáson arra, hogy elküldje migránskérdésben az EU-t a sunyiba. Ez már a politika, bár ha megnézed hány EU-s tagállam dönt népszavazáson a kérdésben? Segítek egy se!
Tudod miért?
Mert az európai lakosság túlnyomó többsége nem akar migránsokat.
Tudod miért?
Mert a 90 valahány százalékuk nem jó semmire és segélyezettként fog évekig, évtizedekig élősködni az adott tagállam nyakán, úgy hogy nem integrálódik, mert az iszlám vallása szerint felsőbbrendű, hozzánk dhimmikhez képest és mivel az iszlám vallás esetében az állam és az egyház nem vált szét ezért még az adott tagállam törvényeit sem tartja be.

varisztor 2016.08.14. 12:52:03

@hagyma: Értelemszerűen a nemek mellett, csak fordítva írtam. :) A többi viszont igaz. Felmérés, szimpátia megerősítése egy remek kapóra jött témában, kampány felpörgetése.

nu pagagyí 2016.08.14. 12:53:56

@f123: Saját véleményedet fogadod el tényként, ami gyakori érvelési hiba. Úgy gondolod a menekültek azért nem menekültek, mert tutira szarul döntöttek, akik annak minősítették. Az én véleményem meg az, hogy ez a kormány hazaáruló, ezért nyilvánvalóan ez tény és te csak tévedésből gondolod, hogy nem.

varisztor 2016.08.14. 12:54:24

@midnight coder: Nem te vagy az egyetlen választó ebben az országban, így nem sikerült cáfolnod.

f123 2016.08.14. 12:59:45

@nu pagagyí: Ha minden menekültügyi eljárás egyedi, akkor mit szabályoz az 1951. évi menekültügyi egyezmény (Magyarországon 1989. évi 15. Tvr.)?
Az eljárás nem egyedi. Az eljárás folyamán kell figyelembe venni az esetleges egyedi sajátosságokat a menekült esetében, de a szabályok azonosak. Aki biztonságos országokon keresztül érkezett az nem menekült, hanem migráns.
Szóval 1 bites az agyam. Tudod, 1 bit is elegendő arra, hogy eldöntsem mi az igaz (1) és mi a hamis (0). Neked sajna ennyi sem jutott, ezért nem érted miről beszélek.

rigolya2 2016.08.14. 13:00:11

@$pi$: Az ellenzék nem megy szembe tömegekkel a fidesznyik birkahadon kívül.

Lásd az olyan b.romságokat, mint:
- internetadó
- tranzakciós adó
- vasárnapi boltzár
- oktatásügy
- egészségügy

stb...

De persze bármire lehet visszamenőlegesen törvénykezni... mint tapasztalhattuk már.

f123 2016.08.14. 13:03:14

@nu pagagyí: Ha szerinted csak én gondolom tényként akkor cáfold meg!
Mi köze a migránskérdésnek ahhoz, hogy egy kormány hazaáruló vagy sem?
Mi lesz a többi állítással felsoroljam újra őket, hogy megcáfolhasd a megdönthetetlen érveiddel vagy inkább sunnyogsz tovább?

rigolya2 2016.08.14. 13:04:54

@f123: Az '56-os magyarokból is van mindenfelé a világban.

nu pagagyí 2016.08.14. 13:09:01

@f123: Természetesen az ügy egyedi, köszönöm a helyreigazítást. Bár a szövegkörnyezetből kiderült, hogy egyedi sorsokról van szó. Utóbbi teszi egyedivé az ügyet.

nu pagagyí 2016.08.14. 13:10:33

@f123: A hazaárulós szöveg példa volt arra (lásd előző mondat), amikor véleményből tényt csinál valaki és azt forgatja fütykösként.

M1nd3gy 2016.08.14. 13:11:25

Ebben az országban nincs ellenzék. Jogászok, politikusok, "üzeletemberek" (sic!) régi vezetők nézik tétlenül ölbe tett kézzel azt ahogy a fidesz lerabolja az országot, és arrogánsan, szégyenérzet nélkül ellop mindent, és zaklatja azokat akik ezt számon akarják tőle kérni. Az "ellenzék" pedig nem szereti ha zaklatják, hanem ő is a részét szeretné, minél közelebb ülni a tűzhöz, és minél nagyobbat szakítani a koncból. Ha lenne egy számottevő ellenzéknek nevezhető valami ez a szabadrablás már régen befejeződött volna, és nem lopnákl ki a magyar gyerekek jövőjét az országból. Szóval senki sem beszélhet itthon ellenzéki politikáról, mivel olyan itt nincs.

f123 2016.08.14. 13:12:02

@f123: Egyébként olvass külföldi sajtót, főleg a kommenteket. Akár a der Standard-ot (osztrák liberális napilap) és rá fogsz jönni, hogy ez nem egy szaros magyar belpolitikai kérdés. Az osztrákok (Bécs kivételével) a migránskérdésben végzett munkája és álláspontja miatt simán megválasztanák Orbánt bárminek. Ez nem azt jelenti, hogy Magyarországon minden szuper, mert nem az, hanem azt jelenti, hogy ezt a kérdést nem a magyar belpolitika szemüvegén keresztül kell nétni, mert "nem kell Európába migráns" az nem csak a többségi magyar, hanem osztrák, német, francia, angol, dán stb. álláspont is. Szóval nem csak magyar széllel pisilsz szembe, hanem az osztrák, német, francia, stb.

rigolya2 2016.08.14. 13:14:42

@monddazigazatmar: A romákat is csak ki kell taníttatni...

Persze ha:
- forrásokat vonunk el az oktatásból
- forrásokat vonunk el az egészségügyből
- közmunkával kötünk röghöz

nem is fog menni!

A sok családbarát intézkedés se érte el a célját, a születésszám.emelkedést...

De minek is gondolkodni?!

$pi$ 2016.08.14. 13:16:46

@rigolya2: "Az ellenzék nem megy szembe tömegekkel a fidesznyik birkahadon kívül."

De igen. Alig maradt már választójuk és már azokkal is szembe mennek.

"- internetadó
- tranzakciós adó
- vasárnapi boltzár
- oktatásügy
- egészségügy"

Ja, nem *mindenben* mennek szembe a választóikkal csak a legtöbb kérdésben. Az egészségügyben elkapálta őket a tömeg a vizitdíjjal. Az oktatásügyben a tanárok 0,1%-a vett fel kockás inget. Internetadó meg vasárnapi boltzár már rég nem téma. A tranzakciós adó meg adó: az ellenzék könnyen mondja, hogy legyen kevesebb az adó, mindig is így volt.

midnight coder 2016.08.14. 13:19:31

@nu pagagyí: Alapvetően az 51-es menekültügyi konvenciót kellene felülvizsgálni, és úgy módosítani, hogy csak az azonos kontinensről érkezett népeket kell befogadni. Azaz minden kontinens oldja meg ezt házon belül, és ne kerüljenek afrikaiak vagy közel-keletiek Európába, ahogy mi sem mentünk oda 56-ban. Mindenki maradjon szépen abban a kultúrában, amiben született, és az egyes civilizációk játsszák le a saját harcaikat házon belül.

nu pagagyí 2016.08.14. 13:21:56

@f123: "Mi lesz a többi állítással felsoroljam újra őket, hogy megcáfolhasd a megdönthetetlen érveiddel vagy inkább sunnyogsz tovább?

Szerintem minden véleményed ugyanarra a srófra jár. Általánosíts ki azt a néhány válaszomat (ebben jó vagy) és minden állításodra megkapod a választ. Neked nem tetszik a menekült színe, fejformája, ruházata, ezért nem menekült, hanem egy migráns csavargó, punktum...

Szerinted persze, mert szerintem meg nagy a világ. Nyisd ki a szemed, aztán nézz szét!

fideszes Bróker kormány 2016.08.14. 13:26:02

@monddazigazatmar:

mi van fidesznáci hazudozó gép, miért nem mész el fidióta agymosó plakátnak, miért itt erőlködsz 20 ember előtt a lopbáni fajgyülölet terjesztésével?

f123 2016.08.14. 13:26:21

@rigolya2: Persze. És hogy volt akkor, amikor az 56'-os magyarok menekültek?
Segítek:
Átértek Ausztriába, ahol internálták őket egy zárt táborba. Onnan ki nem mehettek, az ellátás nem volt fényűző, 1-2 évet is dekkoltak, közben a leellenőrizték a személyazonosságukat és különféle országok vállalták a befogadásukat. A New York Times "legsikeresebb emigráns csoportnak" nevezte a befogadott magyarokat az USA történetében.
Ezt akarod összehasonlítani Alival aki írástudatlan, meg Mohameddel aki nőket erőszakol, majd felrobbantja magát?!

fideszes Bróker kormány 2016.08.14. 13:29:07

@f123: "Egyébként olvass külföldi sajtót, főleg a kommenteket. Akár a der Standard-ot (osztrák liberális napilap) "

Ezt már ismerjük Takonyárpi növendék, a fidesznácik a magyarok adóforintjaiból verbuválják az ottani troll brigádukat, akik "99%-ban Orbán Viktor mellett vannak"

Ez a putyini internetes troll gyár már jól ismert, mindenhol lebukott. Itt a bulgár birkánk a legjobb példája annak, hogy csak a félbolondok állnak rá erre a mocskos melóra.

nu pagagyí 2016.08.14. 13:31:16

@midnight coder: Nem lehetne Magyarországot egy lábjegyzetben kivételként kezelni? Akkor nem kellene módosítani a szerződéseket. Az ausztrálokat azért nem irigyelném, amikor menekülniük kell majd a népelnyomó ausztrál katonai junta elől, ha a javaslatod valósággá válna. Még szerencse, hogy nem te vagy az ENSZ főtitkár.

fideszes Bróker kormány 2016.08.14. 13:31:41

@f123: "Az osztrákok (Bécs kivételével) a migránskérdésben végzett munkája és álláspontja miatt simán megválasztanák Orbánt bárminek."

ja, az az 5-6%-nyi európai neonáci. A 95% meg már alig várja, hogy eltünjön ez az EU bomlasztó Lopbán, meg a hozzá hasonló többi Putyin bérenc hazaáruló.

fideszes Bróker kormány 2016.08.14. 13:37:31

@f123: "Átértek Ausztriába, ahol internálták őket egy zárt táborba. Onnan ki nem mehettek, az ellátás nem volt fényűző, 1-2 évet is dekkoltak, "

te hazugsággyár, 56-ban volt aki még 2 napot sem dekkolt, hanem hála az USA, Kanada, Ausztrália humanitárius politkájának a regisztrálás után azonnal vitték a kívánt célországba.

Ennyire hülye vagy te mindennbez, ennyire nem tudzs te még hazudni sem.

Azt meg még talán te is tudod, hogy Lopbán direktben nem akarja regisztrálni a menedékkéröket, még az 1%-ukat sem, de akiket regsiztrálnak és elszállásolnak, azokkkal is a legembertelenbbül bánnak. Ezt még a Lopbán kardhordozója is elárulta.

aztán mér ti fidesznácik ugrabugráltok, hogy ha a mendedékkéröknek panaszuk van a fajtátok ellen.

f123 2016.08.14. 13:42:09

@nu pagagyí: A világ valóban nagy, hál istennek láttam belőle már egy pár dolgot, remélem fogok is és remélem neked is sikerülni fog.
Pontosan ezért leginkább a saját ismereteimre támaszkodom. Olvastad a Koránt? Gondolom nem, pedig érdemes lenne. A muszlim egy jelentős része a Koránt szó szerint értelmezik. A Korán nem a békéről meg a szeretetről szól. A "jihad", az nem békés térítés és nem valamiféle belső út. Külön szó van a Koránban a hitetlenek becsapására a "taqiya". A keresztényeknek van külön szavuk a muszlimok vagy a nem keresztények becsapására? A Korán a 7. században íródott és vannak akik szó szerint értelmezik, ezt jó észben tartani. Azóta közel 1400 év telt el. Most egyébként az iszlám egy bezárkózó és erősen múltba révedő fázisban van, ezért hajtják végre a terrorcselekményeket és ezért ilyen agresszívak a muszlimok. Mi idióták meg célkeresztet rajzolunk a mellkasunkra és finanszírozzuk a saját leigázásunkat. Ebben nem kívánok asszisztálni és a veszekedés helyett inkább összefogni kellene ebben a kérdésben, nem magunk, hanem a gyerekeink érdekében.

2016.08.14. 13:43:40

@morph on deer: "Egyébként jelenleg Svédországból kéne - a dublini megállapodás alapján "visszafogadni" mintegy 1500 embert, akiket nálunk regisztráltak először, "

Miért is nálunk regisztrálták őket először? Mert mi betartottuk a kötelezettségeinket, a görögök meg szartak bele....? Hát akkor talán vegye őket vissza Görögország, csókolom.

2016.08.14. 13:48:29

@fideszes Bróker kormány: Nap mint nap találkozom velük. Az ostoba lázálmaidban vannak 5-6%-nyian. A valóság az, hogy a mgiránskérdésben Orbánt tartják tökösnek, a saját vezetőiket meg balfasznak.

f123 2016.08.14. 13:54:19

@fideszes Bróker kormány:
Rendben legyen neked igazad! Tehát szerinted:
Ausztria:
Orbán irányítja Ausztriát. Megbuktatta Faymann és gallyra vágta a liberális van der Bellen megválasztását, mert most jó eséllyel Strache fog nyerni.

Németország:
Orbán irányítja Németországot. Orbán történelmi mélypontra lökte Merkel népszerűségét, majdnem szakadást idézett elő a CDU és a CSU között, számos tartományban pedig parlamentbe juttatta az AfD-t ( Alternative für Deutschland).

Franciaország:
Orbán irányítja Franciaországot.
Majdnem megnyerette a regionális választásokat a Marine Le Pen vezette Nemzeti Fronttal.

Anglia:
Orbán irányítja az Egyesült Királyságot. Kiléptette a briteket az EU-ból.
Soroljam még?!!!
Te tényleg ekkora gyökér vagy??!
Persze biztosan az az életszerű variáció amit te állítasz, és a javaslatod alapján fent levezettem és nem azt, hogy a nyugat európai emberek is EGYETÉRTENEK a magyar migránspolitikával!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.14. 13:54:57

@hagyma: A gond az, hogy a mondazaigazatmar nevű hazugsággyár érvelt az 1200 ember kisvárosnyi mennyiségével. Ezt az érvét csak az 1200 ember mentén lehet értelmezni. Ami amúgy, ha nem parlamenti, hanem miniszterelnöki döntéshez kötöd a befogadást ugyanúgy nem fog jönni. De az 1200 emberes érve sem igaz.

Nem azért szempont, mert az 1200 emberről szó lenne. Az, hogy ki és hogy dönt az egy emberrel sem jelent több vagy kevesebb beengedettet. Arról van szó, hogy mondazigazatmar kommentelő krónikus hazudozó.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.14. 13:58:12

@fideszes Bróker kormány: Volt aki... Ezzel az a baj öreg, hogy ez nem az általános eljárás, és elég sokan leírják mennyi időt vártak ott. Nyilván a CIA a saját kémeit, akik ígérgettek mindent az embereknek, hogy legyen forradalom és amikor azt leverték nem tárolta a sima menekültekkel akikről nem lehetett tudni, hogy nem-e komcsi kémek. De ugye érzed, hogy amit leírsz az piszkosul nem az általános álláspont.

Elárulom neked, hogy amelyik migráns első dolga az volt, hogy a külföldi bankszámláján van elég pénz, megnézte melyik állam ad olcsón EUs állampolgárságot (letelepedési államkötvény) annak a zsebében már ott vannak a papírok. Mégse róluk szól a migránsválság.

f123 2016.08.14. 14:00:47

@f123: Pontosítás: Nem Strache, hanem Hofer a jelölt.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.14. 14:03:25

@f123: Látom édesanyád otthon téged arra tanított, hogy hazudj fiam, szólj be fiam, mert érdemi vitához túl hülye vagy, hiszen arra felkészíteni nem mindenki tud... Nyilván gondolt arra, hogy a hasonló felkészítés mennyire fér össze a hivatásával.

A gond ott van, hogy a blog sem a beengedés mellett érvel. Hanem pl. a hatalmi ágak szétválasztása mellett. A törvényhozó hatalom törvényt hoz, de EGYEDI, esetre, cégre, emberre szabott esetekben ne döntsön. Igen fiam, ez ennyire egyszerű. Ha ebben hiszel akkor már csak igennel lehet szavazni.

De lépjünk tovább az "Európai nyelvet nem beszélő" tízezrekről. Furcsamód a többség magától angolul, németül szólal meg.

f123 2016.08.14. 14:10:23

@fideszes Bróker kormány:
Aha tegyük ezt is tisztába, bár tartok tőle, hogy a te gyökér fejedbe nem jut be az info, de hátha...
Szerinted 5-6% osztrák neonácinak szimpatikus Orbán migránspolitikája. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője H. C. Strache többször elismerűen nyilatkozott Orbán migránspolitikájáról. Az FPÖ jelöltje Norbert Hofer 48, valahány%-ot kapott a kancellárválasztáson, amit most megismételnek (október 2-án egyébként). A közvéleménykutatók az FPÖ jelölt győzelmét prognosztizálják. Szóval az az 5-6% az inkább 48-52-55%. Gyökérbéla.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.14. 14:10:29

@monddazigazatmar: A hazugsággyárad gyűlöletbeszéd tilalmába ütközik, ha az édesanyád, édesapád erre tanított akkor ezt légyszíves tarts meg nekik.

Kurvaegyszerű: Elkezdted mondani az 1200 ember mennyire kisvárosnyi. Kiderült, hogy lakótelepen leginkább háznyi. Azaz amit mondasz az kurvára nem igaz.

A hatalmi ágak szétválasztása viszont nem véletlenül van. ÉS az, hogy valaki nem szabadon dönt, mert a törvény meghatározza mi alapján és hogyan kell dönteni, nem jelenti azt, hogy ne lenne rá szükség. Pl. mert sok tényező megvizsgálása nem automatikus. De azt sem, hogy a törvény ne hagyna, ne hagyhatna a mérlegelésben mozgásteret. Ettől még hagy abszolút határokat is.

Azaz a hazugságaid - amikkel le is buktál - bizonyítottan hazugságok. Aki erre csak gyűlöletbeszéddel reagál, érdemi vitára esélye sincs, mert egy hazug féreg, arra itt nincs szükség.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.14. 14:14:12

@Kivlov: Olvasni nem tudsz, csak beszólni. Ugyanis az igen sem azt jelenti, hogy jöhetnek. Azt jelenti, hogy egyedi kérdésben nem a parlament dönt, hanem hatóságok vagy bíróság. Hatalmi ágak szétválasztása.

A parlament csak feltételeket szabhat ehhez törvényben. Azért törvényhozó hatalom

f123 2016.08.14. 14:16:38

@fideszes Bróker kormány:
Na megint egy zavaros állításcsomag gyökérbélától.
Hány 56'-os magyar robbantotta fel magát az USA-ban, Kanadában, Németországban v bárhol?!
Segítek:
Egy sem. Ehhez képest rengeteg lett befolyásos ember közülük az új hazájában, maximálisan tiszteletben tartva az ottani törvényeket. Ez az érvedet a primitív 85-ös iq-jú Ali mellett, aki megerőszakolja a csajodat az uszodában?! Szóval miről vakerálsz gyökérbéla?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.14. 14:37:04

@midnight coder: Csakhogy az azonos kultúra itt nem igaz. Ugyanis olyan csoportokról beszélünk, ahol a nemzettudat gyakorlatilag nem terjed túl a törzsön, és az ellenséges törzstől ha szétválasztod nem akar visszatérni oda.

A keresztény sem fog akarni visszatérni a muszlimhoz. Miért? Mert a templomban lesz olyan akivel van közös hite. A nyelvet megtanulta. Van kihez szólni, van közösség akihez tartozzon.

Akit gyerekként családba ültetsz be, az sem fogja a családját figyelmen kívül hagyni...

Egy "vándorcigány kamionsofőr" sem fog letelepülni.

Ráadásul a "hasonlóhoz akar menni" hajlamra is nagymértékben épít a rendszer. Képzeld magad a migráns helyébe. Ő választhat: Ha aláírja a magyar papírt, akkor biztos nincs Németországra, Svédországra esélye. Ha nem, akkor idővel eljuthat oda. A Görögöknél is több pénzt kap.

Anyagilag ellenérdekelt a magyar ellátás elfogadásában. Az ő választási lehetősége:

Nem írja alá: Több segélyt kap, marad a muszlimokkal, ottani kultúrát viheti magával, stb.
Aláírja: A segély ugyan kevesebb, de olyan helyre megy ahol nem imám hanem lelkész foglalkozik vele, vagy keresztény pap. Nem verik meg azért, ha ő keresztény vagy ateista. Ha keresztény, a templomban hamar megismerheti a helyi közösséget, akkortól befogadják tud nyugodtan dolgozni. Ebbe a kultúrába önerőből beilleszkedve távol maradhat a muszlimoktól. Még akkor is, ha ez plusz munka, és nincs német / svéd luxussegély.

Ki fogja aláírni? Az a keresztény vagy hitetlen aki meg tud tanulni magyarul. Na ez nem fog elmenni mecsetbe, érthető okból. Persze ő is a közösségéhez akar tartozni. És el fogja mondani, hogy János atya milyen remek közösséget kovácsol a környék hívő népéből... Hogy Klári az evangélikus lelkész csaj milyen remek ifjúsági programokat tart. És ahhoz a közösséghez fog tartozni akivel együtt jár templomba, akinek ezen az alapon ő is segít és aki ezt viszonozta neki.

Az ateista a hobbija, a kedvelt szórakozóhelyen megismert haverok, sportcsapat, stb. mentén találja meg a közösséget.

f123 2016.08.14. 14:40:34

@Válasszunk: Én nem kevertem senki családtagját a vitába, édesanyám tavaly halt meg, nagyon szerettük, de ha elkezted, akkor legyen.
Úgy látom anyád téged meg arra nem tanított meg, hogy intelligensen viselkedj és kultúráltan szólj a másikhoz. Meg persze próbálj érvelni is. Bár lehet, hogy szegény nem tudott, mert sz intelligencia részben génfüggő.
Szóval mi a hazugság abból amit leírtam?
Cáfold meg!
A blogról és posztról:
A blog címe: " Érvek az igenek mellett".
A blog tartalma:
Ez egy újabb kísérlet a szerecsenmosdatásra. A rasszista-kártya nem működik, ezért új irány kell. Mondjuk azt, hogy a muszlim migránsok között sok jó ember van és az egész népszavazósdi fölösleges, mert lehetne ezt az egészet máshogy is intézni. A cél csökkenteni a részvételt a népszavazáson, hogy ne legyen érvényes.
Ez rafináltabb érvelés, mint a rasszista-kártya, de éppúgy hamis. Egy demokráciában közvetlenül vagy közvetve a teljes politikai vezetés és csatolt részeik a néptől kapják a felhatalmazást az ország vezetésére. Fajsúlyos kérdésekben, szokás megkérdezni a népet, mert annál nagyobb legitimációt nem kaphat egy kormány, mintha egy népszavazást által kinyilvánított álláspontot képvisel.
Emiatt a legitimáció miatt szükséges a népszavazás egy olyan kérdésben, ami a saját és a gyerekeink jövőjét is meg fogja határozni. Ezt a legitimációt támadod a kis posztocskáddal, azért hogy elbizonytalanítsd a szavazókat, hátha nem mennek el szavazni és nem lesz érvényes a népszavazás. És kérlek ne gyere a hatalmi ágak szétválasztásával, mert szánalmas és nem gyere az 1200 valahány migránssal sem mert kamu. Ha a jelenlegi irány marad az EU-ban, akkor a német gazdaság jó eséllyel meg fog roppani, a franciáknál meg polgárháború lesz. Ezek "bajocskák" egy csöppet érintenének minket is, ezért érdemes most mindent megtenni annak érdekében, hogy a saját, de lehetőség szerint a többi EU tagállam hajóját is kikornányozzuk ebből a viharból.

nu pagagyí 2016.08.14. 14:49:27

@f123: Aki úgy értelmezi a Koránt, ahogy te, az ott marad helyben, éppen most IS színekben. Az iszlámot másként értők, más vallásúak és vallástalanok meg menekülnek az ilyen vadbarmok elől, ami azt hiszem, természetes. Minden fundamentalista vallási fanatikus potenciális veszély bármelyik társadalomra. Szerencsére nálunk a laikus keresztény "gondolkodás" már eljutott abba a stádiumba, hogy ívben szarja le a tíz parancsolatot is. Egyébként Magyarországon volt/van egy elég erős Közel-Kelet és iszlám kutatói hagyomány, talán jelentkezz be oda Korán kutatónak. Remélem megy az arab nyelv?

2016.08.14. 14:49:40

@Válasszunk: Hát okoskodhatunk össze-vissza, a lényeg az, hogy aki elmegy, azoknak valószínűleg kb. 90%-a arra fog szavazni, hogy nem kell ide problémás tömeg. Ennyi. Ezt kellene meghallani. Az átlag szavazó nem fog jogot hallgatni, meg társadalomtudományokat tanulni, hanem egyszerűen leszavaz, ami azt jelenti: menjenek a migránsok a picsába.

nu pagagyí 2016.08.14. 14:55:22

Javaslom az EU-nak, ami mi persze mi vagyunk, hogy vegyen magyar letelepedési kötvényt a menekültek számára. Az offshore cégek is bekasszírozhatják a nyereséget, így a Habony-Rogán duó is jól jár, Matolcsy a kötvény lejártakor természetesen visszafizeti a zsetont a menekültnek, aki onnan már saját lábra állhat.

gabpocok 2016.08.14. 14:55:46

@Kivlov: Tényleg nincs az igen mellett semmi mivel a logika azt diktálná hogy erre senki nem megy el mivelhogy semmi értelme sincs..... Pénzt azt lehet lopni belőle tény de ugye ez nem logikus... +A nem mellett sincs egy logikus érv sem mégis minden gyülölködő nagykeresztyény ara szavaz mert nehogymár gondolkozni kelljen..

morph on deer 2016.08.14. 15:08:30

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Csak az a fránya megállapodás ne lenne, ugye, amivel Magyarország is egyetértett.

Tudom, "magyarellenes" betartani a szerződéseket, megtartani idéreteket, igazat mondani úgy általában, de ilyenek azok az elmaradott európai gondolkodásmódú népek, látod, ők még ott tartanak..!
Bezzeg Népünk Bölcs Vezére már rég lehagyta őket, ebben is!
Irigyel is minket egész Európa..!

Vagy valami más lenne a helyzet?

nu pagagyí 2016.08.14. 15:09:13

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Okoskodhatsz persze, de minek. Hagyni kell a frászba, hogy miről szavaztat Alijev elvtárs. Amíg nem küldik átnevelő táborba azt, aki nem vesz részt ilyen baromságokban, nem kötelező a kormány disznóságaihoz falazni. Rám ne hivatkozzon, hogy így, vagy úgy, erkölcsileg felmentem saját embertelenségének bűne alól. Remélem, nem lesz négy millió hülye, így főhet saját levében. Arra azért kíváncsi leszek, ha nem lesz meg az érvényesség, akkor csalni fognak-e, vagy beérik a sikertelenséget sikernek hazudással.

morph on deer 2016.08.14. 15:13:00

@f123:
"Az osztrákok (Bécs kivételével) a migránskérdésben végzett munkája és álláspontja miatt simán megválasztanák Orbánt bárminek."

Hát "bárminek" esetleg én is..!

Igaz, a bölcs dakota mondás szerint: "Spermáról vagy jót, vagy semmit!"

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.14. 15:15:30

@f123: A demokrácia alapja szerinted szánalmas, csak a te patkány viselkedésed a király. Ha nem vagy patkány akkor majd nem fogják azt emlegetni kitől tanultad.

A részvételi arány csökkentése az nem az *igen* szavazat mellett érvel, hanem a távolmaradás mellett. Így a "cél a részvételi arány csökkentése" állításodról biztosan tudnod kell, hogy hamis. Azaz egy rosszindulatú hazugsággal érvelsz, és nem érvekkel vitatkozol, hanem a másik személyét támadod.

Erre pedig egyetlen válasz van: A hazugságaidat és a személyedet venni célba. Az utóbbin belül a neveltetésedet. Még akkor is, ha tudom, hogy azt és a szüleidet nem választhattad meg.

A kérdés nem népszavazás szükségességéről van, hanem parlamenti döntés szükségességéről. Az egyes betelepítések kapcsán ha az Orbán féle *nem* álláspont győz akkor nem lesz népszavazás a kérdésben.

Ha viszont az igen és elveszed a hatalmat a parlamenttől, akkor legitim érv azt mondani, hogy azon területen kelljen helyi népszavazást tartani (város vagy kerület szintjén) ahova a migránst elhelyeznék.

Azt állítod, hogy a német gazdaság meg fog roppanni. Nem valószínű, erre sok ok van. De tegyük fel megtörténik. Az EUn belül az ott biztosan nem integrált vegyes csőcselék elindulhat Magyarország felé, mert EUn belüli szabad munkaerőáramlás van. Ezért mehet oda is a magyar. Ezt nem akadályozza meg semelyik álláspont. Irreleváns baromság a részedről ezzel érvelni.

2016.08.14. 15:16:26

@morph on deer:

Mikor Orbán betartotta a szabályokat, akkor náci volt, ha nem tartotta be, akkor azért volt náci.

Hogy hol tartanak azt az európai népek (pontosabban az ostoba vezetőik) azt jól mutatja az osztrák példa, akik náciztak a kerítés miatt, aztán tagadták, hogy ők is építenek egyet (ugye egy kapu oldalelemekkel), aztán bevallották, hogy kerítés.

Kivlov 2016.08.14. 15:20:56

@gabpocok:
A NEM mellett több is van.
Pl. aki jönni akar, jöjjön ellenőrizett módon, legálisa, papírokkal, engedélyekkel. Mint minden más ember, ha be akar lépni egy országba. nincs kivételezés.

morph on deer 2016.08.14. 15:21:05

@f123:
- Külön szó van a Koránban a hitetlenek becsapására a "taqiya".

Ezek szerint kehet, hogy Orbán igazából muszlim?
Csak azért, mert igazat nemigen szokott mondani, különösen nem a muszlim értelmezés szerint "hitetlen" kategóriába tartozóknak!
Ilyen például a magyarok többsége, de a legtöbben az EU-ban is!

Nagyon köszönöm az értékes információt, de igazán!
Mostanáig időről időre felmerült, hogy egy igazi keresztény ember hogy lehet ilyen, de most már minden világos!

nu pagagyí 2016.08.14. 15:24:25

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Érdekes, hogy az osztrákok a magyar határra építenek kerítést, nem pedig a németre, pedig innen a mi kis vákuum országunkból ugyebár, nem nagyon megy oda migráns. Szerintem nem a migránsok ellen építik, minket utálhatnak valamiért, csak nem mondják.

2016.08.14. 15:28:23

@nu pagagyí:

Hát persze.... mióta Orbán van hatalmon, azóta mindenki utálja a magyarokat Európában.... ne röhögtesd ki magadat!

Ha minket utálnak, nem értem, hogy miért engednek ott dolgozni több tízezer magyart?

nu pagagyí 2016.08.14. 15:32:24

@Kivlov: Majd kér Moszulban vízumot az ottani követségünktől és persze az IS-től menekülési engedélyt, hogy le ne lőjék. Egy Kósa Lajos veszett el benned. Szia Lajos!

morph on deer 2016.08.14. 15:35:18

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
"Mikor Orbán betartotta a szabályokat, akkor náci volt, ha nem tartotta be, akkor azért volt náci."

Hát szó ami szó, van egy kifejezetten "nemzetiszocialista" bukéja annak amit- és ahogyan csinál, tagadhatatlan!

(Csak a teljesség kedvéért: náci=nazi=nationalsozialismus)

nu pagagyí 2016.08.14. 15:35:47

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: A magyar munkaerőt szeretik, a magyar rezsimet kevésbé. Az osztrákok valószínűleg (tipp) nem akarják megosztani a közös fedelet egy Putyin-bérenc országgal. Készülhetnek Schengen átszabására, ezért a kerítés. Te készülsz már a csasztuskákkal?

2016.08.14. 15:41:43

@morph on deer:
Hát a falumban nagyrészt korányzati támogatásból épült nemzeti emlékhely, ami az itt 1944-45-ben 2000 zsidó kiirtására emlékeztet. Gondolom nácik lehetnek, ha zsidó emlékműveket emelnek..... :-)

2016.08.14. 15:43:30

@nu pagagyí:

Nos a Fidesz önpozícionálása ugyan jobb oldali, de sokmindenben inkább balos politikát folytat.

Viszont migránskérdésben úgy tűnik, hogy jobbra helyezkedett a kormány, így te kerültél a bal oldalra, szóval a csasztuskákkal neked kellene készülnöd, úgy gondolom. :-)

2016.08.14. 15:44:53

@nu pagagyí: Ezenkívül, hogy az osztrákok mit akarnak, majd kiderül, ha megismétlik az elcsalt választást.

f123 2016.08.14. 15:47:51

@Válasszunk: Akkor kezdjük egy szép beveztővel ismét, mert intelligensen nem tudsz kezdeni. Gondolom ezt a meglátást, hogyha nem tudom érdemben a másik érveit cáfolni, akkor a személyét támadd, otthonról hoztad.
Gondolom szopni meg apádtól tanultál és neked ez a természetes ezért jön geci ki a szádon szavak helyett, fartúróbogár.
Egyébként mivel úgyis benne vagy a szopásban, majd október 3-án is élvezheted, ahogy meglesz a népszavazás eredménye.
Fájhat az igazság, hogy rámutattam a gyengécske próbálkozásod valódi céljára kicsi majomfigurácska.
Ha szerinted az az állítás, hogy a demokrácia alapja a népszavazás vagy a nép választása mondjuk 4-5 évenként a demokrácia elleni támadás, akkor egy idióta vagy.
Mit jelent a demokrácia, mint szó?
Segítek:
A nép uralma.
A népszavazáshoz nem kell parlamenti kontroll agyatlankám, mert vagy a népet kérdezed meg vagy szavaz a parlament. A népszavazás után, annak függvényében, hogy milyen népszavazás volt, a parlament és a kormány megteszi a szükséges lépéseket a népszavazás eredményének figyelembevételével.
A posztocskád, kis leendő möchtegern világjobbító megmondóember sunyi.
Azért sunyi, mert azt próbálja bemagyarázni, hogy igazából a parlament tudná a kérdést remekül kezelgetni vagy a kormány v vki. Csak ne legyen népszavazás, mert minek az... Szóval megismétlem, hiába hazudozol erotikus gyurmafilmsztárocska, a posztocskád távolmaradásra buzdít.
Szerinted meddig lesz még szabad munkaerőáramlás az EU-ban? Meddig lesz még EU?
Szóval ne kábítsd tovább a népet a hülyeségeddel, hess vissza a likadba büdös libsi patkány!

nu pagagyí 2016.08.14. 15:47:52

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Nyilván a párt által ajánlott fröccsöntő készítette, a pénz nagy részén meg a helyi pontátok riszteltek. Jogcím kell a lenyúláshoz, legyen az bármi: feltalálás, kazah mezőgazdaság helyzete a googliból. Mindegy is.

nu pagagyí 2016.08.14. 15:50:08

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Mi az, hogy jobb meg bal? Csak hülyék gondolkoznak ilyesmi kategóriákban egy konkrét ügyben. Emberség versus embertelenség, kötelezettségek betartása versus leszarása. Na ezeket hová sorolod? Jobb, vagy bal?

f123 2016.08.14. 15:53:59

@nu pagagyí: Újabb érdekes érv. Szóval aki szó szerint értelmezi a Koránt az otthon marad és az IS, az Al-Kaida, az Al-Nuszra stb. színeiben harcol.
Csak egy kérdésem van akkor:
A franciaországi, belgiumi, angliai, németországi iszlámhitű öngyilkos merénylők, robbantók, késelők mérsékelt muzulmánok voltak?
Köszönöm nincs több kérdésem, csak egy kávét kérek.

nu pagagyí 2016.08.14. 15:55:38

@f123: Szép és kulturált szóömlenyt okádtál a netre. Gratulálok! Igazi demokrataként véded a bolsevizmust.

nu pagagyí 2016.08.14. 15:59:10

@f123: Nem minden magyar Matuska Szilveszter, viszont vannak Matuska Szilveszterek is köztünk. Erről kb. ennyit. Most éppen nem az IRA és a baszkok robbantgatnak, hanem ezek. Majd megfékezik ezt is.

2016.08.14. 16:00:27

@nu pagagyí: Az emberséget oda sorolom, hogy ezzel a baromsággal jönnek azok, akik kifogytak az érvekből a migránsok kérdésében, ugyanis ezek nem menekültek (akik az életüket féltik), hanem migránsok (azaz gazdasági előnyökért jönnek), szóval nem kell aggódni humanitárius katasztrófa miatt, vagy ha igen, azt maguknak köszönhetik.

A kötelezettségek betartásáról pedig annyit: Magyarország úgy tűnik, hogy megvédte a határait az illegális migránsoktól, így betartotta a kötelezettségeit. Ezzel szemben a vezető európai államok leszarták a külső határok védelmét.

Dióhéjban ennyi.

2016.08.14. 16:02:56

@nu pagagyí: Sikerült egy darab robbantót összeszedni 100 év távlatából. :-)
Az is csak egy elmebeteg volt.

Ezzel szemben az iszlamisták épeszűek, kitervelik a rohadékságaikat és csak az elmúlt 1 évben vagy 6-7 jelentős terroresemény volt Európában, ami migránsokhoz köthető.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.14. 16:09:27

@f123: Nézd öreg... Azon túl, hogy szar alak vagy 2 dolog merült fel. Nyilván az egyik, ha a viselkedésedet minősítik, neveltetésed szóba kerül, akkor nem az a természetes, hogy javítasz a viselkedéseden.... Hanem az, hogy megtanultál alaptalanul anyázni. Érdekes módon a postban, nincs másra minősítés, az értelmes kommentelők sem kapnak. Innen viszont rekord sebességgel igazolod azt, hogy on topic észérved nincs, otthon csak beszólni, fröcsögni tanultál. Nos amit ezek után másról ideokádsz arról mindenki azt tudja mondani magadból indulsz ki.

Nem az a baj öreg, hogy bunkó vagy, mint mondtam a neveltetésedet, anyádat, apádat te se választottad. Az se baj, hogy hülye vagy. A génjeidet se.

Az a baj, hogy még egy hülye is észreveszi, hogy a post a népszavazáson részvételt sürgeti. Te pedig ennek az ellenkezőjét állítod. Azaz minden beszólásod, fröcsögésed kapcsán bármely 5 éves látja, hogy hazudsz, hülyeségeket beszélsz.

És azt is, hogy az ezért kapott kritikára vak vagdalkozással reagálsz, mert otthon azt tanultad. Innen pedig amit ezek kapcsán idefröcsögsz az gáz.

Tudod miért? Mert eddig nem kurváztam le anyádat. Nem fasszopóztam le apádat. Csak azt jeleztem hogy nem tanítottak meg viselkedni. Amit fényesen igazolsz. Mint mondtam, hogy eddig.

Igen fiam. A baj az, hogy amikor azt mondom a nyilvánvaló rágalmazásaid, hazugságaid neveltetés kérdése, akkor nem nehéz látni, hogy hazudsz. És azt sem, hogy ez neveltetés kérdése.

Azt mondod szeretted anyádat. De annyit már nem ért meg, hogy azt mondd, ha hazudva mocskolódsz, utána vakon anyázol, akkor rá hozol szégyent alapon kimond azt ami nyilvánvaló. Benéztél valamit, hülye voltál, elkezdtél fröcsögni... És ez tényleg rá hoz szégyent. De lehetett volna benned annyi, hogy nem miattam, hanem miatta azt mondod, te nem ilyen vagy és korrigálod a hibádat. Ha már fel kell hívni a figyelmed arra, hogy ezzel rá hozol szégyent.

Nem lett volna nehéz. Nagyot és egyértelműt hibáztál. Semmit nem vesztettél volna vele, ha elismered. Te úgy gondoltad nem ér meg neked annyit az a nő, hogy ne hozz rá feleslegesen szégyent. Ez mindent elmond arról, hogy másoknak hogyan kell őt ez ügyben kezelni.

Kár, hogy a sokadik nyilvánvaló hazugság okán az idő kímélése érdekében jön a kitiltás, moderálás... mert így az újabb hazugságaiddal azt a lehetőséget játszod el, hogy az ő érdekében korrigálj.

Szartál egy nagy kövéret a saját anyád sírjára. És mint mondtam, sok viselkedésednél csak azt tudom mondani, biztos magadból, a saját családodból indulsz ki.

morph on deer 2016.08.14. 16:15:45

@f123:
"Tök mindegy, hogy MOST hány migránst kellene befogadni. Jogi értelemben egyik sem tényleges menekült, mert biztonságos országokon keresztül jutott el hozzánk, tehát nem jogosult menekültstátuszra."

Tényleg nem érted, mit mondok...

Szóval: Az EU nem a Magyarországra így-úgy bekerült személyekkel foglalkozik ebben a kérdésben, tehát az, hogy ki hogyan és honnan került Magyarországra teljesen érdektelen a "kvóta" szempontjából!

És ez az ami nettó hazugság a kormányzati propagandában!

(Hiába, na, ahogy a minap írtam, "Rogán egy talpig becsületes úriember!" - onnantól felfelé meg Rogán...)

Az úgynevezett "kvóta" kérdés az EGÉSZ EU-ban menedékjogot kapott személyekre vonatkozik, akiknek már van legalább ideiglenes tartózkodási engedélye, vagy legalább is az előzetes vizsgálatok alapján jogosult (lehet) arra!
(Az utóbbi esetben a befogadó ország viszi végig az eljárást.)

Szóval semmiféle ellenőrizetlen "ömlesztés"ről nincs szó!

Mint ahogy "betelepítésről sincs!
Az eredeti szövegben szereplő "relocate, relocation" szavak azt jelentik, hogy "másik helyre kerül" - távolról sem jelenti azt, permanensen!
Ha a tartózkodási engedélye ezt külön nem teszi lehetővé, akkor a "menekült" státusz indokának elmúltával - pl kitör a béke, stb - legálisan haza lehet küldeni a személyt!

Ehhez még annyit, hogy egy egy családon túl semmi indok nincs arra, hogy egy helyre legyenek elhelyezve, tehát az sem áll meg, hogy belátható időn belül "arab negyed"-ek jönnének létre!
Az meg már csak ráadás, hogy tucatnyi ok miatt (vallás, nyelv, törzs, stb) nem is okvetlenül akarnak együtt lenni, akárki mondja is.

Tehát erről van szó, ti meg csúsztattok agyba főbe, élén Orbán Nemzetvezetővel.

Végezetül: senki nem a számolatlanul és ellenőrizetlenül beáradó menekülteket akarja, sem én, sem a többiek akik nem csaholnak együtt a falkával, szó sincs róla!
Tisztességes európai viselkedést viszont teljes joggal el lehet várni mindenkitől!
Legalább is attól, aki nem "kis piros foltokkal" a seggén született, és nem csak a "narancs" szemüvegen át látja a dolgokat!

Lehet gondolkodni!

nu pagagyí 2016.08.14. 16:22:30

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Aki felrobbantja magát, az nagy valószínűséggel nem épeszű. Ahogy a müncheni szélsőjobbos, rasszista lövöldöző sem.

A tömeggel nyilván jöttek terroristák (mi sem szűrtük ki őket), de azért nem olvastam több millió öngyilkos merénylőről és biztos lehetsz, hogy legtöbbjük nem akarja bombaként végezni. Európában erős államok vannak, némi spéttel meg fogják oldani a felmerülő problémákat, feltérképezik a sejteket. Persze a legfontosabb a szíriai helyzet rendezése lenne. Nem tudom, Orbán felajánlotta-e tíz fős hadseregünket a feladathoz?

Az oroszok szerepe is több, mint kérdéses. Nem vagyok benne biztos, hogy minden merénylet IS-ihletésű és a hisztérikus migránsellenesség nem az általuk lefizetett politikusok és szervezetek műve. Az látszik, hogy nem békét akarnak sem Ukrajnában, sem pedig a Közel-Keleten, hiszen nem az IS-t támadják. Európának nem a menekültektől kell félnie, hanem az oroszoktól, hiszen a török önpuccsban való részvételükkel maguk mellé állították Törökországot, elzárva Európát a Közel-Keleti és Iráni olajtól. A menekültek még jól jöhetnek Európának, mint a térség ismerői, ha vissza kell majd szerezni a befolyást az oroszoktól, mert elszemtelenednek és zsarolni kezdenek az olajjal.

De mit is beszélek! - hiszen az oroszok a barátaid. Mikor jön a maci málnát szedni?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.14. 16:39:16

@nu pagagyí: Az a baj, hogy van több fogalom. Az EU is migránsokról és menedékkérőkről beszél hivatalosan és nem menekültekről.

Az egész kérdés kapcsán pont a nyelvi bohóckodás és a szavak keverése a csúsztatás.

Jelenleg van kb 8 olyan kifejezés amit ismerned kell.

1. Migráns.
2. Menedékkérő.
3. Menekült.
4. Menedékes.
5. Oltalmazott.
6. Befogadott.
7. Első generációs bevándorló.
8. Második, harmadik generációs bevándorlók.

Menekültről csak ott beszélünk ahol valakit nemzetközi vagy helyi jog alapján menekültként elismertek. Ez egy tartós védelem.

A menedékes az akit nem egyedi döntéssel, hanem általános érvénnyel kezdünk védeni.

A két státusz között a különbség az, hogy mivel a menekült egy egyedi döntéssel megadott státusz ezért a végrehajtó hatalom és a bírói hatalom az illetékes, a menedékes státusz adott helyzet általános szabályozásáról és így jogalkotói hatalomról szól.

Aki nem jogosult menekültként védelemre még mindig lehet jogosult oltalmazottként vagy befogadottként védelemre. Többszintű a rendszer. Sőt jöhet más vízummal, más alapon tartózkodásra, vagy betelepedésre jogosultként.

Szinte minden *önállóan* érkező diák akinek EUs szervezetek vagy civilek garantálják a megélhetést kérhet diákvízumot, tanulhat, termelheti a GDPt, ha vannak megfelelő papírjai. Ezt sok helyen megkaphatja, a szír is. Az általános befejezésétől a doktoriig dekkolna itt annyi időt, hogy addigra otthon párszor béke lenne.

Az EUs bevándorlási válság mögött ritkán van menekültválság, sokkal inkább a munkaerőhiány érdekében való gazdasági bevándorlás, ahol a multikulti jegyében nem várták el az integrációt. Itt egyik szintű ideiglenes vagy tartós védelem sem annyira meghatározó. És a nekik tett gazdasági és egyéb ígéreteket, a multikulti sok ígéretét nem tartotta be az EU. Az ezért dühöngő, radikalizálódó Abdul éppen azért dühöng amiért a hasonlóan csalódott magyar is. Vagy a BrExites angol.

A menekült státuszra nem jogosult tömegeket meg kell állítanunk. De a védelemre jogosult embereket be kell engednünk.

Való igaz: A szomszédos iszlám országok jelentős része biztonságos menedék, aki onnan tovább jön, annak piszok nehéz bizonyítania, hogy nem volt biztonságos harmadik ország. Aztán ott van Görögország, Macedónia, Szerbia.

Akik ideérkeznek azok többsége átjutott számos biztonságos harmadik országon. Nem jogosult a legtöbb státuszra, tiszta sor.

Akit Görögországból vennénk át, annak csak annyit kell igazolni, hogy az első útba eső iszlám ország azért nem volt jó neki menedéknek, mert:

1. Ő hitetlen, ezért a táborban üldözték
2. Kurd, ezért a táborban üldözték
3. Keleti keresztény, ezért a táborban üldözték
4. Egyedül álló nő, gyerek, ezért a táborban szexuális bűncselekmények fenyegették.

A sor folytatható. Aki Görögországba érkezik meg, az azon a ponton lehet együttműködő, védelemre jogosult ember. Akit továbbküldenek az biztos, hogy legalább együttműködő, nincs nyilvánvaló ok a kizárására.

Jól látod, hogy az első 3 csoport esetében nincs szó iszlám-arab kolóniát alkotni képes tényezőről. Mert a hit, a nemzetiség hiányzik. A negyedik esetben is elege van abból, hogy az iszlám kultúrában őt megerőszakolnák. De az ilyen csaj férje sem iszlám-arab irányt képviselő lesz. Mert a helyi bevándorló sem az, de a helyi lakos sem.

És ez véd a második, harmadik generáció problémáitól. Mert ők azok akik nem a "korábbi helyzethez", hanem a többségi társadalomhoz mérve lehetnek csalódottak. De egy félvér? Egy a faluban elfogadott keleti keresztény?

Az ő befogadásuk alapja, ha áthozzák őket Görögországból, érzésem szerint megalapozott lehet. De pont ezért igaz az, hogy azokat a hordákat akik miatt az eddigi táborokból tovább kell menekülniük meg kell állítani a határnál.

Az emberség pont azt mondja: Ismerjük a szabályokat amik hosszabb távon több embert védenek meg. Aki ezeket a szabályokat felrúgva, másnak ártva, törvénytelenül jön, ha azt engedjük akkor nagyon sok emberrel művelünk embertelenséget, gonoszságot. És tök mindegy, hogy ő robbant, vagy csak az anyagi előnyök reményében lebontja a határvédelmet, amivel bejuttat terroristát, drogot, fegyvert a csempészútvonalakon. Az, ha neki teret engedünk az öl.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.14. 16:49:53

@nu pagagyí: Bocs, de én nem látok olyan nagy különbséget aközött, aki azt mondja:

"Én nem vagyok terrorista, mérsékelt iszlám hitű vagyok, de amikor más vagyonára nem vigyáztam az azért is természetes, mert ő csak keresztény volt, a női kalauz ilyen ruhában mit keres férfiak között... Nekem kell a jó EUs életszínvonal azért jöttem erre, és leszarom, hogy a határ erőszakos áttörése, megnyitása okán átjövő megannyi dolog hány embert öl meg, mert én a nagy iszlám menekült vagyok a fontos a többi ember leszarós"

És aközött aki maga hozza a bombát.

De tudod a nyugati sajtóban azóta téma a migránsok mellé téve a betelepedési államkötvény mióta az arab tavasz idején azzal törvényesen bevándorló szírek is azt mondják a most érkező honfitársaikra, hogy a spektrum az amit e hozzászólás első bekezdésében leírtam.

És igen, a népszavazás kérdésben amikor azt mondom, hogy azért van ennek az országnak kormánya, belügyminisztere, stb. hogy sok kérdésben végrehajtó hatalomként döntsön akkor ő is egyetért. Eszébe sem jut, hogy a csürhe banda bejöhetne. Hanem, hogy az a jobb, ha a Miniszterelnök dönthet és kapásból nemet mond, vagy ha demonstrálunk a szavazással és felesleges parlamenti vitát csinálunk belőle.

nu pagagyí 2016.08.14. 17:21:54

@Válasszunk: Szerintem a migráns-ügy Magyarországon nem lényegi probléma. Szarkeverés magas fokon, illegális és undorító kampányolással a pénzünkből. Ezért nem is megyek el szavazni, nélkülem is azt csinálnak, amit csak akarnak.
Lenne persze értelme megvitatni mit kezdjünk a menekültekkel, de nem ilyen légkörben.

Én azt szűrtem le az egészből, hogy amint újra valódi demokrácia lesz, ki kell zárni, hogy a parlament népszavazási kezdeményezést tehessen, a kormányt pedig a "tájékoztatástól" is el kell tiltani. A népszavazási kezdeményezés a nép felségjoga, nem a hatalomé. Ha így haladunk, könnyen úgy járhatunk, hogy a nép fogja legitimálni, mondjuk a cigányüldözést vagy a belső ellenséggel való leszámolást a "demokrácia" legnagyobb örömére. Bohóckodásban nem veszek részt, mert a hónapok óta tartó agymosás és közpénzen folyó kampányolás eleve csalássá degradálta a várható eredményt.

Amúgy a kérdés is zavaros. Milyen "külföldi" állampolgárokról van szó? Jó, az uszító kampányból tudjuk, hogy a menekültekről (átnevezve migránsnak), de vajon miért nem ez van a kérdésben?

nu pagagyí 2016.08.14. 17:36:14

@Válasszunk: Nagyjából tisztában vagyok azzal, amit leírtál, de Görögország és a közbeeső államok nem képesek ellátni ennyi menekültet. Nekünk is részt kell vennünk a tömeg kezelésében, a migránsok szűrésében, a menekültek ellátásában. Persze csak, ha civilizált országnak gondoljuk magunkat, ellenkező esetben csapkodhatunk a kőbaltával.

De fűrészelhetünk a kérdésen, a népszavazás valójában nem a migránsokról, hanem Orbán hatalmi ambícióiról szól.

nu pagagyí 2016.08.14. 17:40:25

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Matuska is megdolgozott a lehetőségért, komoly szakismeret, tervezés kell ilyesmihez. Attól, hogy valaki pszichopata, még érthet a dolgokhoz. Lásd Orbánt.

rigolya2 2016.08.14. 17:50:05

@$pi$: A 150.000 pedagógus 0,1%-a???

150 pedagógus???
Nos, ön se nagyon tanult matematikát...

Így ezen h.lyesége meg se lep!

Csak jelzem: amíg vizitdíj volt, több nővér és doki volt az országban!

rigolya2 2016.08.14. 17:52:12

@f123: Amikor majd egy fehér európai se robbant másra kórházat, netán nem gyilkol, akkor lesz erkölcsi alapja... Addig viszont nincs!

rigolya2 2016.08.14. 17:54:57

@rigolya2: Migráns volt van lesz.

Ergo vizitdíj mellett is voltak, csak ön nem fújta fel ennyire!

Ugye kiselefánt?!

rigolya2 2016.08.14. 18:14:56

@nu pagagyí: Migráns volt van lesz.

Ergo vizitdíj mellett is voltak, csak ön nem fújta fel ennyire!

Ugye kiselefánt?!

Kivlov 2016.08.14. 18:45:11

@nu pagagyí:
q-vára nem érdekel, hogy oldja meg.
Szerinted a yenkiket érdekli, hogy a vízumot hogy, hol, miből kéred? Nem.
Vagy egy szabályrendszer be kell tartani és kész.
Amúgy meg az olimpiára hogy mentek ki líbiából pl? olyan nagy a háború, hogy rióig menekültek? :D :D :D

2016.08.14. 19:20:44

@nu pagagyí: Nos akkor ezek szerint Orbán legalább ért a dolgokhoz... :-)
Ezt akartad mondani? Mert szerintem nem.
Viszont a migránsokkal kapcsolatos álláspontját osztom.

2016.08.14. 19:25:56

@nu pagagyí: "A tömeggel nyilván jöttek terroristák (mi sem szűrtük ki őket), de azért nem olvastam több millió öngyilkos merénylőről és biztos lehetsz, hogy legtöbbjük nem akarja bombaként végezni. "

A terrorizmus csak egy kellemetlen melléktényező.
A fő tényező az, hogy idejött egy tanulatlan tömeg, akik nem tudnak (és valszeg nem is akarnak ) beilleszkedni (legalábbis nem úgy, ahogy azt az európaiak elképzelik).
1.500.000-ból 54 dolgozik per pill. Németországban, pedig mind atomfizikus, informatikus és több nyelvet beszél, ugye?

Merkel azt mondja, kell a friss munkaerő. Hát miért nem spanyol (vagy lengyel, magyar, akárki) fiatalokat importál: ők EU állampolgárok, munkanélküliek otthon, javarészt katolikusok, és valszeg beszélnek európai nyelveket is.

Ehelyett jönnek azzal, hogy ezek a keletről ideszabadult népek majd milyen jó olcsó munkaerő lesznek. Hát nem lesznek, mert No.-ban vannak szakszervezetek és nem lehet nekik kevesebbet fizetni az adott ágazatban, mint az ágazati minimálbér (legalábbis Ausztriában így van - Németben csak feltételezem).

2016.08.14. 19:32:55

@nu pagagyí:
"De mit is beszélek! - hiszen az oroszok a barátaid. Mikor jön a maci málnát szedni? "

Prekoncepció. Miből gondolod, hogy nekem az oroszok barátaim?
Azért mert a migránskérdésban történetesen a Fideszhez közeli állásponton vagyok?
Mindent ilyen egyszerűen ítélsz meg?

morph on deer 2016.08.14. 20:25:00

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Hogyne!
Meg a "Sorsok Háza" nevű pályaudvart is, az ismert sikerrel.
A hasonlóan "őszinte" giccsparádé a Szabadság téren szintén nagy ráérzést bizonyít. Látszik, hogy tényleg komolyan gondolják, semmi kétség...

morph on deer 2016.08.14. 20:35:23

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Rossz címre ment, de sebaj.

Ízlelgesd egy kicsit, előbb külön: "nemzeti" - na, ugye stimmel?
"szocialista" - hát a kapitalizmust talán csak Thürmer gyalázza jobban..!

Látod? Már egybe is írhatod!

2016.08.14. 23:04:21

@morph on deer: Nagyon ócska próbálkozás ez a nácizás, haver.
Ezt is csak akkor szokták alkalmazni, mikor elfogytak az érvek....

Akármennyire is fáj - és akármennyire is az ellenkezőjét hirdeted - Magyarországon még mindig demokrácia van, és nem lehet egy náci párt hatalmon.

Persze tudom: Magyarországon mindig nácik vannak hatalmon, ha neked - meg a hozzád hasonló "demokratáknak" - nem tetszik az aktuális kormány.

morph on deer 2016.08.15. 02:03:13

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Látom nem zavar, hogy te kaptad elő a 'náci' érvet, imigyen:

"Mikor Orbán betartotta a szabályokat, akkor náci volt, ha nem tartotta be, akkor azért volt náci."

Egyrészt elismertem, hogy van abban valami, amit mondasz, másrészt segítettem értelmezni a kifejezést.
Így utólag beigazolódott, hogy szükség is van rá.
Egyébként ez nem érv valami mellett vagy ellen, ez mindössze állapotfelmérés.
Ez jött ki eredménynek - hát nem érdekes, hogy hova tud fejlődni egy egyszerű mezei KISZ titkár, - azaz egy ifjúkommunista - egy kis igyekezettel?

És még azt merik mondani egyesek, hogy "Amerika a korlátlan lehetőségek hazája" - s lám, mekkorát tévednek!

2016.08.15. 06:38:48

@morph on deer:

Eszméletlen egy gyerek vagy.... Leírom, hogy mivel szokták vádolni Orbánt az ellenzői, erre azzal vádolsz, hogy én hoztam elő a "náci" érvet.

Menj politkusnak! Azon a pályán nagy jövő állhat előtted! :-)

morph on deer 2016.08.15. 11:10:35

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Nem biztos, hogy rosszabbul járnál :)
(Bár az én genetikai profilomból hiányzik a "szélkakas" gén, ami a mai helyzetben akár életképtelenné is tenne mint politikust :))
Ez csak a vita kedvéért van így, semmi komoly! Egyébként az irány stimmel, a módszer ugyan aktualizált stb., de a lényeg nagy vonalakban arra mutat. Sajnos.
Orbánt egyébkén nem állom, de ez hosszú múltra tekint vissza.
Röviden: nincsenek illúzióim!
süti beállítások módosítása