... mert választani kell

Puzsér tévedése?

2017/11/30. - írta: Válasszunk

Én nem a tévedés szót használnám. És nem azért, mert PRK pártján lennék. Sokkal inkább azért, mert mind PRK, mind Gulyás Márton számos húzását vállalhatatlannak tartom. A gond csak az, hogy Puzsér Róbert bármikor meghívja akár Gulyás Mártont, akár a PRK-hoz hasonló feministákat a műsorába, de a kurzuson kívül lévő, sok szempontból a nagyobb rossz megelőzéséről beszélő bloggerekkel nem kommunikál. Azért hívja meg, mert sok ideológia sok bűnének teret enged. És bármennyire is kurzuson kívüli lázadónak tünteti fel magát, nem mond le például a feminista akol melegéről. Ha pedig egy akolhoz tartozik, nem fog a saját fészkébe szarni.

Az érdemi tartalmi kritikát, ami nem csak a személynek, hanem az irányzatnak, az akolnak szólt, Puzsér megspórolta. És nem hiszem azt, hogy bármikor megkeresné a feminizmussal szemben véleményt megfogalmazókat. Pedig akár Puzsér Róbert fő bűneiről, akár a feminizmusról mehetne sznobjektív. Vagy egy bárhol felvett beszélgetés. Ha viszont a tartalmi kritikával óvatosan bánt, akkor a támadásra csak ad hominem tudott válaszolni. És így került elő a téves információ.

Nem az a baj, hogy PRK-t megsérti a dolog, mert szerinte Soros annyival rosszabb, mint Bitó, hogy ez az állítás lényegét befolyásolja. Orbanisztánban még PRKnak is joga van ennyire rossz véleménnyel lenni Sorosról, hogy ez a különbség legyen a hatalmas sértés, és a vád tényszerű része csak apró észrevétlen szempont. Az a baj, hogy Robi azokat is arcul köpte akik tisztességes választ vártak tőle. Ami kapcsán PRK és a mögötte lévő izmus is a helyére kerülne. Robi viszont ezzel a mai napig adós nekünk.

Robi feministának mondja magát. Azt szoktam mondani, hogy az első kollektív bűnösségre mutató, másik emberi jogait sértő és ezért akár más életébe kerülő lépés után bármely ideológia helyzete megváltozik. Nincs jó nácizmus, akkor sem, ha Hitlerről nem a népirtás, hanem a gazdaságpolitika jut eszedbe. Nincs jó kommunizmus sem. Mert aki felismeri miért vezetett komoly katasztrófához a kommunizmus az változtat az ideológián, ha van némi empátia a kommunizmus áldozatai felé akkor az ideológia nevén is.

Amikor Robi a gender kurzust ostorozza, akkor nem egy mondvacsinált tudományág, hanem a harmadik generációs feminizmus követi el a bűnöket. A feminista az az ember aki a sokadik ilyen pont átlépése után sem viselkedik annyi empátiával az adott ideológiai áldozatai felé, hogy az ideológiát kijavítsa, és az áldozatokat nem sértő nevet válasszon a javított ideológiának. Robi feminista, és mivel a feminista jelzőhöz, az akolhoz ragaszkodik, ezért a radikális feminista aktivista gyalázkodását nem válaszolta meg érdemben. Nem nyúlt kritikával a feminizmushoz. És nem viselkedett empátiával az adott ideológia többi áldozata felé. 

De az igazi katasztrófa az, hogy ameddig nem beszélünk ennek a kurzusnak és az ideológiáinak a fő bűneiről kellően nyíltan és őszintén, addig igen nehezen lehet erre mérsékelt és tisztességes választ adni, addig nem lesz jó alternatíva. Addig csak a rossz és a még rosszabb közötti választás kényszere által elhozott orbáni, trumpi trollpolitika marad. 

Az alternatíva felkínálása is fontos lenne, ezért lesz a blogon is cél a programalkotás. De amíg a legismertebb véleményformálók egyike gender kurzust emleget, mert ragaszkodik a femcsi akolhoz, addig nehéz sok ötletnek publicitást szerezni, és a femcsi akolból jövő támadások, a rájuk adott személyeskedő válaszok is maradnak. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3213407317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása