... mert választani kell

T-Mafia és a gengszterreflex: A cél erősnek látszani

2017/07/31. - írta: Válasszunk

A BKK ügy és kommunikációja nem gátszakadás, nem lavina: Járvány. Járvány a legrosszabb fajtából. A T-Systems önmaga már fertőzött. Ott sok embernek kell buknia, és jelentős mértékű átszervezésre van szükség. De a kérdés az, hogy a Telekom csoport miért van vállalhatatlan helyzetben? Miért érzem úgy, hogy amit tettek az borzasztó bűn, de ezzel együtt a Telekom javított a helyzetén. A történetünk kezdete nem ma kezdődik. Nem most kezdődik. És nem a BKK üggyel kezdődik. A Telekom és az állam kapcsolatát egy korábbi ügy tette pályára: Az Ákos ügy. Sokan sajnálkoztak akkor, hogy jaj szegény Telekom csoporttal szemben milyen kemény az állam. Csakhogy a Telekom csoport már akkor sem volt szegény.

Hiszek a tisztességes versenyben. És hiszek abban, hogy a legtöbb befektető nem önmaga ellensége igyekszik jól választani. Versenyképes munkát elvárni versenyképes fizetésért. Igen, a közszférában is ez kellene politikai kinevezettek, kóklerek és barmok helyett. Ha pedig az elvárás nem a hozzáértés, a szakmai teljesítmény, hanem valamely politikai oldalhoz, ideológiához való idomulás, vagy legalább az azzal ütköző vélemények elhallgatása az katasztrófa. És nem, nem oldaltól függően. Nem nem legitimálja, hogy a másik oldal is csinálja. Ez alól EGYETLEN kivétel van. Akinek a fő feladatai között a lobbizás ott van, ne hiteltelenítse magát azzal, hogy magánemberként az ellentétét mondja. Itt sem a vélemény a gond, hanem az, hogy ez után az adott ember, ha a munkája részeként megszólal, nem fognak neki hinni. 

Hiszek abban, hogy a szólásszabadság, a sajtószabadság, a kutatási szabadság, a tudomány szabadsága azt is jelenti: olyat is ki szabad mondani ami a másik számára sértő. A PC elvárása, kikényszerítése ezekkel az alapjogokkal ellentétes, így a PC egy alapvetően antidemokratikus dolog. És hiszek még valamiben. Ezt a valamit lelkiismereti- és vallásszabadság néven is említhetjük, de az önrendelkezés és a demokrácia alapjáról van szó. Ha valaki a hitére mutat és bibliai szereposztásra azt mondja hite szerint az követendő, az a hit megvallása. Ehhez pedig joga van. Ha ezért bármilyen hátrány éri akkor az olyan, mint annak idején a zsidók üldözése hitük miatt. Köszönöm ebből volt elég katasztrófa, ilyenből nem kérek. 

Nem kötelező minden nőnek feministának lennie, és nem kötelessége minden nőnek olyan életmódot folytatni amilyet a feministák követendőnek mondanak. Nem feladat, hanem lehetőség egyenlő bért keresni. Pont azért nem feladat, mert nem csak Kövér Lászlónak, hanem másnak sincs joga csak úgy belepofázni más életébe. Ákos az adott interjúban az egyenlőség mellett sokszor beszélt. A mi lehet a feladat kérdésre zavartan mondott példákat. Ő nem pofázott bele mások életébe. De azt mondták, francba azzal a kurva szólásszabadsággal, rúgják ki a kibaszott véleményéért.

Nem titok: Ez innen nem demokrácia, hanem diktatúra iránya. Kell a klikk, mindenki kicsit torzít és kicsit oda került Kontextusnak Kövér is ahol erről szó sem volt, és máris eljutottunk ide. Minden femináci ünnepelhetett. Tök jó, győzelem. Előtte is, utána is volt sok más történet.

A családon belül erőszaknak sok áldozata van. Hogy milyen arányban nők, milyen arányban férfiak? Mást mond erről az ügyészségi statisztika, és mást mondanak az orvosi szaklapok. Eltérő társadalmi megítélésről, eltérő látenciáról beszél sok orvosi szaklap és van annyi videó ami bizonyítja a kettős mércét, hogy okunk van hinni. De nem az az érdekes, hogy menny ilyen vagy olyan eset van. Az a lényeges, hogy egyetlen olyan eset sem engedhető meg, ahol egy erőszakos bűncselekmény áldozatának azt mondjuk: Te nem érdemelsz egyenlő védelmet. Sőt egy ideológiát követve azt állítjuk már újszülöttként is bűnös voltál a nemed, a bőrszíned, stb. miatt. 

Az ilyen politikai irányzat kapcsán azt mondani, hogy de hát jót is akar, körülbelül annyira szalonképes, mint követendőnek beállítani Hitlert azért, mert mégis csak összehozta az autobahnt, sok gazdasági fellendülést, stb. Amikor a fenti diszkrimináció áldozatainak, azok barátaiknak, másoknak a szemébe tolják a feminista ideológiát, és a feminizmus terjesztését, az éppen olyan rossz, mint amikor zsidók előtt vonul nácikat idéző ruhában valamelyik gárda.

De ebben a kérdésben a Telekom nem ítélkezhetett volna, mert nem az a feladatuk, és mert van egy iparág ahol az alap mérce az: Lehet, hogy nem tetszik amit mondasz, de amíg törvényes mi azért vagyunk, hogy elmondhasd bárkinek. Ezért természetes, hogy lehet a blog.hu-n az Indexet fikázni, hogy az Index újságíróival politikailag szemben álló bloggerek is kapnak címlapot. Ez a szakmaiság és a korrektség alapja. 

Akik akkor ünnepelték ennek a politikai irányzatnak a győzelmét, a Telekom lépését pár dolgot elfelejtettek: Ha az elvárás nem a jó munka, hanem az, hogy ne legyen véleményed, mert más valakit sérthet, akkor nem jó szakembert fogsz találni, hanem a véleményét is letagadó, önmagát is apró előnyökért eláruló becstelen férget. És az első olyan ember akit a véleményének kimondásáért rúgnak ki alapvetően lábbal tiporja s szólásszabadságot, az alapjogokat. És az ilyen vállalati kultúrába nem fér bele az a vezető akinek fontosak az emberi jogok, a becsület. Hanem az fér bele, aki minden véleményt kész félre tenni a profitért és a hatalomért. 

És ha abból lesz pénz, lesz egy kis mutyijuk a városházával, akkor bizony a kormánypártok legvállalhatatlanabb dolgait fogják éppen így alapjogokat tipró, tisztességtelen módszerekkel képviselni. Ezért is készek lesznek bárkit tönkre tenni, hírességet és gyereket egyaránt. Mert aki 2 forintért eladja az elveit, a lelkét, az anyját, az másnak is meg fogja ezt tenni. Mert mással is megteheti. És ez lett a mutyikhoz vezető összeborulás alapja. 

Az, hogy Ákos mit mondott nem zavart ott senkit. Ha arról lett volna szó, végighallgatják és rájönnek senki életébe nem szólt bele, nincs miért tenni valamit. Ők csak a történet hősének, erősnek akartak látszani, nyerni akartak bárkin átgázolva. És ez ugyanaz a viselkedés amivel Tarlós is erősnek akar látszani, Lázár és Kövér is, és amivel bárki életébe bele lehet gázolni. És ahhoz, hogy most is hősök és talán áldozatok legyenek a saját történetük szerint kellett egy gonosztevő. Lehetőleg olyan, akinek az adott helyzetben nincs esélye védekezni.

Akár azért mert gyerek. Akár azért, mert a kiforgatott szavai miatt éppen megy a gyűlölködés ellene. És bizony itt eszembe jut az etikus hacker ügyben a furcsa kiszivárgott hamis levél. Tök jó, nem elvi alapon taposták az emberi jogokat, csak amolyan hatalmaskodó narcisztikus pszichopata féreg módjára. És ha azt mondom a veszélyes szélsőséges politikánál a "Magyar Rablógyilkosok Pártja" is jobb lenne, akkor azt kell mondjam, ennyiben javult is a megítélésük. Sok olyan dolgot így is támogattak amihez még Orbánéknak sincs gusztusa, lassan közelítik Orbánékat ezen az erkölcsi szinten. A még rosszabb kategória oldaláról. Ha előznek is, talán idővel elérik a Magyar Rablógyilkosok Pártja erkölcsi színvonalát is. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3112700541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eugene Victor Tooms 2017.08.01. 13:27:32

A fehérektől nincs mit várni.
süti beállítások módosítása