... mert választani kell

Amit a kampányban nem mondtak ki

2016/10/06. - írta: Válasszunk

Ha tetszik, ha nem a migráns kérdés kapcsán van egy apró probléma: Aki a biztos közeli menedék helyett az életveszélyes tengert választja, azt nem fogod jogi módszerekkel megállítani. Oké, illegális bevándorlóként nem kapna hivatalosan segítséget? Marad neki a feketemunka, a civilek és a helyben élő közösség segítsége. És a feketemunka alatt nem feltétlenül takarítást, mosogatást értek amiért a magyar is kimegy oda, nem is építőipari munkát amiben látjuk a munkaerőhiány problémáját, hanem akár mondjuk appot fejleszt, blogol, bármi más modern huncutság. Mert nem egy menekülttáborban van, hanem lakónegyedben, ahol ez megoldható.

Ha az emberi méltósághoz, élethez való jogát tiszteljük és kap segélyt, hazaküldeni nem lehet  (ott háború van) akkor sem, ha nem jogosult a menekültként való elismerésre, akkor legfeljebb ül egy kicsit előtte. De az neked a drága. Jelenleg a bujkálás érdekében, hogy ne állítsa meg a hatóság sok ember birtokát teszi tönkre ez a tömeg, kamionokat törnek fel még Franciaországban is, hogy azokban elbújva mehessenek tovább. A kisebb előnyért korlátlanul gázolnak át rajtunk. Hogy ezt mivel igazolják maguknak? Hogyan tudnak aludni ez után?

Sokan közülük hitükre mutatnak: Ők muszlimok, mi meg csak keresztények, hitetlenek, stb. és ebben a helyzetben sokszor derült ki, mit is mond az iszlám. Mások arra, hogy az EU által mondottak, amikre tekintettel megcsinálták az Arab tavaszt nem voltak igazak. Megint mások Merkel szavaira. Vagy arra, hogy az Iszlám Állam problémája Európából ered, és akkor egyék meg az itteniek amit kifőztek.

Ahhoz, hogy őket megállítsuk vérfürdő kellene sok helyen. Ha pedig ebbe belemegyünk, akkor a halomra lőtt határsértők barátai, rokonai radikalizálódnak és még 5* annyi robbantás, terrorcselekmény lesz. Hogy ezzel ők is, még a 8 éves gyerek is erővel, erőszakkal, megfélemlítéssel kényszeríti valamire az államot, tehát definíció szerint terrorista?

Ha a kérdést úgy tesszük fel, hogy vagy ezen az alapon van vérfürdő, vagy mindenki jöhet, a terrorista, a háborús bűnös is, vagy közösen ellenőrizzük ki az aki mehet a célország városaiba és ki az aki börtönbe megy ezért vagy azért... Akkor a 3 opció közül sokan a harmadik opciót látják a legkisebb rossznak. Ez pedig az a kvóta ami ellen szavaztunk.Akik a nemre szavaztak egy olyan megoldásra szavaztak amit csak vérfürdő árán lehet tartósan megvalósítani és amire terror a válasz. 

Viszont a problémát pár ország hozta össze. Ha nálunk van a kvóta miatt ellenőrzés, tőlünk tovább akarnak menni, abból itt lesz konfliktus, itt lehet durva erőszak (fegyveres, emberi életet követelő) amire válaszul ide is jönne a terror. Az ebben való részvétel kapcsán érthető az, hogy sokan azt mondják oldják meg a németek, legyen ez az ő problémájuk.

De ha itt lenne az az embertömeg aki a döntést itt kéne, hogy megvárja, akkor meg tudnánk oldani, hogy holnapra már papírokkal legyen Németországban, és ismét ott legyen a probléma. De ennél sokkal fontosabb lenne azt a tanulságot levonni, hogy a közös menekültpolitika akkor és csakis akkor nem okozna feszültséget, ha hozzá közös a szociális háló, a segélyezés is. És ebben a rendszerben különbséget kell tenni azok között akik maguk is tesznek a beilleszkedésükért, alkalmazkodnak, dolgoznak, és azok között akik ezt nem teszik meg. Sőt a semleges és a káros hozzáállás között is.

Az viszont, hogy a segélyezésnél, segítségnyújtásnál nem csak a rászorultság, hanem az együttműködés is számítson alapvetően idegen a baloldaltól. Pedig segélyezés, kedvezmények, adórendszer hármasa a kormányzás egyik remek eszköze. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8011771045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2016.10.07. 12:49:00

@Ad Dio:
Te már egy két kósza leadott figyelmeztető lövésbe akarod belemagyarázni, hogy bizony mészárlás van, csak mi nem tudjuk, sejthetjük csupán.
Persze hogy nem arra mennek ahol "lőnek rájuk", én is más utat keresnék.

De ettől még lehet igazad, nekem is megvan a véleményem a politikáról, a törökökről, meg a képek meg a robbantások önmagukért beszélnek (tegnap is volt egy).

Nem is igazán jó példát írtam, ott az a határ végül is még háborús övezet, ott érhet találat bárkit.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 12:50:10

@CyberPunK: Zsarolás súlyos fenyegetést jelentene. A per sem az, meg a kitiltás sem az. Persze sejtem: Pontosan tudod, hogy a pert elveszítenéd ezért súlyos a fenyegetés.

Az uszítás felhív erőszakra. Ugyanakkor jelenleg alapvetően jogtalan, életet veszélyeztető támadás elhárítására bárkinek joga van. Ha ezzel a jogunkkal számos támadás esetén élnénk abból következik a vérfürdő. Ebben hol látsz bárkit bármire buzdítani? Ja sehol... Ki ellen kelt gyűlöletet? Senki ellen. Csak ugye adott magatartás kezeléséről szól.

De nyugodj meg a "nem jó, ha a barátja a hátad mögött van" kapcsán is elhangzott ugyanitt: A többség nem barát, mert otthon egymást ölték. Igencsak alkalmatlan azok elleni gyűlöletkeltésre akik többsége nem az erőszakkal érkezők barátja.

Ugyanakkor az erőszakos csoportok barátait a titkosszolgálatoknak nemzetbiztonsági érdekből FELADATA kiszűrni. Ennek a feladatnak az említése pont azért nem uszítás, mert nem közösség ellen szól, hanem magatartás és ennek megválasztása ellen szól.

Azaz ismét hazudozva vádaskodsz.

Eggyel több okod lenne azonnal bocsánatot kérni.

De továbbmegyek: Kettőnk közül melyikünk az aki azt hangsúlyozza, hogy a másoknak szándékosan károkat okozó csoport, és a menedékkérők összessége nem keverendő össze (sőt a csoport heterogén voltát, a tagok eltérő hátterét sok postban is részleteztem)?

Te viszont egyenlőségjelet teszel a másokat szándékosan veszélyeztető és az ártatlan ember közé. Ez pedig objektíve alkalmas az érintett ártatlan emberek elleni előítélet, gyűlölet keltésére.

Ugyanis míg te születési hely, otthon alapján előítéletből fogalmazol, diszkriminálsz, én viszont az egyén látható és bizonyítható tettei alapján való megítélését, és itt a jogszerűség és arányosság követelményét fogalmazom meg. Ebből a te általánosításod alkalmas is a közösség elleni uszításra, míg a tettek jogszerű és arányos megítélése nem.

Ugyanakkor azért sem stimmel az újabb állításod, mert ugyanakkor a post az erőszak-monopóliumra is felhívja a figyelmet, így a saját kezedbe vett igazságszolgáltatás ellen, a törvényesség mellett érvel.

Te viszont a másik jogait önhatalmúlag sértő SJW magatartás kapcsán saját magad akarsz lenni bíró, esküdtszék, ítéletvégrehajtó. Na ez a gáz öreg.

Kitiltani innen jogom van. Az ügyedet a bíróság elé vinni tisztességesen szintén jogom van.

És még egy dolog: Nem véletlenül mondtam azt: A tetteidért a törvény szerinti felelősséget önként is vállalhatod. Igen. Mondhatod azt, hogy hülye voltál, benéztél valamit, erre "egy sör vagy egy üdítő ára az arányos" vagy dönthetsz úgy, hogy a bűnöd súlyos volt és szándékos.

Az, hogy a felelősségvállalás elvárása nálad ilyen súlyos tehernek tűnik, és bocsánatkérés helyett tovább hazudozol, mocskolódsz érzésem szerint beszédes.

eßemfaßom meg áll 2016.10.07. 12:50:22

@CyberPunK: "Gondolom majd te eldöntöd, hogy ki az ellenség"

ellenség az aki nem a határátkelőhelyen próbál belépni az ország területére. Nem olyan bonyolult ez mint amilyennek látni szeretnéd

eßemfaßom meg áll 2016.10.07. 12:52:59

@KayD: " törvény van a "közszolgálati" propagandaadók első programhelyekre sorolásáról, így sokan csak ezeket érik el, "

Sok olyan televíziót adnak el manapság ami csak 1 csatorna fogására képes és nem lehet hangolni?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 13:10:12

@KayD: Az a baj, hogy a legközelebbi biztonságos ország nem minden menekültnél ugyanott van.

Ezért jeleztem mindenhol, hogy nem egységes a migrációs hullám összetétele.

Belép a török határon egy nagy adag menekült. Azt mondjuk ez biztonságos ország *amíg* az adott egyénnek képes biztonságot nyújtani. Ezen a ponton áll meg az összes olyan, aki ugyan menedékre jogosult, de harcos maga is. Az az ellenzék ami az Al-Kaida részének mondta magát... A jelentős részük itt megállhat.

De akik tőlük joggal félnek nem állhat meg ugyanitt, mert nekik a törökök nem tudnak biztonságot nyújtani a táborban lévő arab harcosok elől. A következő ország Görögország. Ide kerül még az a többi muszlim arab akitől nem idegen a konfliktus, de vallási kisebbséget alkot a menekültek közül.

Macedóniában megállnak akik még mindig muszlimok, csak mondjuk Kurdok. Az átlag népesség.

Szerbiában azok akik egyedülálló nőként, gyerekként bajban lennének a táborban, az iszlám elvárásai miatt... Így nekik Macedónia sem tud megfelelő védelmet nyújtani.

Magyarországra az jutna el aki mivel nem iszlám hívő még a szerb táborban lévő iszlámhitű asszonyok is kirekesztenék. Nem a kerítésen átmászva érkezne, hanem a határátkelőnél.

A jelenlegi EUs migrációs politika egyik fontos kudarca az, hogy az utóbbi csoport tagjainak kb. minden országban félnie kell az első csoport tagjaitól.

A születési hely nem lehet senki megítélésének alapja, mert az előítéletesség, tiltott diszkrimináció. Az egyéni viselkedés, egyéni élethelyzet viszont igen. És az állam feladatai között lévő kollektív önvédelem az arányosság mértékéig alapvető feladat és az emberi jogok alapvetően nélkülözhetetlen garanciája.

A két oldali propaganda kapcsán nem a kormány "Ha ide jössz, be kell tartanod a törvényeinket" szövege a gyűlöletkeltő. Ez csak nyilvánvaló dolgok felesleges kimondása, és egy szelíd figyelmeztető válasz a problémákra (kár, hogy nincs arabul is meg) és előzetes üzenet ne érjen senkit csalódás.

Amikor a magát al-kaidához kötő ellenzéki harcosok és az általuk is üldözött hitetlen vagy keresztény nők között a baloldal általánosítva, előítéletet keltve tesz egyenlőségjelet, akkor az nem együttérzést kelt a háború elől "menekülésre" mutatva, hanem pont az egyes kisebb csoportok bűneit vetíti ki a teljes közösségre, így előítéletet és gyűlöletet keltő propaganda.

Ha megnézed akkor van egy kitűzött célja sok migránsnak. Jelenleg a másoknak súlyosan ártó, és ezek miatt saját maga és a társai ellen gyűlöletet szító illegális migráció a legjobb esélye arra, hogy ezt a célt elérje.

Ha ezt az esélyt gyakorlatilag elveszed tőle, csökkented, viszont a saját esélyeinek, lehetőségeinek racionális felmérését, a tisztességes együttműködést jó lehetőséggé teszed, akkor az aki ma a tengeren az életét kockáztatja, ismét meg fogja keresni a hatékony megoldást...

Ez nyelvtankönyv, az Európai kultúra megértése, stb. irányában vezet.

Ha ő elolvassa, hogy az a jólét amit ő keres, csak azért lehet, mert "sok befizető van a közösbe, és kevés a passzív haszonélvező" és igen, ha a nő dolgozik, adót fizet, stb. és ehhez hogy kell az egyenjogúság, és ezt neki megfelelő iszlám hitű ember is elmagyarázza...

Akkor a többség amikor nem a csordaszellem, hanem a megfelelési kényszer, a versenyhelyzet viszi előre képes lesz megérteni, és képes egyszerű szakmákat (hiányszakmákat is!) megtanulni.

Ha a nyelvi, kulturális vizsga (pszichológiai ellenőrzés mellett), és a szakmai vizsga kell az EUba jutáshoz nem az embercsempész hajójára drágán megvett jegy, akkor nem embercsempészre, szervezett bűnözésre fognak költeni, hanem tankönyvre.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 13:14:18

@eßemfaßom meg áll: Nem látni, hanem láttatni, mutatni szeretné ez a baj. A nyilvánvaló jogsértései súlyát felismerte, de azt elismerni, jóvá tenni nem akarja.

Alapvetően két lehetőség van.

1. Ahogy KayD is említi a megerősítési torzítás játszik. Vele annyira elhitették, hogy a magát Al-Kaida tagjának valló ellenzéki harcos és az előle is menekülő nő egyforma "menekült" akkor is, amikor a menedék helyett életveszélyt választva másnak kárt okozva megy oda ahol több pénz van (és lehet propagandát folytatni, költőpénzből finanszírozni a harcostársakat)...

És ezért megvolt az előítélete, durva sértései, és vagy észre veszi magát vagy nem.

2. Becstelen.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 13:15:43

@eßemfaßom meg áll: Nincs már analóg műsorszórás, így azt kell megnézni mi van a Mindig TV ingyenes alapcsomagjában.

CyberPunK 2016.10.07. 13:19:01

@Válasszunk: Uh, picit nehéz ennyi hülyeségre reagálni, de lássuk:

"nem jó, ha a barátja a hátad mögött van" Egész pontosan ezt írtad: "azaz a migráns barátja a hátad mögött van. " Márpedig a mindennapi kommunikációban a migráns barátja a liberálbolsik vagy mi a fenék, azaz nem a többi migráns.

"Ugyanis míg te születési hely, otthon alapján előítéletből fogalmazol,"

Téves, én csak a kommentedre reagáltam, és nem egész népeket véleményeztem.

"Kitiltani innen jogom van. Az ügyedet a bíróság elé vinni tisztességesen szintén jogom van."

Ez így van.

"Pontosan tudod, hogy a pert elveszítenéd ezért súlyos a fenyegetés."

Khm, tekintettel arra, hogy nem rendelkezel személyiségi joggal, ezért elég nehezen indítanál magánvádi pert, ezért nincs mit elveszítenem. Ezzel te is tisztában vagy szerintem. De nosza rajta, viszont a nick-emet neked kell személyhez rendelned. A kommentemet is. Utánas meg neked kell bizonyítanod, hogy 1, bármiféle joggal rendelkező személyre (vagy jogi csoportra) írtam a véleményemet 2, bármiféle hátrányt okozott neked a szólásszabadságom.

De mint írtad nyugodtan kitilthatsz. Pont leszarom.

HaD 2016.10.07. 13:22:14

@Buchhalter: Végül is az hogy a csata úgy végződött hogy a hunok bemenekültek a szekértáborukba és körbezárták őket az tényleg nem kimondottan vereség:)...mint a Gyalog galpoban. Azért mehettek csak el mert Rómának az egyensúly volt az érdeke, azaz a gall törzseket a hunokkal próbálta egyensúlyozni...nem sikerült sajnos. Attila nem sokára meghalt és az örökösei szétbarmolták amit összehozott(de példul Rómát nem tudta bevenni és adót sem fizettek Neki a bizánciakkal ellentétben)...majd eltüntek, asszimilálódtak.Rómát már nem ők foglalták el úgy 20 év múlva. Azaz max. 20 év alatt eltűntek a süllyesztőbe!!! Egyébkénta jelenlegi népvándorlás megállíthatósága volt a téma, hogy túlélhető megállítható e...de azért köszi a kioktatást:)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 13:23:34

@CyberPunK: Pl. jó hírnévhez való joga cégeknek, szervezeteknek is van. Márkanév kapcsán is.

A barátja kapcsán pontosan megvan mire reagáltam ott ki lenne mögötted, szóval ismét hazudsz.

Amit leírtál abban bizony volt csoportok elleni gyűlöletkeltésre alkalmas dolog is... Elég először abban az ügyben lépnem, utána a többiben.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 13:36:43

@CyberPunK: Ja és még egy apróság: Az e-mail címed, a nickneved pillanatok alatt eljuttat egy olyan hirdetéshez ahol állást keresel, de olyan oldalakra is ahol szerepel mit hova küldenél. Név, akkor megadott adatok, stb. sok helyre elvezetnek.

Ha magad akkori adatok alapján programozónak tartod akkor ugye tudod, innen már csak egy nyelvész szakértő kell aki a szóhasználatod, fogalmazásmódod sajátságai alapján segít azonosítani, meg egy másik szakértő aki a nyilvános kommunikáció során hosszú ideig azonos értékrend, érdeklődési körök kapcsán köti hozzád az accountot. Meg az, hogy pl. hol szerepelt az e-mail címed szervezethez, rendezvényhez kötötten.

Ha a vélt anonimitásod mögé bújva akarsz becstelenséget elkövetni, akkor nem árt gondoskodni róla, hogy valóban névtelen és arctalan legyél. Mert ugye amit én ígértem az semmi az általad említett "liberálbolsi" módszerhez képest. Megkeresni munkaadód megrendelőt, munkaadóidat, és ott lejáratni. Baloldalt ezt eltorzított, kiragadott részletekkel, alapjogot sértve szokás. Nálad viszont a valóság megírása is elegendő lenne.

Tudom: Ha hasonló önbíráskodás helyett a törvényesség mellett érvelek furcsa lenne, ha ezt tenném. Meg e-mailekkel rombolni a másik esélyeit zaklatás ami ugyan baloldalon természetes viselkedés, de mégis bűncselekmény lenne. Meg, ha lesüllyednék a szintedre, az neked fél győzelem lenne.

Nekem az is elég, hogy a gyáva elbújást választottad, mert prezentáltad mennyire nincs igazad.

eßemfaßom meg áll 2016.10.07. 13:37:17

@Válasszunk: A közszolgálatiak+RTL+TV2+euronews

aki azt akarja látni a tévében, hogy #geciorbán #cukimenekült az odakapcsol az RTL-re vagy Euronewsra

HaD 2016.10.07. 13:37:45

@dare: Mondjuk technikailag vannak automata fegyverek, olyan értelemben hogy mozgásra lőnek. Ugyanez drónok esetében...mondjuk ki lehet táblázni a határon(magyarul???:))hogy "még 10 lépés és lőnek rád"....ezt hívják határzárnak(és nem ezt a bohóckodást amiben csak a kerítésgyártó haverok gazdagodtak meg). Nem gondolnám hogy erkölcsileg nem magyarázható megoldás. Aki akar az jelentkezik szépen a határátkelőn és slussz vagy jöhet vagy nem. Nem??? Ezért álságos és álmelgoldás ez az egész hecckampájn.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 13:38:33

@eßemfaßom meg áll: Azt hiszem az Euronews kivétele most volt nemrég hír, ezért nem tudom mi van benne. De igen az RTL Klub biztosan :)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 13:46:21

@HaD: Alapvetően a probléma nem itt van.

A probléma ott van, hogy akik a biztonságos menedéket hátra hagyva a saját életüket és mások életét készek kockára tenni, akár fel is áldozni azért, hogy maguk közül soknak jusson az európai jóllétből, azok egy kulturálisan heterogén csoport.

Ha a világ összes emberének azt mondod, hogy "Jöhetsz, csak ehhez ki kell robbantani otthon egy háborút, polgárháborút" és mindezt kellő arroganciával, sokszor más népeket lenézve előadod ahogy merkelék teszik, akkor az kódolja az ott indított háborút és a menekülés alapját szolgáló háborús bűnöket, emberiesség elleni bűntetteket.

Nem szabad azt mondani, hogy a bevándorlásnak ez az ára, mert a tisztességes rászoruló enélkül sehogy sem jöhet be, de ezen az úton az al kaida zászlaját viselő háborús bűnöst is azonnal kedvesen üdvözölni és befogadni kell.

Ez a fajta menekültpolitika és politikai értékválasztás rövid távon is képes több millió vagy több tízmillió ember halálát okozni. Az olyan politikai ideológiák amik ilyet okoztak és az után is folytatták őket, hogy az ilyen következmények veszélyét megismerték egy igen szűkkörű klubot alkotnak. A hasonló gyilkos extremitások klubjába nem jó belépni.

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 13:59:01

@Ad Dio:
Sajnos a törököknek kiadott "permission to kill" és az ezt övező hallgatás még rosszabb helyzetet eredményez. Ugyanis jó eszközt ad a törökök kezébe, hogy egy másik szőnyeg alá söpört problémát, a kurdok ügyét is lerendezzék egy füst alatt. Törökország így akadálytalanul folytathatja le az örmények után a másik veszélyes népcsoport "lerendezését", immár hallgatólagos EU jóváhagyással

A szír-török határon nem kérdik, hogy hogy szír vagy kurd, terrorista vagy menekült jön, hanem a válasz egyszerűen csak puff. AZ EU pedig megszabadult egy problémától, közben viszont kreált (vagy legalábbis elnézett) egy másikat. De ez nem számít, fő hogy a lőporfüst ne zavarja a libsi szalonok működését

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 14:07:22

@fércnél maradandóbb: A probléma gyökere ott van, hogy nem Törökország az egyetlen szomszédos ország ahova el lehetne jutni, de erre vezet az EUba vezető út és ezért aki nem csak menedéket (pl. környező arab országban) akar, hanem EUn belül letelepedni azt Törökország felé kényszeríti a helyzet.

Ha bármely országból átvehetnénk azt aki befogadásra érdemes, és nem lenne a Törökországon átvezető útvonal preferált akkor ugye ez a probléma megszűnne.

Ugyanakkor a post kérdése egy probléma kezelését úgy állítja be, hogy mi van akkor, ha ezt Magyarország akarja önállóan kezelni. Itt a "vérfürdő lenne" helyzet kapcsán van aki meglepődik, van aki a már megérkezett menedékkérők válaszára számít.

De a "mindenki jöhet, válogatunk, vagy megállítunk mindenkit" 3 opciója nem csak magyar, hanem EU vagy más tömb határán is megjelenik. Az EU határ védelmében a törököknek adott permission to kill és az elvárás pedig a falat építünk géppuskával politika. Pont ugyanaz az irány amit a nem is képvisel.

A válaszként való erősebb terror célpontjaiban pedig a magyar kerítés helyett török géppuskát választó Berlin, Brüsszel, Párizs (hála a képmutatásukért) és Törökország lesz.

Az, hogy ezt ott már most népirtásra használják fel alapvetően elítélendővé teszi a kapcsolódó EUs politikát, és látjuk, hogy a törökök az EU beszorított helyzetével hogyan élnek vissza (ottani tisztogatás).

Komoj László (törölt) 2016.10.07. 14:18:45

mindegy mi az oigazság, egy fontos: a magyar utálja a magyart, hogy az "libbant" vagy hogy az "jobber"

dare 2016.10.07. 14:24:34

@HaD: Nem tartom elfogadható megoldásnak, hogy Európa közepén egy határon lelőjünk bárkit is.
Már csak azért sem, mert szélsőséges nézeteket valló terroristák előfordulására már szinte alig van esély.
A menekültek addig jönnek míg nem érzik magukat biztonságban.
Ha össze vannak zárva, vagy torlódás miatt túl sokan vannak egy helyen különböző nézetű, vallású, nemzetiségű emberek, akkor nem állnak meg, és a célország is változik.
Törökország az olyan mint egy puskaporos hordó jelenleg, én se érezném magam biztonságban ott, és próbálnék lelécelni onnan.
Ezért sokan keverik össze a gazdasági bevándorlót és a menekülteket, vannak ezek is-azok is szép számmal.
És több lesz, a klíma miatt, a háborúk miatt, a túlszaporodás miatt, és ezek nem gazdasági bevándorlók, csak élni akaró emberek.
Nem úgy kellene velük viselkedni mintha zombitámadás áldozatai lennénk, aki persze ellenszegül annak 2 tasli és mehetsz vissza pajti, de akik még valóban menekülnek valami megkülönböztetés miatt, azoknak valóban kellene találni egy helyet valahol.
Ez a hely nem Európa, az elosztás hülyeség mert még többen jönnek, és hiába a humánum, nincsenek egyenlő feltételek a beilleszkedésükhöz mindenhol.
Egy szónak is száz a vége, én itt nem lőnék senkire, mert nem hiszem hogy ártani akarnak, csak az a közeg amiben jelenleg van nem a legjobb neki.
Én azért nem akarom itt látni őket, mert a probléma, miszerint különböző nézetű, vallású, nemzetiségű emberek egy közegben ugyanúgy megmarad.

@fércnél maradandóbb: Azóta már rákerestem én is, de kösz.

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 14:25:48

@Válasszunk:
A posztbdban leírt elmefuttatás nem újdonság, mivel analóg a klasszikus terrorista-fogolyszabadító dilemmával

Röviden: terrorista csoport túszt ejt, és az elengedését ahhoz a feltételhez köti, hogy a hatóságok szabadon engedik korábban lebukott és bebörtönzött társaikat

A dilemma tehát a következő: engedjünk-e a zsarolásnak, és a túszért aggódó közvélemény, valamint a túsz (Andreotti, Schleyer) nem kevésbé befolyásos családja nyomásának és teljesítsük a követelést? Utána viszont újra és újra próbálkozni fognak különböző csoportok ugyanilyen akciókkal, és így hosszútávon csak fokoztuk a terrort a felszámolása helyett

Vagy nem engedjünk a zsarolásnak, miáltal kivégzik a túszt akinek az életéért való könyörgést persze felhasználják a terroristák a maguk célja érdekéban propagandaeszközként (mint pl. Andreotti esetében), és politikai válságot idéznek elő, tehát végső soron az anarchista céljaikat segítettük ezzel

Én a második megoldás híve vagyok, te ahogy látom az elsőé, vagy lehet hogy abban hiszel hogy van egy harmadik, pedig nincs

Buchhalter 2016.10.07. 14:37:08

@HaD: szívesen ,nincs mit.de félre a tréfával,ha szétnézel történelmi oldalakon ,amelyeket régészek írnak ,egyértelmű ,hogy az általad felhozott ütközet döntetlen volt. A Hunok ,akikhez nem sok közünk lehet - erre is vannak régészeti vizsgálatok - meg érdemelték,hogy eltűnjenek a süllyesztőben.Vándorló ,sátorlakó életmóddal nem lehet életképes birodalmat építeni.Ráadásul elégé intoleránsak voltak más vallások képviselőivel.Jó néhány hittérítő borzalmas halált halt Hun szálláshelyeken.(élve megnyúzás,forró vízben megfőzés,karóba húzás.A meghódolt népekkel is kegyetlenek voltak.A harcképes meghódolt törzseknek martalékul kellett harcolnia a fiatalabb nőket pedig a háremükbe vitték.Hunok nem egyszer véres belháborút vívtak egymással.Talán annyi,hogy rokon sztyeppe népek voltak a magyarok elődeivel..Valószínű ,hogy a magyarok inkább Mogyeri,Magor vagy Szabir törzsekből állhattak össze.A migráns téma meg nem érdekel! Oldják meg azok akik okozták! Nagyhatalmak és fegyvergyártó multi cégek.Kezdem unni azt az oda-vissza uszítást ,aminek célja tulajdonképpen az egyszerű állampolgár akinek a zsebéből mindkét fél ki akarja varázsolni az elspájzolt garasait.Az egyik határvédelemre hivatkozik a másik meg segélyezzük őket.Mindkét tábor elmehet ....

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 14:40:24

@fércnél maradandóbb:
Javítva: Luigi Andreotti helyett Aldo Luigi Moro olasz miniszterelnök

dare 2016.10.07. 14:46:39

@Válasszunk: Annyi menekültvárost építhetünk amennyit csak lehet, talán beszállhatna még a 1-2 nagyhatalom is akik valahol előidézték mindezt, de mindezt a Schengen- i övezeten kívül.
Lehetőleg szelektálva a menekülteket, és nem ártana némi születésszabályozás se.

Ezért nincs szükség laza ruhás nőre, mert nem keveredik a kultúra, nem lesz kísértés számára.

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 14:51:28

@Buchhalter:
Leginkább cost-effective megoldás Anders Breiviket megbízni, hogy társadalmi munkában őrizze a déli határt, korlátlan lőszer-javadalmazással

eßemfaßom meg áll 2016.10.07. 14:52:24

@Válasszunk: Tényleg nincs már euronews, ma is tanultam valamit.

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2016.10.07. 14:54:36

@Válasszunk: Köszönöm a választ! Sajnos nincs időm most, így kénytelen leszek röviden reagálni. Ez a megközelítés amit képviselsz igazán hiánycikk, a menekültkérdés komplexitásának felismerése és helyén kezelése. Kimondani hogy különböző hátterű kultúrájú, és motivációjú emberekből álló tömeggel van dolgunk, akik mind menekülnek valami elől, vagy háború, vagy vallási üldöztetés, vagy éhezés, vagy kilátástalanság, vagy klímaváltozás, vagy egyszerre mind elől, és akiket egymás ellen is meg kellene védeni, meg persze minket is tőlük. Ha egységesen bezárjuk őket egy táborba, elkerülhetetlenül atrocitások lesznek, mivel korábban egymás ellen öldöklő háborút folytató emberek kerülnek össze. Minden ilyen atrocitást fel tud használni és fel is használja a szélsőjobbos (és orosz) propaganda a további megbélyegezésre újabb hírek lesznek belőle a napimigránson, hogy "ezek" mekkora állatok.
A kormánypropaganda egységesen migránsnak és muszlimnak kezeli az Európába érkezőket és sztereotipizál: ezek veszélyesek, fenyegetik a kultúránkat, stb. Végeztem múltkor egy tesztet több internetes napilap kommentelői között, hogy kit fogadnának el inkább a szomszédjuknak, a lányát rendszeresen megerőszakoló és teherbe ejtő tápiószőlősi apát, Szita Bence gyilkosait, környezetét súlyosan szennyező de a hatóságokat lefizető fideszes oligarchát, a gyűlölködő sósavas bácsit, vagy egy háború elől menekülő, ellenőrzött, talán épp keresztény szíriai családot. Nos sokan az előzőek közül bármelyiket inkább, mint az „idegen parazitákat” számomra ez igazán aggasztó, az erkölcsi pusztulás és értékválság ami végbemegy a dehumanizálás hatására, és ez együtt jár a mesterségesen generált társadalmi törésvonalak erőteljes elmélyülésével is, két részre szakad az ország, egyik csoport a hazafiak, a másik meg a migránssimogató hazaárulók. És ugyanúgy felelős az ellenzék, és a befogadó országok liberális vezetése is, akik szintén egységesen kezelték a tömeget, hogy fogadjunk be mindenkit, köztük a tényleg beilleszkedésre képtelen, veszélyes elemeket.
Tehát olyan megoldás kell a problémára, ami abba az irányba vezet amit említesz, a válság egységes és szigorú kezelése (benne az elrettentéssel), a megfelelési kényszer megteremtése, a tanulás, beilleszkedés. és egyértelmű elvárások irányába. Végleg szakítani kell a szélsőliberális megengedő multikulti szemlélettel, mely a korábbi bevándorlóknál is lehetővé tette a szegregálódást, párhuzamos társadalmak kialakulását, saját törvénykezést.

morph on deer 2016.10.07. 15:24:12

@HaD:
"Nem gondolnám hogy erkölcsileg nem magyarázható megoldás."

Sehogy nem magyarázható.

- Nincs halálbüntetés Magyarországon.
- Tiltott határátlépésért sincs halálbüntetés. Sem Magyarországon, sem máshol Európában.
- Fegyvertelen emberekre ott sem lő(het)nek, ahol egyébként van ilyen bűntetés. Már ha elemi szinten civilizált országról beszélünk.
- Magyarország nincs hadiállapotban a környező országokkal, ahonnan a határátlépés háborús cselekmény lenne.

Ha valaki menedék-kérési szándékkal érkezik a határállomásokra, akkor azt be KELL engedni, és a kérelme tisztességes és méltányos elbírálásáig normális, emberhez méltó körülményeket kell számára biztosítani.

Ez ami úgy hirtelen eszembe jutott, de olvass utána.
A közhiedelemmel ellentétben ez igenis nemzetközi jog által szabályozott folyamat, az erre vonatkozó egyezményeket Magyarország is ratifikálta, tehát Magyarországon is érvényes törvényi szabályozásról van szó.

Ez akkor is így van, ha van, akinek ez nem tetszik.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 16:10:00

@fércnél maradandóbb: Ha megnézed akkor van harmadik megoldás. Mert ugye aki *erővel* jön, azt a csoportot nem engeded be, mert erővel jött, és lelövöd. Azaz a terrorista meghal. Viszont azzal, hogy az *ártatlant* beengeded elveszed a terroristáktól a toborzáshoz használt érvek jelentős részét is. Mert onnan, hogy az emberek között nem származásuk, hanem viselkedésük alapján teszel különbséget, jóval nehezebb téged rasszista gyűlölködőnek beállítani.

HaD 2016.10.07. 16:34:16

@Buchhalter: Abban mindenképen egyetértünk hogy parasztvakítás ez a migráncs-cirkusz. Egy jól felkészült rendszernek nem szabadna hogy ekkora gondot okozzon...ez már nem az ókor:)
Attilát egyáltalán nem nevezném barbárnak. Rómában volt cserediák:) és az ellenfele a vitatott csatában pedig Attila apukájánál töltött el szép éveket. Attila több nyelven beszélt és igen csak képben volt a római renddel kapcsolatban(pl. az említett csetepaté előtt...vagy a következő előtt?:)) római főméltóságot is követelt magának. Egyszerűen pont úgy viselkedett katonailag mint a kor átlaga. Se rosszabb se jobb. A csatáról pedig annyit hogy patt helyzet nincs. Elment egy határig(a mai Franciaország közepéig) voltak célja de nem tudta megvalósítani. Tehát vesztett. A borogyinói csatát sem nyerték meg az oroszok de Napóleont hoznám ki vesztesnek mert a célját nem érte el az oroszok pedig igen!!! De szerintem ne ragozzuk nem ez volt a téma;)

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 16:35:51

@KayD: Nem tudom. Szerintem a kormány esetében nem ilyen egyszerű az egységes kezelés. A bevándorlót, migrációt folytatót tényleg ebben a formában nevezik meg, mert itt már bevándorlási és nem menedék keresési célok szoktak előfordulni a tömegben, pont a védelemre szorulók jutnának el ide a legnehezebben. Az egységes kezelés mögött viszont ott van, hogy ez csak arról szól, hogy a törvények egységesen vonatkoznak mindenkire.

Tudod az embercsempészek nagyságrendileg annyit kérnek el a migránsoktól, amennyiből egy letelepedési államkötvényes bevándorlás is finanszírozható. Nos olyan szírnek aki ezen az alapon a családjával együtt törvényesen, senkinek sem ártva is jöhet Magyarországra bizony a kormánypárti politikai végrehajtói többnyire csak annyit mondanak, hogy "Uram, üdvözöljük önt és kedves családját Magyarországon".

Amikor a kormány a törvényes bevándorlás számos csatornáját hirdeti, próbálja bővíteni, megnyitni, stb. akkor érzésem szerint a migrációt nem egységesen kezeli. És érzésem szerint az elvárások megfogalmazása, a problémákra rámutatás, a menekült és a migráns különbségére, sok kampányban a migráns és az illegális migráns kifejezések párhuzamos, és más csoportot jelölő használata arra utal, hogy a legális bevándorlásból nem akarnak senkit kizárni. Az illegális migráció üldözése pedig azt reklámozza: "Mi nem adunk otthont azoknak akik elől menekülsz".

Érzésem szerint a legális migráció kapcsán érdekes opció lehetne az is, hogy egy olyan speciális közösségi oldalt létrehozni, ami összeköti azokat akik be akarnak illeszkedni, és a bevándorláshoz támogatásra várnak, és a leendő támogatókat, valamint az ügyüket véleményező szakembereket. Ha ilyen felületen lehet elég támogatást gyűjteni, hogy sok bevándorló a pénzzel megváltható letelepedést válassza és nem az államnak kellene válogatni, az a meglévő rendszert kiterjesztené.

Csak kérdés az, hogy ki adakozna ilyen esetben a bevándorlását finanszírozni akaró embernek.

HaD 2016.10.07. 16:47:52

@morph on deer: Én nem a törvényekről írtam hanem erkölcsi oldalról. Amennyiben a Mátyás király mesét elfogadjuk (a "vigyázat kitérni"-set:)) akkor azt is el kell hogy ha kiírom valahova hogy NE lépj be(mert pl. a kutya harap) és mégis belép valaki ismerve a veszélyt akkor az NEM halálbüntetés. Valóban utána fogok nézni hogy bármi , tőlünk független leszabályozza e hogy a magyar határt mivel lehet védeni, szerintem a védelmi feladatok valahol inkább a NATO-nál keresendőek(de semmiképpen nem gondolnám hogy helyettünk fogja valaki a határt megvédeni tiltott határátlépőktől). Meg lennék döbbenve ha bárki előírná hogy mit tehetünk a saját határvédelmünk tekintetében. A schengeni egyezmény? Még nem olvastam de megteszem. Jó lenne látni azt is hogy ha mi nem alkalmazhatunk olyan védelmet amit akarunk akkor ki garantálja a védelmünket...mert az kissé elfelejtette az ő feladatait! Egyébként meg arról írtam hogy aki jelentkezik a határátlépőnél azt meg kell vizsgálni hogy jogosan akar e belépni. Pl. menedéket kérni. Szerintem senki(aki nem pl. Ferihegyen akar belépni)mert jó pár biztonságos országon átsétált míg ideért! Másrészt ha nem tudja ŐŐ igazolni hogy honnan is jött és kicsoda akkor ez a messziről jött ember bármit mondhat alapon ide bárkit be kellene engedni? Nem gondolnám! Lehet hogy túlegysszerűsítettem??? Bocs

Ad Dio 2016.10.07. 17:28:54

@fércnél maradandóbb:

Egyetértünk. ráadásul unlimited zsarolási potenciált adtunk Erdogan kezébe. Már élt is vele: a puccs leverése óta a látszatra is alig figyel, viszont időnként bejelenti, hogy nemsokára ők Eu tagok lesznek.

A legeselegrosszabb mégis az, hogy a VALÓDI megoldás így késik, mivel szőnyeg alá van söpörve a probléma. Óriási ára lehet annak, ha Merkel a politikai karrierjének a megmentését alárendeli minden másnak...

morph on deer 2016.10.07. 18:15:54

@HaD:
"Lehet hogy túlegysszerűsítettem?"

Szerintem kicsit igen.
Ugyanis az a hivatalnok egyáltalán nem rendelkezik azokkal a lehetőségekkel, amelyek akár még az előzetes vizsgálatokhoz elégségesek lennének, a sima "útlevél" ellenőrzésen túlmenően.
Avagy tudomásul vegyék, hogy az érkezőnek nincsenek papírjaik.

Ahol ez egyáltalán működőképes, ott értelemszerűen valamilyen tartózkodásra kijelölt - és alkalmas - helyre szállítják őket, és kapnak valamiféle ideiglenes papírt, amivel igazolni tudják magukat.
És ez után kezdődik annak a vizsgálata, hogy kicsoda is az illető, és mire "érdemes", azaz kap,- vagy nem kap tartózkodási engedélyt, menekült, vagy védett, stb, vagy egyik sem, és küldik haza, kiutasítják magyarul.

Tehát nem a határon, a drótkerítés túloldalán, a földön ülve várhatják, ha bírják, amíg történik valami.

Igen tudom, hogy ez nem olcsó, azt is tudom, hogy mindez nem a könnyen járható út a napi néhány ezres lélekszám mellett, de érdekes módon a legtöbb helyen még mindig így történik.

Ez természetesen feltételezi, hogy a személy formálisan menedéket kérjen, azaz 'legalizálja' magát. Nem véletlen, hogy ezt mindenáron el akarja kerülni a kormányzat, mert akkor már el kéne végezni a munkát minden egyes kérelemmel.

Anba inkább ne menjünk bele, hogy 'mért pont én segítsek, miért ne a másik' - mert nekem erről más a véleményem, mint az elvtársaknak a kormányban.

Tudomásom szerint a védekezés elfogadott módja is szabályozott, mint például a hadviselés megengedett módja - pl vegyi fegyverek, személy elleni, 'taposó' aknák, stb.
Alapvető, hogy békeidőben és többé-kevésbé demokratikus körülmények között nem lövik halomra a határon - vagy éppen a kerítésen - átkelő családokat, de még az életerős egyedülálló fiatal férfiakat sem!

Nem 21-dik századi és nem Európai megoldás, ráadásul semmi jóra nem vezetne!

Szóval nincs könnyű és egyszerű megoldás, akárhonnan nézve is.

miketbeszéltek 2016.10.07. 18:38:42

@Válasszunk: Aha, így már van közös nevezőnk. Végül is igazad van, ha a problémát fizikai alapokra dedukáljuk: áramlás= hajtóerő/ellenállás. És még azt is értem, hogy az okokat fontos kezelni, nem (csak) a tüneteket. Viszont az a gond, hogy (bár így már egyet tudok érteni több megállapításoddal), a puha "megoldás" csak évek-évtizedek alatt fejti ki a hatását, ezzel szemben a probléma akut jellegű, évente százezrek érkeznek. Így a puha megoldás hiába kezelné az okokat, ha eleve elkésett. (Hiába adnánk tökéletes antibiotikumot, ha a beteg a gyógyulása előtt meghal lázgörcsben...) Ráadásul -utaltam rá- nem csak kikalkulálható gazdasági motiváció áll fenn, hanem egy létező inváziós iszlám teologiával
/stratégiával való átfedés. A bevándorlók összetétele pedig ezen felül bizonyította már idáig is, hogy az elvi okoskodásokat a migrációval, mint az elöregedő Európa demográfiai problémáinak megoldásával kapcsolatban a valóság megcáfolta. Pedig-megint csak elvileg-az egyik legszekularizáltabb, leginkább Nyugat-kompatibilis Szíriából indultak el életüket/egzisztenciájukat féltő személyek.....

Balt 2016.10.07. 19:41:56

@miketbeszéltek: Remek összefoglaló!

@MEDVE1978: A megoldást abban látják (Merkelék ill az EU "elit"), h röghöz kötik a "rövidebbet húzó" (ne kerteljünk: a válogatott leginkább képzetlen és haszontalan) migránsokat adminisztratív eszközökkel: csak Körmenden kap segélyt. Mintha nem hallottak volna a Tenerife-ről havonta hazautazó német munkanélküliről. Nyilvánvaló: ebbe bele volt/van kódolva schengen bukása, és gyanítom, hogy ezzel már tisztában vannak, sőt, talán kifejezett szándék mára.

HaD 2016.10.07. 20:13:59

@morph on deer: Hááát, nem godnolnám hogy ez ennyire kötött. Mondjuk nem akar tiltott határátlépést az illető és megjelenik Röszkén a határállomáson. A határőr kéri az útlevelét(vízum miegymás)és ha nincs és a jóember valamilyen nyelven előadja hogy ő menekült akkor a határőr megköszöni a nyilatkozatot és jelzi hoogy menjen szépen vissza Szerbiába mert az biztonságos ország. És ennyi! ha netán repülővel érkezik Ferihegyre akkor pedig ha a fenti jelenet játszódik le akkor nem engedik belépni az ország területére és mehet vissza azzal a géppel amelyikkel jött..Ehhez modnjuk kell egy normális határvédelem(nem ez a kerítés ami csak a haverok zsebtömését szolgálta...sok honfi azt hiszi hogy az aztán megvédte pedig igazán csak elsétálnak mellettünk és Ausztriát kóstolgatják,amíg lehet)

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 20:16:28

@Válasszunk:
Ne vedd rossz néven, de olyan benyomást keltesz, mint aki átaludta az elmúlt másfél esztendőt

A békés migráns meg az erőszakos migráns ugyanaz a személy, csak annyi a különbség, hogy ameddig enélkül is eléri a célját, addig nem vállalja fel a nyílt erőszakot. De amint akadályba ütközik, és reményt lát az előrejutásra, rögtön erőszakossá válik. Ez történt az ÖSSZES határon, nem csak Röszkénél, de a hírügynökségeknek ez nem volt annyira trendi és kisebb terjedelemben számoltak be a hasonló eseményekről, vagy pedig - okulva a magyar tapasztalatokból - egy kilométernél nem engedtékk közelebb a hírügynökségeket, meg a magukat emberjogi aktívistának nevező bajkeverőket

De ha megnézed hogyan viselkednek egymással, leginkább persze a más törzsből kikerült migránssal, ugyanezt tapasztalod. A "békés" migránsaid olyan dolgokra képesek még ezen felül, amit még álmaidban se gondolnál, de azért csak szenderegjél nyugodtan tovább

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 20:18:56

@fércnél maradandóbb: Nem nyert. Egyfelől nem ismered az összeset, így általánosítani hülyeség. Azokat meg főleg nem ismered akik szépen törvényesen jöttek, lehetőleg a konfliktus elején.

Balt 2016.10.07. 20:21:50

"És a feketemunka alatt nem feltétlenül takarítást, mosogatást értek amiért a magyar is kimegy oda, nem is építőipari munkát amiben látjuk a munkaerőhiány problémáját, hanem akár mondjuk appot fejleszt, blogol, bármi más modern huncutság."

Európa utóbbi évtizedeit látva a leginkább integrálhatók is max. gíroszosok vagy telefon-nepperek lesznek.

@Ad Dio: Jó meglátás, mint mindig.

@HaD: "Avagy a remek terrorszakértőink meg titkosszolgálatunk még azt se képes kiszűrni hogy ki hogy jut hozzá szép hazánkban SIM kártyához...vicc."

Ez szerintem szokásos indexes hangulatkeltés. Épp csak arra nem mutattak rá, hogy sehol nincs szabályozva a szolgáltató "jelentéstételi kötelezettsége". Majd most valszeg lesz, akár uniós szinten: lásd: banki azonosítás a "pénzmosás ellen".

@röf: Sztem tévedsz. Néha benézek: viszonylag tárgyilagos blog.

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 20:28:07

@Válasszunk:
"az *ártatlant* beengeded elveszed a terroristáktól a toborzáshoz használt érvek jelentős részét is"

Szerintem napi járóföldre vagy a valóságtól.

Először is semmit nem tudni ezekről a jövevényekről. Nem tudod a valódi nevét, korát, szül. idejét, származási helyét, előéletét. Nem tudod ki harcolt közülük eddig és melyik oldalon, vagy ugyanez a családjára vonatkozóan. Nem ismerheted az attitűdjét tehát hogyan látja Európát, milyen reményekkel jött ide.

Amit mond az semmit nem jelent hitelesség szempontjából. Mind 17 éves és január elsején született, ahány határ annyi nevet mond be, mint például a vonaton késelő aki más nevet mondott a magyar és a német hatóságoknak. Semmi atrocitás nem érte, idehaza gyermekotthonban helyezték el mégis lelépett, a németek tömték minden jóval aztán mégis késsel-baltával támadt

Ez van, a többi meg fantázia

Balt 2016.10.07. 20:31:24

@Ad Dio: "Ugyanaz az eszköz tartja vissza a potenciális migránsokat, mint ami elindíthatja őket: az internet."

Pontosan. Ezért hallatlan minden migránssegítő személyes felelőssége is: kvázi ember ezrek vízbefúlása szárad a lelkükön. Sorossal, Merkellel, Zsohár Zsuzsával az élen persze. Remélem, a történelem egyszer erkölcsi igazságot szolgáltat.

@Lady Ann: +1

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 20:34:56

@morph on deer:
"mért pont én segítsek, miért ne a másik' "

Ki akadályoz hogy segítsél, persze csakis a saját eszközeidből és a saját szakálladra, valahol a határon kívül?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.10.07. 20:37:07

@fércnél maradandóbb: Egyfelől aki az elején papírral jött arról tudod.

A többi kapcsán: Azt engeded be akinek ellenőrizni tudod a történetét, mert együtt kell működnie és csak akkor kap védelmet, ha amit mond az igaznak tűnik ő meg együttműködőnek. Első körben a család régi Facebook, Twitter, stb fiókjai, képek, kapcsolati háló játszik.

Utána persze diktáltatsz vele adatot, hova járt, ott milyenek voltak a tanárok, stb. Ha van az adott iskoláról, városról adat akkor az ellenőrizhető részben. És még sok más ellenőrizhető adat van, amit keresztbe lehet ellenőrizni. Szerinted miért abból van a balhé, hogy az *elbírálás idejére* akarják elhelyezni őket, utána Schengen miatt szabadon mehetnek? Mert egy ellenőrzés hónapokig vagy akár évekig is eltarthat.

Addig viszont lehet zárt tábor, mint sok 56os magyarnak is volt...

Balt 2016.10.07. 20:40:46

@Ad Dio: Lehet, hogy ez az "elv", csak a gyakorlatba így sikerül rendre átültetni:
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/van_uj_javaslat_a_bevandorlas_megallitasara.603131.html
(Több, mint 1 éves cikk, biztos hoztam már neked.)

@MEDVE1978: Ez az egységes szociális háló valami olyan becsípődés lehet, mint az alapjövedelem. :)

@ostvan1: Valószínűleg sarkított: pont nem ezt a megoldást támogatná. Pedig más momentán nincsen, mint a határozott határvédelem. Lásd USA, Izrael stb. Mondjuk nem gondoltam volna, hogy egyszer mintául szolgálnak, de Európának van még mit tanulnia, úgy látszik.

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 22:11:23

@Balt:
A migrációt megalapozó és vele járó el nem évülő háborús bűnök:

- elvetélt demokráciaexport

- migráció elősegítése embercsempészet formájában

- a migrációval sújtott célterületek (pl. Magyarország) szándékos destabilizálása

- erőszakos betelepítés az őslakosok akarata ellenére

Ideje volna egy új, a nürnbergi törvényszékhez hasonló jogintézmény felállításának

Ad Dio 2016.10.07. 22:14:06

@Balt:

Az "elv" ott bukik, hogy a demokráciához elsősorban demokraták kellenek. Ami arrafelé hiánycikk. Így a destabilizált rezsimek helyére feudális káosz lép, nem pedig demokrácia. A feudális káoszból pedig újabb, az előzőnél is szélsőségesebb diktatúra.

A demokrácia nem telepíthető felülről, csak alulról építhető ki.

miketbeszéltek 2016.10.07. 22:23:46

Szeretnék egy fontos kérdést tisztázni. Sokan számon kérik a keresztény szolidaritást a migránskérdésben, Jézus tanaira hivatkozva. (Most ne is foglalkozzunk annak a pikantériájával, hogy igen sokszor azok teszik ezt, akiknek egyébként nem szívügyük Jézus tanítása...). Szóval: a nemzetek, államhatalom vonatkozásában bármily meglepő: nem hozott változást az Újszövetség a teljes emberiség játékszabályait tartalmazó Noéi szövetséghez képest. Ez alapján Isten felhatalmazza a nemzeti államot, hogy a határait, illetve belső jogrendjét fegyveresen is megvédje a támadásoktól.

Balt 2016.10.07. 22:49:20

@átlátó: :)) Na de hát arrafelé ács az újtestamentumban volt utoljára, azóta nincs is ott olyan fa, amit építészeti célokra használni lehetne. :) Ács honnan lenne?

@Válasszunk: Ezek a riposztok nem túl elegánsak. Tán csak egy fokkal jobb, mint a moderálás.

@Ad Dio: :)) És tényleg :(

@KayD: A gondolatmenetet folytatva: A migránsbefogadással pont ezt a vérfürdőt importáljuk Európába. Ajánlom ezt a cikket: @Balt:

@fércnél maradandóbb: :))

morph on deer 2016.10.07. 22:55:21

@HaD:
"...akkor a határőr megköszöni a nyilatkozatot és jelzi hoogy menjen szépen vissza Szerbiába mert az biztonságos ország. És ennyi!"

Nem hiszem, hogy mi döntünk ebben az ügyben, de a határőr sem.
Nem az a dolga, hogy csak egy okot említsek.

Egyetértek, ráadásul a normális határvédelem EU-s kötelességünk is. Lenne, lett volna.
De majd most!
Lőn rengeteg vadonatúj "határvadász"!
Akik nyilván helyből érteni fognak az idegenrendészeti szakmához.
Vagy nem.
De attól a gumibot kezelésére még jók lehetnek - a keresztényi szeretet jegyében, ugye.

Balt 2016.10.07. 22:57:54

@fércnél maradandóbb: Tényleg késett a poszt egy évet, viszont fejlődés van: már szóba kerül (elrettentő megoldásként - mármint minket elrettentő, nem a migránsokat) a +lövetés", pedig egy éve azt a Jobbikos csajt virtuálisan meglincselték, aki egy eseten mozdulattal "elgáncsolt" egy An Nuszra frontos apukát... (Tkp szeretnék nem foglalni állást a kérdésben.)

morph on deer 2016.10.07. 22:59:01

@fércnél maradandóbb:
"Ki akadályoz hogy segítsél, persze csakis a saját eszközeidből és a saját szakálladra, valahol a határon kívül?"

Mondjuk a készenléti rendőrség?
Röszkénél?
Szakáll az van, az nem gond...

morph on deer 2016.10.07. 23:05:36

@Balt:
"...a Jobbikos csajt virtuálisan meglincselték, aki egy eseten mozdulattal "elgáncsolt" egy An Nuszra frontos apukát"

Aki azt megelőzően néhány másik 'esetlen mozdulattal' épp menekülő gyerekeket rugdosott.

A genyóság nem okvetlenül pártfüggő, bár tagadhatatlanul 'segít' a gondolkodásmód 'finomításán', ahogy látjuk...

morph on deer 2016.10.07. 23:18:31

@miketbeszéltek:
"Ez alapján Isten felhatalmazza a nemzeti államot, hogy a határait, illetve belső jogrendjét fegyveresen is megvédje a támadásoktól."

Ehhez azért támadás is kéne, nem?
Én legalább is nem emlékszem, hogy Isten a preemptiv csapásmérést említette volna, de lehet, hogy épp nem figyeltem.

Azért remélem, hogy jelenlegi hazai helytarója nem ragadtatja el magát annyira, hogy az országot megint valamiféle jóvátehetelen baromságba rángatja bele, mint amit bármiféle fegyveres fellépés jelentene!
Épp elég hasonlóban volt már részünk, egyik sem végződött jól Magyarország számára...
Inkább focizzon a Mindenható, ahhoz biztosan jobban ért.

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 23:36:50

@morph on deer:
Pátyolgsd a migrincseidet, ha akarod, de a határon kívül saját pénzeden. 2lem hogy ebben a Készenléti vagy bárki megakadályozna, legalábbis innen Magyarországról

De felteszem nem erre gondoltál, hanem ugyanarra, amire a Sorosgyuri: másokkal kifizettetni, amit elbaltázott. Ehhez képest elég bukó mások kötelességtudatára hivatkozni

Nem libsi vagy-e?

Balt 2016.10.07. 23:41:26

@fércnél maradandóbb: @CyberPunK: +1 mindkettőre. Szerintem te is elnézted azonban a poszt hangvételét. Egyáltalán nem szélsőséges, sőt, inkább az európai "mainstream" felől közelít (ha tetszik, Orbánnal szemben). Vicces, hogy jobbról és balról is szélsőségesnek látjátok. :))

@Válasszunk: "Az első csoport nem jelent veszélyt, rászorul, segíteni kell beengedni."

Ja. Törökországban. Vagy Libanonban és Jordániában. Uram bocsá': Izraelben (hehe), mint határos biztonságos és élhető államban.

A görög szigetek "megvétele"/bérlése nem rossz ötlet, voltaképpen az összes török partok közelében lévő szigetet fel kéne adni. Meg Lampedusát. Málta necces. De a kontinenst betonkeményen védeni. Nem is értem a görögöket (dehogynem: jó kis zsarolás ez a németek felé): miért szállítják kompokkal a szárazföldre migránsok százezreit, mikor rég a lakosságot kellett volna evakuálni. A szigetek meg maradhatnak mittomén: ENSZ-protektorátus alatt átmenetileg (hehe), aztán meglátjuk, milyen békés társadalmat sikerül kihozni a (Sorosék által) "hozott anyagból".

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 23:41:55

@Balt:
Ezekből az írásokból meg a többi közéleti mortyogásból pont a fordítottja jön le, mint amire szánták. A totál inkompetencia, amihez képest Orbán szinte üdítő oázisként hat egy terméketlen pusztaságban

fércnél maradandóbb 2016.10.07. 23:45:04

@Balt:
Mondok egy jobbat: a migrincseket Atlantisz szigetére kell telepíteni

morph on deer 2016.10.08. 00:27:01

@fércnél maradandóbb:
"Nem libsi vagy-e?"

Ha arra gondolsz, hogy zsidó vagyok-e, ki kell ábrándítsalak. Anyám-apám katolikus (volt amíg élt) ráadásul jó párszáz évre visszamenően, és bár a postásról nem sokat tudok, nem hiszem, hogy zsidó lett volna... Ráadásul még megvannak az 'eredetigazoló' iratok, amiket az elvtársaid követeltek meg, még a háború előtt, szóval nem.

Az eredeti kérdéshez:
index.hu/belfold/2016/07/29/megtiltottak_az_oltalomnak_es_a_migszolnak_hogy_etelt_osszanak_a_hatarnal_rekedt_szazaknak/
Még a tábori WC-ket sem engedték felállítani, nehogy már véletlenül normálisabb legyen a helyzet...

Remélem, még eljön az ideje, hogy szeretett politikusaink is megtapasztalják az élményt

Balt 2016.10.08. 07:34:31

@Válasszunk: "Ez nyelvtankönyv, az Európai kultúra megértése, stb. irányában vezet."

Ugyan! Ez illúzió, tudjuk jól. Évekkel a migránsválság előtti, az ösztönözve invitált, leginkább problémamentes törökök fele (szerény becslések szerint is a hatmillióból három) ma már nem beszél németül, pedig ők aztán nem illegálisan vannak Németországban:
kitekinto.hu/europa/2012/04/03/a_nemetorszagi_torok_kisebbseg_helyzeterl

Balt 2016.10.08. 07:45:48

@Balt: Ja, és mondjuk szépen Muttival: Wir schaffen das!...

@HaD: "csak a kerítésgyártó haverok gazdagodtak meg"

Azt konkrétan a jó magaviseletű, ezáltal (munkabérért) a BV foglalkoztatta elítéltek készítik. Legalábbis mióta Merkel leállíttatta a termék német exportját, azaz az első km-ek után...

Balt 2016.10.08. 08:07:31

@Válasszunk: @fércnél maradandóbb: Na igen. Azt hiszem nem árt számításba vennünk, hogy ez a politika előbb-utóbb Törökországot is káoszba taszítja. Most talán a pillanatnyi érdek az, hogy maradjon stabil, de mibe, hogy van olyan "biztonságpolitikai" koncepció a világ bizonyos pontjain, ami Erdogan megdöntésére irányul. (Meglehet, a nyári elébe ment és valóban önpuccs volt.) Ott lesz vége az európai álomnak.

Balt 2016.10.08. 08:16:10

@dare: @dare: "Már csak azért sem, mert szélsőséges nézeteket valló terroristák előfordulására már szinte alig van esély."

Ha egyszer tényleg komolyan veszik az IÁ felszámolását, akkor még csak azután jön majd a "java".

"Ez a hely nem Európa, az elosztás hülyeség mert még többen jönnek, és hiába a humánum, nincsenek egyenlő feltételek a beilleszkedésükhöz mindenhol."

+1 Erre rímel: @fércnél maradandóbb:

@KayD: +1 Azzal a kiegészítéssel, hogy az az utolsó mondat nagy valószínűséggel illúzió, mert még sehol a világon nem sikerült évtizedek alatt sem: "Végleg szakítani kell a szélsőliberális megengedő multikulti szemlélettel, mely a korábbi bevándorlóknál is lehetővé tette a szegregálódást, párhuzamos társadalmak kialakulását, saját törvénykezést."

ostvan1 2016.10.08. 08:43:50

@Válasszunk: A gazdasági megoldással én is egyetértek. Végre egy reális és hatékonynak látszó ötlet. Amit ennek kapcsán még ki kell dolgozni, hogy ha így, direktben bevezetnék, akkor célszerű lenne különbséget tenni az Unión kívülről érkezett bevándorló, vagy belső munkavállaló között. Természetesen hazabeszélek a most kinn lévő magyarok ügyében.

Balt 2016.10.08. 08:46:18

@Válasszunk: "Tudod az embercsempészek nagyságrendileg annyit kérnek el a migránsoktól, amennyiből egy letelepedési államkötvényes bevándorlás is finanszírozható."

:)) Jó meglátás. Viszont akkor nem azokat gazdagítja, akiknek politikai érdeke is a migránsáramlás fenntartása.

@morph on deer: "Igen tudom, hogy ez [kb.: mindenkit befogadni és ideigl. tart. engedéllyel ellátni, mint pl. a nizzai tömeggyilkost] nem olcsó, azt is tudom, hogy mindez nem a könnyen járható út a napi néhány ezres lélekszám mellett, de érdekes módon a legtöbb helyen még mindig így történik."

1 példát, ahol MÉG mindig így történik!

"Alapvető, hogy békeidőben és többé-kevésbé demokratikus körülmények között nem lövik halomra a határon - vagy éppen a kerítésen - átkelő családokat, de még az életerős egyedülálló fiatal férfiakat sem!"

Ide viszont van legalább két példám: USA, Izrael.

@miketbeszéltek: Egyetértek.

Balt 2016.10.08. 09:09:47

@morph on deer: Nos, mára belátható: a rugdosásnál még a kerítés is 1000x jobb. Egyértelmű és "optikailag" is korrekt. :)

Balt 2016.10.08. 09:12:41

@fércnél maradandóbb: Végül is Guantanamo is megoldatlan maradt, pedig Obama ezzel kampányolt 8 éve. :)

Balt 2016.10.08. 09:17:36

@morph on deer: Az Index kicsit túltolta ezt a migránskérdést. Földes, Tóth, Nyilas meg a többiek messze szélsőségesen elfogult "újságírók" (maradjunk inkább annál: propagandisták), ha eddig nem lett volna nyilvánvaló a lap "elkötelezettsége", innen (tavalytól) csak annak nem az, aki pont ebben érdekelt.

Sajnos ahhoz kevés volt, hogy elvisze a még szükséges 600e embert szavazni, pedig bíztam bennük, meg a 2farkú kutyában. :)

Balt 2016.10.08. 09:30:48

@Balt: Rég olvastam a hivatkozott cikket (most újra), megdupláztam a törökök és a németül nem beszélő németországi törökök számát, de így is megdöbbentő: kb. 50%-uk nem beszél németül, noha ott születtek. Ennyit a Wir schaffen das eddigi sikereiről...

morph on deer 2016.10.08. 09:54:52

@Balt:
"1 példát, ahol MÉG mindig így történik! "

Svédország

miketbeszéltek 2016.10.08. 10:29:34

@morph on deer: Nem vagyok cinikus, igen én is látom a áldozatokat, és azt is hogy sok esetben keveredik a felelősségteljes gondolkodás az embergyilkos gyűlölködéssel. . De mondd: egy államnak akkor nincs joga védekezni, ha nem katonákkal, hanem "békés" bevándorlókkal hatolnak át a határokon? Azért ördögi ez a migránsválság, mert akár van mögötte tudatos emberi szervezettség, akár "csak" sorsszerű ítélet Európával szemben, szinte mindenképpen legyőzi Európát: ha megkeményíti a lelkét a rászorulókkal szemben, akkor megöli a lelkét; ha beengedi az inváziót, akkor megöli a testét....Éppen ezért lett volna még a legjobb megoldás, ha még idejében az Unió területén kívüli menekülttáborokat hoztak volna létre. Innen legfeljebb egyéni elbírálás és azonosítás után engedtek volna be embereket, a többit kitoloncolják. Persze itt is kérdés, hogy mennyit lehetett volna beengedni, a menekülttáborból alapvetően haza kellett volna térni.

morph on deer 2016.10.08. 10:42:51

@Balt:
"Nos, mára belátható: a rugdosásnál még a kerítés is 1000x jobb. Egyértelmű és "optikailag" is korrekt. :)"

Majdnem.

migransnews.blog.hu/2015/10/18/vadak_pusztulnak_el_a_penges_drotakadaly_miatt

m.delmagyar.hu/szeged_hirek/kerites_a_rokanak_nem_akadaly_oznek_igen/2445259/

miketbeszéltek 2016.10.08. 10:43:53

A nyugati polgári demokrácia önként vállalt, évszázadok alatt kialakult, megtanult játékszabályok érzékeny rendszere, amelyben a bizalmi elv is működik. Ezt a világot ráadásul erős határok nélkül hagytuk a világnak más szabályok szerint működő részével szemben. Ez válság is mutatja, hogy a világunkat csak úgy védhetjük meg, -amelyhez való jogunkat épeszű ember nem tagadhatja- ha megszilárdítjuk a külső határainkat.

miketbeszéltek 2016.10.08. 10:46:10

@morph on deer: Nem tudsz mondani a világon olyan dolgot, találmányt stb., amelynek ne tudnál mondani mellékhatását, szövődményét.

miketbeszéltek 2016.10.08. 10:46:56

@miketbeszéltek: Ez utóbbit a kerítéses hozzászólásodra válaszoltam.

morph on deer 2016.10.08. 11:00:04

@Balt:
És ez minek is mond ellent?
"Befogadni" a kulcsszó, nem "beengedni", emberként viselkedni és érdemben vizsgálni minden esetet!
Ez azt jelenti, hogy szigorodnak az elbírálás/tartózkodás feltételei.

A módszer attól még az, amit mondtam!

Akiket kiutasítanak azokat nem átlökik a határ túloldalára, hanem általában charter gépekkel szállítják vissza az őket befogadni hajlandó országokba, vagy a sajátjukba, ha lehet.
Aki önként hajlandó visszatelepülni, azok 'újrakezdési' támogatást is kapnak az utiköltségen felül, ami azt hiszem cca 30000 SK fer fő, családoknál kevesebb.

Ez nem ugyanaz, mint a gumibotozás a határon meg az 'elrettentés,' az étlen szomjan várakoztatás, stb.

Tudod, van ahol képesek EMBER módjára viselkedni másik emberrel, meg van ahol csak fideszes meg jobbikos módon tudnak.
Van különbség.

morph on deer 2016.10.08. 11:01:36

@Balt:
"Az Index kicsit túltolta ezt a migránskérdést."

És most mire is válaszoltál?

morph on deer 2016.10.08. 11:11:54

@miketbeszéltek:
"Éppen ezért lett volna még a legjobb megoldás, ha még idejében az Unió területén kívüli menekülttáborokat hoztak volna létre."

Teljesen egyetértek.
Lényegében a többivel is.

A kérdés csak az, hogy hol és hogyan.
Az úniónak ugyanis nincs lehetősége csak úgy bárhol ilyesmire.
Azt az Orbáni marhaságot mondjuk nyugodtan elfelejthetjük, hogy akár erővel is, Líbiában...

Ehhez komoly NATO meg UN kooperáció is kell, kellett volna, meg hosszas egyezkedések, nem utolsó sorban pénz.

És a legfontosabb, a szándék, idejében.

Nem a kardcsörtetés, ami megvolt, mint tudjuk, hanem a tárgyalási hajlandóság. Aztán meg a tárgyaláson való részvétel.

A 'hol' és a 'miként' ugyancsak nem nyilvánvaló...

Amint az is, hogy nincs más út.
Az erőszak nem megoldás, sosem volt az.

Balt 2016.10.08. 11:40:47

@morph on deer: Szegény deer! :))

Tudod mit? Tényleg a legjobb a földrajzival egybe eső politikai határ (lásd: N-Br és a brexit), ami nálunk elveszett valahol 100 éve... Ha ár állatvilág: a "multikulti" ott tényleg igazoltan nem működik: ne is az "erősebb kutya..." alapelvre gondoljunk, hanem inkább arra: hány faj esett áldozatul az így-úgy behurcolt/betelepített invazív fajok miatt? Nem 1-1 egyed, hanem teljes populáció.

Arra válaszoltam, hogy az Index propandacikkeit felesleges hozni a témába. Vagy ha igen, ellenkező hatást ér el.

Balt 2016.10.08. 11:43:10

Pardon az elütések miatt!

miketbeszéltek 2016.10.08. 12:28:31

@morph on deer: "Az erőszak nem megoldás, sosem volt az." Kedves morph! Nyilván az erőszak rossz, mert erőszakot szül, az erőszak nem válogat és ezért igazságtalanságokat szül és az erőszak embertelen stb. stb. Lehetne ezt oldalakon át elemezni. Viszont mindezek ellenére is legális és szükséges lehet és szükséges is szabályozott erőszak az államhatalom részéről az államrendje védelmében a bűnözők ellen. De ugyanígy szükséges lehet az erőszak a határok védelme érdekében. Ha egy szakasznyi idegen katona betör az államhatáron, akkor igaz moralizálás helyett kötelessége az államnak a fegyveres ellenállás? Pedig egy szakasznyi katona nem igen veszélyezteti az érintett települések kivételével a kultúránkat, életvitelünket stb. mint több százezernyi/milliónyi fegyvertelen migráns. Az ellenség (jelentsen most itt bárkit) éppen ártatlanoknak a határainkra hajtásával a humánumunkat kihasználva támadja meg Európát. (Egyébként a migránsok között feltűnően sok a fiatal férfi.) Abban biztos vagyok, hogy minden államnak joga van ahhoz, hogy csak olyanokat engedjen be, a területére, akik a feltételeket teljesítik. Ha nem hajlandóak igazolni magukat, ujjlenyomatot adni, kivárni a beengedési eljárást, akkor a hatóság felszólítása, majd fizikai felszólítás után joga van a hatóságnak erőszakot alkalmazni, mint pld. igazoltatás esetén! Mert most olyan jogokat tulajdonítanak a migránsoknak, amellyel még mi sem rendelkezünk... -Persze könnyebb azt mondani, hogy hozzunk létre külső menekülttábort, mint ezt létrehozni, de talán lett volna az az összeg, amelyért a szóbajöhető országok ezzel együttműködtek volna. Nyilván a közös hadsereg is olyan mértékben korlátozhatja az országok szuvenereitását, amely ellen más oldalról kézzel-lábbal tiltakozunk (-és jogosan.).

fércnél maradandóbb 2016.10.08. 12:45:19

@morph on deer:
A libsi nem zsidót jelent, hanem egy olyan ideológiai takonyváladékot, amire a zsidóságnak egy saját identitását kereső, ugyanakkor fanatizmusra hajló rétege örömmel felszürcsöl. A libsizmus voltaképpen dogmák és viselkedési formák gyűjteménye, ami messze jár a józan és hétköznapi szinten elfogadható gondolkodástól

Egy példa rá: fogadjunk be minden gyüttmentet, mert az ojjan internacionalista szép dolog

A libsikre jellemző emellett a megrögzött elitizmus, ők az élcsapat akik megmondják mindenkinek a tuttit, bár nagyjából semmiről nincs fogalmuk a saját dogmáikon meg a hüjeazorbán csatakiáltáson túl. Ebből az élcsapat hozzáállásból következik, hogy mindenbe beleütik az orruk (a Migszol földesúr a senki földjén), de mindennek az árát mással fizettetik meg (fogadJÁTOK be a migrincseket)

Na akkor most magadra ismertél?

miketbeszéltek 2016.10.08. 12:53:01

"ők az élcsapat akik megmondják mindenkinek a tuttit", Nem vagyok libsi, de megmondanád, hogy Te most éppen nem ugyanúgy a tutit mondtad meg (annyi különbséggel, hogy ezt enyhén közönséges stílusban teszed meg.)
Egyébként a mai libsi libsik és a szélsőjobbosok az istentelenségnek a két szélsősége: a libsik tagadják, hogy van bűn, ezért tagadják az isteni erkölcsi normákat, tagadják az egyén kötelességeit, és irreálisan toleránsak a bűnös emberekkel szemben. A szélsőjobbosok nem tartanak bűnbánatot a bennük levő embergyilkos gyűlölködés miatt, hanem mindig találnak olyan ellenséget, akivel kapcsolatban azt valamiféle szent, magasztos dologként lehet feltüntetni.

fércnél maradandóbb 2016.10.08. 12:57:05

@morph on deer:
Ha ennyire odavagy Svédországért, hadd kérjem már meg mi a véleményed Wilhelm Fruzsina ügyéről? Mindenkit befogadnak, kivéve ha árva értelmi sérült magyar

valasz.hu/publi/svedorszag-mindenkit-befogad-kiveve-ha-arva-magyar-serult-vagy-114776?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201610

fércnél maradandóbb 2016.10.08. 13:03:48

@Balt:
Spanyolországnak vannak tapasztalatai, milyen az külbirtokokat fenntartani Afrikában. Nem fehér embernek való vidék, és ez az egész kontinensre vonatkozik. Valamikor 100-150 éve sokkal több fehér élt Afrikában, mint jelenleg. Az afrikaiak viszont túlnépesedtek az önfenntartás határain aztán elárasztják Európát, erről szól a mostani sztori

Visszamenőleg lassan már kénytelenek leszünk átértékelni a rabszolgakereskedelmet, hiszen a mostani lélekvesztőik mennyivel jobbak, és még fizetniük is kell érte

morph on deer 2016.10.08. 13:52:51

@fércnél maradandóbb:
"mi a véleményed Wilhelm Fruzsina ügyéről?"

Amit én erről tudok az az, hogy az ott élő rokona nem tudta önerőből biztosítani az ellátását, márpedig akkor, ha nem menekült, vagy nem hasonlóan állam által eltartott az illető, ez szükséges az előírások szerint. Azokat ott meg betű szerint veszik, azért nem tudsz ott 'okosba' intézni dolgokat.

Ugyanebből az okból nem működött Szijjártó elgondolása sem, hogy majd "beszél" a külügyminiszterrel és majd "elintézi"..! Nem az ő területe, és ott nem szokás "leszólni" valahonnan valakinek, hogy mit csináljon.

Szerintem egy alapítvánnyal lehetett volna finanszírozni az ott tartózkodást, vagy a Magyar állam átvállalhatta volna a költségeket, de ehelyett a rokon cégének adtak megrendelést, hogy kereshessen.
Takarító, vagy valami ilyesmi...

Ott merev bürokrácia, itt meg pitiáner szájtépés aztán ez az eredménye.

Sokkal jobb lenne előbb tájékozódni -pl Szijjártó esetében - és csak utána lépni, mert a jelek szerint nem mindenhol működnek 'magyarosan' a dolgok, aztán van a csodálkozás meg a duzzogás -utólag.

fércnél maradandóbb 2016.10.08. 14:05:12

@morph on deer:
"azért nem tudsz ott 'okosba' intézni dolgokat. "

Assange ügyét azért el tudták rendezni "okosba"

Miután megszüntette ellene a nyomozást az államügyész - nevetséges volt a vád -odaüzentek a törvényhozásból a fejének "okosba" és lám megváltoztatta a véleményét, plusz ment a nemzetközi elfogatóparancs, amit főbenjáró bűnök után szoktak kiadni

Svédország egy álszent xarkupac, legalábbis a szoci-libi vezetése, a többit majd elkaparják a migrincsek

morph on deer 2016.10.08. 14:15:23

@miketbeszéltek:
"Ha egy szakasznyi idegen katona betör az államhatáron,..."

Akkor ők követték el azt a bizonyos erőszakot, ami elindítja az erőszakspirált.

Ezért vagyok én a tárgyalások híve a végsőkig, amíg lehet. Ki ha én nem mellverdeső ostoba hiúságból pedig még soha nem kezdeményeztem semmilyen konfliktust. Én nem bántok senkit öncélúan, és elvárom ugyanezt. Viszont, ha valaki támad, akkor jobb, ha számításba veszi annak következményeit is, jobban jár, ha még idejében.

Az erőszak ritkán az igazi 'erő' jele, egyébként. Aki erős, az arra nincs rászorulva. Az bizonygat lépten nyomon, aki önmaga is bizonytalan, nézz körül, meglátod.

A baj ezzel az egésszel az, hogy elkezdeni nem igazán nehéz, a megállítása viszont csaknem lehetetlen, közben meg pusztul ami pusztulhat.
Amióta nézem, még nem láttam olyan nemzetközi fegyveres konfliktust, ami bárki számára jól végződött volna, eltekintve a fegyverkeeskedőktől.
Tartok tőle, előtte sem.

morph on deer 2016.10.08. 14:35:07

@Balt:
"Tényleg a legjobb a földrajzival egybe eső politikai határ (lásd: N-Br és a brexit)"

Tényleg jobb lenne, de már a brexitnél is felmerült, hogy a skótok inkább nem mennének együtt ezen az úton.

Azaz ez sem egyértelmű, akárcsak a NagyMagyar időkben.
A másik kérdés, hogy pont melyik pillanatban kéne 'befagyasztani'a meglévő állapotokat, ki(k) és milyen alapon, milyen pozicióból hozhatna(k) ilyen döntést, és mi módon lenne garantálható, hogy az úgy marad?

A 'Nagy Fal' ugye ma már nem igazán nyerő, a régebbi Albánia vagy a mai É Korea sem, hosszú távon, szóval necces.

A propagandáról annyit, hogy én vagyok annyira önfejű, hogy a saját (ön)fejemmel gondolkodjak, olyan, amilyen :)
(Kicsit kissebb, kicsit savanyúbb, stb.)

Szóval politikailag eléggé színvak vagyok, bár ideológiailag kellően tiszták a határok ahhoz, hogy ne a propaganda határozza meg a véleményemet.

Azaz: minden az én hibám/felelősségem!

Oh, dear..!

miketbeszéltek 2016.10.08. 15:24:08

@morph on deer: Persze, de nem jutottunk előrébb a vitában: Te leírtad ismét, hogy miért rossz az erőszak, én pedig (mivel nem az ellenvetésemre válaszoltál) ismét leírom: nem jó, de szükséges lehet az erőszak, ha a törvényes rendet kell védeni, az azt nem respektálókkal szemben. És teljesen tévesnek érzem a megközelítésedet, hiszen -éppen azért hoztam a katonai agresszíót példaként-agressziót nem csak puskákkal lehet végrehajtani. Ha egy igazoltatásnál nem áll meg a delikvens, hanem a áttör a kordonon ott nics helye a tárgyalásnak, és az erőszak alkalmazása nem "gyengeség jele", hanem a hatalom kötelessége, törvénytisztelő polgárai életének, biztonsága érdekében. Ha a közrend összeomlik, az igenis a gyengeség jele, amelynek még a világ gazdagabb országaiban is fosztogatások a következményei. -Mondd, most kivel tárgyalnál? És mi az a végső határ, ameddig tárgyalni kéne? Évente százezrek jönnek be, akaratunk ellenére, de ugyanúgy milliók is jöhetnek; minden "megoldással" már most több hónapos késében vagyunk, de érdemi problémakezelés a fasorban sincs....Legfeljebb belső veszekedés, hogy hogyan osszák el a tömeget...

miketbeszéltek 2016.10.08. 15:27:18

És kérdésem: nincs felelőse annak, hogy Európa ilyen impotens, tehetetlen? Nincs hibás? A tikosszolgálatok nem szóltak előre? Ha szóltak, akkor a politikusok miért nem reagáltak? Főleg az önjelölt hatalommal bíró Európai Bizottság-élén Junckerrel nem hibás? Mongyonle!

morph on deer 2016.10.08. 16:30:02

@fércnél maradandóbb:
"Svédország egy álszent xarkupac, legalábbis a szoci-libi vezetése,"

Ezzel az a gond, hogy az egyik korábbi miniszterelnöke aki később mint külügyminiszter is funkcionált, az elsők között ítélte el az orbáni renszert. Carl Bildt, névszerint.
Az álszentséggel egyetértek, de azt hiszem, még meg sem tudják közelíteni a KDMP-s majomparádét a Birodalmi Fővadász Úr vezetésével... Az álszentségit...

Assange kapcsán viszont a feminista lobby nyomására változott meg az alapállás, és nem az államügyésznek szóltak 'le', hanem az államügyész utasította az illetékes ügyészt, mint felettese. A többi stimmel, az ügy eléggé 'érdekes', de az 'erőszak' meghatározása is egészen más.
Ezért más a statisztikájuk is, de ez itt és most érdektelen.

morph on deer 2016.10.08. 16:32:43

@fércnél maradandóbb:
"Na akkor most magadra ismertél?"

Nem nyert.

morph on deer 2016.10.08. 16:52:31

@miketbeszéltek:
"Nincs hibás?"

És ha van, változtat az valamin?

Egyébként nem tudom.
Egy biztos, ez, ami itt zajlik sem a megoldásról szól, távolról sem!

Ez egy hatalomátvételi próbálkozás, egy súlypont-áthelyezési kisérlet Orbán részéről, aminek fejében semmi sem drága. A migránskérdés csak egy ürügy, hogy lehessen verni a habot és lázítani egy valós problémára adott hamis válasszal.

Én, mint mondtam elsősorban NATO-UN-EU tárgyalást kezdeményeznék, második körben a nagyhatalmak bevonásával.

Enélkül nem hiszem, hogy átfogó megoldást lehetne találni ahhoz, hogy a helyszínhez közeli, biztonságos(abb) országokban nemzetközi fenntartású menekülttáborokat lehessen létrehozni, ahol garantált a biztonság és a korrekt ügyintézés.
Ebben az összefüggésben Orbán nem egy mérvadó játékos, a legnagyobb igyekezete ellenére sem.

Hálistennek Európa nagyobbik része még mindig józan és racionális, a xenofób hisztéria ellenére is

miketbeszéltek 2016.10.08. 19:11:20

A migránsügy valóban megváltás volt Orbán számára, amikor a korrupció és egyéb ügyek már-már elkezdtek visszaütni. Ennek utolsó cseppjét is kifacsarta, sokszor valóban gusztustalan módon. Viszont! 1: A belpolitikai haszonszerzés, hatalmi centralizáció azzal párhuzamosan zajlik, hogy az Európa Bizottság illegitim módon igyekszik a saját hatalmát növelni. Bár nem örülök az elsőnek sem, de ha már rákényszerítenek a választásra, akkor inkább a magyar diktátorunkat támogatom a brüsszelivel szemben.
A "józan és nem xenofób" Európának pedig semmi érdemi válasza, koncepciója sincs a problémára. Ahogy Te sem írtál semmi alternatív megoldást a "tárgyalni kell" megállapítás mellett. Sajnos ismételnem kell a korábbi megállapításaimat, mert szerintem az akkor leírtakból még semmit sem cáfoltál meg érdemben:
-Az, hogy a bevándorlók nem állnak meg az első biztonságos helyen (ami a menekültstátusz feltétele), hanem Európa legmagasabb életszínvonalából akarnak részesedni, ez egyértelműen gazdasági bevándorlássá minősíti a belső mozgásukat. Ha ezt az igényüket méltányoljuk, akkor milyen akadálya lenne a további milliók bevándorlásának, akár komplett új térségek -pld. Afrikai régiók megindulásával, veszélyeztetettséget előidéző fegyveres konfliktus akad ott is bőven...Már ebből a szempontból sincs semmilyen megalapozott információ, higgadt kutatás, hogy mennyi bevándorlót bír el Európa, és hány millió után kell az újabb milliók elé kitenni a "Megtelt" táblát-bár az írásod alapján ezt Európa nem teheti meg....Viszont példa nélküli, hogy Európa olyan embertömeget engedett/enged be ellenőrizetlenül, amelynek a kultúrája más, sőt alapvetően ellenséges a nyugatival, úgy akar részesülni a nyugati javakból, hogy a nyugati kultúrát lenézi, megveti, ellenségként kezeli. Ennek a megnyilvánulásait a kormányzati propaganda fókuszba állítja, nagyítja; a migrofilek viszont bagatellizálják, sőt eltitkolják. A bejövők Allah akbar kiáltása szimbolikus... Ha el is tekintünk az aktív terroristák beszivárgásától (bár érthetetlen számomra, hogy a korábbi években nyilvánosságra került, Európa legyőzését célzó forgatókönyvet pontosan követő események nyomán miért nem szólal meg a vészcsengő), azonban a nyugati életszínvonalra számítók csalódása elkerülhetetlen, így óhatatlan a radikalizálódásuk. -A veszélyeztetettséghez visszatérve: az sem mindegy, hogy egy ártatlan polgárt űznek el a hite miatt, vagy egy rivális gyilkos csoport bosszúja elől menekül a"harcos". -A demokrácia évszázadok alatt megtanult, átvett játékszabályok mellett működik. Európa ezt a kényes, értékes belvilágát védelem nélkül hagyta….A kijózanodás, illetve az ismeretlen személyazonosságú tömegek rendpárti átrendeződést idéznek elő.
-Történelmi eseményeket élünk át. Már évekkel (évtizedekkel ezelőtt) lehetett olvasni a gazdasági/társadalmi tudósok jóslatait a nyugat felé meginduló 100 milliókról. És „íme ez előttünk teljesedett be”. Van erre bármilyen megalapozott, tudatos "ballib" válasz? Európai konszenzus? Dehogy! Ad hoc, belpolitikai, pártpolitikai, ballib polkorrekt beidegződésekből származó kommunikáció, intézkedésecskék, mialatt a történelem már át is robogott felettünk….Egyedüli józan, és jogos eljárás lehetett volna: Európai területen kívül elhelyezett menekülttáborokból egyéni, azonosítás utáni eljárással engedni be korlátozott számú menekültet, próbaidőszakkal, antiszociális viselkedés esetén kiutasítással...Ha a titkosszolgálatok, a nemzeti kormányok és európai testületek a kötelességüket tették volna, akkor nem érte volna ilyen váratlanul őket a probléma-jogos kérdés a felelősség megoszlása. Érdekes módon Orbán korábban már előjelezte ezt. Lehet persze mondani, hogy paranoiából, de veszélyhelyzet esetén a paranoid bizonyul realistának; józan gondolkozásúnak....

fércnél maradandóbb 2016.10.08. 20:01:04

@miketbeszéltek:
Orbán sikerének titka, hogy messzebb lát az orránál, ami manapság ritka, viszont azt sem hanyagolja el ami a keze ügyébe esik. Stimmel hogy utóbbit zsebreteszi, de itt legfeljebb annyi a választási lehetőség, hogy saját párt vagy más párt zsebe, harmadik lehetőség nincs Magyarországon

A menekültválság meg Orbán nélkül is volna, sőt akkor volna csak igazán, és ezt az eredményt Európa részben személy szerint neki köszönheti. És még csak most kezdődik a hacacáré, nem értek egyet azzal, hogy lefutott játszmáról van szó

A migránspátyolgatókat pedig - ha a tettek mezejére lépnek - Európa és az európaiság legfőbb ellenségeként kell kezelni, a legsúlyosabb büntetéstől se riadva vissza

fércnél maradandóbb 2016.10.08. 20:04:35

@morph on deer:
"Én, mint mondtam elsősorban NATO-UN-EU tárgyalást kezdeményeznék,"

Ne hagyd ki az Üdvhadsereget, valamint az Ebeszt és Fodorgabeszt sem

fércnél maradandóbb 2016.10.08. 20:19:36

@morph on deer:
Egy parlamenti interpelláció nyomán változtatott az államügyész a hozzáállásán emlékezetem szerint. Szóval csak annyi a lényeg, hogy az aktuálpolitika mélyen bele tud nyúlni az igazságszolgáltatás munkájába Svédországban, ezek után senki ne akarja beadni, hogy a fejlett Nyugat vagy Észak vagy faxomtudja milyen égtáj az más, ottt semmi rossz nem fordulhat elő

A fő érved amit már másodszor használsz egyébként is gyerekes, hogy "ott úgy szokás". Nálunk meg úgy szokás, hogy egy kiadós verés után visszazavarjuk a migrincset oda ahonnan jött, és kész

HaD 2016.10.09. 16:28:26

@fércnél maradandóbb: Tessék végignézni a jelenlegi magyar nagy valóságot!!! Minden a zsidók kezében van a politika a gazdaság a médiák. A fidesz csak és kizárólag az MSZMP KB irányelveit hajtja végre amelyhez gyurcsányok meg vonák statisztálnak. Eközben Demjánok Csányik és mészáros féle strómanok uralják a gazdasági hatalmat(+ az ország leggazdagabb embere rahimkulov akinek a szerepéről ajánlom tájékozódni!!!). Az országot újra az orosz érdekkörbe akarják vonni és a rendszerváltás nevű átba...áskor a lehető legjobban megágyaztak ennek. Ostoba dolog ma Magyarországon azt hinni hogy létezik valós bal vagy jobb oldali politizálás..nézze már meg hogy gyurcsányék hornék és társaik miféle baloldal voltak!!! Nézze már meg hogy ezek az orbánék miféle népnemzetiek. Annyi változott hogy ma már nem a pártgyűlésre megy a nép hanem a körmenetre...meg egy kicsit erdélyeznek/felvidékeznek nekik vitézsújtásos zsidóképű rogánok(ahelyett hogy mondjuk megvétózták vóna a szlovák vagy a román eus csatlakozást ha nem kap a magyarság autonómiát). Jól hasbaakasszák megosztják a magyarokat és jókat röhögnek a közös bizniszeik sikrén...majd pofátlanul elmennek a parlamentbe ahol elhordják egymást mindeféle tolvajnak...és utána azon röhögnek, hogy lám ezt is lehet , a pofájukba mondjuk erre sem ugrik ez a magyar ás nem kűld el bennünket a jó édes anyánkba...
süti beállítások módosítása